NEC sluit meervoudig WK-ganger Édgar Barreto opnieuw in de armen

Woensdag, 15 juli 2020 om 14:28Robin Bruggeman

Édgar Barreto keert na een afwezigheid van dertien jaar terug bij NEC, zo maakt de club uit de Keuken Kampioen Divisie woensdagmiddag bekend. De 36-jarige middenvelder heeft zich voor een seizoen verbonden aan de Nijmegenaren. In de verbintenis is bovendien de optie opgenomen om de samenwerking met nog een seizoen te verlengen. Barreto zal daarna de kans krijgen om als trainer in te stromen in de jeugdopleiding van NEC.

NEC was de club die Barreto in 2004 zijn eerste kans op de Europese velden gaf. De middenvelder, die woensdag zijn 36e verjaardag viert, bleef vervolgens drie jaar lang actief bij de club, waarna dienstverbanden bij Reggina, Atalanta, Palermo en Sampdoria volgden. Met zestig interlands namens Paraguay achter zijn naam mag Barreto zich ook een ervaren international noemen. De routinier nam met zijn land onder meer deel aan de WK’s van 2006 en 2010.

“Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over mijn sportieve toekomst. Ik voelde dat ik nog niet klaar was om te stoppen met mijn carrière. Ik ben fit en wilde mijn ervaring uitdragen naar jonge spelers. Ik kreeg daarbij verschillende aanbiedingen van clubs, maar het plan van NEC sprak me het meest aan. De trainer heeft een leidende rol voor mij in gedachten en dit past bij mij als persoon. Mijn gevoel zegt me dat ik op die manier een bijdrage kan leveren aan hetgeen de club ambieert: terugkeren naar de Eredivisie”, reageert Baretto op zijn rentree.

“Ik ben nog altijd erg ambitieus en wil strijden voor het hoogst haalbare. Ik waardeer het enorm dat ik kan terugkeren bij NEC In Nijmegen, de stad waar ik van houd en waar ik graag ben met mijn familie. Dit voelt als thuiskomen. De komende jaren wil ik de club helpen die mij altijd zoveel heeft gegeven. De berichten van N.E.C. en haar supporters hebben me de afgelopen weken veel goeds gedaan en dat heeft er mede toe geleid dat ik deze keuze heb gemaakt; ik wilde terugkeren naar NEC”, sluit hij af. Barreto is na Jordy Bruijn, Marthias De Wolf en Elayis Tavsan de vierde nieuwe aanwinst van NEC voor het aankomende seizoen.


Poll

Een goede aanwinst voor NEC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Zojuist gehoord dat de website van NEC overbelast is en de seizoenskaarten over de toonbank vliegen Mooi om te zien dat hij terugkeert bij NEC, al is het maar vanuit nostalgisch oogpunt.

Heerlijke aanwinst, goede mentor voor het jeugdige elftal en wanneer fit een zeer waardevolle speler voor de KKD. Een middenveld met Proper - Barreto - Bruijn is een van de betere in de competitie. Hopelijk nog een spits erbij en ik zie het seizoen zeer positief tegemoet

15 juli 2020 om 14:40

Een spits, een centrale verdediger en een linksback zijn inderdaad heel erg hard nodig. Het middenveld is nu wel klaar met Proper, Barreto, Bruijn, De Wolf en Beekman. Moet nog wel écht wat bijkomen.

15 juli 2020 om 14:47

Eens, was wellicht wat te enthousiast in mijn reactie. Had toch graag gezien dat Kuipers was gebleven, tenzij ze bijvoorbeeld Woudenberg kunnen vastleggen. Voorin moet inderdaad wat bij, Romeny kan het niet alleen en Vilikonja zal ik niet over beginnen. Naast de versterking die centraal achterin moet komen hoop ik dat Odenthal weer een kans gaat krijgen

15 juli 2020 om 15:00

Vond Kuipers ook wel oké. Maar ze willen een ander type back, en dat begrijp ik ook. Woudenberg lijkt me onrealistisch. Kvida mocht van mij ook wel blijven. Was wel een enorm wapen ook met zijn kopballen. Wil je echt mee gaan doen om de bovenste plekken dan zou er inderdaad wel een spits moeten komen die er 25 maakt. Zoek die maar eens...

15 juli 2020 om 15:17

Eens, meedoen om het kampioenschap is ook niet realistisch. Al denk ik voor langetermijn is het inpassen van veel eigen jeugd (al is het gedwongen door gebrek aan geld) wel iets goeds ipv een vreemdelingen legioen/broodvoetballers

15 juli 2020 om 14:56

Op het oog zeker een erg leuk middenveld. Ben vooral ontzettend benieuwd naar Proper. Maar erg tof dat Barreto bij jullie terugkeert! Succes komend seizoen, ik zie jullie graag weer terug in de Eredivisie

15 juli 2020 om 15:43

Op papier zeker een mooi middenveld, Barreto is alweer aardig op leeftijd dus altijd maar de vraag hoe goed die nog is. Voetballend zou die natuurlijk makkelijk mee moeten komen in de Kkd. Zou mooi zijn als NEC komend seizoen weet te promoveren, ik vind dat ze gewoon thuis horen in de Eredivisie, net als NAC en De Graafschap overigens. Laat ze alledrie maar promoveren.

15 juli 2020 om 15:52

van Ottele is ook een goed talent, verwacht wel wat minuten voor hem dit seizoen!okita (zo als hij de laatste maanden speelde is mentaal niet meer met NEC bezig) dus verkopen!!achterin nog idealiter een CV en een linksback erbij. Voorin een spits erbij (goals) zou een luxe zijn die NEC verwacht ik zichzelf niet kan veroorloven.daarnaast hebben ze met de Wolf een talentvolle speler gehaald, maar daar weet ik nog te weinig van.

Alblas
van Rooij
van Eijden
Odenthal
El karouni
Proper
Barreto
Tavsan
Bruijn
Sellouf
Romeny

Heerlijk nieuws dit! Kan met zijn ervaring heel veel gaan betekenen voor dit hele jonge team .

Ik ben benieuwd wat hij als speler nog kan. Heeft niet bijzonder veel gespeeld de laatste 2 seizoenen. Voor de rest is hij altijd een prima speler geweest en voor NEC zelfs meer dan dat. Leuk dat ie dan nog terugkomt. Dan is NEC toch bijzonder voor hem.

Dit was in zijn eerste periode een hele goede speler. En was daarna in Italië toch ook een belangrijke kracht. Hij is wat ouder maar voor deze jonge ploeg in de kkd misschien wel de ideale leider.

Heel erg mooi dit. Naar Europa gehaald en daar begon de mooie loopbaan van Barreto. Heeft meerdere huizen in Nijmegen, spreekt Nederlands en keerde ieder jaar terug om even naar NEC te gaan. Een echte mentor voor de jonge spelers. Buiten zijn fantastische techniek is het ook een speler die niet vies is van een hard duel. Viva Barreto!

15 juli 2020 om 15:03

Ik kan ook niet wachten op zijn vrije trappen en afstandsschoten. Geweldige kanonskogels

15 juli 2020 om 15:08

Zijn traptechniek is wel een van de mooiste die we mochten aanschouwen in de Goffert inderdaad. Zag laatst nog samenvatting van NEC Vitesse in 2006 met uiteraard Barreto. Man, wat voelt dat nog als de dag van gisteren.

15 juli 2020 om 15:08

Haha ik weet nog dat ie in De Kuip vanaf toch makkelijk 25 tot 30 meter een bal keihard in de winkelhaak ramde.(Ik begin oud te worden)

15 juli 2020 om 15:11

Exact die wou ik ook aan halen. Wat een schot, zucht nostalgie

15 juli 2020 om 15:16

Inderdaad, destijds een fantastische speler. Hoop dat hij nog een mooi laatste kunstje mag doen. Speelde in Italië de laatste jaren vaak als verdedigende middenvelder. Denk dat dat ook zijn rol wordt voor aankomend seizoen om daar de lijnen uit te gaan zetten.

Is die jongen getrouwd met een Nederlandse? Toch apart dat een zuid Amerikaanse jongen graag in de Nederlandse eerste divisie komt voetballen. Mooi om te zien dat Nec zo'n indruk heeft gemaakt op die jongen.

15 juli 2020 om 14:48

Hij heeft ook een huis in Nijmegen en zijn vrouw is een Nijmeegse. Daarnaast had hij het gewoon geweldig naar zijn zin in Nijmegen. Zo gek is het dus ook weer niet

15 juli 2020 om 14:57

Als zijn vrouw uit de omgeving komt zou dat een hoop verklaren. Mooi man. Lekker afbouwen op een plek waarvan je weet dat je vrouw zich al thuis voelt, dat is toch een zorg minder.

15 juli 2020 om 17:36

Welnee. Zijn vrouw komt uit Paraguay, Rcio heet ze. Heeft hij hier naar toe gehaald.

Wel leuk al die terugkerende spelers! Nu Ruiz nog bij twente, kunnen ze wel gebruiken! En Sneijder natuurlijk

15 juli 2020 om 15:45

Denk dat de Knvb een nieuwe regel in moet stellen: minimaal 1 "lokale" legende van 35+ in je elftal!

15 juli 2020 om 15:56

Zag ook ergens een interview met Everton voorbij komen, dat ie altijd klaarstaat voor Heracles. Gewoon doen, 37 jaar maakt niks uit!

15 juli 2020 om 16:01

Ik zeg doen!! Denk dat het wel toeschouwers trekt.

Dit is wel een stunt van NEC en dat op zijn verjaardag, want met Bruin en Proper heeft NEC een meer dan prima middenveld. En kan hij de lijnen uitzetten als aanvoerder, want hij kan zeker met dit niveau mee. Nou moet NEC nog heel wat inkopen, want met 17 selectiespelers ga je het niet redden ben ik bang. Of ze moeten wat laten doorstromen naar het eerste elftal.

15 juli 2020 om 15:02

De Wolf(ook een nieuwkomer) is ook een middenvelder en dan heb je nog Seyouf een jeugdspeler die op de deur klopt. kort om het ziet er leuk uit.

15 juli 2020 om 17:28

Ja De Wolf moet het uitvecht met Proper denk ik, want beiden zijn wel nog verschrikkelijk jong en moeten nog vlieguren maken op dit niveau. Bruijn heeft natuurlijk al wat vlieguren gemaakt, maar Barreto kan die jongens zeker begeleiden op het middenveld. En Sellouf is toch een buitenspeler ipv middenvelder?

Geweldig nieuws. Hij komt graag in Nijmegen en heeft er ook een huis. Hij kan nu mooi de leider zijn op het middenveld. Hopelijk leidt hij Nec naar de eredivisie

Mooi deze terugkeer! Vooral omdat Baretto ik denk een maand terug aangaf graag terug te willen. Zijn wens komt hiermee dus uit en ook voor NEC denk ik dat het een goeie zet is. Ik heb hem zelf al een tijd niet zien voetballen, maar gezien zijn teksten lijkt hij me nog niet versleten en wil hij zeker nog een paar jaar voetballen. Ik ben benieuwd of we hem na volgend seizoen ook in de Eredivisie mogen bewonderen!

Klinkt romantisch gezien heel leuk, echter ben benieuwd hoe het hem daadwerkelijk afgaat. Hoop niet dat het een grap gaat worden.

Ik vond dit in zijn NEC tijd altijd een leuke voetballer. Of hij nog goed genoeg is, weet ik niet. Daarvoor heb ik te weinig gezien.

Nou moet ik zeggen dat ik nooit zoveel kan als de term ‘clubliefde’ gebruikt wordt, maar deze held levert gewoon zijn Serie A contract in om op vrijdagavond potjes tegen Helmond en Dordrecht te gaan spelen. Daar wordt je normaal gesproken gewoon voor opgenomen onder het mom van ‘zeer irrationeel gedrag’. Maar serieus, het is voor de NEC-fans onder ons wel echt hartstikke vet. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe een speler van 36 zich houdt. Qua passing, inzicht en vooral traptechniek maak ik me daar bij Baretto weinig zorgen over, die zal op dat vlak bij wijze van strompelend nog beter zijn dan 95 procent van de spelers op het tweede niveau. Vraag is of hij het kan belopen en hoe hij zich een heel seizoen houdt. Maar ik als de verhalen in de media van de afgelopen tijd mag geloven heeft Baretto in Italië wel altijd als een prof geleefd en is hij fit.

Nice! Jammer dat deze speler niet in de ED terechtkomt, maar toch leuk dat hij wil afsluiten bij Nec. Heb nooit begrepen waarom de Nederlandse top deze jongen niet heeft opgehaald indertijd. Was een van de beste niet-top3-spelers in zijn jaren hier. Maar wat dat betreft hebben onze topclubs achteraf gezien wel vaker liggen slapen. Mamadou Diarra, Marten de Roon, Ragnar Klavan, Erik Edman, Andreas Granqvist... dat waren echt versterking voor de top op het moment dat ze in Nederland speelden naar mijn idee.

Geweldige aanwinst!! Ik hoop echt dat NEC het komende seizoen kampioen word. De club hoort gewoon in de Eredivisie thuis net als NAC en Roda JC dus ik hoop erop dat deze drie promoveren en dat met alle respect Emmen, Fortuna, RKC, PEC dit seizoen plaats maken voor hen in de Eredivisie.. Ik heb niks tegen deze clubs maar mijn mening is dat NEC, NAC en Roda JC gewoon Eredivisie eigendom zijn en Emmen, Fortuna, RKC, PEC zijn dat niet echt.. Wel knap dat ze zo goed weerstand bieden op het hoogste podium in Nederland. Overigens zou mijn ideale Eredivisie er ook met 20 clubs beter uitzien. En de KKD dan aanvullen met jong Feyenoord en jong Twente.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.NEC5024
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanMiddenvelder269
R. JangaAanvaller256
J. OkitaAanvaller234
N. AlblasKeeper220
J. VetMiddenvelder204
T. BeekmanAanvaller182
J. van der SluijsMiddenvelder172
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

6 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren