BT: Kudus voor vijf jaar en minimaal negen miljoen naar Ajax

Woensdag, 15 juli 2020 om 11:05Yanick Vos • Laatste update: 12:58

Ajax heeft Mohammed Kudus binnen, zo schrijft BT. De Ghanees international kost de Amsterdammers minimaal negen miljoen euro, een transfersom die middels bonussen nog verder kan oplopen. De negentienjarige aanvaller van het Deense FC Nordsjælland tekent voor vijf jaar in de Johan Cruijff ArenA. Een officiële bevestiging van beide clubs laat vooralsnog op zich wachten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

233 reacties (laatste reactie door holland8)

Hopelijk voor op het middenveld, en laten we hopen dat hij het waar kan maken!

15 juli 2020 om 11:11

Er staat dat hij een aanvaller is.. als ik het goed heb een buitenspeler

15 juli 2020 om 11:14

Er hebben al een aantal mensen op dit forum gezegd dat het een middenvelder is die de laatste tijd als valse 9 speelt. Maar zijn sterkste positie zou wel degelijk het middenveld zijn.

15 juli 2020 om 11:15

Hij kan als aanvaller spelen, maar is van oorsprong een nummer 10 en daar komt hij eigenlijk ook het beste tot zijn recht. Als het echt nodig is, dan kan hij tijdelijk als een soort valse nummer 9 spelen maar toch zie je dan meer aan hem dat hij meer een nummer 10 is.

15 juli 2020 om 11:15

Dat is nou het mooie. De ene noemt hem een valse spits, de ander een nummer 10. Jij noemt hem een buitenspeler en volgens de geruchten wil Ajax hem omturnen tot nummer 8. Kortom er is geen enkele consensus over wat hij kan en wat zijn positie is. Het enige wat we wel weten is dat Ajax op al deze posities niet direct versterkingen nodig heeft.

15 juli 2020 om 11:24

Als je de YouTube filmpjes ziet en logisch na denkt, dan kun je er al bijna vanuit gaan dat hij voor het middenveld gehaald word! En ja, daar kunnen we zeker wel een extra speler gebruiken. Gezien we daar vorig jaar de meeste problemen hadden.

15 juli 2020 om 11:25

Hij heeft dit seizoen voor zover ik heb kunnen nazoeken de meeste wedstrijden op het middenveld gespeeld, meestal als centrale middenvelder of als spits, en zelfs een keer verdedigende middenvelder.

15 juli 2020 om 11:28

Ik denk dat hij gewoon multifunctioneel inzetbaar is voor Ajax op meerdere posities en dat hij ook zo ingezet zal worden. Wel met de nummer 10 positie als uitgangspunt. Wel een lekker team zo hoor als iedereen blijft: Onana, Dest, Veltman, Blind, Martinez, Vd.Beek, Hojbjerg, Kudus, Antony, Tadic, Neres. Promes, Gravenbergh, Ekkelenkamp, Eiting, Mazraoui, Huntelaar, Traore, Stekelenburg, Schuurs, Alvarez, Timber, Unuvar, Hansen, Brobbey, Regeer, Giovanni die Ajax ook nog kan brengen. Ziet er zeer goed uit dan. En het zou nog mooier zijn als Tagliafico dan ook nog zou blijven. Looking good! (Heb net wat Youtube filmpjes bekeken van Kudus en jeminee wat is hij snel zeg!! Lijkt wel Usain Bolt die voetballen heeft geleerd!! Is zeer balvast en niet van de bal af te krijgen a la Moussa Dembélé, heeft scorend vermogen, overzicht, kan ook met passjes, lange ballen en steekpassen strooien a la Ziyech en heeft ook de skills om in de kleine ruimtes zichzelf vrij te kunnen spelen en dan zichzelf te lanceren).

15 juli 2020 om 11:53

Precies. Gaat hier gewoon om een middenvelder. Verwacht zelfs dat Ajax hem op 8 wil neer gaan zetten, maar ook als Donny daar gaat spelen een extra optie op 10. Kan een mannetje passeren en is erg balvast, zo'n middenvelder missen we.nu nog een verdedigend ingestelde middenvelder voor de balans en misschien nog een CV die er direct staat. Dan ben je imo klaar.

15 juli 2020 om 12:22

Het is alles behalve een 8 want hij kam totaal niet vetdedigen. Hij moet in de spits gaan spelen. Ajax heeft namelijk een gied voetballende creatieve spits nodig en dat is Traore niet tadic kun je al afschrijven als je vorig seizoen zag. Ik hoop dat hij direct in de basis als valse nummer 9 gaat spelen in een barca jc14 4123 systeem.

15 juli 2020 om 12:47

Master D maak je niet zo druk. 1. Het mooie bij Ajax is dat als je goed genoeg bent, dan krijg je de kans. Marin wordt niet opgesteld omdat hij 10 miljoen gekost heeft, als de trainer vindt dat Gravenberch beter is. Dus deze gozer zal niemand in de weg lopen als blijkt dat hij niet goed genoeg is. 2. Als blijkt dat hij wel goed genoeg is, mooi. 3. Als jij je zorgen maakt over de financiën dan moet je wat verder kijken dan wat volgens jou ‘nodig is’. Als je af en toe een Milik of Sanchez wil treffen moet je altijd spelers blijven aantrekken. Onder de juiste omstandigheden zit er af en toe een parel tussen. En Een handvol Bandeetjes doen daar niks aan af. Laat deze jongen maar komen en laat het hem maar zien. En natuurlijk bestaat de kans dat hij het niet waarmaakt, so what? Overmars heeft Ajax eigenhandig naar een niveau getild waarin hij zich dit soort investeringen kan permitteren, ook als ze niet rendabel blijken. Vind het in elk geval wat vroeg om te doen of je precies weet wie wel en niet nodig is in de selectie. Er kan nog vanalles spelen rond het vertrek van spelers waar jij en ik geen weet van hebben. En als er in augustus een Neres onverwacht vertrekt en Ajax geen tijd heeft om vervanging te halen sta je ws. als eerste paraat om met je vingertje te wijzen. Laat Overmars maar schuiven, onder de streep heeft hij sinds zijn aanstelling ongeëvenaarde resultaten - dat kun zelfs jij niet ontkennen.

15 juli 2020 om 13:00

Hij kan ook heel goed op het middenveld uit de voeten.

15 juli 2020 om 13:23

@manodedios helemaal eens. Opmerkelijk dat men hier al durft te roepen dat hij overbodig is. Hoe weten zij nu wat er werkelijk allemaal speelt? En om nu te beweren dat zij beter in aan/verkopen zijn dan Overmars is nogal een gewaagde uitspraak. Tuurlijk heeft Overmars ook miljoenen aan “miskopen” uitgegeven maar als je kijkt wat die Werkelijk hebben gekost blijkt dat wel mee te vallen omdat hij ze vak ook weer erg goed verkoopt.

15 juli 2020 om 13:25

Deze martijn he. "tadic kunnen we al afschrijven als je vorig seizoen zag" Eredivisie: 11 goals, 15 assists in 2100 minuten. Het jaar ervoor 28 goals en 14 assists. En dan heb ik het nog niet eens over de CL van vorig jaar, iets wat we de komende 20 jaar niet meer gaan meemaken.

15 juli 2020 om 13:33

Tadic had vorig jaar nog prima stats.
Het is gewoon een middenvelder als je de moeite zou nemen om hem even te bekijken

15 juli 2020 om 13:33

Deze jongen zal Ajax echt niets als spits zien. De laatste wedstrijden heeft hij in de spits gespeeld, maar hij blonk juist uit centraal op het middenveld. Zijn dribbels doen me denken aan die van De Jong en ook fysiek is hij in orde. Hij zal iets meer moeten leren verdedigen, maar ik heb er wel vertrouwen in. Ook zijn passing is prima in orde. Persoonlijk vind ik wel dat hij nog zuiverder moet leren schieten. Zijn statistieken zijn niet verkeerd, maar een redelijk aantal van die doelpunten zijn penals.

15 juli 2020 om 13:34

Lachwekkende kerel inderdaad. Hij bralt maar wat zonder even verder te kijken.

15 juli 2020 om 13:35

Inderdaad, zo zie je maar weer hoeveel figuren maar wat lopen te blaten. Waarschijnlijk zijn dit ook mensen die spelers uitfluiten.

15 juli 2020 om 14:31

@Martens D wat loop jij nou te janken! Als je mee wil doen in de top van Europa heb je dit nodig! Ajax heeft vorig jaar genoeg situatie gekend wanneer de sterspelers niet van de partij waren en er heel wat creativiteit voorin ontbrak. Nu je financieel sterk genoeg bent moet je als club durven herinvesteren, ze hebben er niks aan om op het geld te gaan zitten vriend

15 juli 2020 om 15:10

Is dat echt Ajax eigen? Dat ze spelers opstellen die goed genoeg zijn? Lijkt me vrij gangbaar bij alle clubs.

15 juli 2020 om 15:12

kortom een .multifunctionele speler, met een pittig prijskaartje.

15 juli 2020 om 16:03

Hangt ervan af hoe je het bekijkt. Ajax verkoopt de laatste jaren spelers voor 20, 40, 75, 85 miljoen als hij het goed doet bij Ajax kan hij dus een koopje zijn. Is hij een flop dan is het een pittig prijskaartje.

15 juli 2020 om 11:25

Ben benieuwd wat dit gaat worden. Aanvallende spelers zijn in principe altijd welkom hoewel we op die posities al de nodige kwaliteit hebben. We hebben goeie middenvelders nodig van internationaal niveau. Minimaal twee. Waarom worden die niet aangetrokken? Onze middenvelders, werkelijk allemaal, zijn van belabberd niveau. Een volwassen nummer 6 en een creatieve 8 of 10 is nu de prioriteit. Ik laat me daarom nog graag verrassen door Marc Overmars. Kom op Marc.

15 juli 2020 om 11:51

Ik vind Martinez en Donny toch niet van belabberd niveau, maar jij bent volgens mij dat lid die alleen maar afgeeft op Donny.

15 juli 2020 om 13:29

En Noa Lang is kandidaat voor Barcelona. Uitgerekend de speler die niet verder kwam dan 1 doelpuntje in zijn periode bij Twente. De jongen die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat we uit de CL liggen. (na het zoveelste domme balverlies in 1 wedstrijd) De man voor de grote wedstrijden die, buiten de wedstrijd tegen Twente, ook geen enkele goal of assists heeft gemaakt namens Ajax.

15 juli 2020 om 14:00

@ajax1812 Ik vind Martinez een goede speler. Maar zie hem nog steeds in principe als verdediger. Samen met Per Schuurs vormde hij het meest stabiele koppel Cv's afgelopen seizoen. Donny vind ik inderdaad matig. Net zoals ik Labyad matig vind, Eiting matig vind, Veltman matig vind en Marin matig vind. Is dat zo gek?

15 juli 2020 om 14:05

@hoogindeconcen Bijzonder dat Voetbalzone personen als jij niet in de ban doet voor het niet inhoudelijk reageren en verkondigen van dit soort bizarre suggesties over verschillende accounts.

15 juli 2020 om 14:06

Ik vind het wel bijzonder hoe graag je aangeeft donny matig te vinden. Lijkt soms alsof hij een vriendin van je heeft afgepakt.

15 juli 2020 om 14:08

@holland8, ik ben denk ik een van de weinige die heel enthousiast is over deze aankoop. Ik denk dat ze voor hem een rol als een van de 2 controleurs zien. Een beetje vergelijkbaar met frenkie de jong. ( ik heb deze speler persoonlijk nooit zien spelen maar ik heb er vertrouwen in dat dit een speler is die in de categorie; sanchez, milik en tagliafico kan vallen. ) ik vergelijk hem met frenkie de jong vanwege een paar punten. 1. Deze speler lijkt de bal haast niet te verliezen, en stoomt vaak op snelheid en dribbels het middenveld voorbij en creëert een overtal situatie, net zoals ik frenkie de jong vaak zag doen. 2. Volgens de statistieken en de filmpjes die ik heb gekeken is deze speler ook heel sterk in de duels, hij draait zijn lichaam er goed in en ook al hangen er 3 mensen aan hem, rent hij nog steeds door vanwege zijn lenigheid, kracht, snelheid en balans.3. Ook ziet deze speler er niet bang uit om stevig het duel in te knallen, en lijkt het door de vele rushes die ik van hem heb gezien een echte werker met een dieselmotor die maar blijft gaan.

Laat ik nogmaals zeggen dat ik deze speler niet heb zien spelen, maar de kwaliteiten die mij opvallen geven me de indruk dat dit een geweldige “8” kan worden. Een dynamische, fysiek sterk en harde werker is exact het type speler die ik met onze slager martinez wel een ideale combinatie vind. Ik hoop echter niet dat deze speler op “10” komt, omdat ik denk dat via zijn rushes een overtal creëren door het middenveld over te steken een extra wapen is dat we sinds het vertrek van frenkie missen.

15 juli 2020 om 14:38

@indyafcacdb Van deze analyse wordt ik wel enthousiast. Zo een speler zouden we heel goed kunnen gebruiken op ons middenveld. Maar ik wil hem graag eerst zelf zien spelen voordat ik hem goed kan beoordelen maar ben wel enthousiast over de aankoop mits hij voor het middenveld wordt aangetrokken. Want zoals ik al vaak genoeg heb aangegeven hadden we afgelopen seizoen echt een bijzonder belabberd middenveld. Neemt niet weg dat we dan nog minimaal een extra middenvelder nodig hebben, een volwassen nummer 6 (een controleur die ook ballen kan afpakken) die er direct staat.

15 juli 2020 om 14:56

@ackaka @modric @ Hoogindeconcen Ik vind het bijzonder dat mijn kritiek op andere spelers dan Donny eigenlijk nooit een reactie oplevert. Maar op kritiek op het spel van Donny (niet op de persoon) staat zo een beetje de doodstraf van alle fangirls hier op Voetbalzone. Helaas liegen de feiten niet en als je mijn onderbouwde kritiek op het spel van Donny (nogmaals niet de persoon) inhoudelijk beoordeelt zul je zien dat ik, jammergenoeg (want ik ben er niet trots op), in vrijwel alles gelijk heb gekregen. Maar goed, ik begrijp tegelijkertijd ook weer dat als je een blinde fan bent je echt denkt dat Donny goed genoeg is voor Real Madrid en Manchester United, en dat je dan graag alle aanzienlijke tekortkomingen van je grote idool door de vingers wil zien. Dat hebben die andere kleine meisjes ook bij Justin Bieber. Dus daar heb ik best begrip voor en dat geeft niet. Professionele scouts kijken er helaas wel met wat meer nuchterheid naar.

15 juli 2020 om 15:44

@nl_modric jij bent helemaal komisch! als er 1 man verantwoordelijk is voor uitschakeling in de CL is het Veltman wel. de zogenaamd ervaren en betrouwbare kracht met jaren CL niveau ervaring die Chelsea in de eerste helft een penalty cadeau gaf met een onbesuisde tackle en die als enige liep te slapen bij de buitenspelval tegen Valencia die je de uitschakeling in de CL kostte. dat waren zo even 5 punten die hij je kostte

15 juli 2020 om 15:51

Kijk even goed naar dat tegen doelpunt Japie. Het begint bij balverlies van Noa. Na 23 x balverlies is het mogelijk dat de verdedigers een keer niet goed gepositioneerd staan, omdat ze dan in een voorwaartse beweging zijn. Zonder balverlies van Lang, ook geen tegendoelpunt.

15 juli 2020 om 15:55

Holland8, ik heb al ontelbare keren een inhoudelijke reactie gegeven, maar daar schijn je niet op de kunnen reageren. Je haat voor Donnie kunnen we in hetzelfde hokje plaatsen als de haat van Japie voor Veltman. Dat je dan met geweldenaren aankomt als Noa Lang, geeft des te meer aan dat je een hele "bijzondere" kijk op het voetbal hebt. Overigens heb ik nooit aangegeven dat Donnie wel even een club als United of Real gaat dragen, maar dat (mits hij goed gebruikt wordt) wel belangrijk kan zijn voor zulke clubs. Al vind ik hem helemaal niet in de PL passen, denk dat hij daar volledig verzuipt. Bij Madrid zou hij het goed kunnen doen, alleen loopt daar op het moment Valverde rond, waardoor Donnie een beetje overbodig is. Edit: Ik zie nu pas je laatste zin haha en dan zelf met Lang aankomen zetten haha.

15 juli 2020 om 16:14

@nl_modric als we nu aanvallers de schuld gaan geven terwijl er nog 4 man achterin staan bij Ajax dan gaat me dat wel iets te ver. dat een aanvaller een verdedigende fout maakt is niet zo vreemd want daarom is het ook een aanvaller, maar als verdedigers de fout in gaan dan mag je die zo een fout wel degelijk aanrekenen want hun hoofdtaak is het voorkomen van tegengoals. Veltman heft als enige de buitenspelval op en is imo direct verantwoordelijk voor die tegengoal.dat is geen jong onervaren talentje meer die net komt kijken en voor het eerst een wedstrijd speelt op CL niveau zoals een Noa Lang. dat is een ervaren verdediger van Ajax die dit soort fouten hoort te voorkomen. je mag toch wel verwachten dat zo een ervaren verdediger in tegenstelling tot een aanvallend onervaren talentje zijn zenuwen de baas is maar dat was duidelijk niet het geval. ook tegen Chelsea raakte hij al in paniek waardoor hij een onnodige tackle ging maken met een totaal onnodige tegengoal en twee verliespunten als gevolg. verder heb ik niks tegen Veltman maar hij is bizar vaak degene die onnodige tegengoals weg geeft bij Ajax en die kan je dan moeilijk niet benoemen als die je punten kosten. daarom hoor je zijn naam vaker vallen als die van de andere Ajax verdedigers. ik heb haat voor geen enkele speler en zeker niet voor Veltman, aangezien hij mijn cluppie Feyenoord bv ook al een keer heeft geholpen aan de bekerwinst met een individuele fout

15 juli 2020 om 17:00

@nlmodric Waar heb ik het hier boven over Noa Lang? Maar het is wel waar dat ik Lang een (veel) groter talent en in veel opzichten een betere voetballer vind dan Donny van de Beek. Donny heeft wel een betere en grotere pr en marketingmachine, waar jij kennelijk onderdeel van bent.

15 juli 2020 om 17:04

Zijn naam hoor ik alleen maar vallen bij jou Japie. Eerst moest Veltman plaats maken voor Schuurs en Alvarez, omdat dat zogenaamd de echte verdedigers waren. (lang ijo) Het tegendeel was waar. Na het wegvallen van Veltman was het dweilen met de kraan open voor Ajax. Daarbij was Veltman met uitstek de beste verdediger tegen Valancia, maar dat wil je ook niet zien. Het zegt al genoeg dat je wedstrijden (psg) uit 2014 moet aanhalen om een punt te maken.

15 juli 2020 om 17:06

Noa Lang is niet eens beter dan Labyad. Degene die jij zo slecht vindt hieronder Holland8.

15 juli 2020 om 18:25

Met Donny ben ik het niet eens Holland8. Martinez zou ik niet nog eens kopen nee

Wat een weggegooid geld voor een speler die je niet nodig hebt en waarvan je nog maar moet zien of hij binnen 2 jaar beter is dan wat je zelf al in de jeugd hebt rondlopen.

15 juli 2020 om 11:14

En wie denk je dat er beter is dan hem?

15 juli 2020 om 11:17

Promes, Tadic, Traore, Neres, Antony, van de Beek en Gravenberch. Over 2 jaar sowieso Unuvar en Hansen. Ondertussen geloof ik niet dat deze man veel beter is dan een Labyad en een Lang die er momenteel ook al rondlopen en als je Marin op 10 zou zetten, komt die ook een heel eind.

15 juli 2020 om 11:25

Kopieer en plak deze reactie vast voor alle aankopen in de toekomst. Je moet namelijk altijd nog maar zien of een aankoop beter is dan wat je zelf in de jeugd hebt rondlopen. Je hebt niet per se ongelijk (van mij had er ook geen speler bij gehoeven), maar het is wel heel makkelijk zo. Daarnaast vraag ik me af (en dat is geen aanval, ik vraag me dat serieus af) hoe goed je deze speler kent dat je niet eens gelooft dat hij beter is dan Labyad of Marin. Afgelopen winterstop was iedereen Overmars aan het fileren dat de bank zo slecht was en er geen goede opties op de vleugels waren bij blessures van Neres. Promes en Ziyech. Ziyech kan je nu vervangen voor Anthony, punt blijft staan.

15 juli 2020 om 11:31

Niet beter dan Labyad? Dan moet het echt een drama speler zijn waar Ajax dan even 9 miljoen voor neertelt. Dat kan ik me ook weer niet voorstellen. Ik ken hem niet en laat me daarom graag verrassen. Ik begrijp dat hij ook goed vanaf het middenveld kan spelen. Dat zou mooi zijn want ik kan me bijna niet voorstellen dat hij minder goed is dan onze huidige middenvelders.

15 juli 2020 om 11:33

Hij heeft in meer dan 50 wedstrijden 1x op de flank gespeeld en 1x als nummer 10, ik denk dat die namen niet zijn concurrentie gaat worden. Spelers als Ünüvar, Hansen, Promes, Neres en Antony heeft hij vrij weinig mee te maken, hoogstens in begin invaller op de flank als er blessures zijn maar zou mij verbazen als hij niet als CM gehaald zal worden. Gravenberch, Marin en vd Beek zitten qua positie (soort 8) meer bij hem. Maar dit is met oog op de toekomst, periode geven om aan te haken (zoals Neres dat ook kreeg, tot huur van Traore klaar was) en dan van waarde zijn voor Ajax 1. Dit lijkt tenminste beetje op vooruit kijken ipv elke zomer spelers halen voor positie wanneer iemand vertrekt die dan zo snel mogelijk ingevoegd moet worden.

15 juli 2020 om 11:35

Dat komt omdat we in Nederland altijd zo goed zijn in overdrijven. Een Labyad of Marin zijn inderdaad geen geweldenaren, maar waarom zou deze Kudus dat wel zijn? Die zal gezien zijn prijskaartje en beelden wat ik gezien heb qua niveau weinig onderdoen. Dus ja, waarom iemand halen die niet aanmerkelijk beter is dan wat je al hebt en waar je bij elkaar ook 18 miljoen voor hebt betaald. Ik had geen kritiek op Overmars qua bank. Ja, als er 4 buitenspelers geblesseerd raken met (ziyech, Promes, Neres en Labyad) dan wordt het krap. Dan kan ik Marc niet verwijten dat de vervangers minder en minder worden. Vervolgens kwam met Babel een vedette binnenlopen, die bewees precies mijn stelling. Want hij was niet aanmerkelijk beter dan een Noa Lang, Danilo of Tadic op de vleugel. Hij voegde helemaal niks toe.

15 juli 2020 om 11:44

Hoe goed die jeugd over 2 jaar is, moet je ook nog maar afwachten. Voor Traore en Gravenberch komt dat moment om zich te bewijzen nu; voor Unuvar en Hansen gaat dat er ook aan komen, en van een Antony valt gewoon nog niet zo goed te voorspellen hoe waardevol die voor Ajax gaat blijken, maar het gaat in elk geval te ver om hen allemaal bij voorbaat boven deze Kudus te plaatsen. En van Promes, Tadic, Neres en Van de Beek is ook maar de vraag hoe lang ze nog bij Ajax blijven. Deze transfer van Kudus is een gokje met een flink bedrag, maar ik zie toch liever dat Overmars dit soort gokjes maakt wanneer hij goede kansen voorbij ziet komen, dan dat Ajax de kansen voorbij laat gaan en straks een kwaliteitsprobleem heeft op een van die posities.

15 juli 2020 om 11:44

Hoezo geloof je niet dat ie niet beter is dan Labyad? Die heeft weinig tot niets laten zien en je weet letterlijk niks van deze Kudus. En dan die conclusie over Marin, waar baseer je dat op echt? Zo ongelofelijk veel aannames die nergens op gebaseerd zijn. Wacht eerst gewoon eens af wat hij gaat brengen.

15 juli 2020 om 11:45

@master D, je vergeet dat Overmars in de tussen tijd ook spelers aan het lozen is bij Ajax die niet goed genoeg zijn. Magallan, Eiting, Ekkelenkamp, Bande, Labyad, Marin mogen allemaal vertrekken. Terwijl spelers als Dest (bayern), Veltman (premier League) Tagliafico waarschijnlijk zullen vertrekken. Dit creeert ruimte voor spelers als Mazraoui/timber, Schuurs/alvarez, Pierie/Salah-Edinne, Gravenberch, Lang om zichzelf bij Ajax 1 te bewijzen. Op het middenveld heeft Ajax juist een kwaliteit slag nodig. Buiten deze Kudus zal er ook nog een nummer 6 aangetrokken gaan worden.

15 juli 2020 om 11:51

@D-Bergkmap Alvarez vind ik ook een flop. welke club uit de PL heeft voor Veltman aangeklopt trouwens? dat heb ik waarschijnlijk gemist. dat lijkt me niet de beste competitie voor hem want een rechtsback is hij niet en als CV komt hij lengte en fysieke kracht tekort imo voor de PL. Spanje of Duitsland zou me geschikter lijken

15 juli 2020 om 12:00

Volgens mij hebbn ze tot nu toe alleen Kuhn verkocht. In jouw rijtje met spelers zou ik ook nog Johnson en Jensen meenemen. En daaarnaast vind ik dat je een keeper en of Traore of Brobbey moet verhuren. Dit zijn allemaal spelers die veel minuten moeten maken en door de grote bezetting niet altijd aan spelen toe komen.

15 juli 2020 om 12:10

@Master D; Traore en Gravenberch moeten zich nog bewijzen. Laten we maar eerst kijken of die wel Ajax 1 waardig worden. Ik mis die 2 nu iig niet. Daarbij ziet Kudus, puur gebaseerd op filmpjes, er uit als een vrij unieke speler. Enorm loopvermogen, heel rap, een dribbelaar op het middenveld en sterk. Ik ben blij met deze aankoop iig. Hopelijk pakt het fantastisch uit, potentie heeft Kudus iig.

15 juli 2020 om 12:21

@japie_krekeler zijn meerdere clubs uit de premier league en bundesliga geinteresseerd, Veltman wil de stap maken en Ajax gunt hem de stap. Welke het daadwerkelijk gaat worden moet nog blijven maar Veltman zal wel vertrekken. Schuurs/alvarez zullen zijn positie als RCV in gaan vullen komend jaar. Of hij het daar gaat redden, dat zal echt afhankelijk zijn van het type club waar hij komt te spelen. En Alvarez een flop noemen vind ik erg snel na een half jaar, zeker omdat hij in dat half jaar ook wel goede wedstrijden heeft gespeeld. Laten we niet vergeten dat Onana een grabbelaar was in jong Ajax, Neres een half jaar moest wennen en MVP werd, Ziyech ook moeite had en op de vleugel begon en ga zo maar verder. Alleen die feiten vergeet iedereen altijd.

15 juli 2020 om 12:22

@janssen,johnson uit Jong Ajax mag uiteraard ook vertrekken, zo zijn er nog wel een paar vanuit Jong die niet het eerste zullen gaan halen en nu opvulling izjn van het team. Victor Jenssen zie ik wel blijven, die heeft goede stappen gezet de afgelopen jaar.

15 juli 2020 om 12:23

@hoogindeconcern, Bande is verhuurd maar mag definitief weg (lijkt me logisch). Eiting en zijn zaakwaarnemer eisen speel minuten van Ajax in Ajax 1. Eiting heeft aangegeven eigenlijk niet meer bij Jong Ajax te willen voetballen. Alleen is hij, tot op heden, verre van goed genoeg voor Ajax 1. Dus ligt een (tijdelijk) vertrek het meest voor de hand. Hetzelfde geld voor Ekkelenkamp, alleen heeft deze niet dezelfde eis qua speeltijd op tafel gelegd.

15 juli 2020 om 12:36

Die jongens krijgen gewoon salaris van Ajax. Waarom ben je zo begaan met wat de talenten bij Ajax doen?

15 juli 2020 om 13:01

@D-Bergkamp ik ben zelf nooit kritisch geweest op Neres en Ziyech destijds omdat ik toch wel momenten zag in wedstrijden waarin ze iets speciaals lieten zien, ondanks dat ze toen hun stempel niet konden drukken. bij Alvarez heb ik nooit iets gezien waarvan ik dacht dit kan er wel een gaan worden daarom denk ik persoonlijk dat het niks gaat worden maar we gaan het zien aankomend seizoen

15 juli 2020 om 13:20

Ben ook wel benieuwd naar Victor Jensen, had afgelopen seizoen te maken met diverse blessures in verband met groeistuipen. Voetballend goed genoeg, nu fysiek nog de laatste stappen zetten.

15 juli 2020 om 13:29

@hoogindeconcen, absoluut niet puur op basis van eigen oordeel. Er zijn genoeg mensen rondom Ajax die hetzelfde aangeven. De zoektocht naar een nieuwe nummer 6 is dan ook in volle gang. Deze Kudus zou je, als je hem als nummer 8 ziet, daar ook al onder kunnen scharen. Verder heeft Gravenberch bepaalde beloftes ontvangen bij een contract verlenging. Een ieder met een beetje reken kunde kan verder kijken en ziet daar in geen plek voor Eiting. Iets wat ze bij Ajax ook zien.

15 juli 2020 om 13:33

Japie, Alvarez is pas begin 20 he. Die is naar een vreemd land vertrokken, zonder vriendin en kind. Ik denk dat we komend seizoen een hele andere Alvarez gaan zien.

15 juli 2020 om 13:39

@japie_krekel, Alvarez in de champions league niet een paar keer heel verdienstelijk zien spelen? Alvarez moest het gat van Frenkie de Jong/schone op gaan vangen op het middenveld. Ondanks het gebrek aan voetbal begon Ajax pas solide te worden aan het begin van het seizoen met Martinez/alvarez als verdedigend blok. Daarvoor was het een gatenkaas aan alle kanten. Van uit daar hebben ze de stap kunnen zetten met Vd Beek/ziyech op middenveld. Laten we niet vergeten dat Alvarez ook slechts 22 jaar oud is, nieuw land, nieuwe cultuur, nieuwe taal. Vriendin en kind niet kunnen zien. En gewoon 23 wedstrijden heeft gespeeld. Die komt er wel. En het belangrijkste? Afgelopen interview puur zelf kritiek en geen wijzen naar anderen. Oftewel zelf reflectie,,, veel voetballers vreemd.

15 juli 2020 om 14:25

Vervanger van vd Beek, is toch niet onlogisch om die vast binnen te halen?

15 juli 2020 om 16:41

@nl_modric @D-Bergkamp ik zie echt de uitzonderlijke kwaliteiten van Alvarez niet. ik vind hem niet beter als een Veltman of Schuurs. hij is niet wendbaar, fysiek niet heel sterk, ook niet heel lang en aan de bal vind ik hem ook niet bijzonder

15 juli 2020 om 17:11

En dat heb jij allemaal gezien in die 600 minuten die hij heeft gemaakt voor Ajax. Zelfs de allergrootste (torres, Griezman, Eriksen) spelers hebben aanpassingsproblemen. Alvarez moest het ook nog eens doen zonder familie. Daarbij is hij fysiek beter dan 99% van de spelers onder de 23 jaar. Aan de bal kan hij inderdaad nog stappen maken, evenals zijn wendbaarheid, maar als breker of centrale verdediger kan hij een hele goede speler worden.

15 juli 2020 om 17:42

@Japie, gelukkig heb jij het ook niet altijd bij het rechte einde zullen we dan maar zeggen 😉

15 juli 2020 om 11:23

Maar je hebt nu toch ook wat nodig en niet dat we zeggen nou we doen maar niets meer en over 2 jaar weer wel. Ze zullen dan vast denken dat deze jongen voor nu de beste optie is dan de alternatieven. En als over 2 jaar een andere jongen uit de jeugd eraan komt heb je natuurlijk ook al kans dat er andere jongens weg zijn. Met de aanvallers bij Ajax heb je natuurlijk een aantal die na komend seizoen zeker weg zijn, denk aan een Promes en een Neres. Dan is het natuurlijk handig om nu al zo’n jongen erbij te halen zodat die nu een seizoen rustig gebracht kan worden en volgend seizoen er 100% zeker staat. Hoop nu wel dat Overmars zich volledig gaat focussen op een 6, dat is in mijn ogen echt nog nodig om het elftal weer op en top te hebben.

15 juli 2020 om 11:30

Op basis van wat mogen we verwachten dat deze jongen nu iets toevoegt? We hebben het over een 19 jarige jongen die in de Deense competitie leuk meedoet, waarvan we nog iets eens weten wat nu zijn beste positie is. Ook hij heeft gewoon tijd nodig om zich aan te passen, net als Antony die we gehaald hebben. Het is overvol voorin en achter de spitsen. Nee, dan halen we nog iemand erbij om op de bank te zitten of bij Jong Ajax te spelen. Ondertussen wel weer lekker met Veltman de Champions League in centraal achterin of een falende Schuurs/alvarez die geen indruk wisten te maken. Laat ze zich inderdaad richten op de belangrijke posities in plaats van 9 miljoen te betalen voor een speler die je niet direct of in de nabije toekomst nodig hebt.

15 juli 2020 om 11:33

Als je weet dat hij tijd nodig heeft om aan te passen is het toch niet erg dat het op dit moment vol is voorin? Daar je moet je juist overheen kijken, naar wanneer die jongen aangepast is.

15 juli 2020 om 11:38

Alvarez en Schuurs zijn nu ook al weer een jaartje verder, die moeten we zeker nog niet afschrijven! Zoals je zelf al aangeeft, hebben ze aanpassings tijd nodig! Vooral Alvarez die afgelopen jaar veel heeft mee gemaakt!

15 juli 2020 om 12:00

MasterD. Ik geloof er niks van dat je ook maar een wedstrijd van deze jongen hebt gezien en dus weet wat zijn kwaliteiten zijn? Als dat wel zo is dan hoor ik het graag,want dan ben ik ook benieuwd hoe deze jongen speelt. Als dat niet zo is dan denk ik dat je maar wat aan het roepen bent en eerst maar eens moet afwachten of deze jongen beter is (of gaat worden) dan de al aanwezige kwaliteit. Labyad en Marin zijn in ieder geval van een niveau dat Ajax niet moet nastreven en de rest van je genoemde jongens zijn buitenspelers, waar hij niet voor gehaald lijkt te worden.

15 juli 2020 om 12:42

Op basis van wat mogen we hem meteen afstrepen alsof het geen toegevoegde waarde kan zijn? Durf met zekerheid te zeggen dat je geen wedstrijden van deze jongen hebt gekeken. Misschien een paar compilaties op YouTube nadat je dit transfernieuws over hem hoorde. Wacht gewoon af en oordeel pas als je hem meerdere keren in actie hebt kunnen zien.

15 juli 2020 om 11:43

Nee, dat riep ik niet over Neres, want daar had ik vertrouwen in en de concurrentie op zijn positie was toendertijd ook niet zo groot met een huurling Traore die er als enige serieuze concurrent was. De posities achter de spits waren en zijn helemaal niet onderbezet. Ja, als je 4 of 5 geblesseerden hebt, maar dan wordt elke positie krap qua bezetting.

15 juli 2020 om 11:55

@master D waarom had je vertrouwen in Neres? Hoeveel wedstrijden had jij van Neres gezien? Of alleen een compilatie op youtube van 2 minuten.ik kan niks zinnigs zeggen over deze jongen, behalve dat er blijkbaar aardig wat grote clubs interesse hadden.ajax heeft vast iets meer beelden van hem dan jij...of het wat is of niet? Ik heb werkelijk geen idee, dus ik wacht rustig af.

15 juli 2020 om 12:55

Ik denk dat er meer beelden van Kudus te vinden zijn dan van Neres toen hij nog in Brazilie speelde. Hij heeft volgens mij niet eens daar in het eerste gespeeld

15 juli 2020 om 11:32

Absoluut geen we gegooid geld. Is een middenvelder die in Augustus 20 word en verder is dan alle talenten die Ajax nu heeft lopen. Blij met zijn komst i.i.g. aangezien Gravenbergh gewoon op 6 gaat spelen imo en v/d Beek nog vertrekt waarschijnlijk. Leuk dat je Unuvar en Jensen noemt meer die zijn 3 jaar jonger. Daarbij vergroot concurrentie en dus niveau en dat is alleen maar goed . Dus nee absoluut geen weg gegooid geld.

15 juli 2020 om 11:35

Jensen is net zo oud als deze Kudus, Ünüvar is inderdaad 3 jaar jonger.

15 juli 2020 om 11:38

Ok dank je zit ik verkeerd met Jensen maar ben nog steeds van mening dat dit geen weggegooid geld is zoals Master D zegt.

15 juli 2020 om 11:40

@bjp79 Ik noem helemaal geen Jensen. Gravenberch op 6 wat ie nog totaal niet onder de knie heeft, zou ik niet aanraden. Hij moet meer naar voren spelen. Je weet wel de plek waar ze nu Kudus voor halen en waarvan we ook nog maar moeten zien hoe meneer Kudus daar rendeert. Marin was ook vergroting van concurrentie en dat heeft qua niveau niks opgeleverd. Of achterin dat je Veltman/schuurs/alvarez/timber hebt rondlopen. Ook concurrentie maar tussen 4 spelers die eigenlijk allemaal niet voldoen. Tel uit je winst.

15 juli 2020 om 11:46

@master D, Of je bedenkt dat met Vd Beek, Gravenberch, Marin en deze Kudus je slechts 4 spelers hebt voor de nummer 8 en nummer 10 positie.

15 juli 2020 om 12:05

Nou Master D denk dat we gewoon mening verschillen en dat is prima. Dat de je Verdedigers noemt zegt mij helemaal niets want Veltman voldoet gewoon is al jaren een stabiele factor elke nietszeggende voetbal kenner hier zegt dat hij slecht terwijl elke trainer hem opsteld. Zegt meer over het algemene niveau hier dan over het niveau van Veltman. Daarbij hebt ool wel vertrouwen in Schuurs en Alvarez heb ik nog niet afgeschreven nu hij weer herenigd is met vrouw en kind.
Unuvar moet gewoon nog een jaar JA knallen is pas 17. Gravenbergh moet het eerst maar eens laten zien tot nu is zijn handelings snelheid niet goed genoeg voor 10.

15 juli 2020 om 12:27

@hoogindeconcern. 4-2-3-1 lijkt natuurlijk heel erg op 4-3-3, in het laatste systeem heb je wel degelijk een nummer 8. Wil je 4-2-3-1 praten is het spel van Ajax met Alvarez/martinez twee echte controlers. Daarentegen kon je het spel met Schone/de Jong niet echt twee controleurs noemen. Dat is ook het type spel waar Ten Hag weer naar terug wilt/gaat normaliter en daar zit ook gelijk het pijnpunt in de selectie. Er zijn nooit adequate technische vervangers gehaald voor deze plekken. Persoonlijk verwacht ik een middenveld met VD Beek, Gravenberch en een nog nieuwe aangetrokken nummer 6. Hoewel de naam Hojbjerg zelf een verassing was, was de positie qua interesse niet verassend. Achter deze drie spelers heb je Kudus, eventueel Marin en verder niemand..

15 juli 2020 om 11:37

Volgens mij moeten we ons niet te druk maken over hoe de selectie van Ajax er over 2 jaar uit ziet. Van het eerste vertrekken er elk jaar een man of 10, meestal zelfs meer. Dus tegen die tijd zijn we al weer ruim 20 spelers verder en is er zowel in de basis als in de selectie plaats genoeg voor spelers die uit de jeugd doorkomen.

15 juli 2020 om 11:38

Veel te voorbarige reactie van je. Heb je überhaupt wel al een wedstrijd van deze Kudus bekeken? En straks zeker de polonaise lopen als hij het goed doet. Deze speler stond ook in de belangstelling van Liverpool en Manchester City. Nu al een speler afschieten zonder dat je hem 1 minuut hebt zien spelen is lachwekkend.

15 juli 2020 om 11:55

Niet nodig? Niet nodig? Omdat Ajax afgelopen seizoen zo verschrikkelijk creatief was? En ben je vergeten dat degene waar alle creativiteit vandaan moest komen is verkast naar Chelsea? Deze speler is juist broodnodig mits hij het niveau van Ajax heeft. Donny is niet creatief, Gravenberch niet, Martinez niet en Marin niet. Je kan Promes op 10 proberen, of Neres of Antony maar allen zijn geen spelmakers, dus ik denk dit deze aankoop zeer gewenst is.

15 juli 2020 om 12:11

Gravenberch is juist wel creatief, deze jongen stuk minder. Gravenberch had per 90' na Ziyech en Promes meeste aandeel in aanvallen (passes naar laatste fase, keypasses, succesvolle passes 16 in) en zelfs meer dan Tadic. Het is niet zoals Ziyech de speler van elke wedstrijd een geniale steekbal maar hij brengt bal wel makkelijkste naar de aanvallers in juiste posities. Creativiteit gaat een probleem zijn maar dat gaat deze Kudus niet oplossen met zijn 0.1 expected assist per 90'. (zie analyse VI pro) Wel kan hij met zijn dribbel onder druk uitspelen en bal behouden, iets dat we op middenveld hebben gemist na vertrek van De Jong en Schone.

15 juli 2020 om 15:24

@wolterx; ik zie Kudus niet als concurrent van Ryan denk ik, maar ik wil wel iets kwijt over laatstgenoemde. In de jeugd was ie echt top der top, maar ik heb bij elke wedstrijd van Gravenberch dat ie gewoon veel te nonchalant is in zijn spel. En dan kan die wel creatief zijn, alleen moet ik nog maar zien of hij Ajax 1 spelet gaat worden. Misschien denk jij er ook zo over, geen idee.

15 juli 2020 om 17:13

Ik heb bij Gravenberch eerder het geval dat er een bepaalde rem opzit. Wat ook logisch is met Ziyech en Tadic om je heen. Dat zijn de jongens die het verschil moesten maken, niet een broekie van 18 jaar. Zijn tijd komt nog wel.

15 juli 2020 om 12:17

Helemaal met je eens, ik heb bij Ajax op dit moment een beetje het idee dat het kopen om het kopen is. Elk jaar worden er weer aankopen gedaan, de jeugd geeft aan zich te irriteren aan de aankopen en we blijven maar kopen. We hebben deze speler niet nodig, net als dat we vorig jaar Alvarez en/of Pierie niet nodig hadden. Dan laat ik nog even in het midden wat de kwaliteit is. Frenkie de Jong en Schone gingen weg, daar moest een vervanger komen maar we hadden opzich Eiting, Labyad, Ekkelenkamp en Gravenberch, doe het daar dan mee en selecteer door als het niet goed genoeg is. Nu wordt de selectie alleen maar groter, talenten krijgen minder kansen en spelers die voor veel geld gehaald zijn krijgen in principe ook minder kansen, want er is te veel concurrentie.begrijp me niet verkeerd ik sta te juichen als deze gozer het goed doet, maar zorg dan ook dat je wat spelers weg doet. De selectie is nu op een niet leuke manier te groot.

15 juli 2020 om 12:29

Hoeveel wedstrijden heb je hem daadwerkelijk zien spelen dat je nu al tot deze conclusie komt? Daarnaast heb ik meerdere interviews gelezen van mensen die in Denemarken voetballen of de competitie volgen. Die zeggen allemaal dat het een middenvelder is die soms als "9,5" gebruikt wordt. Geef die jongen gewoon een eerlijke kans om zich te bewijzen, dan kunnen we daarna wel oordelen of het weggegooid geld is

15 juli 2020 om 13:09

Interessant, dit! Moeten we weer eeuwenlang wachten tot iemand weer opstaat, binnen de toekomst? Jaren 1970 en 1990 stond iemand binnen de toekomst op. Alleen maar op jeugd richten is een verloren tijd. Ajax is nu goed bezig en wil constant blijven presteren in de Eredivisie en Europa. Dat kan niet als je alleen maar op de jeugd richt. Dan moet je blijven werken bij de Toekomst en de scouting systeem. Concurrentie versterken in plaats van de jeugd eeuwenlang kansen geven om te groeien.Kijk Eriksen, jaren tijd gegeven, in zijn redelijk topjaren weg is ie! Net als de Ligt en Frenkie de Jong. Tussen debuut en laatste jaar van Eriksen speelde hij zeer matig... Tot zijn laatste jaar, in zijn topvorm, weg is ie... Dat moeten we niet willen.

15 juli 2020 om 14:21

Weggegooid geld... En straks raakt er weer eentje geblesseerd en dan moeten ze in de winter weer snel een nieuwe speler hebben, wordt het weer een Babeltje... Nee, prima aankoop die op veel posities inzetbaar is en eventueel ook in jong kan wennen. Hansen, Unuvar, Gravenberch zijn niet eens ouder dan 18 jaar, als je in de CL wilt meedoen heb je wat beters nodig dan talentjes van 18. Ook tegen stugge ploegen als Groningen, Heracles of Utrecht waar Ajax veel moeite mee heeft de laatste jaren, kan je niet altijd aan op jonge talentjes. Kudus is ook jong maar speelt langer op het hoogste niveau en zijn statistieken zijn ook beter.

Oke dit is een flink bedrag maar ik ben zeer blij dat het geld niet naar een Nederlandse club gaat. Toedelss!

15 juli 2020 om 11:14

Ja absoluut.... Waarom zouden we de eredivisie versterken met financiële middelen?? Komt onze positie alleen maar ten goede en dan zullen we zeker op termijn aantrekkelijk blijven als competitie.... Kortzichtige opmerking weer....

15 juli 2020 om 11:24

Welke Nederlander past bij Ajax? Zonder AZ PSV of Feyenoord spelers...

15 juli 2020 om 11:28

Robben!

15 juli 2020 om 11:29

Joey Veerman, Van Hecke, Van de Ven. Misschien niet direct maar wel op de langere termijn.

15 juli 2020 om 11:33

Als Ajax talent haalt dat beter, maar goedkoper is dan wat er in nederland loopt, is dat goed voor het niveau hier. Neres, Tagliafico en Onana zijn bv voor minder gekomen dan wat ajax nu voor Stengs, Wijndal en Bizot zou moeten betalen. Als een AZ, Heerenveen en Willem II dan hun spelers verkopen aan buitenlandse clubs die weer meer kunnen en willen besteden dan Ajax, is dat ook weer goed voor de competitie. Ajax had bijvoorbeeld nooit die bedragen betaald die voor Alireza, Weghorst of Vincent Janssen is neergelegd.

15 juli 2020 om 11:35

@brocklesmills. Maar dan krijgt ajax weer kritiek, omdat ze talent halen dat vervolgens in de KKD speelt in plaats van de subtop eredivisie (zie schuurs, scherpen en pierie)

15 juli 2020 om 11:41

Slaat nergens op die kritiek. Onana, Tete, Timber, Bazoer, Frenkie De Jong, El Ghazi, Zivkovic, Traore moesten eerst ook hun potjes spelen bij Jong Ajax. Veel talenten zijn nog niet direct klaar voor spelen en presteren bij het eerste en dan is Jong Ajax gewoon een goede leerschool. Het is niet voor niks dat Feyenoord er nu ook veel voor over heeft om Jong Feyenoord in de KKD te krijgen want dit is een goed ontwikkelingsplatform voor talenten die zich nog moeten doorontwikkelen voordat ze klaar zijn voor het eerste.

15 juli 2020 om 12:39

Nederlandse clubs moeten maar lekker zelf sterker zien te worden. Daar hebben ze Ajax niet voor nodig toch? Als deze jongen straks voor 60 mil verkocht wordt is dat interessant genoeg voor genoeg spelers.

15 juli 2020 om 23:44

@franksinatra Davy Propper

15 juli 2020 om 11:34

Wat een rancune zeg! Waar komt die frustratie vandaan als ik vragen mag? Buiten de topclubs is er in Nederland nog genoeg talent dat de potentie heeft om de top te halen dus dat lijkt mij niet de reden.

15 juli 2020 om 11:38

Die frustratie komt waarschijnlijk vanuit alkmaar haha. Hoewel ik op Veerman na geen echt interessante opties zie op dit moment en het dus met hem eens ben, zou ik die keuze niet vanuit rancune maken. Op eventueel Veerman na, zitten alle interessante nederlandse opties bij AZ, PSV of Feyenoord, dus is het voor de competitie juist mooi dat Ajax daar geen pogingen op waagt.

Ken deze speler niet echt, maar heb wel het een en ander over hem opgezocht. Schijnt het beste tot zijn recht te komen als nummer 10, maar kan als het echt nodig is tijdelijk ook als valse nummer 9 spelen. Maar ik denk dat hij vooral als nummer 10 gehaald zal worden, want dat heeft Ajax echt nodig nu Ziyech is vertrokken. Deze Kudus is iemand die een goede techniek en inzicht heeft, z'n goals ook wel makkelijk meepikt voor een nummer 10 en ik zag ook wel dat hij er niet vies van is om hard te werken. Ben in ieder geval blij dat er een nummer 10 aangetrokken lijkt te worden door Ajax en hopelijk weet Kudus het waar te maken.

15 juli 2020 om 11:26

Het vreemde daaraan is dat hij afgelopen seizoen maar 1 wedstrijd als aanvallende middenvelder heeft gespeeld, tegenover 9 als spits en 9 als centrale middenvelder.

Het zal wel een leuk talent zijn, maar ik snap de noodzaak niet meteen. Echt een aanvaller is het niet heb ik van mensen die er iets van kennen op dit forum horen zeggen. Maar ook een middenvelder lijkt me niet noodzakelijk. Gravenberch heeft toch wel kwaliteiten om een meer aanvallende rol op zich te nemen en ook Marin heb je nog. Als deze jongen echt komt, dan schrijf je Marin al per direct af terwijl je hem nog geen echte kans hebt gegeven in een rol die hem moet liggen. Ik ben persoonlijk van mening dat je soms hele goede talenten gewoon links moet laten liggen als je zelf beschikt over hele goede talenten. Of deze jongen moet echt een weergaloos talent zijn.

15 juli 2020 om 11:21

Even vooropgesteld, ik ken deze jongen totaal niet. Wolterx heb ik heel hoog zitten en die geeft aan dat dit een jongen is die vooral op de 10 heeft gespeeld. Nu Ziyech er niet meer is bij ons, ga je denk ik naar een voorhoede met spits en 2 flankspelers (en niet een valse buitenspeler als Ziyech), waardoor je op het middenveld dan een creatieve speler mist. Gravenberch heeft potentie, maar daar kan je niet nu nog op bouwen, Donny zie ik wel vertrekken (daar zou Marin voor kunnen spelen) en dan heb je op de 6 denk ik eerder Gravenberch (martinez gaat naar linksback als Nico vertrekt) nodig. Dan zou je middenveld dus theoretisch Gravenberch, Marin en Kudu zijn. Je hebt natuurlijk nog veel meer andere opties, als Neres en Promes beiden fit zijn, kan ook Promes op het middenveld spelen natuurlijk.

15 juli 2020 om 11:27

Ik ga eerlijk zijn, ik denk dat Gravenberch verder is dan Kudus.

15 juli 2020 om 11:32

Mijn mening over deze jongen is ook gebaseerd op de beschrijving van Wolterx, die ik onderhand toch bijna blind vertrouw. Verder ben ik akkoord met wat je zegt, alleen komt er nog wel een cvm bij lijkt me. Je moet natuurlijk op korte termijn ook een goed team hebben, maar het is nog maar de vraag of deze jongen dat meteen kan brengen. In de jeugd lopen ook nog Taylor, Mendez, Hansen en op langere termijn Unüvar en Fitz-Jim. Die zullen niet allemaal doorbreken en bepaalde jongens kunnen ook op andere posities spelen, maar dan is een nieuw talent niet meteen nodig naar mijn idee. Dus of Kuduz moet echt meteen een meerwaarde zijn, of anders vind ik het een wat onnodige aankoop. Vooral omdat Marin toch wat aanvallender moet kunnen spelen (een Donny-rol lijkt me goed te werken voor hem), en deze jongen heeft dus ook een meer aanvallende rol.

15 juli 2020 om 11:37

@lierse1997: Helemaal met je eens hoor. Ik zie hem ook alleen van meerwaarde als hij er direct staat. Denk ook echt niet dat hij voor de voorhoede wordt gehaald, daar hebben we al teveel rondlopen en in Jong Ajax is het ook dringen.

15 juli 2020 om 11:38

@stravven: Even een oprechte vraag. Heb jij hem vaker zien spelen? En waarin is hij verder? Ikzelf weet namelijk niets en kan niets zinnigs zelf over hem zeggen.

15 juli 2020 om 13:01

Het grappige is wel dat Gravenbergh vorig jaar nog veel commentaar kreeg dat het niet zoveel was. Nu is hij ineens beter dan deze jongen. Kan snel gaan!

15 juli 2020 om 13:28

Heb ik dat toen gezegd? Het antwoord daarop is nee, dus ik zie niet echt in waarom dat relevant is.

15 juli 2020 om 13:41

@lierse1997: Ik denk dat hij stravven bedoelt, want anders zou zijn reactie niet kloppen. Daarbij vind ik Gravenberch zelf een enorm talent maar weet niet of we al een heel seizoen op hem kunnen bouwen. Als dat kan, helemaal top, maar ook geen ramp als dat niet zo is.

15 juli 2020 om 13:42

@4Ever: Volgens mij speelt hij juist niet zo vaak op 10. Op transfermarkt is te vinden dat hij dit seizoen (en eigenlijk heel zijn carrière) het merendeel als CM heeft gespeeld, terwijl (valse) centrumspits zijn secundaire positie is. Hij kan vast ook als nummer 10 uit de voeten maar ik denk dat zijn passing daar niet creatief genoeg voor is gezien zijn stats in key-passes, exp. assists, etc. Ik voorzie voor hem eerder een plek als een van de 2 centrale middenvelders in het systeem van Ajax, met Promes of Donny op 10.

15 juli 2020 om 14:11

@sanderk91, ik ben denk ik een van de weinige die heel enthousiast is over deze aankoop. Ik denk dat ze voor hem een rol als een van de 2 controleurs zien. Een beetje vergelijkbaar met frenkie de jong. ( ik heb deze speler persoonlijk nooit zien spelen maar ik heb er vertrouwen in dat dit een speler is die in de categorie; sanchez, milik en tagliafico kan vallen. ) ik vergelijk hem met frenkie de jong vanwege een paar punten. 1. Deze speler lijkt de bal haast niet te verliezen, en stoomt vaak op snelheid en dribbels het middenveld voorbij en creëert een overtal situatie, net zoals ik frenkie de jong vaak zag doen. 2. Volgens de statistieken en de filmpjes die ik heb gekeken is deze speler ook heel sterk in de duels, hij draait zijn lichaam er goed in en ook al hangen er 3 mensen aan hem, rent hij nog steeds door vanwege zijn lenigheid, kracht, snelheid en balans.3. Ook ziet deze speler er niet bang uit om stevig het duel in te knallen, en lijkt het door de vele rushes die ik van hem heb gezien een echte werker met een dieselmotor die maar blijft gaan.

Laat ik nogmaals zeggen dat ik deze speler niet heb zien spelen, maar de kwaliteiten die mij opvallen geven me de indruk dat dit een geweldige “8” kan worden. Een dynamische, fysiek sterk en harde werker is exact het type speler die ik met onze slager martinez wel een ideale combinatie vind. Ik hoop echter niet dat deze speler op “10” komt, omdat ik denk dat via zijn rushes een overtal creëren door het middenveld over te steken een extra wapen is dat we sinds het vertrek van frenkie missen. En zolang donny nog aanwezig is kunnen we zijn diepgang goed gebruiken op 10, en eventueel een van onze wingers die op 10 kan spelen.

15 juli 2020 om 14:43

@4Ever4Ajax, ik ben zelf echt een groot voorstander van jonge spelers gewoon kansen geven als ze er min of meer klaar voor zijn. En dat lijkt me echt het geval bij Gravenberch, het zal zeker nog niet allemaal top zijn maar die jongen doet dan wel heel belangrijke ervaring op. Als ik de beschrijving van Kudus lees, lijkt het me wel een interessante speler (heeft blijkbaar ook een leuke dribbel), maar ik vrees dat hij Gravenberch toch wat in de weg zal zitten. Zeker voor een team als Ajax zou naar mijn idee het motto moeten zijn altijd voorrang te geven aan eigen jeugdspelers (natuurlijk met de uitzondering dat je een nieuwe Messi of iets dergelijks kan halen).

15 juli 2020 om 16:29

@lierse1997: Dat ben ik helemaal met je eens. 9 miljoen voor een talent uitgeven, klinkt voor mij ook echt wel risicovol. Ik heb liever een eigen jongen erin natuurlijk. Aan de andere kant, Overmars heeft al heel veel goede dingen gedaan (nee jongens, dit is geen uitnodiging om alle mislukkingen op te noemen) en daar heb ik wel het vertrouwen in.

Ik ben benieuwd of Marin niet stiekem al verkocht is. Anders is het toch wel een opmerkelijke transfer, vooral gezien de forse transfersom.

15 juli 2020 om 11:56

Laten we het hopen. Dat is namelijk een teken van effectief door selecteren.

Poeh.. 9 mil is niet misselijk. Ken hem totaal niet, maar das natuurlijk geheel aan mij. Laat me graag verrassen. Hoop alleen niet dat t net als vele 8 a 9 miljoen mislukte aankopen. Daar hebben wij toch een handje vol van.

15 juli 2020 om 13:33

Nou dan ik nog wel zien dat magallan 9 miljoen nog gaat opbrengen. En marin 12 mil, bande 8 mil. Etc. Tuurlijk verkoopt ajax ook spelers die niet de gewenste niveau hebben voor 8 a 9 miljoen. Maar vind t nog steeds zonde dat men nu wel heel makkelijk 8, 9, 10 miljoen gaat aftikken voor toch vage spelers. Zo nu en dan kan je gokje wagen, maat t gaat iets te vaak fout vind ik. Maar nogmaals, ik laat me graag verrassen door deze kudus.

Mooie aankoop! Ik ken hem niet echt maar Ajax doet er goed aan om meerdere opties te hebben voorin

15 juli 2020 om 11:27

Ik hoop dat je sarcastisch bent?ajax heeft meer dan genoeg aanvallers Promes, Tadic, Traore, Neres, Antony, Huntelaar, Labyad, Lang en dan komen Hanssen en Ünuvar er ook nog aan.9 miljoen voor een speler van de nummer zes van de Deense competitie die waarschijnlijk wisselspeler komt is absurd.

15 juli 2020 om 11:33

Ik denk dan ook wel dat er nog wel een paar aanvallers zullen vertrekken. Labyad en Lang mogen vertrekken en Neres kan ook zomaar nog verkocht gaan worden. Daarnaast is Kudus in eerste intantie meer voor het middenveld gehaald waar ook wat ruimte gemaakt kan worden door bijvoorbeeld Marin te verkopen en Eiting en Ekkelenkamp te verhuren. Ook zal Kudus waarschijnlijk eerst bij Jong Ajax gestald worden om hem te laten wennen.

15 juli 2020 om 13:02

Maar het is dan ook een middenvelder dus je rijtje aanvallers slaat nergens op

15 juli 2020 om 13:47

9 miljoen voor een speler die uitblinkt in een van de kleinere competities is toch geen absurd bedrag meer? Spelers uit de Nederlandse subtop die uitblinken haal je ook niet meer op voor 5 miljoen.er vertrekken bij Ajax elke zomer een stuk of 10 spelers uit de A selectie, dat zal dit jaar niet heel anders zijn. We hebben jaren geklaagd dat Ajax pas iets ging doen op het moment dat spelers daadwerkelijk weg gingen, gelukkig doen ze het de laatste jaren vaak ook omgekeerd. En als een speler niet weg gaat dan hoeft dat ook geen ramp te zijn. Tadic werd bijvoorbeeld gehaald in de veronderstelling dat Ziyech weg zou gaan.en dan maakt het mij nog niet eens uit of hij op de bank komt of niet. Vorig jaar heb je gezien wat er kan gebeuren wanneer er ineens een of twee spelers wegvallen. Dan moet je terug vallen op spelers als Lang en Labyad die het niveau niet hebben. Hanssen en Unuvar zullen best hun kansen gaan krijgen, maar die laatste is net 2 of 3 weken 17, het kan best dat hij zich volgend seizoen al in de basis speelt, maar als hij bijvoorbeeld net zo oud is als frenkie de jong voordat hem dat lukt moeten we nog 3 of 4 jaar wachten.

15 juli 2020 om 15:38

Ajax gaat denk ik veel positiewisselingen toepassen voorin, basis zou wat mij betreft Neres - Tadic - Antony met Promes erachter zijn. LA: Neres, Kudus, Hansen, Dall SP: Tadic, Huntelaar, Traore, Brobbey RA: Antony, Lang, Tasci AM: Promes, Unuvar, Ekkelenkamp, Rasmussen Wat mij betreft mag Klaassen er ook nog wel bij, dat is net een ander type maar kan ook bv. als valse spits spelen en zo ruimte maken voor Promes, Tadic, Neres, Kudus in de spits.

Heeft Ajax zo'n speler nodig vraag ik me af? Al moet een buitenkans natuurlijk altijd worden benut. Hoop dat het een voltreffer is!ik heb toch altijd mijn twijfels bij de aankoop van Afrikaanse spelers. Begrijp me niet verkeerd; het kan goed uitpakken en er zijn wereld toppers die er vandaan komen, maar vaak is toch net niet. Op technisch en tactisch vlak lopen ze vaak wat achter. Dat is ook te zien aan de prestaties van de nationale ploegen. Hoop dat dit een goede aankoop is.

15 juli 2020 om 11:24

Jan / Pienaar, Trabelsi en Enoh waren hele goede spelers voor Ajax en liepen op geen enkel vlak achter

15 juli 2020 om 11:36

En dacht je van Mido en Onana? Volgens mij ook geen misselijke spelers.

15 juli 2020 om 11:40

Ziyech was ook geen verkeerde aankoop. Beetje een rare opmerking van Jan. Een Sadio Mané of Mo Salah zou ik ook niet echt beschrijven als spelers die op technisch en tactisch vlak tekort komen.

15 juli 2020 om 12:01

Wat Jan zegt is nog niet zo vreemd. In principe zijn Afrikanen (sub Sahara) van nature athletics beter, maar tactisch minder. Er zitten natuurlijk uitzonderingen bij, maar over het algemeen is het wel zo.

15 juli 2020 om 12:23

En moet je daarom maar de kans op die uitzondering laten lopen?

15 juli 2020 om 14:13

@j0rnn tactische kennis is een kwestie van scholing, niet genetica. De afgelopen jaren is er een inhaalslag gemaakt in Afrika, veelal via gecentraliseerde voetbalscholen. Je kan niet zeggen dat alle Afrikanen op dat vlak niet goed geschoold zijn. Dat is echt een situatie die voor iedere speler anders is/ kan zijn.

15 juli 2020 om 23:54

@misseva88 en zo is het precies. een speler uit Engeland of Duitsland begrijpt tactisch vaak ook weinig van het Ajax systeem omdat ze niet in dat systeem en die cultuur zijn opgeleid. Dat heeft inderdaad helemaal niets te maken met genetica, of het zijn van een Europeaan, Aziaat of Afrikaan. Luis Suarez voelde zich ook niet thuis in het rigide Ajax concept. Martin Jol heeft Ajax toen 4-4-2 laten spelen om hem (en El hamdaoui) beter te laten renderen.

Nou, ik ben benieuwd. Welkom in ieder geval, Mohammed! Als ik de verhalen mag geloven dan komt deze speler het beste tot zijn recht op de nummer 10 positie. Ook schijnt het een redelijk creatieve jongen te zijn, dus dat is mooi meegenomen aangezien we aardig wat creativiteit hebben verloren met Ziyech. Wel ben ik benieuwd naar het niveau van Kudus. Eigenlijk hebben we een directe versterking nodig op het middenveld, maar is deze jongen dat? Of moeten we eerst nog één of twee jaar wachten voordat hij het juiste niveau heeft?

15 juli 2020 om 11:46

Hij is creatief maar geen creatieve passer, geeft zelden assists en dat komt niet voort uit slecht afmaken van teamgenoten. Hij geeft simpelweg weinig keypasses en creëert weinig kansen. Volgens VI pro: (alles per 90' 2.9 schoten, 1.0 schoten op doel (weinig dus), Expected goals 0,5 (in Deense competitie), gecreëerde kansen 1.3 (waarvan 1,2 uit open spel) en expected assists 0.1 (veel te laag voor aanvallende speler imo).wat wel voor hem werkt: 7.2 dribbels per wedstrijd met een 73.8% slagingspercentage wat het naar 5.3 succesvolle dribbels per 90' brengt, dat brengt hem naar gelijkwaardig aantal dribbels als Saint-Maximin, Douglas Costa en Messi, meer dan Ejuke en Dervisoglu die in Nederland de meeste succesvolle dribbels hebben. Ivm zijn competitiegenoten heeft hij 1,5 dribbel per wedstrijd meer dan de nummer 2 met 12,5% hoger slagingspercentage. Dit is dan ook wat hem zo interessant maakt dat icm met zijn relatief hoog percentage op gewonnen duels van 65+% en enorm loopvermogen maakt hem wel een speler waar mee te werken valt. Alleen zie ik er geen aanvaller in op dit moment.

15 juli 2020 om 11:50

Kan hij meteen van toegevoegde waarde zijn voor Ajax naar jouw idee? Of is het eerder een speler die nog wat rustig gebracht zal moeten worden?

15 juli 2020 om 12:06

Dit is preventief, verwacht hem dit seizoen beetje zoals Neres zijn eerste half jaar. Rustig wennen aan niveau, wat wedstrijdjes meedoen al, zorgen dat tactiek erin komt te zitten en communicatie met teamgenoten er is en dan wanneer plek vrijkomt die overnemen. Ik zie het nog best gebeuren dat hij volgend jaar zomer plek van Gravenberch over gaat nemen, die ligt nog 3 jaar vast. Komende zomer dus 2 jaar, als hij nu basisspeler is heeft hij rond de 60 wedstrijden (zonder blessures) gespeeld voor Ajax. Dan kom je op punt verlengen of vertrekken, zou mij niets verbazen als dat idee erachter is. Zeker als je Kudus voor 5 jaar gaat halen. Kudus heeft niet de creatieve pass die Gravenberch heeft (had na Ziyech en Promes meeste opgezette aanvallen in Ajax 1, meer dan Tadic nog per 90' uiteraard) maar kan wel mannetje uitspelen op middenveld, iets dat alleen Gravenberch kan van de Ajaxspelers momenteel. In dat VI pro stuk werd hij al beetje vergeleken met Mousa Dembele, die speelde eerst ook als aanvaller voor hij naar middenveld ging. Hebben soortgelijke manier van lichaam erin zetten, schijnbeweging maken en dan zichzelf vrijspelen. Hoop zo'n speler in Ajax 1 te zien en wie weet heeft Kudus die kwaliteiten. Of hij het gaat halen durf ik niet te zeggen maar je koopt wel een skillset die je simpelweg nog niet hebt bij de club. Het is wel een risico want het is zeker geen afgewerkt product. Maar sommige 'projecten' van laatste jaren hebben vrij goed gewerkt dus ben benieuwd (dolberg van linksbuiten naar spits, Frenkie van aanvallende middenvelder naar dubbele 6, Mazraoui terug naar rechtsback etc) en geef ze voordeel van de twijfel.

15 juli 2020 om 12:12

Dan vind ik het persoonlijk een ietwat vreemde transfer. Natuurlijk kan het dat Gravenberch inderdaad vertrekt, maar met deze transfer lijkt Ajax er al wat op in te spelen. Dan moet je maar opletten dat het geen “selffulfilling prophecy” wordt. Als hij nu een directe versterking was, kan ik nog snappen dat je hem binnenhaalt. Maar zoals je hem beschrijft heeft hij anderzijds wel een specifieke set van kwaliteiten die niet heel vaak voorkomen.

15 juli 2020 om 12:20

@wolterx; Zou Kudus niet vanuit verdedigende middenvelder i.c.m. zijn loopvermogen en snelheid linies kunnen overlopen? Is het niet een soort Ndombele qua speelstijl?

15 juli 2020 om 12:27

Het is echt een project heb ik idee. Werkt het ben je spekkoper, alleen is het een relatief dure gok. Maar je kan hem nemen imo. Je hebt weinig middenvelders in de jeugd die echt goed kunnen dribbelen en die met goede dribbel zijn meestal fysiek minder sterk. Pas in 2005 groep heb je 2 dribbelaars met bovengemiddeld fysiek, dat is 5 jaar jonger dan deze jongen. Wat ik zo goed aan Frenkie de Jong vind is dat hij onder druk uit kan komen met een korte dribbel, druk naar zich toe kan trekken om elders een speler vrij te spelen en natuurlijk zijn snelheid om defensief dingen op te lossen die we echt nodig hebben. Elementen daarvan zit in deze Kudus alleen heeft hij denk ik de pass niet ervoor en is zijn dribbel vaak iets langer dan die van de Jong. Dit is 9 miljoen betalen voor kwaliteiten die je wilt buigen in een rol die jij zoekt, high risk, high reward. Ik verwacht dat ze ook Kjær gaan proberen op te halen daar, de kritiek daarop kan ik beter begrijpen aangezien dat een creatieve passer is wat op 10 en de flank speelt. Zoals Ünüvar, Lang, Giovanni en in mindere mate Hansen. Maar die jongen ziet er echt uit als een buitencategorie speler met zijn net 16 jaar.

15 juli 2020 om 12:28

Ndombele is helemaal geen gekke vergelijking op eerste oog, moet toegeven dat ik Ndombele minder heb gezien dan ik zou willen. Maar dat is ook een dribbelaar op met middenveld met fysiek ja, heb alleen geen beeld bij passing van Ndombele eerlijk gezegd.

15 juli 2020 om 12:44

@wolterx; oh ik moet ook eerlijk bekennen dat ik Ndombele in zijn Lyon tijd weinig heb gezien en in zijn Spurs tijd vrijwel niet. Alleen de beelden die ik van hem zag, zoals CL, doen me aan hem denken. Ben benieuwd naar Kudus iig.

Denk dat dit het eerste jaar niets wordt omdat ie zich "aan moet passen", het 2e jaar faalt en dan het derde jaar voor 2 miljoen verkocht wordt en nooit meer een bal rechtuit schiet.... Maar kan het natuurlijk mis hebben.

15 juli 2020 om 12:03

Dat kan altijd. Niet iedereen is geschikt voor de top.

Ik ken deze speler niet, hopelijk is het een (buiten)speler met een actie in huis. Een aankoop voor de toekomst (volgend jaar basis).ajax is aan het door selecteren, zie vertrek Ter Heide, Kuhn, eventuele verhuur aantal spelers van Jong Ajax. Ze willen ruimte maken voor de talenten en tevens buitenkansjes niet laten lopen.

als opvolger (eventueel voor over een half jaar/jaar) voor vd beek zou dat prima zijn denk ik. Zo zou het ook top kunnen uitpakken als Onana over een jaar weg gaat en dat Kotarski of Scherpen er dan klaar voor zijn (ben bang van niet). Om op die manier goed te kijken wat je ij de jeugd hebt en vooruit denkt wanneer de kans groot is dat er een speler weg gaat zijn ze echt goed bezig!

15 juli 2020 om 11:19

Marin schrijf je al af?

15 juli 2020 om 11:23

Heb hem niet afgeschreven. Maar heeft op dit moment niet het vertrouwen. En om daar dan wel je hoop op te vestigen als vd beek weg gaat is denk ik ook geen goed plan.

15 juli 2020 om 11:25

Marin is toch meer een type van de Beek om dat verlies op te vangen?

15 juli 2020 om 11:30

Ik denk dat je Marin wel af kunt schrijven ja. Bij Ajax dan. Ik heb ergens echt wel het idee dat Marin een goede speler is die het bij een andere ploeg goed gaat doen. Maar bij Ajax gaat het hem vrees ik niet meer worden. Zijn manier van spelen past helemaal niet bij wat Ajax wil, dus hoe hij gescout is is mij een raadsel. In een ploeg met veel ruimte voor zich waar je weg kunt komen met een iets lagere handelingssnelheid is hij fantastisch. In een ploeg waar de ruimtes klein zijn zoals bij Ajax komt hij echt heel erg handelingssnelheid tekort. Het was schrijnend om te zien hoe hij het zelfs zwaar had tegen amateurs.

15 juli 2020 om 11:36

@Sebasjuh, Kuduz zou meer een middenvelder dan een aanvaller zijn. Hij lijkt me dus eerder concurrentie voor Marin dan voor Traore.

15 juli 2020 om 11:37

@pkuipers, het is inderdaad een risico. Maar zo een risico mag je toch wel nemen voor een aankoop van 12,5 miljoen? Als je hem die kans nu namelijk niet geeft, is het einde Marin bij Ajax.

Wat wel interessant is dat Ten Hag in zijn eerste maanden op het middenveld met de punt naar achteren speelde, wat niet echt liep. Hij heeft letterlijk gezegd dat hij zijn middenveld aan De Jong aanpaste, omdat hij beter tot zijn recht kwam als controlerende linkshalf in een middenveld met de punt naar voren. Daar heeft hij vorig seizoen aan vastgehouden omdat Ajax met Ziyech een topper op het middenveld had lopen. Maar die is nu ook weg. Ik ben benieuwd of Ten Hag, na het onzekere middenveld van vorig jaar, nu opnieuw gaat uitzoeken of de groep het best tot zijn recht komt met de punt naar voren of naar achteren. Ik zou hem graag weer een middenveld met de punt naar achteren zien proberen, misschien dat deze jongen als komende middenvelder daar wel uitstekend tot zijn recht kan komen.

15 juli 2020 om 12:05

En wie zou jij dan op 6 zetten? Blind en dan een nieuwe LCV er achter.

15 juli 2020 om 12:18

Het liefst zou ik een aankoop zien, want het vertrek van De Jong is nooit echt opgevangen. Hojberg is een speler die prima in die rol kan spelen. Binnen de huidige selectie denk ik dat Alvarez de beste optie is. Blind er achter met Veltman/schuurs (van wie ik geen fan ben) er naast. Blind kan het voetbal van achteruit regelen. Alvarez zorgt voor de balans wanneer de aanvallende backs (die wel een must zijn) weg zijn. Dan heb je jongens als Van de Beek, Gravenberch, Marin, Ekkelenkamp, Labyad die je middenvelders zijn. Zo breed zijn de opties daar dan dus niet.

15 juli 2020 om 12:42

Gravenberch wordt de man op het middenveld komend seizoen. Het liefst een linkspoot ernaast. Ik verwacht dat Eiting in het begin een basisplaats krijgt (al twijfel ik over zijn fysiek).de nummer 6 van de toekomst is Taylor. Hij traint nu al met het 1e mee en ik verwacht dat hij dit seizoen nog wel eens kan verrassen.

15 juli 2020 om 12:55

Blind op 6 is toch al een mislukt experiment? Dat is al vaker geprobeerd, ook dit jaar, maar dat liep voor geen meter. Toen Blind naar CV ging, liep het bij Ajax veel beter. Denk niet dat je als Ajax er goed aan doet Blind weer naar CDM te brengen

Kan iemand mij vertellen als ik me nu echt gelukkig kan prijzen met deze speler? Sinds zijn berichten de laatste dagn op vz, is hij wel snel aangetrokken. Hoop dat het geen à la Bandè spelertje word.

15 juli 2020 om 17:57

Ik verwacht helemaal niet van Kudus dat hij die kant op gaat. Is Bandè nog steeds geblesseerd dan?

Terwijl we het hardst een creatieve fysieke 6 nodig hebben, gaan we dus bijna 10 miljoen uitgeven aan een aanvaller/ 10. Terwijl we daar al redelijk in voorzien zijn... De selectie puilt straks uit, want er zijn weinig uitgaande transfers (oké transferperiode duurt nog lang). Verder was ik blijer geweest als we contractverlenging van Hansen, Salah Eddine, Rensch, Taylor wereldkundig hadden kunnen maken...

Wat een azijnzeikers hier. Mocht dit een talent van de buitencategorie blijken, dan moet je die niet laten lopen. Ziyech, de baltovenaar van Ajax, is weg. Er moet gewoon geïnvesteerd worden.

15 juli 2020 om 12:24

Ik snap wel dat men zich afvraagt of dit een goede aankoop is, maar dan kan je dat bijna bij elke speler vragen. Deze speler ziet er vrij uniek uit. Lijk me een heerlijke speler om naar te kijken. Dat het dan de jeugd in de weg staat, geloof ik niet zo in. De echte Ajax talenten breken heus wel door.

15 juli 2020 om 17:37

Ja echt vreemd, alsof velen hier hem super goed kennen. Blijf neutraal en positief. Wie weet wordt het wel een topper. Snap niet dat men zo direct pessimistisch is over deze aankoop. Antony komt ohh ja gruwelijk. Mohammed komt ahh dit is geld weggooien. Pff wat een onzin. Zijn beelden zien er veelbelovend uit. Hij is nog jong, wie weet wordt hij alleen maar beter bij Ajax. En Ajax verliest Ziyech en wie weet wie nog meer dus dit is prima en Ajax dient ook sterk te zijn in de breedte.

Zie veel reacties dat het een overbodige aankoop is, dat zal nog moeten gaan blijken. Feit is dat je voor drie posities in de voorhoede plus dan de nummer 10, een viertal aan cl waardige spelers hebt in de vorm van Tadic, Neres, Promes en Van de Beek. Wanneer er 1 van hun vertrekt of geblesseerd raakt hoor ik het gemor om een aankoop al aankomen. Ik denk zelf dat Ajax de aanvalende spelers in de selectie zo prima op orde heeft gebracht, met de aankoop van deze Kudus en Anthony. Ik ben erg benieuwd wat deze spelers in petto hebben voor Ajax.

15 juli 2020 om 11:48

al die spelers vind ik geen creatieve nummer 10 dus ik begrijp deze aankoop wel van Ajax. er moet een specialist op die posities staan met creativiteit en een eindpass in de benen en dat schijnt deze jongen te zijn

Wel fijn om een middenvelder binnen te halen die een of meerdere mannetjes kan passeren, lees dat hij hierom bekend staat, een goede dribbel heeft. Lees ook dat hij erg moeilijk van de bal te zetten is, daar heeft Ajax wel baat bij, ik vind ons middenveld namelijk niet heel balvast. Ik ben blij met zijn komst. Toch hoop ik ook nog op een wat meer verdedigend ingestelde middenvelder en/of een erg goede CV zoals Davidson Sanchez destijds die je direct naast blind kan zetten en van toegevoegde waarde is. Makkelijker gezegd dan gedaan ;-) Onana Mazraoui/|dest Aankoop/schuurs Blindtagliafico Aankoop: Propper (hoijberg) kudus/gravenberch/taylor vd Beek/kudus/tadic neres/anthony tadic/traore promes/unuvar/hansen Voorin kun je rouleren, geen idee hoe de voorhoede er uiteindelijk uit zal zien, genoeg mogelijkheden. Probleem ligt denk ik meer achterin. Een middenvelder die de balans bewaakt, vooral verdedigend ingesteld lijkt mij zeer gewenst. Op die manier zou je Schuurs voor de leeuwen kunnen gooien omdat die dan wat minder belast zal worden. Speel je met Gravenberch, Donny en bijvorobeeld Tadic/of deze Kudus wordt je straks overlopen tegen wat betere ploegen.

15 juli 2020 om 11:57

Je vergeet Danilo die ook gewoon z’n kansen gaat krijgen voorin

15 juli 2020 om 12:30

Nee dat geloof ik niet, zal waarschijnlijk verhuurd worden aan een eredivisie club. Meen dit reeds gelezen te hebben. Zelfs na aanpassen bericht is bovenstaand bericht amper leesbaar, jammer VZ! Wanneer ik op reageer klik veranderd de layout. Normaal gesproken ervaar ik die problemen via mijn mobiel, maar nu ook via de laptop.

15 juli 2020 om 13:48

Danilo staat als ik me niet vergis op de lijst om verhuurd te worden. Zou er goed aan doen om veel te spelen bij een kleinere club in de ED ook vind ik, in de KKD is hij wel klaar.

ik ben benieuwd! er moest sowieso wat gaan gebeuren om het vertrek van Ziyech op te vangen want een middenvelder met creativiteit heb je gewoon nodig

15 juli 2020 om 12:17

Maar schijnbaar is hij dus helemaal niet zo een creatieve speler. Dus dan moet je eigenlijk nog een creatieveling halen en ook nog een cvm.

15 juli 2020 om 12:26

@Lierse1997; hij ziet er niet uit als een Ziyech idd. Ik verwacht in hem geen creatieveling die strooit met wonderschone passjes en voorzetten. Hij lijkt hey echt te moeten hebben van dribbels en loopvermogen. Ben benieuwd!

Deze speler wordt hier in Denemarken geplaatst in het rijtje van de 5 grootste talenten van het huidige seizoen. Voor wat dat waard is, weet ik niet. Zo vond ik Skov ook een groot talent (in mijn ogen zelfs beter), maar die speelt nu een onopvallende rol in de Bundesliga. Men jeg ønsker Kudus held og lykke hos den (efter min mening) bedste klub i Holland.

15 juli 2020 om 15:26

Toch handig dat ik Zweeds kan en je Deens goed kan volgen Jag trorr at Kudus trivs bra hos Nederländernas bästa klubb.

Mag dan hopen dat het idd een 10 is zoals mensen hier zeggen en geen aanvaller is. Aanvallende talenten komen er aan en er nog een bij is niet echt handig.

15 juli 2020 om 12:05

Hij is multifunctioneel inzetbaar dus ook in de aanval.

15 juli 2020 om 12:10

Voor een trainer is multifunctioneel heel makkelijk, maar eigenlijk vind ik dit altijd spelers die voor de top te kort schieten. Ze kunnen van alles een beedje maar missen de specifieke kwaliteiten.

15 juli 2020 om 12:33

Iemand als Frenkie de Jong speelde op de leeftijd waar Kudus nu zit ook nog vrijwel overal. Die heeft tussen 17 en 20 op de flank gespeeld, aanvallende middenvelder, b2b en controleur met zelfs wedstrijdje als spits. Op jongere leeftijd in multifunctioneel zijn niet zo'n probleem maar dit is wel leeftijd waarop je je moet gaan specialiseren. Maar zelfs de beste speler aller tijden naar mijn mening, Messi, is multifunctioneel als soort valse spits, rechtsbuiten en laatste jaren speelt hij iets verder terug als soort spelmaker. Specifieke kwaliteiten kunnen op verschillende posities werken, vooral een goede dribbel en pass. Wie weet gooien ze deze jongen op linksback met zijn snelheid, duelkracht en dribbel om onder druk uit te komen (Zou ik niet doen, zag het iemand opperen en is zo gek nog niet puur kijkende naar kwaliteiten)

15 juli 2020 om 12:09

De geluiden over wat hij is zijn inderdaad vrij onduidelijk. ik had wel begrepen dat het vooral een dribelaar is. Ik kan me wel voorstellen dat het voor de talenten heel dubbel is. Ik denk dat je altijd moet kijken welke spelers je kunt halen waar je behoefte aan hebt en die beter zijn dan de spelers die je al hebt. Ik kan mij wel heel goed voorstellen dat de jeugdspelers steeds meer twijfels krijgen of ze wel echt kansen krijgen. Dit ook omdat gekochte spelers vaak eerder en meer kansen krijgen dan jeugdspelers.

Dat is snel gegaan. Ik ben heel benieuwd en dit lijkt een impuls aan nieuwe creativiteit te zijn die we met Ziyech zijn kwijt geraakt. Natuurlijk denk ik niet dat hij er direct staat, maar op termijn moet hij zeker wel een prominente plek in het elftal kunnen gaan innemen. Ajax is goed bezig!

We gaan het zien.. Al vind ik 8 miljoen voor een speler uit de deense competitie erg veel. (met respect naar de deense competitie hoor!) En hij zal eerst de komende tijd veel meer bij Jong Ajax doorbrengen neem ik aan. Ajax krijgt voorin een spitsen strijd 'wie heeft de langste adem' Brobbey, Danilo, Hansen, Traoré, en nu Kudus erbij.. En dan Huntelaar even niet meegerekend voor de toekomst. Ik denk dat Ajax er goed aan doet om naast Danilo ook Brobbey en Hansen te verhuren komend seizoen na de komst van Kudus.

Hij kan als spits, rechts voor of als aanvallende middenvelder uit de voeten. Dus als de talenten het goed doen, komen ze er in en zo niet dan zijn ze gewoon niet goed genoeg. Op dit moment ben ik, van de talenten, alleen echt van Unuvar en Gravenberch overtuigd.

Eigenlijk moeten we een echte balafpakker op het middenveld aan de selectie toevoegen dan kunnen we razendsnel omschakelen bij het veroveren van de bal en kunnen we dodelijk toeslaan met onze snelle aanvallers.

Ben benieuwd naar deze speler. Ik hoor verschillende geluiden hier. Als ik het zo hoor is het dus een middenvelder. Hij is nog wel jong en zal misschien niet direct voor de basis gehaald zijn. Tenzij hij natuurlijk meteen presteert, maar dat is afwachten. Ik plaats wel mijn vraagtekens bij de transfersom die uitgegeven is. Ik denk namelijk dat we het geld beter uit kunnen geven aan een controlerende middenvelder die er meteen zal staan en een rechter centrale verdediger. Veltman, Schuurs en Alvarez zijn niet goed genoeg voor de cl. Al deed Veltman het afgelopen seizoen niet heel slecht.

Had ajax niet 2 Brazilianen aangetrokken? Giovanni was toch ook overgenomen per vokgend seizoen. Dat zou betekenen 4e aanwinst

15 juli 2020 om 13:30

Giovanni is 18 en heeft al jaar nietmeer gespeeld duur conflict met zijn oude club Santos. Die is voor Jong Ajax en hoopt september wedstrijdfit te zijn. Dat is zeker geen aankoop voor Ajax 1 in eerste instantie.

Gewoon een topaankoop dit. Heerlijk dat Overmars een zo dynamisch mogelijk middenveld wilt nu sterkhouder Ziyech is vertrokken. Deze Kudus zal niet de ballen op de stropdas leggen of schoten hebben. Maar zo te zien speelt hij makkelijk een mannetje uit en is fysiek sterk. Zie ik veel liever dan een Eiting of Ekkelenkamp waarbij je denkt dat ze nog in de A selectie horen. Ik geloof niet dat dit weggegooid geld is want Overmars kennende verkoopt hij hem gewoon voor hetzelfde bedrag of meer al zou het een miskoop zijn.

vreemd hoor. ook op transfermarkt staat dat zijn main positie toch echt centrumspits is (en is 1m77). mogelijk rechtsbuiten of centraal middenveld.ajax heeft toch volgens mij genoeg jongens van dezelfde leeftijd in de andere teams die toch van hetzelfde niveau moeten zijn dan een cs in de deense competitie die nauwelijk doelpunten maakt? en 9 miljoen....bij een markwaarde van minder dan 3 miljoen is ook wel erg veel. denk dus ook niet dat dit verhaal klopt.

15 juli 2020 om 13:40

Die marktwaarde op transfermarkt klopt over het algemeen geen iota van inderdaad. Daarnaast besef ik me dat Youtube video's niet altijd representatief zijn voor iemands kwaliteiten, maar als je video's van hem ziet komt hij daarin veel van het middenveld.

15 juli 2020 om 13:58

Mijn transfermarkt zegt dat hij dit seizoen vaker als CM speelde dan als centrumspits, ditzelfde geldt voor zijn hele carrièrebij Nordsjaelland: meer wedstrijden als centrale middenvelder dan als (valse) spits. Ook bij Ghana, waar hij in november zijn debuut maakte, speelt hij als CM. En ook bij de O20 en O17 van Ghana vroeger. Ik snap dus niet echt waarom veel mensen (en zelfs VZ) hem als aanvaller beschrijven steeds: hij is veel meer een middenvelder. Dat hij aan het eind van 19/20 regelmatig uit noodzaak, omdat er geen fitte fatsoenlijke spits in de selectie zit bij Nordsjaelland, een tiental potjes als centrumspits heeft gespeeld doet daar niets aan af.

Deze kan individuele snelheid toevoegen aan het middenveld en dat kan Ajax goed gebruiken. Daarmee vind ik deze aankoop een logische zet.

Kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat het betekent dat er snel een van vd Beek, Neres, Tadic of Promes vertrekt. Voor de 10 hebben we Antony en van de Beek, Unuvar en Jensen, en voorin Huntelaar, Tadic, Neres, Promes en aankomende sterren als Hansen, Brobbey. Ik vind het een heleboel geld voor een speler van de nummer 6 van Denemarken. Of Overmars is geniaal of superdom met deze aankoop, want je gaat veel van je eigen talent in de weg zitten die moeilijk slechter kunnen zijn. Ookal hoor ik wel geluiden dat er bijna niemand bijtekent op het moment. Daar moet iets aan de hand zijn.

Te weinig creativiteit als 10, als spits niet nodig en het is zeker geen 6. Snap deze aankoop niet zo tenzij hij Van De Beek gaat vervangen maarja dan kun je Marin en Gravenberch ook gelijk weg doen. Met z'n sterke dribbel,snelheid en fysiek kracht zou je hem kunnen omscholen tot 6 maar dan vind ik 9M wel erg veel voor zo'n gok..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV157
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger73
E. ÁlvarezMiddenvelder71
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

9 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 1 1 0 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
2020/2021 Ajax 17 4 3 0
2019/2020 FC Nordsjælland 25 11 4 1
2018/2019 FC Nordsjælland 26 3 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag: ‘Hij is een introverte jongen en die raakt al snel geïsoleerd’

Mohammed Kudus maakte dinsdagavond in de uitwedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard (0-5 zege) zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers in dit seizoen en luisterde zijn rentree op...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren