Jerdy Schouten: ‘Feyenoord? Ik weet niet of ik dat had gewild’

Woensdag, 15 juli 2020 om

Jerdy Schouten maakte afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar Bologna. Hij liet Nederland achter zich voor een kans in de Serie A en die overstap heeft voor hem bijzonder goed uitgepakt. De middenvelder heeft zich in de basis gespeeld en was onlangs een van de uitblinkers in de gewonnen uitwedstrijd tegen Internazionale (1-2). Door zijn goede spel in Italië durft Schouten zelfs een kans bij het Nederlands elftal niet uit te sluiten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door [email protected])

Klinkt als een leuke vent. Weer een typische transfers van Bologna zoals Atalanta dat ook heeft gedaan de afgelopen jaren. Schouten was een mooie voetballer. Maar dat er dit in zit had niemand verwacht. Oranje is nog wat vroeg maar hou dit niveau vol en je speelt na komen f seizoen gewoon voor de Fiorentina of Sassulo

15 juli 2020 om 08:34

Schouten heeft dit seizoen nog nauwelijks iets laten zien hoor. Er gaan geen clubs als Fiorentina zich voor hem melden als hij zich niet verder ontwikkeld. Hij is nog veel te laconiek in balbezit. Laat hem eerst maar eens een vaste basisplaats veroveren en een constant niveau blijven halen. Ik moet het nog zien volgend seizoen.

15 juli 2020 om 09:23

Schouten is gewoon een hele goede voetballer. Hier heeft elke club in de ED liggen slapen, want deze jongen is een stuk beter dan ekkelenkamp bijvoorbeeld. Daarnaast is 17 wedstrijden waarvan toch een aardig deel als basisspeler, echt niet slecht voor iemand die net van Excelsior vandaan komt.

15 juli 2020 om 09:44

Waarom vergelijk je hem met Ekkelenkamp?? Totaal verschillende posities en ook totaal verschillende spelers.schouten mooie voetballer die me bij Excelsior echt is opgevallen. Moet nog wel stappen maken om in aanmerking te komen voor Ned elftal. Dat vind ik trouwens ook van De Roon.

15 juli 2020 om 11:44

Waarom Fiorentina of Sassulo? Is dat een vooruitgang van zijn huidige club? Vindt het een gek voorbeeld die twee clubs noemen als verbetering. Waarom niet de gehele serie A middenmoot noemen denk ik dan? :-)

15 juli 2020 om 13:04

Kijk naar Amrabat die van Verona naar Fiorentina gaat. Als je als speler de kans hebt om van Willem2 naar Utrecht te gaan doe je dat ook. Simpelweg omdat je bij Fiorentina 2x zo veel verdient als bij Bologna. Bologna is met wat moois bezig de laatste 2 jaar. Maar ze kunnen financieel nog niet bieden wat Fiorentina en het intens groeiende Sassulo kunnen bieden.

15 juli 2020 om 16:48

Okay, thanks voor de info. Ik heb geen kijk op wat je bij welke italiaanse club kunt verdienen en keek slechts naar de stand op de ranglijst. Daarom vondt ik het vreemd om alleen Fiorentia en Sassulo te noemen.

15 juli 2020 om 12:12

Dat wat erin zit? Die jongen heeft er net een paar basisplaatsen opzitten en zo'n onuitwisbare indruk heeft hij nog niet achtergelaten. Dat zegt uiteraard nog niets, maar z'n huidige niveau was nog niet eens goed genoeg voor een structurele basisplaats bij de huidige nummer 10 van de Serie A.

Feyenoord had best een poging mogen wagen voor deze jongen, al is de stap van Excelsior naar Feyenoord niet altijd even makkelijk gebleken. Zie een Connolly, Bruins en Slory. Maar dat niet alle goede voetballers uit Rotterdam voor Feyenoord spelen vind ik beetje makkelijk scoren. Zo is er vast ook een lijstje te maken van Amsterdammers die niet voor Ajax spelen. Tevens heeft Rotterdam drie profclubs, dus is er veel keus voor de jeugd. Je kan dan wel eens naast een talent grijpen.

15 juli 2020 om 08:38

Vind het ook nogal een onzinnig statement. En dan ook De Roon, Dumfries en Van Drongelen als voorbeelden nemen. Leuke voetballers en goede karakters allemaal, maar als dat de neusjes van de zalm zijn... Feyenoord kan niet elke Rotterdammer die een beetje kan ballen in de opleiding of het eerste elftal hebben.

15 juli 2020 om 09:48

Dumfries en De Roon zijn wel gewoon internationals natuurlijk. Hoeveel Rotterdammers heeft Feyenoord op dit moment in de selectie die in het Nederlands elftal spelen? Ben het wel met je eens dat je nooit alle spelers kunt halen en behouden als club.

15 juli 2020 om 12:17

Zijn Dumfries en De Roon nou echt zo goed dan? Dumfries is vooralsnog de kop van jut in Oranje en ook De Roon z'n bijdrage in Oranje is verwaarloosbaar. Dit zijn wel de twee internationals die men het liefst uit de basis ziet verdwijnen. Als je dat kaliber misloopt als Feyenoord, is de schade niet zo groot. Ik kan me ook niet zo snel een Rotterdammer heugen in de afgelopen 10 jaar die niet bij Feyenoord heeft gezeten en waarvan het een grote blunder van de club was. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat je spelers als Dumfries en De Roon links laat liggen als Feyenoord zijnde op het moment dat ze 19 a 20 jaar zijn.

15 juli 2020 om 14:01

De Roon heeft overigens wel 'gewoon' een aantal jaar bij Feyenoord gespeeld in de jeugd, maar door fysieke problemen zat er geen verlenging in voor hem.

Knap dat hij zich daar even in de basis speelt. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt.

15 juli 2020 om 11:45

Ik heb nog nooit van deze jongen gehoort. mooi om te horen hoe hij het doet in Italie. Leuke verhalen vindt ik dat altijd.

Meneer Schouten doet alsof hij bij Real Madrid speelt. Ik schat Ajax, Feyenoord en PSV van hoger niveau dan Bologna.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bologna

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
R. OrsoliniAanvaller378
R. PalacioAanvaller357
N. SansoneAanvaller334
F. SantanderAanvaller241
S. BrezaKeeper00
M. MollaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bologna.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
Feyenoord blijft werken aan het verlengen van de contracten van zelfopgeleide spelers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren