Van Hooijdonk fluit verbijsterde Perez terug: ‘Hij kan Feyenoord beter maken’

Zondag, 12 juli 2020 om

Technisch directeur Frank Arnesen is volop bezig met de invulling van de selectie van Feyenoord voor volgend seizoen. In dat kader werden Mark Diemers, Bryan Linssen en Christian Conteh al gepresenteerd in De Kuip. Analist Kenneth Perez verwacht niet dat Feyenoord veel sterker zal worden van de komst van Diemers naar Rotterdam-Zuid. Pierre van Hooijdonk is een stuk positiever gestemd over het aankoopbeleid van Feyenoord.

"Ik las dat Kenneth Perez vond dat Diemers geen versterking was, dat hij Feyenoord niet beter ging maken", verklaart Van Hooijdonk in een onderhoud met Voetbal International. "Ik denk dat dat zeker wel kan. Want ik vind hem namelijk precies hetzelfde type als Kenneth was: stapsgewijs opkomend naar de top. Hij is het creatieve brein, hij heeft het in zich het spel te kunnen verdelen en doelpunten te kunnen maken. Het feit dat jij een middenvelder hebt die doelpunten maakt, en dat heeft hij bewezen, daar is elke ploeg blij mee."

Perez verbijsterd om toptransfer: ‘Ik vind hem geen speler voor dat niveau’

Kenneth Perez vindt Mark Diemers geen aanwinst voor Feyenoord. Collega-analist Pierre van Hooijdonk denkt daar anders overLees artikel

Diemers kwam in de afgelopen twee seizoenen tot 14 doelpunten en 13 assists in 60 Eredivisie-wedstrijden namens Fortuna Sittard. Linssen, die transfervrij de overstap maakte van Vitesse richting Feyenoord, kwam in vijf van de laatste zes seizoenen tot dubbele cijfers bij verschillende clubs. Van Hooijdonk denkt dan ook dat Arnesen goede zaken heeft gedaan op de transfermarkt, al blijft het afwachten of het tweetal om kan gaan met het spelen voor een topclub. "Die kunnen echt wel een stapje maken, mits ze goed worden gebruikt. Dat vind ik altijd wel een serieus dingetje."

Kuipvrees zullen Diemers en Linssen waarschijnlijk nog niet hebben, daar er bij de hervatting in de Eredivisie maar beperkt supporters aanwezig mogen zijn. Althans, dat zijn de plannen van de KNVB. "Corona is niet weggejaagd, maar Kuipvrees is wel weggejaagd. Want je kan geen Kuipvrees krijgen van een lege Kuip", zo oordeelt Van Hooijdonk, die Feyenoord over twee periodes diende als speler. "Maar wat dat betreft denk ik dat beide spelers, en dan heb ik een iets beter beeld dan Linssen, qua mentale weerbaarheid daar wel tegen op kunnen boksen. Ook omdat ze kwalitatief goed genoeg zijn."


Poll

Wie heeft volgens jou gelijk wat betreft Mark Diemers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik denk dat Diemers een prima versterking is, al is het maar om de kern van 18 spelers te versterken. Jaar in jaar uit blijkt wel dat je ongeveer 18 spelers moet hebben in een selectie die niet heel veel voor elkaar onder doen. Anders is je selectie echt te smal en merk je dat direct bij schorsingen of blessures.

12 juli 2020 om 11:18

Ik vind echt niet dat Diemers het niveau is wat Feyenoord moet gaan nastreven.. Als hij nou 18 of 19 was geweest en Fortuna op sleeptouw nam, oke. Maar hij is? 25/26? Die gaat bij Feyenoord niet meer beter worden. En als jij nu al zegt dat de basis van Feyenoord net boven het niveau van Diemers zit, dan kunnen ze elke kans op een prijs vast doorstrepen.

12 juli 2020 om 12:07

Alsof spelers zich niet meer ontwikkelen na hun 20ste. Hij gaat geen grote stappen meer zetten nee, maar als hij zich ontwikkeld naar het niveau Toornstra, dan is het een prima aankoop voor de breedte.

12 juli 2020 om 12:36

Die wou ik ook net aanhalen. Toornstra is ook kwalitatief niet geweldig alleen is die wel super belangrijk voor Feyenoord. Waarom Diemers dan niet? Het enige wat ik stom blijf vinden is het verkopen van Tapia.

12 juli 2020 om 13:12

@AjaxLife.. Wat zegt dat? Ik kan me Schone herrinerren die op dezelfde leeftijd naar Ajax kwam en we weten allemaal hoe het gelopen is.. Daar mee wil ik niet zeggen dat het altijd zo gaat maar iemand van te voren afschrijven slaat nergens op

12 juli 2020 om 13:15

En virgil van dijk , was hij ook uitgeleerd na zijn 25e ??? Wat een onzin weer

12 juli 2020 om 16:01

@ikbenjouniet Tapia heeft in 3 of 4 jaar tijd Feyenoord niks laten zien. dan houdt het een keer op natuurlijk want je kan niet eeuwig gaan wachten in de hoop dat hij ooit wel wat gaat presteren

12 juli 2020 om 12:44

Je gaat toch geen spelers van 27 kopen met een salaris van een half miljoen om op de bank te.zetten. Vergeet niet dar hii Dan in 3 jaar 1,5 miljoen kost plus 1 was zijn transfer. En loopt na 3 jaar gratis de Kuip uit. Feyenoord heeft Al Zo vele.vam dit net niet spelers gekocht, het levert op de Lange termijn niks op. Laat nou eens 2 a 3 van dit soort middelmaat.gewoon lopen, en je hebt 1 Senmessi verdient. Dat zijn de.spelers die je moet hennen en waar.je op.lange termijn je financien Mee op orde brengt

Tsja, van Hooijdonk staat nou niet bekend om zijn uitstekende inschattingsvermogen (Kazim Richards en zijn tijd in het technisch hart bij NAC). De tijd zal het leren of Diemers goed genoeg is, de coach en de aanvoerder hebben er IIG vertrouwen in.

12 juli 2020 om 11:26

Toch heeft Kazim dubbele cijfers gehaald zijn eerste jaar bij feyenoord. Het was niet altijd technisch even goed maar het was wel een aanspeelpunt, aanjager en fysiek beest. Het was ook moeilijk om Pelle te doen vergeten, maar onder de toenmalige omstandigheden deed hij het best aardig

12 juli 2020 om 12:17

Kazim was een one season wonder bij spitsenwalhalla Feyenoord. Michiel Kramer heeft naar mijn mening meer impact gehad. Kazim heeft idd een topwedstrijd tegen Roma gespeeld en een paar goals gemaakt, maar zichzelf compleet onmogelijk gemaakt en een paar gigantische kansen gemist. Zijn vertrek uit Rotterdam is representatief voor zijn periode bij Feyenoord.

12 juli 2020 om 12:46

Kom op, we.gaam Kazom Richards toch niet het niveau noemen dat.Feyenoord nastreeft. De man was een parodie op een voetballers.

12 juli 2020 om 12:53

nee als je dit denkt dan lees je niet. In de geest van het seizoen 14/15 heeft Kazim het niet slecht gedaan met dubbele cijfers. Dat betekent niet dat hij automatisch het niveau had wat Feyenoord moet en moest hebben alleen Kazim deed het beter dan Te Vrede. Feyenoord ging van Pelle naar Te vrede en Kazim. Natuurlijk valt dat tegen en is dat veel minder. Alleen er was niet veel geld te besteden en Kazim was een creatieve oplossing en hij heeft het niet geweldig gedaan, maar cijfermatig ook zeker niet dramatisch

12 juli 2020 om 13:02

Ja OK beter Dan Te Vrede en met zijn kwaliteiten nog dubbele cijfers halen valt nog mee. Maar ik schaar hem in de lange lijst goedkoop is duurkoop spelers (salarissen kosten ook geld)

12 juli 2020 om 18:33

Kazim richards heeft wel toen de hele instelling van het team veranderd want hij gaf wel 100 % elke wedstrijd daarvoor was het team allemaal slapzakken.

Petje af voor Arnesen. Lijkt me een verstandige man die moet handelen met de zeer beperkte middelen die Feyenoord heeft. Natuurlijk zou Arnesen graag in een andere categorie shoppen maar dan moet je daar ook de portemonnee voor hebben. En is Veerman beter dan Diemers?

12 juli 2020 om 11:51

Veerman kun je niet met Diemers vergelijken, ze spelen op andere positie en zijn dus ook totaal verschillende voetballers. De vraag is of je het kleine beetje geld dat je hebt, moet uitgeven aan spelers als Diemers en Linsen. Van Linsen wordt Feyenoord zeker wel beter, maar er zit aan deze spelers totaal geen verdien model. Wellicht was het kopen van jongere spelers, die dan misschien niet direct een versterking zijn voor Feyenoord 1, een betere investering geweest.

12 juli 2020 om 12:00

je moet van beide categorieën hebben. Om de jonge spelers die er niet direct staan de ruimte te geven om zich te ontwikkelen en waarde creëren, heb je ook spelers nodig die er direct staan en dat gat opvullen. Weliswaar verdien je dat niet terug aan deze spelers, maar ze dragen wel bij aan de spelers die wel veel zullen ontwikkelen

12 juli 2020 om 12:06

Maar wie zijn dan die jonge spelers? Buiten Summerville en die Colombiaanse aanvaller? Feyenoord heeft genoeg spelers uit de 'middencatagorie' zoals dat genoemd wordt, die de jonge spelers kunnen begeleiden.

12 juli 2020 om 12:09

Om er een paar te noemen: Kökçü, Bijlow, Malacia, Geertruida en dan zitten Burger, El Bouchataoui, Hendriks, Hall en Azarkan er aan te komen.

12 juli 2020 om 12:14

Oke, dat zijn er wel een flink aantal als die allemaal bij de eerste selectie gaan komen. Maar dan vraag ik me nog af of dat met name Diemers dan hier de voorbeeldfunctie voor deze jonge spelers kan vervullen. Het is ook iets wat je nooit kunt bewijzen natuurlijk. Maar ik ben benieuwd naar de laatste talenten die je noemt.

12 juli 2020 om 12:19

Denk ook niet dat Diemers perse een voorbeeldfunctie moet vervullen, maar meer voor wat meer balans in de selectie. Voordat Fer bijtekende had Feyenoord alleen Toornstra als +20 speler voor het middenveld, dat is te weinig als je in de competitie, beker en EL ambieert te presteren. In die zin vind ik Diemers een prima breedte aankoop. Of die het gaat redden weet je nooit zeker in die categorie, het kan een Toornstra of een Edwin de Graaf worden.

12 juli 2020 om 12:44

Diemers hoeft ook geen voorbeeld functie te vervullen maar een opvul functie. Een groot talent speelt wel eens een 4 en een 8. Diemers zou constant een 6 moeten kunnen halen. Zo moet je dat balanceren

Ik denk dat we Diemers een beetje in de categorie Toornstra moeten zien. Altijd wel goed voor doelpuntje, zal van waarde zijn, maar echt het verschil maken of de topspeler van feyenoord worden dat zie ik dan weer niet gebeuren.

12 juli 2020 om 11:48

Toornstra kwam van een ADO Den Haag dat ook nog wel eens onderkant linker rijtje eindigde he. En daar was Toornstra, net als Diemers bij Fortuna, een van de beste spelers. Alleen Fortuna Sittard is niet van het niveau dat ADO destijds nog wel eens haalde. Ik denk dat deze stap groter is dan die van Toornstra destijds.

12 juli 2020 om 12:02

Toornstra kwam van Utrecht

12 juli 2020 om 12:06

toornstra kwam over van utrecht hoor. Ben jij nu een voetbalkenner? hef alsjeblieft je account op man met je provocerende getrol.

12 juli 2020 om 12:07

@johnnykoning Klopt, ik was die tussenstap helemaal vergeten. Maar dat maakt de vergelijking met Diemers nog minder realistisch.

12 juli 2020 om 12:10

Jezus, met je verkeerde beentje uit bed gestapt? Iemand die zich hooligan noemt is wel de echte voetbalfan natuurlijk? De enige die provocerend reageert ben jij zelf. Of is het hier Feyenoord Holadiejee en er mag geen enkel kritisch woord vallen? En ik was inderdaad vergeten dat Toornstra via Utrecht naar Feyenoord ging. Maar dank je wel, dat geeft me alleen nog maar meer gelijk dat de vergelijking tussen Toornstra en Diemers totaal niet op gaat.

12 juli 2020 om 12:58

Nouja hij overdrijft misschien maar je bent wel heel veel aannames aan het doen. Alleen Sinisterras en Summervills als jongelingen noemen. En dan inderdaad Malacia, Bijlow, Kocu,Geertruida, Bozenik, Bannis, Azarkan etc vergeten. Nu weer deze opmerking. Echt op de hoogte klink je niet.Toornstra kwam van Utrecht dat 10e was geëindigd. Met maar 4 punten meer dan de nummer 14.

Wat Van Hooijdonk zegt is zo'n onzin. Perez ging van Mvv, want je kunt vergelijken met het Fortuna Sittard van nu, naar AZ. AZ was destijds, begin jaren 2000, gewoon een middenmotor. In de 6 seizoenen dat Perez bij AZ speelde is AZ inderdaad opgeklommen naar de top van de Eredivisie. Perez is dus samen met AZ gegroeid naar de top 4 van de Eredivisie. Diemers gaat nu van de onderkant van de Eredivisie direct naar de top 4. Van Hooijdonk heeft alleen gelijk als hij er vanuit gaat dat Feyenoord de komende jaren rond plek 10/12 gaat eindigen. Maar ik denk dat ze er in Rotterdam toch iets meer van verwachten. Dus de situatie is totaal niet met elkaar te vergelijken.

Die van Hooijdonck praat ook maar om in de picture te blijven. Wat heeft die beste man zelf gepresteerd!? Niet echt veel naar mijn mening! Één nieuwe speler bij de selectie van Feyenoord en ze wanen zich weer kampioen. Ik hoop het voor ze, is alleen maar goed voor de competitie.

12 juli 2020 om 12:05

persoonlijk de laatste Europese prijs voor een Nederlandse club binnen gesleept. Stelt inderdaad niks voor!

12 juli 2020 om 17:03

Het is maar weinigen gegeven om een europees toernooi persoonlijk zo te dicteren als hij in 2002 deed. Ben nooit fan geweest maar hij was een fenomeen dat jaar. En heeft overal waar hij speelde veel gescoord volgens mij.

Het lastige voor Feyenoord is dat tegenstanders ook geen "kuipvrees" hebben, want zo'n kolkende kuip is voor iedere tegenstander toch een intimiderend sfeertje.

12 juli 2020 om 12:43

Daar heb je ook weer half gelijk in. Als ik de laatste berichten mag geloven dan is er alleen thuis publiek toegestaan. Die worden dan verdeeld door de kuip waardoor het waarschijnlijk nog steeds lijkt of er veel mensen zitten. Oké ze mogen dan niet juichen zingen of fluiten, maar als een heel stadion voor je tegenstander klapt is het nog steeds best intimiderend.

Nou is.het.aankoop.em.advies beleid van Pierre niet om over naar huis te schrijven. Hij heeft echt alleen maar mislukkingen aangeraden bii feyenoord en Nac. En ook hier spreekt hij zich tegen want Perez bleek ook.te.kort te Komen bij ajax. Goedkoop is duurkoop. Wie niks toevoegt en niet verkoopbaar is , moet.je gewoon niet doen. Na 3 jaar ben je.toch weer 2,5 miljoen kwijt aan Diemers. Laat nou eens 2 a 3 van dit soort middelmaat lopen en je kunt weer een Senessi kopen. Feyenoord blijf Maar verzanden in dit soort middelmatige spelers omdat er weinig geld is , Maar tel al die bedragen, inclusief salarissen, eens bii elkaar op de.laatste 10 jaar en kijk eens wat voor moois je dan had kunnen kopen EN weer met winst had kunnen doorverkopen.

12 juli 2020 om 13:23

En dan had je in de tussenliggende jaren een veel te smalle selectie gehad en had je je misschien nooit voor Europees voetbal gekwalificeerd met alle gevolgen van dien. Je moet altijd kijken naar de tijdsgeest van het moment. Je moet als Feyenoord namelijk elk jaar in pricipe een selectie samenstellen van minimaal 18 spelers die niet veel voor elkaar onder doen.dit omdat je stabiel plek 5 of hoger Moet pakken tegelijkertijd met een lang bekertoernooi en europees voetbal.ja er zijn legio miskopen geweest. dat geef ik toe. maar je kan niet zeggen "koop dan maar 10 jaar niks en dan zo nu en dan 1 speler van 8 miljoen" Want ook die ene speler van 8 miljoen kan hopeloos falen.. zie de recente aankopen van Ajax en PSV waren ondanks de prijs ook lang niet allemaal geweldig, wel dan? Dan heeft Feyenoord het toch niet zo slecht gedaan de laatste jaren? 5 prijzen. en ook nog eens afgelopen seizoen na een dramatische start een outsider om er alsnog met de titel vandoor te gaan (zonder Covid).roeien met de riemen die je hebt noem je dat.

13 juli 2020 om 08:51

Denk.je echt dat zonder al die miskopen feyenoord het veel slechter had gedaan? Lijkt me niet. En je hoeft geen 10 jaar niemand te kopen, Maar 2 jaar. En met de winst op spelers met restwaarde koop je weer nieuwe. Je koopt Senessi voor 8 en verkoopt hem volgend jaar voor 20 - 25. Daar koop je weer 1 of 2 nieiwe voor. Ondertussen laat je die 25j+ ED spelers links liggen. Zo maak je Lange termijn beleid.

Dus nu moeten we al lezen hoe 2 middelmatige exvoetballers het oneens zijn Wow dat zal de internationale pers wel halen Mij interesseert het geen donder wat ze ervan vinden,totaal overbodige baan

12 juli 2020 om 17:04

V Hooijdonk heeft het wel een stuk verder geschopt dan Perez he.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
Eric BotteghinVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Jürgen Klopp kijkt naar versterkingen voor Liverpool en denkt aan David Brooks. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren