‘Het is niet eerlijk gegaan, maar hun plannetje kwam uit: Ajax werd kampioen’

Zondag, 12 juli 2020 om

Douglas Franco Teixeira, kortweg Douglas, heeft de hoop op een rentree als voetballer nog niet opgegeven. Ook Het Nederlands elftal is wat betreft de geboren Braziliaan nog steeds een optie. Onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal was de inmiddels 32-jarige verdediger dicht bij speelminuten in Oranje, maar helaas voor Douglas verliep het allemaal net even anders. De routinier blikt daarnaast terug op zijn overwegend succesvolle jaren bij FC Twente.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door remcob)

Wiens plannetje kwam er specifiek uit? Gaan ook professionals zich verlagen tot emotioneel geblaat zonder onderbouwing? Slap verhaaltje van een slappe verdediger die 3 goede jaren heeft gekend.

12 juli 2020 om 11:07

Douglas denkt dat Douglas het als enige allemaal ziet.. Ajax is namelijk ook verandwoordelijk voor de Corona uitbraak, iets wat ze het beste ticket vd CL heeft opgeleverd. Ik vermoed ook dat Ajax, Manchester City heeft verlinkt bij de UEFA, zodat ze makkelijker in pot 2 kunnen komen als Man City echt word uitgesloten. Ajax en JFK.. Ja.. Blijft toch ook een apart verhaal, he..

12 juli 2020 om 12:22

Natuurlijk zwaar overdreven, maar denken dat Overmars zijn uitspraken net zo goed had gedaan als Ajax op doelsaldo 2de stond is vrij naïef.

12 juli 2020 om 13:08

@AsRoma, hoe weet jij dat zo zeker? Kan jij in zijn hoofd kijken of heeft hij je het persoonlijk verteld?

12 juli 2020 om 12:34

@shorty1991 je kan wel kritiek hebben op Douglas maar ik kan me nog herinneren dat er bij Ajax ook soortgelijke opmerkingen werden aangehaald na de wedstrijden tegen Dynamo Zagreb een aantal jaar terug (als ik me niet vergis in de naam) en Chelsea afgelopen seizoen

12 juli 2020 om 12:48

verschil is als je de best spelende ploeg bent en niet wint door beslissingen van de scheidsrechter anders is dan als je geen minuut van die wedstrijd een kans hebt gemaakt want dat is het geweest de wedstrijd tussen ajax en twente dat jaar heeft geen seconden die wedstrijd er voor ze ingezeten ben het er overigens niet mee eens dat de scheids duidelijk partijdig was ofzo hoe dat bij chelsea ajax wel was

12 juli 2020 om 12:49

De wedstrijd van Lyon bij Zagreb bedoel je? Lyon dat thuis maar nipt met 1-0 wist te winnen. En uit met 1-1 aan de thee ging. En er vervolgens met speels gemak precies 6 doorliet in de tweede helft. Dat zaakje stinkt toch tig maal meer dan dit?

12 juli 2020 om 12:54

@alkatorian je mag idd complotheorien insinueren en denken dat er een plannetje was om Ajax niet te laten winnen of te laten doorgaan, maar dan kan je niet zeggen dat Douglas geen complotheorien mag insinueren op het moment dat hij zich net als de spelers van Ajax genaaid voelt

12 juli 2020 om 13:00

Alleen is het argument "Ajax ip de laatste speeldag is ook bedenkelijk slaat dan weer nergens op, dat was allemaal aan het begin van het seizoen besloten en niemand wist hoe het verloop van de competitie zou gaan. En als ze die gewoon hadden gewonnen ipv een slappe pot ip tafel te leggen waren ze alsnog kampioen geworden. En de knipoog Kroaat staat ons allemaal toch nog in het geheugen?

12 juli 2020 om 13:06

Bij mij wel ja! Vind het wel knap hier dat Douglas er vanuit gaat dat mensen Twente niet zouden willen zien winnen. Maar we weten allemaal wat de meest gehate club van het land is...

12 juli 2020 om 13:22

@ikbenjouniet dat zou kunnen maar als Veltman in de eerste helft niet onnodig geel pakt en totaal onnodig een penalty weg geeft tegen Chelsea dan had Ajax waarschijnlijk ook gewonnen van Chelsea. daarnaast greep Blind ook dom in in de tweede helft. omdat een scheids een overtreding van Pulisic over het hoofd ziet wil nog niet zeggen dat je zo een domme overtreding moet maken met al geel op zak. dan wordt er echter ook naar de scheids gewezen door Ajax terwijl je ook je hand gewoon in eigen boezem had kunnen steken voor je eigen amateuristische verdedigende fouten. daarnaast gaf Veltman ook nog eens een goal cadeau tegen Valencia door te staan slapen bij een buitenspelval met uitschakeling CL als gevolg, anders was je nog steeds gewoon door geweest. wat Ajax dus deed in dit verhaal met al die complotheorien vind ik niet anders als wat Douglas hier zegt

12 juli 2020 om 13:36

Japie, ik vind je normaal een van de verstandigste leden van dit forum. En UEFA-complottheorien zijn ook heel makkelijk. Maar wat jij zegt staat toch totaal niet in verhouding met het inplannen van de laatste wedstrijd thuis bij Ajax? Ik bedoel tegen Chelsea worden over twee wedstrijden gezien je een goal ontnomen, er onterecht twee goedgekeurd bij hen (incluis de penalty) en krijg je twee discutabele rode kaarten. Zagreb verloor thuis met 0-1 van Madrid, staat bij rust met 1-0 voor tegen Lyon (of 1-1, ik weet het niet meer zeker) en na rust schiet Lyon er zes in en zie je spelers van Zagreb lachen.

12 juli 2020 om 13:43

@suarez7 die sliding van Veltman in de eerste helft tegen Chelsea was toch echt een terechte penalty hoor en die eerste gele kaart ook.ik geloof sowieso niet in complottheorien maar Ajax mag van mij zeker denken dat het een complot was. imo zaten er idd wat vreemde beslissingen tussen maar dat was imo onkunde van de scheids/var net zoals het onkunde was van Ajax hoe ze een paar keer stonden te verdedigen in de CL afgelopen seizoen. Douglas echter mag natuurlijk ook vinden dat die rode kaart met daarnaast 6 wedstrijden schorsing zwaar onterecht was en dat het een complot was van de Knvb om Ajax kampioen te maken

12 juli 2020 om 13:50

Dat was een terechte penalty. Die tweede was niet terecht. Maar oke, an sich heb je gelijk. Ik denk ook niet dat hrt een complot is.

12 juli 2020 om 14:06

@suarez 7 dat was ook meer mijn punt. ik zeg niet dat Ajax ongelijk heeft in hun onvrede en ik zeg ook niet dat Douglas wel gelijk heeft in zijn onvrede. als je echter direct emotioneel betrokken bent bij een beslissing in je nadeel of die nou terecht is of onterecht dan ervaren spelers dat vaak op een bepaalde manier wat iemand die er niet emotioneel bij betrokken is misschien niet begrijpt of waar je als neutrale supporter heel anders naar kijkt

12 juli 2020 om 14:10

@japie_krekel Volgens mij ben jij nog de enige in Nederland die zich druk maakt om Veltman tijdens Chelsea-Ajax. Je begint er bijna elk topic over. Het is bijna eng hoe obsessief je er nog (steeds) mee bezig bent. In elk topic probeer je het op een of andere manier te noemen. Volgens mij maakt niemand zich er meer druk om behalve jij.

12 juli 2020 om 14:14

@japie_krekel Het argument van zijn complottheorie is "we speelden op de laatste dag tegen Ajax." Ja en dan? Je hebt tegen alle 17 tegenstanders 2 keer gespeeld en niemand kon een jaar van te voren ruiken dat het verschil tussen Ajax en twente minimaal zou zijn als nummer 1 en 2. Het is niet zo dat de KNVB bij speelronde 30 dacht: "goh laten we speelronde 31 en 34 omwisselen zodat Ajax-twente een alles of niks wedstrijd gaat worden." Dit stond al 1 jaar van tevoren vast. Als dat al een complot is.... Dan zaten zijn teamgenoten zeker ook in het complot. Ene landzaat kopte nota bene de 2-0 voor Ajax binnen.

12 juli 2020 om 14:42

@zytto34 dat mag jij vinden omdat je alles wil afschuiven op een VAR omdat je er ook ook emotioneel bij bent betrokken als supporter, maar ik kijk vrij neutraal naar zo een wedstrijd en dan zie ik gewoon dat het niet puur en alleen aan de VAR lag maar ook voor een groot deel aan de individuele fouten die Ajax achterin aan het maken was. daarom kan ik niet de oorzaken van de nederlaag benoemen zonder de cruciale fouten van de Ajax verdediging daar in mee te nemen. natuurlijk kan je de VAR noemen maar je moet wel het complete plaatje in het verhaal meenemen en dan moet je concluderen dat ook Ajax zelf een groot aandeel in de CL uitschakeling had

12 juli 2020 om 14:43

@zytto34 ik geloof sowieso niet in complottheorien. ik geloof niet dat iemand of een Ajax of FC Twente opzettelijk benadeeld. daarom kan ik persoonlijk niemand die het over complottheorien heeft serieus nemen. of dat nou Douglas is of een speler van Ajax, Feyenoord, AZ of welke club dan ook

12 juli 2020 om 17:05

Japie, heb jij ook nog andere cd thuis dan deze ? Iedere keer weer dat zelfde riedeltje afdraaien over Chelsea tegen Ajax , maar wel toevallig dat deze scheidsrechter geen enkele internationale wedstrijd meer heeft gehad maat daar hoor ik jou niet over , past zeker niet in dit verhaal ? Hou toch is op je weet donders goed dat Ajax willens en wetens is genaaid iedereen weet dat toch .

12 juli 2020 om 17:47

@japie_krekel, jij bent zo neuraal en objectief dat je reageert op Shorty's post met een anekdotisch argument. Whataboutism heet dat en dat doen alleen mensen die bewust de aandacht afleiden of zeer onlogisch denken. Zolang je hier op het forum zit doe je niets anders dan wijzen naar andere situaties als argument. Hilarisch!

12 juli 2020 om 18:14

@japie_krekel dat sowieso. Uiteindelijk hebben we het zelf verpest tegen Valencia, want als we die hadden gewonnen waren we groepswinnaar volgens mij, maar goed het punt was dus dat dat niks met dit topic te maken had.

12 juli 2020 om 18:59

@doncoxxx is whataboutism ook niet een beetje hetzelfde als de schuld geven aan iets anders (de Var) om de aandacht af te leiden van je eigen gepruts in de verdediging?

12 juli 2020 om 19:01

@zytto34 het ging erom dat Douglas de Knvb de schuld gaf van arbitrale blunders die nadelig uitpakten voor FC Twente waar veel Ajacieden dan verbolgen over zijn terwijl ze zelf ook de schuld gaven aan de Uefa wat betreft arbitrale dwalingen.die voor hun nadelig hebben uitgepakt. dan is het toch gewoon on topic?

12 juli 2020 om 19:41

@sloep01 zoals jij elke keer dezelfde cd afspeelt over de Var? het was zeker ook de schuld van de VAR dat Veltman totaal onnodig iemand neerhaalt in de eerste helft tegen Chelsea waardoor de tegenpartij een penalty krijgt? o ja, en het zal ook wel de fout van de VAR zijn dat Veltman tegen Valencia stond te slapen achterin bij een buitenspelval met een tegengoal en uitschakeling CL als gevolg

13 juli 2020 om 12:19

Haha Japie is idd obsessief mbt Veltman! Maar Japie de meeste ajaxfans hebben niet zoveel kleinzeer tegen dat gelijkspel! Echter wel de verliespartij in de thuiswedstrijd. Waar een zuivere goal van Promes werd teruggedraaid door de VAR! Dat er in de thuiswedstrijd domme fouten werden gemaakt is een feit, echter was daar ook een arbitrale fout in betrokken kijkende naar de regels die daarin omgaan! Dan stapelen die cruciale fout + de VAR die de goal van Promes afblaasde wel op, en mocht zo te zien Ajax niet van Chelsea winnen dit jaar. Waar Douglas het enige argument heeft: We speelden op de laatste dag tegen Ajax! Dat is voor het seizoen bepaalt, en dat is gewoon emotioneel geleuter. Eerlijk = eerlijk! Die wedstrijd had Twente gewoon verloren tegen een geweldige Siem de Jong! Ajax verloor deels door eigen fouten, maar deels ook door flinke arbitrale fouten.

13 juli 2020 om 15:37

@rfledderus dat staat los van Veltman. als fouten van een Blind of Tagliafico je diezelfde 5 punten hadden gekost in de CL (chelsea gelijkspel en Valencia verlies) had ik dat ook gewoon benoemd. die afgekeurde goal van Promes had idd gewoon moeten tellen en in die wedstrijd had Ajax idd gewoon pech want ze verdedigden toen goed. in die 4-4 wedstrijd liep Ajax echter meerdere keren te prutsen achterin en ondanks dat de VAR niet best was had Ajax dat puntverlies natuurlijk voor een heel groot deel aan zichzelf te danken. als je het artikel van Douglas trouwens goed leest vond hij die rode kaart die hij kreeg met 6 wedstrijden schorsing belachelijk, net zoals ze bij Ajax de beslissingen van de VAR in de CL belachelijk vonden dus zoveel anders als de spelers van Ajax zegt Douglas hier niet. hij was pissig namelijk over de arbitrage

Een scheidsrechter belagen en schorsing krijgen. Lijkt me toch wel een eerlijke gang van zaken?

12 juli 2020 om 11:04

Eens. Al had met de aanleiding wel zwaarder mee moeten laten wegen. Hij werd behoorlijk genaaid en had alle recht zich onheus bejegend te voelen. Maar die actie richting de scheidsrechter was oerdom.

12 juli 2020 om 11:33

Je hebt over de aanleiding waar Douglas zelf met zijn arm zwiept richting het hoofd van Wernbloom terwijl hij en Wernbloom al op de grond liggen? Vervolgens belaagd hij de scheidsrechter, om daarna door meerdere ploeggenoten in bedwang worden gehouden en naar de kleedkamer te worden gesleurd. Wat had precies zwaarder moeten meewegen dat in zijn voordeel spreekt?

12 juli 2020 om 14:44

Precies dat. Maar dan wat genuanceerder.

Oke. Naast het inleveren van heel veel kwaliteit, heeft Douglas ook een aluminium hoedje besteld? Kan filmpje van moment niet meer terugvinden, wel foto's waarop je hem een halve kopstoot ziet proberen te geven en artikelen waarbij het om slaande bewegingen gaat. 6 wedstrijden was volgens mij prima als je keek naar het incident met een scheidsrechter.

Complotdenkers wanneer het over Ajax gaat. Zat Ajax ook achter de aanslag op JFK?

12 juli 2020 om 11:03

Tuurlijk! Hebben Ajax samen met Madrid en Juve bekokstooft

12 juli 2020 om 11:12

Manchester United zat ook aan tafel toen het plan uitgestippeld werd is mij verteld..

12 juli 2020 om 11:56

Het was een schot van Tadic, onder uit de heup;-))).

12 juli 2020 om 13:08

Nee joh. Er is maar één iemand van Ajax die zo'n schot kon maken, da's Lasse Schöne. Daarom zit hij nu a la Michael Corleone in Italië.

Het enige waar ik wel in mee wil gaan is dat het plannetje om het kampioenschap op de laatste speeldag te beslissen is geslaagd. Ajax - Twente op de slotdag als apotheose, het perfecte scenario voor de KNVB ongeacht de uitkomst. Dat plannetje is inderdaad uitgekomen. Toeval dat die wedstrijd de seizoensafsluiter was?

12 juli 2020 om 10:52

De titelstrijd is vaak al beslist voor de laatste speeldag dus om die dag topwedstrijden in te delen is juist zonde. Niet gunstig voor de Knvb lijkt me.

12 juli 2020 om 11:00

Het zou natuurlijk kunnen dat ze vooraf hebben gehoopt op dit scenario. In dat geval is het perfect uitgekomen. Ik weet niet hoe de programmering van de competitie destijds in elkaar zat. Ik vermoed wel dat inmiddels de topwedstrijden apart ingedeeld worden, zodat er een bepaalde spreiding in het programma zit.

12 juli 2020 om 11:23

En hoezo zou dit een voordeel voor Ajax zijn? Uiteindelijk speelt iedere club twee keer tegen elkaar

12 juli 2020 om 11:26

@Makallelele, ik heb het toch nergens over een voordeel voor Ajax?

12 juli 2020 om 14:18

Je zegt dat dat het enige is "waar je in mee gaat." in een stuknover een complottheorie dat de KNVB twente niet als kampioen wilde, dus dan impliceer je dat wel een beetje.

12 juli 2020 om 16:51

@diegelbereds: jij niet maar Douglas doet voorkomen alsof Ajax bevoordeeld wordt

12 juli 2020 om 11:18

Ja, de KNVB past het programma daar op aan! Dit seizoen bijvoorbeeld hadden ze verwacht dat Ajax eind maart al kampioen zou kunnen worden. 3 keer raden tegen wie ze dan hadden gemoeten!? Feyenoord. Echter zou te opvallend zijn om dan in de Arena te spelen, maar kampioen worden in de Kuip is ook tof! Plan B was een kampioenswedstrijd thuis tegen VVV, want dat was aantal jaar geleden ook al de kampioenswedstrijd, dus dat zouden ze wel weer winnen was de gedachte van de KNVB.

12 juli 2020 om 11:24

Ik hoop dat je dit cynisch bedoeld, anders maak ik me zorgen. Dat zou van hogere wiskunde van de KNVB getuigen

12 juli 2020 om 11:48

Leuk cynisme hoor, maar het is natuurlijk niet voor niets dat topwedstrijden vaker in de beslissende fase van de competitie zijn geprogrammeerd. De competitieleiding kan er ook voor kiezen om de laatste topwedstrijden al in februari of maart achter de rug te hebben. Zij weten echter ook dat er niks mooier is dan een onderlinge confrontatie tussen 2 titelkandidaten in de laatste fase van de competitie. Dat wijzen de kijkcijfers ook uit. En nee, natuurlijk kan je van tevoren niet weten hoe dat gaat uitpakken, maar de kans op een dergelijke apotheose is wel een stuk groter wanneer je wedstrijden zoals Ajax - Twente (of 2 jaar geleden PSV - Ajax, waarin PSV kampioen werd) in de laatste weken indeelt. Denk je echt dat daar niet over wordt nagedacht?

12 juli 2020 om 12:52

Ik houd niet zo van complotdenken, heb ik geen zin en tijd voor. Het maakt je leven een stuk aangenamer door niet overal iets achter te zoeken. Het zijn gewoon slappe smoesjes om eigen tekortkomingen te camoufleren.

12 juli 2020 om 14:52

De keuze om topwedstrijden in te plannen in de slotfase van een competitie heeft niets met complotdenken te maken, maar simpelweg met het optimaliseren van de amusementswaarde. Ik geloof er ook niets van dat de bond een voorkeur voor een bepaalde club heeft, maar waar DieGelbeReds het volgens mij over heeft is de keuze van de competitieleiding om zo'n potentiële kraker op de slotdag in te plannen, in de hoop dat het cruciaal zou kunnen worden. Iedereen wil toch zulke apotheoses meemaken?

Wat een treurige speler is het ook uiteindelijk geworden. Eerst FC Emmen van onder uit de zak geven omdat ze hem vorig jaar geen contract wilden geven, omdat ie nog maanden nodig zou hebben om wedstrijdfit te geraken. Nu een vaag complot insinueren waarom FC Twente geen kampioen is geworden in 2011. Alsof de Knvb toen ze het programma opstelden precies wisten dat ze op die manier middels een kampioenswedstrijd in de laatste speelronde FC Twente de titel door de neus konden boren. Los van het feit dat de scheidsrechter die wedstrijd 0 invloed op het eindresultaat gehad heeft. Alsof Bossen een Douglas provoceerde om hem aan te vliegen en zo rood te pakken een schorsing. FC Twente had het inderdaad zelf eerder moeten beslissen, dat is er mis gegaan. Niet 1 of ander plan van de Knvb om FC Twente geen kampioen te maken. Douglas was echt een goede verdediger bij FC Twente, maar daarna is zijn carriere vooral door zijn eigen handelen als een nachtkaars uitgegaan. Qua talent had hij er veel meer uit kunnen halen. Maar dat het niet gelukt is zal ook wel een complot geweest zijn.

14 juli 2020 om 08:53

Het blijft een rare kwibus die Douglas. Het getuigt ook van bijzonder weinig reflectie om dit allemaal te roepen. Ik bedoel, dat hij zelf denkt dat er een heel complot achter schuilde dat hij lang geschorst werd en dat Ajax-Twente op de laatste dag werd ingepland is natuurlijk lachwekkend! Ten eerste wordt het speelschema al vastgesteld voordat de eerste wedstrijd gespeeld is, en was toen helemaal niet zeker dat Ajax en Twente om de titel zouden strijden. En ten 2e kwam hij er nog heel lichtjes vanaf met 6 wedstrijden schorsing voor zijn actie richting de scheidsrechter. Maar misschien heeft iemand van Ajax hem wel een middeltje toegediend waardoor hij zo agressief reageerde? En dan die plaspil.... welke zichzelf respecterende sporter neemt zomaar een medicijn aan van een vriend, zonder na te denken over mogelijke consequenties? Nee, Douglas heeft zijn eigen carriere verknald door verkeerde keuzes te maken en door een enorm gebrek aan hersencellen.

Je kan natuurlijk ook een complot zien in het feit dat Kesler het jaar ervoor Twente kampioen maakte.

Mooi dat wij als Nederlands elftal niet meer hoeven terug te vallen op afgekeurde Brazilianen. Was toch wel pijnlijk geweest, als hij echt minuten had mogen maken.

Eindelijk iemand die het plannetje doorheeft. Ajax heeft er ook voor gezorgd dat Corona zijn intrede deed en daardoor de competitie werd stop gezet terwijl ze eerste stonden. Doe de maths: Corona is ook een biermerk van Ab Inbev, net als Budweiser (sponsor van Ajax). Ajax heeft met behulp van hun sponsor Corona de wereld ingeholpen om AZ geen kampioen te maken. Douglas is de enige die de hele scheme van Ajax doorheeft.

Douglas is een emotionele jongen, daarin is hij niet veranderd zo te zien. Ik had graag gezien dat Twente hem mee zou laten trainen deze voorbereiding. Hij is erop gebrand... Helaas.

Zonde hoe zijn carrière verlopen is. Hij had heel ver kunnen komen denk ik. Was bij Twente echt een hele goede speler.

12 juli 2020 om 22:40

Zonde? Hij heeft 3 jaar gesnoven en gezopen... dan glij je af.... naar bedenkelijk niveau

In die tijd sloot Twente veel schimmige deals met o.a lui uit Qatar en leefde het ver boven zijn huishouden waar de club in jaren erna, en nog steeds, veel last van heeft. Vooral dankzij schimmige deals met louche personen had Twente de gunfactor niet mee. Nederlandse competitie moet nu eenmaal niets hebben met schimmige lui en deals, als alleen het vermoeden al bestaat ga je in Nederland geen harten winnen. Maw, men wilde niet dat Ajax kampioen werd, men gunde het Twente gewoon niet om het beleid dat werd gevoerd. Het is dan ook erg goedkoop scoren om Ajax de "schuld" te geven.

13 juli 2020 om 00:14

Die schimmige deals waren een paar jaar later. Feit is wel dat Bossen de eerste overtreding voorafgaand aan de rode kaart (die door Wernblom werd gemaakt) niet heeft gezien. En dát was de reden van de uitbarsting van Douglas. Hij had een vrije trap de andere kant op verwacht. Een aspect dat door de media in die tijd totaal niet is belicht, omdat een zware schorsing voor Douglas hun geliefde Ajax erg goed uitkwam.

Douglas is niet alleen zijn voetballende kwaliteiten verloren. Reageerde als een dol dier en is natuurlijk compleet terecht geschorst, gaf zelf ook dom aanleiding voor een rode kaart. Maar inderdaad, vooraf heeft de Knvb speciaal die wedstrijd in de Arena tegen Ajax laten zijn, omdat ze wisten dat daar het kampioenschap beslist zou worden. Ik ga even mijn rol aluminium papier halen voor Douglas.

Dat je in the heat of the moment dit soort dingen zegt kan ik misschien nog wel begrijpen. Maar dat je bijna 10 jaar later nog geloofd in deze onzin geeft wel aan dat je er totaal niet objectief naar kunt kijken. In Brazilië kan waarschijnlijk veel meer, maar hier blijf je van de scheidsrechter af. Maar Douglas vergeet nog een laatste detail in zijn onzinnige verhaal. Dat Ajax oud jeugdspeler Danny Landzaat heeft omgekocht om de bal met een fantastische snoekduik in eigen kruising te koppen wordt helemaal niet benoemd

Zelfs onder voetballers leven er dus complotdenkers die hun eigen falen liever toeschrijven aan valsspelerij van anderen. Twente verzuimde de titelrace in de weken ervoor te beslissen waardoor Ajax de zaak op het laatste moment kon keren. Daar zat enig geluk bij, omdat Ajax niet al zijn laatste wedstrijden goed speelde en omdat PSV en Twente hun voorsprong verspilde. Het was de het geluk wat een jaar eerder ontbrak bij Ajax, toen Twente enkele duels met veel fortuin wist te winnen. Eigenlijk verdiende Ajax op basis van het gespeelde voetbal in 2010 de titel meer, terwijl dat in 2011 gold voor Twente. Het pakte precies omgekeerd uit. Wel droevig te lezen dat Douglas in zijn carriã¨re zo jong al is afgegleden, was bij Twente een goede verdediger.

Hahah 3 jaar niet gevoetbald en denkt nog steeds dat Oranje een optie is? Als we ergens wel goed zitten is het centraal achterin...

Douglas, je zet jezelf voor schut met dit soort onzin... kunnen Twente fans weer alle hoon en spot krijgen en dit verdedigen. Zeg dan niets, dit slaat nergens op!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Brazilië
0 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2020 Penapolense 3 0 0 0
2019 Penapolense 13 0 0 0
2018 Novoperário 8 0 2 0
2018 Oeste 0 0 0 0
2018 Nacional SP 5 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren