Thierry Henry maakt krachtig statement bij hervatting Major League Soccer

Vrijdag, 10 juli 2020 om 07:41Robin Bruggeman • Laatste update: 08:07

Montreal Impact heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zijn eerste wedstrijd in vier maanden tijd gespeeld en trainer Thierry Henry heeft deze aangelegenheid aangegrepen om een krachtig statement te maken. De oud-aanvaller van onder meer Arsenal en Barcelona knielde tijdens de eerste 8 minuten en 46 seconden van het, uiteindelijk met 0-1 verloren, duel met New England Revolution als steunbetuiging aan de Black Lives Matter-beweging.

Henry begon de wedstrijd knielend met een vuist in de lucht en bleef vervolgens bijna negen minuten zo zitten. De Fransman verwees hiermee naar het overlijden van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, nadat politieman Derek Chauvin 8 minuten en 46 seconden met zijn knie op Floyds nek drukte. De dood van de Amerikaan leidde tot felle protesten in de Verenigde Staten en op andere plekken in de wereld.

Henry sprak zich al vaker duidelijk uit in het debat over racisme: “Veel uitleg is er niet nodig, denk ik”, was zijn reactie na afloop van de wedstrijd. Het treffen met New Engeland Revolution in het MLS is Back-toernooi ging door een doelpunt van Gustavo Bou uiteindelijk met 0-1 verloren. Alexander Büttner deed 82 minuten mee aan de kant van de winnende ploeg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door constant kante)

Wat overdreven zeg. Ik snap dat e verandering moet komen maar het slaat nu compleet door bij velen. Vind dat Max Verstappen het goed heeft opgelost vorige week.

10 juli 2020 om 08:40

Waarom overdreven en doorslaan? In amerika is racisme velen malen erger dan in Nederland. Dit knielen is een vorm van vredig protest zonder geweld. Ik blijf het vebrazingwekkend vinden dat mensen geweldadig protest njet vinden kunnen, maar bij vredig protest ook niet? En waarom zou max juist de oplossing gevonden hebben? Max heeft denk ik sowiezo nooit met racisme te maken gehad op de manier dat de zwarte mensen daar wel mee te maken hebben gehad, al helemaal in Amerika

10 juli 2020 om 09:30

Bedoel je met Amerika nou het continent of United States of America? Ik begrijp best dat mensen moeite hebben met dit 'vredige' protest als zijnde dat de manier in relatie staat tot een gewelddadige protestbeweging. En ook dat is weer een kwestie van de goede lijden onder de kwade. En wat Max doet is juist waar het om gaat, een vrije wil zonder zich gedwongen te voelen of gedwongen te worden tot bepaalde acties. Vrijheid van denken en doen. Snap werkelijk niet dat mensen dat afschieten, als je de menigte niet volgt ben je nu slecht en racist of voor racisme? Belachelijk.

10 juli 2020 om 09:46

Of je een racist bent weet je zelf. Het is wel merkwaardig dat er bij vredig en geweldadig protest min of meer dezelfde reactie is door de oppositie.

10 juli 2020 om 09:58

Het is helemaal niet merkwaardig maar juist een logisch gevolg van hoe de mens in elkaar zit. Of het nou gaat over het racisme-debat, zwarte piet (in de vorm van het Sinterklaasfeest), je politieke voorkeur of favoriete voetbalclub. Men ziet altijd een reden om aan te nemen dat zij benadeeld worden. Waarom mag je wel zeggen 'ik ben trots om donker te zijn' maar leidt de uitspraak 'ik ben trots om blank te zijn' tot ophef? Waarom krijgt die ploeg wel een penalty en fluit de scheids bij ons er niet voor? Waarom meldt VZ altijd dat Real de scheids mee heeft en Barcelona niet? Egoã¯sme. Weet je het wel of je racist bent? Racisme werkt tot mijn woede alle kanten op. Maar of het helpt dat we podia geven aan protestleiders en die dan wel juist roepen dat wanneer men zicht niet uitspreekt het probleem ontkent? Dan denk ik dat er gedegen argumenten zijn dat beide kampen dit naar elkaar gooien. We lossen het probleem echt niet zo op, als het al opgelost kan worden.

10 juli 2020 om 10:06

Ik vind het ook opvallend @bf1994. De mensen die nu kritiek hebben op Henry zullen wel de eersten zijn die vinden dat Verstappen zelf mag doen wat hij wilt. Maar als Henry dan zelf iets doet wat hij wilt, leveren ze zelf kritiek. Relatief komisch als je het mij vraagt.

10 juli 2020 om 10:28

Wat Henry doet is natuurlijk helemaal prima. Dat mensen dit associëren met BLM en evt gewelddadige acties in naam van deze organisatie, dat is heel jammer, want dit knielen is al veel langer een vreedzaam protest tegen racisme.

10 juli 2020 om 13:35

@spijkenisser blanke mensen hebben eeuwen lang donkere mensen onderdrukt tot zeer recent en tot op bepaalde hoogte gebeurt dit nog steeds. De kreet "ik ben trots dat ik blank ben" heeft bijna altijd gerelateerd geweest aan een blanke superoriteitsgevoel en in Amerika staat de KKK daarvoor. Hetzelfde als all lives matter dat op dezelfde manier is misbruikt. Dat valt niet uit te wissen en daarom gaat je "je moet niet zo moeilijk doen want iedereen voelt zich wel eens benadeeld verhaal" niet op.

10 juli 2020 om 19:06

Ik ben het met je eens laak. Echter moet er uitgekeken worden dat de blanke van vandaag niet verketterd gaan worden voor de slavernij die hun grootouders voerden. Je mag absoluut niet terecht gesteld worden voor de daden van iemand anders. Verder is er niks op je comment toe te voegen ben er wel mee eens

Iets te overdreven imo. Maar als hij zich daar fijn bij voelt, wie ben ik als blanke. Voor alle gekkies die alles lopen te slopen; dit is demonstreren, er hoeft niks kapot. Al zullen die mensen vast niet op site’s als deze zitten.

Gaan we weer.. Misschien moeten we er niet zo veel aandacht aan schenken, anders gaan mensen echt geloven dat het nodig is en helpt.

10 juli 2020 om 08:04

Hoe wil jij het racisme dan oplossen als er geen aandacht aan geschonken wordt? Ik heb dit liever dan dat ze bijvoorbeeld het beeld van Hazes kapot maken.

10 juli 2020 om 08:20

Waarom is iedereen er zo van overtuigd dat er een racisme probleem is, misschien was die agent gewoon een idioot? Die andere 3 agenten die erbij stonden en niks deden waar niet blank.. Er worden in de VS jaarlijks meer blanke mannen door de politie vermoord dan zwarte mannen. Racisme is natuurlijk slecht en bij wet verboden, maar je kan niet alles aan racisme koppelen. In sommige gevallen moet je ook gewoon eigen verantwoordelijkheid nemen. Bijvoorbeeld qua criminaliteit, of laag slagingspercentage op school, werkloosheid etc. Er zijn iig geen wetten tegen zwarte mensen oid.

10 juli 2020 om 08:23

Black lives matter telt niet alleen als iemand racistisch is overigens, en in het laatste stukje laat je zien dat je niet echt iets weet over systemisch racisme, erg interessant wellicht om je erin te verdiepen. Verder zijn die redenen die je noemt geen reden om zwarte mensen minder te behandelen of onderdrukken, dus ik snap niet zo goed waarom je dat noemt.

10 juli 2020 om 08:25

Er wonen dan ook veel meer blanke mensen dan zwarte mensen in de VS. Zijn die miljoenen gekleurde mensen dan allemaal gek als zij vormen van racisme hebben ervaren in hun leven? Nederland is een prachtig land, maar het kan nog prachtiger worden door bepaalde problemen te erkennen en te verbeteren. Ik vind Nederland echt het mooiste land ter wereld, maar heb vaak genoeg last gehad van racisme. Uitgescholden voor k-neger, "ga je zo naar de intocht" bij het Sinterklaas-feest, of het moment dat ik aangenomen werd toen ik mijn naam afkortte naar een Westers klinkende naam terwijl ik bij dezelfde werkgever met mijn volledige naam werd aangenomen. Dat laatste is natuurlijk moeilijk aantoonbaar, de eerste twee zijn flagrante gevallen van diep kwetsende en discriminerende uitlatingen. Neemt niet weg dat NL een prachtig land is.

10 juli 2020 om 08:45

Als je het probleem nou nog ontkent heb je echt niet goed opgelet. In Amerika is het ook nog velen malen erger. Overigens klopt het dat een witte man in amerika vaker wordt doodgeschoten door de politie. Dit komt echter doordat er veel meer witte mensen zijn..... proportioneel gezien ben je als zwarte meer in gevaar.

10 juli 2020 om 09:51

Ach je heb meer kans om door de bliksem getroffen te worden als zwarte man dan doodgeschoten te worden door de politie. Er waren maar 8 of 9 ongewapende zwarte mannen doodgeschoten in heel 2019 en de meerderheid was aantoonbaar zelfverdediging. Dus het hele probleem valt juist reuze mee in de V.S.

10 juli 2020 om 10:22

@ajaxcunian Ik heb nergens beweerd dat ik iets weet over systemisch racisme. Ik heb nergens redenen genoemd om zwarte mensen minder te behandelen of te onderdrukken. Mijn punt is dat er een probleem groter wordt gemaakt dan het is. Racisme en discriminatie bestaat, en dat is een van de ergste dingen die er is en natuurlijk mag daar aandacht voor zijn. Niemand zou op huidskleur beoordeeld moeten worden. Maar er zijn al wetten tegen. Als je het meemaakt, doe aangifte, dan kan er iets tegen worden gedaan. Ik zie nu vooral zaken die niet helpen (knielen, plunderen, Trump de schuld geven etc). @suarez7 @bg1994met het argument dat er meer witte mensen zijn, geef je de zwarte gemeenschap nog een schop na. Ik geloof dat 13 procent van de VS zwart is. Als je kijkt naar absolute cijfers voor moord en overval of welke bevolkingsgroep daar procentueel het grootste aandeel in heeft, dan zijn die meer gepleegd door zwarte dan witte mensen. Dat er tã³ch meer witte mensen gedood zijn door de politie, zegt eigenlijk alleen dat je als witte man een groter risico loopt gedood te worden door de politie dan als zwarte man. Natuurlijk zijn die mensen niet allemaal gek Suarez 7, racisme bestaat, en dat ontken ik niet, ook in Nederland. Maar het lijkt er nu meer op alsof alle verschillen tussen wit en zwart (onterecht) aan racisme worden gekoppeld. Het lijkt er nu vooral op dat dit zó wordt opgeblazen in verband met naderende verkiezingen. En bf1994, niet opgelet op wat? Op hoe CNN en de NOS mij het gevoel willen geven dat ik schuldig ben aan iets wat ik niet ben? Dat ik als blanke man geen recht van spreken meer heb? Dat de mate waarin iemand beledigd is in verhouding staat met hoeveel geweld iemand mag plegen? Dat Trump de bron is van alles dat slecht is in de wereld? Wat heb ik gemist?

10 juli 2020 om 10:29

Systemisch racisme gaat echter dieper dan wat je zegt, dat houdt in dat de meeste rechters wit zijn. Hoe groot is de kans dat in een "klein" incident, de dader wordt bestraft en echt consequenties krijgt, en jij er als slachtoffer er zelfs iets mee opschiet. Het is al bewezen hoeveel slechtere straffen donkere mensen krijgen en hoe ze minder vaak worden geloofd. Verder, staat dat natuurlijk mooi in de wet, maar systemisch racisme staat niet in de wet en is gecompliceerd.

10 juli 2020 om 10:36

BenNL, even twee correcties op je verhaal: in absoluut aantal worden er meer blanken gedood dan zwarten. Echter, procentueel veel meer zwarten. Dat mis je volledig in je verhaal. En dat er meer zwarte mensen in het criminele circuit zitten, is misschien wel omdat zij veel minder kansen krijgen in de maatschappij? Racisme en discriminatie is vreselijk. Echter wat ik wel vind is dat we ook regelmatig aan het doorslaan zijn om te laten zien dat we ook anders kunnen. Voorrang aan allochtone inwoners, voorrang aan vrouwen in de top, dat soort dingen. Laten we gewoon de beste persoon op de juiste plek zetten, ongeacht of die persoon nou donker, licht, man of vrouw is.

10 juli 2020 om 10:38

Oh, nog 1 ding, je hebt het over aangifte doen na discriminatie. Nou, dat is in Amerika bijna net zoiets als in Amsterdam aangifte doen van je gestolen fiets.

10 juli 2020 om 11:16

@formusprocentueel ten opzichte van wat? Even heel grof gezegd: Je hebt 2000 witte mannen, en 200 zwarte mannen. Daarvan komen 100 witte mannen en 100 zwarte mannen in aanraking met de politie. Daarvan sterven 20 witte mannen en 10 zwarte door (misschien onterecht) politiegeweld. Wat is dan de meerwaarde om te zeggen dat 5 procent van zwarte mannen zijn gedood ten opzicht van 1 procent van witte mannen. Dat zegt niks. Het gaat om dat er 100 witte en 100 zwarte mannen in aanraking komen met de politie, en daarvan meer witte mannen worden gedood. De volgende vraag is idd waarom er zo veel zwarte mannen in de criminaliteit belanden. Misschien ben ik naief, maar in mijn ogen moet iedereen verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die je maakt. Er zijn ook veel meer zwarte mensen die de keuze voor criminaliteit niet maken en gewoon een baan zoeken. In Amerika kan iedereen de armoede grens doorbreken, er is net zelfs een zwarte president geweest. Misschien kost moet je je eigen leven opofferen zodat je kinderen die kans wel hebben, maar niemand is kansloos.verder ben ik het helemaal met je eens.

10 juli 2020 om 12:05

@bennl: wat men wil zeggen is dat er van beide groepen (100 wit en 100 zwart) de zwarte man een aanzienlijk grotere kans heeft te worden gedood door de politie dan de witte man. Systematisch racisme houdt in dat dus niet iedereen dezelfde kansen krijgt, terwijl dat natuurlijk wel zou moeten. In Nederland alleen al heb je als sollicitant met een kleurtje of niet-Nederlandse naam 30 procent minder kans om op gesprek te mogen komen.

10 juli 2020 om 12:35

@ijsmutsleg dat eens uit dan, als er ongeveer evenveel zwarte mensen in aanraking komen met de politie als witte mensen, en er meer witte mensen sterven door politiegeweld. Hoe komt het dan dat zwarte mensen meer kans hebben gedood te worden door de politie dan witte mensen.natuurlijk is het zo dat als je het afzet tegen de totale zwarte en witte bevolking dat er procentueel meer zwarte mensen sterven door de politie. Maar dat moet je niet doen, je met het wel afzetten tegen het aantal mensen dat daadwerkelijk in aanraking komt met de politie, en wie er dan meer kans heeft gedood te worden.of zie ik dat verkeerd, begin nu aan mezelf te twijfelen.

10 juli 2020 om 12:42

Bennl, met alle respect, maar ik heb het gevoel dat statistiek niet je allerbeste vak is. Of dat je het verkeerd hebt begrepen of verkeerd verwoordt. Maar check de Mapping Police Violence website maar eens. De kans dat je als donkere man gedood wordt door de politie is twee keer zo groot. Dus in jouw voorbeeld: per 100 man worden 20 zwarte mensen en 10 blanke gedood door de politie. En dat is als je als slachtoffer ook een wapen had. En dat je zegt dat iedereen het kan maken.... Nou, dat zou ik ook willen en in bepaalde regionen in Amerika heb je ook meer kans als donkere persoon (westkust en nog meer Oostkust), maar in Centraal Amerika heerst er heel veel racisme en discriminatie. En zelfs hier. Mijn nichtje heeft een Turkse achternaam, maar is zo Nederlands als ik weet niet wat. Met die achternaam mocht ze heel vaak niet op komen draven voor een baan (hbo opgeleid). Toen heeft ze haar moeders achternaam gebruikt en werd ze in 1 dag 6 keer gevraagd voor een interview en is ze 3 keer aangenomen. Van de 8 brieven. Het heerst dus zelfs in Nederland, al is het in Nederland gelukkig wel veel minder dan in vele andere landen. Maar in je reacties merk ik dat je wellicht een beetje een dromer of een positieve denker bent. Heel mooie eigenschap. Maar probeer je ogen iets meer te openen hoe het daadwerkelijk gaat.

10 juli 2020 om 12:47

Even on the side: wat al veel beter zou werken in Amerika is die stomme wapens afschaffen. Dan is de politie veel minder bang om zelf te worden neergeschoten en zullen ze zelf ook minder snel schieten. Agenten trekken daar veel sneller hun wapen. En als je een onverwachte beweging maakt, ben je eraan. Vooral ook omdat ze onder stress staan.

10 juli 2020 om 15:32

1 vd vele verbeterpunten ja. Als je ziet dat vele politiemensen maar een training van een half jaar hebben gehad nadat ze eerst jarenlang in het leger hebben getraind en gediend dan snap je ook dat er qua politie-organisatie mss ‘een beetje feeling’ met de maatschappij mist. Het hoeven geen Nederlandse softies te zijn, maar opereren als een commando-eenheid gaat me ook te ver.Zolang het minimumloon daar 6 dollar bedraagt, rijken heel weinig belasting hoeven te betalen, het zorgstelstel nog verder de geprivatiseerde kant op wordt geduwd en dus meer en meer onbetaalbaar, dan blijft het gat tussen arm en rijk groeien en het niveau van de scholing ook en dan worden de tegenstellingen alleen maar groter.

10 juli 2020 om 19:09

@afca dat is denk ik wel de reinste onzin. Heb je statistieken om te bevestigen wat je zegt? Ik wil het wel geloven. Maar alleen als ik cijfers zie. Uit mijn onderbuik gevoel denk ik dat je er vrrselijk hard naast zit

Word het niet tijd om weer normaal te doen met elkaar? Tis nu wel duidelijk allemaal. Het statement is gemaakt en laten we weer doen zoals het hoort

10 juli 2020 om 08:24

En wat was dat toen? Was dat allemaal zo inclusief en vrolijk voor eenieder? Of zeg je dat omdat jij toen meer comfortabel was?

10 juli 2020 om 08:59

@AjaxCunian, Iedereen praat toch naar zijn eigen straatje? Dat is ook het ‘probleem’ in deze hele discussie lijkt me. Een donker iemand kan zich niet inleven in dat van een blanke, en omgekeerd.

10 juli 2020 om 09:12

Hij zegt we moeten weer normaal doen en doen zoals het hoort, maar ik vraag me af of hij die tijdperk heeft meegemaakt. Dingen die dagelijks op de wereld gebeuren vind ik niet zo verschrikkelijk normaal en zoals het hoort. En nee, ik kan me niet volledig inleven in het leven van een wit persoon. De onderdrukkingen en onrechtmatige behandelingen die zij hebben (waar ik me weinig van op de hoogte ben) vind ik ook belangrijk en moeten ook behandeld worden.

Wat een overtrokken reacties. Als die man een statement wilt maken voor een good cause, wat is daar dan mis mee? Je schaadt er niemand mee, maar blijkbaar voelen vele reageerders zich hier wel op de teentjes door getrapt. Het is niet dat hij zegt dat het Westen superracistisch is, hij vraagt louter aandacht voor een goed doel.

10 juli 2020 om 08:23

Ik kan me voorstellen dat hij zichzelf hier licht mee schaadt, kramp is niet heel prettig.

Die onzin begint te wennen en te vervelen. We weten het wel, tijd voor andere dingen. En wie wil dat ik een blanke racist moet zijn, ik heb er vrede mee. Als je toch wilt polariseren, doe het dan ook maar goed. Straks krijg je dus dat vanwege b.v. een grapje van Derksen bij VI, er twee kampen ontstaan die elkaar naar het leven staan. Ik hou me erbuiten. Gelukkig woon ik ver van de Randstad, mooie natuur en nuchtere mensen. En bij ons is Zwarte Piet nog gewoon welkom. Als een goede vriend!

10 juli 2020 om 12:45

Als Zwarte Piet bij jou welkom is, dan zien mensen dat deelname ipv je er buiten houden.

10 juli 2020 om 12:48

Nee hoor, gewoon standaard, hier speelt dat gelukkig (nog) niet!

10 juli 2020 om 12:57

Pinko, geniet ervan, ook bij jou in de provincie zal Zwarte Piet uiteindelijk gewoon verdwijnen. Die hele discussie is al paar jaar geleden beslecht. Wat we nu zien zijn nastuipen en naweeën van een paar fundementalisten.

10 juli 2020 om 13:18

Zwarte Piet zal vast verdwijnen, ook in Twente idd. Een jaar geleden had ik daar waarschijnlijk wel een sterke mening tegen gehad en het belachelijk gevonden dat die weg moet. Nu denk ik: wat maakt mij het eigenlijk ook uit oftie paars wordt en als we daar de donkere medelander een plezier mee kunnen doen, waarom niet? De politie die in sollicitatieprocedures de voorkeur heeft voor donkere medelanders vind ik ook prima, ook ironisch gezien pure discriminatie, maar als daarmee een groter doel bereikt wordt vind ik dat ook prima. Echter zou ik het dan wel fijn vinden als er andersom eens niet in altijd alles racisme gezien wordt en er niet altijd met de vinger richting de boze witte man gewezen wordt en onze geschiedenis laten bestaan in de vorm van de beelden. Bij vernielingen van BLM wordt echt het averechtse bereikt. Excuses maken of knielen voor iets wat ik niet gedaan heb gaat me ook te ver. Water bij de wijn alle partijen en door.

10 juli 2020 om 13:31

Precies! Wat maakt het uit? Dat er volwassen mannen met het schuim op hun bek staan te fulmineren dat 'ons' kinderfeestje wordt verpest, terwijl iedereen die in staat is langer dan drie seconden na te denken én empatisch vermogen heeft weet dat het kinderfeest voor onze kinderen gebaseerd is op het krijgen van cadeau's en niet op het langs mogen komen van zwarte piet, is al triest en zielig genoeg. Kinderen interesseert het geen moer of Piet geel, blauw, of roetvegen heeft. Geen reet! Dus die volwassenen (alhoewel, ik vind die activistjes kleine kleutertjes) moeten naar hun kinderen luisteren! En zichzelf niet een loer draaien met totale nonsens over de teloorgang van onze historie en tradities. De traditie dat vrouwen in de keuken horen en niet eens handelingsbekwaam waren om contracten te sluiten (in Nederland tot aan 1956 toe) hebben we ook verlaten. Dat tradities eeuwig en heilig zijn is een groot misverstand. We zouden namelijk nog in grotten wonen en in berenvellen rondlopen, als dat zo was geweest. Denk even rustig na en laat het op je inwerken. Nederland gaat niet kapot omdat Zwarte Piet langzaam verdwijnt. Nederland is een betere plek geworden voor ons allen omdat Zwarte Piet langzaam verdwijnt. Dáárin tonen wij juist onze grootsheid.

10 juli 2020 om 14:15

Constant kante ik heb hetzelfde standpunt als jij, echter snap ik wel dat mensen ook tegen aanpassingen van oons Piet zijn. Mensen kunnen nu eenmaal moeilijk afscheid nemen van bepaalde terugkerende traditie (daarom is het ook een traditie). Daarbij is de maatschappij van tegenwoordig zo ongelooflijk aan het vertrutten waarbij niemand meer iets durft te zeggen over elkaar en alles zo eng politiek correct moet zijn en vooral volgens Amerikaans voorbeeld. Zo ook met het BLM en de opgelaaide discussie omdat er in de VS iets is gebeurd. Dat afzetten tegen verandering van Piet heeft hier denk ik ook mee te maken, afzetten tegen de steeds strengere 'regeltjes' en vertrutting. Daar ben ik ook onvoorstelbaar klaar mee, dat linkse correcte gedachtegoed (en ik ben zelf links politiek gezien). Maar in de zwarte-pieten-context denk ik ook; ik kan het begrijpen dat het als racistisch gezien wordt, dus dan maar een paarse piet. Alsof mijn zoontjes het ook maar iets kan verrotten. Zou het alleen wel fijn vinden als Akwasi ze niet in het gezicht schopt als ze op school wel zwart geschminkt worden. Ook zo'n overtrokken tosti die niet bijdraagt aan een betere wereld maar alleen maar weerstand opwekt.

10 juli 2020 om 16:29

Akwasi roept op tot geweld. Dus die zit fout. Maar terwijl de neoliberale en reactionaire goegemeente moord en brand schreeuwt over Akwasi hebben ze het wel voor elkaar dat het onderwerp waar het over ging dus alweer gepaseerd is. Dat krijg je als in een discussie over racisme opeens mensen gaan roepen dat 'racisme van twee kanten komt' (huh, wat?? Dus als de pestkop op het schoolplein wordt aangepakt en dan zegt, hoho, pesten komt van twee kanten he, dan zeggen we ook maar meteen: 'ooooh, nee dan sorry, excuses aan jou meneer pestkop, het ligt aan je slachtoffers die jij gepest hebt! Zij houden jouw pesten in stand'???? Neen natuurlijk! Onzin!!) of dat ze 'het nu wel zat zijn allemaal dat gezeik'. Knap staaltje fillibustering. En inderdaad, jij zegt het precies zoals het is. Onze kinderen maken zich echt totaal niet druk om de kleur van Zwarte Piet. Dat doen alleen fundamentalistische volwassenen.over je relaas over politieke correctheid kan ik kort zijn. Ik herken je typering totaal niet. Er is geen sprake van 'vertrutting'. Die woordkeuze vind ik ook inherent fout en symptomatisch van het probleem in Nederland momenteel. Want wat is vertrutting precies? Dat we gewoon weer zoals vroeger de traditie hier in Nederland was op een normale en respectvolle manier omgaan met elkaar? Dus niet als kampers en kermisklanten alle bagger die in je kop rondgaat zonder filter over je lippen de wereld in slingeren? Maar gewoon, zoals volwassen en redelijke denkende mensen betaamt, eerst gewoon nadenken voordat je er iets uit floept? En dat een beschaving niet gedefinieerd wordt door hoe bot we met elkaar omgaan en het recht op vrije meningsuiting verwarren met het recht om iemand persé te moeten beledigen? Vrijheid van meningsuiting is in de kern helemaal geen vrij recht, maar een recht dat gepaard gaat met een grote plicht. Ga anders de boeken van Edmund Burke (kampioen van de reactionaire kliek in NL en inspirator van Paul Cliteur, Baudet, Spruijt en al die andere rare snoeshanen die momenteel FvD vorm geven) maar eens nalezen. Die legt het haarfijn uit. Vrijheid van meningsuiting heeft de plicht in zich om zorgvuldig te zijn op je woorden en juist te laten zien dat je die vrijheid waard bent. En niet om zomaar alle onzin en nonsens die mensen bedenken maar ongebreideld overal te ventileren. Bovendien, uiteraard vertrutten we niet, we verruwen. De maatschappij verloedert en daar is die nieuwe fascinatie met politiek incorrectheid (eufemisme voor asociaal gedrag) hét duidelijkste voorbeeld van. Dat we politici hebben die openlijk beweren dat een deel van ons land inferieur is aan een ander deel van ons land is geen uitvloeisel van de vertrutting van ons land maar van de verloedering daarvan.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Montreal Imp


2 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Montreal Imp.

Frankrijk
529 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 5 mei
Daniele De Rossi staat voor een terugkeer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren