Het Nieuwsblad streept naam Ajax door: ‘Hij is niet de vervanger van Ziyech’

Donderdag, 9 juli 2020 om

De kans dat Jonathan David alsnog bij Ajax terechtkomt is te verwaarlozen, zo blijkt uit een uitgebreide analyse van Het Nieuwsblad over de Canadese aanvaller van AA Gent. Volgens de Belgische krant is de Amsterdamse club geen geschikte gesprekspartner voor de Belgen, die de getalenteerde David alleen voor de hoofdprijs willen laten vertrekken deze zomer.

"David zou er te veel beschouwd worden als de vervanger van de naar Chelsea vertrokken Hakim Ziyech, terwijl hij in een systeem met één nummer tien achter één spits niet kan uitblinken", zo komt onder meer naar voren in het oordeel over de begeerde spits in Belgische dienst. Directeur voetbalzaken Marc Overmars was twee weken geleden tegenover Ajax TV ook al duidelijk in zijn oordeel over David. "Deze speler uit België is hartstikke goed, maar speelt niet als een echte nummer negen. Hij is geen spits. Hij is een schaduwspits. En die hebben wij niet nodig."

Hakim Ziyech neemt afscheid van Ajax

Het Nieuwsblad meldt voorts dat AA Gent niet zomaar met elke club wenst te onderhandelen over David. Bayern München bijvoorbeeld wordt ongeschikt geacht, omdat men in Gent bang is dat de twaalfvoudig international van Canada bij de kampioen van Duitsland niet aan de bak komt. De volgende club van David moet in een Europese topcompetitie actief zijn en tevens dient een eventuele transfer een flinke stap vooruit te zijn voor de pas twintigjarige aanvaller, wiens status significant groeide vanwege de 23 doelpunten en 10 assists in 40 duels in verschillende duels van afgelopen seizoen.

AA Gent zet naar verluidt in op een recordbedrag van tussen de 30 en 35 miljoen euro voor David, terwijl het management van de speler een bedrag van 20 miljoen euro wel geschikt vindt. De duurste uitgaande transfer kwam in 2016 op naam van Sven Kums, die destijds verkaste naar Watford. In een eerder stadium zijn aanbiedingen van SC Freiburg en FC Porto al van tafel geveegd door de Belgen. Lille OSC en enkele niet nader genoemde Bundesliga-clubs zijn nog wel in de markt voor David, die in Gent nog drie seizoenen vastligt.


Poll

Zou Jonathan David met zijn kwaliteiten een aanwinst zijn voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door primetime)

Apart dat Gent bepaald bij welke club die speler past. Lijkt me dan toch echt dat ze op de verkeerde stoel gaan zitten. Als de speler naar Bayern wil gaan en Bayern betaald het bedrag dan is het toch niet aan Gent om dat tegen te houden omdat Bayern niet het gewenste systeem spelen.

9 juli 2020 om 13:08

Lijkt me ook je reinste onzin. Als Bayern 10 miljoen meer betaalt dan een team waar David wel alles speelt, zal Gent heel snel zijn om hem aan Bayern te verkopen.

9 juli 2020 om 13:58

Hij zou al min of meer van Lille zijn. Lille bood 25m, Louwagie wou niet onder de 30M gaan. En maandag waren daar gesprekken over.

9 juli 2020 om 14:10

Geen al te beste stap als je het mij vraagt. Het is toch een competitie/club waar je niet snel de stap naar een topclub zal zetten, maar eerst nog a la Oshimen en Pépé nog een tussenstap moet zetten.

9 juli 2020 om 14:25

Ik vind het de ideale stap. Een team dat nog wat beter is dan Gent in een competitie die beter is dan de Belgische. Ik zou Lille verkiezen boven Ajax als stap. Vooral voor de competities dan.

9 juli 2020 om 15:25

Zowel Ajax als Lille zijn een te kleine stap naar mijn idee. Ajax omwille van de competitie en Lille omwille van de recente uitgaande transfers. Die zijn namelijk meestal nog naar subtopclubs, terwijl David niet nog een tussenstap nodig heeft. Een team als Leipzig of Leverkusen lijkt me een stuk geschikter.

9 juli 2020 om 13:11

Indirect natuurlijk wel. Zolang er een contract is, is het aan de club welk bod ze wel of niet accepteren. Ik denk vooral dat Ajax niet gaat betalen wat Gent in gedachten heeft. Dit lijken mij meer praatjes op de prijs wat op proberen te drijven.

9 juli 2020 om 13:48

Er kan ook een filosofie achter zitten om je als verkopende club zo op te stellen. Ze kunnen willen dat hun spelers bij andere clubs veel aan spelen komen en succes behalen, dat zet ze in de picture en Gent dan indirect ook. Spelers zijn dan eerder bereid om voor Gent te spelen want die zien welke goede vervolgstappen ze kunnen maken. Dat staat beter dan dat je je spelers aan clubs verkoopt waar ze vervolgens alleen maar op de bank zit of niet in het systeem passen. Maar ik betwijfel of Gent met deze gedachte handelt of dat ze inderdaad vanuit de verkeerde stoel regeren.

9 juli 2020 om 13:58

"zo blijkt uit een uitgebreide analyse van Het Nieuwsblad over de Canadese aanvaller van AA Gent." Het gaat om een analyse van een krant. Het inderdaad niet aan Gent, maar uiteindelijke aan de overnemende club en de speler om te oordelen of hij daar past.

9 juli 2020 om 14:09

Dat is ook wel te snappen. Een club als Gent hoopt waarschijnlijk dat hun verkochte spelers erg succesvol zijn bij hun volgende club, waardoor de prijzen die ze kunnen vragen omhoog gaan. Andere clubs zijn daar wel gevoelig voor volgens mij. Zo zie je ook vaak mensen roepen dat Ajax geen spelers van AZ moet halen, omdat die spelers bij topclubs vaak niet slagen en dan komt er een lijst voorbeelden. De andere kant is er ook, dat je juist wel spelers bij een bepaalde club moet halen, want al die spelers lijken te slagen.

een nieuwe Ziyech ga je helaas niet snel vinden. je hebt in Europa De Bruyne, Bruno Fernandes, Eriksen, Kroos en Ziyech met zo een geweldige structurele steekpass en lange pass in de benen maar veel meer zie ik er niet lopen en zie maar een haalbaar talent ergens in Zuid Amerika te halen met zo een pass in benen. die zijn echt heel erg zeldzaam

9 juli 2020 om 13:21

Inderdaad, Ziyech vervang je niet. Spelers met die creativiteit en eigen identiteit zijn zeldzaam. Ajax zal dus een andere manier moeten vinden om zijn creativiteit te gaan opvangen. Ik hoop met het terugkeren van Neres en hopelijk aansluiten van Antony dat we de nodig creativiteit voorin weer terugkrijgen. Dan zou je wel uit kunnen met een iets minder creatief middenveld. En dan bedoel ik niet een middenveld met Martinez, Alvarez en v/d Beek. Wellicht dat Marin daar dan een kans moet krijgen of anders Promes en uiterste geval Ünuvar.

9 juli 2020 om 13:25

Zolang Van De Beek bij Ajax zit, lijkt Marin me geen succes te worden. Of Van De Beek zou naar de 6 geschoven moeten worden, maar daar benut je een aantal specifieke kwaliteiten van Donny dan weer niet.

9 juli 2020 om 14:02

Zou wel zonde zijn, ik vind dat hij te weinig tijd heeft gekregen om zich te laten zien. Hij is redelijk klein van postuur dus als hij werkt aan z'n wendbaarheid kan het best wel eens een succes worden. Of dat naast v/d Beek is betwijfel ik wel ja.

9 juli 2020 om 18:33

Ik denk dat Marin top is als aanvallende box to box maar ja dan moet Van De Beek weg. Hij bakt er niks van als opbouwende zes in t begin maar dat is ook totaal niet zijn positie. Ik zie echt wel potentie in Marin en als hij goed wordt gebruikt zie ik in hem een goede speler.

9 juli 2020 om 13:21

De Bruyne zou niet verkeerd zijn idd. Als City echt uitgesloten wordt van Europees voetbal is dat zeker een belletje waard

9 juli 2020 om 14:13

De Bruyne gaat niet voor Ajax tekenen. Als De Bruyne weggaat, zal het Real Madrid, Juventus, Barcelona of PSG worden.

9 juli 2020 om 14:20

Denk je? Ik denk dat De Bruyne Ajax wel ziet zitten. Hij kent de taal, de cultuur en is het klimaat gewend. Toch een stuk anders dan Spanje bijvoorbeeld.

9 juli 2020 om 14:24

De Bruyne naar de Eredivisie, het moet niet gekker worden. van spelen met Aguero, Sterling, Bernardo Silva, Mahrez en David Silva in een topcompetitie naar spelen met Promes, Eiting, Tadic en Veltman tegen tegenstanders als FC Groningen en Heracles

9 juli 2020 om 14:53

Een belletje wel, maar ik denk dat als Overmars hoort wat hij wil verdienen hij meteen op hangt. Dat wordt de eerste keer dat hij niet wil weten of het bruto of netto is...

9 juli 2020 om 15:25

@zermatt_person echt waar? Jammer, ik zag het echt wel zitten...

9 juli 2020 om 14:10

Ik denk dat je iemand als Havertz bent vergeten op te noemen. Is hij niet ook zo'n speler vind jij? Ik ben wel eigenlijk benieuwd wat je van Havertz vind. Verder hebben Messi en B. Silva ook wel goede steekpass in huis, maar die spelen echter minder op het middenveld.

Lijkt me onzin omdat de speler dat moet bepalen, en niet zijn ex-club. Misschien komt David met Bayern wel een bepaalde rol overeen in het veld, zoals Frenkie dit jaar bij Barca. Gent hoort maar naar 1 ding te kijken en dat is: wie biedt het meest.

Hopelijk pakt Labyad zijn kans als opvolger van Ziyech. Hij was ook gekocht als opvolger. Nu knop om, alle negatieve gevoelens loslaten (geen kansen gehad etc) en het gras opvreten. Zou hem wel op 10 willen zien - mits hij weer super fit wordt -. Neres en Promes op de flanen, Tadic spits en Labyad op 10. Denk dat deze jongens elkaar wel kunnen vinden. vd Beek op 6 krijg je nog meer voetbal.

9 juli 2020 om 13:22

Iemand die zo weinig heeft gespeeld, laat staan gepresteerd... Zou mij zeer verbazen als het nu wel lukt. Laat 'm maar proberen samen met Marin uitvechten.

9 juli 2020 om 13:58

Zie ik helaas niet gebeuren. Heeft zijn kansen ook niet echt gepakt dit seizoen.

9 juli 2020 om 14:15

@mrkrillin dat lijkt me niet verstandig. Layad is echt twee klassen minder. kijk naar het verschil tussen een De Ligt en Veltman, daar is Ajax ook niet beter van geworden. voor je sterspelers moet je gewoon een goede vervanger proberen te halen

9 juli 2020 om 15:00

Dan zet je Antony op de bank. Ik denk eerder dat de rol van Labyad ongeveer hetzelfde blijft, leuk om bij de selectie te hebben als 12e man. En anders denk ik dat ze hem deze zomer bij een leuk bod laten vertrekken en mogelijk op zoek gaan naar een jonge speler die in een vergelijkbare rol kan spelen.

Wat zou ik deze jongen graag bij Arsenal zien! Is voor PL begrippen niet te duur( Gent zet in op 30 miljoen maar volgens mijn volstaat een bod van 22-25 miljoen wel). Dan kan Auba ik de spits staan en deze jongen er rond zweven, met Pépé en Saka op de flanken. Maar goed, Arsenal heeft wel degelijk andere prioriteiten en moeten eerst maar eens een DM en CV gaan halen.

Even los van wat de speler zelf wilt, of hij nu wel of niet bij Ajax past. Maar 30-35 miljoen euro voor een speler die een leuk seizoen heeft gedraaid in de Belgische competitie. Dat is toch niet normaal veel geld? Dat zijn bedragen die weg zijn gelegd voor clubs uit een grote competitie. Dan moet hij het ook nog maar even gaan laten zien he? Deze jongen heeft nog geen wedstrijd gespeeld op het allerhoogste niveau. Ik moet het maar bezien. Ik geef Overmars volkomen gelijk de interesse in deze jongen nog maar even te laten varen.

9 juli 2020 om 14:12

In de Europa league heeft hij ook mooie dingen laten zien. Dat is natuurlijk geen enorm niveau, maar een blinde ziet dat deze jongen heel veel talent heeft. Zijn statistieken zijn ook wel heel knap voor iemand van zijn leeftijd.

9 juli 2020 om 14:28

Los van de ploeg is dit wel een absoluut toptalent. Hij is misschien wel de beste van zijn leeftijd wereldwijd. Van dit niveau hebben we er maar een paar gehad in Belgie. 20M zou veel te goedkoop zijn. Zeker als AZ al meer krijgt voor hun koekenbakkers.

9 juli 2020 om 19:32

@fiodor, beste van zijn leeftijd wereldwijd? Dus beter dan bv Sancho? Die is ook van zijn leeftijd.

Ik ben enorm benieuwd naar Ajax op de transfermarkt. Er gaat zoveel (mogelijk) gebeuren qua uitgaande transfers. Lijkt me fantastisch om hier verantwoordelijk voor te zijn. Hoe vet is het als jij de vervanger van Ziyech moet zoeken, in een land waar iedereen het beter weet. Ik moet eerlijk zeggen ik weet zelf niet welke speler beschikbaar is die Ajax zo kan dragen als Ziyech, sowieso in de Eredivisie loopt ie niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

297 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
AC Milan gaat Ricardo Rodriguez voor minimaal drie miljoen euro verkopen aan Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren