Van der Vaart kan het nog steeds niet geloven: ‘Hij lacht iedereen uit’

Donderdag, 9 juli 2020 om

Rafael van der Vaart is nog altijd zeer kritisch op het functioneren van Harry Maguire bij Manchester United. Nathan Aké wordt in de Engelse media in verband gebracht met een overstap naar the Red Devils na een 'flirt' van manager Ole Gunnar Solskjaer met de verdediger na de wedstrijd van United tegen Bournemouth (5-2). Van der Vaart zou een transfer voor de Oranje-international toejuichen.

Maguire werd vorig jaar zomer voor circa 87 miljoen euro overgenomen van Leicester City, maar weet Van der Vaart vooralsnog niet te imponeren. De voormalig middenvelder ziet Maguire vaak stuntelen in het shirt van United. Zo liet de centrale verdediger zich afgelopen zaterdag nog te kijk zetten door Junior Stanislas bij de 0-1 van Bournemouth na een kwartier spelen.

"Volgens mij gaat hij elke dag naar huis en zegt hij tegen zijn vrouw: Ik kan er geen klote van, maar ik verdien zoveel. Ze geloven me gewoon. Dat denk ik echt. Hij lacht iedereen uit", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport over Maguire. De analist hoopt dat Aké deze zomer een transfer gaat maken. De centrumverdediger werd eerder al hevig gelinkt aan Chelsea en Manchester City.

"Dat is er wel leuk aan als er een keer geen publiek is en geen muziekje onder zit na de wedstrijd. Dan hoor je dit soort dingen", zegt Van der Vaart over het onderonsje tussen Solskjaer en Aké, die nog tot medio 2022 vastligt bij de huidige nummer negentien van de Premier League. "Een transfer? Ik hoop het voor hem, ik denk dat hij het heel goed doet. Waarom niet?"


Poll

Ben jij het eens met Rafael van der Vaart?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door sirius)

Hij kan er ook geen klote van, heeft een draaicirkel van een logge olifant

9 juli 2020 om 12:36

Dat hij er geen klote van kan is onzin! Hij is gewoon kwetsbaar tegen snelle en kleine tegenstanders omdat zijn moteriek niet wendbaar is. Het probleem ligt meer bij het feit dat United achterlijk is geweest om over te betalen zijn prijs staat niet in verhouding met zijn algehele kwaliteiten. Maar dat krijg je met een Cv van Engelse Komaf en ook nog International

9 juli 2020 om 12:42

Over die laatste zin heb je helemaal gelijk. Maar als je zijn prijskaartje vergelijkt met zijn capaciteiten kan hij er absoluut geen klopte van. Is echt van het rechter rijtje niveau. En hij kan er zelf natuurlijk niets aan doen dat ie zoveel gekost heeft, maar elke kritische noot richting hem en vooral united is in mijn ogen terecht.

9 juli 2020 om 13:05

Lang en log zijn alle centrale verdedigers in de Premier League. Het hoort bij de skillset van een CV te voorkomen dat hij daardoor in de problemen komt. Daar mag je het zeker over hebben, want hij speelt bij de grootste club uit de Premier League. We hebben het over zijn voetbalkwaliteiten, meer niet.

9 juli 2020 om 13:18

Hij is van rechterrijtje niveau? Sinds hij er staat, staat het achterin vele malen beter bij United. Na Liverpool en Leicester de minst gepasseerde verdediging. Hij heeft gewoon iemand naast hem nodig die de gaten dicht kan lopen. Bailly doet dat vrij aardig, maar een Ake schat ik wel hoger in. Complementair aan Maguire en een goede verdediger.

9 juli 2020 om 14:37

Op dit niveau moet je opgewassen kunnen zijn tegen snelle spelers en dat is hij niet. Dus op dit niveau kam hij er niets van, ja 3 niveaus lager misschien wel

9 juli 2020 om 14:46

dat hoor ik zo vaak. Niemand lijkt het erover te hebben dat Leicester defensief sterker is geworden sinds zijn vertrek. Daar bedoel ik niets mee op zich behalve dat dat niet perse een argument hoeft te zijn. Is een tweesnijdend zwaard.

9 juli 2020 om 13:02

Dat zagen 'wij' al toen hij nog bij Leicester speelde, daarom snap ik die verwonderig niet. We zullen maar denken dat Rafael de snelste niet meer is

9 juli 2020 om 14:52

Dure olifant!! Haha wie gaat er nou ook 87M voor iemand als Maguire.

ik denk dat Maguire en Ake elkaar wel goed zouden kunnen aanvullen. Maguire als de man met de kopkracht en fysieke kracht en Ake als de snelle, wendbare verdediger. dan heb je wel een centrum waar alles in zit

9 juli 2020 om 12:30

Maar dan zit je nog steeds met een verdediger die eigenlijk het niveau niet heeft. Maguire is niet zo slecht als Van Der Vaart 'm hier schetst, maar hij is ook absoluut niet goed genoeg voor een club als Manchester United. Ik zal nooit begrijpen hoe je daar als club de duurste verdediger ooit van kunt maken, want ik vind 'm nog niet de helft waard.

9 juli 2020 om 12:32

Terwijl er genoeg United supporters zijn die Maguire durven te vergelijken met van Dijk en Gomez.

9 juli 2020 om 12:37

@sirius dat is misschien zo maar dat geldt imo ook voor Ake wat ik eigenlijk ook geen Europese top vind maar je moet toch iemand achterin hebben staan. als ik United was had ik geprobeerd bv een Koulibaly en De Vrij te halen als centrum maar of die haalbaar zijn is natuurlijk weer een tweede

9 juli 2020 om 12:58

@sirius dit is exact het probleem. Onbewust heb ik beeld van spelers als Stam, Ferdinand en Vidic bij Man Utd en daaraan gaat Maguire gewoon nooit aantippen. Alleen we moeten ook fair zijn en Man Utd niet (meer) zien als dat absolute topclub van toen. Kan over aantal jaren weer anders zijn, maar momenteel zijn gewoon City en Liverpool de topclubs uit UK. Man Utd behoort met paar andere clubs die strijden voor plek 3 t/m 6. En voor een club die strijdt om die plekken, is Maguire een prima speler. Uiteraard gewoon te veel betaald voor zijn kwaliteiten, maar daar kan hij niets aan doen.

9 juli 2020 om 13:38

Dat klinkt leuk maar valt in de praktijk vaak mee. Twee centrale verdedigers moeten juist dezelfde kwaliteiten hebben om elkaar aan te vullen.

9 juli 2020 om 14:50

Is dat zo? Vidic en Ferdinand vond ik niet heel gelijkaardig qua kwaliteiten. Puyol en Pique evenmin. Chielini en Bonucci... Varane en Ramos. Allemaal behoorlijk verschillende profielen in vergelijking met hun partner.

9 juli 2020 om 16:47

Klopt, maar in dit geval zal het niet werken, want Maguirre zijn zwakheden zijn veel te matig om dat te compenseren met Ake zijn kwaliteiten.

9 juli 2020 om 14:01

Dit heeft toch in het verleden gebleken een prima combinatie te zijn, ook bij United. Denk niet dat we het duo Ferdinand en Vidic al vergeten zijn, waar Vidic nou ook niet de snelste was, maar wel een uitstekende kopper en waar Ferdinand nog relatief snel was.

Die Maguire vind ik ook heel slecht en als je hem naast Van Dijk zet, die even veel kostte, dan wint Van Dijk het qua uitstraling, drive, balbehandeling, leiderschap en eigenlijk op alle facetten die er zijn. Het is eigenlijk idioot dat die jongen qua transferwaarde op hetzelfde geschat is. Van Dijk is wel ouder, maar Maguire is ook al 27 trouwens.

9 juli 2020 om 20:10

Waarom is Van Dijk te duur? Liverpool is na zijn komst heel stabiel geworden en heeft de CL en de Premier League gewonnen. Er is geld minder goed besteed.

Als je hem inderdaad ziet stuntelen, zou je denken dat hij ergens uit de krochten van de 10e divisie uit Engeland komt.. Hij kan voor geen meter mee op het niveau van de PL, laat staan de CL.. Die transfersom is de grootste grap ooit in het voetbal. Een verdediger van pak weg VVSB of Sneek zou het niet veel minder doen.

9 juli 2020 om 12:42

Overdrijven is ook een kunst....

Weer extreem respectvol van Van Der Vaart. Ik denk ook niet dat hij ooit een wedstrijd van Man U kijkt. Want vergeleken met voordat Maguire in die defensie stond, is de defensie van Man U nu veel stabieler. Dat eindeloze gezeik op Maguire is dan ook wel wat vermoeiend. Zeker omdat hij dan Aké schijnbaar wel een goede verdediger vind, terwijl die veel minder bewezen heeft.

9 juli 2020 om 12:33

Mwa wat heeft Maguire bewezen dan behalve een leuk seizoen Leicester?

9 juli 2020 om 12:39

Goede seizoenen bij Hull en een sterk WK. Wat heeft Aké dan bewezen? Een paar leuke seizoenen bij een grijze middenmoter en dit seizoen deelt hij gewoon in de malaise.

9 juli 2020 om 12:48

Je noemt zelf ‘goede seizoenen bij Hull’, en bagetalliseert vervolgens het feit dat Ake het gewoon prima doet bij Bournemouth. In welke categorie valt Hull dan volgens jou?

9 juli 2020 om 12:51

Hull viel onder dezelfde categorie als Bournemouth. Dat hebben Aké en Maguire dus hetzelfde gedaan. Daarnaast heeft Maguire echter nog een sterk seizoen gespeeld bij Leicester vorig jaar en een sterk WK. Dat is toch duidelijk meer dan Aké?

9 juli 2020 om 13:00

Over Ake kan ik niet oordelen die heb ik niet vaak genoeg zien spelen, maar bedoel meer dat ik nou niet vindt dat Maguire bijzonder veel heeft laten zien nog tot nu toe. Maguire is echt niet slecht, maar vind hem wel overhyped. Vind hem een beetje een tractor. Groot, sterk, maar absoluut niet beweeglijk. Denk dat die zwakte al wel een paar keer duidelijk is geworden dit seizoen.

9 juli 2020 om 13:00

Zeker, maar als je af moet gaan op een enkel sterk seizoen (WK was hij misschien goed, maar tijdens Nations League liep hij ook te stuntelen), kan je iedereen na 1 goed seizoen de hemel in prijzen. Maguire is al een stukje ouder en mag op deze leeftijd best wat meer gepresteerd hebben dan ‘een goed seizoen’. Maargoed, ik weet niet zo goed wat ik van Ake vindt, want die zie ik nooit spelen. Wordt natuurlijk wel romantischer gemaakt omdat ‘ie Nederlands is

9 juli 2020 om 13:02

@lionelneymar De enige echte tractor in de voetbalwereld is Mitchell Dijks. Il Trattore

9 juli 2020 om 13:40

Sterk WK is zwaar overdreven, dat zeg je enkel om ze in de halve finale kwamen. Ze speelden tegen Tunesië, Panama, Colombia, Zweden en werden uitgeschakeld door Kroatië. Bovendien speelden ze met vijf verdedigers wat toch makkelijk is en ook op het WK had die slechte momenten.

9 juli 2020 om 13:59

Nee maar als Spanje een wk wint met 1-0’tjes tegen Honduras en Paraguay en nota bena afgaat tegen Zwitserland, zijn dat allemaal weer goden zeker -.- Maguire stond gewoon basis in het hart van de verdediging van de halve finalist op het wk, daar is niks overdreven aan.

9 juli 2020 om 14:19

Spanje heeft hier niets mee te maken. Ik zeg enkel dat Maguirre niet sterk speelde op het WK en vooral tegen België, Kroatië en Colombia er bij iedere tegengoal erg slecht uit zag. Dus leuk die halve finale, maar dat zegt niet dat iedere speler van Engeland goed speelde.

9 juli 2020 om 14:31

Ik beweer dan ook niet dat ik Maguire een geweldige verdediger vind, zeker voor 80 miljoen vind ik hem ook een beetje overschat. Maar kennelijk deed hij dat wk zo nu en dan ook wel iets goed, anders hadden ze het niet tot de halve finale geschopt.

9 juli 2020 om 14:49

Een beredenering die wederom nergens op gebaseerd is. Een hele gelukkige loting doet wonderen, zoals ik al zei, kijk die tegendoelpunten maar eens terug. De beste man staat telkens te slapen. Het gaat voor de derde keer over het individu en niet de teamprestatie. Braafheid stond in de WK finale, maakt dat hem een goede verdediger?

9 juli 2020 om 14:55

Maguire is zeker niet slecht. Maar zeventachtig miljoen betalen voor hem!!!! Er zijn tientallen verdedigers die vele malen beter zijn. ManU zoekt terug aansluiting bij de top. Dan kan je echt niet zo 'n aankoop doen.

9 juli 2020 om 14:57

Sterk Wk? 😂😂😂 Gozer kijk die wedstrijden even terug. En kijk ook vooral tegen wie. Pfff

9 juli 2020 om 14:58

Tja, dan is Kabasele ook een miljoentje of 60 waard of wat? Stond ook veelal basis bij derde plaats Belgie. Was dan wel wegens blessures maar bon. Deel uitmaken van een team dat goed presteert vind ik zo'n onzinnig argument. Ik vond Maguire op het wk ook geen al te sterke indruk maken hoor. Dat vond ik eigenlijk van niet 1 Engelsman overigens, ondanks hun vierde plek. Hebben 3x sterke teams getroffen en zijn driemaal onderuit gegaan, Belgie 2x en Kroatie. Ze hebben letterlijk 3 teams op het veld verslagen en dat waren Tunesie, Panama en Zweden. Tegen een zwak Colombia hadden ze zelfs strafschoppen nodig. Slechts 1x de nul gehouden, zelfs niet eens de netten schoon tegen Tunesie en Panama. Maar Maguire is een topper want stond in de halve finale van een wk. Wat een onzinnig argument jongens

9 juli 2020 om 21:31

Charisteas heeft een EK gewonnen en ook nog in de finale een doelpunt gemaakt. Is dat dan een wereld spits? EK finale spelen met een centrum van Heitinga en Mathijssen... Is dat dan een wereld duo?op een toernooi speelt geluk en het team om je heen een belangrijke rol

10 juli 2020 om 06:14

Wat te denken van Edson Braafheid! Heeft ook gewoon een WK finale gespeeld. Goede verdediger was dat zeg

9 juli 2020 om 12:34

Sorry maar afgelopen weekend stond Maguire weer te stuntelen bijna elke wedstrijd heeft hij een momentje dat hij te kort komt. Als ik United was haalde ik overigens Stefan de Vrij en Ake. Dat lijkt me een prima duo voor United. Heb je voetbal in de laatste linie, ervaring en inzicht. Dat dan Maguire wellicht een paar keer mag meedoen ook prima of wellicht is een laatste linie van 3 ook een optie al zie ik persoonlijk liever geen Maguire in het veld

9 juli 2020 om 12:42

Dit is nu toch puur chauvinisme? Aké is echt niet beter dan Maguire hoor, maar omdat hij toevallig Nederlands is vindt half VZ hem een topverdediger in spe. Hij wordt inderdaad door de benen getikt en dat zag er niet goed uit, maar dat kan gewoon. Sinds Maguire er is, staat die defensie gewoon een stuk beter.

9 juli 2020 om 12:51

Die defensie staat inderdaad beter. Maar het hele team staat sowieso beter met deze aanval, Wan Bissaka en Pogba en Fernandes. Maguire is geen extreem slechte verdediger maar een hoop simpele tegendoelpunten komen toch door hem. Tegen Arsenal was hij verschrikkelijk, tegen Spurs werd hij al een Fje eruit gelopen door Bergwijn en bij de achterlijn krijgt hij een zowat onmogelijke panna. En er zijn vast wel meer dingen die ik nog had kunnen noemen. Maguire is max 30 tot 40m waard en echt niet meer dan dat..

9 juli 2020 om 12:53

Zelfs voor Fernandes er was, stond de defensie al beter. Je zult me niet horen beweren dat Maguire een topspeler is en natuurlijk is er teveel voor hem betaald. Maar wat Van Der Vaart hier zegt is onzin en dat Aké het veel beter zou doen is moeilijk te onderbouwen naar mijn idee.

9 juli 2020 om 12:54

Beetje overdreven. Niemand vind Ake een topverdediger in spe. Dat hij niet of nauwelijks onder doet voor maguire ben ik het mee eens, maar vind jij ook niet dat je voor dat geld echt veel meer mag verwachten van een verdediger van united? Je kunt een complicatie maken van 90 minuten met zijn fouten denk ik. Daarom vind ik de kritiek ook zeer terecht. Dat vd vaart het netter kan verwoorden klopt wel, maar ik vind het ook wel fijn dat hij lekker zichzelf is

9 juli 2020 om 12:54

Pff net ff een compilatie opgezocht van Maguire van dit seizoen. Nog vele malen slechter dan ik dacht. Ik durf zelfs te stellen dat Mustafi in huidige vorm gewoon een betere verdediger is dan Maguire..

9 juli 2020 om 12:55

Eens @Lierse, ik ben het ook zeker niet eens met Rafael. Maar Maguire doet het nou niet bepaald heel sterk. Genoeg andere verdedigers die het in mijn ogen beter zouden doen..

9 juli 2020 om 13:05

Ik vind het een makkelijke zondebok. Hij heeft inderdaad teveel momentjes waar het fout gaat. Maar overall heeft Man U een goede aankoop gedaan met hem, want hoe je het ook wendt of keert die defensie staat stabieler. Er zullen inderdaad betere opties zijn, maar of die ook zo een leidinggevende functie aankunnen is maar de vraag. Kijk maar naar Varane, een heel goede verdediger maar vanaf hij zelf leiding moet geven bij Real wordt het al snel een stuk minder.

9 juli 2020 om 13:35

Ake wordt begeerd door flink wat top clubs, kon je toendertijd niet zeggen over maguire...

9 juli 2020 om 13:55

Ik ben het met je eens, maguire is gewoon een top verdediger als je hem met Virgil vergelijkt qua fysiek dan lijkt Virgil op een F pupil. Als je een goeie voetballende verdediger met een beetje snelheid naast hem zet. Dan is United bijna onpasseerbaar. Ik was eigenlijk blij voor United toen Maguire daarheen ging.

9 juli 2020 om 12:59

Ake vind ik ook geen Utd materiaal, maar daar staan de kwaliteiten van Maguire volledig los van. Dat Maguire er niks van kan is natuurlijk onzin. Maar United wil wereldtop zijn, en dat is Maguire gewoon niet. Hij heeft teveel tekortkomingen voor dat niveau. Maargoed, dat is al jaren zo bij United. Lindelof, Blind, Smalling en Rojo waren dat allemaal ook niet. Dat zal de reden zijn dat de verdediging nu stabieler staat. Maguire heeft dan de pech dat er een absurd hoge prijs voor hem betaald is waardoor hij extra onder de loep ligt.

9 juli 2020 om 13:06

Voor die prijs moet je inderdaad meer verwachten, want dat is hij niet waard. Maar gewoon objectief kijkend naar zijn spel is hij wel een goede aankoop. De wereldtop zul je er inderdaad niet mee bestormen. Maar zet naast hem een snellere topverdediger en je hebt toch al snel een heel goed duo.

9 juli 2020 om 13:43

Maguire is een prima verdediger, maar niet uitzonderlijk. Hij heeft pech dat hij Engels is en dat je onzinnig veel geld betaald voor prima maar niet uitzonderlijke spelers. Zo'n prijskaart vergt natuurlijk ook een ontzettend hoge verwachting.of Ake beter is dan Maguirre laat ik even in het midden.maar voor nog minder geld kon je ook van Dijk halen. en die is wel een aantal klasse beter dan Maguirre.

9 juli 2020 om 14:02

Hij is dit seizoen na Van Dijk de best presterende verdediger in de top 5 competities volgens whoscored, maar VZ zal je zeggen dat hij in de Championship hoort.

Hij overdrijft het wel heel erg, maar dat Maguire nog wel een paar niveaus onder het niveau zit wat Manchester United eigenlijk hoort na te streven, ben ik het wel met hem eens. Het feit dat hij de duurste verdediger aller tijden is, maakt het er allemaal ook niet beter op. Als je z'n kwaliteiten namelijk spiegelt aan z'n prijskaartje, kom je er nogal bedrogen uit.

Ik denk dat Maguire echt wel gaat slagen bij United. Maar achterin ligt alle druk nu wel op zijn schouders. Hij zit er nu in zijn eerste seizoen is al aanvoerder en hij heeft nog geen betrouwbare partner naast hem staan. Iedereen kijkt naar Maguire. Maar hij gaat zijn draai steeds beter vinden. Als ze een goede partner voor hem halen dan zit het wel goed.

9 juli 2020 om 12:31

Dat vind ik geen excuus, want Lindelof heeft aan Maguire ook geen betrouwbare partner. Dan zou je dus evengoed kunnen stellen dat Lindelof nog een betrouwbare partner nodig heeft om te kunnen renderen.

Ik vind die kritiek op Maguire allemaal een beetje overtrokken. Natuurlijk is hij zijn prijskaartje nimmer en nooit waard maar op het WK heeft iedereen kunnen zien dat het een enorm solide verdediger is en ook dit seizoen bij United is de verdediging er echt wel op vooruitgegaan ten opzichte van vorige seizoenen. Ik vind met name Lindelöf een pijnlijk slechte verdediger die vervangen moet worden. Ake zou ik geen slechte keuze vinden om samen met Maguire het nieuwe centrum te vormen.

"Volgens mij gaat hij elke dag naar huis en zegt hij tegen zijn vrouw: Ik kan er geen klote van, maar ik verdien zoveel. Ze geloven me gewoon. Dat denk ik echt. Hij lacht iedereen uit". Van der Vaart had het hier net zo goed over zijn eigen punditry kunnen hebben. De kritiek op Maguire was eerst terecht, nu is het een meme waar iedereen aan mee wilt doen.

9 juli 2020 om 12:59

Hier ben ik het niet mee eens. De kritiek is nog steeds terecht. En natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening hebben, maar als je op dit moment tevreden bent met het niveau dat hij haalt dan heb je geen al te hoge verwachtingen. Vdv zegt het misschien wat lomp, maar kijkend naar zijn prijskaartje vind ik de opmerking zeer terecht

Maguire heeft gewoon z'n hele voorkomen ('typische lompe slomper' en absoluut (en vooral) ook z'n transfersom tegen en het is echt enorm overdreven. Ja, United heeft veel betaald en nee, het is geen absolute topper, maar gewoon een bijzonder stabiele kracht waarmee Manchester United er voorlopig in elk geval op vooruit is gegaan. Maarja, dan wordt hij weer door de benen getikt en kan erom gelachen worden en zo worden al z'n andere (goede) acties weer vergeten.

Ik heb Maguire samen met Huth bij lCity in het stadion gezien. Hij is niet goed genoeg voor de echte top. Daar was hij op zijn plek en werd uit de wind gehouden door een goed team om hem heen. Ik Snap dat Solskjaer dat zegt. Maar United heeft bovenal een toptrainer nodig die deze matige ploeg als team laat spelen en de toptalenten die er wel zijn laat shinen. Dat gaat je niet lukken met een cv.

9 juli 2020 om 12:45

Solskjaer doet het imo beter als de zogenaamde toptrainers als een Mourinho en Van Gaal bij United dus die zou ik zeker niet weg doen. er is weer rust bij United, talenten krijgen weer de kans, het aankoopbeleid is beter geworden en er staan ook een hoop Engelse jongens in de basis waardoor United weer een beetje een identiteit heeft

Azijnzeiker Van der Vaart heeft weer het hoogste woord blijkbaar. Valt mij erg op dat veel van zijn analyses deze toon hebben. Iedereen weet inmiddels wel dat Maguire's transfersom buitenproportioneel was, maar hij is niets voor niets nu al aanvoerder. In de Premier League zijn er niet veel centrale verdedigers aanzienlijk beter. Ik kom momenteel alleen op Van Dijk en Laporte.

9 juli 2020 om 13:01

ik ben zelf ook niet zo kapot van die Laporte. die gaf vorig jaar in de CL even twee goals cadeau aan de Spurs met uitschakeling in de kwartfinale als gevolg. Van Dijk vind ik idd een geweldige verdediger

9 juli 2020 om 13:29

Ik vind het nogal makkelijk om een verdediger af te vallen op 2 fouten van ruim een jaar geleden. Laporte heeft gewoon dezelfde invloed als van dijk en Maguire heeft op hun ploegen. Ja hij maakt wel is een foutje maar dat doet van dijk ook wel is. Hiermee wil ik niet zeggen dat hij even goed is als van dijk. Alleen dat ze dezelfde invloed hebben op hun ploeg.

Kan een trainer zomaar gaan ‘flirten’ met een speler van een andere club over een eventuele samenwerking? Denk dat Bournemouth dit niet in dank zal afnemen

Probeert van der Vaart hier een van der Gijp te doen met z'n verhaal over 'hij lacht ze allemaal uit'? Maguire ziet er af en toe onhandig uit in het verdedigen, maar goed hij is ook niet bepaald een speler die veel ruimte in de rug moet hebben.

Is een prima verdediger voor Utd. De prijs staat alleen niet in verhouding. Had max 50 mil moeten kosten. Maar als je kijkt wie er allemaal centraal stond bij utd (Rojo, Lindelöf, Bailly) doet hij gewoon niet voor onder. Ze hebben gewoon weer eens dubbel betaald en dus ligt hij onder een vergrootglas waar hij zelf niks aan kan doen.

Voor wat hij waard is uitgedrukt in geld is weinig van terug te vinden op het veld. Zeer matige verdediger. 1 van de minste verdediger in zijn categorie. Van der Vaart heeft groot gelijk.

9 juli 2020 om 14:03

Na Van Dijk de hoogtscorende verdediger zowat in Europa met dus uitzonderlijke statistieken. Hoe is hij 1 van de minste in zijn categorie?

9 juli 2020 om 15:06

Wat bedoel je met hoogstscorende verdediger en uitzonderlijke statistieken? Ik vind zijn statistieken niet bijzonder indrukwekkend namelijk. Zijn ook niet de statistieken van iemand die er niets van bakt zoals sommigen hem willen afschilderen maar de tweede in Europa kan hij niet eens zien vanop zijn plek op de ranglijst als je het mij vraagt

9 juli 2020 om 16:48

Statistieken die erom draaien als centrale back, niet hoeveel goals die scoort. Hij scoort een 7.14, en van Dijk een 7.40. Hij is ijzersterk in de lucht, wint enorm veel duels, gaat veel duels aan, past goed en naar voren. Ik vind alleen wel dat hij tevaak de fout in is gegaan bij goals, maarja een performance zoals Van Dijk tegen City kan hij zich bijvoorbeeld niet permitteren.

9 juli 2020 om 20:34

Ja maar welke statistieken bedoel je dan? Ratings zijn geen statistieken toch? 2,9 tackles en intercepties is goed maar niet bijzonder. Tal van verdedigers in de BPL spelen die hoger zitten. Echter is het vaak wel zo dat hoe sterker het team hoe minder vaak de centrale verdedigers in actie moeten komen dus dat valt wel te verklaren. 0,9 fouten is gewoon slecht en toont zijn onhandigheid. 0,5x voorbij gedribbeld is redelijk gemiddeld, niet goed, niet slecht. De enige echt indrukwekkende statistieken van maguire zijn inderdaad zijn luchtduels. Je hebt het dus niet echt over statistieken denk ik ajaxcunian. Over zijn rating allicht. Zoals ik zei zijn zijn statistieken niet slecht en niet fantastisch. Zijn statistieken op zich maken hem imo absoluut niet de beste na van dijk dit seizoen. Verre van

10 juli 2020 om 20:57

@ajaxcunian - Dat zijn geen statistieken, maar cijfers die soms niet eens echt ergens op gebaseerd zijn. Een speler die als een natte krant speelt, maar vervolgens wel het winnende doelpunt binnen schiet krijgt vaak al een 8. Bovendien zijn ze in Engeland altijd nogal subjectief als het op binnenlandse spelers aankomt. Als je met echte statistieken komt wil ik je geloven, maar ik kijk vrij veel wedstrijden van Manchester United en ik kan me haast niet voorstellen dat Maguire over het geheel statistisch een uitblinker in de Premier League is. Dat neemt overigens niet weg dat Van Der Vaart het wel erg overdrijft.

Vind persoonlijk dat Maguire én Aké niet die 'over mijn lijk' uitstraling hebben. Succesvolle verdedigers in Engeland hebben dit wel altijd gehad, natuurlijk de uitzonderingen daargelaten. Maar de succesvolle teams hebben altijd wel 1 sloper in de verdediging gehad.

10 juli 2020 om 20:59

Maar voor dergelijke verdedigers betaal je alsmaar meer. Een paar jaar geleden betaalde je voor een Van Dijk zo'n 80 miljoen euro. Daar is een speler van dat kaliber tegenwoordig niet meer voor op te halen. Zo'n Koulibaly heeft wel een dergelijke uitstraling, maar ga er maar vanuit dat je daar flink voor in de buidel moet tasten en dan moet je nog het geluk hebben dat er geen andere kapers op de kust liggen.

Ze zouden analisten moeten verplichten om wedstrijden te kijken. Ook ik vind dat er te veel voor de beste man betaald is maar slecht speelt hij zeker niet, de defensie is jarenlang het probleem geweest bij United maar sinds de komst van AWB en Maguire is het misschien wel de sterkste linie die ze hebben.

9 juli 2020 om 14:04

Kunnen we dit ook doen voor VZ leden.

Snap niet zo goed waarom mensen maar blijven zeggen dat hij slecht is. 87 miljoen was misschien teveel maar dit seizoen is hij helemaal niet slecht. Hij is geen bijzondere verdediger maar kan prima meekomen bij Manchester United.

Ake is toch ook geen wereldtopper? Heeft zeker wel potentie, maar vind het wat voorbarig om te zeggen dat hij dan wel man u waardig is. Er is veel te veel geld betaald voor maguire, maar is toch zeker wel een speler die iets van verdedigende zekerheid toevoegt aan het spel.van man u.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool9952
4.Chelsea6615
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaKeeper380
M. RashfordAanvaller3117
L. GrantKeeper00
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger40
D. BernardVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Omar Rekik, het broertje van Karim Rekik, staat mogelijk voor een overstap naar Nederland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren