‘FC Groningen maakt Matusiwa nog kwader na weigeren miljoenenbod’

Donderdag, 9 juli 2020 om 09:50Rian Rosendaal

FC Groningen is niet van plan om Azor Matusiwa zomaar te laten gaan. L'Équipe weet namelijk te melden dat de trots van het Noorden een bod van vier miljoen euro van RC Lens op de middenvelder van tafel heeft geveegd. Matusiwa aast al enige tijd op een vertrek bij FC Groningen, dat de voormalig Ajacied nog drie seizoenen onder contract heeft staan.

Volgens de Franse krant heeft Matusiwa wel oren naar een transfer naar RC Lens, dat komend seizoen terugkeert in de Ligue 1. FC Metz zou eveneens een bod van vier miljoen euro hebben neergelegd in Groningen, terwijl ook andere clubs uit Frankrijk de middenvelder in het vizier hebben. Het is echter nog maar de vraag of de clubleiding in het Hitachi Capital Mobility Stadion binnenkort alsnog overstag gaat.

Matusiwa wil weg bij FC Groningen en richt woede op Fledderus

Azor Matusiwa staat lijnrecht tegenover FC Groningen en de woede richt zich met name op technisch directeur Mark-Jan FledderusLees artikel

FC Groningen en Matusiwa kwamen halverwege juni flink in botsing met elkaar. Laatstgenoemde verliet toen zelfs boos de training, omdat men niet wilde meewerken aan een transfer. "Ik ben op dit moment weer iets rustiger. Gisteren was ik heel erg teleurgesteld", zo liet hij destijds weten aan RTV Noord. Er was flink wat onvrede bij Matusiwa over de handelswijze van zijn werkgever. "Op dit moment staan we echt lijnrecht tegenover elkaar."

Matusiwa maakte in het seizoen 2018/19 indruk als huurling van De Graafschap, waarna FC Groningen hem overnam van Ajax. "Toen ik tekende zijn er bepaalde afspraken gemaakt", voegde hij daaraan toe. "Die afspraken worden nu niet door Mark-Jan Fledderus (technisch directeur, red.) nagekomen. Daar kan ik boos om worden en met zulke mensen wil ik niet in zee gaan. Op deze manier wil ik niet door. Er moet nu echt wat gebeuren." Matusiwa, die ook werd genoemd bij Girondins Bordeaux en Stade Reims, wilde echter niet in details treden. "Dat zijn dingen die we persoonlijk hebben besproken, dus dat wil ik niet naar buiten brengen. Ik hoor in ieder geval allemaal excuses die nergens op slaan."


Poll

Denk jij dat Azor Matusiwa klaar is voor de stap naar het buitenland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

De harde voetbal wereld, als het niet in je contract staat is het blijkbaar niet besproken,

9 juli 2020 om 10:04

Ik zou zeggen: Als je hebt hebt besproken, laat het in je contract zetten. Stel Groningen heeft gezegd mee te werken bij een goede prijs. Dat is natuurlijk een vaag begrip. Zet dan een afkoopsom in je contract.

9 juli 2020 om 10:04

Dat gebeurt niet alleen in de voetbalwereld hoor. Als zaakwaarnemer van deze speler doe je ook iets niet helemaal goed als je belangrijke punten niet op papier zet. Maar Groningen wil waarschijnlijk gewoon het onderste uit de kan. Lijkt me hun goed recht. Maar je weet niet wat er precies allemaal besproken is onderling hè.

9 juli 2020 om 11:14

Als je onderling een afspraak hebt gemaakt heb je die gewoon na te komen. Echter is het niet duidelijk wat de afspraak precies inhoudt natuurlijk. Is er over bedragen gesproken of over meewerken bij een goed bedrag... en dat kan voor de een anders zijn als voor de ander. Maar voor een speler als Matuwisa is 4 mln denk ik geen verkeerd bedrag.

9 juli 2020 om 10:05

Heeft toch niets met harde voetbal wereld te maken. Als je iets bespreekt en je schrijft het vervolgens niet op dan ben je zelf niet zo slim en moet je zeker eens kritisch naar je zaakwaarnemer kijken.

9 juli 2020 om 13:06

Nee, maar soms worden er ook dingen na afloop nog overeengekomen. En als dat beloofd is, is dat niet fair als er dan later ineens terug gekrabbeld wordt.

9 juli 2020 om 11:58

Grappig inderdaaad. Gronijgen bevrijdt hem van Akax en bied hem een basisplaats aan bij een subtopper in de eredivisie. Zodra er dan belangrstelling is van een rechterrijtjeploeg uit Frankrijk wil hij direct weg en is hij verontwaardigd dat Groningen niet akkoord gaat met het 1e bod. Het zou hem sieren als hij gewoon zijn bek houd en de boel rustig afwacht.

9 juli 2020 om 12:24

Maar als in de onderhandelingen vooraf met Groningen en Matusiwa gesproken is van we zullen je laten gaan bij een goed bod en als een Groningen dat dan niet doet dan is het toch terecht dat hij boos is? Ik weet niet wat ze afgesproken hebben met elkaar dus moeilijk beoordelen wie gelijk heeft hierin.

9 juli 2020 om 12:44

Maar wat is een goed bod Sebasjuh? Daar zullen de meningen dan wel e over verschillen.

Is Groningen in staat om 4 miljoen euro voor deze speler te weigeren? Of is er zoveel vraag naar hem in het begin van deze transfermarkt. Off: lijkt er wel steeds meer op dat er meer clubs gaan vissen in de goedkopere eredivisie. Zeker nu door corona.

9 juli 2020 om 10:07

Naja, er is schijnbaar veel vraag naar hem. Want naast Bordeaux, Reims, en Lens, hebben Augsburg en mensen zeggen PSV ook belangstelling voor hem. Dus nog aardig wat clubs.

9 juli 2020 om 14:40

Voor Groningen heeft het shoppen bij Jong Ajax laatste jaren niet slecht uitgepakt financieel gezien. Gaan ze deze zomer weer poging wagen? Iemand als Quinten Timber zou top zijn voor Groningen denk ik, misschien nog jaartje te vroeg (aangezien hij van 2001 is) maar zou echt wel iets toe kunnen voegen aan het middenveld bij Groningen.

9 juli 2020 om 16:51

@wolterx - Haha, dat zeker. Ondanks dat er een soort van rivaliteit heerst vanuit Groningen naar Ajax toe, heeft Groningen toch veel baat gehad met de samenwerking vanuit Ajax, maar ook andersom natuurlijk met gemixte successen bij Ajax: Lindgren, Suarez, Sierhuis, Silva, Blind, Zivkovic, en Koeman. Maar de hele verdediging van Groningen is weg (itakura terug naar City, Warmerdam naar Utrecht (transfervrij), Te Wierik naar Derby Country (transfervrij)), waarbij Zeefuik hoogstwaarschijnlijk ook weggaat. Dan ga je het met een transfervrije Dammers, een onervaren Can en Poll, Absalem (acht ik te licht) en Van Hintum redden. Dus een Timber die ook als verdediger uit de voeten kan, zal zeker welkom zijn. Maar dan moet er echt nog wat extra's komen. Dus ik denk dat er ook naar transfervrije spelers gekeken moet worden, waarbij Wahlqvist in verband wordt gebracht met Groningen. En Botteghin is ook transfervrij, dus misschien wilt hij nog terugkeren. Maar dan heb je met Dammers en Botteghin een relatief trage verdedigingsduo.

Matusiwa zal wel weer boos worden, gezien de reactie de vorige keer. Ik snap die spelers heel goed, maar dan moet je geen contract tekenen oor zoveel seizoenen.

9 juli 2020 om 10:41

Precies, wel de zekerheid van een langdurig contract willen binnentikken, maar niet de consequenties daarvan willen accepteren.

9 juli 2020 om 12:00

Dat is waar, maar voor je het weet krijg je weer een arbitragezaak want Matusiwa zal er wel goed op vooruit gaan in alle opzichten. Vermoed een laatste stuiptrekking van Groningen om zo'n hoog mogelijk transferbedrag te realiseren.

4 miljoen is een mooi bedrag voor Groningen maarja als je volgende week 5 miljoen krijgt en een doorverkooppercentage dan zou ik ook weigeren als ik Groningen was. Voor Matusiwa mag ik hopen dat het ook niet uitmaakt of hij nu vandaag of over 2 weken in het vliegtuig naar zijn nieuwe club zit. Ik hoop dat iedereen er tevreden uitkomt en ik snap de frustratie van de speler wel, maar ik hoop dat hij ook het perspectief van Groningen snapt.

Snap Groningen niet zo goed, 4 miljoen voor een speler van zijn kaliber is gewoon een prima prijs. daarnaast kan die jongen zich zowel sportief als financieel behoorlijk verbeteren. Make no mistake de Franse competitie is echt van een veel hoger sportief als financieel niveau. Daarnaast is Lens een prachtige volksclub, meteen hondstrouwe aanhang. Hij zal wel flink moet aan de bak om aan te haken.

9 juli 2020 om 10:21

We raken dan onze beste middenvelder kwijt terwijl hij nog een langdurig contract heeft. We zijn al steekhouders als Zeefuik, memisevic en onze complete aanval kwijt. Tot nu toe alleen Robben gehaalt. Logisch dat hij dan niet zomaar weg mag.

Matusiwa tekent bewust vier seizoenen. Als hij zijn kruisbanden scheurt kan Groningen ook niet ineens van zijn contract af. Het is prima dat een club hem wil en hij ook wil vertrekken, maar dan wel tegen een prijs die Groningen bepaalt, anders blijft hij maar.

Ik vind rond de 4 miljoen nog.net wat te weinig voor deze speler. Den klein niveau hoger als Metz kan hij 100% aan, en hun zullen hem dan weer door verkopen. Zelf denk ik aan 6/7 miljoen en een klein doorverkoop percentage. Er zijn tenslotte meer dan genoeg geïnteresseerden

4 miljoen voor matusiwa is gewoon voor Groningen een goed bedrag. Welicht in combinatie met een doorverkooppercentage.maar Matusiwa is nou niet een uitzonderlijk talent die veel meer waard gaat worden bij Groningen. Denk trouwens ook dat hij ondersneeuwd in het fysiek geweld van de Franse competitie.

Daar gaan we weer, de verongelijkte voetballer is boos omdat de dollar tekens in zijn hoofd nog sneller beginnen te draaien. Contractwaarde bepaald Groningen in dit geval en daar heeft meneer met het volle verstand een krabbel onder gezet. Gewoon werken voor je geld en dat doen de meeste mensen in dit land!

Lens prachtclub, geweldige sfeer altijd in het Felix-Bolleart. Hebben ook al goed ingekocht met Clauss, Farinez en Medina, en Ganogo van Nice is bijna binnen. Hoop dat Matusiwa ook nog zal worden ingelijfd, maar ik snap ook dat Groningen een van hun sterren niet wil kwijtraken

9 juli 2020 om 13:42

Kampioen op doelsaldo in '98

4 miljoen is toch een hoop geld voor Groningen... Ken deze speler verder niet, maar is hij meer waard dan dat bedrag?

9 juli 2020 om 12:10

Vraag en aanbod, blijkbaar gewild bij meerdere clubs, dus ik snap wel dat Groningen hem niet bij het eerste de beste bod verkoopt.

9 juli 2020 om 12:34

Tsja, z'n waarde zal niet omhoog gaan als het bekend is dat hij ontevreden is. Daarnaast deed Groningen nog zo zielig over personeel dat ze moesten ontslaan door verloren Covid inkomsten? Wel redelijk hypocriet dit dan.

9 juli 2020 om 12:51

Er is direct gecommuniceerd dat dit los stond van de selectie. Als je degradeert door een onwaardige selectie, ben je nog verder van huis. Bovendien was het inkrimpen van het personeelsbestand al langer aangekondigd en zijn er voornamelijk contracten niet verlengd. Eerst even lezen voor je iets roept. Werd alleen op onder meer deze site nogal uit zijn verband gerukt, dus snap het misverstand wel.

Tja, zolang het niet op papier staat kan een club doen wat het wil. FC Groningen wil natuurlijk het onderste uit de kan en dat kun je ze natuurlijk niet kwalijk nemen. Bovendien moet je maar afwachten welke afspraken er precies zijn gemaakt.

Ik snap niet waarom Matusiwa zo 'boos' is. Hij gaat toch wel weg, Groningen wil alleen zoveel mogelijk geld binnenhalen. Als Groningen Matusiwa een maand geleden had verkocht hadden ze 2 miljoen gevangen, nu word er al 4 miljoen geboden. Misschien is dat volgende week wel 5 of 6 miljoen, er is blijkbaar interesse genoeg. En zoniet, dan zal hij in Augustus alsnog voor 4 miljoen weggaan.

Is het gek als ik zeg dat hij een verlies voor de Eredivisie is als hij daadwerkelijk naar de Ligue 1 verkast? Hij is toch een aanwinst voor ik noem even een Twente, Heerenveen, Heracles, Vitesse, PEC Zwolle, Sparta, Utrecht.. misschien is hij zelfs van waarde bij AZ, Feyenoord of PSV.. Ajax heeft heeft hem niet nodig er zijn al te veel middenvelders.. Maar ik vind hem echt niks minder dan Marin, Eiting of Gravenberch eerlijk gezegd! Dus als hij terug zou komen naar Amsterdam zou ik niet erg vinden met het oog op de toekomst.

Voor 4 miljoen laat je hem toch gaan. Erg veel geld voor een flijtige waterdrager.

Wat een onzin zo kan een speler altijd onder zijn contract uitkomen. Helemaal in een tijd waarin een club als fc groningen elk dubbeltje binnen MOET harken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder241
M. El HankouriAanvaller232
J. LarsenAanvaller239
S. PadtKeeper240
G. GudmundssonAanvaller190
W. DammersVerdediger201
D. DankerluiVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren