FC Utrecht moet vrezen voor interesse uit Engeland, Spanje en Frankrijk

Donderdag, 9 juli 2020 om 08:31Rian Rosendaal • Laatste update: 09:16

Het is niet ondenkbaar dat Gyrano Kerk zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht heeft gespeeld. De 24-jarige vleugelaanvaller staat namelijk in de belangstelling van clubs uit vijf landen: Engeland, Spanje, Frankrijk, Schotland en Rusland. Het contract van Kerk in Utrecht loopt nog drie seizoenen door, wat betekent dat de Domstedelingen een transfersom overhouden aan een eventuele tussentijdse verkoop van de buitenspeler.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Gyrano Kerk klaar is voor de stap naar het buitenland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door jaimy87)

Ik vind dat ie zich wel echt goed ontwikkeld heeft. Dacht eerst dat hij alleen hard kon rennen maar kan scoren en heeft een goede actie. Bundesliga zou wel goed passen, als je ziet dat een boetius het daar ook goed redt.

9 juli 2020 om 09:10

Had niet door dat hij zo'n goed seizoen had gedraaid eigenlijk.. Misschien kan hij inderdaad een stap maken.

9 juli 2020 om 10:38

Mwuah hij mist nog altijd finesse wat mij betreft. Wel snel, sterk en een goed schot. Heel moeilijk in te schatten of betere tegenstanders hem naar een hoger niveau tillen of dat hij het niet aan zal kunnen. Hij lijkt niet altijd even scherp, dus misschien dat er ontwikkelingsruimte is als er meer gevraagd wordt.

Afgelopen seizoen heeft hij erg sterk gespeeld. Bij een club als Feyenoord zie ik hem ook wel slagen, maar denk dat hij wel klaar is voor het buitenland. Duitsland en Engeland lijken met prima opties voor zijn fysiek en speelstijl.

9 juli 2020 om 09:48

nog een contract voor 3 seizoen, en in deze tijd dan is hij voor een binnenlandse transfer veel te duur, dus ook voor feyenoord, en daarom zal hij alleen voor een flinke smak geld naar het buitenland vertrekken lijkt mij.

En dan Jordan Ibe als vervanger aantrekken. Is ook pas 24, transfervrij sinds 01 juli na zijn dienstverband bij Bournemouth en daarvoor Liverpool. Gebruik het geld van Kerk voor zijn salaris en je hebt over 2 jaar weer een speler die misschien voor 10 miljoen aan een middenmoter in Engeland wordt verkocht..

9 juli 2020 om 10:34

Ik kan me nog herinneren dat Bournemouth een enorm bedrag voor hem had neergelegd. Ik denk niet dat hij voor een eredivisiesalaris bij Utrecht gaat voetballen.

9 juli 2020 om 10:41

Tenzij je de miljoenen van Kerk gebruikt. Geef die jongen 3 miljoen tekengeld en je kan over 2 jaar een flinke winst bijschrijven.zal echter niet gebeuren hoor, is natuurlijk veel geld voor Utrecht.

9 juli 2020 om 11:12

Utrecht gaat natuurlijk nooit 3 miljoen euro aan tekengeld aan 1 speler spenderen. Als een speler als Jordan Ibe graag weer op aardig niveau wilt voetballen moet hij ook te overtuigen zijn met het Utrecht verhaal, waarmee Zuidam bijvoorbeeld ook Maher en Ramselaar over de streep trok, en Van Es T-Mobile als sponsor. Overigens denk ik dat Ibe, die formeel sinds een week geleden geen club meer heeft maar nog gewoon een status heeft van Premier League speler, volgend seizoen weer in de onderkant van de Premier League speelt of de bovenkant van de Championship. Dit soort spelers zijn echt te duur voor Utrecht.

9 juli 2020 om 12:56

Dit zijn transfers voor een computerspel. Die jongen had een behoorlijk salaris bij Bournemouth en heeft ook veel gekost. Daar staan nog wel interessantere clubs voor op de stoep. Bovendien is zo'n jongen voor Utrecht niet te betalen en ik denk dat hij wel wat hoger mikt dan een subtopper in Nederland. Alsof Utrecht z'n financiele positie op het spel gaat zetten voor 1 speler...

9 juli 2020 om 13:57

Zijn salaris is onbetaalbaar voor Utrecht. Die gaat gewoon lekker ergens in de Championship spelen lijkt me.

Kerk zou eigenljk eerst naar Ajax, PSV of misschien AZ moeten gaan voordat hij naar het buitenland gaat. Als hij dan toch gaat zou ik als ik hem was naar Frankrijk of Duitsland gaan. Engeland kopen ze maar raak en voor Spaanse voetbal komt ie denk ik stukje techniek voor tekort. Rusland zou ook bij hem passen, maar dat moet je willen als speler.

9 juli 2020 om 11:21

Met de grote interesse in Kerk zie ik een club als AZ geen bedrag tussen de 8 en 12 miljoen euro betalen voor een speler van Utrecht. AZ heeft überhaupt nog nooit zo’n transfersom betaald en moet het zelf ook hebben van eigen jeugd en relatief goedkope inkomende transfers, en die spelers later doorverkopen voor grote bedragen als waar Kerk nu voor weg kan. Ik denk dat Corona best eens gunstig kan uitpakken voor Nederlandse clubs in de subtop. De laatste jaren werd hier al meer geshopt door redelijk vermogende clubs uit het buitenland (Schouten - Bologna, Czyborra - Genoa) etc en recent Dessers voor 4 miljoen naar Genk. Groningen wijst nu ook gewoon 4 miljoen voor Matusiwa van tafel. Het moet ook maar eens gedaan zijn met de grijpstuivers die veel NL’se clubs vragen voor hun spelers. Utrecht heeft daar ook een handje van, al waren zij in het verleden natuurlijk vaak in de positie dat ze moesten verkopen.

9 juli 2020 om 15:37

Lijkt mij niet dat iemand überhaupt zoveel voor Kerk gaat betalen? Prima speler maar geen gigantisch talent en is “al 24”. Die prijsklasse die jij noemt zijn betere spelers te vinden voor kopers.. 12 is echt veel maar dat is mijn mening, verwacht eerder 6-7 gezien zijn leeftijd en status van Utrecht

9 juli 2020 om 22:43

Dat is afwachten natuurlijk. Als Sven Botman al 9 miljoen kan opleveren? Het contract van Kerk loop tot 2023. 'al 24' kun je ook zien als pas 24. Hij is verreweg de belangrijkste speler van Utrecht qua betrokkenheid bij goals. Nooit geblesseerd en in tegenstelling tot spelers als Dessers, Bahebeck, Makienok en Dalmau staat hij er altijd. Utrecht staat er financieel ook prima voor. Ze hoeven niet te verkopen en willen de selectie bij elkaar houden. Als je dan als TD een bod van 6 miljoen accepteert ben je niet goed bij je hoofd.

Snap niet wat mensen in Kerk zien, heb toch redelijk wat potjes van 'm gezien en elke keer viel het tegen, wel blaffen maar niet bijten. Weinig rendement en 'al' 24. Toch prima voor Utrecht om een transfersom te vangen, kan je weer doorselecteren en op zoek naar een betere speler. Tijd voor wat creatieve scouting.

9 juli 2020 om 13:44

En ben je ook op de hoogte van zijn statistieken dit seizoen? Je zegt wel blaffen maar niet bijten en weinig rendement maar met 10 goals en 7 assists in 24 wedstrijden is nou niet echt sprake van weinig rendement. Misschien zien alle geïnteresseerde clubs het verkeerd en heb je gelijk.

9 juli 2020 om 14:16

Mij staan vooral een veelvoud aan mislukte acties voor de geest. Zijn statistieken zijn dit jaar inderdaad goed, vorige seizoenen nooit indrukwekkend. Lijkt me dus nog steeds een behoorlijke gok, ik zou als ik Utrecht was open staan voor een transfer.

9 juli 2020 om 14:52

Ben ik ook volledig met je eens. Als je volledige wedstrijden van hem ziet zie je enorm veel mislukken. Het is een momentvoetballer met constante dreiging vanwege zijn snelheid. Technisch niet heel begaafd maar wel een powerhouse die interessant is voor clubs in Engeland, Duitsland of Frankrijk. Utrecht zal hem missen maar hij is zeker niet onvervangbaar.

Ik denk zelf dat er helemaal nog niet heel veel clubs zich gemeld hebben ma dat zijn zaakwaarnemer dit juist doet om hem onder de aandacht te brengen. Des al niet te min hoop ik dat Utrecht hem voor een bedrag boven de 8 miljoen verkoopt en we wat moois terug halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. PaesKeeper90
W. JanssenVerdediger92
D. WarmerdamVerdediger91
A. MaherMiddenvelder91
B. RamselaarMiddenvelder93
A. DouvikasAanvaller94
M. SyllaAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren