Ultra's Fiorentina woest na dreigement Ribéry: 'Ga eerst je mond spoelen'

Dinsdag, 7 juli 2020 om 16:38Rian Rosendaal • Laatste update: 17:07

Franck Ribéry kreeg zondagavond bij thuiskomst een zeer onaangename verrassing te verwerken. Het huis van de vleugelaanvaller was namelijk overhoopgehaald tijdens de uitwedstrijd van Fiorentina tegen Parma (1-2) van eerder die dag. De geschokte Ribéry liet via Instagram weten dat een vertrek bij de Serie A-club niet moet worden uitgesloten. De ultra’s vinden echter dat de routinier zich niet moet aanstellen.

"Na de overwinning op Parma kwam ik thuis. Mijn 'thuis' in Italië, een land waar ik heb besloten mijn loopbaan te vervolgen na zoveel prachtige jaren in München. En dit is wat ik aantrof", schreeft de verbouwereerde Ribéry aan zijn volgers op Instagram. "Dus ja, mijn vrouw is een paar tassen en wat juwelen kwijt, maar al Hamdoulillah (godzijdank, red.) geen essentiële dingen. Wat me vooral shockeert: ik ben naakt. Mijn broek is naar beneden getrokken, dat gevoel heb ik nu. En dat gevoel gaat niet weg. Dit kan ik niet accepteren! Godzijdank waren mijn vrouw en kinderen veilig in München. Maar hoe kunnen we ons ooit nog veilig voelen?" De inbrekers namen onder meer twee Rolex-horloges, een armband van Cartier, diverse juwelen en tien dure designertassen mee als buit.

‘Wat me shockeert: ik ben naakt, mijn broek is naar beneden getrokken’

Franck Ribéry is niet de enige topvoetballer wiens huis is overvallenLees artikel

In de Italiaanse media werd na de veelbesproken inbraak al gerept over een vertrek van Ribéry bij Fiorentina, dat de aanvaller medio 2019 binnenhaalde. "Hoe kunnen wij ons nog goed voelen na wat er is gebeurd? Ik jaag niet de miljoenen achterna. Godzijdank ontbreekt het ons aan niets. Ik jaag wel altijd de bal achterna, want dat is mijn passie. Maar passie of niet: mijn gezin komt op de eerste plaats. En we zullen de noodzakelijke beslissingen nemen voor ons welzijn", zo benadrukte de boze Ribéry, die middels een video liet zien wat voor een puinhoop de inbrekers hadden achtergelaten in zijn woning.

Een mogelijk voortijdig vertrek van Ribéry bij la Viola zet echter kwaad bloed bij de fanatieke aanhang. "Beste Franck, we snappen dat je in shock bent", zo valt te lezen in een brief die is gepubliceerd door Il Giornale. "Maar spoel eerst je mond voordat je zoiets over Florence zegt. We zijn hier niet in Medellin, weet je", verwijzen de fans van Fiorentina naar de stad in Colombia waar drugsgeweld nog steeds aan de orde van de dag is.

"Rijke mensen worden nou eenmaal overal overvallen, maar zulke mensen zijn wel in de gelukkige omstandigheid om een alarmsysteem en privébeveiliging aan te schaffen. Wij arme mensen worden ook overvallen. Wij moeten ons echter opstellen zoals San Lorenzo (een katholieke heilige, red.) en alles in stilte ondergaan", zo luidt het statement van de ultra’s van Fiorentina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door juveamor1897)

Lijkt me dat de ultra's hiermee alleen maar bevestigen wat Ribery zegt. Als zulkse overvallen zo worden gebagatelliseerd, zou ik daar zo snel mogelijk wegwezen.

7 juli 2020 om 17:06

Maar ergens hebben ze toch ook wel een punt? Natuurlijk, de toon is zoals wel vaker bij dit soort groepen, aan de zware kant. Echter, Ribery is steen en steenrijk. Kijk maar even naar dat topic laatst over overvallen bij voetballers: het gebeurt in zoveel steden en plekken. Als topvoetballer weten dergelijke criminelen, die in elk land wel aanwezig zijn, dat je een fantastisch doelwit bent met een flinke beloning als de inbraak slaagt. Er zijn natuurlijk verschillen tussen landen en steden. Wellicht heeft Munchen iets betere cijfers, maar ook daar had dit kunnen gebeuren. Die criminaliteit is gewoon overal. Verder hebben ze ook wel een punt dat Ribery gewoon zijn huis flink kan laten beveiligen en hij heeft het geld om materieel verlies gewoon op te vangen. Jan Modaal of mensen onder de modale grens hebben dat simpelweg niet. Wederom, cijfers kunnen verschillen, maar ook hier vinden er genoeg inbraken plaats bij mensen die het echt niet zo breed hebben, of in ieder geval niet meer dan modaal verdienen. Het maakt het allemaal niet minder kut voor Ribery, maar het had ook elders kunnen gebeuren. Vraag maar aan Depay of Vertonghen.

7 juli 2020 om 17:28

Zijn financiële situatie maakt niet dat zijn gezin zich veiliger voelt. Feit blijft dat het in Firenze is gebeurd en de reactie van deze eencelligen maakt het er denk ik niet aantrekkelijker op.

7 juli 2020 om 17:47

Het gaat er toch niet om of hij het financieel kan lijen. Het gaat erom dat je je verschrikkelijk onveilig voelt als je eigen huis is overvallen. Als je de keuze hebt naar een prettigere plek te gaan, waarom zou je dat dan nalaten?

7 juli 2020 om 18:14

Maar dan alsnog, het kan in heel veel steden gebeuren? En ergens op het platteland ben je nog meer een target. Je bent rijk, een doelwit. Ja, dit kan je overkomen, zoals het wel meer (top)voetballers overkomt die overal en nergens wonen. Dus het hele punt dat het aan Florence ligt kan de prullenbak in. Misschien is daar wat meer criminaliteit dan in andere grote steden, geen idee. Uiteindelijk kan het je overal overkomen.

7 juli 2020 om 19:35

"Maar ergens hebben ze toch ook wel een punt?" Nee, niet echt. Argument 1 is "Er zijn onveiligere plekken, dus zeur niet zo". Dat is dom. Argument 2 is "je bent rijk en kan jezelf beveiligen. Arme mensen kunnen dit niet.". Dat is nog dommer. Ribery is dan weer veel sneller een doelwit door zijn rijkdom in combinatie met zijn bekendheid. Het is zo'n ongelooflijk stompzinnige, respectloze reactie dat, als ik Ribery was, ik mijn contract zou inleveren en per direct zou vertrekken. Stik er maar in.

7 juli 2020 om 17:11

Maar dit kan toch overal gebeuren? Je kan zoveel dingen doen om het beter te beveiligen, maar om gelijk met een vertek te dreigen vind ik ook wel apart.

7 juli 2020 om 17:15

Kan zeker overal gebeuren, maar in het ene gebied is de kans wel groter dan het ander. Dat Ribery meteen met een vertrek dreigt vind ik ook niet heel rationeel, maar op het moment dat ultra's bevestigen dat het daar de normaalste zaak van de wereld is terwijl het hem in München nooit overkomen is wordt het wel anders vind ik.

7 juli 2020 om 18:32

Ik zou als miljonair een huis bowen met een gigantisch hoog hek, en automatische geweren op basis van bewegings sensoren . Je wil echt niet in 500m van je woning een ander huis hebben staan als je zo rijk bent

7 juli 2020 om 21:45

Dat hoeft maar een keer fout te gaan en dan kun je als miljonair naar een kamertje met ook een hek en hoge muren. En je eigen bewaking.

7 juli 2020 om 22:01

Te veel naar James Bond gekeken, bochherief? automatische geweren op basis van bewegingssensoren hahaha, hoe verzin je het!

7 juli 2020 om 19:32

Grappig dat sommigen denken dat een inbraak slechts financieel verlies is. Ooit toen ik nog een tiener was, is er bij mijn ouders ook ingebroken, de buit was groot maar niet iets wat we niet konden opvangen, maar het idee dat er inbrekers in mijn slaapkamer hadden gestaan vond ik echt schokkend. Toch wel een poosje bang geweest om alleen thuis te zijn, ookal was ik toch een vrij sterke grote tiener. Ik kan me voorstellen dat Ribery gezien zijn vechtersmentaliteit wel tegen kan maar zijn dochtertjes dit toch wel erg eng vinden. Die fans moeten echt gaan begrijpen dat dit niet om een paar gestolen horloges gaat, die kunnen hem wel 'gestolen' worden.

Beetje rare uitspraken van de Ultra's daar. Je valt je eigen spelers toch niet zo af?

7 juli 2020 om 17:29

Wanneer zijn ultras begonnen met brieven schrijven eigenlijk. F-side ook al. Alsof zo'n hersenloos statement enig belang heeft wanneer je er je doorgesnoven logo boven zet

7 juli 2020 om 17:30

Ik denk dat je niemand af zou moeten vallen in een dergelijke situatie, maar inderdaad een hele idiote en simpele reactie.

7 juli 2020 om 17:35

Die ultra’s in Italië zijn een bende idioten bij elkaar. Deze jongens, die van inter die racistische uitingen jegens Lukaku goedpraten en zeggen dat rom zich niet moet aanstellen, de ultra’s van lazio hoeven we al niks meer over te zeggen etc etc. Een grote hoop racistische, fascistische neanderthalers. Italiaanse clubs zijn naar mijn mening ook veel te laks met hun harde kernen. Moeten veel vaker en veel sneller uit het voetbal geband worden daar.

7 juli 2020 om 18:00

Ja lol de clubs moeten optreden tegen de ultras ... Je weet niet waar je het over hebt. De voorzitter van de Drughi (ultras Juve) is de zoon van een van de kopstukken van de Ndrangheta. Dit is een maffiabende die in één jaar meer inkomsten genereert dan bijvoorbeeld de Mcdonalds en de Duitse bank (google maar). Laatst was Crotone in de Serie A, de omliggende dorpjes zijn een bolwerk van maffiosos en zo zijn er nog tal van voorbeelden. Ik zal als club lekker afzijdig blijven en eerder de politie inschakelen voordat je in het ziekenhuis ligt. Er wordt overigens steeds strenger opgetreden, zo moet je voor uitwedstrijden een tessara hebben. Een soort identiteitskaart, kunnen ze precies zien welke mensen naar welke wedstrijden zijn geweest. Inclusief foto, naam etc. Het gevolg is dat niemand meer naar uitwedstrijden gaat.

7 juli 2020 om 19:05

Je hebt in wezen natuurlijk wel gelijk, maar in Italië zit het wel net iets anders dan in veel andere Europese landen. Net zoals in veel landen zijn de ultra's inderdaad criminele organisaties (hier in Nederland natuurlijk ook) echter zijn ze in Italië vaak gelieerd aan de Mafia en in Noord-Italië in het bijzonder aan de 'ndrangheta. Organisaties waar de hier zo gevreesde Mocro Maffa nog kleine jongens bij zijn. Zoals Bianconeri aangeeft moeten clubs dit lekker aan de politie over laten, veel te gevaarlijk om zelf mee te gaan bemoeien. Deze groepen zijn overigens één van de grootste redenen dat veel stadions zo leeg zijn, veel gewone burgers willen er niet meer structureel komen en kijken liever vanuit huis en daarnaast worden de extreem strenge maatregelen als belemmerend ervaren (waar de groepen waarvoor deze bedoeld zijn zich overigens helemaal niet aan houden).

7 juli 2020 om 19:14

Zo is hier op VZ ook eens een topic geweest omtrent de ultras van Lazio, waarbij een van de kopstukken werd vermoord dacht ik, echt met ongeloof zat ik dat te lezen. Die hadden jarenlang de club zo in een wurggreep, niet normaal. Zij hadden een waanzinnig grote invloed op de club. Dan durf je, zoals je idd zegt, niet als club zijnde er tegen in te gaan. Mede door het gemis van een van de kopstukken zou het momenteel enigszins verminderd zijn. Al gaat het nog steeds over ultras natuurlijk, waar in Italiã« het heel anders loopt dan in andere Europese landen. Zo ook heeft racisme, geweld en maffia hier veel mee te maken.

Weer z’n typische reactie. Jij hebt geld dus je moet niet zeiken het valt allemaal wel mee.

7 juli 2020 om 17:31

Je gaat toch als speler ook niet zomaar je eigen club afvallen? Net of die bij hem hebben ingebroken...

7 juli 2020 om 17:36

Hij heeft helemaal zijn club niet laten vallen, waar haal je dat vandaan? Als er ingebroken wordt in je huis voelt dat heel naar en onveilig, zoals hij het zelf omschrijft ‘naakt’. Dan is het echt niet raar dat je eerste reactie is: ik voetbal hier ook nog maar voor de lol, en als de lol er hier in Florence van af is, dan ben ik weg.

Ik denk dat de ultra's en de schrijver van dit artikel wat achter lopen, want waarschijnlijk is Medellin tegenwoordig veiliger is dan de gemiddelde Italiaanse stad.

7 juli 2020 om 17:13

Echt hea, ben geboren in Medellin en het is echt storend als mensen nog steeds denken dat het er hetzelfde aan toe gaat als in1990. Wake up mensen, wij zijn niet de enigste die progressie boeken hier in Europa.

7 juli 2020 om 17:16

Precies wat ik dacht. Medellin heeft juist een gigantische ontwikkeling doorgemaakt. Natuurlijk heeft het plekken waar je beter niet kan komen maar dat hebben steden als Rome, Florence en zeker Napels ook. Als ze een punt wilde maken konden ze beter steden als Caracas, San Pedro Sula of Ciudad Juarez noemen

7 juli 2020 om 17:27

Die hebben zeker Narcos gekeken, zonder te beseffen dat dat meer dan 30 jaar geleden was...

Begrijpelijke reactie. Iedereen snapt dat hij in shock is en dat het vervelend is, maar om Fiorentina die je riant betaald hiervan de dupe te laten worden vind ik ook kinderachtig van hem. Leren, accepteren en doorgaan hoe moeilijk dat ook is.

7 juli 2020 om 17:31

Dat vreemden je huis binnen dringen en er vandoor gaan met waardevolle spulen is anders onacceptabel. Ja Ribery had misschien betere beveiliging kunnen hebben. Maar naïviteit maakt het nog niet zijn schuld ofzo.

7 juli 2020 om 17:44

Hij zegt toch ook nergens dat fiorentina een slechte club is en dat het hun schuld is? Hij geeft aan dat hij denkt aan verhuizen omdat hij zich niet veilig voelt en zijn gezin voor elke club, baan en carrière wil plaatsen. Volkomen menselijk en logisch lijkt mij

7 juli 2020 om 17:50

Begrijpelijke reactie? Tegen iemand die overvallen is zeggen dat hij z'n mond moet spoelen nadat hij vertelt dat de veiligheid van zijn gezin het belangrijkst is en hij twijfelt in hoeverre deze is aangetast is toch bizar? Waar zijn mensen met hun hoofd? Het gaat niet alleen om geld. Ik zou elke cent die ik heb inleveren als het de veiligheid van mijn familie en vrienden zou waarborgen.

Ultras zijn vaak criminelen dus waarschijnlijk zijn het gewoon bekenden . Infantiele reactie uiteraard van de harde kern, dit zorgt er nou niet voor dat Ribery blijft.

Wat een idioten, ik zou geen wedstrijd meer spelen voor fiorentina.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fiorentina

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
11.Genoa42-11
12.Bologna41-14
13.Fiorentina40-12
14.Udinese40-16
15.Spezia39-20
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. VlahovićAanvaller3721
G. CarilloUnknown
G. IachiniUnknown
B. DrągowskiKeeper360
C. BiraghiVerdediger351
N. MilenkovićVerdediger343
G. BonaventuraMiddenvelder343
Voor de complete selectie: Clubpagina Fiorentina.

155 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren