Uitspraken bij ‘jaloers’ Barcelona leiden tot woedende reactie van Real Madrid

Dinsdag, 7 juli 2020 om 09:52Chris Meijer • Laatste update: 10:12

Real Madrid en Barcelona vechten momenteel via de media een verhitte strijd uit. Onderwerp van de discussie tussen de aartsrivalen, die momenteel strijden om de Spaanse landstitel, is de rol van de VAR bij de afgelopen wedstrijden van de Koninklijke. Josep Vives, woordvoerder van Barcelona, heeft olie op het vuur gegooid door net als voorzitter Josep Maria Bartomeu te stellen dat slechts één team profiteert van de VAR en die uitspraak heeft een felle reactie vanuit de Spaanse hoofdstad uitgelokt.

Real Madrid overleefde de uitwedstrijd tegen Athletic Club afgelopen zondag dankzij een rake strafschop van Sergio Ramos, die gegeven werd nadat de VAR ingreep bij een vermeende overtreding van Dani García op Marcelo. Dat de VAR enkele minuten later niet ingreep toen Sergio Ramos op de voet van Raúl García ging staan, leidde tot woedende reacties bij Athletic én Barcelona. De Catalanen hebben in de strijd om de landstitel een achterstand van vier punten op de ploeg van trainer Zinédine Zidane.

Grote ergernis bij Athletic, Barça, Zidane én Ramos na zege Real Madrid

Bekijk hier de eerste reacties na de wedstrijd tussen Athletic Club en Real Madrid.Lees artikel

“Niemand kan de voortrekkersrol van Barcelona bij het implementeren van de VAR in LaLiga ontkennen. Dat deden we om de scheidsrechters te helpen, niemand twijfelt aan het nut van de VAR. Dat zou absurd zijn, dus we blijven de VAR toejuichen. Alleen moet het wel verbeterd worden, want de criteria worden niet eerlijk toegepast. Sommige teams worden benadeeld en één team heeft er voordeel van. Het lijkt alsof er in die situaties niet consequent gehandeld wordt”, zegt Vives, zonder overigens de naam van Real Madrid te noemen, tegenover Marca. Zijn uitspraken lagen in lijn met die van president Bartomeu.

De woordvoerder van Barcelona zag zich genoodzaakt om die uitspraken daarna af te zwakken, door te stellen dat Real Madrid geen koploper is dankzij de scheidsrechters. Een reactie van De Koninklijke bleef desondanks niet lang uit, want Marca drukt dinsdagochtend de duidelijke taal vanuit Madrid uit: “Woede en jaloezie.” Ook AS pakt uit met de discussie over de VAR en benadrukt dat Real Madrid ‘met én zonder VAR’ koploper in LaLiga is. Laatstgenoemde krant verwijst naar El Clásico van eerder dit seizoen, waarin de VAR niet ingreep bij twee vermeende overtredingen op Raphaël Varane.Gerelateerd

Meer sportnieuws

186 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Dit krijg je dus als ze niet kampioen worden. Walgelijk gedrag manmanman.

7 juli 2020 om 10:40

Voor jou walgelijk gedrag, maar voor mij gewoon de keiharde waarheid en geen woord van gelogen. Real heeft altijd maar dan ook echt letterlijk altijd op cruciale momenten hulp van arbitrage zelfs met de VAR krijgen ze het voor elkaar. Ik vind het eerder walgelijk dat ontlangs Iturralde González oud scheids aangaf dat 90% van de Spaanse arbiters een voorkeur heeft voor Real Madrid. Vind het eerder walgelijk dat een club als Real constant maar moet terugvallen om arbitraal keuzes terwijl ze toch sterk genoeg moeten zijn. Barca heeft zo nu en dan ook wel eens voordeel uit situaties, maar niks te vergelijken met Madrid

7 juli 2020 om 10:44

Die scheidsrechter moet je niet serieus nemen want er zat een enorme redenatiefout in zijn hele betoog.

7 juli 2020 om 10:45

Blijkbaar heb je de Clasico's van de afgelopen 10 jaar niet gezien. Real wordt jarenlang structureel benadeeld in deze wedstrijden. Zelfs dit jaar in Camp Nou zijn er 2 penalties niet gegeven.

7 juli 2020 om 10:53

Young_boss de El Clasico gemist dit seizoen waarin Real 2 overduidelijke penaltys niet kreeg? De wedstrijd tegen ik dacht Real Betis thuis waarin de verdediger de bal zo ongeveer weg sloeg. De rode kaart dat Modric begin van het seizoen terwijl je nu iemand zijn been moet breken voor je rood krijgt? Real heeft momenteel geluk met de makkelijk gegeven penalty's maar die zie je ook bij andere wedstrijden vallen. Neem de wedstrijd van Barcelona tegen Atletico. De VAR grijpt nu in volgens de regels en dan kan je niet anders concluderen dat een lichte overtreding in het strafschop gebied ook gewoon een penalty is. Real speelt momenteel erg aanvallend voetbal en komt vaker in en rondom de 16 van de tegen partij. Dan heb je nou ook eenmal vaker de VAR mee.

7 juli 2020 om 10:59

Ze hebben toch gelijk. 7 penalties in 6 wedstrijden en Ramos die ene overtreding maakt na de ander.

7 juli 2020 om 11:17

Warabe zo is het! Cijfers liegen niet. Real krijgt alles mee op beslissende momenten. In La Liga en in de CL. Net als Ferrari in de formule 1 het zijn de meest invloedrijke teams en die invloed daar hebben ze baat bij. 90% van de Spaanse scheidsrechters is voor Real. In voorgaande seizoenen krijgt Real vaak thuis op een beslissend moment een duwtje in de rug van de scheids. Ik heb dit in voorgaande jaren meermaals gezien. Mensen willen doen alsof scheids slecht is voor iedereen, maar daar denken ze bij Barca, Bayern, Juventus, Real Betis, Getafe enz enz anders over

7 juli 2020 om 11:26

Hoop dat een technicus met verstand van statistiek hier een keer naar kijkt. Hoe vaak Real ren beslissing mee krijgt vs tegen krijgt en dan kijken of dit verschil significant is.

7 juli 2020 om 11:27

@Young_boss kerel maak je zelf niet belachelijk Barça krijgt net zo vaak de scheids mee

7 juli 2020 om 11:35

Sterker nog, Real Varane (dacht ik) kreeg geen penalty tegen Barca. De Var mocht zich niet ermee bemoeien omdat de scheids zei dat er niks was. Ik merk dat heel veel mensen nogsteeds niet weten hoe de Var werkt (in La Liga). Net als iedereen die schreeuwt dat Athletic een penalty had moeten krijgen, dan verwijs ik je naar artikel (regla) 12. No way is dit een penalty. Nog een voorbeeld; Een doelpunt van Modric werd afgekeurd omdat Varane het zicht van de keeper van Celta hinderde, precies hetzelfde als dat afgekeurd doelpunt van Real Sociedad tegen Real Madrid. Ik kan zo even doorgaan!Het gaat niet om hoeveel penalty’s je krijgt, het gaat erom of ze terecht zijn of niet en als we eerlijk zijn zijn de penalty’s gewoon terecht (alleen die van Vini was licht imo maar ook die kon je gewoon geven als Messi - Leganes ook een penalty was). atletic heeft bijv meer penalty’s gekregen dan Real dit seizoen, en nu?Ik ben zo blij met Floretino Perez dat hij altijd zo netjes is en nooit over de scheids klaagt, zoals de president van Barcelona.

7 juli 2020 om 18:53

Barcelona supporters en objectiviteit staan tegenwoordig haaks op elkaar.. De oude scheids mag beweren wat die wil.. Real wordt in Classico keer op keer benadeeld wanneer het op arbitrale beslissingen en aankomt maar daar lullen jullie nooit over.. Jullie Worden Geen Kampioen.. Accepteer dat maar..

7 juli 2020 om 19:15

Lol dat is toch onnodige statistiek. Real Madrid komt vaker in buurt van tegenstander hun gevarenzone, dus is het logischerwijs vaker nodig om real Madrid af te stoppen dmv een overtreding dan andersom. Lijkt me vrij logisch

7 juli 2020 om 19:32

Wat heeft de Classico met mij reactie te maken. ? Dat is een wedstrijd op zich en aan beide kanten zijn teams benadeeld. Waar ik het over heb zijn wedstrijden over het gehele seizoen. En de hoeveelheid voordeel Madrid heeft gekregen en altijd heeft gehad dat is simpel weg niet goed te praten door het argument op te brengen van niet janken want Barca is ook heel vaak geholpen. De meeste brengen zelfs wedstrijden tussen Chelsea en PSG naar boven daar heb ik het niet over en ga ik ook niet aan beginnen maar als het jullie blij maakt zijn we daar idd hee goed weggekomen door Abitrale fouten. Echter blijft mij punt duidelijk real is der favoriete schoonzoon van elke Spaanse scheidsrechter en af en toe vinden ze de bastard zoon leuk maar dat is sporadisch

7 juli 2020 om 23:05

Mezelf belachelijk maken is jou persoonlijke mening gezien de feiten. Liegen de cijfers er niet om dat Real veelal op cruciale momenten aan de goede kant van de medaille zit. Mij argument is ook niet gebaseerd op het feit dat Barca meerdere malen onterecht de scheidsrechter heeft meegekregen. Dit gaat over Real en de hoeveelheid dat het is gebeurd om beslissende momenten.

7 juli 2020 om 10:49

Enerzijds klopt het Real bizar veel voordeel heeft gehad van de VAR de afgelopen weken en dat je je kan afvragen of dat toeval is. Anderzijds had Barca daar niet van afhankelijk hoeven zijn. Ze zijn defensief veel te zwak en aanvallend te voorspelbaar. Ze kunnen zich beter op zichzelf concentreren.

7 juli 2020 om 11:08

Barca is op weg het laagst aantal punten te halen sinds 13 jaar. Als,we winnen is het meer kampioen van armoede. Daarnaast weet elke voetbalfan die La Liga kijkt hoe slecht het Spaanse scheidsrechterskorps is.

7 juli 2020 om 11:19

Aad ik snap wat je zegt maar je vergeet het mentale aspect. Als na een lange onderbreking in het begin alles jouw kant op valt kom je in een flow in tegenstelling tot wanneer je niet geholpen wordt en gewoon aan het strijden bent. Het mentale aspect is hier beslissend!

7 juli 2020 om 15:31

Heeft een paar fouten van de scheids gehad, die punten verspeeld hebben... Kan je zo een paar wedstrijden opnoemen waar barca een paar punten cadeau is gegeven. Hou eens op met dit constante gezeik over hoe oneerlijk alles wel niet is en alles alleen maar mee zit bij madrid. En over dat madrid de laatste tijd veel dingen mee krijgt is toch juist goed? Bijna alle (behalve de pingel op vinicius) zijn toch terecht? Dit Betekend dat de VAR zijn werk doet. Daarnaast helpt al dat gejank toch niet

7 juli 2020 om 17:16

Ik denk dat er de komende jaren geen positieve records gebroken gaan als het gaat om behaalde punten. Zo veel ploegen die met 11 man bijna in de eigen 16 staan, maakt het enorm moeilijk om een doelpunt te maken. Zelf moet je dan meer risico's nemen, waardoor tegendoelpunten en tegenvallende resultaten vaker zullen voorkomen.

7 juli 2020 om 13:35

een heel seizoen zo slecht voetballen en al jaren zo een slecht beleid voeren en dan zogenaamd het kampioenschap mislopen omdat het een complot van de scheidsrechters is. wat een onzin en wat een jankerds bij dat Barcelona. na 38 wedstrijden staat iedere club waar die hoort te staan dus kijk in de spiegel en doe wat aan je beleid zodat je in de toekomst niet meer dit soort onzin hoeft te spuien om je eigen wanprestaties goed te praten

7 juli 2020 om 14:05

Helemaal met je eens. Ik word er zo moe van dit gezeik altijd he. Dat gehuil heen en weer. 0,0 zelf reflectie maar dan wel alles op de Var-scheids gooien.

7 juli 2020 om 14:07

Heb jij de beelden überhaupt bekeken? Het is echt wel discutabel wat er gebeurd. Al 6 wedstrijden achter elkaar krijgt Real Madrid dubieuze penalty's mee, worden doelpunten goedgekeurd met een flinke lucht van buitenspel of hands. En in diezelfde wedstrijden worden doelpunten van de tegenstander van Real om dubieuze redenen afgekeurd of worden er geen penalty's gegeven bij duidelijke overtredingen. Dit kan geen toeval meer zijn.

7 juli 2020 om 14:19

ik vond zelf niet al die penalty's discutabel dus ik ben het daar niet mee eens. kan best zijn dat er 1 of 2 onterechte penalty's tussen hebben gezeten maar die zal Barca dit seizoen ook wel eens gehad hebben. complottheorien van scheidsrechters die perse willen dat de ene club kampioen wordt en de andere niet daar geloof ik al helemaal niet in. de club die het meest constant is en over het algemeen het beste voetbalt wordt kampioen en dit jaar was Real gewoon net wat overtuigender als Barca. wie weet haalt Barca volgend jaar een creatieve middenvelder erbij en worden die weer kampioen maar dit jaar schoten ze gewoon tekort en dan win je de titel niet

7 juli 2020 om 15:19

@japie_krekel Oke, niet elke penalty zal discutabel zijn geweest, maar er zijn elke wedstrijd wel discutabele momenten geweest. Waarom kreeg Real geen penalty tegen afgelopen weekend, nadat Ramos een overtreding maakte? Hij stond boven op de enkel van zijn tegenstander.

7 juli 2020 om 14:24

Misschien even wat meer onderzoek doen tussen de verhouding Barcelona/Catalonië-Madrid, dan wordt het ineens allemaal wat duidelijker. Ik ben het hier ook niet mee eens, maar dit sentiment - dat Madrid tegen ze is - is in de regio heel sterk. Zo’n eerste zin van jou, dat vind ik dan weer walgelijk.

7 juli 2020 om 15:05

maar sentimenten zijn niet altijd de realiteit

7 juli 2020 om 15:37

Ouwe kenner met je cataluña/madrid. Enorme kut opmerking is dat en wat weer heel duidelijk is dat je er geen reet van af weet. Daarnaast moet jij (men) sport en politiek lekker apart houden

7 juli 2020 om 21:46

Ik ben heel benieuwd waaruit je opmaakt dat ik er geen reet vanaf weet. Zonder dat ik hier ten toon ga spreiden waarom dat wel het geval is, zou ik je graag om opheldering willen vragen en vooral, wat jij er dan zelf wél van weet. Volgens mij geef ik ook aan dat ik het er niet mee eens ben, dus houd ik sport en politiek 'lekker' [email protected] het sentiment is in dit geval ook niet de realiteit. Gezien alles wat er speelt, snap ik wel waar het vandaan komt. Nogmaals: ik ben het er niet mee eens.

7 juli 2020 om 18:08

Ja gaat nergens meer over. Ze worden al meerdere jaren kampioen, dan hoor je ze nooit. Terwijl er altijd wel de ene een beetje wordt bevoordeeld en de ander minder als we daar uberhaupt over mogen spreken in dit geval. Teams hebben altijd te maken met beslissingen die de ene keer in hun voordeel vallen en de andere keer niet. Hoe vaak is dat gebeurd, ook voor barca tegen Real maar daar hoor je ze niet over. Maar owee als Real weer even wellicht kampioen wordt gaat alles meteen onder een vergrootglas gelegd worden. Hoe triest en best hypocriet ook. Agh laat ze lekker huilen, uiteindelijk hebben ze zelf de punten laten liggen in de afgelopen matches.

7 juli 2020 om 22:20

Dit seizoen is om heel veel redenen gewoon een seizoen om snel te vergeten. Zowel Real als Barca spelen erg matig, de coronacrisis en het vervolg. Het is niet om aan te gluren soms. En dan doet de VAR ook een duit in het zakje. Athletico had dit jaar kampioen kunnen worden als ze niet ook zoveel punten als die andere 2 hadden gemorst. Als ze in Spanje zo blijven spelen en de scheidsrechters niet beter worden zal de BPL weer de topattractie in Europa worden. De Serie A is ook weer in opkomst

7 juli 2020 om 23:40

Dit krijg je wanneer de VAR zoekt naar redenen om zeer dubieuze penalty's aan Real te geven en vervolgens weigert om de VAR te gebruiken bij overduidelijke penalty's veroorzaakt door Real. Reeds in drie wedstrijden gebeurd na de corona stop.

Wat een kinderachtige discussie zeg. En dat van hooggeplaatste figuren bij de clubs. Real is geen koploper dankzij de scheidsrechter en Barca staat niet tweede door de scheidsrechter. Barca staat tweede vanwege haar eigen onvermogen en slechte spel. De scheidsrechters zijn van bagger niveau in Spanje, maar alle clubs hebben daar weleens voordeel en nadeel van.

7 juli 2020 om 10:44

Barca mag idd momenteel niet in sterke doen zijn, maar daar gaat de discussie niet om. Het gaat om cruciale momenten waar er nu al een handvol van zijn geweest dit seizoen. Wedstrijden waar Real op punt stond punten te morsen en de scheidsrechter een helpende hand uitreikt doormidden van discutabele beslissingen. Zelf met de VAR tot hun beschikking

7 juli 2020 om 10:52

Barcelona heeft ook voldoende voordeeltjes gehad dit seizoen en Real ook genoeg nadelen. Zoals al vaker genoemd is de classico eerder dit seizoen in Camp Nou, daar had Real zeker een penalty moeten krijgen. Maar de mensen bij Barcelona lopen alleen maar op de VAR te klagen om hun eigen zwaktes te verbloemen. Kom op we hebben nog 4 wedstrijden te spelen en Barcelona kan niet meer dan 85 punten halen, we hebben jaren gehad de laatste tijd dat je met 95 punten nog 2e werd.

7 juli 2020 om 10:53

Op zich heeft Real voordeel gehaald uit de arbitrage dit seizoen, maar hetzelfde geldt voor Barcelona. Het is dus gewoon een gevalletje “de pot verwijt de ketel”. En met zo een infantiel gedrag moeten leidinggevenden bij Barcelona zich niet bezighouden.

7 juli 2020 om 10:45

Kinderachtige discussie? Het is al jaren dat vooral Pique zich maar bezig blijft houden met Real. Ze zouden eigenlijk moeten vastleggen dat er geen kwaad woord gezegd mag worden over elkaar, dat zou een hoop irritaties missen. Bij Real hebben ze na het vertrek van Arbeloa en Mourinho zich nauwelijks nog negatief over Barcelona uitgelaten, helaas doen ze dat uit Barcelona kamp continue met Pique en Vidal vooraan. De VAR is geen toegevoegde waarde blijkt maar weer. Waar begin van het seizoen je rood kreeg wanneer je per ongeluk op iemand zijn been ging staan (modric) krijg je nu zelden nog rood en waar je voorheen pas een penalty kreeg wanneer je been er zo ongeveer af lag krijg je ze nu bij alles wat in het boekje staat omschreven als overtreding. Zo kan ik me het duel met Barcelona nog wel herinneren waarin Varane kei hard werd getrapt en een zuivere handsbal niet werd gezien als penalty.zo is Real nu de gelukkige en bij het begin de ongelukkige. Zoals je zelf zegt, soms een voordeel en soms een nadeel.

Ze moeten zich bij Barcelona eens als professionele mensen beginnen te gedragen. Zowel Real Madrid als Barcelona hebben niets te klagen als het op scheidsrechters aankomt want bij beide zit het vaker mee dan tegen. Normaal zijn het de kleine clubs die klagen over de scheidsrechters, geen idee dus waarom Barcelona zich toch dat niveau verlaagt.

7 juli 2020 om 10:26

Ze verlagen zich omdat ze nu aan de verkeerde kant van de streep staan. De afgelopen twee jaar hoorde je ze niet hoor. Het is kenmerkend

Ik denk dat het vooral ook te maken heeft met behaalde resultaten in het verleden van Real die ze nu nog achtervolgen. Duels met Bayern en Juventus bijvoorbeeld. Dit weekend vond ik de penalty van Marcelo twijfelachtig maar dat betekend dus dat de scheids wel reden had om die penalty te geven. Aan de andere kant stond Ramos op de voet van Raul García. Hoewel het niet expres ging was het wel een overtreding en hadden ze in mijn ogen gewoon consequent moeten zijn.

7 juli 2020 om 10:11

Duel met Juventus? Als je het hebt over die penalty van Ronaldo in de extra tijd (die gewoon terecht was), raad ik je aan de wedstrijd nog eens terug te kijken. Een goal van Isco werd namelijk onterecht afgekeurd in die partij.

7 juli 2020 om 10:35

Sorry maar ik vind de overtreding op Lucas Vázquez totaal geen overtreding. De verdediger sprong van de zijkant om met de voet de bal voor hem weg te tikken. Als je hiervoor fluit mag je voor elke corner wel een penalty geven want daarin gebeuren precies dezelfde dingen. Heb het net nog even terug gekeken.

7 juli 2020 om 10:39

Het is perfect mogelijk dat we een andere mening hebben over die penalty. Maar nog steeds kan er toch geen sprake zijn van extreme bevoordeling als er een terecht doelpunt (ik dacht de 1-1) afgekeurd wordt? Want bij een 1-1 stand was die wedstrijd gewoon klaar.

7 juli 2020 om 10:57

Over die goal van Isco kan je niet weten of het buitenspel is of niet. Er is geen duidelijk beeld van. Het beste beeld staat een beetje schuin. Het is niet heel duidelijk te zien of er iets van het lichaam over de voet van Chiellini hangt of niet. Maar goed, dit is alweer een paar jaar geleden en maakt helemaal niets uit voor de titelstrijd in la Liga dit jaar.

7 juli 2020 om 11:19

Nee daar heb je gelijk in. Over de penalty zijn de meningen verdeeld. Alleen het jaar ervoor tegen Bayern had Casemiro twee keer geel moeten hebben, kreeg Vidal onterecht rood en scoorde Ronaldo vanuit buitenspel. Jaar daarvoor scoorde Ronaldo ook 1 of 2 keer tegen Bayern uit buitenspel. Het heeft Real de laatste jaren voor de VAR zoals ik me kan herinneren op cruciale momenten echt vaak mee gezeten.

7 juli 2020 om 16:49

Als je het zo bekijkt had Bayern die pot ook niet mogen spelen want zij zijn ook door gegaan naar de volgende ronde op basis van een buitenspel goal als ik mij niet vergis. Je bent gewoon aan het stoken, eerst klaag je over een wedstrijd tegen Juve waar je argument onderuit wordt gehaald. Zonder slag of tegenstoot zeg je ja klopt en ga je vervolgens verder naar een pot een jaar laten. Hou toch eens op man. Daarbij komt nog kijken dat als je nog steeds verdrietig bent over een onterechte goal in een wedstrijd van 5 jaar geleden, raad ik je aan te stoppen met het kijken van voetbal.

7 juli 2020 om 10:11

Barca heeft het ook heel erg vaak mee gehad in het verleden. Chelsea en PSG zijn beiden volledig genaaid door de scheidsrechters ten opzichte van Barca.

7 juli 2020 om 10:31

Klopt ben ik mee eens. PSG viel volgens mij nog wel mee toch? Waren niet zo heel veel cruciale momenten maar Chelsea zeker!

7 juli 2020 om 10:37

Bayern viel ook erg mee zijn zelf ook geholpen tegen real

7 juli 2020 om 10:41

De term UEFAlona komt toch ergens vandaan natuurlijk.

7 juli 2020 om 10:48

Maar toen was er geen VAR hè. Ik ben het wel met je eens dat het schandalig was op dat moment. Echter zou met een VAR dit soort momenten niet meer moeten Voorkomen.

7 juli 2020 om 10:55

@Ajax/barca, dat klopt inderdaad. Het probleem met de VAR is dat die mag ingrijpen bij een overduidelijke fout. Maar er is niet één definitie van een overduidelijke fout, daar kunnen 100 mensen gerust 10 verschillende opvattingen op nahouden. Kortom, je blijft een schemergebied houden waarin beslissingen enigszins subjectief tot stand komen. Helaas.

7 juli 2020 om 12:00

Waarmee is Bayern precies geholpen? Die penalty die Vidal overschoot wat karma was? Verder zijn zo totaal niet geholpen.

7 juli 2020 om 10:13

Als je die penalty in de laatste minuut bedoelt, dan heeft elke club wel een verleden. Overigens is Barcelona de laatste club die mag spreken over een bevoordeling in CL-wedstrijden.

7 juli 2020 om 10:30

Klopt, alleen gaat het nu niet over elke club toch maar over Barca en Real. En als ik kijk. Aar de afgelopen 5 jaar bijv heeft denk ik Real daar meer voordelen mee gehad.

De warme en openhartige club waar ik echt van hield is echt niks meer van over zeg. Elke keer ik een bericht zie wat afkomstig is vanuit bestuurlijk vlak van Barca slaat het de plank volledig mis. Echt man, je bent een volwassen vent met een belangrijke publieke functie.. Wat heeft het voor zin om modder te gaan gooien op Twitter? Ik hoop echt voor de Barcasupporters dat er een grote schoonmaak op bestuurlijk vlak komt, anders ziet de toekomst er somber uit naar mijn idee.

7 juli 2020 om 10:29

Thug / Bedankt voor jouw eerlijke opmerking. Ik vraag me echt af of we met volwassen mensen te maken hebben maar goed. De ranglijst liegt nooit, en die kan soms wel pijn doen bij sommige mensen. Stel je voor dat Florentino dit soort dingen ging roepen in de media, ongekend. Ik ben blij dat Real door een gentleman wordt geleid

Ach wat zijn het kleine kinderen. Men zou kunnen zeggen dat Real bevoordeeld wordt door de VAR (een aantal onmiskenbaar discutabele fases), maar als Barca gewoon even gefocust uit de Corona-break kwam als Real, werden zij gewoon kampioen hoor... Ze hebben het aan zichzelf

Barcelona gedraag je, alsjeblieft zeg. Toon je zelf een waardig verliezer en kijk in de spiegel voor je zulke uitspraken doet. De VAR had Messi ook 2 keer rood kunnen geven na de Corona-Break.

7 juli 2020 om 10:27

Helemaal met je eens dat dit kansloos gedrag is van meneer Vives en dat Barca de titel zelf uit handen heeft gegeven door erg zwak uit de Corona stop te komen, i.t.t. Real Madrid, dat juist zakelijk haar plicht doet en gewoon de punten binnensleept. Maar om even op je slotzin in te gaan: voor welke acties had Messi rood moeten krijgen dan? Ik heb vrijwel alles van Barca en Real gezien na de Corona onderbreking maar die 2 momenten moet ik toch gemist hebben dan denk ik..?

7 juli 2020 om 10:31

Sand91/ Kopstoot, hij ging een keer op iemand zn been staan, beide gevallen kreeg hij niet eens een kaart, echt opmerkelijk. Maar zelfs de Madridistas gingen niet klagen erover (hier op vz). Het is uitdelen en incasseren maar je ziet echt dat scheidsrechters hem niets durven te doen, en ook andersom, als hij licht getoucheerd wordt fluit de scheids meteen. Je ziet echt de frustratie in zijn ogen, eigenlijk sinds Neymar is vertrokkken

7 juli 2020 om 10:39

Ik kan me de tegenstanders niet meer herinneren, maar een mogelijk rode kaart was tijdens een opstootje waarbij Messi een duw/klap/slaande beweging maakte. Het andere moment stapt hij bewust over de bal heen en trapt op iemand z'n enkel. Als ik de beelden heb gevonden zal ik laten weten welke wedstrijden het waren.

7 juli 2020 om 10:42

Zelfs al kreeg hij geen rood, dan had hij nog steeds geel moeten hebben. En die gele kaart zou zijn 5de zijn. Ik ben niet zeker welke wedstrijd het was, maar dat zou betekend hebben dat hij Celta of Atletico zou missen.

7 juli 2020 om 10:55

De wedstrijd van de duw/klap/slaande beweging is Sevilla-Barca. De wedstrijd van het bewust over de bal stappen moet dan Atletico Bilbao-Barca zijn geweest als ik af ga op wat Lierse1997 zegt over zijn 5e gele kaart.

Elk jaar wanneer Real Madrid verdient kampioen dreigt te worden, hoor je zulke geluiden uit Catalonië. Wat een stelletje Calimero's zijn het ook. Kijk naar je eigen falen en accepteer een minder jaar. Real is jarenlang structureel benadeeld in Clasico's, maar daar hoor je ze niet over.

7 juli 2020 om 10:28

structureel benadeeld? Hoe vaak zijn pepe en ramos wel niet gespaard door de scheids. Die waren er anders nog 3x zo vaak van afgestuurd.je hoort mij trouwens nu verder niet hoor. Real Madrid is gewoon matig en Barca slecht, ja dan wordt Real kampioen. Barca moet hun eigen bende op orde krijgen.

7 juli 2020 om 10:32

Ramos gespaard in clasico’s? Die heeft gewoon vaak rood gekregen hoor.

7 juli 2020 om 10:33

Ned79 / Je noemt ons matig , maar we winnen 7 keer op rij. Zidane is een sniper die maar 1 kogel nodig heeft om de job te finishen. Overigens hebben we ons beste defensieve seizoen ooit met slechts 21 tegendoelpunten en 17 clean sheets. Op scorend vlak komen we nu even te kort, maar dat is logisch zonder Cristiano.

7 juli 2020 om 11:08

@insidermadrid ja matig ja. Wel effectief, maar t lijkt nergens op. Veel strafschoppen nodig om te winnen. Maakt onder aan de lijn allemaal niks uit, als je kampioen bent en supporter bent. Maar mijn club komt niet uit Spanje, ik kijk voor mooi voetbal. En dat laten real en barca beiden niet zien op dit moment

7 juli 2020 om 11:09

@modric dat klopt, maar daarom kun je nog wel gespaard worden. Niet alleen tegen barca, gewoon in zn hele loopbaan al.

Real Madrid heeft na de corona stop de VAR mee punt.en Barcelona zijn niveau niet.maar het is niet alleen Barcelona die zegt dat Real Madrid de VAR mee heeft, je raakt iemand aan in de 16 en het is 99% strafschop.

Ik vind rivaliteit altijd wel mooi tussen 2 clubs, maar gaat nu wel echt te ver zeg, wat een enorm triest en sneu zooitje daar in Spanje zeg, mijn god.

Ontzettend flauw dit. Real Madrid staat geen eerste door de VAR en Barcelona staat niet tweede door de VAR. Real is dit seizoen ook niet erg goed, maar wel de minst slechte en daarom zijn ze de terechte kampioen. Ik denk dat het bestuur van Barcelona zich beter bezig kan houden met interne zaken, daar hoort de prioriteit te liggen. Ze zijn vaak zat kampioen geworden de afgelopen jaren dus volgend jaar weer een kans.

7 juli 2020 om 10:39

My favorite Madridista girl Melissa! Hele scherpe analyse! En als Real Madrid dit seizoen kampioen wordt, zou dat een hele knappe prestatie zijn, terwijl we Hazard en Asensio het hele seizoen hebben moeten missen, terwijl Bale er totaal niet bij was met zijn hoofd. Als wij met deze aanval kampioen worden, dan mag je echt spreken van een wereldprestatie. Veel lof gaat ook uit naar Ramos en Courtois die echt fenomenaal zijn dit seizoen

7 juli 2020 om 10:49

En vergeet Casemiro niet! Wat speelt die sterk sinds de coronastop. Verder moeten we vooral zulke uitspraken negeren. Vives en spelers als Pique en Vidal doen dit puur om de discussie te verschuiven. Nu praat iedereen hierover in plaats van de zooi in de catalaanse hoofdstad.

7 juli 2020 om 10:50

Ja Casemiro steekt er ook zeker bovenuit. Ik zou het echt een wereldprestatie vinden als Zidane met deze aanval kampioen zou worden, eerder won hij al de Supercopa de Espana, ook een ongekende prestatie!

7 juli 2020 om 10:57

Inside & La Decima, volledig eens. Onze aanval is sinds het vertrek van Cristiano gewoon armoedig. Het is wat het is. We missen stootkracht en we moeten maar wachten op een bevlieging van Benzema. Hazard en Asensio hebben we inderdaad vrij weinig aan gehad dit seizoen, eerstgenoemde heeft overduidelijk veel tijd nodig om zijn Chelsea niveau te halen. Onze defensie daarentegen is echt heel solide. Courtois, Ramos en Casemiro vind ik erg sterk spelen de laatste tijd. Met deze aanval en het bijbehorende spel is het des te knapper dat Zidane de titel binnen gaat slepen.

7 juli 2020 om 10:58

Hij zag goed dat de kracht lag in de defensie, niet de aanval. Ik krijg dat beeld van Casi die niet durft te kijken bij die penalty niet meer uit mijn hoofd. Deze selectie is zo hecht. Dit heeft zijn voor- en nadelen maar ik vind het knap hoe Zidane dit zootje zo recht heeft kunnen trekken.

7 juli 2020 om 11:06

@Melissa zie het zo. Onze aanval is inderdaad niet top (en uit vorm) maar de verdediging is veel belangrijker. Uit studies met data van 10 jaar van premier league wedstrijden bleek dat een doelpunt maken je gemiddeld 1 punt oplevert. De 0 houden levert je gemiddeld 2,5 punten op (met een minimum van 1 punt). Deze trend zie je terug Als je naar Barcelona kijkt die veel meer goals scoort maar veel meer tegen krijgt. Deze titel is voor Ramos, Casi, Courtois en met name Zidane. Tactisch wordt hij erg onderschat.

7 juli 2020 om 11:11

@melis/ Alleen Benzema was inderdaad van een stabiel niveau bij ons dit seizoen, alle andere aanvallers kwamen niet echt in hun ritme. Hazard heeft moeite na zijn blessure en Zidane moet geen risico met hem nemen en hem klaarstomen voor volgend seizoen! Het is zo knap als Zidane hier de titel weet te winnen, nog 4 finales te gaan, Hala Madrid y nada mas

7 juli 2020 om 17:10

Nog 4?? Ik hoop aanstaande maandag naar Cibeles te kunnen gaan en feest te vieren

Jaloezie? Barcelona heeft La Liga al meer dan 15 jaar op slot waar Madrid alleen maar van titels kon dromen. Van jaloezie geen sprake neem ik aan. Daarnaast hebben ze het ook gewoon zelf compleet weggegooid door mismanagement, blessures en zwakke optredens op cruciale momenten. Natuurlijk, Vini krijgt een gratis penal tegen Sociedad, Rodrigo z’n goal wordt onterecht afgekeurd en Ramos komt voor de miljoenste keer weer is weg met een overtreding, maar Barcelona moet echt eerst in de spiegel kijken. Met Bartomeu in de hoofdrol als ultieme villian. Hij heeft Barcelona de grond in gewerkt in record tempo en zijn nu hard op weg Milan 2.0 te worden als hij niet asap opstapt.

7 juli 2020 om 10:34

Miljoenste keer weg? Ja misschien tegen Bilbao maar voor de rest verdedigd die uitstekend.

7 juli 2020 om 10:37

Ramos zijn doelpunten maskeren heel veel. Elke compagnon die hij naast hem heeft gehad, was altijd beter. Varane, Pepe etc. Nah, vind hem schromelijk overschat. Snap nooit wat hij in rijtjes met Maldini, Nesta, Puyol etc. doet.

7 juli 2020 om 10:40

Ze kunnen verdedigend beter zijn maar overall is Ramos het perfecte voorbeeld van een moderne verdediger. Hij kan uitstekend koppen, penaltyspecialist en is een echte leider waar elke ploeg van kan gaan dromen. Het is niet alsof hij een matige verdediger is. Hij houdt het langer voor in het moderne voetbal dan Puyol dus zeker hoort hij in dat rijtje of je het nou leuk vindt of niet.

7 juli 2020 om 10:43

Daarom dat Varane opeens niet meer kan verdedigen als Ramos niet naast hem staat zeker? Ramos is de man die de defensie van Real bij elkaar houdt.

7 juli 2020 om 10:51

precies wat Lierse zegt. Het zijn de dingen die niet echt zichtbaar zijn die hem zo goed maken. Zijn leiderschap, duel en kopkracht en met name zijn positionering. Ramos hoeft nooit een sliding te maken want hij staat altijd goed. Hier wil ik de vergelijking maken met Stam bij Man u. Die mocht weg van Ferguson omdat hij zag dat Stam minder slidings maakte. Dit was echter zo omdat zijn positionering en standing tackles veel beter waren. Ramos heeft zich ook zo ontwikkelt.

7 juli 2020 om 10:57

De man die het wereldrecord rode kaarten en gele kaarten in La Liga en CL heeft, staat altijd goed? Lees je wel wat je typt? Dat hij soms als een kamikaze erin vliegt tijdens corners en vrijetrappen en een paar penalties a la Koeman erin wipt, wilt niet zeggen dat hij de beste is? Als Ramos ergens niet goed in is, is het wel positionering. Die man heeft zoooooveel overtredingen nodig, om nog maar te zwijgen over alle rode kaarten die zijn gemist pre-VAR.

7 juli 2020 om 11:12

@jiren kijk je tegenwoordig nog wel eens Real Madrid. Ja zijn positionering is niet altijd top geweest. Maar als je leest wat ik zei zie je dat ik het heb over het verbeteren van positionering. Vorig seizoen ging dit al stukken beter en dit seizoen gaat het helemaal top. Daarnaast heeft hij geen wereldrecord aan rode kaarten. Charles Kabore had in de afgelopen 10 jaar al meer rode kaarten gepakt. Je komt me over als iemand die vooral een hekel heeft aan Real en vooral dingen roept zonder ze te factchecken.

Ik snap dat het frustrerend is als Real wel een penalty krijgt en Athletic niet. Was er in mijn ogen net zo goed 1. Maar als je zulke uitspraken doet, moet je kijken over de hele competitie en niet alleen wanneer het in het voordeel van Real is. Ook zij hebben soms nadelen met de var evenals Barca soms voordelen heeft met de var. Dat het nog steeds niet waterdicht is klopt, maar dat zit hem denk ik meer in de leidsmannen die belabberd zijn dan het eventueel voortrekken van 1 club..

7 juli 2020 om 10:51

Goede reactie Isco. Het is nu natuurlijk actueel, omdat Real een aantal beslissingen van de VAR mee heeft gehad. Over een heel seizoen ben ik er van overtuigd dat het met die bevoordeling wel meevalt en dat Barca net zo goed de VAR regelmatig mee krijgt. Maar dan nog, er moet al sprake zijn van een overduidelijke fout voordat de VAR in mag grijpen. Dat is altijd voer voor discussie, want zeg mij maar wat de grens is van een overduidelijke fout.

Ik zal nooit Barca - PSG vergeten, waar Barca alles meekreeg. Ze krijgen beide veel voordeel van de Var. Gedraag je gewoon als een goede verliezer, want Barca is gewoon niet goed genoeg dit seizoen. Bartomeu ziet zijn einde als voorzitter van Barcelona natuurlijk ook naderen en kan het niet laten om deze opmerkingen te plaatsen. Jammer..

7 juli 2020 om 23:17

Ik ben het mee eens dat Barca niet zo moet zeuren, maar tegen PSG viel het toch mee? Alleen de penal die niet gegeven werd voor een overtreding op Di Maria en de penalty van Suarez? De penalty van Neymar was er gewoon een.

Er valt wat over te zeggen qua wel en niet geven, maar om als bestuur zijnde modder te gooien is toch zo kinderachtig. Mag toch hopen dat die Bartomeu zo snel mogelijk weggaat. Indirect gewoon zeggen dat de VAR Real helpt en anderen benadeeld

Elke topclub krijgt vaker de VAR mee dan de kleine clubs. Dat is gewoon een feit. Ze worden al jaren bevooroordeeld. Ze moeten daar niet zo janken in Catalonië als ze er op dit moment slecht voor staan.

Barca moet niet janken. Maar Real heeft de VAR wel mee na de corona.... Hoeveel pingels al gekregen? En tegen zijn ze allemaal weggewuifd. Maar dit heeft Barca ook wel eens dus.

7 juli 2020 om 10:52

Eens hoor, maar het is ook wel het sentiment dat leeft. Het verschil in commentaar van Sierd bij Barca ten opzichte van Real is bijvoorbeeld echt tenenkrommend. Ik ben er heilig van overtuigd dat zulke geluiden de beeldvorming ook beïnvloeden.

ja, natuurlijk, we worden kampioen door de VAR. Het is niet doordat Barca op weg is om het laagste aantal punten in de competitie te halen sinds 2007/2008 (67, nu zitten ze op 73 met nog 4 matches te gaan). Je lijkt een keer geen prijzen te winnen en direct janken. Durf naar jezelf te kijken.

7 juli 2020 om 13:16

Ik zie Barca, gezien hun programma, nog wel 10 punten halen in de resterende vier duels eerlijk gezegd. Hebben zij echt sinds 07/08 nooit minder dan 83 punten gehaald? Verder met je verhaal eens hoor, zowel Barca als Real hebben veel laten liggen dit jaar, Real (met name na de Corona stop) het degelijkst van de twee en daarom de terechte aanstaande kampioen!

Hoe in hemelsnaam is die situatie met Ramos een penalty? Er was geen bal in de buurt en veel te licht voor een penalty. Ik vond de beslissingen in de wedstrijd gewoon logisch. Real is opweg om terrecht kampioen te worden. Ze zijjn beter dan Barcelona. Bij Barca mogen ze , het bestuur voorop, wel even naar zichzelf kijken in plaats van dit jaloerse gedoe

Ik zou als barca zijnde toch wel als laatste gaan klagen over arbitraire hulp gezien het recente (Europees) verleden.

De afgelopen wedstrijd hadden ze een punt, verder heeft iedere club alles een keer tegen en wel een keer mee.

Aah natuurlijk. Real Madrid word geholpen, weet je wat triestig is? Dat er langs de kant van Real Madrid geen blaffende honden aanwezig zijn, met alle respect maar er zitten ratten in de kleedkamer bij Barcelona die alles lekken, Abidal ruziet openlijk met Messi, Setien en Sarabia worden belachelijk gemaakt door de spelers, en dan heb je nog een moraaltwitter held genaamd Pique. Natuurlijk gaan ze huilen, Barcelona is aan het instorten.

Typisch Barcelona, aanstellers op het veld en daarnaast. Heerlijk die haat naar Real! Lekker koninklijk er boven blijven staan.

Laat ze maar lekker janken daar in barca. Daar staan ze ook bekend om... als er een club in Europa is die niet over een scheidsrechter mag praten is het barca. De 2 meest schandalige wedstrijden ooit staan op hun naam. Verder hebben we jaren lang schandalige beslissingen gezien die lachwekkend waren in hun voordeel. Alba die in de grond trapt en valt tegen betis en een penalty’s krijgt. Suarez die niet geraakt word en doet alsof hij overgereden word door een vrachtwagen penalty. Je hebt hele mooie filmpjes op YouTube waar al die momenten achter elkaar te zien zijn. Ze zouden daar zo een Oscar kunnen krijgen

7 juli 2020 om 12:35

Daar gaat het dus niet over. Niemand ontkent dat Real ook voordeel heeft gehad van de arbitrage. Het is gewoon onzin dat Barcelona (die ook absoluut niet te klagen hebben over de arbitrage) dan begint te mekkeren.

Het valt me altijd weer op dat als het even tegen zit bij Barcelona, bepaaldr figuren (waaronder spelers en zelfs ex) zich gelijk kinderlijk gedragen. Bij Real hoor je vrijwel nooit een Ramos, Marcelo of Benzema spreken. Zidane al helemaal niet. Bij Barcelona heb je figuren als Pique, Vidal en gozers in het bestuur, die net kleine kinderen altijd naar andere wijzen ipv naar zichzelf. Vind het heel erg jammer voor zo een grote club. Misschien maar even een voorbeeld nemen van de koploper.

tip voor Barca! werk aan je aankoopbeleid zodat je niet meer met dit soort drogredenen hoeft komen aan te zetten. na 38 wedstrijden staat iedere club waar die hoort te staan

In feite is dit een discussie die terug gaat tot in de tijd dat Francisco Franco de alleenheerser in Spanje was. Van hem was bekend dat hij een fervent Real Madrid fan was en dat hij de Spaanse Bond regelmatig "adviseerde" bij het aanstellen van scheidsrechters. De laatste weken heeft Real Madrid over beslisssingen van scheidsrechters en VAR zeker geen klagen. Naar mijn smaak werd Athletic Club de Bilbao een glaszuivere strafschop onthouden toen Ramos boven op de voet van Garcia ging staan. De vraag of dat wel of niet per ongeluk gebeurde is daarbij niet relevant. Het is domweg een overtreding die bestraft dient te worden en in dit geval dus met een strafschop. Los van dit incident dat Real Madrid dus eigenlijk twee punten te veel opleverde zal Barcelona zolang het bestaat blijven volhouden dat Real ook nu nog steeds wordt bevoordeeld door scheidsrechters en/of Var. Zoals Catalonie ook altijd tegen Madrid zal blijven ageren.

7 juli 2020 om 13:45

Theo / je weet helemaal niets over Franco dus kom hier niet interessant doen. Je zegt dat hij een fervent Real Madrid fan was, maar niets is minder waar. Hij was een Atletico fan, dat was zijn club, maar toen hij zag dat Atletico shit was schakelde hij naar Real. En dat Ramos moment tegen Bilbao, lees gewoon wat de scheidsrechter expert in Spanje daarover zegt, en dat is dat Ramos niet eens naar de tegenstander keek en de bal was niet eens in de buurt.

7 juli 2020 om 22:21

De bal was ver weg en werd in de bewuste fase zelfs nog richting zijlijn getrapt door een Athletic speler. Hoe ze daar dan voor staan te bleiten dat het penalty is..... Onvoorstelbaar

Ik heb afgelopen weekend de voorbeelden gezien bij Ziggo. Het is zeker discutabel wat de VAR allemaal doet tijdens wedstrijden van Real Madrid. En dat al 6 wedstrijden achter elkaar. Real Madrid krijgt dubieuze penalty's mee, doelpunten worden goed gekeurd met een flinke lucht van buitenspel of hands. En in diezelfde wedstrijden worden doelpunten van de tegenstander van Real om dubieuze redenen afgekeurd of worden er geen penalty's gegeven bij duidelijke overtredingen. Het is wel zo dat de VAR elke wedstrijd iemand anders is, dus als dit met opzet gebeurd dan is het dus echt onder alle scheidsrechters en mensen van de Var. Dat vind ik lastig om te geloven. Maar je kunt er zeer zeker je vraagtekens bij zetten.

Dit moeten ze niet doen. Het is altijd over en weer gezeur tussen Real en Barca, maar Barca heeft nog steeds dat Calimero-gevoel tegenover het gecentraliseerde regime in Madrid. Dat uit zich ook hier. De laatste wedstrijden heeft Real inderdaad de VAR mee, maar over een heel seizoen trekt zich dat toch wel weer gelijk.

Kinderachtig dat het bestuur zoiets claimt. Van supporters kan ik het enigzins begrijpen, maar het bestuur ? Maar laten we er van uitgaan dat het wel zo zou zijn. En dat de scheidsrechters massaal Real bevoorrechten. Hoe komt het dan dat Barca de laatste tien jaar zeven keer kampioen is geworden tegenover twee maal Real?

Het lijkt misschien kinderachtig, echter als het zo vaak gebeurd dat het invloed heeft op de competitite is het wel begrijpelijk dat het benoemt wordt. Begint wel een beetje te lijken op het seizoen 2018-2019 waarin Ajax structureel elk 50/50 moment meekreeg van de Var/scheidsrechters. Het afgelopen seizoen (dat is geschrapt) was dit overigens totaal niet aan de orde. Maar het lijkt er wel een beetje op dat als het meezit dat soort dingen dan ook gaan meezitten en dat scheidsrechters wellicht toch net mensen zijn die ook onbewust beinvloed kunnen worden door bijvoorbeeld de media en in sommige seizoenen de Ãâ©ne club het net wat meer gunnen (nog steeds onbewust) dan een andere club. Om wat voor reden dan ook, zoals bijvoorbeeld type spel, een x een andere club kampioen, media etc.) VAR kan een goede stapzijn naar eerlijker spel, maar dan moet je wel de beslissingen blijven meten per club. Niet alleen wanneer de VAR wel ingrijpt maar ook wanneer grijpt de VAR niet in terwijl het wel had kunnen ingrijpen. ben benieuwd wat er dan uitkomt bij de competities.met name de twijfelgevallen en duidelijk foute beslissingen moet je dan analyseren. Door het inzichtelijk te maken maak je scheidsrechters enn VAR bewust van wellicht onbewust gedrag.

Beetje jammer dit. Gewoon zelf de punten pakken dan hoef je hier niet mee bezig te zijn. Niet echt zinvol om je druk te maken om dingen waar je geen invloed op hebt. Alhoewel dit misschien juist is gezegd om invloed uit te oefenen. Of om af te leiden van eigen falen. Betwijfel of het zal werken en je verliest er wel sympathie door.

Verworden tot een triest clubje dat Barcelona. Echt een schrijnend gebrek aan persoonlijkheid daar. Als het goed gaat hebben ze het altijd over ‘ respect voor de tegenstander’ en ‘ we moeten naar onszelf kijken’ en andere populistisch en semi professioneel gebrabbel. Nu gaat het matig en wijzen ze direct naar allerlei oorzaken buiten de hoofdzakelijke oorzaak om; namelijk het matige spel van de eigen ploeg zelf. Zielig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
5.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder182
PedriAanvaller182
A. GriezmannAanvaller175
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller152
TrincãoAanvaller150
Jordi AlbaVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

834 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 14 2 3 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
Laatste voetbalnieuws

Marca: Real Madrid verleidt doelwit met contract van 44 miljoen euro

Real Madrid en David Alaba hebben overeenstemming bereikt over een contract tot de zomer van 2025, zo meldt Marca maandagavond laat. De 28-jarige verdediger, die over een aflopend contract met Bayern...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren