Deceptie dreigt voor MLS-herstart: MVP weigert en deelnemer uitgesloten

Dinsdag, 7 juli 2020 om 09:36Robin Bruggeman • Laatste update: 09:43

In de Amerikaanse Major League Soccer wordt al enige tijd niet gevoetbald, maar hier komt op korte termijn verandering in. Vanaf woensdag staat namelijk het zogenaamde MLS is Back-toernooi op het programma, waarbij de clubs uit de hoogste competitie van de Verenigde Staten het tegen elkaar opnemen op het complex van sportzender ESPN op het Walt Disney World Resort in de buurt van Orlando.

De MLS heeft in de dagen voor de herstart echter wel te maken gekregen met een aantal tegenvallers. Zo zal Los Angeles FC-sterspeler Carlos Vela niet van de partij zijn. De Mexicaanse aanvaller, die vorig seizoen nog werd uitgeroepen tot Most Valuable Player van de hele competitie, geeft er de voorkeur aan om thuis bij zijn zwangere vrouw te blijven.

‘Af en toen wilde Zlatan je helpen en af en toe begon hij te schreeuwen’

Voormalig Vitesse- en AZ-talent Kai Koreniuk is met Los Angeles Galaxy wel van de partij in OrlandoLees artikel

Naast Vela is ook het de hele selectie van FC Dallas niet aanwezig in Florida. De ploeg is door de MLS uit het toernooi gehaald nadat tien spelers en een coach positief testten op het coronavirus. De ploeg van trainer Luchi Gonzalez zou vrijdag eigenlijk in actie komen tegen Vancouver Whitecaps, maar moet het hele toernooi nu aan zich voorbij laten gaan.

“De uitsluiting van FC Dallas laat zien hoe moeilijk het blijft om in welke sport dan ook weer aan het werk te gaan tijdens deze pandemie”, laat de Amerikaanse spelersvakbond weten in een korte reactie. Het MLS is Back-toernooi staat op het programma van 8 juli tot en met 11 augustus. Naast punten voor het reguliere MLS-seizoen staan er eveneens prijzengeld en een ticket voor de CONCACAF Champions League op het spel in Orlando.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door bf1994)

Wat een farce, voetbal blijft een grap in Amerika. Rare toernooitjes, teams uitsluiten en daarmee de kans ontnemen op een CL-ticket. Is het zo moeilijk om te kiezen voor de mensen i.p.v. het geld? Zolang het virus om zich heen blijft slaan in een land moet je helemaal niet willen voetballen.

7 juli 2020 om 09:56

Haha, Amerika dat voor mensen kiest ipv geld. Dat gaat nooit gebeuren.van de week heeft Big Pharma nog een zaak aangespannen tegen een motie die insuline tegen kostprijs beschikbaar zou moeten maken in een staat. Dit omdat er mensen met diabetes doodgaan omdat ze hun insuline opsparen.

De VS is echt de weg kwijt. Loopt totaal uit de hand en de bonden willen sporten hervatten. Geven slechtste voorbeeld en benieuwd hoe komende tijd gaat.

7 juli 2020 om 18:08

Op dit moment maakt het ook minder uit. De mensen daar lijken totale schijt aan het virus te hebben. Die overtreden de regels massaal. Dus zal het hervatten van alle sporten het besmettings ratio drastisch omhoog brengen? Misschien wel, puur op gevoel afgaan van te voren denk ik van niet

Dit is toch een grote grap aan het worden. Spelers mogen een maand hun familie niet zien en als er wordt gewoon een heel team uitgesloten. Stel dat zometeen Bayern niet mee mag doen aan de Champions League, vanwege besmettingen, dat zou toch een grote grap zijn. Natuurlijk ga je niet voetballen met besmettingen, maar stel het uit of iets dergelijks. Of voetbal gewoon nog even niet. Het is zeker in de VS nog lang niet klaar met corona, maar er moet weet volop gesport worden voor het geld...

Waarom denken ze dat ze er in de VS al klaar mee zijn om te hervatten. Volgens mij hebben ze elke dag weer een recordaantal besmettingen, allerlei versoepelingen worden binnen de kortste keren teruggedraaid. Is dat omdat er in Europa alweer gevoetbald wordt? In veel landen waar zeker de IC bezetting weer enigzins gestabiliseerd is. Nu wordt er een team uitgesloten vanwege besmettingen, dat is toch ridicuul. Alle teams zouden gezamenlijk een standpunt moeten innemen door niet te voetballen. Wat nou als de komende weken nog meer besmettingen worden ontdekt bij andere teams, is dan straks de enige gezonde ploeg de winnaar van de competitie....

7 juli 2020 om 10:17

Kiezers winnen. Eigenbelangen voor het publieke belang. Ze begonnen daar al over afzwakkingen voordat de beperkingen opgeschroefd waren. Dit is ook alleen maar een PR stunt zoals de VS dat kan. Beetje entertainment voorschotelen in de hoop dat men zich koest houdt. Lekker in een Disney Resort, voor de naam. Met dat soort voorbeelden ben ik heel blij dat ik hier woon en bestuurders het lef hebben om het zekere voor het onzekere te nemen.

7 juli 2020 om 11:35

Het is niet alleen het voetbal hoor, ook de MLB gaat over 2 weken weer van start. Daar zijn echter spelers die ervoor kiezen om een jaar niet te honkballen, omdat ze het niet durven of omdat ze het gewoon niet willen. Zouden ze in de MLS ook moeten doen, het is echt nog niet goed daar in de VS

7 juli 2020 om 11:47

Geen zorgen. Trump zegt dat alles goed komt. Like a miracle!

7 juli 2020 om 13:27

Vergeet ook niet dat Amerika ontzettend groot is. Een staat als New York heeft een veel nijpendere situatie dan de staat Michigan. Toch heeft de staat New York op zichzelf al 20 miljoen inwoners en Michigan daar de helft maar van. Michigan is in oppervlakte juist weer een stuk groter dan New York. Dit zou cijfermatig kunnen betekenen dat het landelijk gezien slecht gaat door gebieden als New York waar de pleuris nu uitbreekt maar dat in het overgrote merendeel van het land het eigenlijk wel meevalt. Ook dat zal meespelen in een besluit.

7 juli 2020 om 13:41

Ja dat is leuk dat je dat zo zegt en dat zal in de overgrote meerderheid wel kloppen. Maar leg de deelnemers van de MLS nou eens naast de lijst van de 20 zwaarst getroffen steden van Amerika. Dan zie je gelijk dat dit argument geen houd snijdt in deze. Er doen 26 teams mee aan het MLS is back toernooi, en dan laten we de teams uit Canada even buiten beschouwing. Dan zie je dat 14 van de 20 zwaarst getroffen steden een ploeg hebben die deelneemt aan de MLS is Back. Sommige hiervan (new York, LA) hebben er zelfs 2.

Is toch ook bittere chaos, het virus raast nog gigantisch rond in dat land en ze denken dat het verstandig is om het weer op te pakken. Succes!

Tja, had niet anders verwacht met mensen als Trump aan het roer... En dan heb ik het niet eens over zijn presidentschap in het algemeen maar puur over de manier waarop hij deze crisis oppakt (als je al mag spreken over oppakken)..als je als leider oppert om te stoppen met testen, omdat juist het testen van veel mensen zorgt voor veel besmettingen, dan denk ik niet dat het virus binnenkort zal verdwijnen in Amerika.want wat hij ook zegt of suggereert, hij weet altijd dat een deel van de bevolking alles slikt als zoete koek. Kijk maar naar staten als Texas die langzamerhand alle versoepelingen weer aan het terug schroeven is omdat mensen weigeren zich te houden aan verschillende maatregelen..dat je de competitie weer wil hervatten, door iedereen af te zonderen en zo de wedstrijden in toernooi vorm wil afwerken, prima. Maar om nu een team uit te sluiten en dus direct CL voetbal te ontzeggen gaat wel erg ver.. Dat moet je echt niet willen...

Volgens had het helemaal niet moeilijk hoeven te zijn als onze vriend trumph de boel daar eens serieus nam en niet alleen zichzelf steeds de hemel in prijst in de media en alles buiten zichzelf legt.

Amerika heeft een tweede golf aan besmettingen, groei is weer exponentieel, maar we gaan lekker voetballen jongens! Wat een oliedom idee. Overigens is wat Vela doet regelrechte werkweigering volgens mij, maar goed.

7 juli 2020 om 18:14

Tweede golf? DIe zijn niet eens in de buurt gekomen van het stoppen van de eerste golf. Het ging een beetje omlaag en daarna weer omhoog

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dallas


2 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. VargasAanvaller60
P. LuccinUnknown
J. MaurerKeeper40
E. TwumasiAanvaller10
K. ZobeckKeeper00
N. BurgessVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dallas.

Mexico
13 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren