Jans: ‘Als ze zelf aan de beurt zijn, blijkt het toch lastiger te accepteren’

Dinsdag, 7 juli 2020 om 07:53Robin Bruggeman

Ron Jans beleefde maandag zijn eerste training als coach van FC Twente. Voor de nieuwkomer was het nog flink behelpen, aangezien de Tukkers in de afgelopen tijd maar liefst veertien spelers zagen vertrekken, waaronder Peet Bijen, Haris Vuckic en Aitor Cantalapiedra. Daar tegenover staat tot nu toe slechts de komst van Gijs Smal, waardoor Jans met vier keepers en zestien veldspelers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon.

De oefenmeester vertelt in gesprek met TC Tubantia in de afgelopen tijd druk bezig te zijn geweest met de invulling van de selectie: “Ik heb me de afgelopen weken voor 75 procent een scout gevoeld. Ik denk dat ik al z’n zes middagen met Jan Streuer (de nieuwe technisch directeur, red.) heb gezeten. Uit de scouting en ons netwerk hadden we zo’n 150 spelers. Dat aantal hebben we teruggebracht tot twee spelers per positie. Maar het gaat allemaal niet zo snel”, legt hij uit.

De coronacrisis vormt een bemoeilijkende factor in Jans’ zoektocht naar nieuwe spelers, aangezien er minder geld beschikbaar is voor salarissen en transfersommen: “Het moet bij de spelers nog landen dat de tijden zijn veranderd door corona. De spelers beseffen het wel, totdat ze zelf aan de beurt zijn, dan blijkt het toch wat lastiger te zijn om het te accepteren. En misschien werkt het bij Twente wel dubbelop, omdat hier in het verleden hele goede salarissen zijn betaald.”

Twente ontkomt er zodoende waarschijnlijk niet aan om meer huurspelers binnen te halen dan in eerste instantie de bedoeling was: “Maar we willen kwaliteit. Dat staat bovenaan”, is Jans wel stellig. De trainer gaat ervan uit dat Twente uiteindelijk de boel op de rit krijgt: “We gaan er alles aan doen om de selectie op peil te krijgen en de club in rustiger vaarwater te krijgen. Het was hier de laatste jaren een komen en gaan van mensen, dat moet een keer ophouden.”


Poll

Denk jij dat het eerste seizoen van Ron Jans bij FC Twente een succes zal worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door zinedane)

Wat het extra moeilijk maakt is dat een hoop van de spelers waar ze in contact mee gaan zijn, ook zullen wachten om te kijken of er nog alternatieven voorbijkomen (ivm betere onderhandelingspositie of 'droomclub'. Daardoor zal het nog wel even duren voordat de selectie compleet is.

7 juli 2020 om 09:37

Dat hebben ze eerder deze week al aangegeven, dat ze min of meer tot het einde van de voorbereiding zullen moeten wachten om te kijken welke spelers er buiten de boot vallen bij overige clubs en wie er mogelijk in aanmerking komen voor verhuur.moeten het natuurlijk wel personen zijn die op hun gereduceerde lijstje van 2 per positie staan, maar ik ben bang voor Twente dat het straks weinig keuze heeft.

Als je dit leest, hoe willen ze dan ooit een El Ahmadi en Elia binnen halen? Natuurlijk weten zij dat ze hun huidige salaris niet kunnem behouden en dat ook een Feyenoord salaris niet reëel is. Maar ik verwacht niet dat deze spelers voor minder dan 5 ton naar Twente komen en dat lijkt op dit moment te hoog voor Twente.

7 juli 2020 om 10:59

Juist van jongens die al een gevoel hebben bij de club kun je verwachten dat ze water bij de wijn doen. Gek voorbeeld natuurlijk maar Robben gaat echt voor een hongerloontje bij Groningen spelen. Beide jongens hebben al eerder aan te geven een fantastisch gevoel te hebben bij de club Twente. Dus je weet maar nooit!

7 juli 2020 om 11:35

Ik hoop het oprecht voor de eredivisie, vooral Elia zal nog een grote meerwaarde zijn voor Twente. Maar ik verwacht van hem niet dat hij zoveel geld in wil leveren om bij Twente te spelen. El Ahmadi zie ik het eerder doen, er zullen verder vrij weinig clubs interesse hebben.

7 juli 2020 om 11:40

Helemaal mee eens. Zeker na de voetballoze periode lijkt het me echt geweldig om het nieuwe seizoen te beginnen met veel nostalgische beelden. Robben, Elia, El Ahmadi en Sneijder. Ik zou er een FOX Abonnement voor aanschaffen haha!

De grote opgave is vooral dat ontstane beeld van de club bijstellen. Op dit moment behoort Twente qua financiële middelen volgens mij tot de onderkant Eredivisie, daar moet je je dan ook naar schikken. Kijk rond bij Ajax en PSV voor spelers die net buiten de boot vallen en toppers uit de Kkd. Daar past een andere doelstelling bij: handhaving.

Ik heb een onderbuik gevoel dat deze club in augustus nog 3 a 4 spelers erbij krijgt. Daarna de eerste twee maanden in september en oktober veel verliest en op zoek is naar de vorm. En dat de puzzel daarna ineens in elkaar valt en ze nog bovenaan het rechter rijtje gaan eindigen. Dit is precies een selectie waar je door de chaos niks van verwacht. Maar die dan met allemaal spelers met een krasje ineens het beste uit de jongens weet te halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper250
DaniloAanvaller2513
T. EbuehiVerdediger241
J. BoschMiddenvelder242
G. RoemeratoeMiddenvelder230
Q. MenigAanvaller238
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

68 fans
Coach, 62 jaar
SeizoenClub
2020- FC Twente
2019-2020 Cincinnati
2013-2017 PEC Zwolle
2012-2012 Standard Luik
2010-2012 sc Heerenveen
Laatste voetbalnieuws

Willem II verlengt erbarmelijke thuisreeks van FC Twente

FC Twente en Willem II hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. Het Eredivisie-duel in De Grolsch Veste leek een prooi te worden voor de thuisploeg, maar de Tilburgers kwamen tien minuten...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren