Ronald de Boer adviseert Van de Beek: ‘Daar vind ik hem perfect passen’

Dinsdag, 7 juli 2020 om

De afgelopen tijd is Donny van de Beek geregeld in verband gebracht met een vertrek bij Ajax. Real Madrid en Manchester United zouden concreet in de markt zijn voor de 23-jarige middenvelder. Ronald de Boer noemt in gesprek met Trouw Bayern München echter als de ideale bestemming voor Van de Beek.

“Mijn advies is om goed te luisteren naar het verhaal van een club. Wat zien ze in jou? Welke rol hebben ze voor je in gedachten? En in wat voor elftal kom je terecht? Vervolgens moet je je afvragen of dat plaatje bij je past. Belangrijk is dat je gevoel goed is. Zidane is meer een people manager geworden, hoor ik, iemand die de boel bij elkaar houdt en zorgt dat de sfeer goed is”, wijst De Boer naar de trainer van Real Madrid. Hij vraagt zich af of Van de Beek daarin past.

Transferadvies Van de Beek van oud-leermeester bij Ajax: 'Daar moet hij stappen maken'

“Je kunt niet tegen hem zeggen: 'Donny, jij staat op ‘tien’, maak jij maar even het verschil'. Dat werkt niet. Hij is geen Messi of Ronaldo. Donny is een echte teamspeler, iemand die vooral ondersteunend is aan zijn teamgenoten. Bayern München vind ik perfect bij hem passen. Bij die club staat het team voorop”, concludeert de analist. John Metgod, die in het verleden voor Real Madrid speelde, is van mening dat er ‘in iedere competitie’ plaats is voor een speler als Van de Beek, met ‘diepgang en scorend vermogen’.

“Maar als zo’n grote club als Real Madrid voor je komt, dan is het heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Alleen, het enige wat daar telt, is prijzen winnen. Je móét presteren”, stelt de oud-verdediger. Hij benadrukt dat het belangrijk is met welke bagage je binnenkomt bij Real Madrid. “Om het verschil in beleving aan te geven: in Nederland waren we vorig jaar vrij euforisch over Ajax, dat de halve finale van de Champions League haalde, terwijl ze in Madrid in zo’n geval zouden spreken over een verloren seizoen, omdat ze dan de Champions League niet gewonnen hebben. Dat is een essentieel verschil.”


Poll

Ben jij het met Ronald de Boer eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Beste Ronald, je denkt toch niet dat Donny überhaupt dan veel aan spelen zal komen bij Bayern? Ik heb Donny echter hoger zitten dan een Klaassen en/of De Jong etc. In hun beste dagen. Maar denk toch dat hij wellicht een tussen stap zou moeten maken.

7 juli 2020 om 07:54

Daar ben ik het mee eens. Ik zie hem bij zowel Real, United en München niet in de basis staan. Ik zou hem het liefste enkele seizoenen alle matches zien spelen in een grote competitie en dan net als Wijnaldum een stap hogerop zetten als hij dat aankan.

7 juli 2020 om 08:00

Mee eens. Ik zie nog steeds niet in Donny een potentiële wereldtopper. Hij scoort vaak, maar dat komt omdat hij bij ons ook de kans krijgt om continu dieper dan de spits te eindigen omdat Tadic uitzakt. Dat zal bij andere teams niet gebeuren. Die hebben wel echte spitsen. Daarnaast vind ik dat hij ook nog vaak in grote wedstrijden afwezig is en totaal niet dominant.

7 juli 2020 om 08:54

Eens. Donny speelde fantastisch in de CL, ik denk dat dat hele team boven zichzelf uitstak. Volgende goede stap is een team in een sterkere competitie en dat daarin een top team wellicht een stap de te hoog is.

7 juli 2020 om 11:07

Met een mooie Ajax bril is het natuurlijk nooit wat zinnigs over Van de Beek. Hij moet of nog 3 a 4 jaar bij Ajax blijven of een Marseille/Newcastle/Bilbao oid om te willen blijven voetballen. Maar eerlijk gezegd zie ik meer een eeuwige eredivisiespeler in hem, wat natuurlijk geen schande is. Al die talenten in top ED denken dat ze de CL kunnen gaan winnen met een europese grootmacht. Ik zou zeggen tegen Van de Beek, neem een voorbeeld aan Berghuis. Houd beide benen op de grond door in de ED te willen voetballen.

7 juli 2020 om 12:35

Berghuis speelde gewoon bij Watford hoor

7 juli 2020 om 14:38

Kwam daarna terug na interesse feyenoord omdat hij zich niet te groot voelde voor de ED en vooral plezier zoekt in het voetbal. Heb het even aangepast misschien is mijn punt helderder zo.

7 juli 2020 om 17:56

De transfer van Berghuis kwam voort uit een samenloop van omstandigheden en bovendien komen de clubs waar hij zichzelf ziet spelen niet voor hem tot nog toe. Dat wil niet zeggen dat het 't beste is voor de ontwikkeling van een speler om maar in de Eredivisie te blijven. Berghuis kan excelleren in de Eredivisie, omdat hij in een veredelde jeugdcompetitie speelt terwijl hij zelf al op z'n top zit. Vergeet niet dat Berghuis 8 jaar heeft moeten doen om te komen waar hij nu is. Jongens als Boadu, Malen, Bergwijn e.d. komen nu al aan die cijfers.

7 juli 2020 om 18:20

ik vind Vd Beek best een goed voetballer maar hij mist imo wel net dat beetje extra om het te redden in de Europese top. bij een Everton ofzo zie ik hem best uit de verf komen en heel misschien zelfs wel bij een club als Tottenham, maar hoger denk ik niet

Ronald vind ik vaak niet zo objectief. Donny vd beek kan beter eerst naar een everton gaan en daarna de stap maken . Hij komt veel tekort voor een europees topteam.

7 juli 2020 om 09:23

Maar wat verwacht je van hem bij een Everton ? Een Donny zal (in mijn ogen) niets meer bregen dan een Siem de Jong of een Davy klaassen. Het zijn allemaal dienende spelers die zelf weinig creeeren en vooral afhankelijk van anderen zijn. Dan kan hij het beste nog bij een topploeg spelen. maar zolang muller bij Bayern speelt (en zolang hij de vorm van afgelopen seizoen heeft) zal Donny daar nooit een basisplek krijgen.

7 juli 2020 om 15:39

Bovendien kun je je ook afvragen of Bayern zoveel geld dan niet liever uitgeeft aan een speler die zich structureel in een top competitie laat zien. Normaal worden (jonge) spelers juist uit de Eredivisie weggehaald omdat ze nog niet zoveel kosten in relatieve zin als je het vergelijkt met spelers uit de top competities die zich al hebben laten zien. Van De Beek heeft echter een flink prijskaartje. Coutinho had het ook redelijk lastig bij Bayern. Het blijft een lastig verhaal.

Misschien is Leverkusen wel iets voor Donny. Kan ie van daaruit de stap maken naar Bayern.

7 juli 2020 om 09:42

Het is moeilijk om in te schaten welke club nou echt bij Donny past. Hij is niet de speler waar je echt warm van word als club en hij blinkt ook niet echt uit in iets specifiek. Wat ik allemaal gezien heb, moet Donny het vaak hebben van zijn dielpuntjes. Bij de top 10 topclubs van Europa zie ik geen plek of kans voor hem.

Vraag me heel erg af wat er gebeurd als Donny in een ploeg terecht komt die niet continu op de helft van de tegenstander speelt. Een paar van zijn beste wedstrijden waren in de CL vanuit een meer afwachtende tactiek van ten Hag. Dan duikt hij continu op in de ruimtes die de 'betere' teams lieten vallen. Het zal dus denk ik ook niet zozeer aan de club liggen maar aan de tactiek van de trainer en hoe Donny daarin gaat worden toegepast.

7 juli 2020 om 15:30

Maar bij grote Europese clubs verwachten ze simpelweg meer van een aanvallende middenvelder. Nergens in de wereldtop speelt een type Van De Beek en dat is in mijn ogen niet omdat ze zeldzaam zijn, want er lopen genoeg van dat type middenvelders rond. Ik denk dat het grootste probleem momenteel is dat alleen de grote Europese clubs hem kunnen betalen, terwijl ik denk dat de Europese subtop in een top competitie een betere stap voor hem is. Hij is sowieso nog relatief jong en dan kun je beter naar een ploeg gaan waar je een veel grotere kans hebt om te spelen en waar je ook sneller als belangrijk bestempeld word.

7 juli 2020 om 17:06

Wie is dan vergelijkbaar?

7 juli 2020 om 17:49

Alleen in Nederland al zijn Van Ginkel en Klaassen redelijk vergelijkbaar. In het buitenland schieten de namen Milinkovic-Savic (al speelt hij het laatste jaar meer naar achter), Muller was eerder een speler die dat ook kon en zo zijn er nog genoeg voorbeelden als ik even ga graven. Mensen wijzen altijd naar z'n scorend vermogen, maar hij speelt in de Eredivisie en zelfs dan heeft hij aardig wat kansen nodig om tot scoren te komen. Ik heb dan ook nooit begrepen waarom Van De Beek als uniek gezien word. Begrijp me niet verkeerd; hij is een goede speler, maar voor Europese begrippen zie ik niets unieks.

Donny gaat echt niet naar de absolute top gok ik dit jaar vanaf ajax, wie heeft hem nodig en wie gaat betalen? Ik denk niemand en waarom zou die clubs als leverkusen gaan die ik hieronder zie staan.

Ik denk dat hij vooral een club moet vinden waar hij direct aan spelen gaat toekomen, en waar hij ook zijn sterke punten kan etaleren. Dat zie ik eigenlijk niet bij Bayern. Hij speelt vooral goed als de spits ruimte voor hem kan maken om diep te gaan en in scoringsposities te komen. Nu heeft Bayern net de allerbeste spits die vooral zelf in scoringspositie moet worden gebracht. Dat is heel anders dan spelen met Tadic die veel wegloopt van de spitspositie. Bij Man Utd zie ik hem niet Bruno Fernandes uit de basis spelen, en bij Real lopen toch ook wel echt betere spelers dan hem rond (isco, Asensio). Welke club dan wel geschikt is voor hem? Eerlijk gezegd wel moeilijk. Ik zou als ik hem was een niveautje lager dan de eerder genoemde clubs zoeken (niveau Leipzig, Atalanta, Sevilla, Lyon, etc.) en daar zoeken naar een speelstijl die bij hem past.

Het probleem van Donny vd Beek is eigenlijk dat hij niet goed genoeg is voor de top, maar alles onder de top kan hem niet betalen omdat Ajax er gewoon een hoog bedrag om vraagt. Ik denk dat Van de Beek uitstekend bij een Leverkusen, Sevilla, Napoli of Everton (zulke clubs) zou passen om zich verder te kunnen ontwikkelen en te zien waar zn top ligt, maar deze clubs gaan nooit 50 miljoen(?) betalen voor hem... Eigenlijk valt hij dus een beetje tussen wal en schip, wat zonde is voor hem.

met alle respect voor Vd Beek maar die komt imo echt tekort voor Bayern. qua balbehandeling, qua balaannames, qua afronding, qua flair en qua creativiteit. ik denk wel dat hij misschien mee zou kunnen komen bij een Spurs bv al durf ik dat ook niet met zekerheid te zeggen

7 juli 2020 om 15:32

Muller is nou ook niet bepaald een technisch wonder. Bayern zou misschien wel kunnen, maar als je al nagaat dat Coutinho te licht word gevonden daar, ga ik toch twijfelen of Bayern dan wel zo'n goede club voor 'm is. @rubentje13 verwoordt het hierboven eigenlijk al goed: Hij is denk ik niet goed genoeg voor de top en is voor de Europese subtop te duur. Daardoor belandt hij tussen wal en schip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

74 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Verweij onthult nieuwe zoektocht Ajax: ‘Wellicht weet Ten Hag dat niet’

Ajax is niet alleen op zoek naar een linksback, zo verzekert Mike Verweij. De Ajax-watcher en chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf bespraken dinsdag bij Telesport de laatste stand van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren