Mourinho komt met opmerkelijke reactie op ruzie tussen Son en Lloris

Dinsdag, 7 juli 2020 om

Tottenham Hotspur won maandagavond in eigen stadion met 1-0 van Everton. Na de wedstrijd ging het echter voornamelijk over de ruzie tussen Heung-Min Son en Hugo Lloris, die het in de rust met elkaar aan de stok kregen. José Mourinho, manager van the Spurs, komt na afloop met een enigszins opmerkelijke reactie op het voorval binnen zijn ploeg.

Doelman Lloris barstte direct na het rustsignaal in woede uit en leek op de vuist te willen met Son. De twee kemphanen Lloris en Son werden uit elkaar gehouden door andere spelers van Tottenham, onder wie Harry Winks en Giovanni Lo Celso. Vervolgens zochten de spelers de kleedkamers op, terwijl Son en Lloris elkaar nog altijd verwijten aan het maken waren. De exacte reden voor de ruzie is onduidelijk, maar het conflict moet in de rust zijn bijgelegd, want toen the Spurs uit de kleedkamer kwamen, bood Son openlijk zijn excuses aan aan Lloris. Een omhelzing voor het oog van de televisiecamera's volgde, waarmee de ruzie gesust leek.

“Het was prachtig”, zo luidde volgens de London Evening Standard de opmerkelijke reactie van José Mourinho op het incident. “Het kwam waarschijnlijk voort uit onze meeting na de wedstrijd tegen Sheffield United (die met 3-1 verloren ging, red.). Als iemand hiervan de schuld moet krijgen, ben ik dat. Ik was kritisch op de jongens, omdat ze niet kritisch genoeg op zichzelf en elkaar zijn. Ik heb ze gevraagd meer te eisen, zodat er een druk ontstaat die goed is voor de teamspirit én alle spelers.”

“Het was een situatie aan het eind van de eerste helft, toen Lloris Sonny, iemand van wie iedereen houdt en een echte teamspeler, wilde aanmoedigen om meer voor het team te geven. Er gingen enkele lelijke woorden over en weer, ik weet niet of ze elkaar geduwd hebben”, zo gaat Mourinho verder. “Maar ik denk dat het belangrijk voor het team is om volwassen te worden en daarvoor moet je meer van elkaar eisen en sterke persoonlijkheden hebben. In de rust heb ik gezegd dat dit de reactie was waar ik naar op zoek was.”

“Ik was de laatste die in de kleedkamer arriveerde, omdat ik helemaal van de andere kant kwam. Toen ik aankwam, zag ik het alleen van de achterkant gebeuren. Ik was er niet bij. Maar eenmaal in de kleedkamer, was het al klaar en waren ze elkaar aan het knuffelen. De eerste helft eindigde met een schot van Richarlison en Hugo vond dat op zo’n moment in de wedstrijd aanvallers moeten mee verdedigen. Daardoor er ontstond er een meningsverschil”, concludeert Mourinho. Zijn ploeg bezet momenteel de achtste plaats in de Premier League, met 48 punten uit 33 wedstrijden.

"Dit hoort in de kleedkamer. Daarbuiten kan je zeggen wat je wil, maar in de kleedkamer is er veel onderling respect", reageert Lloris bij Sky Sports. "Wat er gebeurde tussen mij en Sonny, kan voorkomen in het voetbal. Er is geen probleem en je zag dat we na de wedstrijd enorm blij waren met de drie punten. Dat er vlak voor rust geen druk gezet wordt door de aanvallers, zorgde inderdaad voor irritatie bij mij."Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door davy de pauw)

Mourinho weet z'n spelers wel op scherp te zetten. Ik hoop niet messcherp😅! Nee, maar dit gebeurt welleens. Maar je ziet dat dit ook mannen zijn die na 'n paar minuten weer door gaan met de orde van de dag. Je kan er niet te lang bij stilstaan. Allebei hebben gewoon ff hun zegje gedaan met misschien wat woorden over de grens. Maar uiteindelijk zien ze allebei snel weer in dat ze toch verder met elkaar moeten. 🤝🏾 einde verhaal!

Overdrijven is ook een vak, VZ. Hier was echt nauwelijks iets aan de hand. Dit gebeurd elk seizoen 20 keer bij elke club.

7 juli 2020 om 07:42

Kan je mij een voorbeeld geven van wanneer teamgenoten zich zo tegen elkaar gedragen? Kijk hoe Lloris erop af rent, als er niemand tussenkwam zou hij hem geslagen hebben denk ik. Ik kan enkel Lehmann en Kahn bedenken die dit soort gedrag vertoonden.

7 juli 2020 om 07:51

Bazoer die na wat harde charges van de training wordt weggestuurd. Luigi Bruins die Ricardo Moniz (nota bene zijn trainer) zowat in de haren vliegt. Sven van Beek en Steven Berghuis komen tot een handgemeen op training Feyenoord. Volgens mij is Lamey bij RKC weggestuurd onlangs vanwege een vechtpartij. Die ADO-assistent ook. Lewandowski en Coman vorig jaar zelfde verhaal.

7 juli 2020 om 07:55

Noem je wel ook echt spelers op.. dit gedrag zie je vaak noet bik topclubs en als er iets gebeurd is et vaak op de trainingen

7 juli 2020 om 07:56

@DavidDein dit gebeurt op ieder niveau heel vaak, maar dan blijft het in de kleedkamer. Je bent het niet altijd met elkaar eens en dan sta je ook nog stijf van de adrenaline. Dit moet je in de kleedkamer doen, want anders krijg je de media die het graag opblazen. Ik heb 19 jaar gevoetbald en ik geloof dat er in ieder seizoen wel verwijten gemaakt werden agressie opriepen.

7 juli 2020 om 07:58

Tadic & Dest afgelopen jaar, in de wedstrijd tegen Heerenveen.

7 juli 2020 om 08:04

Heb je zelf nooit gevoetbald? Dit is echt vrij normaal. Als een speler niet zijn best doet of zijn man laat lopen mag je best je frustraties uiten en er iets van zeggen. Als de speler dan iets terugroept krijg je een situatie als dit.

7 juli 2020 om 10:10

Lee Boyer & Kieron Dyer niet te vergeten en Weidenfeller ook 1 x

7 juli 2020 om 15:48

Davy man. Eerst beweer je dat dit gemiddeld 20x per seizoen per club voorkomt. Wat natuurlijk een ridicuul statement is. Dan wordt je geheel terecht gevraagd naar concrete situaties en geef je enkele luttele voorbeeldjes van verschillende clubs uit verschillende landen uit verschillende jaren, Geef er nu eens 20 van 1 club uit 1 seizoen. Pakweg Real Madrid van dit seizoen. Ik denk niet dat je aan 2 komt. Er wordt op een veld inderdaad heel wat geroepen en gescholden maar dit zie je zelden.

8 juli 2020 om 03:08

@jovibon, Niet bij elke training zijn camera's of pers aanwezig en het kan me ook weinig schelen. Ik geef toch voorbeelden? Zo uniek is dit niet. Niets aan de hand man. Ga lekker liedjes schrijven of op een gebed leven.

7 juli 2020 om 11:40

Bedoel je dat het elk seizoen 20 keer bij elke club op het veld gebeurt. Want als ik dan me wiskunde-cel moet laten werken zijn dat er nogal wat. En op het veld zie ik dit elk seizoen niet zo vaak voorkomen. Als je het over ruzies hebt die binnen de kleedkamers voorkomen, kan ik je bergijpen. Daar heb je een punt mee. Maar zo openlijk voor de camera?? Nee, dan zouden we eind van het seizoen een hele drama film kunnen maken met dat van het afgelopen seizoen. Het komt sowieso meerdere keren per jaar voor. Maar die som jij maakt ervoor 😂 beetje overdreven.

Dit is toch voetbal met al zijn emotie erop en eraan, dit willen we toch mee krijgen als televisie kijker, dit willen we toch zien.des te mooier dat je dan ook ziet wat er gebeurt als het uitgesproken is en de gemoederen zijn bedaard.je hoeft de lading van het verhaal niet eens te horen...alleen het zien ervan is al mooi genoeg.

7 juli 2020 om 10:19

Ik wil eigenlijk gewoon de wedstrijd zien, dit boeit me niet zo.

7 juli 2020 om 10:26

Ja verschrikkelijk die emoties... waren het idd maar robots die aan het voetballen waren...

7 juli 2020 om 10:48

Ieder zijn ding. Wat de heer onder jou zegt is natuurlijk misplaatst, aangezien jij gen emoties afpakt o.i.d. Ik vond het wel mooi, laat voor mij zien dat er toch emotie inzit en ze ervoor willen gaan en elkaar dan maar een keer afvallen.

7 juli 2020 om 11:21

Nou de wedstrijd was waardeloos, was blij dat er eindelijk wat vuurwerk was haha

8 juli 2020 om 13:17

Haha Martijnovic ik zeg toch helemaal niet dat ik er iets op tegen heb? Tinus45 zegt dat dit is wat ‘we’ willen en ik zeg gewoon dat het mij eigenlijk niet boeit, ik vind het veel leuker om gewoon mooi voetbal te zien.

Mourinho blijft toch wel zo een aparte kerel, hoop dat hij hier ook de laan wordt uitgestuurd. Pochettino was echt veel beter, dit is gewoon een zooitje helaas.

7 juli 2020 om 12:17

Mourinho is een aparte kerel dus dan moet ie de laan uitgestuurd worden? Dat zijn pas solide onderbouwde argumenten zeg.

7 juli 2020 om 12:39

Mourinho presteert de laatse jaren ondermaats en die aparte dingen die hij altijd deed werken niet meer. Mocht je een beetje nadenken, had je dit wel gesnapt niet waar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea1912
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller109
B. AustinKeeper00
P. GazzanigaKeeper00
J. HartKeeper00
H. LlorisKeeper100
A. WhitemanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

69 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Benfica wil Jean-Clair Todibo in januari alweer terugsturen richting Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren