Tottenham baart opzien met ongekende ruzie tussen Lloris en Son

Maandag, 6 juli 2020 om

Tottenham Hotspur heeft zich maandagavond gerevancheerd voor de pijnlijke nederlaag bij Sheffield United (3-1) vijf dagen geleden. De manschappen van manager José Mourinho wonnen met dank aan een eigen doelpunt van Michael Keane met 1-0 van Everton. In Engeland zal het na afloop echter vooral gaan over de felle ruzie die Tottenham-doelman Hugo Lloris in de rust uitvocht met ploeggenoot Heung-Min Son.

Tottenham pakte vanaf de openingsfase het initiatief en had in de 22ste minuut nog pech toen het schot van Lucas Moura rakelings naast ging. Twee minuten later zat het juist mee: eerst werd een schot van Harry Kane nog gestuit door de verdedigers, vervolgens belandde de bal voor de voeten van Giovanni Lo Celso, die het geluk had dat zijn schot via de onfortuinlijke Michael Keane in diens eigen goal ging: 1-0. De Londenaren bleven daarna de betere ploeg, al kreeg Richarlison op slag van rust een schietkans namens Everton, maar de Braziliaan mikte net naast.

De thuisploeg ging zo de rust in met een 1-0 voorsprong, maar van eensgezindheid binnen het elftal van Mourinho bleek geen sprake. Doelman Hugo Lloris barstte direct na het rustsignaal in woede uit en leek op de vuist te willen met Heung-Min Son. De twee kemphanen Lloris en Son werden uit elkaar gehouden door andere spelers van Tottenham, onder wie Harry Winks en Giovanni Lo Celso.

Vervolgens zochten de spelers de kleedkamers op, terwijl Son en Lloris elkaar nog altijd verwijten aan het maken waren. De exacte reden voor de ruzie is onduidelijk, maar het conflict moet in de rust zijn bijgelegd, want toen the Spurs uit de kleedkamer kwamen, bood Son openlijk zijn excuses aan aan Lloris. Een omhelzing voor het oog van de televisiecamera's volgde, waarmee de ruzie gesust leek.

De ruzie had weinig impact op het spel van Tottenham, dat verreweg de bovenliggende partij bleef in de tweede helft. De hoofdstedelingen kregen al snel grote kansen om een veilige marge van twee te bewerkstelligen, maar Son mikte na een fraaie lange bal van Toby Alderweireld in de handen van Jordan Pickford. De Zuid-Koreaan kreeg even later nog twee goede schietkansen, maar mikte eerst met rechts naast en daarna met links in de handen van de Everton-keeper. The Toffees zetten in de slotfase nog een offensief op en zagen Anthony Gordon nog met een halve volley over schieten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door basdemanaz!)

Klein opstootje wat elke wedstrijd wel een keer gebeurd, alleen nu is het een keer tussen twee medespelers. Was na de rust alweer goed zo te zien, al vind ik wel dat lloris zich wat beter mag opstellen als aanvoerder zijnde

De beste trainer in de wereld moet die lloris verkopen. Lange topkeeper halen, defensie op de schop, en de special one wint de pl

6 juli 2020 om 22:59

Mourinho is 10 jaar geleden misschien in de buurt gekomen van de beste trainer in de wereld, maar hij heeft de laatste jaren niks anders gepresteerd dan zichzelf voor schut zetten. En hoezo lloris verkopen? Je hebt al een lange topkeeper, en dan ga je hem verkopen en een nieuwe halen? Het is nou niet alsof het overloopt van de goeie keepers in de voetbal wereld

6 juli 2020 om 23:02

Lloris is matig, niet het niveau waarmee je de pl wint. En José is de beste trainer van de wereld, ik heb al een vermoeden waarom dit jou niet aanstaat, maar jouw favo coacht allren de beste clubs. Welke toptrainer zou voor Tottenham kiezen?

6 juli 2020 om 23:03

Hij kiest voor Tottenham omdat hij geen andere keus heeft, denk je dat als Barca of real was gekomen hij het had geweigerd? Kom op man, Tottenham is z’n laatste hoop. Ik heb absoluut geen favoriete coach, die coaches interesseren mij niet zoveel en als ik er een moest kiezen is het Klopp.

6 juli 2020 om 23:06

Heeft alleen successen op zn cv, zn 1e jaar met united en zelfs zn 2e jaar met united mag je van een geweldige prestatie spreken. Je doet José veel te kort

6 juli 2020 om 23:08

Denk dat mourinho nog steeds bij de beste trainers hoort. Maar dan moet je wel de spelers krijgen die je wilt. In de winterstop wide hij een spits erbij hebben, had die Bruno bij levy aangekaart maar kreeg die gerson en wijnberg. Levy wilt alle spelers voor een dubbeltje hebben dus dat gaat hem nooit worden.

6 juli 2020 om 23:08

@Kelderklass man man man, als Mourinho met zijn prijzenkast niet bij de beste trainers van de wereld behoort dan vraag ik me af wie wel.

6 juli 2020 om 23:15

Tja Harvey Elliot heeft ook de premier league gewonnen.

6 juli 2020 om 23:20

Ik vind Lloris absoluut geen topkeeper. Een aardige doelman met uitstekende reflexen, maar ook veel tekortkomingen. Een leuke doelman voor de Europese subtop naar mijn mening. Hij heeft dan ook de mazzel dat Frankrijk momenteel niet bepaald breed zit in de doelmannen. Areola en Mandanda kun je nog wel achter je houden.

6 juli 2020 om 23:49

@bochherief, alleen successen op zijn CV? Hij heeft een mooie carrière gehad bij clubs waar hij meer kon uitgegeven dan de rest, en een uitschieter met Porto door een geweldige lichting. Met het Chelsea dat hij onder zijn hoede had was zelfs Aad de Mos fluitend kampioen geworden. Bij Real heeft hij er werkelijk niks van gebakken en United was ook niet over hem te spreken. Hij heeft het dus bij een aantal clubs goed gedaan, maar ook bij een groot aantal niet.

7 juli 2020 om 00:03

Je vergeet voor het gemak even zijn prestaties onder Inter. En met Madrid heeft hij het ook naar behoren gedaan. Alleen had hij een Barca met wellicht de beste team ever tegenover zich.

7 juli 2020 om 01:34

Mourinho van 10 jaar geleden was een wereldtrainer, nu is hij vrij matig. Dat is hetzelfde als met Wenger, tot pakweg 2006 was hij een van de beste van de wereld, daarna werd het minder. Want eerlijk, wat heeft Mourinho de laatste jaren bereikt?

6 juli 2020 om 23:01

Al een keepertje op het oog dan? Ik namelijk niet. Hoogstens die gozer van Athletic de Bilbao.

6 juli 2020 om 23:02

Ik zou altijd oblak proberen. Altijd

6 juli 2020 om 23:05

Ja Tottenham haalt ff Oblak binnen, het is geen career mode.

6 juli 2020 om 23:07

Van Atletico naar de pl is gewoon haalbaar, ik zou vol ervoor gaan

6 juli 2020 om 23:08

Die gaat niet een stap terug zetten.

6 juli 2020 om 23:08

Je kunt het altijd proberen. Als Betis een Fekir binnen kan halen, kan alles.

6 juli 2020 om 23:13

@Deem. Betis heeft Fekir binnen kunnen halen omdat zij als 1 van de weinige clubs het risico durfden te nemen aangezien het nogal onduidelijk is hoe slecht zijn knie is. De gok heeft prima uitgepakt maar de meeste clubs nemen dat soort risico's niet graag.

6 juli 2020 om 23:01

CVM en backup voor Kane ook nog en ik denk dat Mourinho dan echt wel wat met deze selectie kan. Voor nu is het echt hoogstens EL materiaal.

6 juli 2020 om 23:03

Yep, ik gun het hem en Tottenham. Ze zijn echt niet ver van grote successen.

6 juli 2020 om 23:52

Niet ver van grote successen? Dat is een grap toch? Ze moeten alle zeilen bijzetten om Europees voetbal te bereiken. De selectie presteert slechter dan je zou verwachten obv het spelersmateriaal en er is te vaak heibel in de tent. Ze zijn juist mijlenver van successen verwijderd.

6 juli 2020 om 23:03

Waar moeten ze al dat geld vandaan halen? Denk dat ze zich vooral zullen richten op transfervrije spelers en goedkope spelers die niet eens in de buurt van het woordje 'top' komen.

6 juli 2020 om 23:04

Kerel zie.ik eruit als de cfo van Tottenham? Met een goed scoutingsapparaat en een zak geld wat ze hebben, kun je in 3 Windows dit bereiken lijkt me

7 juli 2020 om 01:35

Hoezo hebben ze een zak geld? Ze hebben net een nieuw stadion laten bouwen, dat was niet bepaald gratis.

7 juli 2020 om 00:20

Als ik de commentaren lees op Voetbalzone mag Frankrijk van geluk spreken dat ze wereldkampioen zijn geworden. Lloris is een matige keeper, Varane kan er niets van (zonder Ramos naast zich), Pogba heeft geen mentaliteit, Giroud scoort nooit en Griezmann is overrated. Alleen M'bappé en Kante zijn top. Toch knap van die Fransen...

7 juli 2020 om 04:53

Mourinho de beste trainer noemen en Lloris een matige keeper en vervolgens naar de gewonnen prijzen wijzen... Nou Mourinho is misschien de beste psycholoog maar trainer zeker niet, daarvoor komt ie veel te vaak negatief in beeld, daarnaast heeft ie bijna bij alle clubs (op Porto en misschien een beetje Inter) na bijna alleen maar elftallen bij elkaar gekocht en lang niet altijd het verwachtte succes geboekt. Lloris heeft minder prijzen maar als speler wel wereldkampioen dus...

Enorm matige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Het zegt ook wel veel dat de headline van dit artikel het opstootje tussen Son en Lloris is... Maar ik ga niet klagen over deze 3 punten, ze zijn zeer welkom. Al moet het wel echt beter zondag tegen Arsenal!

Tonen voetballers nou gewoon emoties? Dit zou echt verboden moeten worden.... Als je ziet wat er bij mij in het team gebeurde in de kelderklasse, dan is dit nog een vriendelijke gebeurtenis. En in de kelderklasse gaat het helemaal nergens om, hier gaat het nog om de echte knaken.

Poeh wat een opzienbarende ruzie zeg! Eentje komt boos verhaal halen, worden beetje uit elkaar gehaald, in de rust word erover gesproken en daarna is alles weer goed. Dat is nou voetbal en de emoties die daar bij los komen VZ!

6 juli 2020 om 23:00

Ze moeten wat, als ze een titel moeten maken van zo’n k*t wedstrijd. Dit was namelijk nou eenmaal het meest spectaculaire en dat zegt veel.

7 juli 2020 om 07:46

En dan ook nog altijd die huil poppetjes erbij, geen idee of dat nou cool is o.i.d. Je ziet in het filmpje eigenlijk één iemand boos zijn en de ander laat zich wegduwen door ploeggenoten. Bijna grotr nieuws dan de corona uitbraak!

'Ongekende ruzie'..Nu snap ik Roy Keane wel met wat hij bedoelt met het hedendaagse voetbal. Dit was vroeger doodnormaal en nu wordt een klein opstootje al gelijk opgeblazen door de pers.

7 juli 2020 om 00:24

Ben het met je eens als je vind dat de media het op blaast en zulke opstootjes leuk vind. Maar als je zelf wel eens in een elftal gespeeld hebt waar er ruzie is weet je dat het niet prettig voetballen is.

7 juli 2020 om 00:31

Uiteraard, maar voetbal is en blijft een mannensport. Ruzie in het team is onvermijdelijk op een gegeven moment. Laten we onze aandacht geven aan de sport in plaats van wie de baas is in het team. Je hebt een punt.

7 juli 2020 om 01:09

Tuurlijk, het moet echter wel blijven bij zand erover en door. Als het iets blijvends is dan heb je echt een akelige sfeer wat nergens goed voor is.

7 juli 2020 om 01:18

Dit is wat overal gebeurd in de tijden waarin we leven. Alles wordt enorm opgeblazen en uitvergroot, van een mug een olifant gemaakt. En nee, ik doel niet op het racisme debat. Maar wel op het feit dat alles en iedereen continue beledigd en op zijn of haar (Mag je die woorden nog gebruiken? Want dat verwijst naar een geslacht) spreekwoordelijke mannelijke (..?!) geslachtsdeel getrapt voelt. VOELT! Kortom het is een maatschappelijke trend. Verwijder maar VZ, ik wist waar ik aan begon. On: storm in een glas water. Son had makkelijk gewonnen van Lloris wanneer het op een vechtpartij uitgelopen was. Maar beiden wisten dat het zo ver nooit zou komen.

Afschuwelijk om de wedstrijd vanaf minuut 50 dood te maken, ditmaal levert het punten op, volgende keer krijg je een goal tegen. Bij Spurs viel Toby en Winks op in positieve zin, verder vrij mager

6 juli 2020 om 23:18

Toby moet gewoon altijd achterin staan want hij zorgt ervoor dat er rust is en dat de oelewappers naast hem op blijven letten. Tot het einde basis houden. Winks was degelijk hij heeft een goede motor en is niet zo traag maar het is zo jammer dat er amper ballen van hem naar voren gaan. Met Sissoko en Winks naast elkaar heb je gewoon geen speler die de bal snel naar voren durft te spelen of de bal altijd opeist en dan moet Lo Celso steeds inzakken. De backs zijn niet goed genoeg, Aurier was oke vandaag maar normaal niet. En ja op papier kunnen de spelers voorin echt wel wat maar die ballen en kansen moeten ook vanaf het middenveld komen.

Het blijft toch ook maar een armetierig zooitje daar bij Spurs he, hoe dit elftal een Champions League finale heeft mogen spelen is voor mij echt een godswonder. Op Kane na is er niet een topspeler te bespeuren daar en ik denk serieus dat die kwanselaars achterin Mourinho nog wel eens zijn baan gaan kosten. Onder Poch was het op 1 seizoen na niet aan te gluren en de malaise duurt onder Mourinho gewoon voort.

6 juli 2020 om 23:28

Net zoals hoe Chelsea in 2012 de CL finale inderdaad, is mij ook nog steeds een raadsel Als ik van de week Rudiger zie verdedigen voor Chelsea denk ik dat we het toch zo slecht nog niet hebben bij Spurs. Verder maak ik me niet echt zorgen om Mourinho zijn baan, onthoud wel dat hij halverwege het seizoen erin is gebracht en dus nog wat tijd nodig heeft. Ik verwacht een uitgeruste en frisse ploeg komend seizoen bij Tottenham Hotspur, heb er alle vertrouwen in, zeker in Mourinho.

6 juli 2020 om 23:34

Verschil is wel dat dat Chelsea team A de finale won en B een elftal was met 3 landstitels en meerdere FA Cups achter de naam en bestond uit serie winnaars.. Mourinho is het enige lichtpuntje bij Tottenham imo, geef hem de tijd en misschien gaat het nog eens ergens op lijken.

7 juli 2020 om 01:47

Ik denk het juist niet. Spurs stond jarenlang voor aantrekkelijk voetbal, en Mourinho niet bepaald. Ik vind hem het tot nu toe ook gewoon echt niet goed doen, sinds hij Spurs heeft overgenomen haalt hij gemiddeld 1.62 punt per competitiewedstrijd. Ter vergelijking, Lampard haalt 1.73 punten per competitiewedstrijd, net zoals Arteta, en Solskjaer zit op 1.76. Dat is best wel een verschil. Voor de volledigheid: Klopp haalt 2.18 punten per wedstrijd, Guardiola 2.33 en Pochettino 1.89. Ja, hij heeft nog niet veel tijd gehad, maar Arteta heeft minder tijd gehad en doet het toch beter. En het is ook niet dat Lampard echt al spelers heeft aan kunnen trekken.

7 juli 2020 om 04:28

Wanneer stond Spurs voor “aantrekkelijk” voetbal? Zeker niet onder Pochettino, want op 6 maanden na heeft hij vooral geforceerd op de counter gespeeld en heeft hij in zo’n beetje iedere topwedstrijd geprobeerd om Conte’s drie mans verdediging na te doen. Je kunt de situaties bij Arsenal, Chelsea, Man Utd en Spurs niet zomaar met elkaar vergelijken door maar naar behaald aantal punten per 90 minuten te kijken. Ze hebben het een tijd zonder Kane moeten doen, zonder hun eerste keeper, constant kleine blessures bij veel verschillende spelers. Daarbij zijn deze spelers gewoon niet goed genoeg om het de top 4 lastig te maken.. Welke speler van Spurs zou jij er bij een goed draaiend Wolves, een Leicester, een Chelsea of zelfs Arsenal in zetten? Ik alleen Kane namelijk, de rest zal allemaal vervangen moeten worden..

Zegt al weer genoeg dat dat opstootje het hoogtepunt van de wedstrijd was, wat een ongelofelijle zaadpot zeg. Ik denk dat Arsenal misschien en de Wolves zeker boven deze 2 ploegen gaan eindigen

Blegh, die Son wordt altijd opgehemeld als zo’n vrolijke, positieve speler, maar er is geen woord van waar. Verliest dikwijls de controle en gaat dan naschoppen, nu is hij weer betrokken bij een brandje. Ik heb in ieder geval een flinke hekel aan hem, hoogst irritante vent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6615
8.Arsenal568
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller3011
H. KaneAanvaller2918
H. LlorisKeeper210
P. GazzanigaKeeper180
T. AlderweireldVerdediger332
S. AurierVerdediger331
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

68 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
AC Milan gaat Ricardo Rodriguez voor minimaal drie miljoen euro verkopen aan Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren