Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Na Ajax feliciteerde niemand van de trainers mij met mijn debuut’

Laatste update:

Gustavo Hamer ruilt PEC Zwolle in voor Coventry City. De 23-jarige middenvelder verkast voor circa anderhalf miljoen euro naar Engeland, nadat het eerste contact in januari al was gelegd. Hamer weet echter nog weinig van zijn nieuwe bestemming. "Door de coronacrisis kon ik niet in de stad of in het stadion gaan kijken", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Een huis uitzoeken? Dat hebben mijn vriendin Esmeralda en ik allemaal aan de hand van foto's en beelden gedaan", vervolgt Hamer, die aangeeft dat de Championship-club echt voetbal wil spelen. Manager Mark Robins wilde de voormalig speler van Feyenoord graag hebben. "Hij schetste een duidelijk plan. Toen heb ik ja gezegd, zonder ooit in Coventry te zijn geweest."

Hamer benadrukt dat het 'plan' doorslaggevend was. Volgens hem is heel veel in de voetbalwereld gebaseerd op toeval, een kwestie van geluk hebben. "Als je jeugdspeler bent bij een grote profclub, zoals ik bij Feyenoord was, zeggen de mensen tegen je: Als je heel hard werkt, kun je het halen. Ik vraag het me echt af." Hamer maakte wel zijn debuut bij Feyenoord: op 2 april 2017, in het kampioensseizoen van de Rotterdammers, tegen Ajax in Amsterdam.

"We verloren dat duel met 2-1 van Ajax. Na afloop feliciteerde niemand van de trainers mij met mijn debuut. Rick Karsdorp, een geweldige jongen die iedereen helpt, zei dat ik mijn shirt moest houden en dat als dat een probleem was, dat hij dat zou betalen. Mijn ouders hadden wel champagne klaargezet thuis in Leiden. Om te vieren dat ik had bereikt waar ik jarenlang zo hard voor had geknokt."

Hamer is trots op de landstitel van Feyenoord, maar hij had niet het gevoel dat hij verder kon groeien in De Kuip. Hij verkaste op huurbasis naar FC Dordrecht. "Assistent-trainer Jean-Paul van Gastel belde één keer om te vragen hoe het met mij ging. Verder hoorde ik nooit iets van Feyenoord. Niet over hoe ik speelde en ook niet over wat er beter moest."

"Ik ging destijds naar FC Dordrecht en zei tegen Martin van Geel, de technisch directeur van Feyenoord: Maar na het seizoen zou de conclusie kunnen zijn dat ik geen ervaring heb in de Eredivisie en dus niet kan terugkeren naar De Kuip. Daar zou geen sprake van zijn, verzekerde hij mij. Wat denk je? Na een jaar Keuken Kampioen Divisie was de conclusie dat ik nog ervaring miste op het hoogste niveau. Ja, je moet het écht zelf doen", besluit Hamer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je moet het inderdaad echt zelf doen, dat lijkt me vrij logisch toch? Dat hij niet gefeliciteerd wordt met zijn debuut als je net van Ajax hebt verloren kan ik mij ook voorstellen. Hamer heeft helaas voor hem het niveau niet voor Feyenoord. Geertruida en Nieuwkoop (ook geen topper) zijn beter en Hall lijkt meer potentie te hebben, al is dat nog afwachten. Uiteindelijk lijkt Hamer alsnog een mooie carrière te hebben en dat is hem gegund.

6 juli 2020 om 13:04

Je moet het zelf doen klopt deels. Maar onder Van Geel was er echt nauwelijks aandacht voor huurlingen. Het is toch niet zo moeilijk om eens in de week de telefoon te pakken en je eigen werknemer te bellen? Kijken wat er goed en minder goed gaat etc. Is gewoon erg laks beleid. En ja, iemand na z'n debuut feliciteren is wel zo netjes.

Toch hoor je dit soort verhalen vaak bij Feyenoord de laatste jaren. En dat bevreemdt mij. In de jaren 90 was Feyenoord die warme volksclub. En dat begint top down in een organisatie. Onder van den Herik was er een duidelijke structuur. Sindsdien is het voornamelijk eigen bvtjes bestuurlijk en dat verspreid door zo’n organisatie. Het is tijd voor een sterke bestuurder die jaren blijft zitten.

6 juli 2020 om 08:14

Je hoort het vooral van voetballers die het niet redden bij Feyenoord. Daarbij is Feyenoord een volksclub, maar ‘warm’ heb ik weinig gehoord over Feyenoord. Het is een club met trouwe supporters en hechte banden, maar ook doordrenkt met Rotterdams cynisme. Ik denk dat dit laatste moeilijk is voor jonge spelers. Bij PSV is het ‘warm’, bij Ajax is het bluf (we zijn altijd de beste, ook als we verliezen etc.) en bij Feyenoord cynisme. Daar moet je tegen kunnen en is niet altijd even prettig. Het zou van mij in elk geval rond jeugdspelers wel af en toe een stukje minder mogen.

6 juli 2020 om 08:20

Maar zou je niet ook kunnen concluderen dat het ergens misgaat in de opleiding, waardoor zoveel talenten het net niet tot het eerste schoppen? Los van het cynisme.

6 juli 2020 om 08:25

Met Bijlow, Geertruida, Malacia en Kökçü stonden er afgelopen seizoen 4 spelers uit de eigen opleiding regelmatig in de basis. Daarvoor spelers als Vilhena, Karsdorp, Kongolo, Van Dijk, Martins Indi, Boetiüs etc. Dus dat valt best mee als je het feitelijk bekijkt. Wel komen er te weinig echte toppers door, dus het is goed dat de opleiding op dit moment tegen het licht wordt gehouden.

6 juli 2020 om 08:32

@lapaloma ik heb geen exacte cijfers of zo, maar ik gok dat bij de meeste clubs nog geen 5% het eerste haalt. En dan bedoel ik niet die jongens zoals Hamer die ergens 1 wedstrijd spelen, maar structureel tot de selectie van het eerste behoren.en dat is natuurlijk niet gek, je kunt zelden voorspellen wie de stap van talent naar toegevoegde waarde voor t eerste gaat maken.

6 juli 2020 om 10:27

Zeker, maar jongens als bijvoorbeeld Jari Schuurman, Rashaan Fernandes, Vente, Verdonk, El Hankouri, Wehrmann, Knoester en Hansson stonden in de jeugd echt wel te boek als grote talenten maar kunnen/konden die laatste stap nooit maken.

6 juli 2020 om 12:07

@ Pro Evo, je vergeet Fer en Karsdorp. Ook eigen jeugd.

6 juli 2020 om 17:18

In de tijd dat Koeman trainer was kwamen er opeens wel veel jeugdspelers door die ook aardig verkocht zijn. Die lichting staar in schreinend contrast met de laatste jaren. Daarom moet je spelers uit die lichting nu dus niet meetellen want dan verbloem je de situatie sinds Koeman.

Los van het feit of het vaker gebeurt bij Feyenoord de laatste jaren (of niet) of dat ook bij andere clubs het geval is, is allemaal niet zo relevant. Ik vind het van een onstuitbaar gebrek aan inlevingsvermogen getuigen dat je zo'n moment voor deze jongen niet herkent. Ook de oorverdovende stilte bij verhuur van je contractspelers, vind ik bijzonder. Enerzijds vanuit een oogpunt van menselijkelijkheid en coaching, en anderzijds vanuit een financieel perspectief. Dergelijke jongens vertegenwoordigen toch een deel(tje) van het kapitaal van de club. Je maakt mij niet wijs dat een trainer of beleidsbepaler geen tijd heeft om regelmatig even contact op te nemen met zo'n jongen. Bijzonder; als je zoiets in het 'echte' bedrijfsleven flikt, lig je er snel uit.

6 juli 2020 om 09:41

Ik vind dit ook altijd onbegrijpelijk bij profclubs - men heeft zoveel stafleden en assistenten rondlopen maar iemand feliciteren met zijn debuut of om de twee weken even kwartiertje bellen met je verhuurde speler lijkt te veel gevraagd.

6 juli 2020 om 13:12

Dit is heel normaal in het voetbal en het laat direct het nadeel zien van oudvoetballers, vooral in de staf, op de plek van manager. Dit zijn ervaringsdeskundigen die niet direct zijn opgeleid voor hun taak. Tegenwoordig moeten (moderne)managers zich inleven in hun personeel, vragen hoe het met ze gaat en af en toe een aai op de bol of een knuffel uitdelen. Oudvoetballers behandelen hun spelers zoals ze zelf ook behandeld zijn, dat is op zich niet gek, maar dan dien je als club wel een teammanager in dienst te hebben of nemen met een bepaalde knuffelfaktor. Die moet ook aangeven wanneer een speler wat extra nodig heeft van de staf. Ik vind het overigens nergens voor nodig dat Hamer dit via de pers speelt; dat zou je direct moeten doen met de betrokkenen.

6 juli 2020 om 17:26

ik ben het met je eens, los van de vraag of dat aan ex-profs ligt. De organisatie moet dat beheren, er moeten verslagjes zijn van de kontakten, etc. Je praat ook, los van de menselijke factor, in feite over het beheer van een investering en toekomstig rendement. Dus is dat ontbreken van begeleiding zeer onprofessioneel.

Nu zullen er wel reacties binnenstromen over dat hij niet zo moet zeuren en toch te kort komt, maar dat vind ik dus totaal niet. Het is een jonge gast, is het zo moeilijk om af en toe te checken hoe het met hem gaat? Dat hij te kort komt voor Feyenoord kan wel zo zijn maar dan nog is het toch fijn voor zo een jongen om af en toe een beetje aandacht te krijgen. Zeg nou zelf mensen, op school vond je het toch ook fijn als je leraar echt betrokken met je was? Af en toe even feedback geven hoe het gaat? Of gewoon op je werk, leidinggevende die even met je om tafel gaat zitten met een bak koffie?

Als een TD of trainer geen tijd hebben voor dit soort dingen, stel dan lekker een oud prof aan die zich met dit soort dingen kan bezigheden en weet welke onzekerheden dit soort gasten hebben. Al verkoop je er maar 1 voor een ton dan heb je die kosten alweer terug.

Chelsea is de enige club waarvan ik weet dat ze hun eigen loan coach hebben. Iemand die de verhuurde spelers bezoekt, volgt en hun vooruitgang bij houdt. Bij alle andere clubs doet iemand dit er dus een beetje bij. Het is blijkbaar geen prioriteit. Maar we hoeven hier niet zielig over te doen. Kleine slagingskans, hoge beloning.

6 juli 2020 om 11:42

Verbaast me niets dat ze bij Chelsea zo'n coach hebben, die hebben meer spelers verhuurd dan dat er in hun jeugdopleiding rondlopen haha

6 juli 2020 om 11:58

Klopt en ze hebben zelfs een hele playlist op youtube genaamd 'life On Loan' met mini docu's over een paar van die spelers. Onder andere van dat mannetje dat bij Cambuur zat afgelopen jaar. Er lijkt extra aandacht voor te zijn maar ik denk niet dat het baat heeft. Fifa gaat het aantal uitleen beurten per verhurende club nu beperken. Een goede ontwikkeling al weet ik niet of het zal leiden tot betere begeleiding van de spelers die nog wel uitgeleend zullen worden.

De openhartige uitspraken van Hamer worden in dit artikel van VZ aangehaald. Maar de nuance zoals deze terug te vinden is in het interview van het AD mis ik in dit artikel. Dat geeft een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Na het lezen van het artikel in het AD vind ik persoonlijk dat Hamer een paar terechte zaken aanhaalt. Ik geloof er dan ook in dat hij het met zijn mentaliteit best een eind kan schoppen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren