Fans van Barcelona krijgen slecht nieuws: ‘favoriet’ sluit nieuwe deal

Zondag, 5 juli 2020 om

De fans van Barcelona hoeven op korte termijn geen intrede van Xavi als trainer te verwachten. De voormalig middenvelder van de Catalaanse grootmacht heeft namelijk zijn contract bij Al Sadd verlengd. Ook in het seizoen 2020/21 zal Xavi aan het roer staan bij de club uit Qatar, waardoor een hereniging met Barcelona verder weg lijkt.

Barcelona-trainer Quique Sétien ligt onder vuur door de tegenvallende prestaties van de club. Barcelona ligt momenteel vier punten achter op koploper Real Madrid, waardoor een landstitel lijkt uitgesloten dit seizoen. Spaanse media speculeren dat de oefenmeester binnenkort of in ieder geval aan het eind van deze voetbaljaargang zal worden vervangen, waarbij Xavi favoriet is om de coach op te volgen.

ESPN en Mundo Deportivo melden dat Xavi wel een clausule in zijn contract heeft staan die hem toestaat naar Barcelona te gaan als de club om zijn diensten vraagt. Dit wordt echter niet bevestigd door Al Sadd, waardoor het speculeren over de toekomst van Xavi aan zal houden. Naast de voormalig Spaans international is ook onder anderen Oranje-bondscoach Ronald Koeman in beeld in het Camp Nou.

Setién gaf eerder aan zich niet druk te maken om de vele geruchten over een naderend ontslag bij de huidige nummer twee van LaLiga. "Ik heb deze situatie wel vaker meegemaakt als de resultaten tegenvallen, daar heb ik verder geen controle op. Het is het circus waar we als coaches in zitten. Daarom denk ik ook geen seconde na over wat er met mij gaat gebeuren. Ik concentreer me op de belangrijke dingen en denk niet aan de dingen die worden geschreven en gezegd."


Poll

Verwacht jij dat Xavi binnen twee jaar hoofdtrainer van Barcelona is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door bf1994)

Ben er blij om dat xavi niet samen wil werken met dit incapabele bestuur die de club verpesten. Dit is goed nieuws. Mensen denken ook echt dat xavi het wonder medicijn zal hebben. Maar niemand kan wat met een ongebalanceerd elftal met maar 1 creatieve speler die consistent presteert. Xavi heeft ook gezegd dat ie volledig controle wil over het eerste team, wel belangrijk als je een team naar je hand wil smeden.

5 juli 2020 om 16:40

Idd, dit bestuur is de oorzaak van de malaise. Instappen op een moment dat zij er nog zitten is kansloos. Xavi heeft waarschijnlijk de luxe om op de volgende kans af te wachten.

Zelfs Xavi wil op dit moment helemaal niets met de club te maken hebben 😂. Geef hem groot gelijk ook! Kan alleen maar slecht aflopen.. eerst maar eens de bezem door het bestuur heen.

En terecht. Tuurlijk gaat hij zijn vrienden niet uit het elftal knikkeren, zou ik zelf ook niet willen. Xavi moet even geduld hebben en de nieuwe generatie aan het voetballen krijgen

5 juli 2020 om 19:52

Is precies wat ik ook dacht. Al zal Piqué wellicht de enige vriend zijn die hij op korte termijn er uit moet knikkeren, misschien Suarez. Maar Busquets, Alba, en wellicht ook Messi kunnen nog wel even mee. Verder zijn Griezman, Vidal, Dembele en al die andere C spelers volgens mij niet perse vrienden van Xavi.

Ik geef hem groot gelijk om nu niet in te stappen. Hij heeft ook de luxe zo groot te zijn als speler dat Barca vast nog vaker bij hem zal aankloppen. Hij kan makkelijk kiezen voor een wat gunstiger instapmoment. Als ik hem was zou ik pas trainer worden als Messi gestopt is en je dus opnieuw moet bouwen en niet de ondankbare taak hebt om je oud ploeggenoten door te selecteren.

Topnieuws! Xavi moet pas instappen bij Barca, wanneer Messi vertrekt, dan kan hij zelf een nieuw project opstarten en Barca volledig vernieuwen. Verwacht hem in 2021 als nieuwe hoofdcoach!

5 juli 2020 om 14:57

Weet je Xavi's mening over messi wel? Ik denk dat jij teleurgesteld zou zijn.

5 juli 2020 om 15:09

Haha denk je echt dat hij een systeem kan opstellen waarbij Messi gaat meewerken? Die gast loopt niet en loopt het teambelang in de weg. Tijd om te gaan en te heropstarten. Tuurlijk gaat Xavi zeggen dat Messi de beste is, maar hij weet goe genoeg dat zijn speelstijl niet past in een team. Bij City, Liverpool, Bayern loopt iedereen mee, vecht iedereen even hard, inclusief hun supersterren. Daarom zijn ze zo goed. Bij Barca is het een hoopje los zand.

5 juli 2020 om 15:17

Messi moeten ze gewoon op de 10 positie zetten, met werkende flanken, en 2 verdedigende middenvelders achter hem. Messi op de flank zetten is gewoon dom, omdat hij daar niet blijft, zo speelt Barca zonder flanken. Op de 10 positie kan Messi zeker nog 3 jaar mee

5 juli 2020 om 15:20

Een nummer 10 zonder werkethiek is zelfmoord. Tegenwoordig bestaat de traditionele 10 niet meer, daarom dat jongens als Coutinho, Iso en dergelijke vaak naar de flanken moeten uitwijken of zich moeten adapteren tot een 8. Hardwerkende 10's doen het wel goed, dan denk ik aan een Kdb, Van de Beek, Bruno Fernandes... Een 4231 speelt met een 10 die niet loopt, is al achterhaald.

5 juli 2020 om 15:22

Als de flanken werken, en je hebt 2 goede lopers achter de nr10 dan werkt dit perfekt. Messi is nooit een grote werker geweest, en barca heeft daar nooit problemen mee gehad.

5 juli 2020 om 15:24

Je maakt een gruwelijke aanname over hoe xavi messi in een team vind passen. Ik ga uit van wat xavi recentelijk steeds zegt. Wat jij en ik denken is niet belangrijk, wat xavi zegt is belangrijk. En uitgaande van zijn mening van messi is de kans groter dat jij teleurgesteld gaat worden in messi's rol in een team waar xavi de trainer is. Daarom vind ik het apart dat jij zo een voorstander bent van xavi. Als je messi er echt uit wilt moet je pushen voor een mourinho. Die gooit messi op linksback en als die dat niet leuk vind mag die zn biezen pakken.

5 juli 2020 om 15:29

Xavi overdrijft altijd als het over Barca gaat, wat makkelijk voor hem is, aangezien hij nu als buitenstaander kan spreken over Barca. Zodra die bij Barca terechtkomt, gaat die de club een make-over geven, à la Guardiola. Hij stuurde zonder pardon legends Ronaldinho en Deco de laan uit om de problemen op te lossen, zoals nu ook wel het geval is: te veel vedettes die zich te groot en belangrijk voelen. Bekijk het objectief, ipv Messi steeds te verdedigen.

5 juli 2020 om 15:32

Je vergelijkt messi met 2 spelers die dronken op de trainingen kwamen. Een ronaldinho die in zijn laatste seizoen meer dan 100 training sessies had gemist. Je argument faalt. Bekijk het eens objectief. Messi is de enige die dit seizoen consistent een niveau haalt dat barca waardig is. Ik ben het alleen met hem eens dat je messi beter niet op 10 kan zetten om dezelfde reden als hij aangeeft. Als je messi per se centraal wilt hebben kan je hem beter weer in de schaduwspits positie zetten. Maar dan moet je sowiezo suarez verkopen. En dan zou wellicht griezman wel samen met messi kunnen werken. Beetje zoals david villa en messi destijds

5 juli 2020 om 15:59

Als het om messi gaat is wagwan totaal niet objectief. Zonder messi stonden we nu 4de denk ik

5 juli 2020 om 16:19

Zonder messi en met het huidig beleid wel ja. Maar zonder Messi, een goed bestuur en het budget dat vrijkomt door Messi's monstersalaris zou Barca iedereen kapotmaken.

5 juli 2020 om 16:22

Je schiet jezelf in de voet. Barca heeft de afgelopen 5 jaar 900 miljoen uitgegeven aan transfers, inclusief zeer hoge salarissen voor de gekochte spelers. Als messi's salaris barca zou beperken zou barca nooit 900 miiljoen in 5 jaar tijd kunnen uitgeven. Dus messi's monster salaris maakt barca blijkbaar niet kapot. Je kan gewoon die conclusie niet trekken als je naar de cijfers kijkt. Dit is echt hetzelfde zeggen als 4 4=2. Mijn conclusie nu is dat jij degene bent die niet objectief is over messi, en ik denk dat ik een goede argument maak in deze comment over waarom ik dat denk.

5 juli 2020 om 16:32

Het zorgt er wel voor dat we nu Arthur hebben moeten verkopen. 70 procent van de omzet gaat rechtstreeks naar salarissen. Dat is toch geen gezond beleid? Je moet denken dat Busquets, Pique en de Jong samen misschien evenveel verdienen als Messi. In theorie zou je dus met dat vrijgekomen salaris van Messi weer kunnen investeren in zeker twee topspelers.

5 juli 2020 om 16:41

@ajax ten eerste je beantwoord mijn argument niet je roept er wat langs maar goed ik zal het jouwe wel beantwoorden.Barca zit nu in geldproblemen omdat er veel inkomsten zijn weggevallen door het corona probleem. Leg nu aan mij uit waarom barca 900miljoen uit kan geven met torenhoge salarissen als het salaris van messi ze beperkt onder normale omstandigheden. Anders heeft het geen zin om te reageren

5 juli 2020 om 16:47

@wagwan waarom moeten het huidige bestuur EN messi weg? Een goed beleid in combinatie met de beste speler in de wereld en een top coach is goud waard. En ja als je de afgelopen wedstrijden heb gekeken dan kon je de werkethiek van messi zien. Net zoals Suarez en ook neymar in het verleden is het niet de bedoeling dat hij mee verdedigt, dat is niet de stategie.

5 juli 2020 om 17:11

niet helemaal. Die problemen waren er voor corona ook al. Ze hebben vorige zomer hetzelfde foefje moeten uithalen alleen was dat voor 30 miljoen en niet 70.

5 juli 2020 om 17:15

Gewoon 4-3-3 gaan spelen. Met messi als valse nr. 9. Dan kan je zeker nog een paar jaar genieten van Barca en messi!

5 juli 2020 om 17:16

Komt dat nou door die 900miljoen waarvan 600miljoen voor geflopte spelers. Of door salaris van messi. Wees eerlijk mensen. Messi heeft een zere hoge salaris ja. Maar laten we niet doen dat als zijn salaris er niet was dat barca nu wel een gebalancerdd elftal had gehad. Deze discussie wordt altijd krom getrokken.

5 juli 2020 om 18:00

@bf1994, Omdat daar een zekere verkoop van een bepaalde Braziliaan met een behoorlijk salaris tussen zit. Daarnaast hebben we de laatste jaren ook wel de nodige spelers verkocht zoals Mina, Gomes, Malcom, Pedro, Marlon, Alcacer.... Als je die opbrengsten ook meeweegt in die cijfers waar je mee komt, dan valt het uitgavepatroon een stuk lager uit. Bovendien zag je ook, ten tijde van de contractverlenging van Messi, allemaal berichten over het verkopen van de naamrechten van het Camp Nou om het salaris van Messi te kunnen bekostigen. Natuurlijk moet je afvragen in hoeverre dat soort berichten op waarheid berustten, maar je kan toch niet ontkennen dat het salaris van Messi nu absurd hoog is. Je runt een topclub, met allemaal topspelers, die royaal betaald moeten worden. Zo'n Messi hoort het dubbele van het salaris van een topspelers als Busquets te verdienen, en niet drie of vier keer dat salaris. Het is logisch dat het salaris van Messi verstikkend op de financien werkt, en enkel houdbaar is indien de rest van de selectie veel minder gaat verdienen. Daarbij denk ik aan het salaris dat Sergi Roberto en ter Stegen momenteel opstrijken.

5 juli 2020 om 18:17

Netto gezien isbarca volgens mij de afgelopen 5 jaar een van de grootste uitgevers ik denk sowiezo top 3 of top 5. Ik weet niet of we op nummer 1 staan. Wat ik wel weet is dat we Real madrid onze hielen laten zien. Netto gezien is het plaatje helemaal niet veel beter.

5 juli 2020 om 18:36

@wagwan hoe weet jij wat het spelsysteem en de speelwijze van Xavi is? hij is nog nooit ergens hoofdcoach geweest. voor hetzelfde geld heeft hij niet eens trainerskwaliteiten

5 juli 2020 om 18:44

@ajax/barca2014 misschien wilde Barca ook wel gewoon van Arthur af. zoveel indrukwekkends heeft hij nou niet laten zien daar

Dit was ook te verwachten, niemand wilt samen werken met dit bestuur. Xavi wacht gewoon tot 2021, dan zijn het verkiezingen

Bijzonder dat Xavi in Qatar blijft, is dat nu de plek waar je je als coach ontwikkelt? Zal tactisch toch niet zo veel voorstellen en lijkt me niet dat er veel andere topcoaches zitten in dat land.

Kan een Barca fan mij uitleggen waarom ze Xavi zo graag zouden willen dan? Omdat hij zo goed kon voetballen? Van wat ik ervan mee heb gekregen doet hij het helemaal niet goed in Qatar en heeft hij nog niets laten zien waardoor hij trainer van het eerste zou moeten worden, op zijn naam na.

5 juli 2020 om 16:36

Wat heeft Zidane laten zien bij Castilla? Wat heeft Guardiola laten zien bij Barca B? Luis Enrique was geflopt bij Roma, en had net met Celta een redelijk seizoen gedraaid. Frank Rijkaard was gedegradeerd met Sparta voor de eerste keer in hun geschiedenis. Wat Xavi zo bijzonder maakt, is dat hij een visie uitstraalt. Hij is opgegroeid met een bepaalde filosofie, net zoals Guardiola in de tijd van Cruyff. Natuurlijk is het afwachten of het daadwerkelijk succesvol zal zijn, maar het zal toch niet meer slechter dan nu kunnen.

5 juli 2020 om 16:51

Precies dit. Maar wij mogen onze verwachtigen wel temperen. Ik ben bang dat mensen guardiola achtige succes verwachten

5 juli 2020 om 16:55

Zoals ik hieronder zeg betekent een visie en een filosofie helemaal niets als je niet de middelen hebt om dat in een team te krijgen. Er is absoluut geen enkel teken aan de wand dat Xavi als coach het juiste inzicht heeft om die filosofie op zijn team over te brengen. Dit zou dus een pure gok zijn. Je maakt de vergelijking met Pep maar dat snap ik ook niet zo goed. Het is niet omdat eenzelfde gok ooit goed heeft uitgepakt dat je dat wederom kan verwachten.

5 juli 2020 om 17:25

Ik vind het nogal frappant dat deze opmerking een groen streepje krijgt. Je hebt weliswaar gelijk met de eerste helft van jouw betoog (simpele feiten), maar in het tweede gedeelte zijn het enkel aannames, gebaseerd op niets. De enigste reden waarom hij die uitstraling heeft, is omdat hij het type speler was die in een dergelijk systeem rendeert. Het vak houd veel meer in dan een filosofie alleen en werkelijk niemand kan nu al met enige zekerheid zeggen of Xavi een geweldige coach of uberhaupt capabel is.

5 juli 2020 om 17:48

Xavi heeft zeker de ingredienten om succesvol te zijn. Hij heeft als speler de succesvolste periode van de club meegemaakt. Hij is een kind van de club. Hij is aanvoerder geweest. Hij heeft een uitgesproken mening over wat er allemaal moet gebeuren. Hij heeft charisma. Als succesvol middenvelder zal hij toch ongetwijfeld weten welke spelers de club precies nodig heeft. Ik denk dat je de taak van een coach misschien wat overschat. Benitez was met Valencia en Liverpool ook uitermate succesvol geweest. Toch werd hij bij Real door de spelers en de media niet gepruimd. Valverde en Setien zijn toch ook ervaren coaches. Waarom krijgen die dan zoveel kritiek te verwerken? IK denk dat het puur is omdat ze geen charisma hebben, en ook geen of nauwelijks een binding met de club hebben.

Ik snap niet zo goed waarom men zo graag Xavi ziet? Heeft helemaal geen ruk bewezen als coach en zijn enige ervaring is in de zandbak. Niet eens bij Barca B? Dat het bij Pep en Zidane een schot in de roos was betekent niet dat dat altijd zo is. Ja hij heeft Barca bloed en heeft dan vast de intensie om goed offensief voetbal te brengen maar met intentie alleen ben je nergens. Pep was een succes omdat hij naast die intentie ook een geniale spelvisie heeft. Die heb ik bij geen enkele andere coach gezien de voorbije jaren. Waarom zou Xavi opeens geniaal zijn? Zidane was een succes omdat hij een waanzinnig goede people manager is, er is geen reden omdat van Xavi ook te verwachten, eerder het tegenovergestelde. Ik zou me als Madrid-fan iig helemaal niet druk maken als Xavi wordt aangesteld. Er zijn tig betere opties imo. Nu Koeman als coach en Xavi als assistent zodat hij het vak eerst kan leren, dat zou me zorgen baren.

5 juli 2020 om 16:59

Het vak leert hij al op dit moment is die een trainer. De reden waarom we xavi willen is omdat xavis spelvisie duidelijk is. Xavi is een cruifjista tot op het bot. Of het een succes wordt zullen we zien. Misschien wel misschien niet. Het is even belachelijk om te stellen dat hij gaat falen als het is om te stellen dat hij geheid een succes wordt.

5 juli 2020 om 17:21

Ook Xavi is afhankelijk van de spelers die hij tot z'n beschikking heeft. Je denkt toch niet dat het toeval is dat Valverde en Setien (twee totaal verschillende coaches) Barcelona bijna identiek laten spelen? Dan kun je de boel nog zo leuk over-romantiseren, maar een Xavi had onder deze omstandigheden ook niet gepresteerd. Bovendien moet je eerst maar eens zien hoe hij functioneert als hoofdtrainer.

5 juli 2020 om 17:22

Lees mijn comment en vertel mij waarin ik zeg dat ik denk dat xavi gaat slagen of niet slagen met het huidige team. Ik romantiseer helemaal niemand. Waar haal je dat vandaan.

5 juli 2020 om 17:26

Lees mijn comment en vertel me waarin ik schrijf dat jij dat stelt. Ik doe alleen een constatering op basis van jouw betoog, meer niet. Termen als "cruijffista tot op het bot" zijn romantische gedachtes. Schreuder is naar eigen zeggen ook aanhanger van het typische aantrekkelijke voetbal, maar z'n ploegen spelen saai en inspiratieloos reactievoetbal. Z'n spelvisie (xavi) is pas duidelijk als je 'm aan het werk ziet. Tot die tijd is het afwachten...

5 juli 2020 om 17:32

Je eerste 3 zinnen. Ik zeg ik wil xavi als trainer uiteindelijk omdat ik vind dat hij een cruifista is tot het bot. Dat is niet romantiseren voor mij. Of ik denk dat hij gaat slagen enzo? weet ik veel. Ik heb er zo vaak naast gezeten waarom zou ik daar een mening over geven . Xavi heeft eerder aangegeven dat hij heilig gelooft in de filosfie van cruijf. Als ik dan zeg dat hij een cruijfista is dan is dat in die zin niet een romantiseren.

5 juli 2020 om 17:42

Setien heeft letterlijk hetzelfde gezegd bij zijn aanstelling overigens. Iets zeggen maakt het nog niet waar. Helaas kunnen we Xavi op dit moment enkel beoordelen op wat hij zegt want iets getoond heeft hij nog niet gedaan. Nog niet kunnen doen overigens. Vandaar dat ik zijn aanstelling ook niet zou snappen

5 juli 2020 om 18:42

@bf1994 iedereen kan wel geloven in de visie van Cruyff maar als het bestuur je opzadelt met spelers waarmee je dat type voetbal niet kan spelen dan houdt die mooie visie al snel op en zal je het over een andere boeg moeten gooien

5 juli 2020 om 18:45

Nogmaals japieeeeeee. Lees mn comment. Ik zeg nergens dat xavi een succes wordt met dit team... Ik weet neit of xavi uberhaupt een succes.ik wil alleen graag zien dat xavi een keer trainer wordt.

Ik zou enorm blij zijn en ik denk meerdere van ons, als Xavi de trainer van Barca zou worden. Echter niet nu. Met dit bestuur zou het alleen maar verschrikkelijk zijn en onderling niet boteren. Tussen trainer + spelers en het bestuur. En dat gaat alleen maar iedereen tegenwerken. Xavi moet komen wanneer er een nieuw bestuur is, die net als Xavi, de barca/cruyff filosofie ademt en bloedt. Ik wacht rustig af. Ik hoop Xavi ook.

Die gaat op dit moment natuurlijk niet instappen. Het moet sowieso nog blijken of Xavi uberhaupt een goede coach is, maar op dit moment is de baanzekerheid bij Barcelona over een langer termijn niet bepaald stabiel. Bovendien worden spelers als Busquets, Pique, Alba, Suarez, Rakitic en in mindere mate Messi ook een dagje ouder. Ik denk dat het voor veel strubbelingen zorgt als iemand als Xavi ze moet door-selecteren.

Ik zou het overigens wel grappig vinden als Setien ontslagen wordt voor het einde van het seizoen. Barca betaalt dit seizoen Valverde nog uit (kost ze alles samen dit jaar 19 miljoen euro) en bij een ontslag zouden ze Setien ook nog een periode moeten uitbetalen allicht. Betaal je zometeen 3 coaches tegelijkertijd

Dan terug bij meneer komen die gaat geen nee zeggen. Volgend jaar trainer van Barcelona

Groot gelijk wie wil er in deze tijden ook met het aftakelende Barcelona samenwerken😅

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3325
L. SuárezAanvaller2816
NetoKeeper20
R. ManajAanvaller00
M. ter StegenKeeper360
Sergio AkiemeVerdediger00
Jordi AlbaVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren