‘Brands gaat lijstje af en sluit mogelijk recorddeal in de Eredivisie’

Zondag, 5 juli 2020 om

Marcos Senesi staat er goed op in Europa. Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, bevestigde vrijdag dat de centrumverdediger in de belangstelling staat van diverse clubs. Naast Internazionale, Atalanta, Getafe en Sevilla zou nu ook het Everton van director of football Marcel Brands azen op de stopper, die tot medio 2023 vastligt in De Kuip.

De 23-jarige Argentijn kwam afgelopen zomer voor circa zeven miljoen euro van San Lorenzo. Na een moeizame start wist Senesi een vaste basisplaats af te dwingen en een sterke indruk te maken onder trainer Dick Advocaat. In totaal kwam de centrale verdediger tot 25 wedstrijden voor de Rotterdamse club dit seizoen, met drie doelpunten en een assist als resultaat.

Feyenoord bevestigt vele interesse: recorddeal ligt mogelijk voor het grijpen

Frank Arnesen heeft bevestigd dat Marcos Senesi bij veel clubs in beeld is.Lees artikel

Volgens berichtgeving uit Engeland wil Carlo Ancelotti zijn verdediging van een nieuwe impuls voorzien. Naast oude bekende John Stones, tegenwoordig actief bij Manchester City, staat ook Senesi op het lijstje van the Toffees. De Premier League-club zou volgens de Daily Mirror zelfs favoriet zijn om de verdediger in te lijven, maar van een deal is zeker nog geen sprake.

Feyenoord verlangt naar verluidt ruim twintig miljoen euro voor Senesi. Hij zou zodoende de duurste uitgaande transfer van Feyenoord ooit worden, daar Dirk Kuyt in 2006 voor achttien miljoen vertrok naar Liverpool. De verdediger zou zelf wel oren hebben naar een stap naar een grotere competitie, maar Arnesen maakte onlangs duidelijk dat een vertrek niet wenselijk is.

"Senesi? Er zijn meerdere clubs in beweging, maar we willen wachten. (...) Er zijn clubs die hebben geïnformeerd naar Senesi. Sommige zijn inderdaad concreter geworden. Sevilla? Zij hebben zich niet bij ons gemeld, kan ik je vertellen. Maar we weten dat we zowel Orkun Kökcü als Senesi willen behouden", zei de Deen tegenover ABC Sevilla.


Poll

Verwacht jij dat Marcos Senesi deze zomer vertrekt bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door laurens92)

Ik weet niet of dit verstandig is. Hij moet dan de concurrentiestrijd aangaan met Keane en Mina. Geen wereldsterren maar ook geen prutsers. Kans bestaat dan ook dat hij 80 van de duels op de bank moet plaatsnemen. Als Feyenoord zijnde is het natuurlijk een prachtige deal als je 20 miljoen voor hem kan vangen.

5 juli 2020 om 13:54

Senesi heeft zelf aangegeven te willen blijven. Ik volg ‘m al een tijdje op Instagram en hij komt echt over als een hele verstandige rustige jongen. En wat Feyenoord betreft, als er echt 20 miljoen wordt geboden is het een dure gok om dat te weigeren, net als toen er 17 miljoen voor Jorgensen werd geboden. Aan de andere kant.. nu er zoveel over hem wordt gesproken en geschreven wekt dat natuurlijk alleen maar meer interesse van andere clubs. Mocht ie dan weer goed presteren volgend jaar, plus de Copa voor de deur dan kan je zomaar 30 miljoen vangen.

5 juli 2020 om 14:07

Ik ken genoeg verhalen waar de speler in eerste instantie aangeeft te willen blijven. Dat kan snel veranderen. Een verstandige rustige jongen kan ook gewoon na een seizoen Eredivisie weer vertrekken. Het is mogelijk dat hij na volgend seizoen meer waard is, maar het is ook mogelijk dat een slecht seizoen zijn waarde gigantisch drukt.

5 juli 2020 om 15:14

Het verschil met Jorgenson is wel dat Jorgenson toen op zijn top was, ook qua leeftijd. Senesi kan alleen nog maar beter worden en meer waard worden door dadelijk Europees zn mannetje te staan en bij Argentinie door te breken. Argentinie heeft uberhaupt niet zoveel goede Cv's dus Senesi wordt denk ik al snel een van de betere.

Daar kan Feyenoord wel eens leuk aan verdienen. 20 miljoen minimaal en met Engelse interesse kun je zo richting 30 gaan. Al zal het voor Feyenoord een hele taak worden om een opvolger te vinden.

5 juli 2020 om 13:40

Niet bij Everton. De club heeft in haar clubgeschiedenis maar vier spelers gekocht van boven de 30 miljoen. Drie daarvan waren relatief grote namen.

5 juli 2020 om 14:07

Ze hebben het geld en kunnen het dus betalen. Als ze dat niet willen uitgeven dan helaas voor hun. Nederlandse clubs moeten eens flink veel vragen voor hun spelers. Net als Ajax dat doet.

5 juli 2020 om 14:10

Zo werkt de transferwereld dus niet. Veel clubs hebben het geld wel. Je moet marktconform werken anders verkoop je nooit een speler. Als je nu 40 miljoen voor Senesi vraagt verkoop je hem simpelweg niet. Het is maar goed dat jij geen TD bent.

5 juli 2020 om 14:23

Ik zie ze anders bij Ajax dat ze ook bedragen vragen die niet echt marktconform zijn. Toch worden er heel wat verkocht.

5 juli 2020 om 14:28

Frenkie en de Ligt zijn wereldtalenten en Ajax als naam betekent dat een speler duurder is. Succes met Senesi verkopen voor 40 miljoen.

5 juli 2020 om 15:00

Ajax heeft in het verleden gewoon meer spelers verkocht die ook succesvol waren. Wat waren de laatste grote uitgaande transfers van Feyenoord? Kongolo, Vilhena en Karsdorp schieten me zo binnen en geen enkele was echt een groot succes bij zijn volgende club. En hoe je het ook wendt of keert, dergelijke dingen spelen mee bij een transfersom.

5 juli 2020 om 15:15

Aan de andere kant hebben ze ook 27 miljoen uitgegeven aan Klaassen. 25 voor Senesi moet kunnen.

5 juli 2020 om 15:25

@pietvan School, daar zit wel het probleem, iedereen kijkt naar de bedragen die Ajax krijgt. Ze vergeten daar alleen wel bij dat die jongens en Ajax daar wel iets voor gedaan hebben. Voordat Ajax de finale van de EL haalde en de halve finale van de CL kreeg Ajax ook geen mega bedragen. Sterker nog de transfer records in de Eredivisie hebben 30 jaar lang onafgebroken op de naam gestaan van verschillende PSV spelers. De prestaties van Ajax worden hier een beetje gebagatelliseerd door sommige niet Ajax fans. Ik heb hier in Londen geen Nederlandse TV, op BT sport kwamen ze superlatieven tekort over Ajax nadat ze in hun ogen Real en Juve aan gort speelden en Chelsea totdat ze met 9 man kwamen te staan en zelfs daarna werd Ajax geroemd om hun spelopvatting (kun je van alles van vinden, maar zo zagen ze het hier). Feyenoord is in de EL ook een paar keer voorbij gekomen o.a. bij de wedstrijden rond Rangers dat vinden ze hier een team van Championship niveau (daar kun je ook van alles van vinden, ik heb het niet bedacht, maar dat hebben ze letterlijk zo gezegd).als je bedragen van 30 miljoen wil zien, ga dan gewoon eens kijken welke spelers er daarvoor daadwerkelijk gekocht worden. En door welke clubs. Uit alle kleine competities zijn er buiten een paar spelers van Ajax, de Portugese top clubs en Lozano die het allemaal of als international en in de CL hebben laten zien nog nooit spelers verkocht voor meer dan 30 miljoen (toch weer even terug verwijzen naar BT sport, na de wedstrijden van PSV tegen Tottenham vonden ze PSV ook een club van Championship niveau die uit de PL zou degraderen en alleen Lozano en Berwijn waren het kijken waard). In Belgie, Oostenrijk, Schotland, Zwitserland, Turkije e.d. verkopen ze ook gewoon spelers aan de Europese (sub) top en die bedragen zijn in al die competities ook nog nooit boven de 30 uitgekomen.en ook het aantal clubs wat daadwerkelijk 30 uit geeft is heel beperkt. In Duitsland alleen Bayern. In Spanje alleen de top 3 en incidenteel (2 of 3 transfers ooit) een club als Valencia die een speler halen die bij een topclub net buiten de boot valt. Zelfs in de PL hebben buiten de clubs uit Manchester en Liverpool de meeste clubs maar een paar keer 30 miljoen uitgegeven. En dat was altijd voor spelers die al bij goede clubs in grote competities zaten of die het Europees en als international hadden laten zien. Van mij mag Feyenoord alles hebben, maar om meer dan 20 miljoen te krijgen, of misschien zelfs 30 zullen zowel Feyenoord als Senesi iets meer moeten laten zien dan de 3e plaats in de eredivisie.

5 juli 2020 om 15:36

Ajax verkoopt ook niet iedereen niet markt conform. Daarom zitten Vdbeek, Tagliafico, Dest en Neres nog steeds bij Ajax. Die prijskaartjes zijn soms ook gewoon te hoog. En yep, als club zijnde kun je zo ver gaan als je potentieel wilt, maar er is en blijft ook voor Ajax een beperking. Ajax is vanwege hun CL begroting verplicht elk seizoen vette verkopen te doen. Dát is de keerzijde van het succes van Ajax, gevangen in een kleine markt. Dus Ajax kan ook in dat verband nooit puur eenzijdig echt zelf de prijzen bepalen. Want soms moeten spelers echt verkocht en zal er ook bij Ajax met minder genoegen moeten worden genomen. Is niet erg. Is gewoon een gegeven.

5 juli 2020 om 15:59

@london Calling.30 miljoen voor Milik, 26.5 miljoen voor Suarez, 27 miljoen voor Huntelaar, 27 miljoen voor Sneijder en 17 miljoen voor Babel. Zijn toch behoorlijke bedragen. Een aantal dateren ook uit de periode dat Ajax helemaal niet zo goed was of zo kenmerkend spel had.

5 juli 2020 om 17:02

En daarom mag je blij zijn als je 20miljoen kunt vangen voor Senesi

5 juli 2020 om 17:15

@lierse1997, Clasie voor 15 miljoen was ook nog niet zo heel lang geleden. Was ook een groot drama. Kongolo was best een succes voor handelshuis Monaco qua geld. Kochten hem idd voor 15 miljoen om hem voor 20 miljoen weer te verkopen.

5 juli 2020 om 17:19

@gloryunited. Ga dan ook gewoon eens naar die spelers kijken en wat ze hadden laten zien.huntelaar 30 goals in de eredivisie en 14 goals in 19 Europese wedstrijden incl. de CL. Suarez ook 30 goals en de Copa America gewonnen. Een Sneijder stond bijvoorbeeld al in de basis van Ajax wat in de laatste minuut een plaats in de finale de halve finale van de CL misliep, had al een halve finale van een EK gespeeld en een WK op zijn 22ste. Milik, scoorde op een EK en vormde daar een prima koppel met Lewandowski, en vooral zijn goal tegen Duistland viel op. Natuurlijk zijn het behoorlijke bedragen, zeker destijds, Maar voor een speler als van nistelrooy werd dat bijvoorbeeld ook betaald en die ging nog een paar jaar eerder, om dezelfde reden. Maar waarom denk je dat het transfer record van Feyenoord nog steeds op naam staat van Kuyt?wat heeft Senesi laten zien tot nu toe? Dat hij een aanwinst is voor de derde club van Nederland, zeker, na een aarzelend begin heeft hij zich geweldig herpakt. En als Feyenoord met Senesi of Senesi met Argentinie ook leuke dingen laat zien internationaal kan er van alles. Als Senesi komende zomer met argentinie de copa america wint en hij een prima toernooi speelt kan hij ook zo maar 40, 50, 60 miljoen opleveren. Maar tot die tijd moeten hebben we het over een speler in een kleine competitie bij een club die daar net onder de top zit. Dan kun je gewoon gaan kijken wat voor bedragen voor dat soort spelers betaald worden, en dan zit je als snel aan een max van ongeveer 20 miljoen.

Beste man werd eerst belachelijk gemaakt, terwijl hij als een nog groter talent dan Martinez bekend stond in Engeland. Uiteindelijk heeft hij zich heel goed terug geknokt. Zowel hij als Martinez zijn erg goede spelers. Ik hoop dat Nederlandse clubs meer in Zuid-Amerika en eigenlijk ook Afrika scouten. Als je ziet hoe goede spelers die kleine Franse en Belgische clubs krijgen vanuit Afrika. Koulibaly, Wanyama, Drogba, etc. Als je er op tijd bij bent, kan je zo binnen hengelen.

5 juli 2020 om 14:01

Dat je ergens bekend staat als groter talent zegt echt niks, ook niet in Engeland. Nederlandse (top)clubs scouten al bizar veel in Zuid-Amerika. Voor de kleinere clubs is dat daarentegen niet te betalen, of ze moeten al transfervrij zijn zoals Araujo

5 juli 2020 om 14:04

@arsenallz Dat heb ik ook nergens beweerd. Wat het wel betekent, is dat je iets kan en je soms de tijd moet krijgen om je te laten zien. Vergeet niet dat het een behoorlijke stap is van Zuid Amerika naar Europa (qua taal, cultuur, tacktiek, zenuwen, etc.). Soms mislukken ze alsnog, soms laten ze zien goede aankopen te zijn (ibrahimovic, Neres, etc.).

5 juli 2020 om 14:09

Waarom zeg je het dan? Je impliceert namelijk wel iets door het te noemen. Dus als je hoger wordt ingeschat dan een andere speler kan je veel en moet je de tijd krijgen... Okã£â© dan. Ik ben het met je eens dat het een grote stap is. Geen idee waarom je daarover begint aangezien ik dat nergens ontken. Daarnaast is je punt over Afrika niet echt sterk. Je noemt drie spelers waarvan Ãâ©ã£â©n (wanyama) het niet eens echt heeft gemaakt.

5 juli 2020 om 14:20

@arsenallz Dat ligt dan meer aan jou. Daarmee zeggende wilde ik aangeven dat aangezien Martinez het super goed deed en als Sensi als groot Argentijn talent ingeschat werd (en blijkbaar ook nog met min of meer dezelfde potentie als Martinez) hij wel iets zou moeten kunnen en we daardoor wat meer geduld moeten hebben. Wat meer kansen moeten geven om te wennen. En fijn dat je mijn punt niet zo sterk vindt, maar iemand die voor Beerschot heeft gespeeld en een tijdje een gewaardeerde kracht was in de PL (ook nog CL-finale gehaald), vind ik het heel goed gescout van Beerschot.

5 juli 2020 om 14:26

Wederom zijn het maar drie voorbeelden. De CL-finale was meer geluk dan wijsheid. Zoveel spelers zijn een gewaardeerde kracht in de PL, als dat al het streven is tegenwoordig. Bovendien ga je niet eens in op mijn punt over Zuid-Amerika, jammer. Potentie betekent oprecht niet dat je iets moet kunnen en dat je geduld moet hebben. Het kan fout ingeschat zijn, dat is nu zeker niet het geval bij Senesi. (geef je, jezelf nou duimpjes? )

5 juli 2020 om 15:25

Maar 3 voorbeelden. Sorry dat ik deze hele pagina niet claim, maar speciaal voor jou dan: Osimhen (chaleroi, al kwam die via Wolfsburg), Ndidi (genk), Mikel (lyn), Ighalo (lyn) , Mané (metz), Onana (barcelona), Vincent Aboubakar (valenciennes), Kameni (Le Havre), Salah (basel), Yaya Toure (beveren), Kolo Toure (arsenal), Ahmed Musa (vvv Venlo), Thomas Partey (atletico Madrid), Naby Keita (FC Istres), Bailly (espanyol), Jean Michael Seri (pacos de Fereira), Idrissa Gueye (lille), etc.nu nog over je punt over Zuid-Amerika. Dit is de laatste jaren een trend bij Ajax en voorheen bij Psv. Je ziet dat sinds Ajax dit doet, gecombineerd met ervaren spelers, dat ze meer succes behalen. Dit was ook het geval met het succeselftal van PSV in 2004/2005 (gomes en Alex). Nee, niet elke Nederlandse club kan hier scouten vanwege het minimumsalaris, maar je ziet toch zelf in dat Ajax en PSV dit wel goed kunnen en Feyenoord en AZ dit op een meer beperkte basis kunnen? Een Narsingh en Kelly nemen al 3 minimum non-EU salarissen mee. Creatief scouten kan erg. Als je ziet waar Paulinho stond op zijn 21e (litouwen volgens mij).

5 juli 2020 om 17:00

Nu noem je gewoon allemaal willekeurige Afrikaanse spelers die niet haalbaar zijn voor veel Eredivisie teams. Nuttig.

5 juli 2020 om 17:35

@arsenallz nee jouw comment is nuttig. De slimste ben je ook niet echt he. Je verandert je punt per comment en je bent een beetje om moe van te worden. Het gaat erom dat deze spelers op een niet te jonge leeftijd, maar ook niet te oude leeftijd haalbaar waren geweest voor zeker de top 4 van de Eredivisie (of ze hen hadden ontdekt, is een tweede). De volgende spelers waren niet haalbaar voor jou: Yaya Toure, Keita, Seri, Mikel, Ndidi, Salah, Osimhen en Aboubakar, maar wel voor de grote eliteclubs Beveren, Istres, Pacos de Fereira, Genk, Basel, Chaleroi en Valenciennes. Dit zijn clubs waar Ajax, AZ, PSV en Feyenoord nooit mee kunnen concurreren. En trouwens, heel grappig wat je zegt, aangezien ik Musa (vvv) en Onana (barcelona, nu Ajax) heb genoemd. Ajax en VVV zijn geen Nederlandse clubs. Sorry, vergeten. Als jij de scout van Arsenal was, had je zeker alleen bij SV Weesp, 6e klasse gescout.

5 juli 2020 om 14:45

Daar stoorde ik me eerst inderdaad ook aan. Een 22-jarige jongen komt vanaf de andere kant van de wereld in een team terecht wat voor geen meter draait en wordt compleet afgebrand als hij zijn eerste paar speelminuten slecht speelt. Verbaasde me er toen ook over dat hij door zoveel mensen meteen werd afgeschreven. Feyenoord kan heel goed aan hem gaan verdienen maar ik hoop dat hij nog een jaartje in Nederland blijft.

5 juli 2020 om 18:59

Die analisten en journalisten staan ook niet bepaald bekend om hun lange termijn visie, het korte termijn geheugen regeert. Zie ook de reacties op de eerste wedstrijden van De Ligt en De Jong toen ze net een paar wedstrijden hadden gespeeld. Mooi baantje wel, je schreeuwt op tv iets wat anderen ook hebben gezien en krijgt daar vorstelijk voor betaald!

Toch leuk dat je die mensen die hem na twee wedstrijden afschreven nu nooit meer over hem hoort... hopelijk blijft hij, anders wordt het erg moeilijk om de verdediging te renoveren

Twintig voelt nog net iets te mager. Het is wel snel verdiend, maar zie maar eens een gelijkwaardige speler terug te halen. Tegelijkertijd moet je ook gewoon cashen als dat kan. Als Arnesen een goede vervanger heeft, dan gewoon doen. Hij sleept die Sandler overal mee naar toe. Die zal wel op het lijstje staan.

Als Feyenoord €25 mil kan krijgen, zou ik het serieus overwegen. Voor Feyenoord niet te missen natuurlijk als speler, maar in deze tijden zou €25 miljoen mooi zijn. Echter hoop ik dat hij blijft. Feyenoord is bezig met een goed elftal mits er dus geen spelers weggaan.

Ik ben niet zo blij met de interesse eerlijk gezegd. We hebben eindelijk een echte topper in het hart van de defensie en we hebben er nog helemaal niet lang van kunnen genieten. Als er daadwerkelijk zoveel interesse is, en het wordt concreet, dan is hij nagenoeg onhoudbaar vrees ik.. Het enige voordeel is dat Feyenoord dan een leuk bedrag heeft om zich mee te versterken, maar ik heb liever Senesi nog een jaartje langer in Rotterdam!

Gewoon hoog in de boon beginner, en zeggen 25 miljoen of hij blijft lekker nog een jaar in de Kuip. Bedragen van 40 miljoen + ga je als Feyenoord zijnde voorlopig niet krijgen, en als het met een matige selectie dit seizoen weer drama is, mag je volg jaar blij zijn als je 12 miljoen krijg voor Senesi.

Zou het echt jammer vinden als Senesi nu alweer vertrekt. Zit goed in zijn vel en waarschijnlijk de tweede persoon die Advocaat op het formulier zet, na Berghuis. Aan de andere kant, Feyenoord heeft nogal een geschiedenis met niet op tijd spelers verkopen (jorgensen, de Guzman) en als je de transfersom kan investeren, kan je wellicht een nog veel sterker team op de been brengen.

Wat kan net snel gaan. Een paar maanden werd hij nog uitgemaakt voor clown en zou er Niks van kunnen. De meeste hier gingen als Derksen en gijp praten. Hij werd daar weken belachelijk gemaakt. En Feyenoord had weer gefaald. Zo zie je maar weer. Te snel geoordeeld door de meeste .. alles boven de 20 meteen weg doen zou ik zeggen. Feyenoord kan het geld goed gebruiken en wie weet kunnen ze weer voor een paar miljoen een zuid Amerikaan scouten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
10.Burnley 54-7
12.Everton49-12
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WalcottAanvaller252
J. LösslKeeper00
J. PickfordKeeper380
S. ColemanVerdediger270
L. DigneVerdediger350
L. GarbuttVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren