Politie komt met nieuws na brute overval op René van der Gijp

Zaterdag, 4 juli 2020 om

De politie heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de poging tot een brute overval op René van der Gijp in Dordrecht, zo meldt de politie zaterdag. De presentator kreeg op 27 april rond 22.30 uur de schrik van zijn leven toen hij bij thuiskomst in zijn auto werd belaagd door drie gemaskerde mannen.

Met een hamer sloegen de overvallers in op de auto waarop Van der Gijp snel wegreed. Hij raakte niet gewond, maar schrok logischerwijs van de situatie. Hij kwam net thuis van opnames van Veronica Inside. "Ik stond voor het hek, en ineens sprongen er drie gasten vanuit het niets voor mijn auto en begonnen als idioten met hamers op die auto in te slaan", vertelde hij later. "Ik heb van die ramen die je niet doorkrijgt, normaal heb je aan één klap voldoende. Als je één klap op je kop krijgt, zoals op die ramen, dan ben je dood."

Veronica Inside toont schokkende foto's: 'Ik mag het van jullie nooit zeggen'

Bekijk in dit artikel de schokkende foto's van de brute roofoverval op René van der Gijp.Lees artikel

Van der Gijp bleef ongedeerd, mede dankzij de gepantserde ruiten in zijn auto. De politie startte een onderzoek en hield vrijdag een 21-jarige Ridderkerker aan in zijn woning. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot overval. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit. Van der Gijp werd in februari al slachtoffer van een inbraak in zijn woning. Toen werden er horloges en zonnebrillen gestolen.

Van der Gijp bewaart zijn Rolex-horloge in een kluis sinds hij eind april werd aangevallen door de groep mannen met hamers. Of de mannen op zijn horloge uit waren weet hij niet zeker, maar toch heeft hij voorzorgsmaatregelen getroffen. "Het vervelende van die Rolex is dat ik die gekocht heb van mijn moeders geld, wat zij nog op de bank had staan toen ze overleed", vertelde hij destijds. "Toen dacht ik: ik moet iets kopen waardoor ik aan haar denk als ik ernaar kijk. Maar dat ding heb ik nu in een kluis gegooid bij de ING. En die gaat er niet meer uit, want ik laat mijn kop niet inslaan voor een horloge."40 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Hoop dat ze de anderen ook pakken.

Zo’n idioot mag levenslang van mij krijgen. Ik reageer op nu op gevoel en bij de actie hoort natuurlijk niet zo’n hoge strafmaat. Maar als je gek genoeg bent om zoiets levensgevaarlijks en intimiderends te flikken fan ben je tot alles in staat. Levenslang opsluiten zulk soort lui!

4 juli 2020 om 15:14

Nouja, gelukkig hebben we rechters die niet in een opwelling veroordelen. Ik zeg niet dat hij niet zwaar gestraft hoeft te worden, maar wanneer voor een overval (zonder fysiek letsel) al levenslang kan krijgen, waar trek je de lijn? 15 jaar voor mishandeling omdat je hebt staan knokken in een kroeg? Ik begrijp je heel goed hoor, maar op de een of andere manier vinden mensen in Nederland altijd dat er niet zwaar genoeg gestraft wordt, terwijl de straffen hier niet lager liggen dan omliggende landen en de landen waar wel zwaarder wordt gestraft zie je juist dat criminelen vaker en zwaarder geweld gebruiken om straffen te ontlopen.

4 juli 2020 om 15:34

Je draait het helemaal om, Nederland de ‘pedostaat’ deelt taakstraffen uit aan pedofielen die kinderen levenslange trauma’s aanbrengen. Nederland deelt taakstraffen en geld boetes uit voor het kweken van wiet. Vind je het logisch dat het hier vol zit met kwekerijen. Nederland geeft 6 jaar voor de invoer van 3300 kilo cocaïne. En jij zegt nog in Nederland word er zwaar gestraft? Criminelen zien de Nederlandse gevangenis als een hotel

4 juli 2020 om 16:24

Vergeet ook niet dat criminelen alweer heel snel met een enkelband thuis zitten omdat we gewoon niet voldoende capaciteit in de gevangenissen hebben. Daarnaast weet ik bijvoorbeeld dat de gevangenis in Sittard ook gewoon een lachertje is waar van alles en nog wat naar binnen wordt gesmokkeld.

4 juli 2020 om 18:12

Dit is Nederland natuurlijk. Ik gok op honderd keer opschrijven "ik zal nooit meer met een hamer op autoruiten slaan".

4 juli 2020 om 18:23

@cfc, Hoho, je verdraaid mijn woorden, ik heb het vooral over geweldsmisdrijven. Pedo's en andere zedendelinquenten heb ik niets over gezegd, ik vind ze een uitzondering, die mogen wat mij betreft rechtstreeks tegen de muur. Dat daargelaten, de boetes die je noemt voor wiet kweken zijn geen verkeersboetes ofzo. Bij grotere kwekerijen gaan die al snel richting de tienduizenden euro's. Maar nogmaals, ik heb het niet over drugsstraffen, ik vind het namelijk niet raar dat die straffen bij ons lager zijn, aangezien we ook zo'n beetje het soepelste drugsbeleid van de EU hebben. Bij geweldsmisdrijven en moorden zitten we echter bij de zwaarder straffende landen in Europa. (heersende-opvatting-nederlandse-rechters-laag-str... site genaamd secjure). Laat dat onderbuikgevoel van je eens los, focus je niet op 1 soort straf die te laag is en lees je in. En over die laatste zin, De 20 grootste misverstanden over het strafrecht, een site genaamd Chrisklomp. PS: VZ, vergeef me alsjeblieft dat ik twee andere sites link, ik moet mijn bewering toch onderbouwen, anders is het een welles nietes verhaal.

4 juli 2020 om 19:58

Ach misschien komt hij er mee weg omdat het een mafkees is en niet toerekeningsvatbaar. Ook zo zonde van het geld, gaan we weer tonnen op jaarbasis uitgeven zodat die weer terug kan komen in de maatschappij. Nou eerst maar hopen dat ze de goede te pakken hebben

4 juli 2020 om 17:00

Ja alleen het nadeel is dat het maar blijf tot poging tot overval omdat het niet gelukt is. Dus ja ze zouden hoogstens 6 maanden krijgen voor wat ze gedaan hebben. Met een schade claim erbij dat is het enigste wat ze nu krijgen.

Tijd voor een multiculturele straf. In Marokko wordt je hand eraf gehakt als je iets steelt dus laten we dat maar doen +30 jaar celstraf en volledige schadevergoeding richting rene voor zijn auto. Zal ongetwijfeld een boete van 200 euro worden en paar dagen het gras harken.

4 juli 2020 om 18:15

Dat vind ik zoiezo een goeie..."multiculturele samenleving, multiculturele straffen", al heeft dat hiermee natuurlijk niets te maken omdat niet duidelijk is of het om een multiculturele persoon gaat.

4 juli 2020 om 20:20

Dat maakt niks uit. Wij allemaal als samenleving zijn multicultureel. Dan mogen Nederlanders toch ook externe behandeling krijgen? Anders is het alsnog discriminerend dat Hollanders zachter aangepakt worden.

4 juli 2020 om 20:18

@arno_p sinds wanneer worden handen afgehakt in Marokko voor diefstal?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren