Vragenvuur Quique Setién: Frenkie de Jong en toekomst Lionel Messi

Zaterdag, 4 juli 2020 om 13:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:50

Frenkie de Jong moet ook de volgende competitiewedstrijd van Barcelona aan zich voorbij laten gaan. Het uitduel met Villarreal van zondagavond komt eveneens te vroeg voor de middenvelder, die volgens Quique Setién ergens dit seizoen nog in actie kan komen. De vraag is echter wanneer. “Dat is aan de medische staf.” De Jong deed op 13 juni in het uitduel met Real Mallorca (0-4) voor het laatst mee bij de regerend landskampioen.

De meeste vragen voor Setién gingen zaterdag logischerwijs over Lionel Messi, die volgens Cadena SER ervoor heeft gekozen om de gesprekken met Barcelona over een langer contract na 30 juni 2021 stop te zetten. De vedette zou boos zijn over naar de media gelekte berichten dat hij verantwoordelijk is voor zaken binnen de club, zoals bijvoorbeeld het ontslag in januari van coach Ernesto Valverde. Ook zou de clubtopscorer aller tijden van Barcelona gefrustreerd zijn over het gebrek aan kwaliteit in het team.

Het is dus maar de vraag of de 33-jarige Messi zijn loopbaan in het Camp Nou zal afsluiten. “Ik ga niet over de toekomst van Messi speculeren”, benadrukte Setién daags voor het uitduel. “Op de eerste plaats omdat ik hem niet heb gehoord over dit onderwerp. Het is ook niet aan mij om over zijn toekomst te speculeren. Of hij goed in zijn vel steekt? Ja, ik zie dezelfde Messi als altijd. Ik herhaal, het zijn speculaties waar ik verder niks over wil zeggen.”

“Daar zijn jullie voor. Wat Messi moet doen? Hij weet als geen ander wat hij op welk moment dan ook moet doen. Zijn leeftijd is niet van invloed op zijn functioneren. Ik zie geen verschil.” Ook over de rol en de vermeende ontevredenheid van Antoine Griezmann onder Setién werd de voorbije dagen volop gespeculeerd. “Antoine is een geweldige professional”, benadrukte de trainer. “Een voetballer die deze situatie kan begrijpen en die zich kan schikken. Hij staat positief in het leven en we kunnen altijd op hem rekenen.”

“Ja, ik kijk naar hiërarchie, maar ik heb het nooit over een onbetwiste basisplek gehad. Natuurlijk is Griezmann een geweldige voetballer voor de club en voor het team. Als Griezmann speelt, vragen jullie naar Ansu Fati en vice versa. Niet iedereen kan spelen, ongeacht hun plek in de hiërarchie. Dat is niet meer dan normaal en dat gebeurt overal. Dat is mijn verantwoordelijkheid en zo voel ik dat ook.” Barcelona heeft vier punten minder dan Real Madrid, dat zondagmiddag bij Athletic Club speelt.

Circus
Setién maakt zich niet druk om de vele geruchten over een naderend ontslag. "Ik heb deze situatie wel vaker meegemaakt als de resultaten tegenvallen, daar heb ik verder geen controle op. Het is het circus waar we als coaches in zitten. Daarom denk ik ook geen seconde na over wat er met mij gaat gebeuren. Ik concentreer me op de belangrijke dingen en denk niet aan de dingen die worden geschreven en gezegd."

De oefenmeester vindt dat zijn ploeg tot dusver ook wat pech heeft gehad, vooral in uitduels. "Als je kijkt naar de resultaten in uitduels kan je weliswaar concluderen dat we punten hebben laten liggen, maar het niveau was wel goed. Soms verdienden we het niet om puntenverlies te lijden en waren er omstandigheden waar we geen controle over hadden. Maar we zullen blijven vechten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door 19messi33)

Setien heeft het over hiã«rarchie bij de club en die gaat als volgt: 1. Messi 2. Suarez 3. Piquã© en co 4. Setien. Dat is wat er mis is bij de club, naast de belachelijk hoge salarissen uiteraard die ze nergens ter wereld betalen. Er moet dringend wat veranderen. Wat mij betreft mag Messi zijn biezen pakken (roep ik al anderhalf jaar), die is te machtig geworden en brengt te weinig in dienst van het team (meeverdedigen, loopacties maken om voor diepgang te zorgen, sterspelers laten inpassen zodat de club vooruit kan gaan, belachelijk hoge salaris...). En dan mag je zijn vriendschap met Suarez niet vergeten, wat het team echt doet stagneren...

4 juli 2020 om 13:46

Messi zijn biezen pakken? Haha je bent gek man, leg je telefoon even weg drink een glaasje water en bekijk je statement eens opnieuw.

4 juli 2020 om 13:52

Op korte termijn zal het heel veel pijn doen, maar op lange termijn hoeft het niet per definitie slecht uit te pakken. Real heeft het bijvoorbeeld aangedurfd afscheid te nemen Ronaldo, en het team ligt momenteel echt niet in duigen. Al zou het natuurlijk prachtig zijn als Messi rustig afbouwt bij Barca, als is het maar de vraag of hij genoegen zal nemen met minder speeltijd als het allemaal wat minder wordt.

4 juli 2020 om 13:57

Messi is je talisman, je absolute sterspeler en is verantwoordelijk voor 55% van de doelpunten van Barcelona. Die verkoop je niet zo simpel is het. Dat het technisch management heeft gefaald om een competitief elftal samen te stellen om Messi aan de prijzen te helpen is niet zijn fout.

4 juli 2020 om 14:00

En Messi kost belachelijk veel geld per jaar, je moet je hele systeem op hem aanpassen, loopt niet terug... Vergane glorie, gewoon accepteren. Soms moet je niet enkel aan het sportieve denken, maar aan het welzijn van de club. Met het vertrek van Messi komt er ineens heel veel geld vrij door zijn belachelijke salaris.

4 juli 2020 om 14:02

Dat was Ronaldo ook. Het probleem is dat je nu steeds spelers moet binnenhalen die in een systeem passen waar Messi ook in rendeert. En die spelers zijn er niet a volonté. Het is een afweging die je moet maken. Maar om elke aankoop af te stellen op een 33-jarige (ook al is het zowat de beste ooit), lijkt me toch ook niet ideaal. Daarnaast heb je ook ineens meer dan 50 miljoen ruimte in je salarishuis. Ik zeg trouwens niet dat hij weg moet, maar het idee per definitie afschieten lijkt me ook niet gewenst.

4 juli 2020 om 14:05

Lierse, te veel Barca fans leven nog in 2010. Ze moeten dringend hun ogen openen!

4 juli 2020 om 14:09

Vergane glorie.. Tuurlijk.. Nog steeds beste speler van de wereld.

4 juli 2020 om 14:12

Je hebt het over vergane glorie, iemand die in 2019 nog de gouden bal & gouden schoen heeft gewonnen. Haal de doelpunten en assists van Messi dit seizoen weg bij Barcelona en je eindigt niet eens in de top 5.

4 juli 2020 om 14:14

El Guaje, nog een opmerking. Deze zin van je maakt me echt woedend: "dat het technisch management heeft gefaald om een competitief elftal samen te stellen om Messi aan de prijzen te helpen is niet zijn fout." Is het FC Barcelona of FC Messi???? Messi moet helpen om Barcelona aan prijzen te helpen en niet andersom!

4 juli 2020 om 14:28

Wagwan, de beste voetballer aller tijden wellicht heeft nog een paar jaar te gaan. Tuurlijk zul je dan een competitief elftal moeten samenstellen om hem nog aan de prijzen te helpen? Of moeten we opnieuw jaren weggooien zoals we eigenlijk de afgelopen vijf jaar hebben gedaan? Alleen een undercover Madrileen zou Messi willen verkopen. Meer kan ik er niet van maken, als je het toch meent kan ik je wel verzekeren dat Messi niet vertrekt in 2021. Waarom Messi verkopen als je het enige wat je moet doen is een goed elftal om hem heen bouwen?

4 juli 2020 om 14:33

@Lierse1997 imo wordt Ronaldo nog steeds wel gemist. Het huidige Real zie ik niet als een favoriet voor de CL winst

4 juli 2020 om 14:35

@Wagwan normaliter nemen de water dragers de verdedigende taken over van dit soort aanvallers zodat die aanvallend kunnen excelleren. Barca speelt met 3 controleurs. Waar worden er anders zoveel voor opgesteld?

4 juli 2020 om 14:44

@Japie, natuurlijk wordt Ronaldo nog gemist. Maar dat zou toch gebeuren, want elke club zal het lastig hebben als 1 van de beste spelers ooit vervangen moet worden. Maar er wordt momenteel wel aan iets gebouw, waar op termijn de vruchten van geplukt kunnen worden.

4 juli 2020 om 15:01

@wagwan wat je zegt klopt. Het is fc Barcelona en niet fc Messi. Maar je moet het in context plaatsen. Je zegt dat veel barca fans nog 2010 leven, maar volgens mij heb jij een sprong vam 2010 naar 2019 gemaakt waarbij je bent vergeten wat in de tussentijd is gebeurd. Het team heeft onder de verschillende coaches vergelijkbaar speelstijl gespeeld waarbij werd uit gegaan van verdedigende functies van de middenvelders. Niet alleen Messi, maar ook spelers als Neymar en Suarez hoefden toen niet perse mee te verdedigen. Wat betreft loopacties ben ik het totaal niet meg je eens, want zelfs tijdens de afgelopen wedstrijd tegen atletico heeft hij meerdere malen ruimte gecreeerd voor diepgang. Messi speelt altijd in dienst van het team met zijn passes, loopacties en zelfs met instructies aan zijn medespelers. En dan heb ik het nog niet eens over de keren dat hij cruciale doelpunten heeft gemaakt. Al met al, het is niet gek dat een team om hem heen wordt gebouwd, hij verdient het zelfs.

4 juli 2020 om 16:56

Messi is al 33 jaar. Moet je dan als team nog steeds je oren laten hangen naar een speler die lang niet meer zoveel inbreng heeft als enkele jaren terug? Ze moeten aan een nieuw team gaan bouwen zonder Messi, scheelt meteen heel veel geld vanwege dat ronduit belachelijke salaris van hem.

4 juli 2020 om 18:08

@wagmansorry maar hij zorgt er ook voor dat Barcelona zo'n hoge omzet draait, of denk je dat de omzet die ze nu draaien gelijk blijft als Messi vertrekt bij Barcelona? Ik geloof oprecht dat je niet helemaal begrijpt hoe het werkt, het is toch gewoon zaak om goede nieuwe versterkingen te halen (jonge spelers) die zich moeten aanpassen aan het systeem en de tijd moet krijgen binnen de club, Als je ziet wat er voor een geld is uitgegeven aan spelers die totaal niet in de filosofie passen van Barcelona vraag ik me oprecht af of de club er zo aan toe is door Messi kom op man, het bestuur en de aankopen die er gedaan zijn met daar naast de financiele situatie die daardoor is ontstaan heeft niks te maken met Messi en dat hij de baas zou zijn. Of dat hij vergaande glorie is. Het team is volledig uit balans bij Barcelona en als je eens zou kijken naar waar de fouten zijn gemaakt is dat niet op het veld gebeurd (op Liverpool uit na) maar op bestuurlijk vlak.

4 juli 2020 om 18:21

@wagwan en @neslo: Jullie schrijven “mensen leven in 2010” en “mensen die objectief kunnen kijken”. Dat is een oneigenlijke manier van discussiëren. Je zet mensen die een andere mening hebben weg als in het verleden levend of subjectief. On topic: Messi is nog steeds de allerbeste ter wereld. Laat hem vrij en bouw een elftal om hem heen (zolang het nog kan) terwijl je jonge talenten kansen geeft, zodat je na zijn vertrek snel kan schakelen.

4 juli 2020 om 18:23

@wagmankom op je weet net als iedereen dat het niet zo zwart wit is zoals jij het nu schets, je zegt "s het FC Barcelona of FC Messi???? Messi moet helpen om Barcelona aan prijzen te helpen en niet andersom! Het is natuurlijk zo dat je spelers om Messi moet neerzetten die ook wat toevoegen aan het spel en aan het systeem, die hard willen werken om Messi op de toppen van zijn kunnen te laten presteren ipv dat hij teveel moet doen op het veld (iets wat nu het geval is) Ik vind het daarom ook een belachelijk aankoop van Messi om Griezmann naar Barcelona te halen net als dat Messi Demebele naar Barcelona heeft gehaald. Net als Messi Firpo en Braithway naar Barcelona heeft gehaald. Het zijn allemaal spelers die niks toevoegen aan dit Barcelona en hij heeft er zelf voor gezorgd dat ze in deze positie zijn (oke sarcasme uit). Ik ben het trouwens wel met je eens dat er een hoop spelers zijn die bevrijd zullen zijn als Messi weg zou zijn bij Barcelona, maar besef dan wel dat Barcelona de komende 4 a 5 jaar of nog langer om geen enkele prijs meer mee zullen doen. Kijk naar de spelers die zijn gehaald door Madrid en de spelers die gehaald zijn door Barcelona of moet ik zeggen door Messi (want dat suggeer jij ) en dan durf jij te beweren dat Messi weg moet omdat hij niet mee verdedigt ik moet echt oprecht even afkoelen omdat ik nog nooit zoveel onzin heb gehoord.

4 juli 2020 om 18:26

Real Madrid zou wel zeker 1 van de favorieten zijn mits ze niet tegen City zouden hoeven. Dit is echter wel het geval. Daarnaast is het voor zowel Barcelona als Real Madrid een voordeel zodra ze de Kwartfinale weten te halen, aangezien beide teams toch kunnen spelen op een andere manier. Juventus moet gewoon weten te winnen van Lyon, zal niet makkelijk worden maar aangezien Lyon geen enkele wedstrijd ritme heeft als de CL begint moet dit geen enkel probleem zijn.

4 juli 2020 om 18:37

Maar wagwan. De club heeft de afgelopen 5 jaar 900miljoen euro aan transfers uitgegeven. En elke clown met een gek kapsel krijgt een torenhoog salaris. Als barca werkelijk beperkt zou zijn door messis salaris had barca nooit 900miljoen in de afgelopen 5 jaar uit kunnen geven. En dan komt er ook nog bij kijken dat iedere speler een super hoog salaris krijgt. Dus barca is financieel helemaal niet beperkt. Enige wat barca beperkt is corona nu. Stukje sensatie zoeken van je.

4 juli 2020 om 13:53

Ik snap je punt Wagwan. Messi voegt verdedigend inderdaad te weinig toe en dat is schadelijk voor Barcelona. Maar met de huidige selectie lost dat echt helemaal niks op. Barcelona heeft een middenveld met creativiteitsloze dertigers als Vidal en Rakitic, beschikt over een verdediging die zo lek als een mandje oogt en over aanvallers die stuk voor stuk niet lijken te passen in het Barcelona-systeem. Het zooitje ongeregeld wordt nu juist keer op keer gered door Messi, die bij 55 procent van alle goals van Barcelona direct betrokken is. Als je Messi wegwilt, dan zou je ook Pique, Roberto, Semedo, Alba, Rakitic, Vidal, Suarez, Dembele, Griezmann en Braithwaite wegwillen doen omdat die ook niet in het Barcelona-systeem (meer) passen. Ik vind dat te radicaal. Selecteer door en je kan een mooi team bouwen: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Puig, De Jong, Messi, Roberto, Suarez, Fati. Een 4-3-3 met de punt naar voren met Messi op 10 gaat het dan om. Sergi Roberto heeft zijn beste wedstrijden voor Barcelona als valse rechtsbuiten gespeeld. Fati voegt diepgang toe. Eigenlijk zou je Suarez moeten vervangen omdat hij te weinig toevoegt door een spits als Lautaro Martinez.

4 juli 2020 om 13:59

Soms moet je niet enkel aan het sportieve denken, maar aan het welzijn van de club. Met het vertrek van Messi komt er ineens heel veel geld vrij door zijn belachelijke salaris. Van daaruit kan je wederop bouwen, gerichte transfers maken, waarbij je spelers koopt die in functie van het team spelen, niet in functie van Messi. Vergelijkbaar met City, Bayern, Liverpool en nu ook United sinds de komst van Bruno. Iedereen speelt in dienst van elkaar en voor de club, niemand is belangrijker dan een ander. Zo hoort een team te zijn. Barca is gewoon los zand. War je opstelling betreft: Als je met Messi op 10 gaat spelen, ga je ook door de mand vallen. Een 10 moet tegenwoordig even hard zijn steentje bijdragen in het verdedigende aspect. Eigenlijk ga je dan gewoon een 442 spelen met Messi die voorin blijft hangen...

4 juli 2020 om 14:03

Wag/ I completely agree with you. Je moet soms precies dat ene ding doen wat niemand verwacht en wat niemand voor mogelijk houdt, wat is het ergste dat er kan gebeuren. Veel vzers hebben het gevoel dat de messi van 25 jaar oud nog een keer gaat terug komen, ook dat lijkt me onwaarschijnlijk. En die bartomeu is zo verliefd op geld, waarom verkoopt hij messi dan niet? Nu kan het iig nog. Wordt interessant om te zien wat er gaat gebeuren daar deze zomer. Ik zei laatst nog dat ik verwacht dat messi klaar is in de zomer van 2021, toen keek iedereen me hier raar aan

4 juli 2020 om 14:07

Inside, veel Barca fans leven nog in 2010. Messi is sinds het vertrek van Neymar zwaar aan het achteruitgaan. Eigenlijk sinds de treble in 2015. Daarna is Messi steeds minder gaan presteren, maar wel steeds meer gaan verdienen lol. Wanbeleid. Niemand is groter dan de club, dat moeten ze eens beseffen bij Barca. Perez had het wel door en verkocht zonder pardon Ronaldo, om dan te investeren in goeie talenten die echt wel gaan uitgroeien tot de wereldtop.

4 juli 2020 om 14:18

De drie seizoenen na het vertrek van Neymar speelde Messi 98 wedstrijden in La Liga. Hij scoorde daarin 92 goals en gaf uit mijn hoofd 42 assists. Messi is de enige reden dat dit Barcelona de afgelopen jaren nog makkelijk de titel won en ver kwam in de Champions League. Het echte verval is ingetreden in de hele speelwijze sinds Iniesta ouder werd en Neymar inderdaad vertrok. Toen Iniesta in het derde seizoen onder Enrique minder speelde zag je al dat het middenveld van Barcelona zonder hem kleurloos was. Met het vertrek van Neymar kwam daar een gebrek aan snelheid bij. Sindsdien mist Barcelona een regisseur en een diepgaande speler en maskeerde Valverde dit met een 4-4-2-systeem en een vrije rol van Messi. En Messi is in die vrije rol minder geworden dan eerst omdat hij ouder werd, maar hij is wel bizar effectief en ''steeds minder presteren'' lijkt te impliceren dat hij niet Barcelona draagt, wat hij wel volledig doet.

4 juli 2020 om 14:51

@wagwan. Je hebt gelijk. Mensen die objectief kunnen kijken naar dit Barcelona zouden moeten constateren dat het elftal behoorlijk uitgeblust oogt. Ofschoon messi nog steeds bizarre cijfers kan overleggen zie ik dat de sleet er langzaam inkomt bij hem. Kan hij niks aan doen, hij wordt natuurlijk ook een dagje ouder. Het vertrek van Neymar was doodzonde en het effect zag je ook terug op het elftal. Mocht hij vertrekken volgend jaar dan moet we niet er rouwig om gaan zijn. Het is inderdaad FC Barcelona en niet FC Messi.

4 juli 2020 om 18:02

Over welke sterspelers heb je het als ik vragen mag????

4 juli 2020 om 18:16

Hij bedoelt denk ik Dembele, Griezmann en Coutinho. Dat Messi de schuld krijgt van het falen van die drie is echt bizar. Dembele heeft geen discipline, Coutinho speelde totaal niet in de buurt van Messi en is geflopt omdat er geen plek was voor hem in het systeem en voor Griezmann geldt ook dat er geen plek is voor hem in het systeem. Wagwan doelt dan op het feit misschien dat het systeem aangepast is op Messi, maar voor het inpassen van twee van deze drie spelers (griezmann en Coutinho) zou je vanwege hun vrije rol je systeem ook al volledig moeten aanpassen door een valse linksbuiten te introduceren of te gaan spelen met een 4-2-3-1 of een 4-4-2 met een valse spits. Wagwan doelt ook mogelijk op het feit dat Griezmann beter zou renderen van rechts, wat speculatief is en onzin omdat Messi natuurlijk veel effectiever is, of hij doelt op de hetze die tegen Messi werd gevoerd nadat hij een paar keer de bal niet passte naar Griezmann. Terwijl uit mijn hoofd bij een aanzienlijk aantal van zijn laatste goals Messi de aangever was.

4 juli 2020 om 18:41

Vond Couthino niet de Couthino van Liverpool maar dat kon ook niet aangezien Messi de absolute sterspeler is bij Barcelona. Maar met Couthino Suarez en Messi hadden ze toch gewoon de finale van de CL moeten behalen. Iets wat ik nu absoluut niet zie gebeuren met deze selectie, deze selectie en deze samenstelling kan zomaar eruit vliegen vs Napoli aangezien Napoli perfect weet te counteren op neutraal terrein kunnen ze zomaar eruit vliegen. Daarnaast is het gewoon een dom argument om te stellen dat dit aan Messi ligt, Het ligt vooral aan het wanbeleid en het individu dat vaak tegen beter weten in toch kiest voor een cliub als Barcelona. Dit is niet Griezmann zijn fout maar die van het bestuur. Je wist van ten voren al lang en breed dat Griezmann niet zou passen bij Barcelona zeker omdat hij op een positie speelt die Messi is toebedeeld, dan denk ik moet Messi zich aanpassen aan de sterspelers die er binnen komen ?? (misschien op Neymar na) want Messi moet zich maar aanpassen aan hun? Het feit dat er spelers worden gekocht die er niet voor zorgen dat Messi kan renderen is een fout van het bestuur en iedereen die daarbij betrokken is, Couthino had nog het meeste een connectie met Messi. Maargoed denk niet dat ik en wagman het eens gaan worden over zijn rare statement over Messi, als Messi nu niets tot amper meer zou toevoegen aan dit Barcelona had ik hem groot gelijk gegeven over zijn salaris het mee verdedigen en alles wat hij opnoemde, maar ik kan hem absoluut niet serieus nemen als die roept dat Messi vergaande glorie is en dat wij Barcelona/messi fans in 2010 leven. Ik laat het bij dat.

Barca moet Messi minder belangrijk maken zodat het niet meer voorspelbaar wordt allemaal. Alles gaat via messi!

De fans van Barcelona zijn schuldig aan het mislopen van de titel. Valverde paste niet bij Barcelona, maar hij was een topcoach als je puur kijkt naar het resultaat. Hij wist dat hij beschikte over een verdediging die niet met ruimte in de rug kon spelen, een middenveld dat energie en creativiteit ontbeerde en een aanval die niet de fut had om mee te verdedigen. Hij paste zijn systeem aan aan de kwaliteiten van de spelers en koos voor een 4-4-2-systeem. Met twee rijtjes van vier werd verdedigd en oogde Barcelona defensief solide. Opbouwend werden aanvallen traag en voorzichtig opgebouwd, waarin het lot in de laatste zone in de handen werd gelegd van Messi. Met zijn unieke talent maakte hij Barcelona daarna twee jaar afgetekend kampioen. Er ontbraken echter twee elementen in het spel van Valverde: diepgang en entertainment. Door het gebrek aan diepgang slaagde Barcelona, dat op het middenveld energie, creativiteit en handelingssnelheid miste, zich er nooit en te nimmer in om zich onder de druk uit te spelen van hoog pressende tegenstanders als Roma en Liverpool tijdens hun remontada's. Zelfs PSV toonde aan hoe kwetsbaar Barcelona is als er volledig druk wordt gezet op de Catalanen. Valverde slaagde er echter toch in om dit gebrek grotendeels te maskeren en haalde veel uit de selectie. Door het gebrek aan entertainment en het nog uitgebluster raken van de selectie moest hij weg. Setien is een filosoof, maar wel één met het hoofd in de wolken. Dit Barcelona ontbreekt teveel kwaliteit om attractief snel voetbal te spelen. Messi als rechtsbuiten is defensief te riskant, het middenveld met Vidal en Rakitic is drie keer niks en de opbouw verloopt nog slechter dan die van Frank de Boer onder Ajax in de saaie jaren.

“Messi zou gefrustreerd zijn over de kwaliteit van de spelers in het team”. Verbaast me niks hij heeft er nooit zo gefrustreerd bijgelopen. Ze hebben spelers nodig die zelf een actie kunnen maken en de combinatie opzoeken en diepgaan, zonder dat messi hun hand vasthoudt. Fatti en puig zijn nog niet rijp genoeg om structureel op hun te bouwen. Ik hoop dat messi ervoor kiest om te blijven. Hij heeft deze kaartenhuis staande gehouden al een paar jaar. Zonder hem crasht het allemaal in elkaar. Bouw een beter team met messi. Is nog altijd beter dan een nieuw team zonder messi. Mensen die messi wegwillen zijn geen barca fans.

4 juli 2020 om 16:52

Messi heeft de club immens veel gebracht en kostte de club niets als jeugdproduct. Tegelijkertijd heeft hij een contract waarmee hij eenzijdig de verbintenis kan beeindigen. Hij krijgt daardoor alleen maar meer geld elk jaar waardoor Barcelona aan zijn salarisplafond zit. De oplossing is duidelijk, hij moet minder genoegen gaan nemen. Wil hij uiteindelijk vetrekken dan is dat zijn goed recht. Hij heeft het verdiend.

4 juli 2020 om 18:02

ik ben het met je eens dat barca iets te veel aann salaris geeft ook aan messi. Barca heeft de afgelopen 5 jaar 900miljoen uitgegeven aan transfers. Dus het valt wel mee hoeveel dat salaris de club beperkt. We geven meer uit dan iedereen. Het probleem is dat er 900 miljoen is uitgegeven maar dat zie je niet terug op het veld, te veel geld aan spelers met niet genoeg kwaliteit

4 juli 2020 om 18:27

@bf1994: ik ben het met je eens, behalve de laatste zin. Je kunt Barca fan zijn en toch vinden dat Messi aan vervanging toe is. Hoezo zou dat je geen Barca fan maken

4 juli 2020 om 18:51

Sommige dingen gaan hand in hand. Messi zit zo diep in de barca geschiedenis geintegreerd dat je jezelf moet afvragen of je wel fan van de club bent als je messi weg wilt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7646
4.Sevilla7419
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller273
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger343
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

3750 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman concludeert: ‘Het is onmogelijk om zonder hem te spelen’

Barcelona stapte zondagavond definitief uit de strijd om de landstitel in LaLiga. Terwijl Atlético Madrid en Real Madrid tegen respectievelijk Osasuna (2-1) en Athletic Club (0-1) als winnaars van het veld...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren