Manders maakt schoon schip: ook Tom Van den Abbeele ontslagen

Vrijdag, 3 juli 2020 om

In navolging van trainer Peter Hyballa heeft NAC Breda ook afscheid genomen van technisch manager Tom Van den Abbeele. Op de clubwebsite meldt de club uit de Keuken Kampioen Divisie dat er per direct afscheid is genomen van de 41-jarige Belg. De Bredanaars hopen op korte termijn een nieuwe trainer en technisch manager aan te stellen.

“Aankomend seizoen wordt een bijzonder belangrijk seizoen voor de toekomst van NAC. Aan de vooravond hiervan, dienen wij het volste vertrouwen te hebben in ieder onderdeel van de organisatie. Hierdoor hebben wij deze moeilijke beslissing moeten nemen in het belang van de toekomst van NAC", reageert algemeen directeur Mattijs Manders op het vertrek van Van den Abbeele, die 15 april 2019 werd aangesteld bij de Parel van het Zuiden.

Manders houdt zich op de clubwebsite op de vlakte over het vertrek van de technisch manager. Hyballa lag al geruime tijd overhoop met Van den Abbeele en sprak in de regionale media zijn onvrede uit over zijn werkwijze. Vrijdagmiddag werd de trainer uitgenodigd voor een gesprek met Manders en daarin kreeg hij te horen dat hij was ontslagen. Enkele uren later moet ook Van den Abbeele het veld ruimen.

Hyballa maakte in BN DeStem de werkwijze van Van den Abbeele met de grond gerijk. “Natuurlijk verschillen we weleens van mening als het gaat om posities en spelers. Daar hebben we dan inhoudelijk een discussie over”, reageerde hij op de uitspraken van de hoofdtrainer. “Uiteraard is het ook mijn taak om naast de korte termijn ook de lange termijn te bewaken. Daarom willen we ook talenten, idealiter uit de eigen opleiding, een kans geven om minuten te maken in ons eerste elftal. Maar laat ik duidelijk zijn, ons primaire doel is een selectie samen te stellen, binnen de financiële mogelijkheden, waarmee we kunnen strijden voor promotie.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door laurens92)

En Hybala moest weg omdat hij niet met deze man overweg kon. Totale chaos en wanbeleid maken deze mooie club helemaal kapot. Je zult maar fan zijn van NAC Breda en zien dat je club door een stel onbenullen ten gronde wordt gericht. Ik vind het mooi voor die clubs hoor, maar als FC Emmen, RKC Waalwijk en VVV Venlo in de eredivisie spelen en NAC in de Kkd, dan weet je zeker dat je niet goed bezig bent.

3 juli 2020 om 18:07

Emmen en vvv doen het leuk, rkc daarentegen...

3 juli 2020 om 18:12

Ze hebben wel de ED gehaald. Dat is NAC al een tijdje niet meer gelukt.

5 juli 2020 om 12:55

Rkc speelt leuk telt dat ook haha

3 juli 2020 om 18:39

Ik denk dat Hybala weg moest omdat hij zichzelf met z'n interview onmogelijk gemaakt heeft.

Eindelijk klaar. Seizoen 19/20 is niks geweest door de incapabele mensen die zijn aangesteld door Edelenbos en aandeelhouders. Jammer van hyballa maar Manders heeft hierin de juiste keuze gemaakt en zal nu gelukkig zelf zn mensen kiezen.

3 juli 2020 om 17:51

Is de keus voor Manders dan wel de juiste?

3 juli 2020 om 18:10

Ja, het vertrouwen was er blijkbaar niet tussen hyballa en manders vandaar dat ontslag. TvdA kon het gewoon niet. Nu heeft manders de mogelijk om zelf mensen aan te nemen die op 1 lijn zitten over het sportieve beleid.

3 juli 2020 om 18:33

Manders komt gewoon met namen uit zijn ADO verleden. Verder rijkt zijn netwerk niet.

3 juli 2020 om 19:32

Loopt volgende maand van As weer in Breda rond....

4 juli 2020 om 11:17

Excuus, maar de juiste keuze? De enige juiste keuze op dit moment is Hyballa terug halen. Na jaren van inspiratieloos en stuurloos voetbal werd er eindelijk met een idee aan een wedstrijd begonnen. Hyballa paste perfect bij NAC en de supporters, hij had NAC ook terug naar de eredivisie gekregen.

Haha , nu is de kermis helemaal compleet, of juist niet?lijkt een heel klein beetje op de situatie bij Twente , met dit verschil, dat eerst de T.d. weg moest, en het contract met de trainer niet werd verlengd.ik hoop vooral voor de N.a.c. fans, dat de zaakjes weer helemaal goed gaan komen!

Gaan Ted en Garcia herenigen met Nacho bij Nac? Interessante optie voor beide partijen denk ik.

Dus hyballa mag zijn mond niet opentrekken en moet doen wat er gezegd wordt, en degene die zegt wat er gedaan moet worden en met welke spelers, mag zijn werk niet doen. Zwak hoor, Hyablla leek me nog niet zo'n verkeerde voor nac

@Breda-076 Jij gaat er kennelijk van uit dat Manders wel capabel is voor zijn functie. Ik heb er gezien zijn bezigheden in den Haag en Zeist de nodige twijfels over. Maar goed, hij is nu de aangewezen persoon om orde in de chaos te scheppen. Hij mag weer een poging doen zichzelf te bewijzen. Op voorhand geef ik hem amper het voordeel van de twijfel.

3 juli 2020 om 18:05

Buiten de baan als bondscoach geeft een functie in Zeist meestal al aan dat je niet capabel bent. Mensen die bij clubs de boel verkloten kunnen altijd wel bij de Knvb terecht voor een baantje waarin ze de toekomst van het Nederlands elftal mogen bepalen.

3 juli 2020 om 21:15

Zijn bezigheden in Den Haag waren juist positief. Je hoorde daar juist goede verhalen hoe hij daar stabiliteit en rust gaf. Over zeist zegt hij zelf ook dat het niet was wat hij had verwacht en heb ik zelf niet de info want het enige wat men hoorde waren geruchten. De woorden van kees jansma zijn me wel iets belangrijker dan opmerkingen van derksen. Sinds ik daar alleen maar slechte verhalen van hoorde

In en in triest dat deze club geen stabiliteit kan creëren. Een club met zo een hondstrouwe aanhang verdient veel beter. Alleen binnen het voetbal wordt dit geaccepteerd, diep en diep triest. Zo zijn er diverse voorbeelden waarbij structureel mismanagement gewoon geaccepteerd wordt. Schandalig.

Ok,er wordt dus voor de zoveelste keer een schoon schip gemaakt. Er waren al geruchten over Steijn die Hyballa zou opvolgen. Zijn er ook al geruchten over wie de nieuwe TD moet gaan worden?

3 juli 2020 om 18:02

Gezien hoe kritisch Steijn tot nu toe geweest is op het kiezen van zijn functies zal hij hier nooit van zijn leven instappen.

3 juli 2020 om 18:08

Voetbaljournalisten zijn het niet met je eens, die noemen Steijn de 'voornaamste kandidaat'.

3 juli 2020 om 19:35

Als Steijn wel voor Nac zou kiezen is ie per onmiddelijke ingang niet meer serieus te nemen. Enkel een wanhopige langdurig werkloze trainer zou hier in durven en willen stappen.

5 juli 2020 om 16:05

Wanhopig of juiste mee willen helpen aan de opbouw, dat heeft hij bij VVV ook gedaan. Kan nu toch juist in samenwerking met Manders en de nieuwe TD stappen gaan zetten.

3 juli 2020 om 21:05

Die geruchten kan ik bevestigen; ik was gisterenochtend voor mijn werk in het NAC stadion met een collega en Steijn zat er al binnen, waarschijnlijk voor een oriënterend gesprek..

Enige dat ik kan bedenken is dat er al mensen klaar staan. Anders doe je dit niet ná de 2e training, maar voor de eerste training.van Leeuwen en Steijn?

Misschien Gonzalo Garcia Garcia aanstellen en tder van Leeuwen.

Gaydon Mannetje schopt eerst de trainer eruit en dan de man waarmee de trainer overhoop lag om vervolgens doodleuk te verkondigen dat dit het beste is. NAC is echt een club die leeft maar de laatste jaren werkelijk waar elke vorm van leiderschap ontbeerde en visie was ook al ver te zoeken. Hoop het niet maar ben bang dat NAC nog even in KKD blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. KramerKeeper
N. OlijKeeper
Javi NoblejasVerdediger
G. LeighVerdediger
J. MashartVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren