NAC Breda en Peter Hyballa per direct uit elkaar

Vrijdag, 3 juli 2020 om

Peter Hyballa vertrekt per direct als trainer van NAC Breda, zo meldt de club via de officiële kanalen. Na een gesprek met algemeen directeur Mattijs Manders heeft de hoofdtrainer te horen gekregen dat hij zijn spullen mag pakken. Zodoende komt er snel een einde aan het dienstverband bij Hyballa in Breda. Hij stond slechts zeven wedstrijden langs de lijn.

Deze week begon NAC aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdag en vrijdag leidde hij nog de trainingen, maar na een onderhoud met Manders werd hij de deur van het Rat Verlegh Stadion gewezen. ‘’In de korte periode dat ik voor NAC werkzaam ben, zie ik in Peter een enorm gedreven trainer. Daarom is het jammer dat de samenwerking van zo een korte duur is, maar er is helaas onvoldoende vertrouwen voor een verdere samenwerking. We staan aan de vooravond van een bijzonder belangrijk seizoen. Daarom hebben we, in het belang van de toekomst van de club, gekozen voor deze oplossing", aldus Manders op de clubwebsite.

Terugblik laatste interview Hyballa: 'Met spelers geen problemen, wel met de staf'

Hoewel NAC 'een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen' als reden opgeeft voor het vertrek van Hyballa, lijkt een verstoorde werkrelatie met technisch manager Tom Van den Abbeele ten grondslag te liggen aan zijn ontslag. Hyballa gaf onlangs een bijzonder opmerkelijk interview in BN DeStem, waarin hij de werkwijze van Van den Abbeele met de grond gelijk maakte. Manders liet in de media optekenen dat de openlijke kritiek van Hyballa geen reden was voor ontslag.

Hyballa zei in de krant niet tevreden te zijn over de spelers die door Van den Abbeele werden aangedragen. “Hij biedt ons ook spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. 'Ze komen van grote clubs', zegt hij dan. Wat interesseert mij dat nou? Nieuwe spelers moeten in ieder geval direct van waarde zijn. NAC moet kwaliteit aan zich binden. NAC is geen sociëteit of opvanghuis. NAC moet presteren."

Hyballa maakt werkwijze Van Den Abbeele met de grond gelijk

Lees artikel

Hyballa werd op 3 februari aangesteld bij NAC en zette toen zijn handtekening onder een contract voor anderhalf jaar. Onder zijn leiding werd AZ uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker, al was Feyenoord in de halve finale een maatje te groot (7-1). De trainer neemt afscheid met drie overwinningen en twee remises in de Keuken Kampioen Divisie. Van den Abbeele blijft aan als technisch manager.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door sirius)

Dit was te verwachten na zijn uitspraken van pas. Heel erg jammer, maar tekenend voor NAC. Erg jammer zeg

3 juli 2020 om 15:24

maar wie zal zijn opvolger worden .

3 juli 2020 om 16:54

Robert Maaskant? Andries Jonker?

Snap het wel. Was ook wel al weer een tijdje geleden dat NAC gewonnen heeft.

Die heeft het dan toch mooi anderhalve maand (effectief gezien) volgehouden.nice ...

Geen verrassing, er is altijd storm in Breda. Vind het erg jammer, maar het botert gewoon niet tussen Hyballa en de directie.

3 juli 2020 om 21:07

Huidige directie zorgt er voor dat NAC komende jaren niet actief in de eredivisie zal zijn en dat vind ik jammer, het is een van de leukste uitwedstrijden die je kan bezoeken.

Dat Nac is ook een club zeg hee. Zoveel potentie zou je zeggen en dan weer de trainer wegsturen na 7 potjes voetbal. Ja Hyballa is een lastig figuur maar dat weet je ook als je hem aanstelt lijkt me dan, dus maak je daar duidelijke afspraken over.

Huh???? Deze heb ik totaal niet zien aankomen...

3 juli 2020 om 19:26

Heb je het interview niet gelezen? Los van of je het wel of niet eens bent met de inhoud, je kunt je baas niet publiekelijk afvallen

4 juli 2020 om 11:20

Dus je mag de waarheid niet zeggen? Als je baas incapabel is dan mag hij dit best horen. Had hij maar geen “baas” moeten worden. Hyballa heeft een bepaalde visie en dit onderbouwd hij met goede argumenten, ook de resultaten onderbouwde zijn visie, dit is puur wanbeleid, ook Manders is niet de juiste man...

Zal wel te maken hebben met zijn uitspraken richting de TD van Nac. Hoe dan ook, wat een rommeltje daar in Breda! Zag vorige week nog dat er lovend werd gesproken over Hyballa (door nota bene de spelers zelf), en dan nu dit. Lekker dan!

Na een paar maanden zonder dat er voetbal is geweest uit elkaar? Opvallend, dan moet er wel echt wat aan de hand zijn geweest. Op papier leek het mij een goede match, de gepassioneerde Hyballa en de grote, trouwe supportersschare van Nac. Iemand die er meer van weet? Voor mij komt het erg onverwachts.

3 juli 2020 om 15:20

Hij heeft een tijdje terug uitspraken gemaakt over de TD in de media die totaal niet door de beugel konden maar voor de nac supporter leek het alsof het binnenskamers was opgelost...

3 juli 2020 om 15:40

Aha, ik heb die uitspraken gemist dan denk ik, maar dan kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Nogmaals, het leek me op papier echt een hele goede match en het is jammer dat het zo afloopt. Verder is het misschien beter dat het nu gebeurt dan tijdens het seizoen, maar het rommelt doorgaans wel heel erg bij Nac. Zo erg dat ik me afvraag waar ze daar mee bezig zijn.

3 juli 2020 om 15:47

Wat heeft hij precies gezegd dan? Je kunt namelijk best kritiek hebben op de technisch directeur als je ziet hoe slecht NAC het doet. De ploeg loopt nou niet bepaald over van kwaliteit.

3 juli 2020 om 16:50

Dat de technisch manager incompetent was en dat er geen enkele samenwerking mogelijk kon zijn

3 juli 2020 om 21:00

Niet iets wat je openbaar moet verkondigen, maar het snijdt wel hout als je ziet hoe matig NAC presteert.

NAC is zo langzamerhand niet meer serieus te nemen met zulke bestuurders. Zonde voor de fans maar als ze ergens niet aan beleid doen dan is het hier wel.

3 juli 2020 om 16:59

Eens. Iedere voetbalfan weet wel dat het op bestuurlijk vlak vaak een zooitje is in Breda. Jammer van zo’n mooie club vind ik. Ik hoop voor de club en de supporters voorop dat er een keer een beetje rust komt in de club.. Meestal helpen goede resultaten het best..

Zullen waarschijnlijk weer met een onbekende ja-knikker komen aanzetten

Ik had het eerder andersom verwacht

3 juli 2020 om 15:26

Dat Hyballa Nac zou ontslaan?

3 juli 2020 om 15:31

Nee dat Hyballa ontslag zou nemen bij NAC. Toen hij begon sloeg hij duidelijke taal uit dat hij promotie eisde binnen een seizoen en anders zou vertrekken. (Nu is het door corona allemaal wat anders gelopen) Alsof hij wou zeggen "jullie hebben mij harder nodig als ik jullie".

3 juli 2020 om 17:37

Of hij zegt, als we niet promoveren heb ik gefaald en ben ik niet geschikt gebleken voor deze functie.

Het HSV van Nederland. Benieuwd wat er is gebeurd, maar ik ben benieuwd wie hier nu zijn handen aan wil branden. De Parel van het zuiden is al enige tijd aan het afzakken en wat er dan ook precies heeft voorgevallen, weer een trainer in no-time ontslaan getuigd gewoon van mismanagement.

3 juli 2020 om 15:06

Haha ik dacht exact hetzelfde toen ik dit net las, zeker na een artikel op een andere voetbal site waar uitgelicht werd hoeveel trainers HSV heeft gehad in het afgelopen decennium (17 dacht ik?!).

3 juli 2020 om 15:52

Dat is wel wat overdreven. HSV is in potentie een Duitse topclub. Dat is NAC absoluut niet in Nederland. Ook de competitieresultaten tonen niet aan dat NAC dermate veel potentie heeft, want als ze al in de Eredivisie spelen, eindigen ze bijna altijd in het rechter rijtje en vaker onderin dan bovenin.

3 juli 2020 om 17:40

Hoezo is dat overdreven? Er zitten bij NAC meer mensen op de tribune dan bij AZ. Hetzelfde geldt voor Twente, beide clubs hebben het potentieel maar vanwege wanbeleid afgezakt naar bedenkelijk niveau.

3 juli 2020 om 20:58

Het verschil is echter dat FC Twente vaak genoeg naar het potentieel en de sportieve mogelijkheden heeft gepresteerd, terwijl NAC over het algemeen niet eens bijzonder presteert in het rechter rijtje. Als je in minstens 50 jaar nooit structureel hoger dan dat hebt gepresteerd, kunnen we best stellen dat de mensen op de tribune niet het hele verhaal vertellen. Dan acht ik het realistisch dat de mogelijkheden helemaal niet zo groot zijn en dat de mensen op de tribune juist de reddingsboei van de club zijn.

4 juli 2020 om 11:24

NAC was een structurele subtopper, pak en beet 10 jaar terug. Dit deden zij zonder geld uit te geven en dat maakt het extra knap.

4 juli 2020 om 14:57

Dat is helemaal niet waar. NAC heeft hooguit twee jaar in de subtop gevoetbald in de afgelopen 20 jaar. Toen werden ze een keer 4de en een keer 6de. Op basis van de prestaties van de afgelopen 50 jaar is NAC op z'n best een grauwe middenmoter geweest. Op basis van pure cijfers over de afgelopen 50 jaar bungelt NAC (als je het gemiddelde neemt) tussen plaats 12 en 13 in de Eredivisie. Daarin heb ik de uitstapjes naar de Keuken Kampioen Divisie niet eens meegenomen.

Er werd op dit forum al gezegd dat zijn ontslag de enige oplossing was na zijn tirade in de krant over het beleid, en nu hier dus het resultaat. Jammer, had toch op een Poldermodel oplossing gehoopt. Maarja, kleine kans op zo'n oplossing met een Duitse coach en Belgische directeur!

Is NAC nou de zuidelijke variant van FC Twente of is het andersom ? Met beleid heeft het helemaal niks te maken bij beide clubs. Het is gewoon twee keer een bende van jewelste. Al jaren .

3 juli 2020 om 15:12

Ho ho, incapabel en fraudulent zijn 2 verschillende dingen...

3 juli 2020 om 15:23

Beide clubs laten zien dat hun beleid de afgelopen jaren dramatisch is geweest. Twente maakt nu wel weer de eerste kleine stapjes voorwaarts lijkt het, dat valt over NAC nog niet te zeggen.dat fraudulent is natuurlijk in het verleden geweest, dat heeft verder niets meer met het beleid van nu te maken.verder mag je de clubs natuurlijk niet met elkaar vergelijken qua grootte, historie en achterban.

3 juli 2020 om 17:23

Het huidige bestuur van Twente kun je moeilijk betichten van fraudulent (denk dat je frauduleus bedoelt) gedrag. Dus beetje appelen met peren vergelijken! Dat beide besturen incapabel zijn kunnen we moeilijk ontkennen kijkt mij!

Het was de laatste paar dagen ook al zo stil en rustig rondom onze club. Voelde al zo onvertrouwd aan. Gelukkig net voor het weekend toch weer wat actie! Zucht...

Denk dat ze bij nac de verkeerde eruit gegooid hebben. Met die van Abeele blijf je voor altijd in de eerste divisie. Snapt geen klote van het spelletje, zit er puur voor zichzelf.

Dit is een record denk ik. Ontslagen worden bijna vier maand nadat je voor het laatst een wedstrijd hebt gecoacht. Of zou hij iets onoirbaars hebben gedaan?

3 juli 2020 om 15:23

Misschien even de tekst lezen? Hij heeft zich kritisch uitgelaten op de TD. Overigens wel terecht vind ik, maar de trainer trekt dan toch meestal aan het kortste eind.

Tja die meneer van den abbeele en Manders zijn zelf zo ongeschikt maar ja misschien moeten de aandeelhouders. Eens !elf ook alles overdragen aan mensen met een echt nac hart

Manders zit er net en hoppa. Dat het niet helemaal goed zat tussen de trainer en het bestuur was wel bekend maar dat het tot een ontslag zou leiden.

Bij de NAC-leiding wordt het gezegde 'wie wind zaait zal storm oogsten' wel heel letterlijk opgevat. Nog even en geen enkele trainer steekt zijn nek nog uit om NAC te coachen. Als je als club Peter Hyballa aantrekt weet je vantevoren dat je iemand in huis haalt met een overdosis aan adrenaline..

In Breda ligt het niet aan hoe de trainer presteerd of hoe spelers en supporters over een trainer denken , maar als je op de lange tenen van één van de al jaren falende bestuursleden gaat staan wordt je weggestuurd. Onder Hyballa (en eerst Sijn Vreven )werd gewoon leuk voetbal gespeeld en werden ook punten gepakt maar dat telt niet bij die mislukte bestuurders.

Zo jammer.. NAC is zo'n mooie club, hoop dat ze snel weer promoveren!

Volgens inside info zal Maurice Steijn volgende week al gepresenteerd gaan worden.

Het bestuur mag ook wel bij zichzelf te rade gaan. De bezem moet er heel snel doorheen. Zo’n mooie club hoort in de Eredivisie thuis. Dit soort nonsens brengt de club helemaal nergens.

De directie had beter z'n biezen kunnen pakken (inclusief Manders). In mijn ogen past Hyballa perfect bij NAC en zijn het juist de directieleden die er een potje van maken. Je weet dat als je Hyballa aantrekt, dat hij geen blad voor de mond neemt.

Ongekend dit. Supporters en spelers kiezen voor hyballa. Snappen ze niet dat zij belangrijker zijn dan die kneus van een Belg?

Hyballa kaarte terecht de middelmaat aan binnen NAC. Kan dat niet goedschiks dan moet dat kwaadschiks. Het siert hem dat hij zich niet als een laffe tamme hond heeft laten muilkorven. Het doel heiligt de middelen! Als NAC terug wil naar de eredivisie dan kan dat alleen als er ambitie is, hoge eisen worden gesteld en er op elke positie voldoende kwaliteit is. Bij NAC ontbreekt het op alle niveau's (aandeelhouders, Raad van Commisarissen, Directie, Technisch Manager, selectie) aan deze drie eigenschappen / eisen. De Raad van Commisarissen en Manders hadden dit eerder adequaat moeten oplossen door de non-valuer Van den Abbeele te laten vertrekken. Men dacht echter dit op te kunnen lossen met 'een goed gesprek'. Maar door 'een goed gesprek' is middelmaat nog nooit verworden tot een high performer. Zoals iemand anders hierover al eerder schreef " zachte heelmeesters maken stinkende wonden". Manders durfde niet te iezen, bang dat hij was zijn krediet bij de RvC te verspelen. De uitkomst die we nu hebben is de slechtst denkbare voor NAC. Hyballa paste en past bij NAC en wist wat nodig was om het doel promotie te bereiken. Daarvoor moest terecht alles wijken. Daarbinnen passen geen mensen en spelers die niet aan die eisen willen en kunnen voldoen. Manders heeft in deze de verkeerde keuze gemaakt. Een kapitale beginnersfout! Hij had in een eerder stadium op basis van een doorlichting moeten bepalen wie wel en niet goed genoeg is om NAC terug te brengen naar het hoogste niveau. Kennelijk heeft deze meneer dat niet gedaan. Anders was hij niet tot deze keuzes gekomen. Dan was Van den Abbeele vertrokken en had NAC Hyballa nog als trainer. En nu maar hopen dat Manders zijn vriendje Maurice Steijn NIET naar binnen haalt. Dat is te makkelijk en te verdacht. Steijn staat bovendien voor verdedigend afbraakvoetbal. De NAC supporters willen Mr. GEGENPRESSUNG terug!

Meer dan 10.000 seizoenkaarten verkocht in de Keuken Kampioen Competitie. Maar geen trainer. Wel een Technisch Manager die je nooit hoort of ziet en waardoor Brood, Weijs, Eisinga en nu Hyballa in 1 jaar tijd al weg zijn... Goh waar zit de rotte plek?

3 juli 2020 om 17:37

En om even aan te vullen , clubman Rob Penders !

Was te verwachten. Maar wat zal het waarschijnlijk weer een teleurstellend seizoen gaan worden. Bij NAC zitten teveel mensen op belangrijke posten die ervoor zichzelf zitten en niet voor de club.

Je hebt altijd baas boven baas. Helaas. Redelijk onrechtvaardig, maar Hyballa heeft ook niet heel verstandig gedaan. Al vind ik wel dat iemand ook moet kunnen incasseren. Hyballa zegt geen onjuiste dingen, maar als die van abeelle hier gewoon op reageert met "dit is nu eenmaal de vijver waar we in moeten vissen, en hopen dat er een paar leuke spelers tussen zitten", dan was het wat mij betreft ook goed geweest. Maar iedereen gaat uiteraard voor zijn eigen hachje.

3 juli 2020 om 17:42

Hyballa zegt wat hij vindt en denkt. We hebben al jaknikkers genoeg in het schijnheilige voetbalwereldje. Ik kan hem daarom wel waarderen.

3 juli 2020 om 17:48

Daar ben ik het ook volledig mee eens. Alleen jammer dat dit niet altijd geaccepteerd worden, mensen er niet mee om kunnen gaan en je er ook nog eens op afgerekend wordt, zoals nu Hyballa. En bij Nac zijn ze volgens mij al helemaal wereldvreemd, want ik lees nu dat van abeelle ook weg is..lekker bezig daar.

"het houdt niet op niet vanzelf" in een ander nieuw item over de vele SCC van Nac, al aangeven dat ik verbaasd ben over het feit dat de supporters daar dit gewoon als zoete koek slikken. Daar werd aangegeven dat de supporters juist heel erg opstandig zijn jegens de Rvc, aandeelhouders en technische mensen.nou mensen zie hier het maakt indruk hoor! echt als NAC nog een nieuwe hoofdsponsor zoekt informeer ff bij Netflix. Hebben ze gelijk inspiratie voor een nieuwe drama serie.

Goede trainer to h wel. Hyballa heeft volledig gelijk. Hij had echter gewoon moeten accepteren hoe het zit. Gewoon zeggen dat NAC financieel en sportief naar haar kunnen presteert en de eigen jongens het beter doen dan de versterkingen en dat dit prijzenswaardig is voor die jongens. Intern inderd

@milnernac076 Daar heb je ook volkomen gelijk in, ik beticht NAC zeker niet van frauduleus handelen. Maar wel een zooitje op bestuurlijk gebied, telkens weer nieuwe mensen aan de mach, nieuwe Td's, nieuwe trainers, kortom op technisch gebied geen enkele bestendigheid.

Zo ongeveer 1 trainer per seizoen deze eeuw? Zolang er geen bestuurlijke rust met capabele mensen komen blijft het gepruts in de KKD.

Waar Manders verschijnt, lopen problemen met hem mee. NAC mag zich gelukkig prijzen met deze prima van de tongriem gesneden Hagenees, echter achtervolgen hem diverse mislukte avonturen in voetballand. Zijn profiel is daarom uitermate geschikt voor het huidige Nac!

Zo! Ik heb al regelmatig geroepen dat hij winter niet zou halen bij nac. Maar zo snel. Goede actie van nac. Laat die blaaskaak maar weer raaskallen in Deutschland. Gegroet.

3 juli 2020 om 17:44

Och nec’er waarschijnlijk? NEC is alleen maar slechter en slechter gaan presteren na zijn ontslag. Hyballa is niet de schuld van het wanbeleid en laffe managers in de Goffert.

Blijft een kwal van een trainer. Overal heel snel weggestuurd en maar blijven doen alsof hij het voetbal heeft uitgevonden en de rest van de wereld er niks van snapt. Ben benieuwd welke club er nu weer in gaat trappen.

Deze mooie club gaat kapot aan wanbeleid. Is er niet een grote rijke baas in Breda die daar de boel op orde gaat stellen. Deze club hoort gewoon in de eredivisie thuis, maar elk seizoen wisselen er zoveel belangrijke posities binnen de club dat er nooit een consistent beleid gevoerd kan worden.

Dit blijven clubs waar je eigenlijk altijd in n slangenkuil terecht komt qua beleid, in tegenstelling tot het hondstrouwe publiek in Breda maar een goed bestuur kunnen ze nooit neerzetten , vandaar dat t altijd n provincie clubje blijft

een spraakmakend man zeven wedstrijden en weer ontslagen, zegt iets over hem

Hallo wakker worden, vande Abbeelen is dus ook ontslagen... in goed overleg 🙄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. KramerKeeper
N. OlijKeeper
Javi NoblejasVerdediger
G. LeighVerdediger
J. MashartVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren