‘Rakitic heeft slechts één bestemming in gedachten en zet Barça voor het blok’

Vrijdag, 3 juli 2020 om

Ivan Rakitic wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona en met een nog tot medio 2021 doorlopend contract gaat de middenvelder hoe dan ook zijn laatste jaar als speler van de Catalaanse grootmacht in. De 32-jarige Kroaat kan in de aankomende transferperiode ook al van club wisselen, maar zal dan wel enige medewerking moeten krijgen van zijn huidige werkgever. Mundo Deportivo meldt vrijdag namelijk dat Rakitic graag terug wil keren naar Sevilla, dat hem echter alleen transfervrij kan overnemen.

Rakitic speelde in het verleden al drie jaar voor los Rojiblancos en wil volgens de berichtgeving enkel terug naar Andalusië om daar zijn loopbaan af te sluiten. Sevilla wordt echter hard getroffen door de coronacrisis en is daarom alleen in staat om Rakitic transfervrij in te lijven. De routinier zal bovendien ook akkoord moeten gaan met een salarisverlaging, zo heeft hij te horen gekregen van technisch directeur en goede vriend Monchi.

Barcelona is volgens bovengenoemde Catalaanse sportkrant voorlopig echter niet bereid om Rakitic’ contract te verscheuren. De middenvelder ligt nog een jaar vast en Barça zet naar verluidt nu in op een transfersom van vijftien miljoen euro. Dit bedrag werd in de winterse transferperiode ook al geopperd voor Rakitic, die vanwege zijn leeftijd en status binnen de selectie niet meer in aanmerking komt voor een contractverlenging.

Barcelona neemt hier echter wel een risico mee, aangezien Rakitic ook bereid is om zijn laatste contractjaar uit te zitten en volgend jaar transfervrij over te stappen naar Sevilla. Zijn huidige werkgever wordt hiermee voor een dilemma gesteld: als het niet instemt met het verzoek vanuit het Ramón Sánchez Pizjuán om Rakitic gratis de deur uit te doen, bestaat de kans dat hij nog een jaar blijft. Hierdoor moet er nog een jaar een flink salaris worden betaald aan een speler die al lang niet meer verzekerd is van een basisplaats en volgend jaar alsnog transfervrij de deur uit zal lopen.


Poll

Wat lijkt jou het beste plan van aanpak voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Barcelona heeft echt een verjonging in het team nodig, een totaal nieuwe impuls. Ik denk dat het verstandig zou zijn om Rakitic gewoon te laten gaan, en niet vasthouden en het risico lopen dat er nog een persoon rondloopt in de kleedkamer die er eigenlijk niet wilt zijn.

3 juli 2020 om 13:01

nog belangrijker is dat er creativiteit gaat worden ingekocht. je kan wel een jong elftal hebben maar als er geen diepgang en creativiteit inzit heb je daar nog niks aan. het is toch bizar dat er op Messi na niemand in de selectie zit met een eindpass in de benen

3 juli 2020 om 14:32

Japie, wat vind jij van Puig? Ik zie die kwaliteiten bij hem namelijk wel. Ja, hij is behoorlijk junior, maar hij speelt met veel drang naar voren en ik denk dat hij het talent heeft om die creatieve factor te vormen.

3 juli 2020 om 15:01

Puig maakt wel een goede indruk idd. of hij ook die eindpass in de benen heeft dat weet ik niet omdat ik hem nu net een paar wedstrijden aan het werk zie maar als hij die heeft dan moet hij zeker onbetwist basisspeler gaan worden imo. eigenlijk mag hij van mij nu ook al in de basis want hij brengt meer voetbal in het team als wat er nu in staat

Wat hoop ik toch dat barcelona rakitic transfervrij laat gaan, we kunnen hem niet snel genoeg kwijt zijn. Heeft een paar hele goede seizoenen gehad maar de laatste 2 jaar heel ver weg gezakt.

3 juli 2020 om 13:01

Net als heel Barca..

3 juli 2020 om 13:53

Niet heel, maar weinig spelers halen een niveau dat barca waardig is. Messi, ter stegen, busquets, jordi alba. Pique ook wel maar niet zo consistent als de eerste 4 heren die ik noem. De rest ( fatti en puig niet meegeteld) speelt echt niet op een hoog niveau. Uit een selectie van 20-24 spelers is het een trieste zaak als maar 4 spelers een hoog niveau halen. Dan ben je de sjaak als team

3 juli 2020 om 22:14

Eens, ik riep 2 zomers geleden al dat ze hem moesten verkopen. Had toen net een goed EK erop zitten. Enige moment om nog echt aan hem te verdienen. En was te verwachten dat hij minder zou worden.

ik denk dat Rakitic gewoon zijn contract laat aflopen. dat kan hem weer flink wat tekengeld opleveren straks

Ik zou er niet eens moeite mee hebben als Rakitic transfervrij vertrekt (wellicht i.c.m. een prestatiebonus), zijn transfersom is inmiddels toch afgeschreven en dan kan je ook zijn salaris uit de begroting halen. Hij heeft zijn waarde gehad, maar is nu toch niet meer het niveau wat Barca moet nastreven, is 32 en zijn contract loopt volgend jaar af. Hij wil graag terug naar Sevilla, laat hem maar gaan. Kan Puig mooi zijn plek innemen in de selectie.

3 juli 2020 om 13:13

Het klinkt zo simpel idd., ik hoop ook voor alle partijen dat het zo simpel zal gaan. Alleen zal het vast anders gaan. Barca zal wel andere ideeën hebben etc.

3 juli 2020 om 13:35

Het is toch ook wel een flinke gok. Want ik kan met niet voorstellen dat er een club zal zijn die deze zomer 15 miljoen voor Rakitic gaat betalen als je hem volgend jaar hoe dan ook gratis kan ophalen. Als Barcelona dus te lang wacht blijven er geen opties meer over, en betalen ze nog een jaar zijn salaris en vertrekt die volgend jaar alsnog gratis. Daarnaast hebben ze dan nog een jaar lang een oude speler die ook nog eens de speeltijd van jonge talenten als Puig in de weg zit.

3 juli 2020 om 13:45

Zijn transfersom is nog niet afgeschreven.

3 juli 2020 om 13:56

Vertel? Hij is 6 jaar geleden voor 18 miljoen overgenomen, volgens mij worden dergelijke transacties uitgesmeerd over 5 jaar (of de originele contractduur volgens mij 5 jaar). Maar als jij hier anders tegen aankijkt hoor ik het graag

3 juli 2020 om 14:14

Spelers worden lineair afgeschreven over de contractduur. Toen hij zes jaar geleden overkwam voor 18 miljoen moest daar het tekenbedrag bij opgeteld worden (laten we voor het gemak zeggen dat dat twee miljoen euro was), wat neer komt op de totale post. Dus Rakitic werd bij zijn aantrekken voor 20 miljoen over vijf jaar afgeschreven, wat neer komt op vier miljoen per jaar. Toen hij zijn contract in 2017, na 3 jaar, werd verlengd stond hij dan dus nog voor 8 miljoen euro op de balans. Zijn nieuwe contract was voor 4 jaar. Als hij een tekenbonus van 1 miljoen bedroeg was zijn totale balanspost 9 miljoen euro, die weer lineair over 4 jaar wordt afgeschreven. Dus 2,25 miljoen euro per jaar. Dan zou hij dus nog voor 2,25 miljoen op de balans staan.

3 juli 2020 om 14:21

Oke dus wellicht staat hij nog voor om en na bij de 2 miljoen op de balans, dan vind ik het nog steeds onredelijk om een transfersom van 15 miljoen te verlangen. Desnoods verwerkt Barca die twee miljoen in een prestatiebonus (bijvoorbeeld bepaald aantal gespeelde wedstrijden). Voor mij weegt die 8 miljoen die die jaarlijks opstrijkt aan salaris in deze zwaarder. Dat geeft weer veel ruimte in het salarishuis.

3 juli 2020 om 14:32

De boekhoudwaarde van een speler is niet direct een vertegenwoordiging voor hun marktwaarde. Bij een club waar veel jeugdspelers in de selectie zitten is de selectie er één met veel verborgen waarde. Neem een De Ligt, bijvoorbeeld, die verkocht werd door Ajax. De Ligt stond enkel voor zijn tekenbonus(sen) bij Ajax op de balans, maar die kon ook gewoon voor een topbedrag verkocht worden. Die extra waarde is waar Ajax veel leuke dingen mee kon/kan doen. Barcelona zit op dit moment in een schuitje waar ze geld nodig hebben. Spelers (ver) boven hun boekwaarde verkopen is daar een mooie manier voor. Zeker als ze een boekhoudkundige winst moeten boeken.

3 juli 2020 om 14:36

Jawel maar in het geval van Rakitic die enkel naar Sevilla wil, en daar desnoods zijn contract voor uit zit ligt de situatie toch anders. Wellicht heeft die nog een bepaalde marktwaarde (tussen de 10 en 20 miljoen). Maar als je hem niet kan verkopen, zit je met zijn dure salaris en een speler die waarschijnlijk sportief geen toegevoegde waarde meer heeft. Sevilla gaat geen (of hele minieme) transfersom betalen. In dat geval zou ik lekker mijn verlies nemen en in elk geval het salaris uit de boeken halen. Daarvan kan je bijvoorbeeld het contract van Puig weer verlengen die nog maar een jaar vastligt.

3 juli 2020 om 14:52

Maar dan gaat het om onderhandelen. Ik zie dit bericht als een bluf vanuit kamp Sevilla/rakitic in de onderhandeling over de transfersom. Rakitic speelt de laatste weken nog veel, dus hij heeft nog wel waarde in de selectie. Zoals we in de laatste wedstrijden tegen Atletico Madrid en Celta zagen kunnen Rakitic en Puig ook samen spelen, dus het is niet direct een kwestie van of-of. Ook de wedstrijd daarvoor stonden ze samen op het veld. De uitgaande transfer van Arthur heeft ogenschijnlijk al plaats gemaakt voor Puig. Waar Pjanic komt te staan wordt uiteindelijk de vraag, maar Barcelona is ook al een tijd bezig om Vidal te verkopen als je de geruchten mag geloven. En ook bij blessures op het middenveld zal je 11 man op dat wedstrijdformulier moeten zetten. Een vervanger van Rakitic' kwaliteiten heb je niet zo maar voor 3 miljoen euro. Ze zullen toch kapitaal moeten vergaren.

3 juli 2020 om 15:08

Alles wat ze er nog uit kunnen krijgen is natuurlijk mooi meegenomen, al is het maar 5 miljoen. Maar als ik moet kiezen om hem nog een seizoen te houden of hem transfervrij laten vertrekken kies ik toch voor het laatste. Vidal mag van mij ook vertrekken, Arthur is al weg. Met Pjanic erbij en Alena die terugkomt van zijn huur periode en Puig die definitief wordt doorgeschoven zijn er Met Busquets, Frenkie, Pjanic, Alena, Puig en eventueel Roberto meer dan voldoende middenvelders. Mocht er de kans zijn zou er nog een 10 bij mogen komen, maar dat zie ik niet gebeuren.

Hopen dat het doorgaat, dat hij weer een wat meer aanvallende rol in kan nemen bij Sevilla.

Waat??? Hij is zeker 40 miljoen waard. Echt ben deze bestuur helemaal zat. Zullen we zien dat real wel modric kan verkopen voor een hele goede prijs. #Bartomeuout

3 juli 2020 om 14:19

40 miljoen voor een speler die niemand bij Barcelona nog in de basis wilt zien (misschien zelf niet op de bank) en die zijn laatste contractjaar ingaat?

3 juli 2020 om 15:03

Sane wordt ook voor 45 miljoen gehaald met 1 jaar contract en hakimi ook voor 40 miljoen met 1/2 jaar contract. Dus rakitic is zoiezo ook 40 miljoen waard. Als hazard 100 miljoen is met 1 jaar contract dan is rakitic dat zeker ook waard

3 juli 2020 om 15:25

Wat zeg jij? Volgens sierd is rakitic gwn 1 van de beste middenvelders hoor. Ben je roketic vergeten? En de laatste wedstrijden is hij 1 van de beste van barcelona.

3 juli 2020 om 15:33

2 jaar geleden was rakitic goed. Zo presteert rakitic al een hele tijd niet meer en 40miljoen is veel te veel voor hem. Barca moet blij zijn als ze uberhaupt nog wat voor hem gaan krijgen. En “roketic” is geen argument voor een goede middenvelder. Ook niet wat sierd zegt. Want sierd zegt ook dat busquets vaker dan normaal de bal verliest maar de statistieken zeggen dat busquets gewoon even nauwkeurig is als 10 jaar geleden. Overigens noemt sierd raketic ook niet meer een van de beste middenvelders

3 juli 2020 om 15:43

Sorry hoor maar als jij denkt dat rakitic niet meer zo goed is kijk jij geen wedstrijden van barca. Je moet is opletten de volgende x. Rent ontzettend veel en loopt alle gaatjes dicht, strooit met passjes van 50/60 meter naar alba en semedo. Is de ideale middenvelder. Na messi misg wel de belangrijkste en 1 die constant presteert.

3 juli 2020 om 16:10

Ik heb de afgelopen 16 jaar misschien maar 10% van de barca wedstrijden gemist. Rakitic is momenteel de slechtste middenvelder die barca heeft. Ik denk dat je aan mijn vinger aan het trekken bent als ik je reactie lees. Het kan niet serieus zijn.

3 juli 2020 om 16:16

@bf1994 volgens mij is die gewoon aan het trollen. 2 jaar geleden was Rakitic inderdaad een hele goede middenvelder, sinds het wk is het echter alleen maar minder geworden en zeker dit seizoen is het gewoon heel matig. Ik zie hier onder de vergelijking met De Bruyne, lachwekkend!

Ik kan me vergissen maar volgens mij heb ik Rakitic sinds de hervatting bijna iedere wedstrijd binnen de Barca lijnen gezien. Daarnaast kan een club als Barca niet met 11 spelers als basis het seizoen door. Dus Rakitic behoort nog steeds tot de basis of je nou wil of niet

3 juli 2020 om 14:33

Onzin. Arthur-Busquets-Frenkie is de basis qua middenveld, echter hebben Arthur/frenkie beurtelings met blessures te doen gehad, waardoor ofwel Vidal ofwel Rakitic vaak aan de aftrap verscheen. Het is dus helemaal niet zo dat hij een onbetwiste basisspeler is.

Rakitic verdient een slordige 8 miljoen per jaar. Stel zijn contract wordt nu verscheurd, bespaar je dus komend jaar 8 miljoen. Er vanuit gaande dat hij echt alleen naar Sevilla wil en anders het jaar uitzit, vernietig je dan dus eigenlijk kapitaal. Het beste zou inderdaad zijn om hem voor 15 te verkopen, maar dit lijkt niet te gaan gebeuren. Van mij mogen ze hem laten gaan, ik irriteer me vaak mateloos als hij speelt en bij Sevilla is hij ook gelukkiger. Met Pjanic, Frenkie, Busquets en Puig staan er in ieder geval al 4 goede middenvelders, met Vidal als goede invaller. Rakitic is overbodig.

4 juli 2020 om 08:17

Ja maar als je hem gratis laat gaan gaat Vidal dat ook vragen..en daarna Coutinho... en daarna...

4 juli 2020 om 15:53

Vind ik allemaal andere gevallen. Rakitic heeft de club enorm veel gegeven en dat al meerdere jaren. Sevila is niet zomaar een club maar eigenlijk zijn enige echte liefde. Als Barca vind ik dat er voor een speler die zo belangrijk is geweest, een uitzondering gemaakt mag worden.

Misschien moet Barca maar eens heel het elftal op de schop gaan gooien, daar hebben ze wel wat centen voor nodig...ik zou bijvoorbeeld best het risico willen nemen met bijv vd Beek, samen op het middenveld met Frenkie en Puig. Voor de verdediging moeten ze ook echt aan de bak, een Cv'er is wel een vereiste. Wellicht zelfs twee, evenals een spits/linksbuiten van formaat.

4 juli 2020 om 00:32

Ja en dat kost Barcelona bakken met geld. Dat hebben ze nu niet. De inkomsten uit gespeelde wedstrijden (tvgelden, tickets) staan ook stil/hebben stil gestaan. En dat geld zit ook niet in de selectie. De enige spelers die iets van waarde vertegenwoordigen zijn onbetwist en zullen niet verkocht worden. Met de verkoop van de hele garde Rakitic, Vidal etc zul je ook niet rijk worden. Geen geld om een nieuw elftal te kopen en dus zal het moeten komen van een bestuur met een visie en een trainer die graag jeugd op de bank heeft, zodat er wat oude rotten verkocht kunnen worden. Dan kun je misschien net één superster halen.

Die jongen heeft het geweldig gedaan bij barca. Kan terug kijken om een mooie tijd. Hun die jongen een transfervrije status en bespaar 8 miljoen op zijn salaris mocht Sevilla echt geen geld willen betalen. Hij geeft aan dat hij alleen naar Sevilla wil. Volgend seizoen heb je pjanic en puig die zijn plek makkelijk kunnen overnemen en waarschijnlijk hoger gaan staan in de picorde

4 juli 2020 om 01:08

Hij heeft het goed gedaan, niet geweldig. Geweldig is weggelegd voor spelers als Neymar, Dani Alves, Pedro, Henry. Maar goed, tijd om weg te gaan en snel.

Gewoon een prijs overeenkomen en laten gaan. De tijd is aangebroken om weg te gaan bij Barca, heeft niet meer die drive zoals in zijn eerste twee seizoenen. Ben best wel verbaasd hoe snel hij ‘oud’ is geworden als speler.

Als je Raki gratis laat gaan zet je de deur natuurlijk open voor je andere spelers die je wil verkopen. Ofwel Raki een heel seizoen laten banken en hem dit op voorhand laten weten ofwel 10 miljoen ontvangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3325
L. SuárezAanvaller2816
NetoKeeper20
R. ManajAanvaller00
M. ter StegenKeeper360
Sergio AkiemeVerdediger00
Jordi AlbaVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

69 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 31 1 5 0
2018/2019 Barcelona 34 3 6 1
2017/2018 Barcelona 35 1 4 0
2016/2017 Barcelona 32 8 5 0
2015/2016 Barcelona 36 7 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren