Cambuur pakt na ‘roast’ van KNVB uit met origineel bericht over Mühren

Vrijdag, 3 juli 2020 om

Robert Mühren blijft SC Cambuur trouw, zo melden de Friezen vrijdag via de officiële kanalen. De topscorer in de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen seizoen, met 26 doelpunten in 29 wedstrijden, wordt nog een jaar gehuurd van Zulte Waregem. Mühren speelde een grote rol in het verspreiden van het nieuws over zijn aanbliven, want de trouwe supporters van Cambuur werden telefonisch als eerste op de hoogte gesteld.

"Het is nog niet officieel naar buiten, maar ik wil jou als trouwe supporter alvast laten weten dat het rond is en dat ik volgend seizoen weer voor Cambuur ga spelen", liet de spits weten via een ingesproken bericht. Een van de supporters van Cambuur bevestigt dat Mühren hem heeft gebeld. "Inderdaad net een telefoontje ontvangen. Hebben ze vorig jaar ook gedaan voor verlenging van de seizoenskaarten door middel van een bericht van Henk de Jong (trainer Cambuur, red.). Mooi gedaan", zo klinkt het op Twitter.

Technisch manager Foeke Booy is verheugd over het aanblijven van Mühren. "Zonder meer een bovenslag", jubelt de bestuurder in Friese dienst. "Het was heel lang onzeker of het ging slagen, maar we zijn enorm blij dat het is gelukt. Robert wou zelf ontzettend graag blijven en sportief revanche nemen met iedereen die betrokken is bij de club. Dat is voor ons niet anders en dat de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie daarbij aan boord blijft is een fantastisch signaal."

Mühren zelf reageert op het YouTube-kanaal van Cambuur op de verlenging van het huurcontract. Eerst komen enkele enthousiaste fans aan het woord, waarna de topschutter met een reactie komt. "Als jullie zo graag willen dat ik blijf, dan regelen we dat gewoon. Ik ben er volgend jaar gewoon weer bij en we gaan op naar sportieve revanche. Gas geven", zo besluit Mühren zijn relaas op het clubkanaal. Mede door de trefzekere aanvaller ging Cambuur lange tijd aan kop. Promotie naar de Eredivisie lonkte, maar vanwege de coronacrisis werd het seizoen door de KNVB definitief geschrapt. Cambuur speelt hierdoor nog minstens een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Cambuur kondigde de contractverlenging van Sonny Stevens, afgelopen donderdag, ook al op een originele manier aan. De club publiceerde een Whatsapp-groepsgesprek, met daarin de vraag van Booy wat voor soort speler moest worden aangetrokken: een doelman of een spits. Zestien spelers waren voor een spits, negen voor een doelman en negen spelers onthielden zich van stemming. De directeuren directeuren Ard de Graaf en Gerald van den Belt verlaten het gesprek uit onvrede, terwijl Stevens juist werd toegevoegd. Hiermeer werd met een knipoog verwijzen naar de stemming van de KNVB eind april wat betreft de promotie/degradatieregeling. Zestien clubs waren toen voor promotie van Cambuur, maar de voetbalbond besloot uiteindelijk om de regeling vanwege de coronacrisis te schrappen.


Poll

Zie jij Robert Mühren volgend seizoen weer topscorer worden in de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door drdoom)

Ben ik de enige die de eerste aankondiging redelijk beschamend vond van Cambuur? Het aankondigen van een speler via een Whatsapp gesprek is al een uitgemolken concept en dan betrek je daarbij ook nog een situatie die je kansloos hebt verloren in de rechtszaal. Verder goed dat ze deze goaltjesdief nog een jaar hebben kunnen huren, hopelijk promoveren ze dit jaar wel gewoon.

3 juli 2020 om 11:30

Ik kan mij de frustratie van Cambuur goed voorstellen hoor. Als je als KNVB zijnde voor een stemming gaat waarbij je ook een neutrale stem kan uitvoeren en achteraf pas laat weten dat de neutrale stemmen bij antwoord ‘nee’ bijgevoegd worden dan ben je niet netjes bezig.

3 juli 2020 om 11:35

Van tevoren was duidelijk bekend dat het om een peiling zou gaan bij de clubs, dus geen bindende stemming. Als iedereen voor promotie/degradatie had gekozen dan had de KNVB alsnog voor geen promotie/degradatie kunnen kiezen. We zijn inmiddels bijna 2 maanden verder, Cambuur heeft compensatie gekregen en we moeten weer verder. Blijven hangen in het verleden en sneren blijven uitdelen aan de KNVB is nergens goed voor.

3 juli 2020 om 11:38

Pfff. Het is dan ook met een knipoog. Daar zo zuur op reageren is nergens goed voor.

3 juli 2020 om 18:02

Nog maals, de neutrale stemmen zijn niet bij "nee" gevoegd. Er waren echter minder "ja" stemmen dan de rest, dit betekend niet dat "nee" en neutraal samen worden gevoegd, maar dit betekend puur dat op basis van een x aantal stemmen, de meerderheid niet voor "ja" heeft gekozen.

3 juli 2020 om 19:39

En ook niet voor nee.

3 juli 2020 om 11:35

Beschamend omdat ze de rechtszaak kansloos hebben verloren? Wat een onzin. De KNVB heeft gewoon een belachelijke beslissing genomen. Juridisch gezien zijn ze echter bevoegd om zo'n beslissing te nemen, dus had Cambuur geen poot om op te staan. Ze steken dan ook de draak met de KNVB, niet met de rechterlijke uitspraak. Gewoon leuk gedaan.

3 juli 2020 om 11:46

Ik zeg niet dat het beschamend is dat ze de rechtzaak hebben verloren. Je legt me nu woorden in de mond. Ik vind het beschamend dat ze nu 2 maanden later, nadat ze al compensatie hebben gekregen en waardoor ze waarschijnlijk het geld hadden om Mühren weer te huren. Weer een sneer naar de KNVB willen geven d.m.v. een belachelijk filmpje. Ik snap je frustratie gezien je Cambuur fan bent.

3 juli 2020 om 11:57

Ik leg helemaal geen woorden je mond, maar goed... fijn dat je mijn frustratie begrijpt. Ik begrijp alleen niet waarom je zo'n punt van dit filmpje maakt. Het is gewoon grappig bedoeld en met een knipoog. En zo'n compensatie is natuurlijk leuk, maar weegt niet op tegen daadwerkelijke promotie .het heeft wel geholpen om de selectie bij elkaar te houden en een nieuwe poging te doen om alsnog te promoveren en daarmee sportieve revanche te halen.

3 juli 2020 om 13:17

@rikkinho laat je niet gek maken, je hebt helemaal gelijk. Gewoon een leuke actie van Cambuur man, toch leuk dat iedereen er iets moois van wil maken

3 juli 2020 om 18:09

Kolere RomBomCu wat maak jij je druk om een grap van Cambuur. Als de supporters het leuk vinden en daarmee extra blij zijn omdat Muhren blijft is het toch prima? Niets beschamends aan, eerder jouw noodzaak om hier wat van te vinden.

3 juli 2020 om 11:41

Aankondiging via Whatsapp is inderdaad al vaker gedaan maar ik vond het ‘laten we democratisch stemmen’ onderdeel wel gevat. Beetje spot drijven met die aparte gang van zaken, moet kunnen toch?

3 juli 2020 om 12:08

Man drink niet zoveel azijn. De club jankt niet meer en maakt er zelfs grapjes over nu. Of heb je liever die jankbek uit Utrecht die wel het geld aanneemt en ondertussen maar blijft janken.

Ik vind nog steeds dat de Knvb achteraf gezien niet de juiste beslissingen heeft genomen in de coronacrisis. Hoe kan het dat in andere competities wel de conpetities kunnen worden uitgespeeld zonder publiek en hier niet? Hoe kan het dat wij straks geen landskampioen hebben en in de rest van Europa er wel landskampioenen zullen zijn? Hoe kan het dat Cambuur geen promotie heeft gekregen en dat ze het hele seizoen dus voor niks hebben gevoetbald? Hoe kan het dat de Knvb een video conference houdt met stemmingen en dan de meerderheid van de stemmingen negeert?

3 juli 2020 om 11:42

Ik snap de frustratie, maar ik kan mij wel voorstellen dat de KNVB heeft besloten om de competitie stop te zetten onder druk van de regering. Ik denk dat KNVB op dat moment gewoon niet veel kon. Er mocht gewoon op moment van stopzetten geen betaald voetbal worden gespeeld tot 1 september. Gezien de omstandigheden vind ik het een begrijpelijke keuze om de competitie stop te zetten. De promotie/degradatie-regeling is mijn inziens wel een enorm fiasco geworden ja.

3 juli 2020 om 12:33

Maar het is nog steeds zo dat formeel de regering de competitie heeft stop gezet. Zij hebben een verbod aangekondigd tot 1 september voor vergunningsplichtige evenementen, zoals dus een voetbalwedstrijd. Dus de KNVB kon niets anders doen dan dat volgen. Voor de rest weet ik ook niet of de KNVB goed heeft gedaan. Maar er zouden altijd boze partijen zijn geweest. En ze hebben nu gekozen voor de oplossing (competitie ongeldig verklaren), die het makkelijkst in theorie te verkopen is vanwege de minste gevolgen. Anders hadden ze een kampioen moeten aanwijzen, degradanten, promovendi. Achteraf was misschien het meest wijze besluit geweest dat de regering niet direct een stop hierop had gezet. Maar ja, achteraf.

3 juli 2020 om 12:30

De regering had besloten dat er tot 1 september geen betaald voetbal gespeeld mocht worden. Niet met en niet zonder publiek. Hierop kon de knvb niet anders besluiten dan de competitie te beëindigen.

3 juli 2020 om 12:34

Dan heeft de regering wat uit te leggen. Nu zijn wedstrijden zonder publiek gewoon mogelijk. Ook in Nederland. Door het besluit van de regering hebben we nu geen landskampioen in Nederland. En hebben we ook geen promovendi in Nederland.

3 juli 2020 om 13:07

Het is simpelweg een koe in de kont kijken.

3 juli 2020 om 13:24

Jij had liever gezien dat ze, ondanks dat het door vooruitschrijdend inzicht toch weer mogelijk was, de competitie tot 1 september hadden verboden?

Ik dacht dat ze failliet zouden gaan als ze niet zouden promoveren. Was schijnbaar toch gewoon een leugen die ze de rechter op de mouw probeerden te spelden. Ik heb zoiets van dat als je dingen beloofd dat je ze dan ook moet doen. Voor de rest natuurlijk prima dat ze hun selectie in stand kunnen houden. Maakt de kans op wederom een goed seizoen groter. Muhren was echt heel sterk in de KKD vorig jaar. Wellicht is dat gewoon zijn niveau.

3 juli 2020 om 11:48

Je kan niet in de toekomst kijken natuurlijk, en ze hebben sowieso niet beloofd om failliet te gaan.

3 juli 2020 om 12:24

Zij pretendeerden wel in de toekomst te kunnen kijken door met een faillsement te dreigen, om zo meer op de emotie van zowel de rechter, Knvb als publieke opinie in te spelen.

3 juli 2020 om 12:32

Zonder compensatie was de kans aanwezig, maar beloofd is er niks.

3 juli 2020 om 15:00

Loop niet de hele tijd onzin te verkondigen over Cambuur, dat het je favoriete club niet is oke, maar daarom hoef je ze niet perse zwart te maken. Cambuur heeft nooit gepretendeerd dat ze failliet gaan, maar ze vreesde ervoor. Voor de goede orde hier nog even het stuk wat jij citeert.""of ik vrees voor het voortbestaan van Cambuur? Ja", zei algemeen directeur Gerard van den Belt zondag tegen de Nos. "als wij daadwerkelijk in de Keuken Kampioen Divisie blijven gaan we 1,5 miljoen euro onder water. En daar komt de coronacrisis nog bij, waar we allemaal last van hebben."

3 juli 2020 om 12:10

Ben je echt zo dom of doe je alsof. Er is duidelijk gezegd dat als er geen promotie volgt of compensatie dan klapt de boel. Niet moeilijk te begrijpen toch?

3 juli 2020 om 12:23

Ik ben slimmer dan jij want ik kan wel exact lezen en luisteren wat ze hebben geroepen. Er is geen voorbehoud gemaakt van 'compensatie' en dat dan alle problemen zijn opgelost. Er werd alleen over promotie gesproken.

3 juli 2020 om 15:01

Mogelijk ben je dan toch minder slim dan je denkt. Je hebt ergens wat gelezen of gehoord of wellicht een kop van een artikel gelezen. Maar zal het nogmaals quoten voor je:"""of ik vrees voor het voortbestaan van Cambuur? Ja", zei algemeen directeur Gerard van den Belt zondag tegen de Nos. "als wij daadwerkelijk in de Keuken Kampioen Divisie blijven gaan we 1,5 miljoen euro onder water. En daar komt de coronacrisis nog bij, waar we allemaal last van hebben.""

3 juli 2020 om 12:28

Dat riep Twente toen ook: 'Als we degraderen, gaan we failliet.' Het is gewoon aandacht vragen en zielig doen. Voetbalclubs gaan niet zo snel failliet. Als Cambuur dit seizoen nou met Mühren weer als topscorer weet te promoveren, zou het toch mooi voor Cambuur zijn als ze dan wat middelen krijgen om hem definitief over te nemen?

3 juli 2020 om 12:52

Poeheeej! Twente heeft gezegd dat een faillisement bij verplichte degradatie vrijwel zeker was gebeurd. Echter kregen we daarna steun van o.a. de noabers. Verder heeft Cambuur niet de gigantische schuldenlast welke wij destijds hadden. Klein verschilletje.

3 juli 2020 om 14:58

Och, daar ben je weer. Kon het niet nalaten om nog even een sneer richting Cambuur uit te delen. Misschien moet je wel even het nieuws volgen, ze hebben inmiddels een compensatie toegezegd gekregen van de Knvb en het solidariteitsfonds dat opgericht is. Dus inderdaad een faillissement is niet/minder aan de orde nu. Daarbij moet de grootste klap voor alle clubs nog komen, dus voordat je voorbarige conclusies gaat rekken zou ik dat allemaal nog even afwachten. Ik zou er niet verbaasd van opkijken dat er alsnog clubs gaan vallen in de Kkd.verder on topic. Mooi dat Muhren blijft, is een perfecte spits voor dit niveau, verwacht mocht Cambuur de eredivisie in gaan dat hij het een stuk lastiger zal hebben om met het niveau mee te komen, althans wat hij tot dusver heeft laten zien bij andere ere divisie clubs.

Haha. Lekker gedaan! Knap om de selectie bij elkaar te houden. Goed werk van Foeke. En nu komend seizoen ophalen wat ons toekomt. Cambuur komt eraan!

Leuk die telefoontjes, maar niet echt origineel meer. Kan me herinneren dat Joeri de Kamps een maat van me " belde". En die is al 5 jaar weg denk ik. Zuur dat ze niet gepromoveerd zijn, maar dankzij tegemoetkoming van de Knvb kunnen ze nu wel de selectie bij elkaar houden. Daar waar andere clubs flink terug moeten. Niet helemaal een gelijk speelveld voor alle clubs zo.

Sneue en kinderachtig van cambuur. Dat met de knvb is geweest en moet je nu bovenstaan, life goes on.

3 juli 2020 om 11:47

Ach ja, ik vind dat ze wel recht hebben op een kleine steek onder water. Het is sowieso knap hoe snel ze de knop hebben omgezet na zo'n grote teleurstelling. Ze zijn in europa de enige club die bovenaan stond die niet gepromoveerd zijn.

3 juli 2020 om 12:11

En dan mag je daar niet op een luchtige manier mee omgaan? Wat drink jij bij het ontbijt azijn?

@rombomcu Zou jij het niet kunnen zien als een subtel grapje ? Ik heb het gewoon zo gezien. Dat er nog hier en daar frustratie leeft in Leeuwarden (en Doetinchem) begrijp ik best. Maar dat er nu een m.i. ludieke grap wordt uitgelegd als frustratie daar ben ik het niet zomaar mee eens.

Veel zure reacties hierop. Gewoon een (leuk) grapje, niet teveel achter zoeken. Als het mediateam van een willekeurige club uit de hoofdstad met een rood wit shirt het had gedaan was het trending geweest.

Ik vind het nog steeds donders sneu voor Cambuur, ten gevolge van de crisis, nog een jaar moet bewijzen om te kunnen promoveren.misschien heeft Knvb te vroeg besloten om alles te schrappen.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NEC168
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
G. KorteAanvaller85
R. MührenAanvaller88
I. KallonAanvaller75
S. StevensKeeper90
R. OratmangoenAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

12 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 SC Cambuur 8 8 0 0
2019/2020 SC Cambuur 29 26 1 0
2018/2019 NAC Breda 14 0 0 0
2017/2018 Sparta Rotterdam 28 7 2 0
2017/2018 Zulte Waregem 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Robert Mühren beloond voor sterke periode; Nick Olij beste keeper

Robert Mühren is verkozen tot de Beste Speler van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller van SC Cambuur ontvangt daarom het Bronzen Kampioensschild. Nick Olij van NAC...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren