‘Het is veelzeggend dat NAC nu al 10.000 seizoenkaarten heeft verkocht’

Zondag, 5 juli 2020 om

Voor veel profvoetballers is een onzekere tijd aangebroken nu ze sinds 1 juli clubloos zijn. Dit geldt officieel ook voor Pele van Anholt, al mag hij nog wel hoop koesteren dat NAC Breda hem alsnog een nieuw contract voorschotelt. De 29-jarige verdediger blikt in een exclusief interview met Voetbalzone terug op het abrupt beëindigde seizoen, gaat in op zijn eigen toekomst en waagt zich ook aan een voorspelling over zijn getalenteerde ploeggenoot Jan Paul van Hecke.

Door Thijs Verhaar

Nee, hij hoeft er geen seconde over na te denken. Dit is zonder twijfel het meest bizarre seizoen uit zijn loopbaan, die hem door de jaren heen langs vier Nederlandse clubs en een kortstondig verblijf bij LA Galaxy leidde. Met NAC begon de vleugelverdediger dit seizoen voortvarend aan de competitie, maar na het winnen van de eerste periodetitel zakte de Parel van het Zuiden ver weg. Als degradant uit de Eredivisie werd de ploeg voor aanvang van de competitie bestempeld als titelkandidaat, maar negen wedstrijden voor het einde stond men slechts op de vijfde plaats met een achterstand van zestien punten op lijstaanvoerder SC Cambuur.

“Toch geloof ik er heilig in dat we hadden kunnen promoveren. We hebben dit seizoen twee keer een trainerswissel meegemaakt en de onder Willem Weijs ingezette ommekeer werd onder Peter Hyballa doorgetrokken”, meent Van Anholt. “We kwamen er na een hele slechte periode steeds beter in en met onze periodetitel op zak hadden we sowieso mee mogen doen aan de play-offs. Onze vorm was goed voor het uitbreken van de coronacrisis, dus het is heel zonde dat in Nederland zo snel werd besloten om de competitie te beëindigen – zeker als je nu ziet dat er in andere landen wel volop wordt gevoetbald.”

Van Anholt kwam in de zomer van 2018 in het Rat Verleghstadion terecht, nadat hij mede door een serieuze knieblessure niet in aanmerking kwam voor een langer contract bij LA Galaxy. “NAC heeft mij in die tijd een nieuwe kans geboden en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor”, aldus Van Anholt, die officieel niet meer in dienst is bij de Brabanders, maar nog wel meetraint om zijn conditie op peil te houden. “Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad bij NAC en in de stad Breda. De club had de intenties om verder te gaan met mij, maar door omstandigheden is het even on hold gezet. We gaan zien hoe het loopt.”

Van Anholt speelde eerder voor LA Galaxy, sc Heerenveen, Willem II en FC Emmen.

Voorlopig is de rechtsback echter vrij om te gaan en staan waar hij wil. Daar maakt hij op zijn LinkedIn-pagina ook allerminst een geheim van, want een filmpje van zijn hoogtepunten van dit seizoen wordt vergezeld door de hashtag freeplayer. Diverse media concludeerden daaruit dat zijn tijd in Breda ten einde is, maar Van Anholt houdt voorlopig alle opties open. “Als ik echt weg had gewild, had ik wel op mijn pagina aangegeven dat ik op zoek ben naar een nieuwe uitdaging. Ik vind NAC een heel mooie club en het is ook veelzeggend dat er nu alweer 10.000 seizoenkaarten zijn verkocht.” De club uit Breda is na Ajax, Feyenoord, PSV, FC Twente en FC Groningen de zesde club van Nederland die die magische grens heeft doorbroken.

Indien NAC de komende weken toch nog met een nieuw voorstel voor hem komt, ziet Van Anholt zichzelf graag nog een jaar in het geel-zwarte tenue spelen om voor promotie te strijden. “Die kans is ons nu ontnomen en dat is jammer. Dit seizoen heb ik vrijwel alles gespeeld en ook Hyballa ziet het heel erg in mij zitten. Dat is heel belangrijk voor me”, aldus de rechtsback, die afgelopen seizoen veelvuldig naast groeibriljant Jan Paul van Hecke stond opgesteld. De kans op een hernieuwde samenwerking lijkt zelfs bij een langer verblijf van Van Anholt klein, want zijn twintigjarige ploeggenoot wordt met diverse clubs uit de Eredivisie in verband gebracht en kan naar verluidt zelfs voor AS Monaco tekenen.

Van Anholt acht de centrumverdediger ook rijp voor een overstap en gunt hem dat van harte. “Het zou een logische vervolgstap zijn als hij nu ergens in de Eredivisie tekent. Als we heel eerlijk zijn, heeft hij nu niet veel ervaring, dus dat zou goed voor hem zijn. Ik weet zeker dat hij een stap hogerop aan kan”, meent de rechtsback, die zelf 166 duels in de hoogste afdeling van Nederland op zijn naam heeft staan. “Toen JP in zijn eerste seizoen met ons meetrainde, zag ik gelijk iets wat niet veel jonge spelers hebben. Iets van ‘schijt, ik ben hier en ik laat het zien’. Dat brengt een speler wel ver, maar dan is het ook altijd nog de vraag of je de kans krijgt. Daar blijf je altijd van afhankelijk.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Social Media Manager: 'Live-video's enorm populair tijdens coronacrisis'
Meer video's

Poll

Hoop je dat Van Anholt ook volgend seizoen in Breda speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door j.pernambucano)

NAC heeft echt een geweldige achterban. Het wordt tijd dat ze daar eens een keer op een lijn komen te zitten. Nu is er al weer gezeik tussen de trainer en de technische man. Maar een club met zulke supporters, stadion en stad hoort eigenlijk gewoon in de Eredivisie thuis. Alleen moet je het wel ff doen.... En dat is lastig met al die ego's.

2 juli 2020 om 14:57

Klopt maar ons altijd verschuilen achter het waar we 'thuis' horen schiet ook niet op. Blijkbaar horen we nu in de KKD en zijn er genoeg maffe figuren die het alsnog prima en gezellig vinden! Like me! Om in de eredivisie te voetballen moet je hoog eindigen, in de voetbalranking, niet in de supportersranking.

3 juli 2020 om 13:21

Niemand wint er in Bredaaaa! Behalve de gehele eredivisie dan NAC is als club top man! Supporters zijn echt buitengewoon, probleem zijn die popie Jopies op kantoor die de club verpestten

4 juli 2020 om 01:49

Haha compliment. Grandioze reactie die net zo waar is als nederig. God, dat zien me waar weinig deze tijd.

Groningen is na Ajax, Feyenoord, Psv, FC Twente en NAC de zesde club die deze mijlpaal doorbroken heeft. NAC had ze eerder dan Groningen, die hebben ze enkel en alleen sinds dit weekend door Robben. Ben wel benieuwd naar NAC dit jaar. Nog niet echt versterkt, maar de namen die klinken zijn wel prima eredivisie spelers. Van Ooijen en Drost oa.

2 juli 2020 om 15:53

Ik verwacht sowieso een leuk KKD seizoen. Ook de Graafschap heeft zich op het oog goed verstrekt en veel bepalende spelers tot nu toe weten te behouden.

3 juli 2020 om 10:23

Drost gaat terug naar PEC, dus die kan je van het lijstje schrappen.

3 juli 2020 om 14:47

Groningen was zonder Robben ook op 10000 uitgekomen. Hadden voor dat bekend was dat Robben kwam al meer verkocht dan vorig jaar. Dat was ruim 9500 vorig jaar

Mooie club, zonde dat ze nog steeds in de KKD spelen. hoop dat ze snel terugkomen waar ze thuishoren.kom zo enkele keer in het jaar bij NAC en daar is het altijd een gezellige bedoeling

Daar kunnen heeel veel clubs, inclusief mijn clubje jaloers op zijn! Wat een volksclub dat NAC!

Een van de 6 clubs met meer dan 10000. Maar wel in de eerste divisie. Dat is wel knap. Volgens mij afgelopen seizoen ook de meeste uitsupporters. Dus ook uitsupport. Netjes

Tja zoveel trouwe supporters, maar al jaren zo’n bende als club. Altijd tekorten, veel verloop van trainers, bestuur... als ze een leiding hadden gehad al bij Heracles hadden ze gewoon stabiel in de eredivisie gezeten.

2 juli 2020 om 21:29

Helaas zal dat ook niet veranderen. NAC is van de ondergang gered door een groep rijke ‘fans’ die nu de grootaandeelhouders zijn. Iedereen die voor NAC is, is ze eeuwig dankbaar, maar doorpakken doen ze niet en soms bemoeien ze zich letterlijk als fans met de club, waardoor er geen stabiliteit is, ego’s de overhand krijgen en het nooit maar dan ook nooit rustig is bij NAC. NAC is weer opgeklommen, maar die laatste stap naar eredivisie is nog net iets te lastig. En nu ook weer met de ruzies tussen hyballa en van abbeele. Hopelijk kan Manders alle neusjes de juiste kant op krijgen en promotie afdwingen. Dan kan NAC weer groeien naar een club die elk jaar voor de playoffs voor EL strijdt. De potentie is daar, hup NAC

2 juli 2020 om 23:02

Zolang er maar bier is, vinden de NAC fans het volgens mij wel prima😉. Ik hoop van harte dat ze promoveren, en dat Hyballa ze naar de Eredivisie brengt! Wat een moiie club met een fantastische achterban, nu nog op het veld!

3 juli 2020 om 06:04

Dat is een van de slechtste argumenten/opmerking die er is. Omdat er veel bier wordt gezopen betekend niet dat de supporters het maar goed vinden. Tuurlijk is er een groep supporters die het ziet als uitje voor het stappen, maar dat is ook de groep die maar een paar jaar komt, de hondstrouwe supporters zijn een van de meest kritische in het land, wat zeker wel te zien en merken is in de beleving, maar ook de druk en de invloed die het heeft op de club zelf... dus nee, de supporters vinden het niet goed als er alleen maar bier is, in tegen deel zelfs

3 juli 2020 om 07:24

@J.pernambucano als dat zo was dan waren de supporters al veel eerder in opstand gekomen tegen de clubleiding. Met een opstand bedoel ik overigens geen rellen zijn zat manieren om als collectief je onvrede te uiten en maatregelen te eisen. Maar niets van dat alles. Men vind het prima zoals het nu gaat lijkt het wel. Dus ja veel supporters maar geen clubliefde.

3 juli 2020 om 08:22

Haha Robby, wat een onzin. Er zit zowat ieder jaar een nieuwe clubleiding. Die onvrede wordt iedere keer geuit. Nu richting van de Abbeele. Supporters en spelers staan vrijwel 100% achter Hyballa. Probleem is dat een club er niet gebaat bij is continu andere mensen aan te stellen.

3 juli 2020 om 10:14

@robby, Misschien dat jij dat niet volgt of ziet, maar de supporters zijn juist heel erg opstandig en begaan met de club en er zijn genoeg eisen die gevraagd worden aan de Rvc, aandeelhouders en technische mensen. Deels ook door die kritische noot van de supporters blijft het onrustig (wat ook weer niet altijd goed is), de druk zit er vol op om goed te presteren bij Nac. Afgelopen jaar zijn er ook innitatieven onderzocht om de club in de handen van de supporters te krijgen door het over te kopen van de grootaandeelhouders etc. etc.

3 juli 2020 om 10:29

@beesbnac,ja dat vind ik dan nu net weer een beetje jammer. Alsof Hyballa opeens de messias is. Hij had nooit zo mogen reageren in het openbaar, helaas heeft die met Blanco een pion die die bij bndestem kan gebruiken (had gehoopt dat die minder invloed zou hebben nu zijn informatiebronnen weg zijn).van Abbeele heeft de opdracht gekregen om de focus te leggen op jonge spelers die met winst verkocht kunnen gaan worden. Daar heeft hij de focus opgelegd en heeft hij vorig jaar best behoorlijk gedaan. Moest een compleet team weg zien te werken en daarna een nieuw elftal opbouwen. Tuurlijk zitten er dan wel eens misperen tussen, maar over algemeen is het naar behoren gedaan. Dat er daarna een zooitje gemaakt wordt door Brood, kan Van Abbeele niks aan doen, want ook met deze selectie moet je bij bovenste 3 eindigen. Dan komt Hyballa in de winterstop opeens en die wil andere spelers. Is er dan iets bij de gesprekken verkeerd gegaan of heeft de directie/rvc/aandeelhouders verkeerde informatie doorgegeven aan hyballa en ook aan van abbeele. Want dan hadden ze beter van wonderen kunnen nemen, die ook de volle focus op jonge spelers legt. Dus ergens is er daar een kink in de kabel geweest, die toen al voorkomen had kunnen worden. Nu wordt hyballa als koning gezien omdat die lekker alles er uit gooit wat die denkt en veel dingen roept die de supporters willen horen, maar ik vind persoonlijk dat van abbeele niet als zondebok aangewezen moet worden. Maargoed, hopelijk kunnen de neusjes weer dezelfde kant op en komt er eindelijk weer een goede kans op promotie.

3 juli 2020 om 11:47

Misschien heb je gelijk alleen worden de acties wel heel erg binnenskamers gehouden waardoor het echt geen druk op de juiste mensen komen. BN de Stem en Omroep Brabant maken al melden wanneer er iemand op de tribune een scheet laat maar er is niets te vinden dat de supporters ontevreden zijn over de gang van zaken bij de club. Geen protest acties alleen de zoveelste actie van het bestuur dat er iemand eruit vliegt. Nergens is te lezen dat de supporters acties ondernemen sterker nog massaal naar wedstrijden en de polonaise op de tribune. Hiermee geeft je echt het signaal af dat het jullie niet zoveel uitmaakt en om die reden blijven incapabele mensen bovenin zitten waardoor en geen goede leiding wordt aangesteld en het een bende blijft.

5 juli 2020 om 12:08

Kom zelf uit Breda en zit regelmatig bij Nac. Zelf ben ik Ajax supporter dus ben redelijk neutraal. Als ik 1 ding kan zeggen is dat bier wel op 1 staat bij de supporters. Een tijd terug toen Ajax opbezoek kwam en het 0-8 voor Ajax was gingen de supporters alleen maar meer halen en er een feest van maken om ajax te steunen richting de 10 haha. Zonder gekheid de gezelligheid (met bier) staat voorop.

5 juli 2020 om 12:25

@076ray,dat hangt er vanaf waar je zit! Want het grootste gedeelte is toch echt doodziek en chagrijnig als er slecht gespeeld wordt of verloren (al moet ik wel zeggen dat ik het minder vind geworden in de afgelopen 10 jaar, dat moet ik wel toegeven, de passie is minder). Voor sommige is het inderdaad gewoon het indrinken voor het naar de stad gaan, dan doet de uitslag weinig aan je gemoedstoestand.daar noem je ook een wedstrijd. Als je na 33 minuten 0-5 achter staat dan zakt de moed wel naar je schoenen. Ik was strontchagerijnig de eerste helft en met mij vele andere. En ja tweede helft was de realiteit bij vele binnen gedrongen, maar Ajax toejuichen naar de 10 is onzin. Er werdt cynisch geklapt en gejuicht als NAC al meer dan 1x de bal overspeelde. Dat is compleet iets anders als de tegenstander toejuichen.

Was altijd één van mijn favoriete awaydays. Hoop dat ze gauw weer terugkomen in de Eredivisie

Ik snap niet dat mensen NAC een mooie club vinden. Ben er een aantal keren geweest maar ik vind het toch echt niet sfeervol daar. Het is in alle opzichten een club die wanbeleid voert. Beter kunnen ze kijken naar 'buurman' Willem II. Daar voeren ze een verstandig beleid en het is ook nog eens een deftigere club dan Nac.

3 juli 2020 om 08:25

Ik snap niet dat je dan wel Arsenal fan bent, als we het toch over tegenvallende sfeer hebben. Willem II is zeker deftiger en beter beleid op het moment. Dat is ook jaren niet zo geweest en draait vast ook wel weer een keer om. Mensen vinden nac mooi omdat er ook nu weer zo snel zoveel kaarten verkocht zijn. De sfeer is in de JL natuurlijk een stuk minder dan in de ED. Dat heeft ook te maken met een verwachtingspatroon. Neemt niet weg dat op dit moment vrijwel nergens in de JL (graafschap natuurlijk wel) en in iets mindere mate de ED de sfeer gelijkwaardig is.

3 juli 2020 om 10:37

Sinds de verhuizing naar het Emirates is de sfeer inderdaad tegenvallend. Op Highbury was de sfeer echt leuk en het was ook nog eens een mooi klassiek stadion. Desondanks blijft Arsenal een hele mooie club. De clubs waar ik heel veel sfeer heb beleefd zijn Liverpool, Newcastle United, Crystal Palace, Hearts, Rangers, Dortmund en Antwerp FC. Daar kan NAC zich echt niet aan meten.

3 juli 2020 om 11:40

Je weet dat ze Highbury library noemde

3 juli 2020 om 12:25

Ja, dat weet ik maar al te goed. Maar die mening is sterk overdreven. De wedstrijden dat ik er bij was waren wel degelijk sfeervol. Maar ja, wat verstaat men onder sfeer ?

4 juli 2020 om 13:05

Dat is het mooie van een eigen mening hebben, jij hoeft het geen mooie club te vinden en tegelijkertijd kan dat voor duizenden mensen wel zo zijn. NAC is toch echt wel sfeervol naar mijn mening. Ik ben er een aantal keren geweest (zonder Ajax shirt) en ik vond het erg leuk. Er hangt een hele relaxte sfeer en er wordt niet bij elk duel verwacht dat er 5 goals in vliegen en 3 punten in Breda blijven. Wanneer ik bij Ajax zit proef ik de verplichting om te winnen, bij NAC proef ik de gezelligheid en tegelijkertijd nuchtere instelling. Tuurlijk, ze zitten niet in het stadion om NAC te zien verliezen, maar het verwachtingspatroon is gewoonweg een stuk minder streng. Als NAC goed speelt is de sfeer nog leuker. Daarnaast zijn de NAC supporters goed voor elke club, de voorraad bier is bijna altijd op als NAC geweest is. Maar nogmaals, het is slechts een mening. W2 is nu wat beter dan Nac, maar niet al te lang geleden was NAC het goede voorbeeld voor W2 als het gaat om deftigheid. Het beleid? Tja.. dat is niet alleen bij NAC slecht, dat was bij Ajax ook jarenlang om te huilen en niet al te lang terug ook bij Feyenoord.

Menig eredivisieclub mag daar jaloers op zijn.

NAC is gewoon een leuke club. Snap niet dat ze het zo verkloot hebben want vroeger was een "avondje NAC" vaak een moeilijke wedstrijd voor elke club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. KramerKeeper
N. OlijKeeper
Javi NoblejasVerdediger
G. LeighVerdediger
J. MashartVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
23 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Omar Rekik, het broertje van Karim Rekik, staat mogelijk voor een overstap naar Nederland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren