Nieuw uitshirt van Feyenoord uitermate positief ontvangen

Donderdag, 2 juli 2020 om

Feyenoord heeft donderdagochtend het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2020/21 gepresenteerd. De Rotterdammers gaan de uitwedstrijden in de nieuwe jaargang spelen in een rood-zwart shirt, met een rode broek en sokken. Het nieuwe uitshirt wordt op social media door het gros van de supporters uitermate positief ontvangen.

Het enige puntje van kritiek dat via social media wordt geleverd, is het feit dat er een zogenaamd ‘plaklogo’ op het shirt zit. In tegenstelling tot vorige seizoenen is het logo van Feyenoord niet op het shirt geborduurd. Het is de derde keer dat kledingsponsor Adidas kiest voor een zwart uitshirt. In seizoen 2014/15, het eerste seizoen dat de Duitse kledingfabrikant weer de shirts van Feyenoord leverde, speelden de Rotterdammers zijn uitwedstrijden in een zwart shirt met groen en witte accenten.

De twee daaropvolgende seizoenen speelde Feyenoord in een blauw uitshirt, waarna in seizoen 2017/18 werd gekozen voor een groen-zwart gestreept uitshirt. De afgelopen twee jaar speelden de Rotterdammers hun uitwedstrijden andermaal in het blauw. Nu keert Feyenoord terug naar een uitshirt met de clubkleuren: rood, wit en zwart. “Zo zijn aan de voorkant horizontale rode strepen en een opvallend grafisch element te vinden. In de kraag en mouwen zijn juist witte details opgenomen. Ook de partnerlogo’s en rugbedrukking zijn wit, in lijn met de drie adidas-strepen aan de zijkant van het shirt”, schrijft Feyenoord op de officiële website.

“Waar het shirt overwegend zwart is, zijn het broekje en sokken rood, waarbij de kousen ook drie witte adidas-strepen bevatten. Het nieuwe uittenue is, net als de traditionele driekleur in het thuistenue, zo een mix van rood, wit en zwart - maar dan in een moderne, progressieve interpretatie. In de nek is de tekst ‘Feyenoord Rotterdam’ te vinden”, zo valt er te lezen. Het nieuwe uittenue ligt vanaf zaterdag in de fanshops, maar is direct al online te bestellen.


Poll

Mooi shirt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Als PSV-fan moet ik zeggen dat ik dit er wel echt vet uit vind zien!

2 juli 2020 om 10:09

Bij nader inzien hadden ze wel beter voor een zwart ipv een fel rood broekje kunnen gaan, past beter bij de kleuren van het tenue

2 juli 2020 om 10:15

Dat komt omdat het thuistenue al een zwart broekje heeft, het is de bedoeling dat die kleuren verschillen

2 juli 2020 om 10:17

Dan hadden ze ook voor iets meer Bordeaux rood kunnen gaan. Dit rood vloekt als de neten met het shirt.

2 juli 2020 om 10:23

Het thuistenue heeft ook al een zwarte broek. Dus denk dat daarom gekozen is voor een andere kleur broek.

2 juli 2020 om 12:22

Het rood van het broekje past niet bij hetzelfde rood op het shirt? Lekker logisch. Die twee golven op het shirt zijn gewoon dezelfde kleur.

2 juli 2020 om 10:18

Rood en zwart kan ik als Amsterdammer zeker waarderen. Eerlijk is eerlijk, mooier dan het uittenue van mijn cluppie.

2 juli 2020 om 11:36

Het lijkt enorm veel op keeperstenue van 2 jaar geleden trouwens.

2 juli 2020 om 11:06

Ben er erg blij mee, alleen jammer van het plak logo en het broekje. Maar een van de beste in jaren.

Mooi tenue, en een keer iets nieuws. Kijken wat we dit jaar met het shirt kunnen bereiken.

Moet zeggen dat ik het wel iets vind vinden. Oogt lekker agressief.

2 juli 2020 om 12:45

Ja ziet er netjes uit.ik was ff bang dat Adidas weer met iets belachelijks aan zou komen kakken… Maar het valt alleszins mee.

Mooi, maar eigenlijk meer een trainingsshirt tbh...

2 juli 2020 om 10:05

dat had ik nou ook. Zeker niet lelijk, maar vooral een mooi trainingsshirt

2 juli 2020 om 10:39

Idd. Ok shirt maar meer een trainingsshirt

2 juli 2020 om 12:53

Dat vind ik met het thuisshirt van Dortmund ook, maar dan nog veel meer

Volgens mij het eerste tenue dat niet 'uitgelekt' is. Ziet er overigens wel goed uit!

Ik moet zeggen... ik ben onder de indruk! Ik vind het echt een tof shirt.. en dan ook nog van die retro bedrukking voor de namen/nummers.solide 9/10 dit shirt!

2 juli 2020 om 11:20

de retrobedrukking is heel gaaf. helaas vind ik de voorkant toch een stuk minder eerlijk gezegd. het patroon vind ik niet mooi.

Prima shirt, wel jammer dat de adidas strepen op de zijkant wit zijn ipv rood. Verrassende kleuren voor een uit tenue van feyenoord. Kan me zo niet herinneren wanneer ze deze kleurencombi eerder hebben gehad in hun uit tenue. Iemand?

2 juli 2020 om 11:06

ik vind dat juist wat hebben. Door die witte strepen krijgt het meer kleurcontrast en oogt het klassieker. Feyenoord speelde in 07-08 ook in rood wit zwart. Dat blijf ik het mooiste uitshirt tot nu toe vinden

2 juli 2020 om 11:08

Ik had inderdaad ook meteen die in gedachte, vond de groene met de rotterdamse leeuw erin ook erg mooi. Laatste jaar van Koeman dacht ik.

2 juli 2020 om 11:07

Het jaar met Makaay enzo het zwarte kappa shirt met de rood witte streep in het midden. Is lang gelden, dat wel.

Ik vind het even wennen. Vind het meer een keepershirt lijken. Maar vind het wel mooi.

Als Ajax-fan vind ik dit nou echt een vet design met een mooie kleurencombinatie. Echt vet.

Lijkt op het keeperstenue dat ze hadden. Maar als uitshirt niets mis mee zo op het eerste oog

Ik vind de kleur rood die gekozen is voor het broekje totaal niet passen bij het zwart van het tenue. Veel te fel. Niet mijn smaak.

mooi shirt hoor, maar die soort van halve strepen in die driehoeken doen mij eigenlijk meteen denken aan New Balance... misschien ben ik de enige, maar lijkt me niet het gewenste effect van Adidas

Best mooi shirt! Weer €90. Ik irriteer me er zo aan dat wij ongeveer de duurste shirts van europa hebben

2 juli 2020 om 10:13

? Is toch normale prijs anno 2020? Topclubs Barca etc vragen nog meer..

2 juli 2020 om 10:19

Nee die vragen hetzelfde of minder. Barca ook 90. Is echt een heel hoge prijs voor een bescheiden clubje als Feyenoord hoor.

2 juli 2020 om 10:38

Het is volgens mij ook wel duurder dan veel andere clubs, mede doordat Feyenoord nu alles vanuit eigen beheer verkoopt. Sindsdien is het ook hoger gegaan geloof ik. Gelukkig gaat er met de seizoenkaart nog wat vanaf.

2 juli 2020 om 10:46

Nee sorry hetzelfde of meer.. ik kom elk seizoen bij Barca.. verder is het gewoon een normale prijs naar mijn mening.. Feyenoord is toch een topclub?

2 juli 2020 om 11:30

Welke club (behalve psv sinds dit seizoen lees ik net) vraagt er meer dan? En vergeleken met Barca en United bijv vind ik Feyenoord geen topclub.

2 juli 2020 om 11:36

Ajax vraagt ook 90 euro. Gezien de Nederlandse markt is het vrij logisch dat er ongeveer hetzelfde gevraagd wordt voor de shirts van de twee clubs met grootste fanbase. Deze shirts zijn meer georienteerd op de nationale markt dan de internationale. Terwijl Barca en United veel meer op de internationale markt gefocust zijnEdit: orde van grootte in voetbalshirts is toch wat anders dan transfersommen

2 juli 2020 om 12:43

90 miljoen?? Oei, wat een arrogantie van Ajax..1x in de CL halve finale en willen er meteen van profiteren. Schandalig bedrag voor een shirtje

2 juli 2020 om 13:33

Man. Moet je voorstellen hoe rijk Ajax was geweest als ze normale shirtprijzen hadden. Is wel een nieuwe vorm van 'het geld op het veld hebben staan'.

2 juli 2020 om 10:31

Fans van clubs met Adidas, Nike of Puma als sponsor moeten geloof altijd rond de 90 euro betalen voor een shirt zonder naam en/of nummer achterop. Zelf vind ik 90 ook een vrij dure prijs voor een shirt wat maar 1 jaar 'nieuw' is.

2 juli 2020 om 10:49

Alle kleding is maar even nieuw? Snap je punt niet.. alles is duurder een shirt in de h&m is ook duurder als 10 jaar geleden.. 90 is gewoon een normale prijs voor een sportshirt van een commercieel merk van jouw favoriete club als is er volgens jaar weer een nieuwe..

2 juli 2020 om 11:29

het punt is dat een uitshirt elk jaar vernieuwd wordt. Dus volgend seizoen is het al een 'oud' shirt. Bij thuisshirts valt dit veel minder op omdat die in essentie er toch allemaal hetzelfde eruit zien

2 juli 2020 om 20:15

Nou moet altijd Nog wel lache als ik supporters zie met het oude kappa shirt, een van de mooiste van Feyenoord, en dat het nog past. Zijn echt veel supporters die bewust een mooi shirt kiezen en deze jaren dragen.

2 juli 2020 om 10:36

Door PSV zitten jullie weer in de middenmoot hoor. Daar heb je dit seizoen een replica voor 90eu. Voor een echt, officieel shirt betaalt een supporter straks 140eu!! Jawel, dit is de club die deze coronacrisis een beroep deed op de loyaliteit van haar fans om vooral geen claims te maken vanwege vroegtijdige competitiestop. Werkelijk waar: hoe schaamteloos kun je zijn!?

2 juli 2020 om 11:15

Oei flink bedrag zeg! Is er een zichtbaar verschil tussen replica en het officiële shirt?

2 juli 2020 om 11:30

Wow dat is echt schandalig zeg!

2 juli 2020 om 12:20

Mee eens hoor, 90 euro voor een sportshirt vind ik ook echt enorm veel geld. Ik koop dan ook nooit voorafgaand of tijdens een seizoen de nieuwe shirts. Deze koop ik pas als er een sale is aan het einde van het seizoen. Van mijn club, Heracles, bijvoorbeeld twee maanden geleden in de sale voor 34 euro ofzo een officieel shirt gekocht.

Hoewel nog steeds half rotterdam om een Wit-Groen shirt smeekt is dit ook best prima!

2 juli 2020 om 10:13

De kleuren van Amsterdam. Dit is waar Ajacieden al jaren op hopen. Erg strak shirt vindt ik dit.

2 juli 2020 om 10:18

Ajax heeft zat mooie uitshirts gehad de laatste jaren. Nu mogen wij weer ;-)

2 juli 2020 om 11:15

Vooral na dat blauw-groene gedrocht van het afgelopen seizoen.

2 juli 2020 om 10:15

Ik snap die smeekbede ook totaal niet. Wit en groen zijn helemaal geen goede kleurencombinatie, zeker niet als het licht groen is matcht het niet. Verder vind ik het argument dat het de kleuren van Rotterdam zijn ook niet zo sterk, alsof PSV altijd in een blauw oranje uitshirt moet lopen omdat dat de kleuren van Eindhoven zijn.

2 juli 2020 om 10:18

Wit en Groen zijn een fantastische kleurencombinatie. Google even op "feyenoord uitshirt 2003/2004". Dit uitshirt is door die verkiezing van een paar weken terug ook verkozen tot het mooiste uitshirt van feyenoord

2 juli 2020 om 10:20

Hoe kan iets nou vloeken met wit?

2 juli 2020 om 10:20

Ja, daar ben ik het dus mordicus mee oneens. Als je dan een groen uitshirt wil noemen, kies het uitshirt '97'98, wat geen wit heeft en donkergroen was. Daar zie je hoe groen en fashionable met elkaar samen gaan.

2 juli 2020 om 10:21

@emilesteele En roerend mee eens! Prachtig shirt!

2 juli 2020 om 10:28

Een voetbalshirt hoeft juist niet fashionable te zijn. Daar gaan er zoveel juist de fout mee in. Al vond ik 97-98 ook best mooi. Maar voor een Rotterdammer is 2003-2004 gewoon prachtig. Wat Eindhoven met hun kleuren heeft weet ik niet, maar Rotterdammers zien heel graag deze kleuren. Ik zou zelfs het liefst zien dat elk uitshirt groen wit zou zijn.

2 juli 2020 om 11:15

@emilesteele ik denk dat dat shirt vooral won doordat het precies hetzelfde was als het thuis shirt, alleen een andere kleuren combi.

2 juli 2020 om 11:30

en het had een stad rotterdam logo

2 juli 2020 om 16:02

Ja nu je het zegt gloryunited, dat was vrij episch

2 juli 2020 om 11:07

ik vind de kleurencombinatie wel wat weg hebben uit 07/08. Dat was me een gaaf shirt

2 juli 2020 om 14:22

Het lijkt erop dat het derde shirt groen wordt, dus misschien worden de smeekbeden nog een beetje verhoord.

2 juli 2020 om 16:02

Hopen dat we er de knockoutfase van de EL mee halen!

2 juli 2020 om 17:43

Die oude wit-groene shirts uit de jaren ‘70 waren mooi.

Geeft mij een new balance vibe.. vind het design ook niet mooi staat raar rond het adidas logo, logo en sponsor.. Kleuren zijn wel nice

Prachtig shirt. Zo veel mooier dan van Ajax. Dit shirt had van Ajax moeten zijn. Laten we eerlijk zijn. Rotterdam is toch meer zwart groen. Hoe dan ook super strak shirt. Prachtige kleuren combi.

2 juli 2020 om 10:16

Rotterdam is Wit Groen, maar ben het met je eens

Vind dit net een keepersshirt om eerlijk te zijn. Absoluut niet lelijk.

Lees een plaklogo.. dat is wel echt gaar en lelijk!

2 juli 2020 om 10:30

Oh dat haat ik ook echt! Weerhoudt me er vaak zelfs van de kinderkleding voor mn zoontje te kopen. Voelt altijd als een rip off. Enige voordeel is dat het makkelijker opvouwt en niet schaaft, maar idd heel gaar!

2 juli 2020 om 11:16

Het is een siliconenbadge he, dus geen plat plakplaatje.

2 juli 2020 om 11:36

Ah ok thanks! Die moet ik dan eerst in het echt zien.

2 juli 2020 om 11:17

Op Twitter noemt Feyenoord het een siliconen 3D-logo met reliëf en anders dan de standaard plaklogo's die we gewend zijn van de trainingsshirts. Het 3D-logo is meer gedetailleerd en zou bijdragen aan een beter draagcomfort ten opzichte van een geborduurd logo.

Ik vind het een prima shirt, alleen het broek past er niet echt bij qua kleur. Hier zou je eigenlijk een zwarte broek onder moeten hebben, maar dat kan weer niet gezien het thuistenue ook al een zwarte broek heeft. Dat is wat minder handig wat mij betreft. Voor de rest niks mis mee qua shirt.

Hmmm. ik zou eerder zeggen dit is het tenue van Excelsior... Maar lelijk is het niet voor een uitshirt.

Niet dat het niet nice is, maar het houdt het midden tussen een keepers- en trainingsshirt...

Toen ik de rode strepen zag was ik effe bang dat dit het thuis shirt zou zijn, maar voor een uitshirt is het prima. Uiteindelijk zijn die toch maar voor een jaar!

Als Ajacied moet ik zeggen dat ik het een heel mooi shirt vind, komt heel sterk over. Qua uitstraling vind ik het wel vergelijkbaar met het zwarte Ajax uitshirt van vorig seizoen waarmee ze Europa wisten te veroveren. Ik hoop dat Feyenoord het komend seizoen goed gaat doen in dit shirt.

Ik vind het een beetje een saai shirt. Ik hou meestal van iets gewaagdere shirts, zoals het uit shirt van Ajax. Maar alles beter dan dat lelijke groen dat ze een paar jaar geleden hadden!

Mooi tenue vind ik het wel ook al heeft het de kleuren van mijn stadsrivaal ;p

Moooi shirtje Feyenoord! Het enige wat mist is de verwerking van de 3 andreaskruizen in het shirt dan was het een mooi eerbetoon aan Amsterdam geweest. Grapjuuhh, goed shirtje Rotterdamse gappies!

doet me een beetje denken aan het uitshirt van duitsland van een aantal jaar geleden, qua kleur danverder snap ik de strepen niet zo, maar op zich een mooi shirt, maar voor 90 euro en dan aankomen met een plaklogo???

Erg mooi shirt! Alleen wat jammer dat de broek zo fel rood is, dat had wellicht wat donkerder rood gekund. Maar goed, het gaat me toch vooral om het shirt Toch absoluut een van de mooiere (zo niet de mooiste) shirts van afgelopen jaren.

Krijg het bijna me strot niet uit, maar eerlijk is eerlijk. mooie shirt

Mag je dit als fan vd grote rivaal n heel mooi shirt vinden...? Vooral die achterkant, old skool, mooi man!

Plaklogos vind ik ook echt een schande. Wel lekker 80 euro voor een shirtje vragen, maar niet eens een fatsoenlijk logo er op. Had ik ook met een trainingsbroek van feyenoord. Feyenoord logo hing er na een jaar al bijna af, maar het adidas logo zat er natuurlijk wel nog mooi op hoor... ik vind dit shirt wel beter dan vorig jaar, maar het liefst zie ik elk jaar groen-wit of groen-zwart uit tenu

ik vind dit het mooiste uitshirt sinds het shirt uit 2008-2009. Het is een klassiek progressief shirt en voor Feyenoords doen best spannend. Bij Frfc1908 bespraken ze al dat het zwart zou worden. Ik voel ergens licht de vibe van het shirt uit 07-08. Dat blijft een van de mooiste uitshirts ooit

2 juli 2020 om 11:18

Ik vond het donkerblauwe shirt van 2 seizoenen geleden ook prachtig, maar deze staat daar toch wel boven. Echt schitterend!

Erg mooi shirt, zwart ik hou ervan. En het thuisshirt?

2 juli 2020 om 11:17

Ik heb uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat het thuisshirt rood-wit zal worden. Spannend!

2 juli 2020 om 11:45

Kostelijk

2 juli 2020 om 16:26

Goede profielnaam wel John Maynard

Gaaf shirt, zwart en rood vind ik echt een mooie combinatie.

Grappig dat voor werkelijk waar elk shirt dat bekend gemaakt wordt danwel gelekt wordt de negatieve benadering wordt gekozen, maar voor dit trainingsshirt wordt net gedaan alsof we in jaren niet zo iets moois hebben gezien. Iets neutrale koppen boven dit soort smaak-gerelateerde artikelen zou wel sieren. Ik vind het wel een oké shirt, die horizontale shirts hoeven niet voor mij; het is toch geen rugby shirt.

2 juli 2020 om 16:25

Stuur Nike anders een mail dat horizontaal bij rugby hoort en verticaal bij voetbal. Ongelofelijk dat ze dat door elkaar hebben gehaald

2 juli 2020 om 20:25

Maar dit is een adidas shirt dus waarom iets naar Nike sturen??

Vind het geen mooi shirt. Puur persoonlijk hoor. Meer een training outfit dan een officieel wedstrijd shirt.

2 juli 2020 om 11:38

Van iemand met jouw gebruikersnaam hadden we ook niets anders verwacht!

2 juli 2020 om 11:42

jij moet wel een leuk leven hebben. afgelopen 20 seizoenen heb je maar 3x niet een landstitel hoeven vieren!

Moet gelijk denken aan dat uitshirt van Ajax. Ben ff het seizoen kwijt, maar Davids en Stam speelde er toen. Volgens mij werd er dat seizoen 0-4 gewonnen in de Kuip en 1-5 bij PSV. Vind dit wel wat hebben. De thuiskleuren verwerkt in het uittenue. Mooier dan het blauw van Ajax bijvoorbeeld.

Hele tenue doet me meer denken aan Excelsior. Had graag wit broekje of sokken gezien om wel echt te verschillen.

Mooie shirt alleen jammer dat je dan zo een simpele sponsornaam daar hebt staan

Een van de beste shirts van de afgelopen tijd vind ik persoonlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
Eric BotteghinVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren