Ajax kiest bestemming voor trainingskamp en wacht corona-ontwikkelingen af

Woensdag, 1 juli 2020 om

Ajax hoopt half augustus een trainingsweek te beleggen in Oostenrijk, zo meldt De Telegraaf woensdagavond. De club bekijkt in de komende weken of het mogelijk is om af te reizen naar Oostenrijk, waar men de afgelopen jaren al meerdere trainingskampen belegde. Ajax heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen verdeeld in drie 'blokken' en bevindt zich momenteel in blok twee.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door regulator)

Ik vind dat Knvb gewoon 0-3 reglementair moet geven als een club in quarantaine moeten zitten door reizen naar het buitenland, Rutte waarschuwt niet voor niets dat een advies in een half uur kan veranderen. Hoop dat Ajax, maar ook andere clubs wijs genoeg zijn om gewoon lekker in Nederland te oefenen.ik vind het ook storend dat juist Ajax genoemd wordt in dit bericht, het was toch Ajax die het hardst riep stop met de competitie, gezondheid boven alles. Of geldt dat alleen wanneer het in je voordeel is. Ik walg hier enorm van. Hoop dat ze in Amsterdam dit lezen en gewoon lekker thuis tegen Telstar gaan oefenen.

1 juli 2020 om 19:01

Rustig joh, Ajax gaat het echt niet doen als het niet verantwoord is.

1 juli 2020 om 19:05

Je weet nooit of het verantwoord is, dat is precies wat Rutte zegt. Het kan vandaag goed gaan, maar morgen kan er een lockdown zijn. Het is heel simpel ga je naar het buitenland en kan je daardoor niet spelen, ongeacht hoelang, elke wedstrijd 0-3. Geldt gewoon voor elke club, waarom zou je het risico nemen? Ik krijg ook van mijn baas niet betaald als ik in quarantaine moet of Corona hebt omdat ik zelf het risico heb genomen om naar het buitenland te gaan. Ajax zet start eredivisie op het spel, prima zelf weten, maar ook consequenties accepteren toch, is niet raar lijkt me

1 juli 2020 om 19:08

Ajax hoopt daar gewoon te kunnen trainen en 2 oefenwedstrijden te spelen zoals in de tekst staat. Ajax zou gewoon een privéjet kunnen regelen, dus zou bij een eventuele uitbraak gewoon terug kunnen komen en niet de competitie op het spel zetten, overdrijf niet zo joh.

1 juli 2020 om 19:14

Oh want er kan lokaal geen uitbraak uitbreken? Ik zeg toch niet dat Ajax sowieso 0-3 moet verliezen, ik zeg letterlijk als Ajax het zelf verpest door in quarantaine moet, dat een club daar voor gestraft mag worden, waarom niet? Er gaan clubs mogelijk omvallen en Ajax zou daarmee de eredivisie kunnen doen uitstellen en dus nog meer kosten zijn. Je beseft dat als Oostenrijk een lockdown afgeeft dat Ajax verplicht al in quarantaine moet ongeacht of ze besmet zijn? En dat als er wel besmettingen zijn in de selectie dat het niet eventjes 2 weken is, maar veel langer? Wie gaat dat betalen dan? moet een PEC Zwolle gestraft worden omdat Ajax liever risico neemt? Gaat alles goed prima, gaat het fout op de blaren zitten, niks mis mee

1 juli 2020 om 19:20

Ben het met je eens hoor. Zie het nut niet van zo'n trainingskamp ver weg terwijl een perfecte locatie hebt met de toekomst

1 juli 2020 om 19:25

En wat is het verschil tussen Nederland en oostenrijk? sterker nog, vermoedelijk komen ze daar minder mensen tegen, dan in Amsterdam.

1 juli 2020 om 19:32

Heel simpel, Nederland hebben wij in de hand buitenland niet. Als het hier uitbreekt zal Ajax niet moeten afzeggen, maar de burgemeester van Amsterdam, die zal bij een brandhaard in Amsterdam de wedstrijden verbieden. Ik vind t niet alleen dom van Ajax, ook van alle Nederlanders die toch ff op vakantie gaan, hoe moeilijk is het om 1 jaar gewoon thuis te blijven zodat het kan verdwijnen. Hoe kwam Corona in Nederland? Een caranaval feestganger die in Italie was waar die niks over Corona wist, gevolg? Bijna heel carnaval land besmet.

1 juli 2020 om 20:58

Ook in Nederland heb je een uitbraak niet in de hand. Je geeft het zelf al aan met je carnaval voorbeeld. Ik snap dan ook niet hoe je dat kunt denken. OT: trainen op hoogte is altijd goed, de lucht is ijler. Hoop wel dat ze bedacht blijven op nieuwe pieken mbt Corona.

1 juli 2020 om 21:03

@Groninger hopp: Ik was vorige week in Twente voor m’n werk, waar bijna niemand zich leek te houden aan de regels. Ik ben over 3 weken 3 weken lang in Frankrijk op vakantie waar weinig mensen zijn. De kans dat ik daar iets oploop is velen malen kleiner dan hier in grote steden. Zolang je netjes afstand houdt en geen gekke dingen doet, is er niets aan de hand.

1 juli 2020 om 21:05

Omdat het vanuit het buitenland vaak komt. Juist mensen die naar toerisme gaan zijn kwetsbaar. Eerste land die nu al advies aanpast is Portugal, maar he het is gewoon een goed plan.

1 juli 2020 om 21:11

Vent lul niet zo slap over zaken waar je totaal geen verstand van hebt joh, laat dat lekker aan de experts over. Ben benieuwd hoe je reageert als straks Groningen of voor welke club je ook bent ineens een trainingskamp ergens belegt in het buitenland, met je 0-3...

1 juli 2020 om 21:27

Exact dezelfde mening, een club voorkeur zou geen invloed mogen hebben op je mening over een situatie. De experts raden het overigens gewoon af hoor. Portugal heeft vandaag haar advies al aangepast, maar prima, als het een grote grap is de corona, dan hoef je ook niet bang te zijn dat ze niet optijd terug kunnen zijn en zou mijn post voor jou niet relevant zijn, ik zeg alleen als het fout gaat, is het gewoon straffen, eigen risico. Wat vind jij er van als PEC Zwolle straks failliet is omdat hun tegenstander er voor gezorgd heeft dat de eredivisie toch niet doorgaat, wereld gaat verder dan alleen Ajax. Clubs hebben heel duidelijk aangegeven niet te overleven als het nog langer niet kan.

1 juli 2020 om 22:46

Er zijn zoveel punten op te noemen die toch gepleegd worden zonder dat ze verantwoord zijn en nog dodelijker dan deze covid-19. Een bustour naar daar met een afgezette vleugel in een hotel zou zomaar kunnen. Dit word misschien bijna 10x doordacht voordat er daadwerkelijk iets ondernomen word.

1 juli 2020 om 19:03

Ja ik denk wel dat Overmars en Van Der Sar dit soort pagina's zitten af te zoeken voor je adviezen.. Ben het wel met je eens dat oefenen ook in NL kan.

Oostenrijk is een logische keuze voor Ajax. Daar gaan ze al sinds jaar en dag naartoe in de voorbereiding. Als je van plan bent de CL door te laten gaan kan een trainingskamp dat ook.

1 juli 2020 om 19:05

De Lutte gaan ze ook altijd heen toch? Onnodig naar het buitenland gaan lijkt me geen goed idee, maar Ajax gaat natuurlijk niet onverantwoord daar heen.

1 juli 2020 om 19:18

Ajax moet gewoon lekker in Amsterdam blijven en trainen op de toekomst. Zie nooit zo het nut van zo'n trainingskamp ver weg terwijl een perfecte locatie hebt met de toekomst.

1 juli 2020 om 19:29

Teambuilding misschien? Iets wat je dus niet op de toekomst hebt, want iedereen gaat dan weer naar huis.

1 juli 2020 om 19:40

Even uit de vertrouwde omgeving weg met een team is gewoon goed voor het groepsproces. Dat virusje kan ook in NL of op Europese wedstrijddagen worden opgelopen door deze of gene dus daarvoor in NL blijven heeft weinig zin.

2 juli 2020 om 12:47

Gaat om rusten etc. Eigen omgeving. Promes gaat Ff lekker scheuren op z’n motoren. Begrijpelijk, dus liever voorkomen. Daarnaast groei je met nieuwe spelers naar een team. Als je nieuw komt en je zit na elke training weer in je appartement op de Zuid As, ben je gauw ongelukkig. Kijk alleen maar naar Edson zijn periode.

vertrouwde omgeving voor Ajax, niets mis mee, zijn ze alsnog ff weg uit Nederland.

Ajax huurt privé vliegtuig. Verder vaak volledig eigen personeel mee. Beveiliging, koks etc. Dus why not. Alles is toch afgeschermd. Kortom, geen contact met anderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 september
Paris Saint-Germain heeft er vertrouwen in dat het Dele Alli op huurbasis binnen kan halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren