Opvallend transfergerucht ligt in lijn met grote ambities FC Utrecht

Woensdag, 1 juli 2020 om 16:25Rian Rosendaal • Laatste update: 16:31

Mimoun Mahi staat mogelijke voor een snelle rentree in de Eredivisie. Voetbal International en het Algemeen Dagblad melden woensdag namelijk dat de vleugelaanvaller van FC Zürich zich mag verheugen op de serieuze belangstelling van FC Utrecht. Enkele niet nader genoemde Eredivisie-clubs zitten eveneens achter Mahi aan, zo klinkt het.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Mimoun Mahi naar FC Utrecht vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door snipper)

Was een leuke spits bij Groningen. Maar om 2 doelpunten in 18 wedstrijden een voortvarende start te noemen...

1 juli 2020 om 16:34

wikipedia zegt 9 wedstrijden, dus al 2x zo voorvarend maar ben het met je eens. Benieuwd hoeveel assists hij heeft wat het zo voorvarend maakt

Wie zijn de top drie, in de ogen van van Seumeren?

1 juli 2020 om 16:36

Vond het altijd een leuke speler bij Groningen, maar ben benieuwd of hij Utrecht kan helpen om de 'top 3' aan te vallen. Ik denk dat Utrecht zeker potentie heeft, maar afgaande op de afgelopen jaren moeten ze eerst nog voorbij Vitesse en met name AZ. Zou het overigens wel leuk vinden als we een wat bredere top krijgen in Nederland, ook goed voor het Europese voetbal.

1 juli 2020 om 16:56

Utrecht doet het de afgelopen 6 jaar beter dan Vitesse hoor. De laatste keer dat Vitesse het beter deed was in 2014/2015, toen Utrecht een dramatisch seizoen had. Utrecht is na de top 3 en AZ nu al een tijdje het beste. Niet met een extreme afstand, maar toch wel iets beter. De 5e plaats moet elk seizoen het streven zijn, met eventueel een kleine uitschieter naar boven of beneden.

1 juli 2020 om 18:01

In 18/19 eindige Vitesse ook boven Utrecht. Het ontloopt elkaar niet veel, maar ik schat Vitesse nog altijd iets hoger in dat Utrecht. AZ is sowieso nog een klasse beter, dus laat hij zich daar eerst maar eens op focussen.

1 juli 2020 om 18:21

Utrecht: *eindigt in de afgelopen 6 seizoenen 2 keer onder vitesse* azalkmaar2: 'vitesse schat ik nog altijd iets hoger in dan utrecht'

1 juli 2020 om 20:00

Maakt toch ook niet uit. Utrecht en Vitesse zijn zeer aan elkaar gewaagd. Die schelen elkaar niks. Vitesse staat in de tv gelden net iets hoger dan Utrecht, wat dus ook betekent dat ze de laatste 10 jaar beter presteren. Nog gefeliciteerd met jullie verjaardag!!

1 juli 2020 om 16:37

Maakt dat eigenlijk uit? Daar zal hij wel Ajax, PSV en Feyenoord mee bedoelen, maar daar ben jij het waarschijnlijk niet mee eens en noemt liever AZ gok ik zo?

1 juli 2020 om 16:38

Sowieso Ajax😉 en Psv. Die 3e club mag je zelf invullen.

1 juli 2020 om 17:57

Utrecht, als het aan Van Seumeren ligt.

1 juli 2020 om 22:40

Is hem wel gegund. Hij steekt wel zijn hart en ziel in die club. Maar zeker ook z'n centen!!!

1 juli 2020 om 16:51

Op de eeuwige ranglijst staat Utrecht 5e achter Ajax, Psv, Feyenoord en Twente. Laten we voor het gemak de eerste 3 pakken

1 juli 2020 om 17:00

Gewoon de traditionele top 3, de clubs die eigenlijk standaard in de top 3 staan met uitzonderingen daargelaten. AZ doet het momenteel erg goed en laat ook echt potentie zien om bij de top te blijven horen, maar zo hebben we ook Twente gehad. De afgelopen 10 jaar de eindklasseringen bekijken is het ook gewoon nog duidelijk wat de top 3 is die Van Seumeren bedoeld.

1 juli 2020 om 17:09

Ik denk dat het nog steeds de traditionele top drie is met Ajax, PSV (die elkaar afwisselen de laatste jaren, waarbij Ajax nu in betere jaren zit) en Feyenoord maar waarbij AZ toch richting Feyenoord kruipt. Utrecht moet zich vooral gaan richten op plek 5 en incidenteel een plek 4 misschien. AZ is ook al jaren bezig om aan te haken maar hebben dit seizoen pas voor het eerst geen grote achterstand op de koploper.

1 juli 2020 om 19:49

Gewoon de traditionele top 3. AZ is de laatste 10 jaar 3 keer in de top 3 geëindigd en Feyenoord 7 keer. Ook de rest van de historie spreekt gewoon voor zich, toch?

1 juli 2020 om 17:07

Azrico, doet er niet toe. Met deze uitspraak geeft hij aan dat hij met Utrecht wil meespelen om de derde plaats. Dat staat helemaal los van wie de top-3 dan zouden zijn. Zoals wel vaker de laatste jaren kan de top-3 nog weleens verschillend zijn. Maar om jouw als AZ-supporter een goed gevoel te geven: ja, Utrecht ziet AZ geregeld als voorbeeld van hoe je van een structurele subtopper kan laten aanhaken bij de top 3, dus van Seumeren zal AZ zeker als top-3 club/kandidaat zien. Iedereen blij, gefeliciteerd allemaal met FC Utrecht

1 juli 2020 om 17:08

Bedoelt hij niet gewoon dat hij om de top 3 plekken wil spelen, los van wie daar nu staan?

1 juli 2020 om 17:57

Aan welke clubs dacht jij dan? In de laatste 10 seizoenen (dit seizoen meegerekend, plek 2) is AZ maar 2 keer als 3e geëindigd en vaker nog een plekje lager.

1 juli 2020 om 18:56

14/1517/1819/20is dus 2 keer

Hoe wil Utrecht in hemelsnaam de top 3 aan gaan vallen? Vorig jaar kwamen dit soort verhalen ook al langs, maar zonder suikeroom is de aantrekkingskracht van FC Utrecht gewoon niet indrukwekkend. Ook op het veld staat niet bijzonder veel kwaliteit en waarde. Die moeten eerst een flinke structurele groei doormaken en zoiets duurt zo'n 5-10 jaar. Dan moet je maar hopen dat daar geen mislukt seizoen tussenzit, want dan begin je weer van voor af aan. Verder is Mahi toch een hele normale transfer voor FC Utrecht? Dat vind ik een typische speler voor een ploeg die zo rond plaats 5-7 is terug te vinden.

1 juli 2020 om 16:39

Iets met spijker en kop.. Bij AZ hebben we ervaring in wat zo'n suikeroom allemaal kan brengen.

1 juli 2020 om 16:44

En bij FC Twente hebben we ervaring met wat een stormvloed aan ambitie kan doen. Nu het even goed gaat en Utrecht voor de verandering eens zwarte cijfers schrijft is het allemaal even hosanna, maar groeien is allemaal nog niet zo makkelijk en zeker niet als je meer wilt dan het achterland toelaat.

1 juli 2020 om 16:52

Inderaad. Het gezegde 'bescheidenheid siert de mens' zou af en toe wat vaker toegepast mogen worden bij clubs uit de Eredivisie, alhoewel ambitie natuurlijk ook niet verkeerd is. Uiteindelijk spreken de resultaten voor zich en dan zien we gewoon dat het onzettend moeilijk is om structureel bij de traditionele top 3 te behoren. AZ probeerde het onder Scheringa, maar ging zelf bijna failliet toen DSB omviel. Twente probeerde het onder Munsterman, maar leefde op te grote voet en degradeerde. Laat Utrecht nu niet dezelfde fout maken, want dat kan uiteindelijk alleen maar tegen gaan werken. Zet een solide fundament neer waarbij je niet financieel afhankelijk bent van 1 partij, zorg ervoor dat je jeugdopleiding elk jaar een of twee goede spelers aflevert en je zult zien dat er best wat te halen is. We gaan het komend jaar zien hoe Utrecht het doet, maar ik zie een 5e plek toch wel als maximaal haalbare.

1 juli 2020 om 17:21

Sirius, wellicht dat je hier een beeld bij hebt nadat je de uitzending van Fox deze middag hebt gezien. Van Seumeren heeft verteld dat hij een deel van de aandelen heeft verkocht. Het geld dat daarmee gemoeid is heeft hij in de clubkas gedropt. Hij liet doorschemeren dat dit financieel meer mogelijkheden biedt, dus reken op ingaande transfers de beste spelers niet meer perse moeten verkopen, alleen bij een niet te weigeren bod. De laatste jaren was dat heel anders, waarbij er momenten waren dat spelers voor een grijpstuiver verkocht moesten worden. De grens van niet te weigeren lag toen heel anders, bijvoorbeeld Gavory die voor 3 miljoen werd verkocht aan Standard terwijl hij nog een meerjarig contract had. Die transfers waren nodig voor zwarte cijfers. Dat kan zomaar gaan veranderen, zeker als Utrecht het stadion in eigen bezit krijgt. Dat scheelt ca. 2.4 miljoen euro. Dan heb je zo'n transfer als die van Gavory al niet meer nodig en kun je verantwoord bouwen aan de toekomst. Een voorzichtig hoger salarisplafond, etc. Onverantwoorde praktijken zoals in Enschede met Ajax en Feyenoord salarissen ga je hier echt niet zien. Overigens kijk ik al uit naar de reacties na de eerste verliespartij van Utrecht: En ze gingen wel even 3e worden etc! Ook dit is duidelijk genuanceerd door van Seumeren: de top-3 aanvallen, niet 3e worden.

1 juli 2020 om 19:52

Nou ja, ik heb het werkelijk nergens over onverantwoorde risico's en/of praktijken. Echter is het allemaal leuk dat er aandelen verkocht zijn, maar laten we eerst maar eens wachten tot de club zichzelf structureel kan redden zonder dat Van Seumeren weer bij moet springen. Verder hoeft Utrecht z'n spelers wellicht niet per se te verkopen, maar vergeet niet dat Utrecht niet zo'n enorme uitstraling heeft. Als clubs concreet worden, zijn de spelers in principe bijna altijd vertrokken. Het is ook niet zo dat Utrecht spelers in de selectie heeft die 18-20 miljoen euro op gaan leveren. De helft daarvan zou al flink zijn. Verder heb je het stadion, maar De Galgenwaard is een groot stadion. Het aanschaffen van De Galgenwaard gaat erg veel geld kosten.

1 juli 2020 om 21:46

Na de post van AZRico zei je:’ en bij Twente hebben we ervaring met wat een stormvloed aan ambitie kan doen. Dit artikel gaat over de ambities van FC Utrecht, dus ik kan de vergelijk van jou tussen Twente en Utrecht niet onbesproken laten. Excuus daarvoor. Dat Twente er uiteindelijk een puinhoop van heeft gemaakt betekent natuurlijk niet dat andere clubs geen ambitie meer mogen uitspreken. Laten we blij zijn dat dat mensen als van Seumeren en van Es zo begaan zijn met Utrecht. En laat het onderhandelen over het stadion ook maar aan deze heren over. Als je T-Mobile weet te strikken en er een exclusieve deal uit weet te slepen maak ik me geen zorgen over de aankoop van het stadion. Dat het niet goedkoop zal zijn maakt voor Utrecht niet zoveel uit, het eerste bod was namelijk door van Seumeren persoonlijk uitgebracht. Zijn aandelen worden ook meer waard als het stadion in bezit van Utrecht is en met de koop van het stadion wordt Utrecht ook eigenaar van de grond om het stadion. Dat biedt allerlei commerciële kansen. Utrecht heeft natuurlijk ook helemaal niet het vermogen om dit stadion te kopen. Verder klopt het wel wat je zegt, maar voor nagenoeg iedere speler in de eredivisie geldt dat wanneer een club concreet wordt die speler zo goed als weg is. Aan die uitstraling wordt trouwens hard gewerkt.

Het is vandaag een mooie dag voor de club. Een leuke uitzending op Fox en de presentatie van een mooi nieuw tenue met een mooie nieuwe hoofdsponsor. Maar laten we nou weer niet naast onze schoenen gaan lopen. We hebben een aardige selectie. Laten we doorgaan met verstandige investeringen in het trainingscomplex en de jeugdopleiding. Dat is prima.

Mimoun Mahi vind ik een goede speler, maar hij is ook wisselvallig. Bovendien sukkelt hij nog met een blessure. Ik twijfel of het een goede investering zou zijn.

Ik zou gewoon als Utrecht zijnde een speler van een hoger kaliber zoeken. Mahi is echt wel een leuke speler voor de subtop, maar Utrecht heeft al heel veel leuke spelers voor de subtop op zijn positie als Bahebeck, Kerk, Dalmau, eventueel van der Streek met daarachter nog Cerny en Joosten. Met ook op het middenveld heel veel spelers die goed zijn voor de subtop met Maher, Emanuelson, Van Overeem, Gustafsson, Strieder en Ramselaar. Er kunnen er maar 11 spelen terwijl deze posities al goed bezet zijn. Vraag me af of je dan wel echt vooruit gaat met Mahi die 1 keer in zijn carrière echt heeft laten zien dat hij een versterking is voor de subtop.

Mahi was de laatste 1,5 jaar bij FC Groningen eigenlijk vooral een ergernis. Na z'n topseizoen qua goals dachten we echt dat hij nu die knop van effectief spelen had omgedraaid en dat hij een mooie stap zou maken. Hij bleef echter en is geen schim meer geweest van de speler van dat ene seizoen, zeker de laatste 1,5 jaar niet. De titel slaat dan ook nergens op. Mahi kopen heeft echt niets te maken met de top 3 aanvallen...

1 juli 2020 om 22:02

Kwam dat ook niet door het akkefietje met Veldwijk? Veldwijk staat ook niet bekend als makkelijke jongen dacht ik.

Nouja moet eerlijk zeggen dat niveautje Mahi ook bij het "oude" utrecht aan de slag kon gaan hoor...

Leuk weer wordt een speler gelinkt aan FC Utrecht. Ik zie liever een speler met een winnaars mentaliteit.utrecht laat nog teveel punten liggen tegen het rechter rijtje .

Hoe ligt het aantrekken van Mahi in lijn met de ambitie om in de top-3 te komen. Aardige speler hoor, maar gaat me wat ver om te roepen dat dat het kaliber speler is om de top3 mee aan te vallen.

Is het "aanvallen van de top drie" niet zeg maar elk jaar het plan van FC Utrecht?

1 juli 2020 om 19:12

Er is helemaal niet gezegd dat ze komend seizoen de top-3 willen aanvallen. Van Seumeren heeft 40% van zijn aandelen verkocht en de opbrengst in de clubkas gestort. FC Utrecht wil het stadion kopen en daar een topsportcentrum (zoals Papendal) omheen bouwen. Samen met de nieuwe investeerders en de nieuwe sponsor willen ze zo geleidelijk toewerken naar een situatie waarin zij de (traditionele) top-3 kunnen aanvallen.

Waarom begin je niet eerst met de ambitie om de top4 aan te vallen? Op dit moment is Utrecht echt nog wel een stuk minder dan een Feyenoord of Az en Psv en Ajax staan daar nog boven. Zou wel mooi zijn als je straks een top5 hebt die echt goed aan elkaar gewaagd zijn is leuk voor de competitie in Nederland. En Utrecht heeft er echt de mogelijkheden voor.

Ik ben groot voetbalfan maar ken de geschiedenis van Van Seumeren niet. Kan een groot Utrecht fan mij in het kort vertellen hoe hij zo rijk en eigenaar van Utrecht is geworden? Kan het opzoeken maar vind dit ook leuk. Het zal denk ik een harde zakenman zijn met eurotekens in de ogen, wel ook met verstand van zaken doen. Maar als ik hem op tv zie of uitspraken hoor doen vind ik hem eerder als een dommige onrealistische man overkomen... nu, maar ook met zijn onrealistische oplossingen v.w.b. de nadelige uitkomst voor de FC van de Corona beslissingen door de KNVB

1 juli 2020 om 18:30

Frans is een clubman, heel erg bevlogen, super ambitieus met vooral het hart op de tong. Wanneer hij een ambitie heeft laat hij het nooit na dit te ventileren naar de media. Prachtige man.hij heeft in 2001 de Russische Koersk moeten bergen en heeft daarvoor een onderscheiding van Poetin gekregen, die twee hebben nog geregeld contact en ik dacht te menen dat hij (toen we tegen Zenit speelden) nog op de koffie is gegaan.on: ik denk dat je als Utrecht zijnde prima kan uitspreken om ieder jaar de top-drie aan te vallen, je probeert de laatste jaren niet anders. Of het lukt is een tweede, maar ambitie mag je altijd hebben..toch?

Met Mahi haal je altijd minimaal 12 doelpunten in huis, bij Groningen had hij matige spelers om zich heen, ik zie hem wel de 18 goals aantikken bij Utrecht mits hij fit blijft en niet meer dan 5 wedstrijden mist.

FC Utrecht gaat de top 3 aanvallen met Mahi? Ten eerste denk ik dat als FC Utrecht de komende jaren bij de eerste 5 clubs eindigt ze het heel aardig doen, de top 3 is echt te goed daarvoor. Ten tweede, als je echt de top 3 wil aanvallen moet je echt met iets beters aankomen dan met Mahi. Leuke voetballer, maar ook een voetballer die gewoon 3 wedstrijden achter elkaar onzichtbaar kan zijn.

Paulr_1982utrecht Is de laatste 5 jaar al structureel top 6. Fcuheeft in 2013 een plan opgesteld om structureel top 7 te worden, dat doel is bereikt. Nu wordt de lat hoger gelegd , lijkt me een hele gezonde ambitie om uit te spreken . Ze gaan nu proberen alles naar een nog hoger plan te tillen. Er komt een nieuw trainingscomplex, salarisbudget moet omhoog. men zet in op grotere sponsoren. zie T mobile, en het stadion wordt zo goed als zeker eigendom.dus het doel om in de komende jaren weer een stap omhoog te zetten is daar. structureel plek 4/5 , ver in de beker en het halen van groepsfase EL . Het uitdagen van de top 3 hoort daarbij.

Ik snap niet dat er zo hatelijk word gedaan, alleen maar mooi. Er moet meer weerstand en geld bij in de Eredivisie. We zijn een opstapje voor de grotere clubs. Ik heb de Eredivisie eigenlijk nooit interessant gevonden. Simpelweg omdat het niveau te laag is. Nederland is een voetballand maar dat blijkt niet volgens onze competitie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SyllaAanvaller134
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. MahiAanvaller101
M. MallahiAanvaller41
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

11 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren