Sétien leeft mee met mega-aankoop: ‘Maar ik bied niet mijn excuses aan’

Woensdag, 1 juli 2020 om

Antoine Griezmann toog vorig jaar zomer met hoge verwachtingen naar Barcelona. Het eerste seizoen van de aankoop van 120 miljoen euro is echter nog niet uitgelopen op een onverdeeld succes en dinsdagavond, tijdens de in een 2-2 gelijkspel geëindigde kraker tegen zijn oude club Atlético Madrid, moest hij zich tevredenstellen met slechts een invalbeurt in de 90e minuut.

De woorden die zijn trainer Quique Sétien na afloop van de wedstrijd tijdens een persmoment bezigde zullen Griezmann weinig hoop hebben gegeven voor de rest van het seizoen: “Het is moeilijk om hem erin te brengen zonder het team te destabiliseren. Ik snap dat het moeilijk is voor hem om erin te komen met nog maar zo weinig tijd op de klok”, liet de oefenmeester optekenen.

“Ik zal het er morgen (woensdag, red.) met hem over hebben, ik ga niet mijn excuses aanbieden voor mijn beslissingen. Maar ik begrijp dat dit misschien niet goed voor hem voelt en ik leef met hem mee omdat hij een geweldige kerel en professional is.” Griezmanns oude trainer Diego Simeone maakte de korte invalbeurt van zijn voormalige pupil mee vanaf de zijlijn en leek verbaasd door het voorval: “Ik heb er geen woorden voor”, was zijn korte reactie.

Door het gelijkspel lijkt Barcelona verder achterop te raken bij titelrivaal Real Madrid, wat de druk op Sétien verder vergroot. De oefenmeester merkt hier vooralsnog weinig van: “Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik onder vuur lig. Het is jammer. We krijgen het steeds moeilijker en moeilijker. Het laten liggen van punten betekent dat we verder achteropraken. Maar we moeten blijven werken en Atlético heeft een goed team.” Real Madrid heeft momenteel een punt meer dan Barcelona en kan de voorsprong donderdagavond woensdagavond verder uitbreiden als er wordt gewonnen van Villarreal.

Arthur Melo neemt afscheid van selectie Barcelona na transfer Juventus
Meer video's

Poll

Vind jij dat Antoine Griezmann te weinig kansen krijgt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Griezmann is dan ook gewoon een fenomenale miskoop van Barcelona. Zowat iedereen wist dat deze speler een miskoop zou worden behalve het geweldige bestuur bij Barcelona blijkbaar. Die zagen het anders. Ik weet niet wie er allemaal verantwoordelijk is voor de transfers bij Barcelona maar dit is ondertussen toch om je rot te schamen: Dembele, Coutinho, Griezmann voor meer dan 300 miljoen halen en geen een van allen brengt ook maar iets bij.

1 juli 2020 om 10:42

Griezmann is geen miskoop. Heeft als het goed is gewoon zijn contributie gehad in 14 goals en 4 assists. Het kan natuurlijk beter, maar hij start op linksbuiten, wat totaal niet zijn positie is. Setien moet gewoon de ballen tonen en een systeem bouwen met Messi, griezmann en Dembélé mocht hij die kans krijgen.

1 juli 2020 om 12:02

Dat is dus 9 miljoen per doelpunt/assist tot nu toe (120 mil transfersom + 42 miljoen bruto salaris). Dat is gewoon een gigantische miskoop. Je zegt het zelf al: hij speelt op linksbuiten, wat niet zijn beste positie is. Want er is gewoon geen plaats voor hem in het elftal.

1 juli 2020 om 11:40

Dan zijn het allemaal miskopen want op Messi, Suarez en Puig na speelt heel het elftal matig tot slecht imo

1 juli 2020 om 11:41

Wat is de reden dat je Suarez in dit rijtje zet? Als er iemand al jaren slecht speelt is hij het wel. Daar doet af en toe een goede goal niks aan af.

1 juli 2020 om 12:05

Hij maakt iig af en toe een goal. De meeste spelers in dit elftal zie ik zelden tot nooit was bepalends doen in het veld. Risicoloze balletjes over 5 meter en that's it

1 juli 2020 om 13:14

Naja, Dembele leek destijds wel een goeie aankoop. Hij had een goed Bundesliga-jaar en je zag dat hij gewoon talent had. Niemand kon zijn blessure-gevoeligheid zien aankomen eigenlijk.

1 juli 2020 om 13:55

Maar wel zijn non-professionele houding. Wat is dat een getikt eitje zeg

1 juli 2020 om 16:54

Zonde, want ik heb genoeg wedstrijden gezien van hem waar hij gewoon een beestachtig niveau aan tikt. Snelheid, techniek, tweebenig en behoud overzicht. Ik denk sowieso in potentie nog beter dan jongens als Sancho en Gnabry.

Heel veel verwacht van Setien persoonlijk, maar wat valt dat lelijk tegen zeg. Dat hij niet de sterkste uitstraling aan de zijlijn heeft wisten we, maar ook tactisch is het toch echt bedroevend en zie je geen enkele verbetering ten opzichte van Valverde, integendeel. Zijn wisselbeleid is echt een ramp en straalt gewoon machteloosheid uit. Fati 5min voor tijd inbrengen, een uitgebluste Suarez de match laten uitspelen, Griezmann in min 90 inbrengen, etc. Het enige revolutionaire aan het spel van Barcelona is een nieuw soort counter, de "setien counter". Hierbij ga je na balverlies van de tegenstander zolang onnodig breien en wandelvoetbal spelen tot dat je zeker bent dat minstens 8 tegenstanders weer achter de bal staan.

1 juli 2020 om 08:40

Wat verwacht je van Setien dan? Die gast heeft een overschat elftal vol overbetaalde divas in zijn schoot geworpen gekregen. Vind je het gek dat ze allemaal zo gek waren op Valverde die liet hun allemaal hun gang gaan. Vrije dag hier, vrije dag daar. Onder Setien is dit niet het geval en trainen ze vaker onder een hogere intensiteit. Dat vinden die divas niet leuk. Denk je nou echt dat zo’n Messi, Suarez, Busquets of Alba zo’n Setien of Eder Sarabia serieus nemen. Setien kan er ook vrij weinig aan doen. Barcelona moet gaan doorselecteren en veel van die oude veteranen weg doen, ook een trainer aanstellen met gezag.

1 juli 2020 om 08:58

Tja ze hebben bij Barcelona wel vaker last met het aantrekken van de juiste personen, zowel in het geval van spelers als in het geval van trainers. Los daarvan valt Setien gewoon zwaar door de mand, ondanks de vele positieve berichten bij zijn aanstelling. Het spel trekt nergens op evenals de resultaten. Miscast nr 2765 van Barcelona.

1 juli 2020 om 09:00

Dit overschatte elftal is twee keer makkelijk kampioen van Spanje geworden. Ik heb vanaf het begin al gezegd dat het geen goed besluit is om Valverde te vervangen voor deze man. En mijn mening was gebaseerd op wat ik bij Las Palmas en Betis heb gezien.

1 juli 2020 om 09:02

THenry_228. Kan gebeuren het is het einde van de huidige generatie, deze generatie heeft pak’m beet 12 jaar La Liga absoluut gedomineerd. Aan alles komt een einde, het is een kwestie van doorselecteren. Anders eindig je als bepaalde Engelse clubs die ooit bij de “big four” hoorde maar volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk niet eens Europa League spelen.

1 juli 2020 om 09:05

blink182, ik vraag me serieus af waarom jij Valverde altijd verheerlijkt. De man die in 2018 & 2019 er op een schandalige manier op zijn bek is gegaan tegen Roma & Liverpool. Hij is in Januari ontslagen maar dat is 6 maanden telaat gebeurd. Deze selectie is in 2018 en 2019 kampioen geworden puur vanwege Messi en in mindere mate Suarez. Ook omdat Madrid het twee keer geweldig liet afweten en als 3e is geëindigd. Niet door Valverde of zijn geweldige assistenten.

1 juli 2020 om 09:26

El_Guaje7 ik hoorde gisteren van sportcommentatoren juist dat het tempo op trainingen bij Barcelona enorm laag ligt, heel weinig intensiviteit. Ik vond het probleem Valverde ook weer niet, Setien was simpelweg geen eerste keuze van Barcelona, zij moesten het seizoen afmaken met Valverde.

1 juli 2020 om 10:12

@El_Guaje: bedankt voor de onnodige steek naar Arsenal😉Daarnaast wil ik alleen maar aangeven, als kritische Barcelona supporter, dat het doorselecteren net een probleem lijkt te worden bij Barcelona en er dus een kans bestaat dat ze the Arsenal way opgaan. Want ondertussen lijkt ook het geld langzaam op te raken bij Barcelona dus hoe willen ze dan kwalitatief doorselecteren?

1 juli 2020 om 10:34

Voor wie ben je nou? Arsenal of Barcelona? Of ben jij zo’n type die in elke competitie een topclub uitkiest om te ‘supporten’?

1 juli 2020 om 10:40

Is toch niet zo gek dat je een favoriete club hebt en daarnaast gwn een gunfactor voor een team in elke competitie. Of mag dat niet.

1 juli 2020 om 11:35

@el_guaje7 heb je die verdedigers van Barca gezien tegen Liverpool? Alleen dat cornermomemt al met Taa, man man man. Dan sta je als coach toch echt machteloos. Daarnaast had Liverpool gewoon een veel beter elftal. Dat elftal is uitgebalanceerd. De selectie van Barca klopt voor geen meter en is totaal niet complementair

1 juli 2020 om 11:42

@Pedro: dus je kan niet in elk land een favoriete ploeg hebben? Daarnaast ben ik consequent aan mijn keuzes want ben al + 20 jaar supporter van Arsenal, Barcelona, Fiorentina en Standard Luik. Je zal dus bezwaarlijk kunnen stellen dat ik een successupporter ben😂

1 juli 2020 om 12:07

@el_guaje7 Je kunt wel lekker sneren naar Arsenal, maar die situatie is toch totaal anders. Die moesten een stadion af betalen waardoor ze financieel een stap terug moesten doen en hadden eigenaars die nul komma nul geld in de club wouden stoppen. Eerder geld eruit halen. Dat het beleid verder niet klopt ben ik met je eens, maar bij Arsenal zijn de problemen anders dan bij Barca. Barca smijt met geld en het zou me niets verbazen als de financiele situatie van de club gewoon zorgwekkend is op dit moment. Anders ruil je geen 23 jarige talent tegen een oude (en naar mijn mening uitgebluste) Pjanic. Verder zeg je dat Barcelona in '18 en '19 kampioen werd door Messi/suarez. Kunnen we dan dit jaar stellen dat Barcelona het kampioenschap mis aan het lopen is door Messi/suarez? Of is het nu opeens wel de schuld van de trainer? Valverde ontslaan was onzin en Setien kan er ook niet veel aan doen. Waarom denk je dat Xavi niet wilt instappen? Zelfs Guardiola kan met deze selectie geen tiki taka spelen. De selectie is gewoon oud en uit balans.

1 juli 2020 om 12:13

Xavi wil niet instappen puur omdat hij geen onderdeel wil uitmaken van dit bestuur. Know your facts. Hij wil als trainer bepalen wie de aankopen worden en geen incapabele technisch directeur die de ene na de andere miskoop binnen hengelt. En gelijk heeft hij. Een trainer zou zelf moeten bepalen wie hij wil aantrekken en wie hij niet wil.

1 juli 2020 om 15:06

Niet helemaal mee eens. Ik vind wel dat je moet overleggen met de scouts en dat die uiteindelijk moeten bepalen of zo een speler wel of niet goed genoeg wordt geacht. Voor hetzelfde geld doet een Xavi alleen miskopen of is het een fluttrainer en dan ben je straks nog meer miljoenen kwijt aan matige spelers

Gewoon goede beslissing van setien. Griezman heeft niks laten zien om opgesteld te worden. En speelt zo inspiratieloos als maar kan. Leuk feitje sergio ramos heeft evenveel doelpunten als griezman in de competitie.

1 juli 2020 om 11:36

@bf1994 klopt maar dat geld voor heel het elftal op Messi, Suarez en misschien Puig na. De rest hobbelt een beetje mee maar voegen helemaal niks toe aan het spel

1 juli 2020 om 12:53

Heb je gelijk in. Maar goed dit seizoen is verloren en nodig om te realiseren dat veel spelers weg moeten. Ik reken alleen busquets en ter stegen extra tot jouw rijtje

1 juli 2020 om 15:07

@bf1994 die vergat ik idd te noemen maar die presteren ook naar behoren

1 juli 2020 om 12:08

Volgens mij heeft de coach maar 1 doel en dat is het maximale halen uit zijn team en de spelers. Makkelijk om Griezman alles in de voeten te schuiven maar die man heeft bewezen in de Spaanse competitie te kunnen presteren, dus ligt het nu aan hem of aan Barca? Setien is gewoon niet de juiste coach voor Barca.

Kan Griezmann niet zijn excuses aanbieden voor het feit dat het de meest slechte speler ooit is waarvoor boven de 100m betaald is? Zelfs Dembele en Coutinho die geflopt zijn hebben 5 wedstrijden gespeeld waarbij je tenminste zag van; “oke, die kunnen echt wel een balletje trappen”. Deze gast was gister in 5 minuten gewoon weer 10x niks. Beschamend.

1 juli 2020 om 09:02

Was bij Atletico toch echt een heel goede speler, en heb hem voor Frankrijk ook goed zien spelen, dus de vraag is of het aan hem ligt. Had natuurlijk nooit weg moeten gaan. Verdiende al heel veel geld en was daar een held. Onbegrijpelijke beslissing!

1 juli 2020 om 09:52

In teams die vanuit de counter spelen (wanneer er dus ruimte vrij komt) en waar hij om een diepe spits heen mag spelen kan hij uit de verf komen ja. 1). Barcelona speelt niet op de counter maar op balbezit. 9/10 x krijgen ze te maken met amper ruimte, dus heb je zoals je kunt zien bar weinig aan Griezmann. Die intikkers die hij gescoord heeft had Weghorst ook wel gescoord.2). In het systeem wat Barca speelt is er maar 1 plek voor hem en dat is de vrije rol die je hem onmogelijk kunt geven als die plek al vergeven is aan de beste speler allertijden.Dus kan je concluderen dat het de zoveelste wanbeleid is op bestuurlijk niveau die 120m neertelde voor iemand die niet nodig was en waarvan je wist dat hij niet bij de speelstijl past. Had dan 120m uitgegeven aan de Ligt dan had je Frenkie en Matthijs nu. Doorselecteren op goed niveau. Dat zou getuigen van goed beleid en een lange termijnvisie. Of had nog maar even gewacht en doorgespaard dan had je wel geld om een Lautaro of Neymar aan te trekken. Nu moet je noodgedwongen Arthur verkopen om boekhoudkundig niet in de problemen te komen en heb je er weer een 30 plusser voor terug. Het is schandalig.De kassa is zo goed als leeg, en zie deze dertigers maar te slijten. Suarez, Vidal, Rakitic, Griezmann. Coutinho en Umtiti zie ik nog wel verkocht worden voor een redelijk bedrag. Firpo, Wague mogen ze gratis weg doen wat mij betreft.

1 juli 2020 om 10:04

Ja ok je vindt dus idd ook niet dat Griezmann, maar de club, excuses aan moet bieden.

1 juli 2020 om 11:37

@Garrincha noem mij eens alle spelers dit seizoen bij Barca die wel geweldig staan te voetballen dan

1 juli 2020 om 12:22

Japie_KrekelJe blijft Griezmann verdedigen he? Chanteert hij jou ergens mee? Hahaha. Laat ik voorop stellen dat HEEL Barca over het algemeen slecht voetbal levert al het hele seizoen. Maar er zijn spelers die ik niks kwalijk neem die spelen behoorlijk. Ik noem een Ter-Stegen, Lenglet, Jordi Alba, Pique en Messi. Frenkie vind ik zelfs redelijk voetballen, je ziet dat hij een grote wordt maar hey van Ajax naar Barca is wel ff andere koek. Puig laat ook zien wat hij kan, speelde 1 mindere wedstrijd en raakte vrijwel direct uit beeld (zielig gewoon). Vidal is totaal geen Barcelona type imo, maar die heeft het voor zijn doen goed gedaan respect voor hem. Maar dan heb je ook gasten zoals Rakitic, Suarez (ondanks blessureleed voetballend gewoon 3x niks meer en vooral snelheid is triest om te zien). En dan heb je jouw idool Griezmann: al jaren “zogenaamd” wereldtop, de grote ster van Frankrijk en Atletico Madrid die met veel bombarie is binnen gehaald voor 120m en die letterlijk elke wedstrijd als een pepernoot voetbalt. Een jongen uit de eigen jeugd Fati laat veel meer zien evenals de uitgelachen Braithwaite legt meer energie in zijn wedstrijden. Passeert nog weleens iemand. Wat doet Griezmann? Precies niks. Kwam er gister in: eerste balcontact was meteen balverlies. Vervolgens een simpele kaats ging hoog over Alba heen, die gelukkig snel genoeg is om de bal binnen te houden. Hij wilde in de allerlaatste minuut nog iemand passeren randje 16, maar guess what? Hij werd gekauwd heelSimpel. Dus ga nou niks verdedigen hier. Prijskaartje en status zeggen veel, de prestaties zeggen meer. Griezmann is een flop. Wil nooit meer horen dat hij in hetzelfde rijtje zit als Dybala, Neymar, Salah en Mane. Zelfs Hazard die ik persoonlijk overhyped vind, vind ik nog 3x beter dan Griesmeel.

1 juli 2020 om 15:08

Ik zeg nergens dat Griezmann het goed doet maar ik vind je heel selectief in je oordeel want een aantal spelers uit het rijtje wat jij goed vind presteren vind ik net zo matig spelen, zoniet nog matiger als Griezmann

1 juli 2020 om 16:57

Noem eens wat namen aub nou wordt het namelijk een interessante discussie.

1 juli 2020 om 18:21

Arthur en Frenkie spelen alleen maar risicoloze passjes breed en terug over 5 meter waar je niks aan hebt. Pique en Umtiti staan vaak slecht te verdedigen. Fati haalt amper rendement en die rechtsback voegt ook weinig tot niks toe. zo al een paar spelers die ik niet meer vind toevoegen als Griezmann

2 juli 2020 om 13:18

Fati? Die passeert tegenstanders met speels gemak, iets wat ik Griezmann geen enkel keer heb zien doen dit seizoen? Griezmann doet precies hetzelfde als Arthur en Frenkie dan: alleen kaatsen meer niet. En voor een middenvelder bij Barcelona is kort combinatiespel op het middenveld logisch, maar geldt dat ook voor een aanvaller die voorin het verschil moet maken? Je kan wel roepen dat hij geen aanvoer krijgt, maar als hij de bal heeft wat doet hij er dan zelf mee? Precies niks. Ga geen bullshit proberen te verkopen, niemand koopt. Treurig dat je dat zelf alleen niet door hebt.

Ik snap zijn punt maar Suarez... die kon het niet meer aan na 1 helft. Net terug van een blessure en moet om de 3 dagen spelen. Hij oogt niet fit, zo iemand moet je beschermen voordat ie weer geblesseerd raakt. Dan ben je nog verder van huis. Breng dan Braithewait of Griezzman erin in de 60ste minuut. Verder denk ik dat supersterren zoals Coutinho en Griezzman pas goed kunnen inpassen als Messi vertrekt. De klik met Messi is er niet en ze willen allemaal graag zwerven en de aanval leiden. Verder is het logisch dat het Barcelona bestuur jaar in jaar uit de aanval met een top aankoop probeerde te versterken. Ook zij zagen dat hoe geweldig Messi ook is, ze zo afhankelijk van hem waren. Als Messi opeens zijn been brak konden ze amper iets forceren. Gelukkig voor Barca was Messi bijna altijd fit. Als Madrista zeg ik het volgende. De dag dat Messi vertrekt bij Barca is net zo jammer als toen Ronaldo vertrok bij Real Madrid. Daarna wordt het zwaat. Maar het brengt ook perspectief voor nieuw talent, nieuw voetbal en nieuw succes. Kunnen we eindelijk weer 11 tegen 11 menselijke spelers spelen. Worden de ballon D'ors enzo ook leuk.

1 juli 2020 om 09:14

Messi is de beste speler, maar brengt natuurlijk ook problemen met zich mee. Die gast is zo goed dat je er hoogstwaarschijnlijk gewoon afhankelijk van word. Bij balverlies doet hij weinig waardoor je dan eigenlijk in verdedigend opzicht met 10 mensen speelt. De kans bestaat dat mede spelers of nieuwe aankopen op het veld verbleken door zijn aanwezigheid (Coutinho, Griezmann). Dan vergeten we ook nog eens de 81 miljoen euro die hij jaarlijks opstrijkt. Op het moment dat hij stopt is dat verschrikkelijk omdat je je talisman verliest en wellicht de beste speler uit de historie van het voetbal. Maar Barça kan wel weer eindelijk door. Nieuwe spelers, nieuwe talenten, nieuwe generatie. Maar verkopen zou desastreus zijn, daarom moet je ook gewoon zo’n goed mogelijk elftal dat bij hem past om hem heen bouwen.

1 juli 2020 om 11:45

Je moet Messi nu juist verkopen. Kan je de huidige trainer en het bestuur de zwarte piet toeschuiven en hen bashen en eruit gooien, om volledig opnieuw te beginnen met het geld wat er vrijomt. 1 jaar bouwen en dan weer meedoen voor de prijzen. Alles wat je doet zolang Messi in het team zit is verspilde moeite. Tactisch kan je niets met zo'n wandelaar via wie het volledige spel loopt, omdat hij dit door zijn prestaties heeft afgedwongen. Sterren hebben moeite met in zijn schaduw staan waardoor ze niet presteren. Het wordt alleen maar minder met Messi en barcelona heeft al te lang geteerd op oplevingen bij hem. Messi, Suarez, Busquets, Rakitic, Alba, Pique, allemaal vergaande glorie die zsm vervangen moet worden. Je gaat er geen prijzen meer mee winnen

1 juli 2020 om 11:52

Dit roep ik al sinds vorig jaar, maar iedereen verketterd mij hiervoor. Je bent een team en dan ren je met z'n allen, vecht je met z'n alles en win je met z'n allen. En het salaris dat hij opstrijkt is ook veel te hoog, waardoor we dus genoodzaakt zijn om een Arthur te verkopen zodat de boekhouding in orde is.

Los van het artikel over Antoine: Damn, Rique Puig speelde gisteren echt heel goed. Zo klein en fragiel van stuk, maar wauw, dit talent barst van de techniek. Zo zie je maar dat je niet perse sterk moet zijn op fysiek vlak. Enige voorwaarde is wel dat je erg goed moet kunnen voetballen! Dat kan hij! Net zoals we dit bij Hakim Ziyech zien. Zo 'dun' en toch zo goed. Prachtige speler uit La Masia. En dat werd tijd! Trouwens, Arturo Vidal zou ik nooit op de transferlijst zetten. Deze type speler is altijd nodig. Een beest die nooit opgeeft. Arturo zal 90 minuten lang door het vuur gaan voor je. Een eigenschap die bijvoorbeeld Ivan Rakitic niet -meer- heeft.

Ik ga nu iets controversieels zeggen, maar ik denk dat Barca komende zomer een radicale renovatie moet gaan doen. Rakitic, Vidal, Umtiti, Suarez en ook Messi moeten vertrekken. Ja ook Messi. Ik denk dat hij een enorme rol speelt in de huidige malaise. Ik heb de indruk dat hij enorm gefrustreerd is over het niveau van het team, de coach en ook zijn eigen niveau. Meer in de zin dat hij niet meer de speler van vijf jaar geleden is. Begrijp me niet verkeerd, zonder Messi is Barca momenteel kansloos. Maar juist die status zorgt ervoor dat we niet goed kunnen doorselecteren en dat mega- aankopen als Coutinho en Griezmann enorm verzuipen. Beide heren hadden bij hun oorspronkelijke ploegen een enorme status. Daarnaast heeft Messi ook bewezen dat hij gewoon geen goede aanvoerder is. Zowel bij Argentinië niet als bij Barca. Hij heeft het gewoon niet in zich. Niemand in het huidige team bezit die kwaliteiten zoals Puyol en Xavi wel die leiderskwaliteiten hadden. Dat is nu ook het probleem. Wie heeft de status om tegen oudgedienden als Messi, Piqué en Busquets te zeggen dat ze eens flink meer hun best moeten doen? Die nieuwe mensen kunnen enkel opstaan wanneer de oude garde weg is. Xavi en Puyol waren er namelijk al voor dat Messi, Busquets, Pique, etc. debuteerden.

1 juli 2020 om 09:34

Helemaal met je eens. Maar wie heeft de ballen om Messi te verkopen? Wie heeft de ballen om Messi harder te doen werken? Men roept nu allemaal om Xavi, prima. Maar alsof Xavi het elftal niet om Messi gaat laten draaien? Als je hem hebt, moet je hem gebruiken.

1 juli 2020 om 09:44

Je hoeft Messi echt niet te verkopen, akkoord zijn aanwezigheid brengt problemen met zich mee. Maar Barcelona heeft het gewoon nagelaten om een goed elftal om hem heen te bouwen zo simpel is het. Als je die 300 miljoen euro van Griezmann, Coutinho en Dembele op een juiste manier had besteed had er ook een beter elftal gestaan.Neymar heeft nooit problemen gehad om samen met Messi te spelen sterker nog die twee gasten hadden een geweldige chemie. Maar die drie top aankopen hebben gewoon nimmer gebracht wat Ney bijvoorbeeld bracht.

1 juli 2020 om 09:59

Neymar kwam wel om 20- jarige leeftijd binnen, waarbij hij ook wel enorm werd gehyped op dat moment. Die moest zich nog gewoon in Europa gaan bewijzen. Logisch dat je dan wat nederiger opstelt. Feit blijft wel dat hij niet meer met Die status kon leven en daardoor dus vertrok.

1 juli 2020 om 12:15

Waarom is Neymar dan weggegaan bij Barca? Dacht dat die juist uit de schaduw van Messi wou stappen?

1 juli 2020 om 09:51

Messi hoeft niet weg denk ik. Maar die andere spelers wel en Setien. Maar er moet gewoon ook echt een bezem door het bestuur. Het kan toch niet dat er nog 30+ spelers worden bijgekocht! Ik denkt dat ze toe zijn aan een fluwelen revolutie daar.

1 juli 2020 om 10:03

Suarez, Griezmann, Vidal, Rakitic, Umtiti, Firpo, Wague en Neto moet je verkopen ja. Messi nu die ouder is gewoon lekker weer als Trequartista gebruiken. Dan staat hij al centraal en dicht bij de goal. Op de vleugels moet je dan echt spelers met diepgang en snelheid zetten en die heb je al met Fati en Dembele. Daarbij komt volgend seizoen ook Trincao en dan schuif je een jongen als Collado uit de eigen jeugd door naar het 1e. Op het middenveld speel je sowieso met Puig als linkshalf (Iniesta plek) en Frenkie als rechtshalf (Xavi plek). Voor de ervaring kan je op de punt naar achter dan kiezen voor Busquets en hem laten rouleren met Pjanic. Als wisselspelers heb je dan Pedri (die kan ook zomaar basisspeler worden), Alena en schuif je jongens als Moriba en Monchu door naar het 1e. Achterin zou ik een hele goede CB aantrekken die op termijn Basisspeler kan worden. Todibo sowieso de kans geven ook. Dus ga je kijken naar iemand die Pique op termijn kan vervangen. Met alleen Todibo en Lenglet kom je er niet. Namen die bij mij opkomen zijn: Upamecano, Zagadou, Soyuncu. Ook moet je een goede jonge linksback aantrekken. En opnieuw bouwen met een heel nieuw bestuur en een nieuwe trainer.

1 juli 2020 om 10:06

Ik ben het met je eens omtrent de renovatie. Maar wat zal het bestuur nog komend jaar allemaal doen? Accepteren ze hun lot, of gaan ze de club nog verder ruïneren door bijvoorbeeld leningen te sluiten om spelers te gaan halen?

1 juli 2020 om 10:12

Dat is dus nu de vraag. En om eerlijk te zijn ben ik bang dat ze er nog een grotere puinhoop van gaan maken. Het is jammer maar de geschiedenis herhaald zich als het ware. In 2000-2003 kwam de club ook in een diep dal terecht. Dat is toen door Laporta en co helemaal op orde gebracht vanaf 2003 en dat heeft sowieso tot 2010 veel opgeleverd. Toen kwam Rosell aan de macht, maar omdat er zo een talentvolle lichting was hebben ze het tot 2015 goed weten uit te melken en gebaseerd op die generatie goed voetbal kunnen blijven spelen en prijzen kunnen pakken. Maar de afgelopen 5 jaar is al dat werk teniet gedaan. Het zijn zware tijden als Barcelona supporter. Hopen op het beste!

1 juli 2020 om 11:54

Hahaha zijn jullie eindelijk wakker? Ik riep al sinds vorig jaar dat Messi moet vertrekken of de eer aan zichzelf moet houden, maar iedereen noemde me een idioot. Messi loopt niet, verdedigt niet en wacht gewoon op de bal. Dat kan niet in het hedendaagse voetbal. Zodra 1 persoon in een team niet meevecht, valt alles in elkaar als een kaartenhuisje. Daarom dat City, Liverpool en Bayern zo goed zijn, daar moet iedereen even hard werken.

1 juli 2020 om 12:25

Puur om zijn kwaliteiten zou ik Messi nooit vervangen. Dat hij niet meeverdedigt vind ik ook prima. Dat hij nu echter gefrustreerd rondloopt vind ik wel zorgwekkend. Dat hele gedoe met de technische staf is iets wat we niet van Messi gewend zijn. Net zoals dat overdreven gegun tussen hem en Suarez is ook iets wat (naar mijn mening) niet door de beugel kan. Ik durf gewoon niet uit te sluiten dat Griezmann en Coutinho beter zouden kunnen renderen indien Messi er niet meer zou zijn. Misschien (kans is groot) dat de boel instort, maar dan kan je wel aan een heel nieuw elftal bouwen.

1 juli 2020 om 12:29

Uiteraard zouden zulke spelers beter renderen, omdat ze ook wel centrale spelers zijn, maar geen types die het hele systeem naar hun moeten aangepast hebben om te renderen.

1 juli 2020 om 15:11

Messi weg? Dat is je beste speler. Real dacht dat ook met Ronaldo en die kwamen bedrogen uit. Je moet gewoon een goede linksbuiten en een creatieve middenvelder halen. Dan gaat de rest van het elftal ook beter spelen. Nu speelt iedereen elkaar balletjes in de voet over 5 meter. Het is allemaal veel te voorspelbaar.

1 juli 2020 om 16:56

Die hebben inderdaad een jaar aangemodderd, maar nu staan ze er toch weer goed voor? Bovendien hebben ze ook nog talenten als Odegaard, Hakimi, Reguilon bij allemaal subtoppers in topcompetities.

1 juli 2020 om 16:59

Die creatieve middenvelder hebben ze al in Puig en aankomende seizoen ook Pedri Gonzalez. Hoop dat er amper geld meer is, dan ben je haast verplicht die jonkies op te stellen. Dat kan nog eens positief uitpakken..

1 juli 2020 om 18:23

@garrincha10 dat is zo misschien maar dan moet je ze idd wel gaan opstellen. die Puig maakt op mij een goede indruk en brengt idd de creativiteit die de rest van het middenveld niet heeft

Verklaar mij gek, maar begint het serieus niet aan Messi te liggen? Ja hij is de beste ter wereld, en voor velen de beste aller tijden. Maar Dembele, Coutinho en Griezmann hebben gefaald, of falen. Hoe kwam dat, puur omdat Messi ballen opeist, en alle ballen gewoon ook krijgt (terecht) maar als ik soms zie, dat een Jordi Alba een rush zet en de achterlijn haalt om vervolgens de bal schuin achteruit zet om Messi te vinden, denk ik waar zijn we mee bezig.. Griezmann loopt er verloren bij, het is niet eens zo dat hij aan de bal domme dingen doet, nee hij er weinig bij betrokken, en als hij dan een bal krijgt, moet hij noodgedwongen een pass breed of achteruit geven.

1 juli 2020 om 09:48

Als een andere speler de bal heeft naast Messi gebeurd er geen reet op het veld. Niet omdat Messi de ballen per se opeist, maar puur omdat veel spelers gewoon geen voldoende inzicht hebben. Waarom speelt Puig of Alba aan de bal wel prima? Die hebben het overzicht wel om iemand vrij te spelen.dembele was een redpaard, die heeft het altijd van zijn versnellingen gehad om iets te forceren. Type Bale in een zin. Coutinho kwam en had hoge druk vanwege zijn prijskaartje Maar werd ook vaak verkeerd gebruikt. Als het aan Messi lag zou Messi hem niet zo hard proberen te helpen door bijv. soms een penalty aan hem te gunnen om vertrouwen op te doen. Griezmann is gewoon een miskoop gebleken en het was een paniekaankoop, omdat ze Neymar niet konden halen en beide aanvallers voorin lange duur eruit lagen. Als ze de landstitel bijvoorbeeld hadden gewonnen dan was het enigszins oke geweest, maar nu faalt alles en worden bizarre beslissingen genomen intern en dan zoekt men naar andere redenen. Verder voegt Griezmann minder toe dan een type Benzema of Suarez, die zelfs in een offday vaak een goaltje meepikken. Griezmann functioneert gewoon niet binnen dit elftal en dat is terug te zien op het veld, omdat hij weinig goed doet zodra hij aangespeeld wordt.

1 juli 2020 om 12:18

Sorry, maar Alba doet 2 dingen op het veld: 1) hij kijkt of hij de bal naar Messi kan spelen. 2) Lukt dit niet dan speelt die hem terug naar achteren. Die gast vind ik juist een gebrek aan inzicht hebben. Hoe vaak Suarez of Griezman in de 16 zijn en er nooit een bal komt. Ik snap wel dat die Griezman zich verloren voelt.

1 juli 2020 om 10:27

Als je de beschikking hebt over de beste speler aller tijden dan pas jij en je hele team aan aan hem! Als Coutinho, Griezmann en Dembele dat niet kunnen doen dat weet je al voordat je de transfer maakt dat je niet daar na toe moet gaan. Elk speler dient in dienst van Messi te spelen, Bartomeu moet ipv paniek aankopen slim investeren dan krijg je deze chaos niet.

1 juli 2020 om 12:41

dat is een valkuil waar iedereen intrapt. Je moet juist niet een team bouwen dat alleen maar naar messi passt. Sierd zei het gister al maar de reden dat puig zo veel lof krijgt is omdat puig een speler is die zelf nadenkt. Is niet bng om messi over te slaan als die niet goed staat of iemand anders beter. Hij zoekt niet naar messi op het veld maar naar oplossing. Steeds maar spelers kopen die in dienst van messi moeten spelen heeft ons hier gebracht. Je moet een team bouwen dat op elkaar aansluit. Dat is ook de reden dat puig en messi wel en klik met elkaar hebben op het veld. Die snappen het spelletje beter. Barca heeft dus nieuwe spelers nodig met eigen ideeen. Drm zijn die fatti en puig zo een frisse wind in het team en je ziet messi ze ook graag veel opzoeken

1 juli 2020 om 15:12

@CMG- dat komt omdat er een middenveld staat met nul creativiteit. Echt niet door Messi imo

Is slecht aankoopbeleid. Je koopt een speler die geweldig is in de omschakeling. In balbezit is deze speler nog altijd wel redelijk, maar verre van de gevaarlijke en uitstekende counterspits die hij is.

Griezman past niet bij Barcelona en ik snapte niet ne heb ook nooit gesnapt waarom hij weg is gegaan bij Atletico. Hij paste daar perfect en was de grote man, wat ie bij Barcelona nooit zou worden zolang Messi er speelt en de concurrentieslag met Suárez zou hij ook verliezen door diens persoonlijke band met Messi en zijn statistieken. Daarnaast was de kleedkamer niet vergeten hoe hij het jaar ervoor zijn woord niet heeft gehouden. Om die jongen tegen zijn oude club zo te behandelen is een krachtige en pijnlijke statement tov Griezman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4916 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7944
4.Sevilla6619
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller359
A. VidalMiddenvelder318
L. MessiAanvaller3122
L. SuárezAanvaller2615
M. ter StegenKeeper350
Ansu FatiAanvaller226
Jordi AlbaVerdediger252
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

187 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 35 9 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
Laatste voetbalnieuws

Rampseizoen Griezmann compleet na medische update Barcelona

Voor Antoine Griezmann lijkt het seizoen in LaLiga voorbij. De Franse aanvaller heeft een spierblessure in het rechterbeen opgelopen, zo meldt Barcelona zondag via de officiële kanalen. De verwachting is dat...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 13 juli
Liverpool gaat een clausule in het contract van Dejan Lovren lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren