Marieke Derksen reageert op ontwikkelingen: ‘Dat is toch bi-zar?’

Dinsdag, 30 juni 2020 om

Marieke Derksen heeft dinsdag in gesprek met De Telegraaf voor het eerst gereageerd op de tv-ruzie waarvan haar vader Johan het middelpunt is. De dochter van de analist onderhoudt een goede relatie met de tafelgasten van Veronica Inside: ze was uitgever van sportboeken als Gijp, Kieft en de onlangs uitgekomen biografie Sneijder. Uit haar reactie in de krant blijkt dat Derksen klaar is met de ruzie tussen Wilfred Genee, René van der Gijp en haar vader.

De veertigjarige dochter van Derksen vindt het 'toch bi-zar?' dat de ruzie al een week 'trending topic' is. "Alsof er niets groters in de wereld aan de hand is. Jongens, waar hébben we het over? Het is een voetbalpraatprogramma", benadrukt ze. Ze zegt de kritiek op Derksen wel te snappen, omdat haar vader in zijn leven ook 'heel veel heeft uitgedeeld'. Ze zegt het spijtig te vinden dat er 'twee kampen' zijn ontstaan, die in haar ogen lijnrecht tegenover elkaar staan. "Ik wil niet bij één van de twee kampen horen. Laat mij maar lekker in het midden, waar ik beide kampen begrijp."

Derksen zegt niet te weten wat de commotie doet met haar vader. "Hij zit niet op sociale media, dus het ergste gaat wel aan hem voorbij", vertelt ze. "We hebben een paar keer met elkaar gebeld, maar het is nou niet zo dat ik daar vaak over de vloer kom – het is nogal een eind." De analist het middelpunt van een landelijk debat over racisme, nadat hij rapper Akwasi bij wijze van grap vergeleek met Zwarte Piet. Het was volgens Marieke Derksen geen 'handige' uitspraak gezien de emoties die gepaard gaan met het debat.

"In de context, als je het hele programma hebt gezien – én het klinkt hard, én ik ben wit, I know – vond ik het niet zo heel raar. Maar kun je het in deze tijd zeggen? Nee", stelt ze. Ze stipt aan dat haar vader 'al duizend keer' heeft gezegd tegen racisme te zijn. "Het lijkt er nu een beetje op alsof Nederland ruzie maakt over de details. Aan allebei de kanten. Al kan ik eerlijk gezegd ook wel weer genieten van mensen waar ik me ontzettend aan stoor. Ik vind het wel lekker om naar een talkshow te kijken en het totaal niet met iemand eens te zijn. Dat wil niet zeggen dat ik dan vind dat diegene niets mag zeggen."

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door yoda)

Ze slaat verstandiger taal uit dan haar vader. Realistische kijk op de zaak, zonder blind partij te kiezen voor Johan. Volledig mee eens dat het bizar is hoe deze nonsens het land bezighouden (en ja, ik doe zelf ook mee door hier een reactie te plaatsen).

30 juni 2020 om 22:00

Als je een club mensen organiseert welke zich bezigt met haatreacties heb je inmiddels hier de poppen zo aan het dansen. Volgend jaar verkiezingen, nog gevaarlijker...

"waar hébben we het over? Het is een voetbalpraatprogramma" Opzich heeft ze gelijk, alleen vergeet ze dat de meeste met dit programma zijn opgegroeit en wekelijks keken. Ook heeft zij profijt gehad van die "voetbalpraatprogramma" als ik de verhalen van Johan moet geloven dat ze dan langs de PC hoofdstraat gingen om dure tassen te kopen, dus ja, het is niet zomaar een voetbalpraatprogramma. Merkte dat ik afgelopen maandag om 20:30 toch weer de tv ging aan doen, terwijl ik normaal nooit tv kijk. Jammer, dat het zo moet eindigen.

30 juni 2020 om 21:12

Dat is niet wat ze bedoelde natuurlijk, ik hoop dat je dat begrijpt. Het gaat er om dat er belangrijkere zaken in de wereld gaande zijn dan een ruzie tussen 3 presentatoren van een tv-programma. Dat zij door dat voetbalprogramma, van het salaris van d’r pa, dure tassen kon kopen doet niet terzake.

30 juni 2020 om 22:32

Zou ze dat ook echt werkelijk doen van het geld van der pa. Of zou ze mee verdiend hebben in de boeken die zijn geschreven en dan vooral die van V/D Gijp.

30 juni 2020 om 21:12

Wat heeft dit artikel er mee te maken dat ze een dure tas koopt in de PC? Heeft helemaal niks met haar realistische reactie te maken. Ze kiest geen kant en staat er imo precies zo in zoals het hoort, slechte grap, niet meer dan dat.

30 juni 2020 om 22:10

Het is maar hoe groot je dit voetbalpraatprogramma neemt. Wat maakt het uit dat veel mensen kijken? Alsof de kijker beinvloed word.

Dit is de houding die de programmamakers ook hadden moeten aannemen maar ze kozen ervoor om die bizarre uitzending te maken. Domme zet.

Sorry ben net terug van 2 weken vakantie, even niks meegekregen van het nieuws, wat is er allemaal aan de hand heeft Johan Derksen iemand vermoord of zo?

30 juni 2020 om 23:08

Ja, hij heeft een voetbalprogramma om zeep geholpen. Alans, medeplichtig bevonden.

Wat een sterke reactie van Johan zijn dochter, ik ben het helemaal met haar eens.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 14 juli
Manchester United en Manchester City vechten om de handtekening van Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren