BILD: Toptransfer van Sané is rond, lagere bedragen dan verwacht

Dinsdag, 30 juni 2020 om

De transfer van Leroy Sané naar Bayern München is afgerond, zo meldt BILD dinsdagavond. De krant beroept zich op bronnen rondom Josep Guardiola, die hebben bevestigd dat de aanvaller deze zomer overkomt van Manchester City. Volgens het doorgaans goed ingevoerde dagblad valt de transfersom 'lager uit dan gedacht'. Naar verluidt houdt Manchester City 'minder dan vijftig miljoen euro' over aan de transfer. Dat wordt bevestigd door The Guardian: de Britse krant spreekt van circa 45 miljoen euro, exclusief bonussen.

BILD wist in mei te melden dat Sané reeds tot een akkoord is gekomen met Bayern München over zijn vijfjarige contract. Der Rekordmeister hoopte op een transfersom van circa 38 miljoen euro, terwijl Manchester City een bedrag van 55 miljoen euro eiste. Nu zouden beide partijen elkaar hebben gevonden in een transfersom die er ergens tussenin ligt, onder de vijftig miljoen. De precieze hoogte van het bedrag is bij BILD nog niet bekend, maar in Engeland wordt dus gerept over een initiële afkoopsom van 45 miljoen euro. De verwachting is dat Sané donderdag of vrijdag medisch wordt gekeurd bij zijn nieuwe club.

Ook het salaris dat Sané gaat verdienen in München ligt lager dan verwacht, zo schrijft BILD. De 24-jarige Duitser gaat aanzienlijk minder verdienen dan twintig miljoen euro per jaar, een salaris waar hij eerst nog op zou hebben aangestuurd. Hij wordt met zijn salaris niet de topverdiener bij Bayern, zo klinkt het. Bij Manchester City beschikte Sané over een contract dat nog maar een jaar doorliep, waardoor een transfer in de lijn de verwachting lag. De Duitser weigerde bij te tekenen en stuurde daarmee aan op een vertrek.

‘City wil United na verkoop van Sané beroven van gedroomde kandidaat’

Manchester City weet volgens de 'Daily Telegraph' al wie Leroy Sané moet opvolgen. Lees artikel

"De club heeft in de afgelopen periode twee tot drie jaar een contractvoorstel gedaan. Leroy heeft die aanbiedingen echter telkens geweigerd", liet trainer Guardiola eerder deze maand weten. Sané speelt sinds 2016 voor Manchester City en kwam toen over van Schalke 04. In dienst van Manchester City was hij goed voor 90 competitieduels en 25 doelpunten. Dit seizoen stond hij vanwege een ernstige knieblessure aan de kant; hij deed alleen twaalf minuten mee in het duel met Burnley (5-0 zege) van maandag 22 juni.

Eerder op de dinsdag meldde de Daily Telegraph dat Manchester City in Jack Grealish een vervanger ziet voor Sané. Guardiola staat te boek als een groot bewonderaar van de 24-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler van Aston Villa. De aanvoerder van the Villans is met 9 doelpunten en 8 assists in 35 officiële wedstrijden dit seizoen een smaakmaker, maar dreigt zich wel te moeten opmaken voor een degradatie met zijn jeugdliefde. Ook Manchester United heeft een oogje op Grealish.


Poll

Is een bedrag van 45 miljoen euro een logische transfersom voor Leroy Sané?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door geert vs)

Ben benieuwd hoe hij het in Duitsland doet.. Had wel verwacht dat er minimaal 70 voor gevraagd zou worden

30 juni 2020 om 19:30

Eerst werd er nog meer dan 100 miljoen voor gevraagd, maar door z’n heftige blessure en de corona is hij natuurlijk veel goedkoper geworden. Sane-Lewa-Gnabry is wel een van de beste aanvalstrio van Europa, als je kijkt naar dat je een geweldige spits hebt die juist baat heeft bij goede voorzetten en dan een snelle links en rechtspoot op de linker en rechtervleugel is dan natuurlijk ideaal.

30 juni 2020 om 19:49

En dan te bedenken dat ze misschien ook nog Havertz krijgen op het middenveld. Gaat echt 1 van de beste 3 teams worden in Europa dat Bayern.

30 juni 2020 om 19:54

Daar ligt voor nu geen prio. Kans is groter dat Havertz naar het buitenland vertrekt. Transfersom is vooralsnog te gortig voor Bayern.

30 juni 2020 om 19:54

Bron? Heb namelijk nog niks concreet voorbij zien komen mbt Havertz naar Bayern

30 juni 2020 om 19:55

Havertz moet ik nog wel zien, die heeft de clubs namelijk voor het uitkiezen en gaat Havertz zomaar Müller uit de basis spelen? Als je ziet dat zelf daar een Thiago op de bank zit, andere positie maar toch..

30 juni 2020 om 19:57

Havertz gaat komen, zodra Coutinho, Thiago en tollisso weg zijn. Anders heb je te weinig middenvelders en er is dan geld genoeg. Bayern houd de hand op de knip ivm de Corona.

30 juni 2020 om 20:16

Lol @justinregeer Bayern is al jaren 1vd drie beste teams van Europa. OT Sane is voor schandalig weinig geld overgekomen ik had 'm als city dat jaar uit laten zitten.

30 juni 2020 om 20:31

@Kelderklass Thiago zit nirt op de bank hoor. Kimmich Thiago Muller zijn de vaste basisspelers op t midden.

30 juni 2020 om 20:39

Na de Corona stop is het Kimmich goretzka en Müller op het middenveld

30 juni 2020 om 20:41

Nou ja schandalig weinig, ik denk dat er zelden zoveel is betaald voor een speler die a) een half jaar niet heeft gespeeld en b) daarvoor al geen basiskracht was.

30 juni 2020 om 20:41

Is Thiago dan geblesseerd? Heb hem al een tijdje niet meer gezien, dacht altijd dat Goretzka boven Thiago werd verkozen

30 juni 2020 om 20:43

Normaal is het altijd thiago en kimmich en Müller op 10 alleen was thiago na de coronastop gelijk geblesseerd geraakt dus daarom speelde goretzka maar thiago is echt wel een par Klassen beter dan goretzka

30 juni 2020 om 21:29

Het fijne aan beide spelers is dat ze ook echt wel wat kunnen met hun ‘mindere’ been. Mits ze een beetje de ruimte hebben, dan kunnen Sané en Gnabry die bal gewoon prima neerleggen met hun verkeerde been.

30 juni 2020 om 22:06

Had indd ook meer verwacht. Mooie transfer.

Dit is echt een top aankoop voor bayern en dat voor maar 50 miljoen!! Ben bang dat bayern de komende jaren nog steeds blijft heersen in de Bundesliga. Heb het bijgewerkt naar 50 boys!👌🏻

30 juni 2020 om 19:28

50 miljoen toch?

30 juni 2020 om 19:50

Onder de 50

30 juni 2020 om 19:51

Onder de 50 miljoen staat er. City wilde 60, bayern wilde niet verder 38. Zal wel rond de 45 zijn. Knap staaltje onderhandelingswerk van Bayern. Niet toegeven. City was de enige die in deze kon verliezen.

30 juni 2020 om 20:35

Er staat ook dat die 45 miljoen exclusief bonussen is. Transfersom kan dus nog oplopen.

30 juni 2020 om 21:52

Vreemd dat er voor dat geld niet meer clubs geïnteresseerd zijn. Vind Sane echt goed en gevaarlijk.

30 juni 2020 om 22:16

Schalke heeft ook aardig verloren haha. Die lopen hier wel echt centen mee mis. Die hadden een doorkoop percentage van 10 procent op elk bedrag dat boven de 50 miljoen uitkomt. Dus als het 60 mil was geweest, min die 50, en dan 10 procent. nu is die miljoen wel echt nodig bij Schalke. Die lopen dus gewoon geld mis. Jammer voor Schalke, top aankoop voor Bayern, nu hopen dat hij redelijk blessure vrij blijft en kan gaan schitteren.

30 juni 2020 om 19:31

50 miljoen*, verder alsnog een topaankoop inderdaad, één goed seizoen draaien bij Bayern en hij is weer het dubbele waard.

Jammer voor City maar een geweldige slag voor Bayern! Ik vind Sane als hij speelt altijd iets toevoegen aan het spel van City en hij is ook best belangrijk geweest, het is jammer dat hij zelf echt weg wilde want hij had nog lang bij City een bepalende kracht kunnen zijn!

Geweldige aanwinst voor Bayern. Heeft Bayern met Gnabry en Sane topwingers voor de komende 10 jaar. Nu alleen nog een toekomstige opvolger van Lewandowski en ze kunnen weer 10 jaar vooruit.

30 juni 2020 om 19:55

Zirkzee toont heel wat potentie. Kan komende jaren tweede viool achter lewa spelen en het overnemen wanneer lewa te oud wordt. Hij kan ook nog jaren mee

30 juni 2020 om 20:01

Zirkzee doet het niet onaardig maar komt op sommige punten wel heel erg tekort momenteel dus het is nog maar erg de vraag of hij echt wat voor de toekomst is.

30 juni 2020 om 20:18

Gabriel Jesus zou een heerlijke opvolger zijn! Iemand anders die zowel jong,goed en betaalbaar komt niet 123 in me op.

30 juni 2020 om 20:38

Jovic, Lautaro Martinez en Haaland zijn ook prima opvolgers en betaalbaar.

30 juni 2020 om 20:40

Jovic komt tekort, Lautaro gaat naar Barca en Haaland blijft nog wel bij Dortmund en zal daarna wel naar Spanje gaan.

30 juni 2020 om 20:55

Dat lijkt me sterk, City verkoopt Sane nu omdat Pep meestal voor Gabriel Jesus kiest, die gaan ze dan niet direct ook verkopen natuurlijk.

30 juni 2020 om 21:07

Gabriel jesus speelt (bijna) altijd als spits city verkoopt sane omdat hij een aflopend contract heft en niet wilt verlengen

30 juni 2020 om 21:19

Jesus speelt de afgelopen twee jaar regelmatig als linksbuiten, als Aguero spits staat en Sterling rust krijgt. Dat is de hele reden dat Sane weg wil, hij speelde (voor zijn blessure al) steeds minder ipv meer. En ik snap dat helemaal, hij wil nu ergens veel spelen, het is makkelijker concurreren met Coman dan wanneer je Sterling voor je hebt en Guardiola liever de reserve spits gebruikt voor de invalbeurten.

Sane op links, lewa spits,gnarby rechts, wat een voorhoede, maar ook perfect in balans: beide vleugelspelers hebben een enorme scorendvermogen, maar geven ook vaak genoeg de bal af aan hun spitsen. Die drie gaan samen met gemak 90 doelpunten volgend jaar (alle competities) let maar op.

30 juni 2020 om 20:40

Sane is op rechts echter beter. Dan kan hij naar binnen trekken en scoren als een soort Robben. Daar is hij beter in.

Topdeal voor Bayern lijkt mij als hij goed uit zijn blessure komt. Daarbovenop Duits, wat ook wel typisch Bayern is om die goede mix te hebben. Nu KdB nog naar Real?

Dat lijken me slechte zaken van City. Ik snap hij weg wil en City hem bijgevolg wil laten gaan. Maar waarom verkoop je hem dan al voor de transfermarkt zelfs maar open is? Geef het lekker een maand, zet Sane in de etalage voor de rest van het bpl seizoen en wie weet meldt een Juve, Psg, Madrid of Barca zich.

30 juni 2020 om 19:39

Als je de hele soap een beetje gevolgd hebt. Dan kan je ook lezen dat Leroy Sane naar Bayern toe wilde.

30 juni 2020 om 20:09

Wat dan nog? Wat heb je te verliezen? Sane moet al heel sterk in zijn schoenen staan als hij kan kiezen tussen Bayern maar eerst nog een jaar op de bank plaatsnemen of nu meteen tegen een hoger salaris tekenen bij Barca of Madrid om maar twee andere grote clubs te noemen. Sane heeft nooit de keuze gehad, andere topclubs hebben zich nooit concreet gemeld. Als Bayern de enige gegadigde is gaat hij niet lopen roepen "ik wil naar Juve en enkel naar Juve", beetje dom he? Dan is het als City toch altijd slimmer om een maand te wachten. Meldt een andere club zich drijf je de prijs lekker op, melden ze zich niet dan ga je in op het aanbod van Bayern. Lekker makkelijk

30 juni 2020 om 20:47

Als Sane slecht terugkomt van zijn knieblessure is hij bijna waardeloos voor City. 45 miljoen voor je reserve linksbuiten, da’s een prima deal lijkt me. Met Sterling en Gabriel Jesus voor hem in de pikorde zit er weinig speeltijd in, wat heb je eraan om dat nog een extra jaar te laten voortduren? Sane wil niet ergens op de bank zitten, die wil spelen. Jesus ook, dus dan moet je als City kiezen.

30 juni 2020 om 19:43

Bayern had Sane al lekker gemaajt, dus het was dit of volgend seizoen transfervrij. Hetzelfde als ze geloof ik met Lewandowsky geflikt hebben. Is een manier van zakendoen die sommige ploegen goed ligt. Twente heeft het al eens geflikt. Ajax ook al.

30 juni 2020 om 20:00

Als je alles gevolgd zou hebben, dan is dit anders dan Lewandowski. Bayern wilde hem vorig jaar al kopen voor 100, maar city wilde hem zonodig in zetten in de beker. Daar raakte hij geblesseerd en hebben ze gewacht tot dit jaar. Eerlijk vind ik 40 nog veel voor 1 jaar contract en net terug van een kruisband blessure.

30 juni 2020 om 20:00

Als je alles gevolgd zou hebben, dan is dit anders dan Lewandowski. Bayern wilde hem vorig jaar al kopen voor 100, maar city wilde hem zonodig in zetten in de beker. Daar raakte hij geblesseerd en hebben ze gewacht tot dit jaar. Eerlijk vind ik 40 nog veel voor 1 jaar contract en net terug van een kruisband blessure.

30 juni 2020 om 20:24

Hoe weet je dat Bayern Munchen vorig jaar Sane kon kopen voor 100 miljoen? City wilde volgens The Telegraph 150 miljoen. Denk niet dat Bayern Sane vorig jaar voor 100 miljoen kon krijgen.

30 juni 2020 om 20:41

Als je alles had gevolgd, dan waren city en Bayern er al uit voor 120

30 juni 2020 om 20:49

Met een 100m bod kom je Sane natuurlijk op de fiets brengen, Bayern is niet helemaal gek.

30 juni 2020 om 21:47

Dat was vorig jaar voor zijn blessure

Goeie deal voor Bayern! Toch wel mooi hoe goed beleid en (in dit geval) het nodige geduld zich uitbetalen.

Sané eindelijk binnen en vandaag hebben twee talenten ook getekend voor 5 jaar. Nübel van Schalke en Kouassi van psg.

Op papier heeft Bayern volgend seizoen een geweldige selectie. Voor de Bundesliga en groepsfase CL zal dit ruimschoots voldoende zijn, voor de ko-fase van de CL kun je er soms geen pijl op trekken.

Eindelijk, de nieuwe Ribery is binnen. Vind Coman en Perisic geen absolute wereldtoppers, Sane - Lewandowski - Gnabry als aanval is wereldtop.

Neuer/Nubel
Kimmich
Sule
Hernandez
Davies/Alaba
Thiago
Gerotzka
Gnabry
Muller
Sane
Lewandowski

Hopen dat hij mentaal wat sterker wordt, dan kan hij een goeie worden voor Bayern. Blijft hij te egoistisch, dan zal het banken worden met teamplayers als Coman en Gnabry als concurrenten.

30 juni 2020 om 21:10

Ik verwacht dat Coman snel vertrekt, het lijkt me onzinnig om twee vergelijkbare jonge linksbuitens te hebben die allebei speeltijd nodig hebben, plus nog een ervaren backup (Bayern schijnt de optie op Perisic te gaan lichten). Coman kan ws voor een zelfde soort bedrag naar PSG of Juventus ofzo.

30 juni 2020 om 21:42

Optie van Perisic wordt niet gelicht. Coman gaat komende week in gesprek met het bestuur om zijn contract te verlengen. Perisic, Coutinho en Odriozola blijven twee maanden langer ivm met CL. Huurcontracten met Barca, real en Inter zijn voor 2 mnd verlengd.

30 juni 2020 om 23:15

Ik ben dan benieuwd hoe het volgend seizoen gaat, zo zonder een duidelijke eerste keus linksbuiten - Sane zal uiteraard speeltijd verwachten met zo’n prijskaartje/salaris, maar Coman speelt dit jaar beter dan Sane (voor zijn blessure) dus die kan je moeilijk op de bank zetten.

"is een bedrag van minder dan vijftig miljoen euro Leroy Sané?"denk de poll vraag even veranderen.zal mooi zijn als Sane inderdaad naar Bayern gaat! Ben echt hele benieuwd hoe hij het daar gaat doen,heb wel hoge verwachtingen namelijk. Al heeft hij wel zware blessure gehad. Dus wellicht is het nog even afwachten tot hij zijn niveau weer haalt.

Linkerkant met Davies en Sane. Dat wordt boetes uitschrijven.

30 juni 2020 om 20:04

Sane is lijkt me beter op rechts. Dan kan hij met z'n linkerbeen naar binnen trekken en het spelverdelen en scoren, zoals Robben dat deed. Bij Schalke speelde hij ook op rechtsbuiten.

30 juni 2020 om 20:39

Dan koop je wel een speler voor een positie waar hij al twee jaar niet speelt. Bovendien, daar speelt Gnabry al.

Mooie voorhoede met Sane, Gnabry en natuurlijk Lewandowski. Ook de prijs is heel netjes gedaan voor Bayern tenzij z'n blessure zwaarder was dan gedacht en City hem liever kwijt dan rijk is maar laten we daar niet vanuit gaan.

Na een blessure is het toch altijd afwachten. 1 dat hij überhaupt nog zijne oude nieveau haalt en 2 dat hij niet van de ene naar de andere blessure gaat.. Anders is rond de 45 miljoen een mooie prijs voor zijn kwaliteiten, maar het blijft een risico. Los daarvan vond ik hem zelfs vroeger nooit die gevraagde 100 miljoen waard, ver van zelfs.

Er is geen club dat beter handelt dan Bayern. Davies voor 10 Miljoen, Nubel transvervrij Kouassi zelfde, nu Sane voor 45 miljoen. Echt ongelofelijj hoe goed mijn team het doet. Nu Havertz nog halen en dan zijn we klaar.

30 juni 2020 om 20:43

Eerst Martinez en Tolliso verkopen. Dan komt er geld vrij, Alaba en Thiago moeten nog verlengen of worden verkocht.

30 juni 2020 om 22:15

Bayern is financieel gezien misschien wel de best geleide club van Europa. En voor de bundesliga hoeven ze het niet te doen, maar als ze een deel van die 600 miljoen (of hoeveel het tegenwoordig ook mag zijn) die ze op de bank hebben staan eens eerder in een paar spelers zouden stoppen dan hadden ze de afgelopen jaren misschien meer kunnen laten zien in de CL.

Dit doet Bayern toch wel voortreffelijk, ik weet niet hoe veel jaar contract Sane nog had, maar 45 miljoen is bijna een koopje, ook in deze tijd,

Zijn dit de corona bonus prijzen dan? Geen hoog bedrag voor zo'n top speler, zeker omdat het ook nog eens wordt betaald door de meest gezonde club te wereld.

Zo zie je hoe goed Chelsea gehandeld heeft door Hazard voor 100 mil + 40 mil aan variabelen te verkopen. Ook Hazard had nog een contract voor 1 jaar..

1 juli 2020 om 00:21

Hoe weet je dat de transfersom van Hazard uit 40 miljoen euro variabele bestaan? Hier heb ik namelijk nooit wat over gelezen. Ik ben benieuwd naar je bron.

Snap niet dat City (lees: Guardiola) Sane zo makkelijk heeft laten gaan (lees: zo weinig minuten heeft gegeven). ..................................................... ..................................................... ....... ..................................................... ..................................................... ......................................... .............. Op rechts heeft City 3 opties: Mahrez, Sterling, en Bernardo. ..................................... .................. Op links heeft City nu nog maar 2 opties (volgens mij): Foden en Jesus. Sterling speelt een stuk minder goed op links en Berardo komt er ook niet goed uit de verf. ..................................................... ................................................ ..................................................... Hopelijk blijft David Silva nog even om in augustus CL te spelen. Daarna kan Bernardo op zijn plek spelen en hebben we 2 opties voor rechtsvoor. Er moet dus nog wel een spits of een linksvoor er bij. .............................. ................................................ ..................................................... ..................................................... ......................................... ........... Sane was geweldig, jammer dat hij weg gaat. Hoop dat hij het bij Bayern naar zijn zin heeft, hij gaat het vast goed doen.

30 juni 2020 om 23:35

Sane vertrekt niet zo zeer vanwege het gebrek aan speelminuten. De grootste reden dat hij naar Bayern wilt, is omdat hij dan z'n kinderen kan laten opgroeien op de Duitse scholen. Als Sane elke wedstrijd had gespeeld onder Pep, had hij ook niet verlengt en willen vertrekken. Guardiola is in mijn ogen niet schuldig aan vertrek van Sane.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool9349
3.Chelsea6014
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder316
Gabriel JesusAanvaller3112
R. MahrezAanvaller3010
R. SterlingAanvaller3017
FernandinhoMiddenvelder280
S. AgüeroAanvaller2416
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

34 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 14 juli
Manchester United en Manchester City vechten om de handtekening van Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren