‘Ik kan me niet voorstellen dat Jahanbakhsh heel veel prioriteit heeft bij PSV’

Dinsdag, 30 juni 2020 om 17:54Yanick Vos • Laatste update: 18:00

Alireza Jahanbakhsh werd eerder deze week in verband gebracht met zowel Ajax als PSV. De Iraanse aanvaller van Brighton & Hove Albion is volgens clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad daadwerkelijk in beeld bij de Eindhovenaren, al denkt hij niet dat zijn naam hoog op het prioriteitenlijstje van technisch manager John de Jong terug te vinden is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door sirius)

Denk dat dit inderdaad wel aardig klopt. Zelf zou ik het allerliefst v. Ginkel terug willen zien voor volgend seizoen.

30 juni 2020 om 18:00

Van Ginkel heeft geloof ik al 2 of 3 jaar niet meer gevoetbald. de vraag is natuurlijk of hij het niveau van PSV nog wel aan kan

30 juni 2020 om 18:02

En sterker nog of hij het pressievoetbal van Schmidt kan volhouden. Maar aan de andere kant kan hij niet veel slechter zijn dan Hendrix of Rosario

30 juni 2020 om 18:53

Daar ben ik ook bang voor Japie. Het is een klassespeler, maar al zo lang er uit geweest, maar hopelijk kan hij het tegendeel bewijzen.

30 juni 2020 om 19:04

in vorm idd een topspeler voor PSV maar het is idd de vraag hoe hij ervoor staat na dit blessureleed. Propper proberen terug te halen zou me ook geen verkeerde optie lijken

2 juli 2020 om 13:11

Propper is veel te duur. Sowieso, waarom zou Propper naar Nederland terug willen en salaris inleveren? Ook die overstap naar Ajax zou nergens op slaan. Om diezelfden redenen. Van Ginkel is in alle gevallen een aanwinst voor PSV en een belangrijker aanvulling op het middenveld die ze zo enorm nodig hebben. Maar ja, die knie dat is ongeveer pudding. De vraag blijft of hij wel langdurig zijn oude niveau kan halen. Kijk naar Strootman. Was een van de belangrijkste middenvelders van Nederland in zijn eerste periode Psv, na al die operaties werd het nooit meer hetzelfde.

30 juni 2020 om 18:01

Ik weet het niet. Als van Ginkel zijn oude niveau had dan was hij de eerste die ik terug zou halen. Maar ondertussen heeft hij dik een jaar niet gespeeld en weet niemand hoe fit hij is/blijft. Dat is nogal een gok. Als extra middenvelder mag hij altijd komen maar niet als enige optie.

30 juni 2020 om 18:46

Ik hoop dat ze van Ginkel huren, dan kun je zien of het nog iets is, als het niets is kan hij volgend jaar terug naar Chelsea en anders moet PSV er werk van maken dat hij definitief komt. Eventueel met optie tot koop huren.

30 juni 2020 om 19:02

is Propper geen optie?

30 juni 2020 om 19:03

Skede, maak daar maar twee jaar van.

30 juni 2020 om 19:05

Japie: Waarom zal Propper weggaan? Niet voor de EL denk ik. En ook niet voor het vorstelijke salaris in Eindhoven. Dus verwacht hem niet bij PSV. Denk echt dat Van Ginkel het nog steeds wel kan, ondanks de blessures. Zit nl echt een goede kop op, dus kan het denk ik wel opbrengen.

30 juni 2020 om 19:09

@formus misschien wil Propper wel weer om de prijzen spelen wat mogelijk is bij Psv. ideaal zou zijn als PSV ze allebei kan halen, Van Ginkel dan via een huurconstructie bv. Propper als de passende man en Van Ginkel als de loper met diepgang. dan heeft PSV meteen heel hun middenveldprobleem opgelost als ze hun niveau halen. Ihatarren in een vrije rol op rechts zoals Ziyech dat bij Ajax deed en je hebt meteen enorm veel voetbal in je ploeg

30 juni 2020 om 19:16

Pröpper is echt niet haalbaar. Die kan gerust een stapje hogerop dan Brighton. Van Ginkel heeft al vaker laten zien sterk terug te komen van blessures, heb daar wel vertrouwen in.

30 juni 2020 om 21:42

Propper heeft in Februari zijn contact nog met 2 jaar verlengd dus die zie ik niet snel terug gaan. Dat was op dat moment 3 maanden voor het einde van de competitie, dat doe je niet als je denkt dat je in de zomer ergens anders naar toe wil en zeker niet als je terug naar Nederland wil.

2 juli 2020 om 15:16

@london Calling ok, daar was ik niet van op de hoogte

Jahanbaksch zou een een geweldige versterking zijn voor Psv. Malen is een topper maar die Lammers en Bruma vind ik 3 niet veel. Gakpo en die Japanse jongen vind ik vrij wisselvallig en met Madueke ben ik niet zo bekend dus dat weet ik niet. Ihatarren is ook een geweldige speler natuurlijk maar die verwacht ik op 10 omdat er verder geen creativiteit is op het middenveld bij PSV

30 juni 2020 om 18:13

We moeten niet vergeten dat PSV wel even hele andere koek is dan AZ en dat hij in de afgelopen twee seizoenen slechts 2 doelpunten gemaakt heeft. Dat is natuurlijk wel heel erg matig. Daar ga je niet de hoofdprijs voor betalen.

30 juni 2020 om 18:56

Dan wil hij vast wel revanche en er weer lekker op los scoren! Maar het liefst heb ik dat PSV investeert in 3 goede verdedigers en 1 uit de jeugd overhevelt. Aanval is prima, middenveld vrij goed, maar achterin hebben we nooit zekerheid.

30 juni 2020 om 19:00

een beetje hetzelfde verhaal als met Berghuis bij Watford. Jahanbaksch heeft daar heel weinig gespeeld bij Brighton. Berghuis was echter slechts 7 miljoen en werd eerst gehuurd door Feyenoord om te kijken of hij uberhaupt beviel en ik weet niet hoeveel Jahanbaksch moet kosten.

30 juni 2020 om 19:31

Er is natuurlijk wel een reden waarom hij inmiddels is gedegradeerd tot bank/tribuneklant. Hij heeft gewoon werkelijk niets laten zien. Er is ook een reden waarom Berghuis nog steeds in de Eredivisie speelt. Het zijn geen slechte spelers, maar het zijn ook verre van hoogvliegers.

30 juni 2020 om 20:43

@sirius niet helemaal mee eens. nu Ziyech weg is vind ik Berghuis denk ik de beste speler op de Nederlandse velden. ik vind een Jahanbaksch ook zeker niet minder dan een Promes of Bruma bv, integendeel zelfs

30 juni 2020 om 23:10

Het zijn idd geen hoogvliegers. Maar wel zeker nuttige krachten voor de Nederlandse top. Ik zie spelers als Berghuis en Ali liever in de Nederlandse top spelen dan ergens in het buitenland op de bank. Wordt de competitie alleen maar sterker van.

1 juli 2020 om 12:54

@japie_krekel - Ja, maar is Berghuis dat vanwege z'n grote talent of omdat hij nu ook zo'n beetje de meest ervaren speler van de Eredivisie is en de leeftijd heeft waarop je als aanvaller meestal al lang en breed in het buitenland zit? Dat hij de beste speler van de Eredivisie is, zegt eigenlijk niet zo bijzonder veel over z'n kwaliteiten. Niet voor niets speelt hij nog steeds bij Feyenoord (met alle respect natuurlijk). Dan verwoordt @nairo449 het eigenlijk wel goed.

2 juli 2020 om 15:17

@sirius dat klopt misschien wel maar dat geldt natuurlijk voor meer spelers. Promes, Tadic en Blind bv hadden nu ook niet in de Eredivisie gespeeld als ze een onuitwisbare indruk hadden gemaakt in het buitenland

2 juli 2020 om 15:29

Nou ja, Tadic koos heel bewust voor Ajax, maar verder ben ik het met je eens. Verder helpt het ook wel dat Ajax CL speelt.

30 juni 2020 om 18:55

PSV liep prima totdat er een hele boel tegenslagen op een rij kwamen. Mo die zijn vader verliest, Malen die geblesseerd raakt. Twee wedstrijden op rij onwijs domme rode kaarten waardoor de toon gelijk gezet was. Je kan moeilijk verwachten dat een Gakpo of Lammers (net terug van blessure) dan constant presteren. PSV gaat dit seizoen een hoop mensen verrassen en ik heb een gevoel dat Gakpo dit jaar echt een dragende kracht gaat worden. Madueke ziet er leuk uit maar moet nog echt durven te voetballen, te vaak speelt ie op safe.

30 juni 2020 om 19:01

in Gakpo heb ik wel vertrouwen maar in Lammers zie ik geen top 3 materiaal

1 juli 2020 om 00:50

Kan ik mij wel in vinden. Op zijn leeftijd had Luuk al aardig wat goaltjes in de Eredivisie.

2 juli 2020 om 15:19

klopt. niet dat ik Lammers een slechte spits vind want ik heb wel een paar leuke dingen van hem gezien maar ik vind het niet goed genoeg voor PSV als ik hem bv vergelijk met een Malen of Bergwijn

In het droomscenario trekt PSV nog van Ginkel, Lyanco en Rodriguez/van Aanholt aan, waarbij ik weet dat vooral Lyanco vrijwel onhaalbaar is geworden. Verder is het cruciaal dat Dumfries, Ihatarren en Malen blijven en dan is PSV opnieuw een grote titelkandidaat.

30 juni 2020 om 18:08

Klopt zeker. Minpunt, wie zie jij de doelpunten maken buiten Malen?

30 juni 2020 om 18:14

Een fitte Van Ginkel is wel goed voor zo'n 10-15 doelpunten per seizoen, maar om daar nou alle knikkers op te zetten...? PSV heeft inderdaad zeker nog spelers nodig die doelpunten kunnen maken en/of voorbereiden.

30 juni 2020 om 18:16

Ze hebben Gakpo, Lammers en Romero nog. Van Bruma, Doan en Madueke verwacht ik nog geen hoog rendement.

30 juni 2020 om 18:26

Dumfries zal wel naar Milan gaan denk ik. Misc kunnen ze wat regelen met Rodriguez en dan een rechtsback halen

30 juni 2020 om 19:17

Maar dan moet er wel een redelijke rechtsback ergens rondlopen. Ik zou niet weten wie, en de PSV-scouting is nou niet zo creatief gebleken de laatste tijd. Zeefuik gaat haast zeker naar Hertha, of in ieder geval het buitenland.

30 juni 2020 om 19:34

Misschien is Ehizibue van Koln wel een optie mocht Zeefuik niet haalbaar zijn

30 juni 2020 om 19:22

Persoonlijk vraag ik me af wat Van Ginkel na drie knieblessures en twee jaar zonder speeltijd nog waard is; waarom is zijn situatie anders dan die van Afellay? Als speler met longinhoud heeft Thomas me vorig seizoen positief verrast. De Nieuw-Zeelander ziet het spelletje goed, heeft inzet en zou wat mij betreft als opbouwende 6 met loopvermogen en technische bagage een prima optie kunnen zijn om verantwoordelijkheid toe te vertrouwen en de komst van Van Ginkel overbodig te maken. Met de drukte voorin op het oog, zou ik om precies dezelfde eigenschappen Mauro de andere 6 maken. Beide spelers beschikken bovendien over een flinke dosis verbetenheid, waarop je hun defensieve scholing kunt baseren. Verder hoop ik ook nog altijd op Lyanco. Hoewel ik het niet verwacht, zou ik van hem zelfs prioriteit nummer 1 maken. Lyanco is een beer van een verdediger, met wie Obispo een goed duo zou kunnen vormen. En juist omdat Torino financiele problemen heeft en Lyanco door blessures en concurrentie geen onbetwist basisspelers is acht ik de kans om hem te kunnen halen nu juist groter dan vorig jaar.

30 juni 2020 om 19:29

Er zit een stuk meer voetbal in maar ik ben bang dat je fysiek overlopen wordt met Mauro en Thomas naast elkaar.

30 juni 2020 om 19:36

Eens met TVL11 dat PSV ook een stofzuiger op het middenveld nodig heeft. Hendrix is dat bijvoorbeeld, maar het wordt tijd dat hij een transfer maakt.

30 juni 2020 om 19:41

Sadilek ook, maar daar ben ik ook wel klaar mee eigenlijk.

30 juni 2020 om 20:04

Ik snap de scepsis op het eerste gezicht. Maar kijk eens naar de (gezonde) agressie die Mauro en Thomas in hun spel leggen en daarnaast het loopvermogen waar ze bij PSV en nog meer bij Heracles en PEC blijk van gaven; het zijn natuurlijk geen grote gasten, maar het fysieke aspect van longinhoud, snelheid en uithoudingsvermogen hebben beide wel. Ik denk dat je meer succes hebt deze jongens het verdedigende element in korte tijd bij te brengen dan jongens als Hendrix, Rosario en Sadilek bij te brengen hoe simpelweg meer te zijn dan een ijverig brekertje. Bovendien mag je met hun vermogen om op te bouwen eindelijk eens een behoorlijke aanval of slimme counter verwachten ; dat gedraal van de huidige protegé's ben ik onderhand wel een keer zat.

30 juni 2020 om 21:55

Van Ginkel is meer een gok, een beetje zoals affelay, werkt het is het prima, maar hij heeft nu meer dan 2 jaar geen wedstrijd meer gespeeld, dan is het maar afwachten wat je terug krijgt. Van Aanholt, is natuurlijk een prima optie, maar die verdiend nu 3 miljoen per jaar, en of het slim is voor PSV om miljoenen uit te geven aan een speler van 30 weet ik ook niet.

Ik denk niet dat het probleem bij PSV de aanval is. Volgens mij is het belangrijk dat ze een leider in de defensie en op het middenveld gaan krijgen. Marco van ginkel zou een goede aanwinst zijn als die fit kan blijven. Als PSV zijnde zou ik bij het huren/kopen van van ginkel ook een extra middenvelder halen die dezelfde rol als van ginkel kan brengen, omdat het een kleine kans is dat die het hele seizoen dit zal zijn. Voor in de defensie hoop ik persoonlijk dat ze gaan proberen om riedewald of wesley hoedt te kopen dit lijken mij prima versterkingen.

30 juni 2020 om 19:16

Riedewald heeft het nog best verdienstelijk gedaan bij Palace toen hij mocht spelen bij absentie van Van Aanholt. Als Palace Van Aanholt niet wil laten gaan zie ik Riedewald zeker als optie. Er moet gewoon een redelijke linksback komen.

30 juni 2020 om 21:58

Als je dan toch een extra middenvelder gaat halen die hetzelfde kan brengen als een fitte van Ginkel kun je van Ginkel net zo goed niet halen.

Ik zou hem heel graag bij Feyenoord zien. Speler die alles geeft, prima techniek en in de Eredivisie een uitstekend rendement. Wellicht een goede vervanger voor Berghuis als hij alsnog vertrekt.

Het is vooral de vraag hoeveel hij zal moeten kosten. Hij heeft het een jaar fantastisch en een jaar leuk gedaan bij AZ, maar heel hoopgevend is het niet als je in zo'n 2.000 speelminuten voor Brighton slechts 2 doelpunten en 0 assists achter de naam hebt. PSV is namelijk ook wel even andere koek dan AZ. Nu denk ik overigens wel dat Jahanbakhsh van waarde zou gaan zijn voor Psv, maar ik vraag me af of je daar nou de hoofdprijs voor moet betalen.

Heeft zich in de Eredivisie toch wel echt bewezen en nu blijkt de PL andere koek. PSV heeft toch wel andere prioriteiten, maar uiteindelijk kan een goede speler toch echt het verschil maken.

30 juni 2020 om 18:46

@laurens92 "pl andere koek" heeft meer te maken met keuze voor verkeerde team. Die man heeft kwaliteiten maar had voor een ander team moeten kiezen waar zijn kwaliteiten wel goed uit verf komen.

30 juni 2020 om 19:05

Dat kan het inderdaad ook zijn, laat zien hoe belangrijk het voor een speler is om te kiezen voor een coach/team met een bepaalde filosofie (belangrijker nog het team, dat je niet in een keer overbodig bent als de coach uit de laan gestuurd wordt).

Iets zegt mij dat PSV volgend jaar niet in een traditionele 4-3-3 gaat spelen. Maar meer in een 3-5-2. Wellicht dat Ihattaren naar het centrum gaat en dat er dan een plek op de rechter flank vrij gaat komen. Wellicht vandaar deze interesse.

30 juni 2020 om 18:50

Dat zou wel betekenen dat het einde verhaal is voor Doan, of hij moet gaan voor de nummer 10 positie, maar daar staat Ihattaren al en ik denk dat zelfs Mauro Junior beter is.

30 juni 2020 om 19:11

Schmidt speelde juist vaak 4-2-2-2. Dus misschien plek voor Malen en Lammers voorin, en Ihattaren op rechts en gakpo op linksdan heb je nog Madueke, Romero, Doan, Bruma voor de aanval op de bank zitten. Maar jouw theorie lijkt me ook wel logisch. Ben oprecht benieuwd hoe Schmidt gaat spelen.

Unnerstall
Dumfries
Obispo/aank
Viergever
Rodri./aank?
Ihatarren
Hendrix
Aankoop?
Gakpo
Malen
Lammers

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Viergever en met name Hendrix - een van de zwakkere Psv'ers, die bovendien zelf ook een stap wil maken - nog deel uitmaakt van Schmidt's basis. Ik zou Thomas en Mauro in de rol van opbouwende zes, zoals De Jong en Schone ook bij Ajax speelden in 2018/2019, plaatsen. De vier plaatsen daarvoor zijn gereserveerd voor de aanvallende krachten die gelanceerd moeten worden in het Volgassfussbal van Schmidt. Vanaf de zijkanten lijken me Ihattaren (in een rol á la Ziyech) en Gakpo de logische namen. Als diepe spits verwacht ik dat Romero de verrassing bij PSV wordt; de Argentijn is weer in goede vorm en speelde als diepste aanvaller bij Velez in dezelfde rol als Schmidt zijn spits toebedeeld: niet alleen scoren, maar evenzeer ook een aanspeelpunt zijn voor de komende spelers achter hem. Romero zou een mooi tandem vormen met Malen, die ik in een vrije rol achter de Zuid-Amerikaan zou opstellen. Met deze opstelling zou je alleen een sterke centrumverdediger én Rodriguez of een andere kwaliteitsback moeten aanschaffen.

Unnerstal
Dumfries
LYANCO
Obispo
RODRIGUEZ
Thomas
Mauro
Ihattaren
Malen
Gakpo
Romero

Ik denk dat interesse heel flauwtjes is van Psv. Hooguit om Ajax wat meer te laten betalen. Ik kan me niet voorstellen dat Psv deze zomer transfer bedragen boven de 10 miljoen gaat uitgeven. En verder hoop ik dat de interesse van Ajax op een misverstand rust. Deze speler voor de positie van 7 is totaal niet nodig...

30 juni 2020 om 22:03

Ik moet het nog zien of hij naar PSV of Ajax gaat, volgens mij hebben die teams juist voorin al voldoende kwaliteit lopen en als ze als op zoek gaan naar nieuwe spelers zal de focus eerder achterin en op het middenveld liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

48 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren