‘AZ neemt afscheid van toptalent na persoonlijk akkoord met Juventus’

Dinsdag, 30 juni 2020 om

Félix Correia gaat AZ verlaten voor een contract bij Juventus, zo meldt Voetbal International. De negentienjarige buitenspeler werd vorig jaar door Manchester City verhuurd aan de Alkmaarders, die de optie hadden om hem nog een seizoen te huren. Zover komt het niet, want het Portugese talent is hard op weg naar Turijn.

Details over de deal tussen Manchester City en Juventus ontbreken en voor welke duur de voormalig jeugdspeler van Sporting Portugal tekent is onbekend, maar zeker is dat hij zijn debuut in de hoofdmacht van AZ niet zal maken. Correia kwam in totaal tot 3 doelpunten en 5 assists namens Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn vertrek is een tegenvaller voor AZ, daar de club hoge verwachtingen van hem had.

Het komt niet vaak voor dat AZ een speler tijdelijk overneemt zonder koopoptie in de huurovereenkomst. Voor de getalenteerde Correia werd echter een uitzondering gemaakt door de Alkmaarse club, omdat er veel vertrouwen is in de kwaliteiten van de buitenspeler. In januari ging hij nog met de A-selectie mee op trainingskamp naar Spanje.

"In eerste instantie speelt hij nog in Jong AZ, maar we hebben hem er niet voor niets bijgehaald en meegenomen naar Spanje", vertelde directeur voetbalzaken Max Huiberts in januari aan De Telegraaf. "We hebben hem voor twee jaar gehuurd", vulde Huiberts aan. "Als we Félix kunnen gebruiken voor het eerste elftal, zou het raar zijn als we dat niet doen."

Stengs onzeker over binnenlandse transfer: 'Het plaatje moet wel kloppen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zijn vertrek is inderdaad een tegenvaller maar dan in de zin dat hij zijn belofte niet helemaal heeft waargemaakt waardoor AZ heeft besloten de optie in zijn contract niet te lichten. De titel was beter geweest: toptalent na mislukte huurperiode toch naar Juventus.

30 juni 2020 om 13:12

Echt? Dat blijkt uit het nieuwsbericht helemaal niet, apart hoor. Dan vind ik de transfer naar Juve nog verrassender.

30 juni 2020 om 14:00

Klopt, Udovic heeft gelijk. In het NHD stond daar ook nog een stuk over vanmorgen. Wellicht dat de redactie dit stuk kan lezen en dan de tekst kan aanvullen. AZ heeft de optie om hem nog een jaar te huren niet gelicht. Dit omdat ze voor de toekomst wel een eerste elftal speler in hem zien, maar daar was hij nu nog niet aan toe. Hij zou na de zomer dus weer moeten starten bij Jong AZ, wat voor alle partijen zinloos was. Vandaar het besluit om de samenwerking te beeindigen.

30 juni 2020 om 13:18

Het hele gekke aan het halen van deze speler was toch dat er geen optie tot koop bij zat? Zo herinner ik het me tenminste. In ieder geval geen groot drama dat hij vertrekt aangezien het een huurling was.

30 juni 2020 om 13:23

Nee volgens mij ook niet. Daarnaast heeft hij niet veel bijzonders gedaan.

30 juni 2020 om 15:43

In het NHD stond dat AZ in het 2de jaar een dee van zijn transferrechten zou kunnen kopen en ook dat ze mee zouden dingen bij een volgende transfer. Nou lijkt mij dat optie 1 optie 2 invult maar zo stond het er niet. Was sprake van beide opties geloof ik, zal het stuk vanavond nog eens lezen.

30 juni 2020 om 13:25

Er zat geen optie tot koop in de huurovereenkomst met Manchester City. Wel was er een optie tot een extra huurjaar, maar die kan niet gelicht worden als Manchester City besluit de speler te verkopen.

30 juni 2020 om 22:33

Euh, volgens mij wel hoor. De huurovereenkomst met bijbehorende optie is eerder aangegaan. Als AZ de optie had gelicht dan had City eerst de huurovereenkomst moeten afkopen vooraleer het de speler weer kon verkopen.

Vreemd verhaal. Waarom huur je een jeugdspeler, zeker zonder optie tot koop? Iemand meer achtergrondinformatie?

30 juni 2020 om 13:16

Denk om het Jong team te versterken in de KKD. Als je eigen talenten niet geblesseerd raken en het goed doen hoef je hem niet op te stellen er verlies je er niks mee. Als er wel iets gebeurd heb je hem achter de hand. Goedkope, makkelijke oplossing om je jeugd team tijdelijk versterken. Verder staat nu in de tekst dat ze dit deden omdat hij veel talent had.

30 juni 2020 om 13:32

Er was dus een optie voor een tweede huurjaar. Wellicht in de verwachting dat hij in zijn tweede jaar eventueel van waarde kon zijn voor het eerste en hem nadien konden kopen van City. Dat City hem dan wel wilde laten voor 2 à 3 mio en dat Correira het zodanig naar zijn zin zou hebben bij AZ dat hij het goed voor zijn ontwikkeling zou vinden om in Alkmaar verder aan zijn carrière te werken. Deze constructie is sowieso niet echt des AZs

30 juni 2020 om 14:03

AZ zou bij een tweede jaar een deel van de verkoopaandelen van correia krijgen en dus een kleine investering. Dit hebben ze uiteindelijk niet gedaan. Het was inderdaad de bedoeling dat hij het tweede seizoen in het eerste zou spelen, maar dit seizoen heeft hij zelfs wedstrijden voor o19 gespeeld en lang niet alles voor jong. Er werd meer van verwacht, dat hij nu een stap naar juve kan maken verbaast mij daardoor ten zeerste.

Jammer, maar helaas! Wel bijzonder dat die dan naar Juventus kan terwijl hij nog niet eens in het eerste van AZ speelde.

Volgens mij is deze speler gewoon gehaalt om de ploeg te versterken in de KKD. Zelfde toen PSV zo n 28 jarige speler uit de KKD haalde om jong PSV te versterken.

Aangekocht voor rond de 3,5miljoen door City, alles boven de 5 miljoen wordt per direct geaccepteerd. Als handelshuis voor jonge spelers kan je dan weer of een nieuw talent kopen of het geld gebruiken voor het eerste elftal.jammer voor Az, begon zich aardig richting het eerste elftal te werken, maar door Corona en deze transfer kan die weer overnieuw beginnen bij zijn nieuwe club.

Wellicht kan vz het begrip toptalent eens definiëren in plaats van dat zomaar lukraak te gebruiken. Laatst werd Touré van Feyenoord ook een toptalent genoemd terwijl die dat totaal niet was. Één van de honderd spelers in het handelshuis van City.

Ik hebt hem keer of wat kalverhoek gezien daar lopen nog deze jongens rond.. Of top was ik zag niet Maar er komende voetballers bij AZ die goed zijn.. Dat zit wel goed bij AZ

Kan niet snappen dat je als jeugdspeler naar Juve gaat. Kan me niet herinneren wanneer er voor het laatst een jeugdspeler is doorgebroken bij het eerste elftal. Rare keuze.

30 juni 2020 om 14:42

Kean, alleen die werd al snel verkocht.

30 juni 2020 om 14:46

Dus niet doorgebroken. Heeft een paar potten gespeeld en dan verpatst. Juve is niet de juiste club om als jeugdspeler naartoe te gaan.

30 juni 2020 om 15:09

Nonsens, is gewoon doorgebroken, maar werd verkocht voor veel geld. Dit betekend niet dat het altijd zo gaat

30 juni 2020 om 15:58

@wagwan het probleem is alleen dat je dat bij veel Europese topclubs ziet. bij zo een City bv komt een toptalent als Foden ook nooit aan spelen toe. bij Bayern zie ik niet echt jeugdspelers meer doorbreken tenzij je aankoop Davies ziet als eigen jeugd. bij Liverpool is er 1 doorgebroken en dat is Taa. bij Barca nu twee sinds lange tijd met Fati en Puig en bij Real dan Valverde en Vinicius als die laatste valt onder eigen jeugd. ik denk dat het voor de meeste talenten gewoon lastig is aan te haken bij Europees topniveau

30 juni 2020 om 22:38

Je hebt gewoon wat vlieguren nodig vooraleer je op dat niveau structureel voldoende kan presteren. Dat is simpelweg voor de meesten niet weggelegd. Ze hebben toch vaak een tussenstap nodig. Ik denk dat als je alle selecties van de topclubs analyseert je niet al te veel spelers zult vinden die meteen in hun eerste jaar als senior er al stonden.

Nou lekker dan. Opleiden voor City en er niets aan hebben gehad. Goede deal geweest

Dus Manchester City neemt dus afscheid van zijn talent ipv Az, die huurde tenslotte alleen maar.een juiste titel voor edn tekst verzinnen blijkt toch moeilijker dan gedacht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Woensdag 15 juli
Arturo Vidal kan zijn loopbaan vervolgen buiten Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren