Politie onthult schokkende details uit brute aanval op Andre Wisdom

Dinsdag, 30 juni 2020 om 11:35Yanick Vos • Laatste update: 13:03

Derby County maakte dinsdag bekend dat Andre Wisdom het afgelopen weekeinde aangevallen, neergestoken en beroofd is in Toxteth, een wijk in Liverpool. De situatie van de 27-jarige verdediger is stabiel en de verwachting is dat hij op korte termijn naar huis kan. De lokale politie heeft inmiddels schokkende details naar buiten gebracht over de brute aanval op Wisdom.

Een woordvoerder van de Merseyside Police laat weten dat Wisdom in de nacht van zaterdag op zondag om 04.30 uur naar zijn auto liep en toen is aangevallen door vier personen. De daders droegen maskers en waren gewapend met messen. Wisdom werd diverse keren gestoken, onder meer in zijn hoofd en billen. Hij werd tijdens de aanval ook beroofd van zijn horloge. Zijn verwondingen zijn ernstig, maar niet levensbedreigend. De politie is een onderzoek gestart en in de zoektocht naar de daders wordt gebruikgemaakt van camera’s uit de buurt.

Derby County-speler Andre Wisdom aangevallen, neergestoken en beroofd

Lees artikel

“Ik doe een beroep op iedereen die in de buurt was van Beaumont Street rond 04.30 uur en iets verdachts heeft gezien of gehoord, om contact met ons op te nemen”, wordt Richie Shillito van de lokale politie geciteerd door Liverpool Echo. “Het onderzoek bevindt zich in een vroeg stadium, maar we zijn vastberaden om de personen te vinden die verantwoordelijk zijn voor deze aanval en beroving. Ik vraag iedereen die hier iets over weet om naar voren te komen.”

Naar verwachting zal Wisdom voorlopig niet in actie komen voor Derby County, de ploeg van manager Philipp Cocu. De wedstrijd van woensdagavond tegen Preston North End moet hij hoe dan ook laten schieten en het is aannemelijk dat hij ook de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest (zaterdagmiddag) aan zich voorbij moet laten gaan. De ex-verdediger van Liverpool kwam dit seizoen tot dusver tot achttien competitiewedstrijden, waarvan zestien als basisklant.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door sirius)

Die Cocu maakt wel wat mee daar bij Derby

30 juni 2020 om 11:57

Van een Derby fan: "I think we’ve had the most mental season ever:

New manager who had two pre season games- one of which was abandoned.

Half the team gets lit up at the local. Club captain gets crippled and sacked. Two players get driving bans and criminal records.

Get sued by Richard Keogh.

Sell the stadium to ourselves to shithouse FFP. Get charged with breaching FFP because the EFL said they made a mistake ratifying our ground sale.

Sign Wayne Rooney. Get most of his wages paid by gambling firm 32red. Claim the number 32 shirt he wears is not related.

Try to get investment for 6 months. Keep getting told it’s imminent. Fuck all happens.

In a playoff push and one of our best players and specialist drink drivers decides to headbutt a crap Reading player and get a three match ban.

Player gets stabbed.

Still only 3 points worse off than last season despite an unquestionably inferior team.

Ewe fucking Rams"

30 juni 2020 om 12:02

Derby mooie grote club. Jammer van al dat gedoe buiten het veld. Zou mooi zijn als ze wederom de play-offs kunnen bereiken.

30 juni 2020 om 12:26

Haha, reactie op Reddit. Wel helemaal eens hiermee trouwens. Cocu maakt een bizar jaar door, maar heeft het ogenschijnlijk ijzersterk op de rails gekregen en ook met goed voetbal. Ik had het niet verwacht.

30 juni 2020 om 12:35

ze zijn goed uit de Coronaperiode gekomen, dus het is zeker haalbaar, maar ook voor vele andere ploegen nog. het word heel erg spannend! Leeds, Derby en Nottingham zou toch geweldig zijn? of bristol City

30 juni 2020 om 15:35

Hahaha wat een geweldige reactie. Cocu doet het dus gewoon prima.

Heftig zeg! Hopelijk valt de steek in zijn hoofd mee. Dit wens je niemand toe. Toch wel zorgwekkend hoe de roofovervallen de laatste jaren in de grote steden in Europa weer toenemen. Ook het verheerlijken tegenwoordig onder jongeren hier in Nederland van messen, en de leeftijd van die kinderen is schrikbarend. Hopelijk hersteld Andre snel.

30 juni 2020 om 18:26

Terwijl het vroeger vooral mensen waren die ook daadwerkelijk in het criminele circuit zijn opgegroeid, heb ik het idee dat het voor de huidige generatie ook met imago en stoerdoenerij te maken heeft. Tegen de tijd dat ze de ernst van het wereldje beseffen, is het vaak al veel te laat. Als je soms beelden ziet van die Engelse straatbendes of zelfs dichter bij huis van die snotjochies die ouderen beroven met een mes tegen de keel, dan krijg ik eerder de indruk dat die jongens zichzelf zo gemaakt hebben. Het zijn tegenwoordig namelijk lang niet altijd kinderen die opgegroeid zijn in relatieve armoede.

Het is toch belachelijk dat je tegenwoordig als je een beetje bekend bent moet zijn op je hoede moet zijn voor van die hebzuchtige achterlijke mensen!

30 juni 2020 om 11:56

Zal het hier uitmaken of hij bekend was of dat hij kwam in een slechte buurt in zijn waarschijnlijk 'dikke wagen' en daarom gepakt werd door een bende die daar 's nachts heerst?! Je ziet het ook in Parijs in sommige van de banlieus, volledige anarchie en totaal nul politie controle en veiligheid op straat. Want als politie moet je ook oppassen daar. Daar in die wijken moet met harde hand een bezem doorheen, net als daar in Liverpool.

30 juni 2020 om 15:13

En wat dan als je uitgebezemd bent? Hoe zorg je dat de volgende generatie niet diezelfde route bewandeld? Er moet structureel gewerkt worden om de jeugd in zulke buurten kansen en hoop te bieden, andere is het bezemen, uhh dweilen met de kraan open..

30 juni 2020 om 15:44

Kamiel, tuurlijk. Maar dat zat bij mijn bezemen inbegrepen 😉

Te bizar voor woorden, hopelijk worden die gasten opgepakt en voor de rest van hun leven in een cel gemikt, dat soort volk hoeft van mij nooit meer op straat te zijn

Het messengeweld in de UK is de afgelopen jaren met zorgwekkende percentages gestegen. Waar in Amerika de criminelen met vuurwapens rondlopen, lopen ze daar vrijwel allemaal met een steekwapen rond. Een soortgelijke ontwikkeling is ook te zien in mijn woonplaats Rotterdam, waarbij het vooral de jeugd treft. Lijkt me afschuwelijk om mee te moeten maken, hopelijk hersteld hij snel en lukt het de politie om de daders snel te pakken, want als je iemand levensgevaarlijk kan verwonden voor een horloge en een portemonnee wil ik niet weten waar ze verder toe in staat zijn.

30 juni 2020 om 12:36

Het is een rage geworden onder vooral de allochtone, ja je mag het benoemen, bevolking. Schokkend dat zelfs kinderen van 14/15 met messen op zak lopen.

30 juni 2020 om 12:42

Het is een rage onder criminelen, en criminaliteit ontstaat uit armoede in achterstandswijken. En helaas is de allochtone bevolking sterker vertegenwoordigd in de achterstandswijken. Tot zover het verband, het is niet iets van de allochtone bevolking om met messen te lopen, maar het is een onderdeel van criminele activiteiten.

30 juni 2020 om 12:45

Ik wou dat het nog 14/15 was. Toen ik op de basisschool zat, hadden een aantal kinderen al messen op zak (8jaar geleden ongeveer)

30 juni 2020 om 12:50

Het is meer een achterstandwijk ding. Als je bijvoorbeeld deze wijk in Liverpool bekijkt waar de artikel over gaat wonen er weinig allochtonen. Stad met meeste messteek gevaar is in Glasgow ook weinig met allochtone te maken. In Rotterdam bestaat de achterstandwijken uit voornamelijk antiliaanse jongeren dus zal daar ook meer messen en dit soort criminaliteit zijn. Je mag het zeker benoemen maar denk je dat het door allochtonen komt of door de wijk?

30 juni 2020 om 12:56

@vialunabeide.je ziet bij sommige culturen dat een bepaalde status heel belangrijk is.gouden kettingen, dure horloges, dure auto's en een stapje verder pistolen en messen om indruk te maken, uiterlijk vertoon, zonder dat er geld voor is (of in ieder geval niet via de legitieme weg)..

30 juni 2020 om 12:56

Bruinsma kwam anders niet uit een achterstandswijk. Er wordt bij elk misdaadincident vaak gewezen naar oorzakelijk verband met achterstandswijken, maar dat is wel een makkelijk excuus om dat dan en nu te gebruiken. Je hebt tenslotte ook zelf nog de keus om wel of niet het criminele pad op te gaan. Maar ik weet wel waarom en wanneer dat excuus wordt opgevoerd.

30 juni 2020 om 13:05

@pinko individuele gevallen zijn representatief voor de totaliteit? Het merendeel van het Rotterdamse messengeweld vind plaats in Charlois en Ijselmonde. Ik weet niet of je een beetje bekend bent in Rotterdam? Maar dat zijn geen wijken waar ik s'avonds alleen over straat zou lopen.

30 juni 2020 om 13:23

@pinko Dat is geen excuus maar een feit. Arme mensen worden vaker criminelen dan mensen uit rijke families. Logisch toch? Waarom zou je drugs dealen of overvallen plegen als je al alles hebt wat je hartje begeert? Gebeurt wel maar minder vaak. Plus mensen die nooit gearresteerd zijn verdienen gemiddeld 33% meer dan mensen die wel gearresteerd ooit gearresteerd zijn. Natuurlijk heb je de keus om het niet te doen, maar dat staat hier compleet los van. Er is een verband tussen inkomen en criminaliteit, punt

30 juni 2020 om 13:25

ijsselmonde een achterstandswijk? hahah ken je even normaal doen? Zeg dan Crooswijk, delfshaven, pf zuidwijk. Maar ijsselmonde???

30 juni 2020 om 13:28

eens dat iedereen een eigen keus heeft. ik heb het gewoon over de grotere aantallen. Er komt meer criminaliteit uit achterstandswijken. Wonen minder hoogopgeleiden in achterstandwijken. Daar zijn natuurlijk veel uitzonderingen op maar in grote lijnen bezien is dit wat er uit de cijfers komt.

30 juni 2020 om 13:29

Ik weet niet of dat cultureel bepaald is. Ik denk dat in het gooi er ook veel grote huizen zijn grote auto's rondrijden. Vrouwen mooie sieraden hebben etc. Ik denk niet dat het cultuur is ik denk dat het iets is wat zij missen en graag willen hebben en zelfs de misdaad ingaan om dat te verkrijgen.

30 juni 2020 om 13:32

Spangen behoorde jarenlang tot de ergste achterstandswijk van Rotterdam en Nederland , voornamelijk Marokkanen , Turken en Surinamers wonen er. Je kon daar gewoon normaal over straat lopen. Als je in zulke wijken komt en je doet bijv. gelijk paniekerig en je kijkt vaak om je heen , dan lok je het zelf uit. Als je gewoon normaal over straat loopt hoef je nergens bang voor te zijn. In zulke wijken wonen vaak hele lieve mensen , alleen vaak hebben mensen een slecht beeld over mensen die in achterstandwijken wonen.

30 juni 2020 om 13:36

@marrieaandebal Het is een van de wijken met de meeste geweldsincidenten waarbij steekwapens betrokken zijn. Ligt recentelijk ook grotendeels aan een conflict tussen twee jeugdbendes uit Charlois en Ijsselmonde. Ik vermoed dat je Oud-Crooswijk bedoeld, daar is namelijk veel armoede. Kralingen-Crooswijk is één van de duurste wijken van Rotterdam. Ik heb zelf ook 3 jaar in Delfshaven gewoond en heb me er nooit onveilig gewoond.

30 juni 2020 om 14:12

Als je niet in Charlois of in Ice savonds over straat durft ben je wel echt een droeftoeter man🤷🏼‍♂️
Maar je loopt wel snachts in centrum alleen? Overal in Rotterdam is er messengeweld, al jaren, van Noord, Oost, Zuid en West.

30 juni 2020 om 14:14

Hahaha snapje😂

30 juni 2020 om 14:19

Je lokt het zelf uit wanneer je paniekerig bent en om je heen kijkt? Wat een onzin. Beroofd of aangevallen worden lok je niet zelf uit. Criminelen zullen willekeurig iemand iets aan doen. Of je nou autochtoon, allochtoon, zelfverzekerd, onrustig, rijk, arm etc. bent.

30 juni 2020 om 16:00

Je mag het benoemen je zit er wel flink naast. Je comment doet het idee op dat allochtonen meer messen hebben omdat ze allochtoon zijn. Het is een armoede/rijk probleem en allochtoonse jongeren zijn meer vertegenwoordigd in achterstandswijken. In die statstiek is dan bewust of onbewust het gedeelte over inkomen weggelaten. Je moet alle factoren nemen om een beter beeld te krijgen

30 juni 2020 om 16:03

Iedereen kan tegenwoordig een lening aanvragen en studeren, dus dan vind ik het argument achterstandswijken en minder kansen vaak wat gedateerd.

30 juni 2020 om 16:21

@El Fenomeno was het maar zo eenvoudig. Echter bestuderen criminologen al sinds jaar en dag crimineel gedrag en de oorzaak hiervan. Echter bestaat er momenteel nog geen consensus, maar vind ik onderstaande wel interessante theoriën die wel degelijk een verband leggen tussen armoede/achterstandswijken en criminaliteit (De “strain theory” van Merton, de “social opportunity theory” van Cloward en Ohlin, de "sociale controle" theorie van Hirschi) Dus de claim iedereen kan lenen en studeren is feitelijk juist, maar wel kort door de bocht.

30 juni 2020 om 16:51

Benoem je ook de mensen specifiek op hun achtergrond als het inwoners zijn van dat land zelf die misdaden plegen of is het dan opeens niet belangrijk? Alleen wanneer het anderen zijn zeker dan is het prima om die verband te leggen ja ja om even ons eigen straatje schoon te vegen. Man de dubbele maat weer zeg bah. Het heeft niks met afkomst te maken, criminaliteit komt voort uit andere zaken. Altijd mooi om te roepen wanneer mensen van andere afkomst prima presteren in het land dat het door de kansen in het land komt en noem maar op, maar wanneer zij iets verkeerds doen en fout bezig zijn, dan is het vaak ja het zijn vaak die allochtonen en dit en dat. Schuif het dan niet weg, het zijn mensen van dezelfde maatschappij, blijkbaar heeft het land hen die kansen gegeven om fout bezig te gaan zijn en pak je verantwoordelijkheid op ipv hen te willen afschuiven op een afkomst of wat dan ook.

30 juni 2020 om 12:49

het schijnt populair geworden te zijn door de zogenaamde UK Drill muziek waarin veel over het messengeweld gerapt werd en waarin jongens met verschillende postcodes elkaar uitdaagden om elkaar neer te steken als ze een van die mensen uit het andere postcode district tegenkomen. helaas is deze hype ook overgewaaid naar Nederland waar er ook steeds meer slachtoffers zijn van deze ellende

30 juni 2020 om 12:58

"in the long run, the greatest weapon of mass destruction is stupidity."

30 juni 2020 om 16:01

Ik moet er echt enorm hard om lachen dat mensen elkaar neer steken vanwege een postcode, van alle redenen om geweld te plegen is dit denk ik wel het domste wat ik ooit gezien heb. . Die drill muziek zou je gewoon moeten verbieden als het uitzet tot geweld en criminaliteit.

30 juni 2020 om 16:25

@bf1994 ik vind het ook triest maar ook wel ernstig dat mannetjes van 14 of 15 jaar iemand dood steken om onzin en zelfs sommige kids van 12 lopen al rond met messen. aan de andere kant zegt het ook wel wat over de huidige jeugd. ik heb vroeger ook wel eens hiphop geluisterd, Rambo films gekeken en Duke Nukem games gespeeld maar dat was voor mij en de meesten uit mijn generatie geen aanleiding om ons bezig te houden met zinloos geweld. je jeugdjaren horen normaliter de mooiste tijd uit je leven te zijn maar deze gasten maken er een depressieve ellende van

30 juni 2020 om 13:20

Komt door de uk drill muziek. Mijn kleine neefje van 12(!) Is ook betrapt op met het nasr schook gaan met een 'Shank' en hii luistert alleen maar nasr zulke troep muziek.

30 juni 2020 om 13:30

Die "stoere" hip-hop scene, is daar mede schuldig aan. Het is al een talentloze genre voor het grootste gedeelte, maar al die jongeren zie die clips, al die "stoere" praat, het zwaaien met wapens, praten over geweld en het showen van dure spullen en je ziet maar weer hoe beïnvloedbaar ze zijn. Die jongeren zien het al als ze onder de 10 zijn, en als ze dan een paar jaar ouder worden, gaan de minder snuggere dat gedrag overnemen en denken ze dat het normaal is.

30 juni 2020 om 16:33

Rotterdam is ook gek aan het woorden ja. Ik zelf kom ook uit rdam west maar uk is te gek voor woorden. Daar steken ze je helemaal lek voor 100 pond bro en zoals jij al aangaf. Het zijn meestal nog kinderen tussen de 14/18.

30 juni 2020 om 16:54

Ja bizar, en weet je wat ik niet snap, dat we nog steeds van die pietlullige straffen hebben. Straks wordt zo'n iemand opgepakt, dan wordt diegene nog op een koninklijke manier als dader behandeld. Pff begin eens met hardere straffen, dan gaan zulke mensen wel even 2 keer nadenken voordat ze gek gaan doen. Deze mensen zijn ziek in hun hoofd, bedoel hoe kan je anders zulke daden verrichten alsof het niks is. Opvoeding is ver te zoeken, daar begint het jammer genoeg maar pittigere straffen zouden denk ik echt veel meer moeten gebeuren en sneller ook.

30 juni 2020 om 18:19

Tja, helaas worden zelfs ruzies tegenwoordig te vaak opgelost met wapens en bij ernstige vergrijpen vanaf diefstal is het zelfs vrij "standaard" geworden dat criminelen wapens bij zich hebben. Wat mij betreft dumpen ze die mensen op een afgelegen eiland, want in een samenleving hebben ze niets te zoeken. Het is te gek voor woorden dat er mensen zijn die zonder pardon iemand neer kunnen steken of schieten, vaak ook nog eens om iets relatief kleins.

Beetje raar bericht. Hij is diverse malen gestoken en hij mist zowiezo 2 wedstrijden. Zeg dan gewoon hij is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. Je weet niet of ze spieren zijn beschadigd en dergelijke.

Pfff...gewoon in zn hoofd gestoken...ongekend geweld vaak in de stad daar,ingegeven door drugs en drankverslavingen en het aantal jeugdbendes speelt hier ook een prominente rol. Het is wat dat betreft vaak baas boven baas,de ene moet nog gewelddadiger dan de ander. Drive by shootings zijn ook gekend en de daders en slachtoffers worden jonger en jonger,als je dagelijks de Liverpool Echo leest kijk je nergens meer van op...nu dat het een bekende voetballer is komt het in het nieuws maar dit probleem is gigantisch en alom aanwezig in de hele regio. Elke keer dat ik de stad bezoek elke keer weer meer daklozen in het straatbeeld van het stadscentrum.....voor velen is het daar hopeloos en uitzichtloos.

30 juni 2020 om 18:35

Het is dan ook heel simpel. Het word ze veel te makkelijk gemaakt. Je steekt iemand neer en binnen 10 jaar loop je weer vrij rond op straat. Ik verbaas me vooral over de verontwaardiging van overheden dat dit probleem erger lijkt te worden. Die jongens leven in het criminele circuit en zijn op het moment van dergelijke misdrijven al veel te ver heen. Die raken niet onder de indruk van een West-Europese gevangenis waar je het soms nog luxer hebt als in sommige delen van een stad. Het word criminelen gewoon veel te makkelijk gemaakt. Zelfs als je de straffen zou verdubbelen, komen sommigen er nog te makkelijk vanaf. Tja, wat weerhoudt zo'n sociopaat of psychopaat dan om zo'n misdrijf te plegen? Mensen die niet (meer) te redden zijn, moet je geen helpende hand bieden. Die moet je gewoon voorgoed uitsluiten van een maatschappij.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Derby County

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Luton Town10-2
14.Reading10-3
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
J. StrettonAanvaller61
P. LyonsUnknown
R. AllsopKeeper00
D. MarshallKeeper00
K. RoosKeeper80
M. BorkovicVerdediger
L. BuchananVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Derby County.

Engeland
1 fan
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren