‘Denigrerende’ Kenneth Perez teruggefloten: ‘Daar heb ik ze even op gewezen’

Maandag, 29 juni 2020 om

Arjen Robben maakte zaterdag bekend dat hij werkt aan een comeback bij FC Groningen. De 36-jarige vleugelaanvaller, die een dag later een uitgebreide toelichting op zijn plan gaf, wil volgend seizoen aansluiten bij de selectie van trainer Danny Buijs. Kenneth Perez voorspelde bij FOX Sports dat er irritaties zouden kunnen ontstaan vanwege het ‘verschil in beleving’ en die woorden worden door Hans Nijland als ‘denigrerend’ ervaren.

“Ik ben bang dat het verschil in beleving te groot is tussen hem en, ik wil niet zeggen de semi-amateurs, de spelers van FC Groningen. Een aantal spelers zal zijn aanwezigheid echt fantastisch vinden, maar een aantal zal ook heel geïrriteerd raken als hij zijn fanatisme aan de dag legt. Dat moet hij ook doen, want zo is hij als persoon. Ik hoop dat zijn lichaam het aankan, maar ik vraag het me af”, sprak Perez. Collega-analist Arnold Bruggink stelde dat Robben ‘alles te verliezen’ heeft en dat hij daarom veel respect voor zijn besluit heeft.

Kenneth Perez heeft grote twijfels en voorspelt irritaties bij rentree Robben

Lees hier de reactie van Kenneth Perez op de rentree van Arjen Robben bij FC Groningen.Lees artikel

“Ze deden geheel ten onrechte wat denigrerend over FC Groningen. Ik heb ze er toch nog maar even op gewezen dat we drie voetballers hebben voortgebracht die behoren tot de top tien van de wereld”, reageert Nijland, voormalig directeur bij FC Groningen, op die uitspraken in gesprek met het Dagblad van het Noorden. “Luis Suárez, Virgil van Dijk en uiteraard Arjen Robben hebben alle drie een FC Groningen-verleden. Maar de terugkeer van Robben betekent niet alleen een boost voor onze club. Het is goed voor de hele Eredivisie.”

“Je kunt met elkaar van alles bedenken, maar het terughalen van Robben is dé manier om de volgende stap te maken als club. In welke functie dan ook, maar als voetballer is natuurlijk het aller, allermooiste”, benadrukt Nijland. Hij denkt dat Robben ‘alles’ naar een hoger niveau zal tillen. “Spelers zullen zich aan hem optrekken, het is fantastisch voor jonge spelers om de kleedkamer te delen met hem, de uitstraling in de media is gigantisch, ook internationaal. Op de merchandise zal het effect ook enorm zijn. Die shirtjes gaan de hele wereld over. Dit is heel groot. Ook een pluim op de hoed voor de huidige directie van FC Groningen. Je moet dit toch maar even doen met elkaar.”

SPECIAL PT.2 | Wout Brama onterecht aan de schandpaal genageld bij Twente: 'Zo is hij helemaal niet'
Meer video's

Poll

Ben jij het met Hans Nijland eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door 29er)

Perez heeft hier natuurlijk een punt. Die drie zijn wereldtoppers geworden in grotere competities bij echte topclubs. Het niveau wat Robben de afgelopen jaren heeft meegemaakt is natuurlijk niet te vergelijken met wat hij bij Groningen zal meemaken. Pure realiteit. Snap Nijland wel, je moet voor je mensen opkomen, maar hij zal in z'n hart zich dit ook wel realiseren.

29 juni 2020 om 16:08

Bwa ik snap dat ze bij Groningen ontzettend trots zijn dat ze zulke 3 wereldspelers ooit bij hen gespeeld hebben of zelfs opgeleid zijn door hen. Uiteraard is dat niet alleen te danken aan FC Groningen dat die spelers bereikt hebben wat ze bereikt hebben maar Groningen heeft er op zijn minst een aandeel in en daar mag je terecht trots op zijn als club. En is ook gewoon hartstikke knap voor een club als Groningen. Daarnaast denk ik dat Robben goed genoeg beseft dat hij zijn ‘Bayern standaarden’ niet mag afspiegelen op Groningen maar ik zie hem dat ook niet doen. Wel zal hij verwachten dat elke speler ,elke dag 110% moet geven.

29 juni 2020 om 16:19

Natuurlijk is het knap van Groningen maar het is ook niet alsof Groningen drie onbenullen heeft leren voetballen. Van Dijk heeft het pas jaren later echt bewezen. En Robben en Suarez barstten van het talent. Natuurlijk speelt de opleiding van Groningen een rol maar laten we het niet overdrijven.

29 juni 2020 om 19:10

Het is gewoon prima gescout van Groningen. Maar ze moeten niet doen alsof die spelers wanneer ze bij Vitesse of Heerenveen hadden gespeeld niet hetzelfde hadden bereikt. Natuurlijk droeg Groningen haar steentje bij. Maar jongens van dat kaliber komen overal wel bovendrijven hoor.

29 juni 2020 om 19:32

Dan nog is het wel opvallend dat er 3 zulke grote spelers vanuit Groningen komen. Hoeveel spelers van dat kaliber zijn er van pak em beet een Zwolle, Heracles, Heerenveen of Vitesse gekomen? De enige club die ik kan bedenken, buiten de top, is Willem 2 met Van Dijk & De Jong. Dus het is toch wel logisch dat Groningen daar trots op is. En of het nu goed opleiden of goed scouten is, het is toch wel meer dan puur geluk.

30 juni 2020 om 11:37

Willem2 kan je ook Marc Overmars bijtellen, is inderdaad bijzonder dat vooral deze 2 clubs zulke toppers hebben. Zit daar dan toch een topsportklimaat wat goed werkt!

Het is toch niet zo raar om te stellen dat andere spelers mogelijk moeite zullen hebben met het fanatisme van Robben? Dan komt Nijland weer met de opmerking dat drie van de tien beste spelers ter wereld bij Groningen hebben gespeeld (zoals hij wel vaker roept), maar wat heeft dat ermee te maken? Perez heeft het over de huidige selectie, niet over Van Dijk, Suarez, Tadic, Kostic en wie er nog meer allemaal goed terecht zijn gekomen

29 juni 2020 om 16:15

Daarnaast zijn het top-10 spelers uit verschillende periodes. Van Dijk nu en Suarez en Robben enkele jaren geleden. Met het willekeurig kiezen van periodes kunnen veel clubs een dergelijke top-3 maken.

29 juni 2020 om 16:22

In de eredivisie zie ik niet zoveel clubs die drie nog actieve spelers kunnen opnoemen die de absolute top hebben gehaald eerlijk gezegd.

29 juni 2020 om 16:32

Dus? Dat is toch helemaal het punt niet. Noem er 3 van dit elftal die dezelfde potentie hebben. Pas dan kan je zeggen dat Perez zijn kritiek onterecht is.

29 juni 2020 om 18:03

@jobforgrunn Suarez, de Ligt, Frenkie de Jong, Ibrahimovic

29 juni 2020 om 18:10

Daarom zegt hij ook niet zoveel clubs....Jij komt uitgerekend met de meest logische ajax...

Kom op hans.. Kenneth zei niets vreemds. Veel voetbal zat er de laatste jaren niet in en dan komt één van de beste spelers die nederland ooit heeft gehad de kleedkamer binnenlopen. Dan is dat een wereld van verschil in niveau.

Snel op zijn teentjes getrapt. Robben, Virgil en Suarez hebben het echt toch echt zelf gedaan en de rol van Groningen daarin is echt minimaal, bovendien gaat het erom met wie Robben aankomende seizoenen gaat samenspelen, en niet wie er ooit hebben gespeeld. Anders zou de lokale FC hier waar er ook een aantal toppers uit zijn voortgekomen ook niet meer als semi-amateurs mogen worden beschouwd.

29 juni 2020 om 16:21

Juist. En de kritiek is ook helemaal niet denigrerend, zoals Nijland vindt. Een beetje kritiek wordt tegenwoordig al snel als respectloos gezien. Voor de rest is Perez overigens vrij positief.

29 juni 2020 om 16:32

Een term als semi amateurs is niet denigrerend? Bijzonder!

29 juni 2020 om 16:50

Perez zegt “ik wil NIET zeggen de semi-amateurs” en gebruikt de term in een vergelijking om het verschil aan te geven tussen een wereldtopper en eredivisiespeler.

29 juni 2020 om 17:32

In dat geval hebben clubs dus totaal geen invloed, want ‘ze doen het toch zelf’? Natuurlijk wel onzin. Zij hebben veel tijd en geld in die spelers gestoken, die rol onderschat jij dus totaal.

29 juni 2020 om 19:00

Ja goed verhaal, Real Madrid stelt ook niets voor, Ronaldo en Ramos deden dat gewoon voor ze.

Perez heeft, nadat hij in de play-offs in 2006 met AZ van Groningen verloor, geen positief woord meer over zijn lippen kunnen krijgen over de FC.

29 juni 2020 om 18:17

Je zag het aan zijn lichaamstaal. Het leek wel of gigantisch baalde van het nieuws dat Robben naar Groningen gaat. Dit gaat idd al jaren. Eigenaardig mannetje!

Ik zie nog niet helemaal waarom de terugkeer goed is voor de hele eredivisie. Voor Groningen is het goed, de verkoop van seizoenskaarten en sponsorcontracten zegt al genoeg. Ook zal Groningen en daamee Fox meer geld krijgen omdat er wellicht meer mensen wedstrijden willen volgen. Maar wanneer ziet de rest van de eredivisie iets van dit geld? Gaat er jong talent of goede spelers nu naar de Eredivisie komen omdat er een 36 jarige Robben speelt? Staat de eredivisie niet gewoon te kijk wanneer een 36 jarige man van glas het verschil kan maken hier, terwijl hij een jaar niet gevoetbald heeft?

29 juni 2020 om 16:36

Inderdaad. Kan me ook niet voorstellen dat de fc groningen shirts nu daadwerkelijk wereldwijd over de toonbank gaan vliegen. Wel hartstikke mooi dat Robben er voor kiest toch nog voor Groningen te gaan spelen. Qua (seizoen)kaartverkoop, sponsoring en shirtverkoop in Groningen zal het vast wel schelen.

29 juni 2020 om 17:35

Het maakt mensen wel enthousiast.toen Ronaldo bij juve tekende had dit bijvoorbeeld ook een knock-on effect bij andere clubs waar meer mensen kaarten kochten e.d.ik geloof best dat ook buiten Groningen dit voor sommige fans en sponsors net het zetje kan zijn om wel kaarjes to kopen of hun overeenkomst te verlengen.voor de uitstraling van de eredivisie is het internationaal denk ik ook goed. Ik zag de comeback van Robben bijvoorbeeld voorbij komen op Cnn, nou zie ik het sport nieuws op CNN niet elke dag maar ik kan me niet herinneren dat ik de eredivisie voorbij heb zien komen de afgelopen jaren, hooguit Ajax in de CL-EL.Natuurlijk gaan we niet de grote competities achterna, maar om de een of andere reden wordt de eredivisie ook minder uitgezonden dan de Belgische, Schotse of Portugse competities en daar is geen enkele reden voor.ik heb ook niet het idee dat de eredivisie te kijk staat als Robben het goed doet. Een 38 jarige Zlatan die een jaar geblesseerd is geweest en daarna 2 jaar in de VS speelde deed het ook heel aardig in Italie en een paar jaar geleden kwam Scholes bijvoorbeeld ook terug uit zijn pensioen bij United om vervolgens nog een keer kampioen te worden. Daar kijken we ook niet op neer.

29 juni 2020 om 18:02

Als FC Groningen nu op bezoek komt, trekt het nu meer aandacht van het thuispubliek dan zonder Robben. Daar kan je niet omheen. Maar zoals hier ook wordt benoemd, de aandacht in de media hoort er ook bij.

29 juni 2020 om 19:36

die paar extra kaartjes zijn verwaarloosbaar. Laten er 1000 bezoekers extra zijn, levert het een club 1x per jaar 30.000 euro op. Een schijntje vergeleken de meeste begrotingen

29 juni 2020 om 21:35

man van glas van 36 jaar, 1 jaar ouder dan Ronaldo en heeft tijden bij de top 5 (3) van de wereld gehoord. Deze man schiet de eredivisie ,mits fit, aan flarden. Hier kijk je toch 1000x liever naar dan naar een hunterlaar ?

Er is geen enkele garantie dat de terugkeer van Robben een succes gaat worden. Dat moet Nijland ook beseffen. Blijft Arjen gezond? Kan hij het ook opbrengen om rustig te blijven wanneer spelers fouten blijven maken? Vergeet niet dat de selectie van Groningen niet de kwaliteit heeft van Bayern. Als Robben het als een positieve ervaring ziet zonder verwachtingen dan kan het nog een groot succes worden. Wil hij meteen iedereen dwingen om succes te boeken dan kan het compleet fout gaan.

Elke kritische noot bij een bepaalde gebeurtenis is tegenwoordig standaard "respectloos", "denigrerend", "racistisch" etc. Wat Kenneth Perez gezegd heeft, snijdt hout, of je het nu leuk vindt of niet.

29 juni 2020 om 21:37

Perez maakte zich al zorgen over het contract e.d en kan het volgens mij gewoon niet inzien dat een gigant als robben een liefhebber is en ook graag de club wil helpen. Ik vind het iig prachtig en ga zeker meer wedstrijden van Groningen bekijken

Het is maar net wat de medespelers er mee doen. Robben z'n fanatisme kan maken dat sommige boven zichzelf kan uitstijgen maar kan idd ook maken dat anderen zich er niet in kunnen, mee om kunnen gaan of zich er aan irriteren. Wat betreft het laatste kun je dan misschien ook wel de conclusie trekken dat de top nooit bereikt zal worden door deze categorie. Ik ben van mening dat robben in alles een aanwinst is voor de fc. Zowel in de merchandise, sponsoring maar ook in het creëren van een goed topsport klimaat.

Drie van de tien besten? Ja misschien elk in een ander jaar maar voortgebracht? Suarez en van dijk hebben er een paar jaar gespeeld, das alles. Maar de trots is begrijpelijk voor emo Hans. Wat Perez bedoelde te zeggen is dat in vergelijking met de super pro mindset die Robben heeft, de Groningen spelers semi-pros lijken. Dat is niet denigrerend, een goede vergelijking. En waarschijnlijk krijgt Perez gelijk, het is lastig ineens op een lager niveau te spelen zeker als je zo’n superpro als Robben bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

45 jaar
12 fans
SeizoenClubW
2009/2010 FC Twente 31 5 6 0
2008/2009 FC Twente 26 6 6 0
2007/2008 Ajax 16 9
2007/2008 PSV 14 8
2006/2007 Ajax 27 13
Laatste voetbalnieuws

Van Hooijdonk fluit verbijsterde Perez terug: ‘Hij kan Feyenoord beter maken’

Technisch directeur Frank Arnesen is volop bezig met de invulling van de selectie van Feyenoord voor volgend seizoen. In dat kader werden Mark Diemers, Bryan Linssen en Christian Conteh al gepresenteerd...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 13 juli
Real Madrid wil Jesús Vallejo definitief verkopen na uitleenbeurten aan Wolverhampton Wanderers en Granada dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren