Van Persie: ‘Als ik tegen hem zou spelen, zou ik hem bijna proberen te pesten’

Maandag, 29 juni 2020 om 12:46Chris Meijer • Laatste update: 13:02

Er bestond de afgelopen weken de nodige kritiek op David Luiz. De Braziliaanse verdediger van Arsenal kende een dramatisch optreden in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Manchester City, waar hij in de fout ging bij een tegendoelpunt, een strafschop veroorzaakte en een rode kaart kreeg. Robin van Persie zegt bij BT Sport dat hij een speler in een dergelijke vorm juist extra zou opzoeken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door arsenaladdict)

Is David Luiz niks voor het middenveld? Voetballen kan hij en zijn fouten zullen minder fataal zijn.

29 juni 2020 om 13:06

Op die positie heeft hij een tijdje gespeeld. Weet alleen niet meer of het bij Chelsea was of PSG.

29 juni 2020 om 13:07

Daarvoor kan hij dan weer niet goed genoeg voetballen. Is gewoon over the Hill en dus onbegrijpelijk dat Arsenal hem nog een jaar lang vastlegt.

29 juni 2020 om 13:26

Hij heeft het dit seizoen toch nog best aardig gedaan? Veel Arsenal fans waren best te spreken over hem vóór de restart.

29 juni 2020 om 13:52

Hij heeft ook wel degelijke potten gespeeld inderdaad AjaxCunian. Alleen ook al 3 rode kaarten en volgens mij 5 penalties veroorzaakt. En nog andere blunders. Het is uiteindelijk gewoon niet goed genoeg en eigenlijk zegt het genoeg over hoe slecht het bij ons gaat, dat David Luiz een aantal wedstrijden onze beste verdediger is geweest...

29 juni 2020 om 13:17

Hij heeft onder Benitez vaak op het middenveld gespeeld, onder Mourinho vaak in de topwedstrijden en in 2017-‘18 onder Conte als er problemen waren op het middenveld. Dat waren de wedstrijden dat Chelsea met de kont op de 16 lag en zich dan geen Luiz op CV kon permitteren

29 juni 2020 om 13:30

Heeft Chelsea wel geprobeerd, maar als je hem daar neerzet denkt ie direct dat ie Ronaldo of Messi is en schiet veel te veel zelf van afstand, enorm frustrerend. Hij heeft verder niet genoeg inzicht om op het middenveld verder echt lekker mee te voetballen, lange ballen van achteruit of korte inspeelpasses gaan hem prima af als het hele spel zich voor hem afspeelt, maar zodra hij ook mensen in de rug heeft is het geen succes. Alleen zoals Yoeri zegt, bij erg verdedigend spel kan het wel een optie zijn

Sinds het WK 2014 in Brazilië kan ik alleen nog maar naar Luiz kijken met het idee dat hij allergisch is voor paprika chips. Prachtig filmpje! Goede speler, leuk niveau, maar komt te kort om in een rijtje met absolute toppers te staan. Maar evengoed, hij maakt mooie dingen mee in zijn carriere.

29 juni 2020 om 13:14

Hahah je maakt me dag helemaal weer goed met dat filmpje nu in mijn hoofd!!

29 juni 2020 om 13:16

@voetbalfan2002 mijn vrouw is geen voetbalfan, maar als zij Luiz ziet, vraagt zij altijd naar de bekende weg: dat is toch die van dat chipszakje?

29 juni 2020 om 13:26

Wel sneu dat niemand met hem wou ruilen!

Dit is gewoon open deuren intrappen en ik merk dat veel mensen elkaar napraten over Luiz. We weten allemaal dat hij niet de beste is in puur verdedigen en dat hij al over zijn top is. Maar hij is niet voor niks Champions League winnaar en PL winnaar. En dat als basisspeler. Dan moet je wat kunnen. Ik weet dat Luiz niet een speler is die ons terug gaat brengen naar de top maar we hebben gewoon een centrale verdediger nodig die weet hoe het voelt om prijzen te pakken en ervaring heeft en die kan overbrengen aan spelers als Saliba. En dat heeft Luiz laten zien. Voor de break was hij onze beste verdediger. En ik weet dat hij dramatisch speelde tegen City maar ik vind het dan toch mooi dat hij gelijk zijn fout in ziet en toegeeft. En de eerstvolgende wedstrijd dat hij speelt speelt hij gelijk een goede wedstrijd. En wanneer hij er geblesseerd uit gaat zie je gelijk dat de defensie van Arsenal wankelde. Ik denk nog steeds dat Luiz van waarde kan zijn in een 3 mansverdediging zoals we gisteren speelden en ik denk dat hij zeker weer belangrijk kan zijn voor Arsenal.

29 juni 2020 om 13:37

Zoals je aangeeft: open deuren intrappen.... wat zoveel wil zeggen als ‘ elke voetballiefhebber weet dat Luiz over the top is en geen echte, pure verdediger is’. Waarom Arsenal dan nog een jaar verlengd is me dan ook een raadsel. Hij heeft ervaring, akkoord. Maar het belangrijkste, namelijk dat hij ook kwaliteit zou moeten toevoegen, doet hij veel te weinig. Arsenal heeft nood aan een commanding, no nonsense CV en een fysieke DM. Ik denk dat een type Lascalles als CV geen slechte keuze zou zijn. Die zal tenminste wat duelkracht en mentaliteit meebrengen, ook al is het niet de beste voetballer. En een DM is nodig voor de balans in het elftal, iets wat Arsenal al jaren mist. Partey, Zakaria,... kunnen die rol aan. We hebben genoeg voetballend vermogen in het elftal dat de het ons kunnen permitteren van wat fysiek toe te voegen aan de eerste elf.

29 juni 2020 om 15:21

Lascelles zou echt een goede aankoop zijn. Een no nonsense cv zoals je zegt, nog jong, Engels en is een lange tijd een leider geweest bij Newcastle. Dan Holding als nummer 2. En op rechts Mustafi en Saliba. En dan nog Mari en Chambers achter de hand. Luiz, Sokratis en Mavropanos mogen dan weg. Maar de kans dat dat gaat gebeuren is klein.

29 juni 2020 om 20:57

Wat dacht je van Sangare als DM? Dat is echt een verborgen parel die voor slechts 10m op te halen is.

29 juni 2020 om 14:39

Lovren is ook ucl en prem kampioen rhian brewster is ook ucl winaar een trofee zegt niks over een speler

29 juni 2020 om 15:21

David Luiz speelde een part in de Champions League winst van Chelsea in 2012 en was ook de belangrijkste verdediger in het team van Conte in 2016 2017 dat kampioen werd.

29 juni 2020 om 21:14

Ryan Bertrand won ook de CL. Is hij dan ineens ook een top linksback?

29 juni 2020 om 15:47

"we hebben gewoon een centrale verdediger nodig die weet hoe het voelt om prijzen te pakken en ervaring heeft en die kan overbrengen aan spelers als Saliba." Dit is ook napraten. Luiz is een domme gast, wat kan hij nou doorgeven aan jonge spelers? Wat voor waarde heeft zijn ervaring als hij in de 30 is en A-junior fouten maakt? En waarom heb je per se ervaring nodig? Wie heeft de Liverpool-spelers geholpen toen ze rond hun 24e begonnen aan hun opmars? Milner is inzetbaar op veel posities, maar ik betwijfel dat hij van top tot teen gasten op elke positie alles hebben geleerd wat ze nu weten. Je hebt eerder een sterke,professionele persoonlijkheid nodig. Is ook iets wat David Luiz totaal niet is. Als Chelsea zelf met hun jeugdproject begon afgelopen zomer, en zij beslissen dat David Luiz echt koste wat het kost moest vertrekken om dat proces niet te verstoren, waarom zou hij dan nuttig zijn in die rol voor Arsenal?

29 juni 2020 om 15:57

Dat is niet napraten, dat is de waarheid. En misschien heeft hij a junior fouten gemaakt maar het is niet zo dat we andere centrale verdedigers hebben die van een veel beter niveau zijn. Dit is waar we het mee moeten doen. En ik schat hem op dit moment hoger in dan Mustafi en Sokratis. Daarnaast is Luiz juist een sterke persoonlijkheid, als je na een wedstrijd waar je zoveel fouten maakt voor de pers kan komen staan en je fout kan toegeven en zeggen dat het jou fout was dan ben je juist een sterke persoonlijkheid. Daarnaast wou Chelsea niet koste wat het kost Luiz weg hebben. Lampard startte hem zelfs in bijna elke pre season wedstrijd en het was zijn nummer 1 verdediger. Luiz wou zelf weg.

30 juni 2020 om 16:05

"Dat is niet napraten, dat is de waarheid." Ja tuurlijk, dan opeens wel, is goed joh. Het idee van het hebben van slechte verdedigers is dat je ze weg doet en betere ervoor in de plaats haalt. Wat doen wij? We geven ze nieuwe contracten. Leuk dat hij beter is dan Mustafi en Sokratis, maar dat is Nick Viergever ook. Leuk ook dat een interviewtje genoeg indruk op je maakt, maar een sterke persoonlijkheid gaat geen ruzie maken wanneer zijn trainer tegen hem zegt dat hij op de bank zit achter Tomori, Christensen en Zouma. Een sterke persoonlijkheid zakt niet volledig in elkaar voor Brazilië en gaat niet de tegenstander proberen te trappen (lees: probeer, want hij miste) wanneer Thiago Silva er niet is om zijn hand vast te houden. Chelsea wou hem niet koste wat het kost wegdoen totdat ze dit wel wouden doen vanwege zijn gedrag. Wat maakt het voorseizoen dan uit? Uiteindelijk hebben ze hun standpunt overduidelijk gemaakt. Luiz was 4e keus en dat kan je makkelijk terugvinden op het internet.

Hij is ook makkelijk te provoceren. Gevalletje oliedom volgens mij. Daarin snap ik v persie. Lekker een die Braziliaan door z’n stokken spreken. Obrigadooo.

Waarom kan Arsenal nooit goede verdedigers halen? Noem mij eens de laatste verdediger van Arsenal die echt onomstreden goed was? Dan kom je al bijna bij Sol Campbell uit. Wat een slagveld aan slechte verdedigers hebben die gehad zeg. Dat is ook volgesn mij de reden waarom ze nooit meer kampioen zijn geworden. Het gekke is dat de meeste verdedigers voordat ze naar Arsenal kwamen het wel goed deden. Luiz, Sokratis Mustafi 't is alllemaal weer net niet...

29 juni 2020 om 15:01

Wat zijn en waren Koscielny, Tony Adams, Martin Keown, Rob Holding, Gallas dan volgens jou? Niets nutten?

29 juni 2020 om 15:04

Holding kan je moeilijk in het rijtje zetten dat je hierboven opnoemt.

29 juni 2020 om 15:15

Vermaelen mag er ook zeker bij.

29 juni 2020 om 15:49

Dat Holding en Gallas worden opgenoemd, is veelzeggend. En dit zijn namen verspreid over een periode van 35 jaar. En twee daarvan zijn zelf opgeleid.

29 juni 2020 om 17:01

Omdat Adams en Keown volgens mij eerder gestopt zijn dan Campbell daarom noemde ik die 2 niet. Die anderen zijn allemaal net niet verdedigers. Op Gallas na dan. Al deze namen komen toch niet eens in de buurt van de 10 beste verdedigers in hun tijdperk? Dat bedoel ik, als je kampioen in Engeland wil worden moet je de beste verdedigers van hun tijdperk hebben. Of in ieder geval 1.rob Holding? Die heeft nog geen enkele interland gespeeld. Vermaelen word hieronder genoemd schaar ik daar ook niet bij. Heeft in 4 seizoenen Barcelona 25 wedstrijden gespeeld. Ze hebben gewoon elk jaar de tweede garnituur verdedigers.

29 juni 2020 om 17:58

@Thenry_228 ik noemde Holding omdat recente aanloop is van laatste jaren, en die vrijwel zeer goedkoop was. Zal nooit miskoop worden van Arsenal. Daarnaast noemde ik vooral oud en gestopte spelers omdat toen al goede verdedigers hadden en kochten. Maar van recente Arsenal van laatste paar jaren kon ik buiten Koscielny en Holding even niemand zo snel bedenken helaas. Als bijvoorbeeld Dixon of Winterburn zou noemen zou punt voorbij gaan en alleen over jaren geleden hebben 15 jaar of nog verder terug.

29 juni 2020 om 18:00

@Armino: Liverpool heeft ook gewoon verdedigers als Lovren en Matip. City Otamendi, United Bailly en Lindelof, Chelsea Christenen. Zijn die allemaal wel zo onwijs goed dan?

29 juni 2020 om 16:51

Koscielny was best goed, maar ook geen wereldtop. Saliba is gehaald, dat wordt de volgende gok. Verder lijkt er een beetje een gebrek aan deskundigheid te zitten bij Arsenal omtrent het scouten van verdedigers, het is al heel lang een probleem.ook vraag ik mij af of er wel fatsoenlijk wordt getraind en gecoacht op dat vlak, maar om dat te kunnen weten zal je eerst het gewenste materiaal moeten halen.

29 juni 2020 om 21:16

Koscielny was zeker wel wereldtop. Alleen geen aanvoerder of leider, wel iemand die een aanvaller uit kon schakelen. Daarom was Mertesacker & Koscielny zo'n relatief goed duo. Mertesacker de leider en Koscielny diegene die de spits moet uitschakelen. Daarna kreeg Koscielny de aanvoerdersband en moest hij de defensie regelen, dat kan/kon hij gewoon niet...

29 juni 2020 om 22:20

Vond het geen wereldtop, maar gewoon erg goed. Niet compleet genoeg om wereldtop te zijn. In de verdediging hoor je dan ook een leider te zijn, de beste verdedigers zijn leiders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Watford6-2
13.Arsenal6-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder50
B. SakaAanvaller50
A. LokongaMiddenvelder40
P. AubameyangAanvaller41
N. PépéAanvaller40
A. Maitland-NilesMiddenvelder30
G. XhakaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

157 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren