Ajax krijgt transferadvies: ‘Voor een keeper is hij nog jong, 32’

Maandag, 29 juni 2020 om

Ajax maakte vorige week de terugkeer van Maarten Stekelenburg bekend. Henk Spaan is van mening dat de Amsterdammers er beter aan hadden gedaan om Tim Krul terug naar de Johan Cruijff ArenA te halen. De doelman maakte zaterdag in de FA Cup tegen Manchester United een uitstekende indruk en afgaande op dat duel, vindt de columnist dat Ajax een poging moet wagen voor Krul.

“Afgaande op één wedstrijd, de kwartfinale in de FA Cup van zaterdag tegen Manchester United, heeft Ajax met Stekelenburg de verkeerde oud-international gekocht”, schrijft Spaan in Het Parool over de ervaren keeper van Norwich City. Stekelenburg heeft een aflopend contract en verhuist transfervrij naar Ajax, waar hij een eenjarig contract heeft getekend.

Maarten Stekelenburg keert terug bij Ajax

“Krul keepte de sterren van de hemel”, zag Spaan. “Dat het vergeefse moeite zou zijn wisten we nog niet toen het 1-1 stond. Krul wilde de penalty’s. In de laatste minuten van de normale speeltijd stopte hij schoten van Pogba en een schuiver in de verre hoek van Greenwood. In de verlenging deed hij op de naar beneden gericht kopbal van Maguire op de doellijn een onvervalste Banks 1970. Allemachtig, wat keepte die Krul een magnifieke wedstrijd.”

Spaan heeft Krul hoog zitten: “Voor een keeper is hij jong, 32, zijn beste jaren liggen voor hem en als Norwich degradeert, wat ze zeker doen, kan hij nooit veel kosten. Onana naar Chelsea, Kepa naar Valencia en Cillessen naar Ajax? Jongens, geloof me, Krul is beter.” Krul heeft een verleden bij Ajax. Newcastle United verhuurde de achtvoudig Oranje-international in het seizoen 2016/17 zonder veel succes aan de Amsterdammers. Na een halfjaar vertrok hij alweer en speelde hij een half seizoen bij AZ.


Poll

Ajax moet Tim Krul aantrekken als André Onana vertrekt


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Krul heeft bij Ajax toen bewezen dat hij het mee voetballende aspect niet beheerst. Ik moet nog zien of Stelenburg dit wel gaat doen. Beter investeren in de jeugd dan dit soort jongens terughalen. Zullen mbt salaris ook niet de goedkoopste zijn.

29 juni 2020 om 09:49

Het zal toch ook niet voor niks zijn dat Louis Cillessen boven Krul als vaste keeper bij het WK van 2014 koos. Overigens wil ik niet beweren dat Krul bij Ajax geen succes zou kunnen zijn. Hij was geblesseerd en Onana bleek een schot in de roos te zijn. Logisch dat je dan in zo’n jonge keeper investeert in plaats van een huurling.

29 juni 2020 om 09:50

Stekelenburg was in het verleden altijd een prima voetballende keeper. Niks mis mee als stand-in. Krul is een uitstekende lijnkeeper, maar past niet bij Ajax.

29 juni 2020 om 16:26

In het verleden. Een heel ver verleden ja. Daar moet je nu niet meer naar kijken. Stekelenburg is niet van het niveau wat Ajax moet nastreven. Kom op zeg een keeper die al jaren amper een wedstrijd gekeept heeft. Lekker 3e keeper maken.

29 juni 2020 om 19:28

Liever een ervaren Stekelenburg achter de hand dan een Verhoeven of Lamprou..

29 juni 2020 om 10:00

Meevoetballen is een leuke bijkomstigheid, maar behoorlijk overrated. Was leuk in 98 toen Oranje de bal eindeloos op eigen helft rond schoof omdat ze geen opening konden vinden, maar geen enkele coach wil dat by design. Ajax speelt 9 van de 10 keer op de helft van de tegenstander, dan heb je echt niets aan een meevoetballende keeper. Een balletje aannemen en doorspelen mag je daarnaast van elke keeper verwachten (al had een Boschker daar zelfs moeite mee)

29 juni 2020 om 10:43

@29er helemaal mee eens. Keepers moeten ballen tegen houden en zo weinig mogelijk de bal hebben. Ze zijn ook vaak op doel beland omdat ze nuet konden voetballen. Ik mag verder hopen dat zelfs een keeper wel een vrijstaande verdediger over een paar meter moet kunnen aanspelen. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn.

29 juni 2020 om 11:16

David de Gea viel anders flink door de mand bij het Spaans nationaal elftal, en dat al in de tijd dat hij bij ManU de meest fantastische reddingen deed. Meevoetballen is zeker belangrijk. Kijk maar eens naar Ter Stegen en Neuer hoe ze zelfs in de meest hachelijke situaties balbezit weten te behouden. Daarnaast zie je bij PSV ook de mankementen van die Duitste keeper (ben zijn naam even kwijt). Geweldig op de lijn, maar bij elke bal die hij terug gespeeld krijgt, ramt hij die weer gewoon naar voren, waardoor je als team weer de bal moet heroveren.

29 juni 2020 om 11:22

@ japie Ja en een verdediger om te verdedigen , een middenvelder is er om de afstand tussen aanval en verdediging te overbruggen en een aanvaller is er om aan te vallen . Zo was het misschien in het begin van het spelletje Japie , maar tijden veranderen en inzichten ook. Zeker bij Ajax begint de aanval bij de verdediging en de verdediging bij de aanvallers.

29 juni 2020 om 11:38

De Gea viel niet door de mand omdat hij niet mee kon voetballen, De Gea viel door de mand omdat hij onverklaarbare blunders maakte en houdbare ballen niet had. @bassie, leuke dooddoener dat verdedigers aanvallen en aanvallers verdedigen. Verwacht je dan ook van een keeper dat hij over de middellijn komt? Basis dingen voor een keeper is dat hij ballen tegenhoudt, met een uittrap een medespeler kan bereiken, de backs in de voeten kan spelen en een balletje naar iemand in dezelfde kleur gooien. Dat zijn kwaliteiten die iemand in de hoofdklasse of 2e divisie al heeft. Dat mag je van iedere profkeeper verwachten, ook al heeft de alwetende voetbalzoner hem niet bestempeld als meevoetballende keeper.

30 juni 2020 om 07:53

Er wordt tegenwoordig en zeker bij Ajax van een doelman meer verwacht dat hij een bak tegen houdt. Ook wordt er van een verdediger meer verwacht dat hij doelpunten voorkomt. Dat is mijn punt. Je kan wel heel simpel zeggen dat een doelman er staat om ballen tegen te houden , maar dat is tegenwoordig wel.heel erg kort door de bocht. Bij Ajax wordt er van een doelman verwacht dat hij mee voetbalt. Zeker als de verdediging met veel ruimte achter hun speelt , is het wel eens lekker dat een keeper op het juiste moment uitkomt en niet op.de lijn geplakt staat.

Dit is een grapje toch, als bij Krul een ding duidelijk was is dat hij een lijnkeeper is. Hij kon totaal niet meevoetballen. Daar heb je dus precies niks aan als ajax zijnde..

Persoonlijk vind ik Krul een zeer matige keeper. Hij keepte inderdaad een goede wedstrijd, maar voor Ajax is hij gewoon niet constant genoeg. Zelf zou ik Cillessen het liefts terugzien wanneer Onana vertrekt, want die zakt zelden door de ondergrens.

29 juni 2020 om 10:05

Een prima wedstrijd, maar het wordt in mijn ogen ook wel vaak overdreven bij hem. Hij klemt ook bijna nooit iets. Tegen United kwam hij er nog mee weg, maar hij geeft onnodig veel rebounds weg.

Krul is een hele goede lijnkeeper, maar krijg altijd een beetje het gevoel dat hij het beste kan presteren bij een degradatiekandidaat. Lekker veel te doen, geen grote ruimtes achter de verdediging. Dat ligt het spel bij Ajax niet. Eerlijk gezegd zie ik Krul met zijn status in Engeland eerder een stap maken naar een topclub (als 2e doelman). Die Adrian bij Liverpool is verschrikkelijk.

Ja leuk, maar wil Krul ook 2e of 3e keeper zijn? En voetballend is Krul nou niet wat je nodig hebt als Ajax zijnde.

29 juni 2020 om 10:06

Dit inderdaad; Stekelenburg is gehaald als back-up. Krul haal je niet als back-up want die is eerste keeper bij een club in de PL. Afgaande op éã©n column, die van Henk Spaan maandagochtend in het Parool, heeft het dagblad met Spaan de verkeerde columnist ingehuurd

Reflex keeper, goed in pingels. Heeft alleen geen 1 bal klemvast. Kan niet goed meevoetballen. Ongeschikt voor Ajax. Henk praat wel vaker in de orde van de dag / week

Stekelenburg is niet als 1e keeper gehaald, als je Krul haalt, haal je deze wel als eerste keeper

Tim Krul is geen keeper voor Ajax. Krul is het beste bij een team waar hij zoveel mogelijk schoten tegenkrijgt. Meevoetballen is niet zo zijn ding en dat wordt wel van hen gevraagd bij Ajax. Krul zou misschien wel een stap omhoog kunnen maken maar dan zou ik hem liever zien bij een middenmotor in de premier league. Bij Ajax zou het prima kunnen werken maar dan speelt hij niet in zijn kracht, zou zonde zijn.

De Steek is duidelijk gehaald voor de bank . Krul zal daar geen genoegen meenemen. Die heeft nog ambities om 1ste keeper te zijn.

Yassin Bounou niks voor Ajax? Momenteel tweede keeper van Sevilla en is 29 jaar. Heeft ervaring en zeker 1,90m lang. Ondanks lengte enorm goede reflexen. Misschien kan Ziyech polsen 😉

Krul heeft een verleden bij Ajax, is dat de doorslaggevende factor? Dan wordt het toch Jasper Cillissen, want zijn verleden bij Ajax is veel groter dan het half jaartje banken van Krul. Maar mocht Onana vertrekken en de keuze voor de eerste keeper is Krul of Cillissen, dan inderdaad maar Krul. Al is het maar voor de uitstraling. Maar ik denk dat Ajax/marc Overmars een andere/jongere keeper op het oog hebben wanneer Onana weggaat.

Ik merk toch dat ik weinig waarde aan Spaan’s mening hecht, zeker aangezien hij zelf ook vaker aangeeft dat hij zijn uitspraken op zeer beperkte info baseert.

En el maach dan? heb daar toch wel goede verhalen van gehoord

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren