‘Eljero Elia officieel gepolst voor terugkeer in de Eredivisie’

Maandag, 29 juni 2020 om

FC Twente heeft zich officieel gemeld bij Eljero Elia, zo meldt Voetbal International. De Eredivisionist wil er naar verluidt alles aan doen de buitenspeler deze zomer te strikken. De 33-jarige aanvaller heeft de club laten weten pas te willen luisteren naar de plannen zodra hij na dit seizoen klaar is bij Istanbul Basaksehir.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door twenteov)

Prima speler voor de tukkers! Lijkt me leuk als hij weer te zien is op de Nederlandse velden

Dit zou een hele mooie versterking zijn voor FC Twente. Wat ik me wel af vraag; bespeur ik bij Elia een vorm van clubliefde? Of heeft FC Twente inderdaad zo veel te bieden dat aan de wensen van Elia kan worden voldaan? In Turkije zal hij toch ook niet voor een appel en een ei voetballen. Ik neem aan dat Besiktas een hoger salaris kan bieden dan FC Twente. Of dit ik dan volledig mis?

29 juni 2020 om 09:48

Elia heeft vaker aangegeven dat Twente zijn club is. Maar dat heeft hij ook gezegd over Feyenoord, geloof ik.

29 juni 2020 om 09:53

Over Feyenoord ook idd. Maar hij lijkt het Troost heel kwalijk te nemen dat hij hun gesprek openbaarde over waarom Feyenoord Elia niet nodig had. Dus denk dat Twente echt een optie is. Hoop het wel iig zie hem graag in de eredivisie.

29 juni 2020 om 10:00

Hij gaf zelf al aan vorig jaar om met minder salaris genoegen te nemen bij feyenoord, maar dat wanbeleid daar snapt er niet veel van. Elia dolt nog steeds elke rechtsachter in de eredivisie zonder probleem. Maar hij zit bij medipol basasekhir of iets, lijkt me niet dat hun elia miljoenen betalen. Ook al staan ze 1e volgens mij.

29 juni 2020 om 10:10

Medipol Basaksehir is de propaganda club van Erdogan. Die hebben wel wat te besteden denk ik

29 juni 2020 om 12:09

Die bullshit is onzin. Ja, sommige bestuursleden van Medipol Basaksehir hebben goede contacten met de huidige Turkse regering, maar dat zegt niks Sinds Basaksehir is gepromoveerd in 2014 zijn ze vanaf het seizoen 2014/2015 steevast in de top-4 geëindigd. Basaksehir hanteert gewoon een bepaald beleid (net-niet spelers van de overige Turkse clubs kopen en focussen op buitenlandse spelers die transfervrij zijn of terecht zijn gekomen bij een club waar ze geen zicht op spelen hebben) en de laatste tijd focussen ze zich ook steeds meer op jongere Turkse spelers waar potentie in zit, zoals Cengiz Ünder die na een tijd de overstap maakte naar AS Roma. Het verhaal dat Basaksehir een propaganda club van Erdogan is komt voornamelijk door supporters van rivaliserende clubs die het niet kunnen hebben dat Basaksehir wel een solide financieel beleid voert en daar de vruchten van plukt (inclusief supporters van mijn club).

29 juni 2020 om 12:33

Ik weet me anders nog wel beelden te herinneren dat Erdogan een aftrap bij Medipol mocht doen. Maakt mij verder ook niets uit ik volg de Turkse competitie niet.

Die lijkt me compleet onhaalbaar voor Twente. Ik vermoed dat hij in Turkije makkelijk het 5-voudige kan verdienen.

29 juni 2020 om 09:46

Volgens mij heeft Elia wel eens aangegeven dat hij graag nog eens voor Twente wou spelen. Overigens komt er dadelijk wel veel vergane glorie bij Twente op het veld te staan met Brama, El Ahmadi en Elia. Met de beperkte budgetten die Twente heeft kunnen ze beter rondkijken naar spelers die een bepaalde restwaarde vertegenwoordigen, want uiteindelijk heeft Twente een klapper nodig op de transfermarkt willen ze echt uit het slop komen.

29 juni 2020 om 10:19

Geen van de 3 hebben echter iets getekend. Twente heeft wat lijntjes uitstaan, maar er is nog niets concreet. Dat ze niet meer zo goed zijn als in hun hoogtijdagen dat is evident, maar vergane glorie wil ik het nog niet noemen. Alle 3 kunnen ze nog meer dan prima mee in de eredivisie. Moet je alleen niet een trainer hebben als Garcia die gaat stuntelen met spelers op verkeerde plekken (brama vorig jaar)

29 juni 2020 om 10:40

Ja, maar ik ga er vanuit dat je begrijpt dat je met 20 gasten van 18 jaar sowieso degradeert. FC Twente probeer ervaren gasten te halen in de basis (elia, El Ahmadi, Ola John, Brama) en daaromheen een jong team te bouwen.wat jij wil, en je alleen focussen op talenten met restwaarde, werkt niet.

29 juni 2020 om 11:34

Klopt maar als je een gehele selectie moet opbouwen dan begrijp ik niet dat je bij dure jongens als Elia en El Ahmadi uitkomt. Je hebt op dit moment 10 contractspelers en het potje is echt niet enorm groot qua salaris. Als je dan nog steeds dure jongens als Elia en el Ahmadi haalt dan is je salarishuis snel gevuld. Ze willen best wel inleveren maar hebben ook een levensstandaard waar ze aan willen blijven kunnen voldoen. Met 20 gasten van 18 ga je het inderdaad niet redden maar dit lijkt me ook niet het juiste beleid. Je creëert helemaal geen restwaarde met deze jongens en de jongens die dat wel kunnen kan je hierdoor geen langdurige contracten laten tekenen. De enige speler die je nu in je selectie hebt met enigszins restwaarde is Selahi maar ook zijn contract loopt volgend jaar af.

29 juni 2020 om 14:17

V-Watcher het is ook niet zo dat ze al die dure jongens daadwerkelijk gaan halen, dat snap je hopelijk ook wel. Er wordt naar een balans/mix gezocht en dat juich ik toe. Verder weet jij net als ik niet hoeveel ze in willen leveren, kun je geen oordeel over vellen. Vooral een El Ahmadi heeft er belang bij om in zijn stad Enschede te wonen bij zijn familie na al die jaren profvoetbal elders, en heeft flink gecashed, dan spelen andere sentimenten en kun jij hier niet bepalen of weten of ze slechts weinig in willen leveren of niet. Verder hebben we naast Selahi nog Drommel, Pleguezuelo en Menig + hopelijk na dit jaar Jesse Bosch die waarde vertegenwoordigen en/of hopelijk bijtekenen op de helft komend seizoen. Het is dus niet zo dat we met oudere jongens alleen nog Selahi hebben. Ik hoop eigenlijk alleen dat van de genoemde namen El Ahmadi en John komen aangevuld met jongelingen uit KKD of optioneel Jong Twente.

29 juni 2020 om 15:51

Voor een Drommel, Pleguezuelo en Menig ga je geen grote bedragen vangen. Naast de vraag of ze gaan verlengen zijn dat niet de spelers waar Twente een slag mee kan slaan, dat zie je zelf natuurlijk ook wel in. De enige speler die realistisch gezien iets zou kunnen gaan opleveren is toch echt Selahi, voor die andere spelers moet je echt blij zijn en zal je nooit een flink bedrag kunnen krijgen. Maar wil je überhaupt er aan kunnen verdienen zou je ze langdurig moeten laten verlengen en dat kost ook enorm veel geld.

30 juni 2020 om 09:20

V-Watcher veel aannames. Voor Twente zijn bijna alle bedragen grote bedragen momenteel. Verder weet jij niet hoeveel verlengen kost. Daarnaast onderschat je Pleguezuelo behoorlijk, die heeft overigens een contract tot 2021 met een cluboptie voor nog een jaar, tot 2022 nog dus. Die speelde aan het einde heel sterk, met lef en bravoure centraal achterin zoals ik lang niet meer gezien had in onze veste. Menig is met 24 een (relatief) jonge hond die onder Jans zomaar op kan leven en ook tot 2021 met een cluboptie voor nog een jaar contract heeft, die tussentijds (winterstop) verlengen na een goede eerste seizoenshelft hoeft niet het einde van de wereld te kosten. Is grillig, maar zie ik Jans zo aan de praat krijgen. Ook onderschat je Drommel net als iedereen, die heeft ons zo vaak op de been gehouden. Bovenstaande is natuurlijk het best mogelijke scenario, wat ik wil zeggen is dat het niet zo zwart-wit is als jij zegt, het kan nog alle kanten op en alle 3 liggen (met cluboptie) tot 2022 vast. Ik weet niet of je veel wedstrijden van Twente 90 minuten live hebt gezien, zo ja dan verschillen we van mening en zo niet ook geen probleem, maar dan vraag ik me af hoe jij die spelers dan beoordeelt.

29 juni 2020 om 09:47

Eljero heeft al vaker aangegeven graag voor ons uit te komen. Wij kunnen het niet betalen, maar hij is wel een jongen die principes heeft. Twente zit in zijn hart en hoe je het went of keert, hij is bij ons een grote jongen geworden. Zou het wel gaaf vinden, die jongen op links richting vak P, dan wordt je als back niet vrolijk. Samen met Arnoutovic misschien wel de 2 grootste talenten die in ons shirt speelden, men wat een tijd was dat.

29 juni 2020 om 10:00

Elia heeft wel meer dingen aangegeven. Hij wilde ook graag nog een keer in Zuid Amerika gaan voetballen. Dat speelde afgelopen winter nog. Ook een hele mooie stap zou dat zijn voor hem. Ben benieuwd wat hij als zijn volgende stap ziet. Opties genoeg zo te lezen.

29 juni 2020 om 10:08

Hij verliet Feyenoord ook om het dubbele te verdienen in Turkije. Lijkt me sterk dat die naar Twente gaat gezien de belangstelling van andere clubs, maar wellicht dat Twente weer 'creatief' met geld omgaat en hem een topsalaris gaat aanbieden.

29 juni 2020 om 10:11

El Fenomeno, laten we hopen! Creativiteit is één van onze sterke punten. En dit komt ons nu goed van pas. We moeten namelijk een complete selectie neerzetten. Hopelijk lukt dat met creativiteit!

29 juni 2020 om 10:19

Mag hopen dat Twente uberhaubt creatiever dan jou werkelijk kibderachtige standaard opmerkingen. Man wat hebben ze jou persoonlijk misdaan dat je geen opmerking kunt plaatsen zonder nog ff te bashen naar het verleden?

29 juni 2020 om 10:28

Ik denk dat Robben het tienvoudige van Elia verdiende en nu kiest om voor zijn plezier voor Groningen te voetballen. Zo heeft Streuer ook aangegeven dit soort spelers, die hun schaapjes al op het droge hebben, te polsen of ze niet liever voor hun plezier willen voetballen en hun carrière willen afsluiten in Nederland en dan specifiek bij Twente.niks mis mee, kun je altijd proberen. En als ze boven het salarisplafond willen verdienen, dan gaat de deal niet door. Zo zit Fc Twente erin. Dus exorbitante salarissen worden niet betaald en creatief met geld hoeft dus niet. Wel creatief met wie je probeert binnen te halen.er is overigens sprake van een budget. Men leidt daaruit af dat Twente 200.000 tot 250.000 euro per speler te besteden heeft. Er zijn ook stelers die niet meer dan een ton verdienen. Dus als je een speler wilt halen die je iets meer wil verdienen en die je ook sterker maakt dan is die ruimte er ook.

29 juni 2020 om 10:42

Denk eerder dat hij ze verliet omdat een herhaling bij Feyenoord onmogelijk was. Waren ze bij Feyenoord maar wat creatiever met geld of niet?

29 juni 2020 om 12:04

Maar Robben is opgegroeid in de buurt van Groningen en heeft de jeugdopleiding daar doorlopen. Is wel wat anders dan de twee seizoenen bij Twente van Elia. Tuurlijk was Twente zijn doorbraak en heeft hij vast warme gevoelens voor de club, maar het is natuurlijk niet hetzelfde als bij Robben.

29 juni 2020 om 12:08

Net zo creatief als Feyenoord met een veel te hoog salarishuis, nog steeds herstellende van flinke schulden (evenals FC Twente) en nauwelijks een cent op de bank, de Turkse clubs die nog steeds flinke schulden hebben en PSG met z'n twijfelachtige oliegeld bedoel je? Moet altijd wel lachen als je dat reflecteert op andere clubs. Best jammer ook, want omtrent andere onderwerpen ben je altijd redelijk objectief.

29 juni 2020 om 12:38

@weef Elia had al eerder aangegeven dat hij zijn tijd bij Twente de mooiste vond van zijn carrière en dat hij graag nog ooit zou willen terug keren. Het zou dus niet gek zijn als hij terug komt mits hij salaris zou willen inleveren

29 juni 2020 om 13:54

El Fenomeno ah goeie man! Even de verwijzing naar het verleden, mooi dat je weer een stok hebt om mee te kunnen slaan als het om Twente gaat. Dat je telkens zin hebt om te reageren in topics van een club waar je zo compleet de schijt aan hebt, het blijft me verbazen.

Twente haalt alleen maar oude spelers terug letterlijk oude spelers. Denk dat ervaring prioriteit daar is maar ervaring is niet alles wat nodig is.

29 juni 2020 om 09:46

Voorlopig halen ze nog niet heel veel ervaren spelers binnen hoor

29 juni 2020 om 09:47

Als er iets is wat Twente wel nodig heeft is het ervaring, in een ideale situatie zouden ze er daar minimaal 3 spelers voor moeten aantrekken

29 juni 2020 om 10:30

Twente polst een aantal ervaren spelers of zij bereid zijn om meer voor hun plezier dan voor geld bij Twente willen voetballen. Dat wil niet zeggen dat die ook allemaal komen.

29 juni 2020 om 12:13

Ze worden nu natuurlijk ook wel met iedere speler in verband gebracht. Vooralsnog staan de spelers enkel op het lijstje en is de club lijntjes aan het uitgooien. Je gaat het niet redden met alleen maar jonge spelers, dus dat ze voor ervaren spelers gaan snap ik heel erg goed. Zolang ze er niet in doorslaan, is het allemaal prima. Vergeet niet dat die ervaren jongens flink moeten inleveren, dus is het ook niet vreemd dat FC Twente dan al vroeg aanklopt met een verhaal.

Zou een perfecte speler voor twente zijn, kan bij de andere clubs alleen wel een stuk meer verdienen.

Zou leuk zijn voor ze! Gun ze wel een klein beetje goed nieuws

Ja Elija kan miljoenen verdienen (doet ie al) in Turkije en dan gaat ie naar Enschede? Lijkt me een onhaalbare target.

29 juni 2020 om 10:51

Het zou mij ook verbazen dat hij komt. Gezien de interesse en de situatie van Twente neem ik aan dat het verschil in salaris gigantisch is.

29 juni 2020 om 12:15

Maar niet geschoten is altijd mis. Ik zie het overigens ook niet snel gebeuren, maar onmogelijk is het ook niet. Die jongen heeft natuurlijk in Nederland zijn familie en naar eigen zeggen boert hij financieel goed. Dat is het niet gek dat FC Twente aanklopt met de vraag of hij nog 1 of 2 seizoenen "voor z'n plezier" in Enschede komt spelen. Er zal namelijk wel ervaring bij moeten komen, want de spelers die er nu zijn, zijn nog wel erg jong.

Ik beschouw Elia wel als een broodvoetballer, dus ik weet niet of hij daarom naar Twente terug zou keren. Of er moet voor de rest 0 interesse in hem zijn van andere clubs, maar ik zie nog wel een club uit de zandbak naar hem vragen.toch zou ik zijn terugkeer toejuichen, liet bij Feyenoord zien toch een goede voetballer te zijn, al weet ik niet zo goed hoe hij het de laatste 3 jaar doet.

29 juni 2020 om 09:49

Elia heeft inkomsten uit meerdere ondernemingen naast zijn salaris als voetballer (BALR, 433 en een bar (geloof ik)) en zal de afgelopen jaren ook niet misselijk verdiend hebben. Ik denk dat Elia uit financieel oogpunt Twente niet per se hoeft te weigeren.

29 juni 2020 om 09:49

Waarschijnlijk beschouw je spelers als Fer en Babel ook als broodvoetballers, maar die zijn toch even in de eredivisie komen ballen.

29 juni 2020 om 10:16

‘Ik beschouw Elia wel als een broodvoetballer, dus ik weet niet of hij daarom naar Twente terug zou keren.‘ Kan je minimaal twee á drie transfers noemen waaruit blijkt dat hij puur voor het geld heeft gekozen en andere clubs links liet liggen waar het sportieve plaatje beter was geweest?

29 juni 2020 om 10:35

En omdat hij dat heeft gedaan toen hij jonger was hoeft hij die keuze nu niet meer te maken. Daar gokt Twente dus ook op. En net als Arjen Robben, die ook andere opties had, kan het zijn dat Elia nu wel weer liever in Nederland wil wonen. Dat heeft hij min of meer ook al aangegeven. En in Nederland zullen topclubs hem niet meer aantrekken, dus dan moet hij sowieso naar clubs die minder betalen. En dan speelt zijn positieve herinnering aan Twente een belangrijke rol. Bovendien kan hij daar na zijn loopbaan een rol in de jeugdacademie gaan spelen.

29 juni 2020 om 10:44

Waarom zou die bij Twente op de jeugacedemie gaan werken? Als hij in Den Haag een huis heeft en bij ado de jeugdopleiding heeft gehad. Hij is ook regelmatig nog bij ADO te vinden. Hij zegt ook altijd dat ADO ze club is wat hij tevens ook over Feyenoord en Twente zegt.

Haha, wat een dadendrang bij de TD van Twente. Elk belletje richting een speler wordt in de media gemeld van "kijk mij eens bezig zijn met interessante spelers". Heel erg bijzonder hoe alles daar zo snel in de media terechtkomt, maar laten we gezien het verleden maar zeggen dat transparantie goed is

29 juni 2020 om 09:55

Nee over Ajax lezen we niet met wie ze allemaal bezig zijn. Dit post voetbalzone over elke club in deze tijd. Ik moet zeggen het is ook weleens fijn om wat anders te lezen dan alleen over Ajax.

29 juni 2020 om 19:29

Bij Ajax zijn er veel minder concrete geruchten. Natuurlijk wordt er over Ajax veel gezegd en geschreven, maar je hoort haast nooit dat er belletjes zijn geweest. Bij Twente hoor je alles.

29 juni 2020 om 10:44

Hahaha werkelijk een hilarische opmerking weer dit. En dat uit de mond van een Ajacied, waar een toiletbezoek van een speler al als push bericht wordt gemeld.

29 juni 2020 om 12:19

Ik vind het vrij ironisch dat jij daar over klaagt. De heren hierboven omschrijven de ironie al goed. Verder ben ik er persoonlijk wel blij mee na de radiostilte van de afgelopen maanden. Dat betekent in ieder geval dat ze druk aan het werk zijn om een selectie op de been te brengen. De transparantie is inderdaad ook geen overbodige luxe.

29 juni 2020 om 12:33

haha, ik begrijp heel goed dat je als Ajax fan hoopt op iets meer air time over Ajax.... Elia opnieuw in het Twente shirt zou fantastisch zijn.

Zo zinloos als je ziet welke andere clubs er nog belangstelling hebben, voor die 2 tegoedbonnen en een basisplaats komt hij echt niet naar Enschede, heel jammer is natuurlijk wel een speler waarvoor je naar het stadion komt. Plus bijkomend voordeel, ook een met ervaring. Daar ontbeert het bij Twente aan. Nadeel ervaring kost geld en dat heeft Twente niet.

29 juni 2020 om 09:48

Ervaring is goed, zeker hoor, maar als je een ervaren speler binnenhaalt die voor Twente begrippen veel gaat verdienen dan wil je ook wel dat het echt een leider is lijkt me? In Elia zie ik dat niet bepaald... In zo'n El Ahmadi al veel meer bijvoorbeeld.

29 juni 2020 om 10:00

Eindelijk eens mensen die het wel weer proberen dan een heel peloton Spanjaarden deze kant op halen. Proberen kan toch altijd, of hij het voor een veel lager bedrag wil doen dat zien we dan wel weer. Ze werken in ieder geval met wat meer visie, duidelijk op zoek naar Nederlander spelers met ervaring aangevuld met types als Jesse Bosch. Hoe mooi is het als dit soort spelers je er nog een jaar doorheen kunnen loodsen en daarna misschien wel bij de club komen werken als jeugdtrainer of wat dan ook.

29 juni 2020 om 10:34

Waar de spelers vandaan komen maakt mij werkelijk niets uit. En nu al helemaal niet, enige wat de eerste paar jaar moet gebeuren is Twente in de eredivisie houden, of ze dan uit Den Haag, Tjietjerkstradeel, Madrid, Jalon, Kirkuk of Moskou komen zal mij werkelijk worst wezen. Liever met Spanjaarden in de Eredivisie dan KKD en kans op faillissement met Nederlanders

29 juni 2020 om 11:01

Lekker man Spaanstalig op de training bij een volksclub. Wegens Corona erin gebleven, wat een ontiegelijke puinhoop, ook vorig jaar. Gebrek aan communicatie, Nakamura er nog bij als Aziatisch tolk en het feest is helemaal compleet. Waanzin, Bij een club als Twente.

29 juni 2020 om 11:15

Al spreken ze swahili, voetbal is leidend. Nogmaals Twente moet in de eredivisie blijven, veel publiekslievelingen zijn/waren buitenlanders dus dat kan prima bij een volksclub

29 juni 2020 om 12:54

Dat is jouw mening. Ik had helemaal niets met het vreemdelingenlegioen vd laatste jaren en ik zit er al een tijdje. Clubliefde bestaat niet meer. Die publiekslievelingen speelde allemaal in selecties waar ca 75% Nederlands sprekend was. Leuk verhaal voetbal is leidend, maar een team vol Spanjaarden Die gebrekkig Engels spreken en een Japanner die helemaal Geen Engels of Nederlands sprak en ook nog eens coach die alleen Spaans kan. Vorig jaar ook een groot probleem in de communicatie, het voetbal wat leidend is, dat lijdt er juist onder.

29 juni 2020 om 13:10

Vorig seizoen was wel heel extreem dat klopt, maar een goede trainer had daar best wat van kunnen maken. Ik kom al vanaf 69 bij Twente, heb ze toegejuicht van Prince Polly tot Ruiz en noem ze maar op. Zou mij vreselijk aan het hart gaan mocht Twente niet meer bestaan, dus momenteel zou het mij bar weinig uitmaken hoe, als ze maar blijven bestaan.

Goede scouting bij Twente zeg... Speelt 'n Kufo ook nog? Maar zonder originele scouting, zou dit toch een versterking zijn denk ik! Ik ben heel benieuwd hoe Twente er uit gaat zien komend jaar.

29 juni 2020 om 12:44

Blaise Nkufo is nu veertiger en is gestopt met voetballen.hij heeft een voetbalschool in de verenigde staten.

Steuer heeft aangegeven dat er een paar 30 plussers gaan komen. El Ahmadi en Elia hebben vaker aangegeven nog eens voor Twente te willen spelen. Wanneer beide heren (flink) willen inleveren op salaris - zijn immers beide al 'binnen', dan is dit het moment om in te stappen. Ik ben benieuwd wie er uiteindelijk bijkomen.

29 juni 2020 om 10:26

Ik heb toch wel goede hoop op El Ahmadi eerlijk gezegd. In Nederland is Enschede toch wel echt zijn stad en hij is er vaak te vinden. Mooi toch om "rustig" tussen vrienden en familie je loopbaan af te ronden. De vraag om clubliefde van Elia is denk ik iets te hoog gegrepen.

Twente wordt echt alleen maar gelinkt aan dure oude spelers, kan iemand mij dit uitleggen? Het lijkt een beetje op het Feyenoord dat bijna degradeerde met te dikke salarissen. Elia zou overigens itt de andere spelers wel een aanwinst zijn. Hoop stiekem dat Groningen het ook proberen zal, ene kant Elia andere kant Robben, lijkt me een droom voor de spits van FC Groningen haha

29 juni 2020 om 10:15

Steuer wil een aantal 30 plussers toevoegen aan de selectie. Ze kijken naar spelers die straks transfervrij zijn. Dan zou je eventueel wat meer aan salaris kunnen bieden. Ervaring is leuk maar dan wel i.c.m. kwaliteit. Vandaar dat dit soort spelers gepolst worden. Al komt er maar één van dit kaliber. Dat doet de selectie al goed - Brama verlengd waarschijnlijk ook.

29 juni 2020 om 10:45

Ik kan jou dit wel uitleggen. Twente wil zoals elke BVO dat zegt, meer inzetten op jeugd. Elk jaar moeten 2 jeugdspelers doorstromen naar het eerste. Makkelijk gezegd, moeilijk te realiseren zo is vaak gebleken. Maar duidelijk is wel, dat als je jonge spelers in een onsamenhangend elftal laat debuteren dan is de kans groot dat het fout gaat. Ook bij Ajax hebben ze daarvan geleerd. Hoeveel grote talenten zijn daar wel niet gesjeesd, puur omdat er direct een dragende rol werd verwacht. Dat kan gewoon niet. Nu heeft Ajax met ervaren spelers een betere balans waardoor de talenten makkelijker kunnen aanpikken. Twente is natuurlijk lang geen Ajax en al helemaal niet op jeugdgebied, maar die systematiek is natuurlijk niet anders. Er wordt nu wel veel ruchtbaarheid gegeven aan die mogelijk komst van oudere spelers, maar ze hebben inmiddels al van een aantal talentvolle spelers de contracten verlengd. En die jongens kunnen dan prima een uren maken naast die ervaren, oudere spelers. En dan bouw je met die talenten weer aan spelerskapitaal. Dat is de visie

29 juni 2020 om 11:18

Maar is het ook betaalbaar icm met de schuld die Twente heeft en in paar jaar af moet lossen? Helemaal met de klap van corona erboven op. Als ik zie wat aan Twente gelinkt wordt en ik kijk naar de rest, vind ik het bijzonder dat Twente aan zoveel grote namen gelinkt wordt, terwijl de concurrenten moeite hebben met uberhaupt gelinkt te worden aan een middelmatige speler...

29 juni 2020 om 12:06

Lees ook even mijn posts #45 en #47

29 juni 2020 om 12:24

@groninger Hopp - Die verbazing snap ik, maar je moet ook niet vergeten dat FC Twente qua omvang nog steeds behoorlijk veel groter is dan de meeste clubs uit het rechter rijtje. Het spelersbudget van 5 miljoen euro is puur en alleen voor spelers bedoeld. Met dat budget zou FC Twente op papier zo'n beetje op plaats 12 moeten eindigen. Verder worden zaken als salaris pas een interessant onderwerp als spelers ook daadwerkelijk worden aangetrokken. We kunnen wel conclusies gaan verbinden op simpele geruchten, maar dat schiet ook niet op. Ondanks de schulden kan FC Twente nog steeds meer bieden dan een Fortuna, Emmen of veel andere clubs in het rechter rijtje.

FC Twente is het kampioenstream van Feyenoord aan het opkopen volgens mij

29 juni 2020 om 10:07

Elia en El Ahmadi zouden wel twee geweldige aanwinsten zijn voor Twente en het zou leuk zijn ze terug te zien op de Nederlandse velden

29 juni 2020 om 10:43

Nu Stoch, Edson Braafheid en Bryan Ruiz nog terugkeren en Twente lijkt steeds meer op het Twente van Munsterman.

29 juni 2020 om 10:48

Leuk voor de herkenning, want vorig seizoen was Twente een waar vreemdelingenlegioen. Ik vraag me wel af of deze spelers financieel haalbaar zijn en binnen het salarisplafond vallen. Gezien de recente ontwikkelingen wel een dingetje.

29 juni 2020 om 11:09

2 Spelers die beide zelf aangegeven hebben graag nog eens voor ons te spelen. Elia en El Ahmadi zijn toch jongens met principes, wanneer ze dat zelf aangeven en salaris laten vallen, prima dan toch, ben blij dat Streuer het in ieder geval probeert bij deze oud gedienden. Voor beide spelers geldt dat wanneer ze op 50% spelen nog steeds beter zijn dan wat er de laatste 5 jaar stond. Ik hoop alleen dat het niet meer dan dat wordt. Met Brama en El Ahmadi ga je het niet belopen. Elia en John die kunnen nog wel een paar jaar mee.

29 juni 2020 om 12:25

Dat zou eerder andersom zijn. Elia en El Ahmadi voetbalden eerst bij FC Twente en vertrokken later naar Feyenoord.

Prima voetballer Elia, zeker voor Twente. Kan altijd zomaar de wedstrijd veranderen. Vind het qua persoonlijkheid een flapdrol, maar hij kan zeker voor Twente (voetballend) van toegevoegde waarde zijn.

Laat hem ajb zo ver mogelijk wegblijven van de Nederlandse velden. Naast het feit dat hij allang over datum is, is het een vervelend, arrogant ventje waar niemand op zit te wachten.

29 juni 2020 om 12:25

Ik zie 'm anders graag nog in een FC Twente-shirt hoor.

29 juni 2020 om 12:44

Niemand? Echt een speler waarvoor je naar het stadion gaat, ik in ieder geval wel, betwijfel of het lukt maar zal de dag prijzen mocht Elia weer bij Twente komen

6 dagen geleden ontslaan ze 11 fulltimers en 7 parttimer om te bezuinigen. En nu willen ze Elia halen. Of gaat ie daar vrijwillig voetballen?

Zou op dit moment een prima speler zijn voor Feyenoord, aangezien Feyenoord geen geld heeft voor transfers. Wilt zelf ook graag naar Rotterdam en dan heeft Sinistera ook de tijd om rustig fit te worden. Daarnaast hoop ik stiekem ook op de komst van el ahmadi naar de Kuip. Ondanks dat hij in de zandbak speelt, denk ik dat hij van grote waarde kan zijn voor de groep. Ze moeten deze spelers gewoon een 1 a 2 jarig contract geven, met optie voor een opleiding tot jeugdtrainer. Zullen beide heren wel voor open staan denk ik, althans Elia zeker. Verder heeft Feyenoord ook nog een middenvelder nodig, en al helemaal als Fer vertrekt. Ik acht de kans klein dat zowel Elia als El Ahmadi naar Feyenoord komen, maar ik zou het in ieder geval geweldig vinden!

hoe de pieppppppppppp kan twente investeren in elia en el ahmadi??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MarkeloVerdediger
K. PierieVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 augustus
Arsenal wil deze zomer 110 miljoen euro uitgeven om de komst van Thomas Partey, Gabriel Magalhães en Dani Ceballos mogelijk te maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren