Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Marokko zeer gecharmeerd van aanvoerder succesvol Oranje Onder-17

Laatste update:

De entourage van Mohamed Taabouni heeft deze week gesprekken gevoerd met een vertegenwoordiger van de voetbalbond van Marokko, zo meldt Voetbal International zondagavond. Het achttienjarige talent van AZ wordt door bondscoach Vahid Halilhodzic nadrukkelijk in de gaten te houden, zo luidde de boodschap die de omgeving van Taabouni te horen kreeg.

De jonge aanvallende middenvelder annex linksbuiten geldt als een groot talent uit de jeugdopleiding van AZ. Hij speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie en maakte in december zijn officiële debuut voor de hoofdmacht. In de met 3-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen de amateurs van RKSV Groene Ster liet trainer Arne Slot hem dertien minuten meedoen. Deze zomer wordt hij definitief overgeheveld naar de A-selectie.

Bovendien speelt Taabouni al jaren voor de jeugdlichtingen van Oranje. Hij heeft wedstrijden voor de Onder-15, Onder-16, Onder-17 en Onder-18 op zijn naam staan. Afgelopen zomer werd hij met de Onder-17 Europees kampioen en ook op het WK in Brazilië van een aantal maanden later was hij basisspeler. Taabouni was tweede aanvoerder op dat toernooi, achter Kenneth Taylor. In twee van de vijf duels had Taylor echter geen basisplek en droeg Taabouni de aanvoerderband.

Een vertegenwoordiger van de Marokkaanse bond nam onlangs contact op met het kamp-Taabouni. Daarna volgden meerdere telefoongesprekken en liet de bond blijken gecharmeerd te zijn van het in Haarlem geboren talent. Hoewel de gesprekken 'prima' verliepen, heeft Taabouni nog geen keuze gemaakt over zijn interlandloopbaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan je als land een speler weghalen bij een ander land? Het is gewoon te gek dat dit nog steeds kan.

28 juni 2020 om 23:27

Omdat er ook nog steeds mensen roepen dat ze terug naar hun eigen land moeten als ze iets verkeerds doen...

28 juni 2020 om 23:49

Ik kijk er van op dat Joge blijkbaar nog niet thuis is in het bestaan van dubbele nationaliteiten. Ik vind het echter echt zorgelijk dat een irrelevante reactie als die van marieke90 zoveel duimpjes krijgt.

29 juni 2020 om 00:44

Omdat het nog steeds mensen zijn, die zichzelf Marokkaans noemen ipv Nederlanders? Waar het probleem dan ligt, ligt denk ik gewoon in het midden. Zo'n dooddoener zoals jij Marieke90 beschrijft is nu toch eenrichtingsverkeer?

29 juni 2020 om 01:53

Als sommige mensen, mensen (Marokkanen) die keihard meedoen met de samenleving blijven bestempelen als Marokkanen, gaan ze voor Marokko kiezen. Vrij logisch toch?

29 juni 2020 om 08:20

Naar mijn weten zijn er mensen in dienst van Marokko wonend in Nederland, die zulke jonge gasten al heel vroeg actief benaderen. Ze houden het contact warm, zodat ze voor Marokko uiteindelijk of gelijk zullen kiezen. Ene kant super slim, anderzijds mega triest dat je als land zijnde hier afhankelijk van bent. Maar het is wel de realiteit.

29 juni 2020 om 15:24

Naar jouw weten?,wat zijn jouw bronnen,wil dit verhaal wel lezen...

29 juni 2020 om 22:17

Ja dat hoor en lees ik elke dag. Het is allemaal klote. Wat zijn we allemaal verschrikkelijke mensen. Dit heeft allemaal niets te maken met het feit dat iemand die hier geboren en getogen is voor een ander land zou moeten uitkomen. Hij is Nederlander. Speelt voor Nederland en ik ben daar heel trots op.

28 juni 2020 om 23:28

Waarom zou dat niet kunnen als hij twee nationaliteiten heeft?

28 juni 2020 om 23:31

Ja man hoe kan dat toch. Hoe kan je dest vragen voor het nl elftal hoe kan dat ik begrijp er niks meer van en jij al helemaal niet joge. Het kan en mag en is niks mis mee vrije keuze voor elke mens mooi wereld je toch

28 juni 2020 om 23:35

Op de zelfde manier worden er ook jonge spelers weg gehaald door buitenlandse clubs. Die jongen gasten worden opgeleid en er wordt in hun geïnvesteerd en als.ze dan de leeftijd hebben om een contract te tekenen vertrekken ze naar het buitenland.

28 juni 2020 om 23:50

Is gewoon mogelijk omdat hij 2 nationaliteiten heeft. Net zoals zoveel Macrokannen en Turken dat hebben.hij is geboren in Nederland, maar zijn beide ouders zijn waarschijnlijk geboren in Marokko.

29 juni 2020 om 00:24

Haha natuurlijk weet ik dat dit kan met 2 nationaliteiten, wat opzich al onzin is 2 paspoorten. Maar het gaat erom dat hij heel zijn jeugd rond loopt bij jong-oranje en daarna (als hij gaat) voor marokko zou kiezen. Voor de mensen die gaan zeggen dit gebeurd ook bij clubs die hebben niet heel veel verstand. Dit gaat om je nationaliteit je vaderland.

29 juni 2020 om 00:35

Dat is bij een ieder voor zich hoe erg je je verbonden voelt aan een nationaliteit denk ik.

29 juni 2020 om 00:41

Ja maar waarom dan wel alle jong-oranje elftallen doorlopen?

29 juni 2020 om 01:55

Is meer een heimwee kweste denk ik. Kan mij niet dat je als 14 jarige jongetje uit Alkmaar interlands gaat spelen voor Marokko in pak hem beet Congo of Ivoorkust

29 juni 2020 om 02:06

Niet iedereen is zo nationalistisch aangelegd. Ik geef geen ene moer om mijn nationaliteiten. Ik zou gewoon kijken wat sportief of financieel het interessantste voor mij is en de keuze zou dus kunnen verschillen. Als ik profvoetballer was zou ik voor Nederland kiezen, als ik prof(kick)bokser of profbasketballer zou zijn zou ik niet voor Nederland kiezen.

29 juni 2020 om 06:14

Ze hebben een dubbelen nationaliteit en vaderland. En blijkbaar spelen de spelers in Oranje daar om te shinen en te cashen , als je de uitspraak van Derksen moet geloven .

29 juni 2020 om 08:47

Primetime, je weet toch wel dat er op Kickboksniveau geen beter land is dan Nederland he ? Met Peter Aerts, Rob Kaman en Ramon Dekker in het verleden. Nu Rico (eenoog in het land van de blinden), kort geleden nog Sem Schilt die meerdere malen de K1 heeft gewonnen. Op een lager gewicht heb je natuurlijk Holzken, bij de dames hebben we Jorina Baars rondlopen. (die oa Cyborg op de knieen heeft gekregen) Hier zitten tevens de beste leerscholen, aangezien de sportscholen vollopen met andere nationaliteiten.

29 juni 2020 om 09:16

@nl_modric, ik ken het kickbokswereldje zeer goed. Voor een ander land kiezen betekent niet dat je in dat land traint ofzo he. Nederland is inderdaad zeer goed, zo goed dat grote kickboksorganisaties liever niet hebben dat elke allochtoon voor de Nederlandse vlag vecht. Het is commercieel gewoon beter als er verschillende vlaggen zijn, dan lijkt het op papier internationaler. In de K1 tijd met Aerts is daar men al begonnen. Ik ben half amerikaans, Glory zou me ziek promoten aangezien ze al tijden opzoek zijn naar een goeie Amerikaan.

29 juni 2020 om 09:38

Ah op die fiets. Nee dan snap ik hem Ik dacht dat je meer doelde op basis van niveau (omdat je ook Boksen en Basketballen benoemd, waarvan het niveau juist laag is in Nederland)

29 juni 2020 om 12:09

Hoezo is het onzin om 2 nationaliteiten te hebben? Dat is zo makkelijk om te roepen wanneer er zelf maar een hebt. En daarnaast maakt het ook niet uit of ze 1 of 2 nationaliteiten hebben. Je kan immers vaak ook nog op basis van je afkomst van nationaliteit veranderen. O.a. Ierland zocht in het verleden actief naar spelers die een Ierse grootouder hadden voor het nationale elftal. Het zou in deze dus helemaal niets oplossen.we zouden er beter aan doen om het makkelijker te maken voor mensen om ook de Nederlandse nationaliteit te houden. Dat is nu best lastig, als ik hier in Londen bijvoorbeeld een brits paspoort aanvraag zou ik mijn Nederlandse verliezen door de Nederlandse regels. Dan zouden we ook vaker de vruchten plukken van het hebben van dubbele nationaliteiten. Er wonen immers 1 miljoen Nederlanders in het buitenland en vaak krijgen hun kinderen nu niet de Nederlandse nationaliteit (het zouden er dus veel meer kunnen zijn).zo wie zo vinden veel mensen het helemaal niet erg als die Nederlanders (die dus in het buitenland wonen - opgroeiden met een dubbele nationaliteit) voor Nederland kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Max Verstappen (halve belg en nog nooit een dag in Nederland gewoond) of Mathieu vd Poel (zelfde verhaal) en hebben beiden altijd geprofiteerd van de faciliteiten daar maar gelukkig wel voor Nederland gekozen.niet iedereen heeft dezelfde nationalistische gevoelens bij zijn paspoort, ik zal bijvoorbeeld altijd voor Nederland zijn, maar mijn paspoort is gewoon een ding waar ik de grens mee over kan.

29 juni 2020 om 12:48

@nl_modric, Bij teamsporten zou ik eerder aan het sportieve denken en individuele sporten eerder aan de commercie dus welke vlag levert mij het meest op.

29 juni 2020 om 22:19

Meneer wil graag in Guatemala wonen. Kijken of het je het dan nog vind uitmaken.

29 juni 2020 om 00:56

Als jou vader straks een mooie baan aangeboden krijgt in Marokko, en je daar lekker gaat voetballen voor jeugdclubs, dat doe je zo goed dat dat ook wordt gezien in Nederland. Het land waar je opa en oma wonen en veel familie hebt zitten. Zou je dan niet overwegen om voor Nederland uit te willen komen?

29 juni 2020 om 08:05

@genieterr totaal onnodige vergelijking, want dan ben jij nog steeds geen Marokkaan, dan werkt je vader er alleen en ben je nog gewoon een Nederlander en zal je dus ook niet uitgenodigd kunnen worden voor andere landen omdat je geen 2 paspoorten bezit.

Dit is wel heel snel. Laat hem nou een seizoen spelen en daarna een keuze maken.

28 juni 2020 om 23:25

Hij kan zelf rustig die tijd nemen. Er is geen enkele haast. Hij moet zich alleen niet gek laten maken als bonden hem onder druk proberen te zetten.

28 juni 2020 om 23:26

Maar dit is wel een van de grotere Nederlandse talenten in zijn leeftijdscategorie. Maar het is natuurlijk de vraag hoe hij zich ontwikkeld, en met Ihattaren en Unuvar (moet nog blijken als hij nog voor Nederland wilt uitkomen), zijn er al twee spelers die op zijn positie gaan spelen in de toekomst. Dus ik snap wel dat Marokko nu al zekerheid wilt hebben.

Je kunt er van alles van vinden maar voor een voetballand die het toch voornamelijk moet hebben van spelers met "dubbele nationaliteit" doen ze dit toch best slim. Spelers voor ze écht doorbreken vast een beetje warm maken voor Marokko om snel toe te kunnen slaan als ze zich doorontwikkelen.

28 juni 2020 om 23:46

Wat voor signaal geef je hiermee echter af naar de 'echte' Marokkaanse jongens? Die zien hun kansen met rasse schreden slinken omdat er in hun plaats toch wel weer Europeanen worden opgeroepen. Was het niet zo met het afgelopen WK dat driekwart van de Marokkaanse selectie bestond uit spelers die in Europa zijn geboren of er anders op zijn minst zijn getogen?

28 juni 2020 om 23:57

Dat is inderdaad een keerzijde. Je loopt wel het risico dat dit tot scheve gezichten bij de geboren en getogen Marokkanen kan leiden. Ik kan me best voorstellen dat de Marokkaanse bond toch in eerste instantie naar kwaliteit kijkt en dus ook over de grens naar (half/kwart) Marokkaanse talenten speurt.
Wij hadden bijvoorbeeld Marco Asensio (willemsen) ook graag in Oranje gezien terwijl hij ook vrij weinig binding heeft met Nederland.

28 juni 2020 om 23:57

Dat is inderdaad een keerzijde. Je loopt wel het risico dat dit tot scheve gezichten bij de geboren en getogen Marokkanen kan leiden. Ik kan me best voorstellen dat de Marokkaanse bond toch in eerste instantie naar kwaliteit kijkt en dus ook over de grens naar (half/kwart) Marokkaanse talenten speurt.
Wij hadden bijvoorbeeld Marco Asensio (willemsen) ook graag in Oranje gezien terwijl hij ook vrij weinig binding heeft met Nederland.

28 juni 2020 om 23:49

Ik blijf het toch maar een nep elftal vinden op die manier. Leuk natuurlijk, en het zijn allemaal natuurlijk gewoon marokkanen, maar ze zijn allemaal elders opgeleid en geboren en getogen in andere landen. Het is een beetje wanhopig je elftal bij elkaar paaien met talenten waar de Marokkaanse bond op voetbal gebied niet in geã¯nvesteerd heeft tot ze talentvol blijken. Dergelijke talenten hebben meerdere Oranje jeugdelftallen doorlopen. Zo'n Taabouni heeft een titel gevierd met Oranje, samen met andere spelers gehuld in het shirt van Oranje. Waarom nu nog switchen? Ik vind het dan moeilijk te geloven dat je dan nu ineens meer bij Marokko voelt. Ze beloven je bij dat elftal gouden bergen, maar daar heb je ook gewoon concurrentie en wordt je ook niet meer opgeroepen als het tegenzit. Net als bij Oranje. Ik vond daarom de beweegreden van Ihattaren eerlijk en mooi: Oranje heeft in hem geinvesteerd en hij is voor die elftallen uitgekomen en heeft daar veel mee meegemaakt, dus blijft hij voor Oranje actief. Het zou wat anders zijn als Taabouni van jongs af aan al in Marokkaanse jeugdelftallen speelt. Dan zou ik het wel begrijpen. Net als met Dest, daar kwam Oranje pas veel te laat voor in actie en helemaal terecht dus wat mij betreft dat hij voor Amerika koos. Uiteindelijk mag het volgens de regels, dus Taabouni is vrij om te kiezen. Ik zou het echter jammer vinden, en ook een beetje slap.

28 juni 2020 om 23:57

Ik denk dat bij zulke jongens de invloed van familie,kennissen en vrienden het verschil maakt. Vaak zeggen hun dat je Marokkaan of Turk of wat dan ook bent en dat je voor je land moet kiezen. En dan wordt nog even benoemd dat je allochtoon bent en dat Nederlanders je ook zo behandelen etc. En hoe je het wendt of keert, zulke dingen gaan toch in het hoofd van zo'n jonge gast zitten.

28 juni 2020 om 23:59

En dat is jammer. Ik vind het persoonlijk juist prachtig als Marokkanen en Turken voor Oranje spelen. Natuurlijk ook om het sportieve, maar ook omdat ik die diversiteit persoonlijk fantastisch vind. Het idee dat als je Nederlands bent, het niet uit maakt waar je roots verder liggen. Je bent Nederlander, en ik juich even hard voor je als je het Oranje shirt aan hebt. Ik vind het daardoor ook gewoon een matig signaal als dat soort talenten na meerdere Oranje elftallen dan alsnog maar voor dat andere land gaan spelen. Het klopt inderdaad dat familie/kennissen/vrienden van invloed kunnen zijn, hoewel altijd lastig te zeggen is in hoeverre. Dat speelde ook heel erg rond Ihattaren zijn keuze.

29 juni 2020 om 00:09

Jij en ik vinden het prima of zelfs mooi dat er Nederlanders met verschillende roots in Oranje spelen. Ik denk dat Marokkanen het dan ook wel mooi vinden als er Marokkanen met Nederlandse roots of vice versa in het Marokkaanse elftal spelen.

Ik zeg hier elders al ergens dat wij bijvoorbeeld een Marco Asensio ook het nl elftal wilden hebben. Dat is niks anders dan een ihattaren of nu deze jongen van Az.

29 juni 2020 om 00:12

Nou ik kan uit eigen ervaring zeggen dat bijna ieder Marokkaans huishouden er hetzelfde uitziet. Er zit weinig verschil tussen een Marokkaans huishouden in Italië of Nederland. Er is wel een verschil tussen Arabieren en Berbers maar dat is weer een ander verhaal, dat heb je in Marokko namelijk ook gewoon. Bovendien spelen familie en vrienden geen grote rol denk ik. Families vinden het najuist geweldig als hun kind voor een groot voetballand als Frankrijk of Nederland zou kunnen kiezen. Die weten ook wel dat je daarmee grotere kans hebt om prijzen te winnen.

29 juni 2020 om 00:15

Dat zal. Maar persoonlijk valt Asensio voor mij onder het kopje ''geboren en getogen in Spanje'', dus snap ik goed dat ie voor Spanje kiest. Wezenlijk anders dan Ihattaren, die hier geboren en getogen is en zowel zijn club als internationale loopbaan tot nu toe bij Nederlandse teams heeft genoten. Je voorbeeld past ook niet bij mijn punt, want dan zou het moeten gaan om Marokkaanse jongens met een Nederlandse identiteit (of andersom, hoe je het wilt) die in Marokko geboren en getogen zijn en waar de Marokkaanse bond al eerst in geinvesteerd heeft. Nogmaals, bij een Nederlander die elders geboren en getogen is en al jeugdelftallen van dat land heeft doorlopen vind ik het persoonlijk volledig begrijpelijk dat ze voor dat land gaan spelen.

29 juni 2020 om 00:22

''bovendien spelen familie en vrienden geen grote rol denk ik.'' Ach hou op. Die spelen wel degelijk een grote rol. Waarom denk je anders dat de keuze zo lastig is? Vaak willen de jongens wel voor NL kiezen, omdat ze hier geborgen en getogen zijn en de jeugdelftallen hebben doorlopen. Maar de familie en vrienden hebben vaak een voorkeur voor het land van de ouders. En zo krijgen ze te maken met een dilemma. Ik ben zelf ook allochtoon dus ik spreek ook wel uit ervaring.

29 juni 2020 om 00:32

Het kan heel goed je zelf allochtoon bent, maar dat betekent niet dat je ook in die cultuur bent opgevoed(dit weet ik niet dus ik zal er niet op in gaan). Ik zelf ben in een Marokkaans huishouden opgevoed en als ik zou moeten kiezen nu voor Nederland of Marokko zou ik kiezen voor degene die zich het eerst zou melden voor mij om eerlijk te zijn. Ik houd van beide landen en het zou een eer zijn om voor beide landen te mogen spelen.

29 juni 2020 om 01:04

@soccerinofcu, de keuze is zo lastig omdat die jongens helemaal niet zo goed zijn. Sommige jongens komen amper meer aan de bak. De keuze voor Nederland is risicovol. Kijk maar naar El Ghazi en Maher terwijl zo'n el Ahmadi zo'n 60 interlands heeft gespeeld. Voor jongens die echt goed zijn is de keuze niet zo moeilijk

29 juni 2020 om 12:21

Het is ook maar net hoe zo'n elftal in het nieuws komt. Het Ierse elftal van eind jaren 80 en begin jaren 90 kwam bijvoorbeeld ook zo tot stand, die zochten zelfs naar spelers waarvan een grootouder Iers was en o.a. dankzij de fans vond ierdereen dat elftal wel leuk.het maakt voor de meeste fans ook helemaal niet uit wat de afkomst is van een speler. Tijdens het laatste WK waar we actief waren in Brazilie zaten er 10 nationaliteiten in het Nederlands elftal. Natuurlijk niet helemaal hetzelfde omdat die jongens bijna allemaal in Nederland opgroeiden (de Guzman bijvoorbeeld niet). Volgens mij was er toen geen enkele Nederlander die dacht dat Oranje wel een behoorlijk vreemdelingen legioen was.

29 juni 2020 om 12:27

@ Buitenspelgoal, we juichen ook voor Max Verstappen en Mathieu vd Poel, ook beiden een dubbele nationaliteit in in het buitenland geboren - getogen. Verstappen heeft nog nooit een dag in Nederland gewoond en altijd geprofiteerd van alle faciliteiten in Belgie.volgens veel mensen in zijn omgeving, o.a zijn moeder voelde hij zich ook heel lang meer Belg, maar koos hij uiteindelijk onder invloed van zijn vader rond zijn 16-17e pas voor Nederland.

Dat een speler kan kiezen is nog een ding maar dat gebedel bij 14-15-16 jarigen is toch wel vrij kansloos.
Kom op zeg alle jeugdelftallen gehad

28 juni 2020 om 23:34

Maar deze jongen is 18?

28 juni 2020 om 23:43

Oh 18 ja nee dan is het in dit geval heel anders

28 juni 2020 om 23:40

Zoals @arsenalfanehv zegt, deze jongen is inmiddels 18 en dat is denk ik wel een goeie leeftijd om te beslissen wat je wilt. Dan weet Nederland hoe laat het is en dan kan Marokko het stokje overnemen om die jongen te begeleiden. Ik zal hem kwalijker nemen als die gewoon lekker door voetbalt tot en met zijn 21ste en dan alle elftallen heeft doorlopen en dan die overstap maakt naar Marokko. Kokcu heeft ook op zijn 18de de beslissing gemaakt om voor Turkije uit te komen, wat zijn goed recht is. Mo'tje heeft ook op zijn 18de beslist om voor Nederland uit te komen. Dus waarom zou Taabouni dat niet mogen?

Ik vind het een beetje ver gaan om voetballers hier al mee lastig te vallen terwijl ze nog lang niet op het niveau van het nationale elftal zitten. Laat die jongen eerst eens echt doorbreken voordat we het over de interland carrière van El Taabouni gaan hebben. Het is in het belang van niemand om aan ieder Nederlands/ Marrokaans talent te gaan trekken voordat ze ook echt opgeroepen worden.

Blijft een waardeloze regeling, maar de lafhartige FIFA houdt dit nu eenmaal in stand.

Het lijkt me carrière-technisch een slechte keuze om uit te komen voor voetbaldwerg Marokko als je een serieuze kans hebt om door te breken bij het grote en internationaal vermaarde Oranje. Maar hij moet het zelf weten.

Laten we voor deze knul hopen dat hij voor zichzelf de meest wijze beslissing neemt en zich niet laat beïnvloeden door factoren van buitenaf die niets met voetbal te maken hebben.

29 juni 2020 om 01:58

Groot en internationaal. Yeah right. Als we naar de prijzenkast kijken van beide landen hebben ze beide één grote prijs gepakt, die ook vrij gedateerd is. Nederland is inderdaad een beter land om je te ontwikkelen, onder andere door het geld dat hier gepompt wordt in voetbal. Als we de twee landen naast elkaar zetten zal het (op 2/3 plekken na) aan kwaliteit niet schelen. Dan heb ik het over Depay, Virgil en Frenkie

29 juni 2020 om 08:04

Geloof je het zelf? Het gaat niet alleen om talent maar ook om structuur, organisatie, tactiek, toernooiervaring etc. Allemaal factoren waar Nederland als land een stuk verder is dan Marokko.

29 juni 2020 om 11:39

Ziyech heeft in het Marokkaanse elftal een status die hij in Nederland nooit had gekregen, denk ik. Als is het alleen maar omdat ie daar op redelijk eenzame hoogte staat, terwijl hij bij Nederland de spotlights moet delen spelers als Frenkie, Vvd, etc.

29 juni 2020 om 12:32

Volgens mij heeft de Fifa hier niet zo veel over te zeggen. Nationaliteiten, en dubbele nationaliteiten of het naturaliseren tot een andere nationaliteit zijn zaken van de verschillende nationale overheden, niet van de Fifa.

Mensen. Hou dit forum lekker beschikbaar voor voetbalpraat en geen politiek. Sport moet vrij gehouden blijven van alle andere onzin

29 juni 2020 om 12:55

Kan het niet meer met je eens zijn.
Zeg het tegen de mensen in de sport.

De Marokkaanse bond is wel apart in dit geval. Het laat andere bonden het opleiden doen, om vervolgens als er een pareltje tussen zit opeens haar gezicht te laten zien. Het is een manier om een kwalitatief goed elftal op, de been te krijgen zonder al te veel zelf te moeten investeren.

29 juni 2020 om 23:59

De Nederlandse bond leidt niets op in dit geval, dat doet zijn club AZ. Oke hij heeft een paar wedstrijden in de jeugd elftallen gespeelt, maar dat heeft op zich niet zo’n toegevoegde waarde. Als deze jongen inderdaad genoeg talent heeft voor eventueel het elftal van NL, dan levert hij als het goed is gewoon super veel geld op voor AZ, of misschien een toegevoegde waarde op het veld. Dit is waarom deze spelers worden opgeleid, dit is ook waarom veel clubs jonge talenten uit het buitenland scouten en hen ook opleiden.

Het is eigenlijk te kolderiek voor woorden dat spelers geronseld kunnen worden door het feit dat ze een dubbel paspoort hebben. Ik wens hem alle succes als deze jongen voor Marokko kiest. Hopelijk stelt hij zijn keuze uit en richt hij zich eerst op zijn eigen clubloopbaan. Dan hebben we daar profijt van in de Eredivisie.

"Veelzeggend de foto die VZ gebruikt als frame: een foto van de achterkant van zijn hoofd terwijl hij een selfie maakt, algemeen bekend dat dit nou niet bepaald sympathie opwekt bij mensen. Ik persoonlijk kreeg er een soort ";heeft iets te verbergen"; vibe bij. Beetje jammer VZ. Is nergens voor nodig. ";wanneer een journalist een bepaald frame (foto/tekst in headline) kiest laat hij zien hoe hij over deze persoon denkt én wilt hoe andere mensen gaan denken over deze persoon";een van de eerste lessen bij opleiding journalistiek die ik kort heb gevolgd in Utrecht)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren