Emile Schelvis doet bizarre onthulling over Amerikanen bij Feyenoord

Zondag, 28 juni 2020 om

President-commissaris Toon van Bodegom van Feyenoord is intern 'teruggefloten' voor zijn uitspraken over potentiële Amerikaanse investeerders in de club, zo beweert Emile Schelvis zondagavond bij Rondo. Twee weken geleden beweerde De Telegraaf dat drie investeringsmaatschappijen uit de Verenigde Staten bereid zouden zijn om Feyenoord van een financiële injectie te voorzien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door london calling)

Het is voor mij nog steeds een raadsel dat er structureel geen geld is bij Feyenoord. Ik hoor dit nu zo vaak en al zo lang, maar waar gaat al dat geld dan naartoe?

28 juni 2020 om 21:55

Er is gewoon geld, er kwam langzaam steeds meer geld bij, helaas door corona nu weer een paar stappen terug. Feyenoord vorig jaar nog senesi gekocht voor 7 miljoen, en berghuis een contract gegeven van ergens tussen de 1.5-2 miljoen, dus het geld is er wel, alleen het is er niet in overvloed.

28 juni 2020 om 21:59

Ja maar hier hebben ze het over rattenvangen en dat er zelfs geen geld voor onderhoud is. Daarnaast altijd gezeik over het stadion of spelers kopen. Ik krijg meer het idee dat er geld lekt ergens bij Feyenoord. We hebben het hier over Feyenoord! Hondstrouwe supporters, flinke achterban ook, redelijke prestaties laatste jaren en een aantal leuke transfers gedaan, toch structureel gezeik over geld. Waar blijft het?

28 juni 2020 om 22:00

Je geeft mooie voorbeelden, maar voor een Nederlandse topclub zou dat natuurlijk vaker per jaar mogelijk moeten zijn en niet één keer in de paar jaar zo uit je slof schieten met een dure aankoop én grote contractverlenging.

28 juni 2020 om 22:04

Het wordt je hiervoor uitgelegd. Er is wel geld, maar om echt stappen te maken is er meer nodig. Ajax en psv hebben afgelopen jaren betere deals gesloten. Meer spelers verkocht voor meer geld. Daarnaast moet je het onderhoud van het stadion los zien van de club feyenoord. Feyenoord is geen eigenaar en huurt het. Dit is een andere instelling en daar heeft feyenoord maar weinig mee te maken.

28 juni 2020 om 22:22

in het artikel staat dat er geen geld is. Zelfs niet voor onderhoud. Niet voor spelers met kwaliteit. Met de deals die wel gedaan zijn en de prestaties van de laatste jaren, de achter ban en de potentie zou er meer mogelijk moeten zijn en financieringen rond te krijgen moeten zijn. Maar toch is dit allemaal niet en is het altijd al ellende met geld, dus er wordt mij niets uitgelegd

28 juni 2020 om 22:34

Feyenoord is dan ook geen topclub, en ik ben zelf voor Feyenoord. Wij zijn een subtopper. Kunnen pas weer als topclub worden gezien als je structureel in de Europa League meedoet, en standaard in de top 3 eindigt. De potentie is er natuurlijk wel. Plus er is jaren verkeerd beleid gevoerd, dat kost gewoon tijd om te fixen, en nu door corona moet je nog voorzichtiger zijn, en hopen dat je een paar klappers maakt door goed te scouten.

28 juni 2020 om 22:38

Zie mijn andere reactie. Dat er geen geld voor onderhoud is is natuurlijk lariekoek. Je hebt het over prestaties, maar na bijvoorbeeld het kampioenschap is er volledig verkeerd gehandeld. In plaats van door te selecteren, werden overschatte spelers zoals botteghin, toornstra en Jorgensen nieuwe contracten aangeboden. Terwijl dat juist het moment was om te cashen voor zulke spelers en te gaan scouten voor jong talent. Er is te lang vast gehouden aan de vaste kern, en nu krijg je er niks meer voor. Het is nu een kwestie van goed scouten en hopen dat jonge talenten zich ontwikkelen. Al ziet het er nu een stuk beter uit met spelers zoals senesi, sinisterra en kokcu bijvoorbeeld. Er is nu ook gewoon nog geld voor meerdere aankopen, het zal niet om tientallen miljoenen gaan, maar is wel degelijk wat. Gelukkig zit arnessen er nu, en is de grootste aanstichter van al het wanbeleid (van geel) al een tijdje weg. Het heeft tijd nodig, maar Feyenoord komt er wel weer. Ik hoop zelf op elk jaar de Europa League en vanaf daar dan langzaam aan te groeien.

28 juni 2020 om 23:04

@Mancunianb, Zit het onderhoud niet bij Stadion Feijenoord Nv dat losstaat van Feyenoord Rotterdam Nv? Dat is ook de reden dat de voetbalclub Feyenoord een gegarandeerde inkomstenstroom wilt hebben vanuit een nieuw stadion, want zij zijn geen eigenaar. Dus onderhoud moet je ergens anders neerleggen, maar dat is niet wat jij noemt een lek.

29 juni 2020 om 04:50

Je kan toch gewoon de jaarcijfers erbij pakken? Er is geen geld en vorig jaar werd er een verlies geleden van 5.9 miljoen dus er komt ook niet meer geld bij. Feyenoord heeft inderdaad Senesi gekocht en Bozenik o.a. dankzij de verkoop van st Juste en Larson. Dit jaar zouden ze met alle hoge salarissen die vorig jaar zomer zijn uitgedeeld waarschijnlijk weer geen of niet veel winst maken, en door Corona zou het maar zo kunnen dat ze ook dit jaar weer in de rode cijfers komen. Ze gaan niet voor niets achter transfervrije spelers of spelers van het niveau Diemers aan....

28 juni 2020 om 23:05

Dat dateert al vanuit de tijd dat de club zich opsplitste in een bvo en amateurtak. Dat heeft decennialang tot interne politieke spelletjes geleid waardoor er een behoorlijke achterstand is ontstaan op Ajax en PSV. Moeilijk om dat te corrigeren, niet onmogelijk overigens.

28 juni 2020 om 23:23

Steeds maar weer (bijna) maximaal begroten, investeren in oude ervaren spelers zonder restwaarde, maar met hoog salaris. Vaak worden er spelers gehuurd.

29 juni 2020 om 04:09

Ik heb zelf een aantal jaren in Rotterdam gewoond en gewerkt. Zelden zoveel armoede gezien. Dat was echt schrikken na in Haarlem en Amsterdam gewoond te hebben. Ben in de Kuip geweest zelden zo een oud zooitje gezien. Hoor al jaren de verhalen over de haven baronnen en investeerders. Nog nooit iets van gezien. Ik heb jaren mogen horen dat Feyenoord de beste jeugdopleiding heeft. Daar is ook niks meer van over. Gelukkig zijn er nu een goede td en trainer hopelijk gaat het snel een beetje beter. Nieuw stadion is haast onmogelijk. Gewoon renoveren. En zorgen dat je over 2 jaar in de KKD zit. Dan kan je eindelijk stappen gaan maken. Emile Schelvis zie ik nog weleens in een voetbal programma van Rijnmond. Is wel heel kundig altijd. Mister Italia

29 juni 2020 om 14:32

Opzicht niet gek natuurlijk, want Rotterdam is de grootste stad van Nederland. Armere buurten heb je overal, maar dat is dus ook relatief aan de grootte van je stad. Daarbij komt ook kijken dat, zoals je al aangeeft, er een van de grootste havens van de wereld aan vast geplakt zit. Havenwerkers verdienen geen tonnen met geld, maar moeten ook ergens slapen

Tja, het is heel simpel. Alles begint bij een goed beleid van onderaf. De jeugdopleiding van Feyenoord heeft, op een enkele oprisping na, nooit heel veel opgeleverd. Daar moet eerst echt wat gebeuren.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, kan me de laatste keer dat Emile Schelvis het bij het rechte eind had niet herinneren.

28 juni 2020 om 22:00

Misschien ook omdat hij niet meer zo vaak in het nieuws is

29 juni 2020 om 12:18

Of is hij niet meer zo vaak in het nieuws, omdat hij het vrijwel nooit bij het juiste eind heeft...

Feyenoord is gewoon een club die teert op haar naam en supporters. Je kan er omschrijvingen van maken die positiever klinken, maar puntje bij paaltje komt het daarop neer. Echter is de sport steeds commerciëler geworden en Feyenoord groeit maar niet mee. Een oud, versleten stadion dat niet toekomstbestendig is, een opleiding die maar mondjesmaat iets leuks aflevert bij het eerste en twijfelachtig beleid. Daar moet gewoon eens echt verandering in komen. Men kan wel zeggen dat een nieuw stadion nu niet realistisch is, maar doorgaan op deze voet brengt een nieuw stadion steeds verder weg en met het huidige stadion gaat de club ook achterop raken.

28 juni 2020 om 22:04

'echter is de sport steeds commerciëler geworden en Feyenoord groeit maar niet mee'dat moet nog blijken. Mike Forde, tussen 2007 en 2011 directeur bij Chelsea en tegenwoordig actief als adviseur voor diverse grote investeerders in New York heeft de interesse bevestigd. Hij neem ik iets serieuzer dan Emiel Schelvis. Wat gaat er gebeuren met de bekendheid van Feyenoord als Amerikaanse investeerders daadwerkelijk gaan investeren? Bekendheid zal daardoor groeien, ongetwijfeld commercie ook. Wat als Feyenoord daadwerkelijk het stadion met 200 miljoen kan renoveren. Een hoop 'wat als', maar dat wordt er nu dus onderzocht. Verder ben ik het met je eens dat Feyenoord op vrijwel alle fronten moet groeien, daarom ben ik in ieder geval al blij dat Feyenoord weer wat waarde op het veld heeft staan.

28 juni 2020 om 22:13

Wat er allemaal waar van is en wie ik moet geloven weet ik niet. Boeit me ook niet zoveel. Er wordt zoveel gezegd en geschreven over Feyenoord, waar ze mee bezig zijn en "als" dat doorgaat de club weer een hele grote stap kan zetten. Echter gebeurt het allemaal nooit. Er moet echt eens wat gebeuren, iets groots. Het is een geweldige club, maar op veel vlakken blijven ze structureel achter en ze blijken niet in staat om goed beleid te voeren om dat gat te verkleinen. Dan moet het ergens anders vandaan komen. Investeerders vind ik goed, een boost middels een nieuw stadion ook of wat anders, maar er moet iets gebeuren.

28 juni 2020 om 22:18

Jij weet toch ook wel dat je zoiets groots, of het nou een nieuw stadion of een renovatie is, niet in een korte periode beslist? Vooral niet met een corona periode. Schelvis gaf aan dat ze in de komende 3 weken moeten beslissen. Ik verwacht dus nog wel van beide kanten een mooi-weer-offensief en dan merken wij het wel. Overigens heeft Feyenoord wel kleine stapjes gezet. Samenwerking met FC Dordrecht is weer stop gezet. Er zal in de nieuwe O21 competitie worden gevoetbald. Dat is voor Feyenoord mooi aangezien zij daardoor talenten langer bij hun kunnen houden. Scouting lijkt iets te zijn verbeterd. Eigen jeugd is op zich ook niet slecht. Bijlow, Geertruida, Malacia en Kokcu staan in de basis. Burger en Summerville zullen denk ik dicht tegen de basis aanzitten. Er staat ook weer aardig wat waarde op het veld. Met 1 of 2 aankopen kan denk ik Feyenoord komend seizoen mee doen voor de titel.

28 juni 2020 om 22:26

Niet ineen korte periode? Heel Almere is zelfs nog sneller gebouwd.

28 juni 2020 om 22:29

Ja, zie wat er van kan komen als je te snel beslissingen maakt

28 juni 2020 om 22:47

@wandering Maar daar raak je een goed punt. Persoonlijk denk ik dat het stadion 'slechts' een onderdeel is van een complete metamorfose van een stadsgebied. Het stadion is daar een landmark of publiekstrekker of hoe je het ook wenst te noemen. Daarom ook die giga kosten, voor minder geld is er ook een modern stadion te bouwen maar dat is niet het doel. Dit moet een knaller worden in een gebied wat nagenoeg in verbinding staat met de kop van zuid, ook een behoorlijk megolomaan project. Dat is qua oppervlakte en benodigd geld bijna alsof je een kleine gemeente bouwt en bovendien kom je naast de omvang ook in de politieke malaise van besluitvorming te zitten. Zou Feyenoord zelf veel geld hebben kan het proces iets versneld worden maar niet heel veel. De club moet dus geduldig zijn en wachten totdat de politiek klaar is, want dat stadion is broodnodig (en gaat er uiteindelijk denk ik ook komen).

29 juni 2020 om 01:07

Financieel gezien heb je een punt natuurlijk, maar de kuip afdoen als een versleten oud stadion slaat nergens op. Ik PEC supporter zit veel liever in de kuip dan in de meeste andere stadions. Ik vind het prachtig. Tevens komt er ook nog genoeg talent uit Rotterdam maar zijn zij helaas niet te houden (door het financiële plaatje) ze zijn geen kampioenschap maar eindigen toch de laatste jaren open nette plaatsen in het klassement.

29 juni 2020 om 05:57

Het stadion is gewooon op. Dat je er nog erg graag komt heeft daar niks mee te maken.

29 juni 2020 om 07:12

@de toekomst; “ Feyenoord is gewoon een club die teert op haar naam en supporters. “Dat doen in feite alle clubs toch? Is dat een slecht iets? Dat is tenslotte waar een club oorspronkelijk uit bestaat. Lijkt me juist een mooi gegeven!

Volgens mij heb je gewoon 2 groepen. De een geloofd dat het nieuwe stadion nodig is om meer geld te verdienen en weer aan te haken. De ander gelooft dat het nieuwe stadion te duur is omdat er nu al geen geld is. Het is gewoon een gok. Maar dat hoort ook wel bij topvoetbal. Met transfers is het ook zo.

28 juni 2020 om 22:02

Die tweede groep kan 100% gelijk hebben, maar wat is hun idee dan om de inkomsten structureel te verhogen? Op dezelfde voet doorgaan gaat ook niet voor verbetering zorgen.

28 juni 2020 om 23:07

Was wel zo fair geweest om te benoemen dat de tweede groep voorstander is om de huidige Kuip te ‘verbeteren’ als ook meer capaciteit. Dus daar zit je structurele verbetering.

29 juni 2020 om 04:53

Het verschil is dat het ene een gok is van een paar miljoen en het andere van een paar honder d miljoen.

heb toch meer vertrouwen in de woorden van iemand als Mike Forde die daadwerkelijk in dat wereldje leeft en werkt dan emile, die er wel vaker compleet naast heeft gezeten.

Snap het niet..€444 miljoen. Gladbach heeft stadion voor ongeveer 55000 toeschouwers en kost €85 miljoen...

29 juni 2020 om 00:04

Dat bedrag wordt ook altijd ongenuanceerd genoemd door met name tegenstanders. Het nieuwe stadion zelf kost maar 63 miljoen. De veranda, strip en woongebied eromheen zijn goed voor de overige 350 miljoen en op kosten van de gemeente. Bron: de site van Feyenoord City bij het kopje financieel.

29 juni 2020 om 00:40

Nee de herontwikkeling van de kuip kost 63 miljoen. Wat dan dus het oude stadion wordt. Nieuwe stadion kost 250 miljoen en met de boulevard parkeergarage loopbruggen erbij 365 miljoen.

29 juni 2020 om 05:08

Dat is zo wie zo al 20 jaar geleden natuurlijk, zelfs met alleen de inflatie ga ja dan al makkelijk naar 120 miljoen nu. En daarnaast is het maar de vraag wat ze allemaal meenemen. Zit daar ook de grond bij bijvoorbeeld, die zal zo wie zo en stuk hoger uitvallen in Rotterdam dan in Mönchengladbach (een van de redenen waarom het nieuwe tottenham stadion in London richting een miljard ging, die was alleen al een paar honderd miljoen). En van de 55000 plaatsen zijn er 15000 staanplaatsen, dat is natuurlijk ook een stuk goedkoper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
Eric BotteghinVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 augustus
Arsenal wil deze zomer 110 miljoen euro uitgeven om de komst van Thomas Partey, Gabriel Magalhães en Dani Ceballos mogelijk te maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren