Overmars onderhield tevergeefs contact met Robben over stap naar Ajax

Zondag, 28 juni 2020 om 15:29Chris Meijer • Laatste update: 16:45

Arjen Robben maakte zaterdag wereldkundig dat hij werkt aan een comeback bij FC Groningen. Het is de bedoeling dat de 36-jarige vleugelaanvaller volgend seizoen aansluit bij de selectie van trainer Danny Buijs. Robben ging aanvankelijk een jaar geleden met pensioen en liet destijds de nodige mogelijkheden liggen op een terugkeer naar Nederland. Danny Blind onthult zondag bij Ziggo Sport dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, contact onderhield met Robben.

“Ik had het er met mijn vrouw vanochtend over, hoe ik mijn beslissing over mijn terugkeer in een woord kon uitleggen. Dat woord is clubliefde. We komen naar huis", sprak Robben zondag bij zijn presentatie. “Je moet je nog fit genoeg voelen en dat zal wel gemerkt hebben na een jaar van herstellen, hij heeft weinig gedaan. Hij is een jongen die blijft trainen, dat zit in hem. Dan heeft hij waarschijnlijk gevoeld dat het de goede kant op ging. Hij verwoordt het denk ik goed: we komen naar huis en er was geen andere optie in Nederland”, reageert Blind op de uitspraak van Robben.

Robben werd verrast met geheime afspraak en bijzondere video

Lees hier de uitgebreide reactie van Arjen Robben bij zijn presentatie bij FC Groningen.Lees artikel

Presentator Bas van Veenendaal vraagt zich af of Ajax, waar Blind zitting heeft in de raad van commissarissen, Robben niet had willen hebben. “Hij geeft aan dat hij naar huis gaat, dus dan was dat niet echt een optie. Ik weet nog wel uit het verleden, dan heb ik het over een jaar geleden, dat Marc Overmars tegen mij heeft gezegd: ‘Ik heb wel contact met Arjen, om te kijken wat hij gaat doen en wat voor volgende stap hij nog gaat maken’. Hij is nu hier heel duidelijk, ze gaan naar huis, het huis is klaar”, stelt Blind. Van Veenendaal vraagt of hij weet of er recent nog contact is geweest tussen Robben en Ajax. Blind reageert: “Nou, ik denk dat het er niet geweest is. Maar ik weet het ook niet.”

Robben kondigde een jaar geleden zijn pensioen aan, nadat hij Bayern München na een dienstverband van tien jaar achter zich liet. De aanvaller wees verschillende aanbiedingen, waaronder van zijn oude clubs FC Groningen en PSV, in eerste instantie af. Nu keert hij toch nog enigszins onverwachts terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. “Het is toch hartstikke mooi? De publieke belangstelling liep daar ook een beetje terug. Het kon voor hen niet op een beter moment komen.”

“Laten we het hopen dat het goed gaat en dat hij mooie dingen kan laten zien, want zo herinneren we hem ook. Zo moet hij dan ook eindigen, natuurlijk”, gaat Blind verder. Er komt vervolgens ter sprake op welke positie Robben moet gaan spelen: op het middenveld of ‘gewoon’ als rechtsbuiten. “Hij heeft bij Bayern ook weleens op tien gespeeld, niet structureel. Hij is een speler die een meerderheid kan creëren door langs een tegenstander te dribbelen of op snelheid er voorbij te gaan. Het liefst zie ik dat hij bediend wordt vanaf de rechterkant, waardoor hij de mogelijkheid heeft op de krul naar de verre hoek of de kap. De tijd zal leren of hij op de eerste meters nog weg kan zijn zoals voorheen het geval was."


Poll

Had jij Arjen Robben bij Ajax willen zien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door voetbalvreugd)

Robben had op z'n 18e misschien bij Ajax kunnen voetballen. Maar dat was al snel geen echte optie meer toen technisch directeur Leo Beenhakker aankwam met een map met daarop "Arjan Robben" i.p.v. Arjen Robben en de moeder van Robben aansprak met "mevrouwtje". Het gevoel bij PSV was daardoor beter. Nu in 2019/2020 was Ajax natuurlijk allang geen serieuze optie meer voor Robben.

28 juni 2020 om 15:49

Dat word ook niet gezegd door blind dat er nog contact was na vorig jaar. Beetje sensatie tekst voor niks.

28 juni 2020 om 15:50

Dat zeiden ze van Stam ook in het verleden 😉

28 juni 2020 om 16:20

Beenhakker zat toen niet eens bij Ajax, maar bij Feyenoord.

28 juni 2020 om 16:55

Beenhakker ging in 2000 van Feyenoord naar Ajax als technisch directeur.

28 juni 2020 om 16:57

Een artikel op VZ: In aanloop naar het duel tussen Bayern München en Ajax gingen de gedachten van Robben terug naar 2002, toen toenmalig technisch directeur Leo Beenhakker hem naar Amsterdam wilde halen, maar geen goede indruk maakte op de familie Robben.

28 juni 2020 om 17:28

Dat moet 2001 zijn geweest omdat hij in 2002 aan Groningen was verhuurd.

En natuurlijk moet het dan bij zoiets moois als Robben die terugkeert bij de FC over het heilige Ajax gaan. Wisten jullie dat Vieira en de dikke Ronaldo ook bijna bij Ajax gespeeld hadden. Ik weet dat VZ het voor de clicks doet maar je kunt er wel een beetje Ajaxmoe van worden.

28 juni 2020 om 15:43

Precies wat ik dacht. Zo´n bericht waarvan je wist dat het ging komen. Begint redelijk triest te worden.

28 juni 2020 om 15:43

Er zijn 5 artikelen over Robben en jij moet net deze openen. Vervelend voor je, maar je hoeft niks te lezen. Uiteindelijk is vz en commerciële organisatie waar het inderdaad ook de clicks gaat (waar jij weer aan hebt bij gedragen).

28 juni 2020 om 16:00

En dat is prima, maar als je er dan voor kiest om op deze manier clicks te genereren als platform, is het niet vreemd dat mensen er iets van vinden. Overigens moet ik zeggen dat het mij eigenlijk niets interesseert. Als er in mijn ogen een interessant artikel is, klik ik erop en anders sla ik 'm over.

28 juni 2020 om 17:24

Daar kiest VZ niet voor als platform. Daar kiest Ziggo voor. En zo raar is dat ook niet als je Danny Blind al aan tafel hebt, die er misschien nog wat info over heeft.

28 juni 2020 om 15:45

Ajax is de grootste club van Nederland. Bij Ziggo begon een van die presentatoren erover tegen Danny Blind. Kan Ajax of VZ weinig aan doen.

28 juni 2020 om 15:51

Maakt niet uit wie erover begint. Je kunt dit soort mensen niet uitleggen dat ze niet hoeven te lezen of dat dit niet vanuit Ajax komt. Het enige wat ze (willen) zien is dat het weer eens over Ajax gaat. Ik ben gefrustreerd dat er amper voetbal (met supporters) op tv is, andere zijn gefrustreerd dat er in de meeste berichten het woordje Ajax voor komt. Lekker laten gaan

28 juni 2020 om 17:07

@ajaxfan158: ik kan me er ook niet zo aan storen hoor, maar gun die gasten ook hun mening. Niet iedere reactie hoeft positief te zijn. Zeggen 'dan lees je het toch niet' vind ik altijd zo nietszeggend, kritiek op VZ moet ook gegeven kunnen worden.

28 juni 2020 om 15:46

Helemaal waar. Morgen komt er nog even een berichtje over dat Sjaak Troost of John de Jong het een jaar geleden ook geprobeerd heeft en dan is de cirkel rond.

28 juni 2020 om 15:47

gelukt, want jij hebt ook geclickt... Logisch van ajax zijde om te kijken of één van de beste voetballers iets voelt voor een avontuur bij Ajax. Niet gelukt, jammer en weer door. Wel mooi voor FC Groningen dat een uithangbord als Robben terugkeert. Dit zet de club weer op de kaart ! Succes daar.

28 juni 2020 om 15:54

Het is gewoon een topic dat tijdens een talkshow werd besproken en VZ maakt er een artikel van. Het is maar waar je je druk om kan maken zeg.

28 juni 2020 om 15:54

Ik heb het idee dat VZ juist graag erg veel topics over Ajax neer wilt zetten omdat ze weten dat het hun de meeste clicks oplevert. Dat kun je Ajax zelf dus niet aanrekenen maar eerder VZ zelf. Al is het van VZ kant wel te begrijpen dat ze dit doen omdat het hun de meeste inkomsten oplevert.

28 juni 2020 om 15:57

@jorisdijk als ik jouw bericht lees is er bij jou niet veel voor nodig om Ajaxmoe te worden. Wat ik wel opmerkelijk vind is dat je de titel leest, dus al weet dat het over Ajax gaat, je klikt erop, leest het bericht en plaatst een reactie. Dat is je goed recht, maar het bespaart jou (en VZ lezers die jouw negatieve opmerking lezen) veel negativiteit en frustratie als je dit soort berichten in het vervolg niet meer leest.

28 juni 2020 om 15:57

Oh dat wist ik niet. Wel leuk dat Vieira en de dikke Ronaldo bijna bij Ajax hadden gespeeld. Hopelijk ziet de redactie van Voetbalzone jouw reactie en gaan ze jouw goede tips ook gebruiken als input voor nieuwe artikelen. Ik wil er alles over weten! 😜

28 juni 2020 om 17:48

Dan lees je het niet of ga je maar bij VP kijken. Maar die zijn nog meer Ajaxminded hahaha

28 juni 2020 om 18:08

Wat mij enigszins bevreemd is dat frenkie de jong niet vermeld wordt. Dit is vz onwaardig...

28 juni 2020 om 16:02

Volgens mij heeft Blind het hier over vorig jaar. Hij geeft ook aan dat er recent geen contact is geweest. En de eigen jeugd heeft er ook baat bij wanneer er goede ervaren spelers in de selectie zitten. Het is ook geen toeval de de beste generaties eigen jeugd van de afgelopen 20 jaar spelers had die in een selectie kwamen waarin een aantal goede ervaren spelers zaten en een aantal buitengewone talenten die van buitenaf waren aangetrokken.

Vandaag onthulde Blind dat? Volgens mij was dit vorig jaar gewoon bekend dat Ajax een poging heeft gedaan. Robben besloot toen echter dat het mooi was geweest. Dit is geen nieuw bericht iig.

Ik had robben niet nog bij Ajax zien spelen. Dat is de jonge talenten in de weg lopen. Ajax heeft huntelaar al. Mooi dat robben naar Groningen gaat en ik hoop dat hij heel blijft... maar ik vrees het ergste...de blessure gevoeligheid is al jaren een ding bij robben.

Wat ik mooi vind is dat hij écht naar huis gaat. Iedereen had verwacht dat hij bij psv zou afsluiten, misschien Ajax. Maar dat zon grote voetballer gewoon voor Groningen kiest: geweldig! We hebben het van Persie (voor de leuk misschien) een keer over Excelsior horen praten maar Robben doet het gewoon... Echt klasse. Hoop alleen niet dat ze ook nog Suarez daar in het hoge noorden weten te strikken want anders hebben de grote 3 straks echt een probleem 😂

28 juni 2020 om 15:54

Van Robben was wel duidelijk dat hij zelf nog een sterke verbinding voelde met de regio en stad Groningen dus het is geen grote verrassing dat hij er nog wil spelen. Ik had als PSV'er ook geen verwachtingen dat hij in Eindhoven zou gaan spelen vanwege zijn band met Groningen. Ik vind dit eigenlijk net zo mooi.

28 juni 2020 om 16:11

De meeste voetballers van dit kaliber hadden voor het afsluiten vd carriere voor een topclub gekozen (om afscheid te nemen met een prijs of iig voor het geld). Hij kiest écht met zijn hart. Respect!

28 juni 2020 om 17:32

Welke grote 3?

28 juni 2020 om 17:38

Psv, feyenoord en az

29 juni 2020 om 13:37

@mrboity: precies,excelsior wastoch de club waar het voor van persie allemaal begon,heeft lateruiteraard ook nog in de jeugd gezeten bij feyenoord voordat hij in feyenoord 1 kwam maar wat hij zelf ook wel eens heeft aangegeven in een interview dat de cirkel wel rond zou zijn geweest als hij naar feyenoord zijn voetbalcarriere had afgesloten bij excelsior

Promes - Tadic - Robben was op zich wel een mooie voorhoede geweest. Maar heb altijd het gevoel gehad dat Robben gewoon bij Groningen moest eindigen. Maakt Robben alleen maar meer een legende en voor hem is de cirkel dan persoonlijk ook rond.

28 juni 2020 om 15:56

Ik had dan liever een Neres in vorm gezien dan Promes. Neres heeft op CL niveau een hoger niveau behaalt dan Quincy.

28 juni 2020 om 16:11

Een Promes in vorm is anders ook niet verkeerd. Kijk alleen maar naar de connectie die hij en Ziyech met elkaar hadden en hoeveel goals dat opleverde. Denk dat ze niet veel van elkaar afzitten als ze beide in vorm zouden zijn.

28 juni 2020 om 17:28

En hoeveel deed Promes in de wedstrijden waarin Ziyech geblesseerd was? Toen hij er geen panklare voorzetten meer kon inlopen was er ook niet veel van hem over. Nu was het meeste bij Ajax uit vorm, maar ik ben wel eens benieuwd hoe goed Promes komend seizoen wordt. Ik vrees dat er niet veel overblijft.

Als Overmars kon je het natuurlijk altijd proberen al was de kans héél klein. We hebben het wel over Robben hier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2914
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1493 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 3 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Schmidt geconfronteerd met geruchten: ‘In Duitsland zijn veel clubs op zoek’

Roger Schmidt heeft vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie gereageerd op de vermeende interesse in hem van clubs uit de Bundesliga. De oefenmeester van PSV werd de voorbije weken in verband gebracht...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren