Robben werd verrast met geheime afspraak en bijzondere video

Zondag, 28 juni 2020 om

Arjen Robben maakt bij FC Groningen zijn comeback als profvoetballer. De 36-jarige aanvaller zwaaide aan het eind van het seizoen 2018/2019 af bij Bayern München, maar trekt zijn voetbalschoenen weer aan om zijn oude liefde FC Groningen te helpen in de coronacrisis. Zondagmiddag lichten technisch directeur Mark-Jan Fledderus en de voormalig Oranje-international, die voor een jaar heeft getekend, zijn rentree bij de Trots van het Noorden toe.

"We zitten in een moeilijke situatie, maar we geven niet op", begint Fledderus. "We hebben meer dan een jaar met Arjen gezeten. Wij zijn op 9 mei 2019 naar München gegaan en hebben onze plannen verteld. We sloten destijds af met: Arjen, wil je alsjeblieft bij FC Groningen voetballen? We merkten tussendoor dat het voetbal bleef kriebelen en dat zorgde ervoor dat we contact bleven houden met elkaar. Arjen zei toen: ik wil jullie heel graag helpen, maar weet niet zo goed hoe."

De ‘Arjen Robben-comeback’ van tien bekende Nederlanders

Wie gingen Arjen Robben voor?Lees artikel

"Wouter Gudde (algemeen directeur, red.) en ik dachten: dit kan een kans zijn. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben afgesproken met Bernadien (vrouw van Robben, red.) in München, zonder dat Arjen het wist. Een geheime afspraak. Het was op Hemelvaartsdag. Dan zaten we om 4.30 uur 's ochtends in de auto", lacht Fledderus. "We werden prachtig ontvangen, Arjen was verrast. Er werd sushi besteld en toen hebben ons verhaal verteld, een presentatie gegeven en een video-compilatie getoond van The Last Dance (populaire documentaire over Michael Jordan, red.), maar dan met beelden van Robben", aldus Fledderus.

Vervolgens is het woord aan Robben, die mede door fysieke ongemakken bij Bayern een punt achter zijn carrière zette. "We hebben altijd contact gehouden met de club. De verbinding is er altijd geweest. Eerst met Hans Nijland (voormalig algemeen directeur, red.). Vervolgens hebben de jongeheren het overgenomen. Er is veel ambitie en een duidelijke visie voor de toekomst. Dat sprak me aan. De coronacrisis heeft een grote rol gespeeld. Dan ga je nadenken. Je weet dat je terug gaat naar Groningen. En dan denk je na: wat kan ik voor de club gaan doen? Ik had geen brandende ambitie om het trainersvak in te gaan, of een rol in de directie. Ik wist al snel dat mijn rol op het veld was."

Kraay heeft één vraagteken bij rentree van Robben: ‘Dáár ben ik zo bang voor'

Hans Kraay is verheugd met de terugkeer van Arjen Robben, maar plaatst ook een kanttekening.Lees artikel

"Ik sta er best goed voor", vervolgt Robben. "We zijn op de goede weg. Ik heb nog wat stapjes te zetten, maar ik heb een heel goed gevoel voor de toekomst. Dit is iets ontzettend moois. Ik had het er met mijn vrouw vanochtend over, hoe ik mijn beslissing over mijn terugkeer in een woord kon uitleggen. Dat woord is clubliefde. We komen naar huis", aldus Robben, die hoopt een voorbeeld te kunnen zijn voor de rest van de selectie. "Het verschil tussen Bayern en Groningen is natuurlijk groot, maar je doet het om de club te helpen."

De veteraan wil zeker niet speculeren over een langer dienstverband bij FC Groningen. "We hebben het over een comeback, maar ook over een poging tot. De missie is duidelijk, maar we moeten zien hoe zich dat fysiek ontwikkelt. Aan mijn motivatie zal het niet liggen. Het kan variëren van nul wedstrijden tot een hele hoop, maar ik wil niemand teleurstellen."

Robben heeft al gepraat met de leiding over zijn rol en positie. "Ik denk dat dat de komende weken zich meer zal uitwijzen, ik wil daar nu nog niet te veel over zeggen. We hebben daar al wel wat over gesproken, maar eerlijk gezegd nog niet heel specifiek. Ik ben ervan overtuigd dat we daar wel uitkomen. Ik wil een goede belangrijke rol spelen voor de ploeg. De club heeft de potentie om door te groeien, ook qua achterban heb je absoluut de potentie om structureel bij de plekken kort onder de topdrie mee te spelen. Dat is een mooi doel, ik denk dat dat mogelijk is."

De aanvaller maakt ook nog een compliment naar iedereen in zijn directe omgeving en de omgeving van de club dat het zo lang stil kon worden gehouden. "Ik heb acht keer op de velden van Bayern getraind met de fitnesstrainer daar. Ik ben Bayern ook heel erg dankbaar. Na twee of drie trainingen werd ik wel een keertje opgemerkt, toen vroegen ze wat ik aan het doen was. Gelukkig is daar verder niemand op doorgegaan. We hebben het lang stil kunnen houden, dat was voor mij ook wel belangrijk. Het was een grote wens van mij."Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door touchee85)

Heb nog steeds het gevoel dat ik aan het dromen ben, Wat ongelooflijk mooi is dit voor onze prachtige club

28 juni 2020 om 15:26

Dat zeker, echt een geweldige stunt! Alleen wel balen dat Robben waarschijnlijk wel de nieuwe Frenkie De Jong hype gaat worden op VZ met elke dag wel 1 of meerdere topics over Robben. Dit gaat uitgemolken worden.

28 juni 2020 om 15:33

Voor nu vind ik dat niet erg hoor. Hij heeft niet alleen de Groningen fans enthousiast gemaakt, maar de gehele Eredivisie. Ik hoop dat hij z'n klasse gaat laten zien bij Groningen.

Wat blijft het toch een top gozer!

Vind het wel leuk dit. Hoop dat hij nog wat kan brengen.

28 juni 2020 om 16:53

Hij is nog steeds van topniveau indien fit. Hij zal zich wel gaan ergeren aan het niveau van zijn medespelers Robben kennende. Hij zal niet meer zo op maat bediend worden als hij gewend is. Dat zou wel voor wat frictie kunnen zorgen. We gaan het zien. Ik ben heel benieuwd!

Wat een prachtige persconferentie! Van begin tot eind een realistisch en open verhaal. Wat een verademing en klasse dat ie dit doet! 💚

Ze hebben er werk van gemaakt, leuk om die verhalen te horen. Het is voor iedereen (ook niet-Groningen fans) natuurlijk te hopen dat Robben fit blijft en zijn wedstrijden mee kan pakken. Vragen over het Nederlands Elftal zijn natuurlijk veels te voorbarig.

Ik vind dit echt zó vet, vooral als ik hoor wat er achter zich achter de schermen heeft afgespeeld! Ga volgend seizoen zeker elke wedstrijd van Groningen die hij speelt meepakken en ik hoop hem nog live in het stadion te kunnen aanschouwen; dan wel in de Kuip dan wel in de Euroborg. Hij was in zijn laatste paar seizoenen bij Bayern nog steeds een geweldige speler dus ik heb veel vertrouwen dat hij het goed gaat doen. Ik denk dat hij het fysiek ook nog aan kan, al zou ik misschien de kunstgras potjes laten schieten als ik hem was. Wordt volgend jaar gewoon een van de beste spelers in de Eredivisie, zo niet de beste.

Als ze hem in de as gaan zetten op 10 dan hoeft hij ook niet meer zoveel te sprinten en zal hij waarschijnlijk minder geblesseerd zijn. Handelingssnelheid zal sowieso beter zijn dan bijna de hele eredivisie dat zag je bij van Persie. Op rechtsbuiten kan het natuurlijk ook gewoon als dat niet loopt, hij heeft er immers nog nooit echt gestaan.

Ik zou als fan liever een talentvolle jonge speler zien komen... Daar kun je veel geld aan verdienen, nu ben je vrijwel salaris kwijt en ontvang je niks van een verkoop.

28 juni 2020 om 15:28

Het gaat om de marketing stunt hij brengt al veel geld in het laatje dus ze hebben zijn hoofdsom wel 5 dubbel terug verdiend

28 juni 2020 om 15:38

Groningen heeft nu binnen 24 uur al meer dan een halve ton aan Robben verdiend. Sinds gister zijn er 1600 seizoenskaarten verkocht en sponsoren die hadden aangegeven te gaan stoppen zijn toch gebleven. En Robben zal echt geen topsalaris gaan verdienen, hij heeft zich allang financieel onafhankelijk gespeeld. Het zal denk ik een veredelde onkostenvergoeding of een prestatiecontract zijn.

28 juni 2020 om 16:59

Ze hebben nu al 2000 seizoenkaarten verkocht binnen 24 uur en dan de rest nog shirtverkoop oa

28 juni 2020 om 17:36

Lol jij moet zeker geen marketing afdeling runnen. Man Robben's komst heeft al meteen zoveel media aandacht gebracht, sponsors die door willen gaan, zoveel seizoenkaarten verkocht in zo'n korte tijd en dan komen daar straks de tig Robben shirtjes die velen zullen halen. Dit is een giga zet!

Dit is zeker goed voor de eredivisie normaliter zou een speler nog een jaar of 2 ze zakken vullen maar Robben is gewoon een nuchtere NL’er al gaat ie niet dat extraatje kunnen geven omdat ie te oud is volgens velen Maar hij voegt zeker wel wst toe aan de club en de eredivisie vervolgens denk ik zelfs nog aan een aankomende trainerschap

De seizoenkaarten verkoop zullen wel omhoog gaan met dit bericht.

28 juni 2020 om 17:00

Op dit moment ruim 10000 kaarten.

Echt geweldig dat hij terug op de velden komt. Hopelijk schiet hij er nog een paar in op zijn gebruikelijke manier. Echt geweldig voor Groningen en de hele eredivisie.

Kunst gras laaten schieten en na dat jaartje stil zitten is die het echte niet verleerd laaste sesioen bayern mits fit gwn van grooten waarden dus denk dat die meerendeel de verdedeging gewoon sloopt al is het niet meet op snelheid dan wel met se dribbel

Op een paar misgunners/azijnzeikerds na wil ik als Groningen supporter echt mijn complimenten maken naar alle supporters van de andere clubs. Zo mooi om te lezen dat dit niet alleen Arjen, maar ook mijn cluppie wordt gegund!! Zo kan het ook!!

28 juni 2020 om 17:04

Is je gegund zal wille dat die bij den haag getekent had nog meer dan genoeg toegevoegde waarden niet alleen op het veld

28 juni 2020 om 17:08

Groningen is gewoon een mooie club. Prachtige teams en spelers, met name in de jaren ‘80 en begin jaren ‘90. Ook Europees top prestaties, gewoon 2 x Atlético uitgeschakeld.

Erg gaaf om te lezen hoe dit allemaal is gegaan.ik heb Robben eigenlijk alleen in de uitwedstrijd tegen Ajax live gezien. In de thuiswedstrijd was hij er niet bij. Ik hoop dat als Ajax Groningen ontvangt ik daarbij mag zijn en hij kan spelen. Een levende legende voor het Nederlands voetbal. Welcome back Robben!

Robben verdient in alle Nederlandse stadions een ovationeel applaus voor deze geweldige actie. Net als Iniesta dat destijds in Spanje kreeg.

28 juni 2020 om 17:09

Juist die man heb meer talent in se kleine teen dan de rest van de ed

Ik vind het ook zo mooi dat Robben terug is bij zijn club waar het begonnen is. Ik mag Robben wel. En ik hoop dat hij fit kan blijven.

12.000 seizoenkaarten verkocht. Daarna allemaal zonder vaseline in de poepert gepakt. Gun het hem, maar je kunt het van niet goed genoeg doen. Hoop niet dat dit zijn carrière afbreekt.

Hoop zo dat van persie hetzelfde doet bij excelsior,de club die hem gemaakt heeft tot de voetballer die hij geworden is,is toch voortgebracht uit de jeugdopleiding van excelsior. Maar wel mooi om te zien dat robben weer terug is bij de club waar het voor hem allemaal begon ðÿ™‚

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse4110
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. PadtKeeper
A. AbsalemVerdediger
G. CanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
Feyenoord blijft werken aan het verlengen van de contracten van zelfopgeleide spelers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren