Kraay heeft één vraagteken bij rentree van Robben: ‘Dáár ben ik zo bang voor'

Zondag, 28 juni 2020 om 14:30Chris Meijer • Laatste update: 15:02

Arjen Robben maakte zaterdag wereldkundig dat hij werkt aan een comeback bij FC Groningen. Het is de bedoeling dat de 36-jarige vleugelaanvaller volgend seizoen aansluit bij de selectie van trainer Danny Buijs. Hans Kraay junior zegt in het programma Op1 heel blij te zijn met het besluit van Robben om terug te keren uit zijn voetbalpensioen, maar heeft tevens een duidelijke angst bij de rentree.

“Opgewonden. Dat je denk: hè? Gaat hij dat toch doen? Hij was gestopt, nadat hij een wereldcarrière had gehad. Deze man is een wereldster”, zo begint Kraay jr. zijn verhaal. “We hebben ons er met z’n allen bij neergelegd dat hij was gestopt. Hij had ook afscheid genomen en dan gaat hij drie of vier weken geleden ineens met een individuele trainer bij Bayern München trainen. Toen dacht ik: waarom ga je dat doen? Ik ben opgewonden voor alle voetbalsupporters en Groningen-fans.”

“Sergio Ramos en Toni Kroos gaven de ballen aan hem, hij speelde met Franck Ribéry en Robert Lewandowski. Nu zitten Tommie van de Looi, Bart van Hintum en Mo El Hankouri op hem te wachten. Die hebben zoiets van: klopt dit? Ik vind het geweldig. Maar ik ben ook een beetje bang”, gaat de analist verder. Hij wijst richting de speelstijl van FC Groningen. “Hij heeft altijd gevoetbald bij clubs waar hij heel dicht bij het doel de bal kreeg. Bayern München en Real Madrid zijn altijd beter dan de tegenstander. Nu komt hij in een ploeg waar die vaak op zijn eigen helft speelt. Dus als hij een bal krijgt, moet hij nog zestig meter overbruggen. Dáár ben ik zo bang voor, want wij sprinten met onze benen en armen. Hij sprint met zijn wenkbrauwen en oren. Er zit zoveel passie in deze man. Ik hoop dat blessures hem bespaard blijven.”

“De trainer moet tegen hem zeggen: ‘Als wij zes keer trainen, train jij maar vier keer’. Je moet zo zuinig met hem omgaan, veel trainers doen dat niet. In het voetbal moet je onderscheid maken”, zo luidt het advies van Kraay jr. aan trainer Buijs. De analist ziet de terugkeer van Robben voor een enorm enthousiasme zorgt in Groningen. Edwin Froma, marketing manager bij de club, vertelt tegenover RTV Noord dat er alleen zaterdag al 1500 extra seizoenkaarten en 5 skyboxen werden verkocht, terwijl een aantal sponsors die aanvankelijk wilden stoppen besloten hebben om door te gaan.

“Ik heb de indruk dat over drie dagen het hele stadion is uitverkocht, dat is voor het laatste geweest in 1834. Die seizoenkaarten schijnen zo verschrikkelijk hard te gaan. Hij is ook niet iemand die denkt: Groningen, dat doe ik nog even. Hij is iemand van wie je houdt. Natuurlijk verdient hij megaveel geld, maar dit is je buurjongen. Net als Rafael van der Vaart... Wat een leuke jongen is dit”, stelt Kraay jr. over Robben. Hans Nijland zei zondag tegenoverthet Dagblad van het Noorden dat de volgende stap het EK van 2021 met Oranje moet zijn. Kraay jr. is daar stellig over. “Dat gaat hij absoluut niet meer doen.”


Poll

Ben jij het met Hans Kraay jr. eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door la~decima)

Ik ben ook reuze benieuwd. Vind het kicken dat hij nog in de eredivisie te zien is! Vraag me wel af of Hans Nijland gedronken had tijdens z’n ‘EK 2021’ uitspraak.

28 juni 2020 om 18:44

Dat klopt maar ipv Babel zou het niet verkeerd zijn.

Hij heeft een goed punt. Maar misschien dat Groningen met Robben in het elftal meer aanvallend of naar voren wil/durft te spelen. Ik maak me eigenlijk meer zorgen om fitheid en blessures. Voor hetzelfde geld komt hij straks maar tot 4 wedstrijden door blessures. Laten we het niet hopen in ieder geval.

waar je imo voor moet uitkijken is dat het straks niet alle ballen op Robben wordt. je moet wel het verrassingselement houden en zelf ook voetballen als team

28 juni 2020 om 15:07

Ach, bij Robben was het verrassingselement van naar binnen snijden en schieten ook snel verdwenen, maar toch lukte het constant. Robben is een tovenaar.

28 juni 2020 om 16:12

@azchelsea - Zeker waar, maar hij is natuurlijk wel 36 jaar. In z'n laatste jaar bij Bayern Munchen was z'n explosiviteit al heel veel minder. Mits hij fit is en blijft, zal hij z'n waarde voor Groningen absoluut wel gaan hebben, maar we hebben het zeer waarschijnlijk niet meer over de wereldtopper Arjen Robben.

28 juni 2020 om 23:06

Eens, alleen ik ben er van overtuigd dat, mits fit wij echt wel vlagen van genialiteit gaan zien, kijk even de goal van Ribéry. Die is bijna 1 jaar ouder nog.

28 juni 2020 om 15:20

@japie. Ik denk dat ze dat wel zullen bespreken straks. Gezien dat de directe tegenstander van Robben nu rugdekking meekrijgt, zal er voorin bij Groningen bijna altijd een aanvaller vrijlopen. Als die dan goed loopt zal die de bal wel aangespeeld krijgen. Het gaat er nu om hoe Groningen de bal afpakt en in de ploeg houdt, om daarna snel om te schakelen.

28 juni 2020 om 15:23

Gelukkig is er 1 ding dat wss niet weg is, zijn schiet en pass tactiek. Als Groninger erger ik me al jaren aan onze matige corners en vrije trappen. Hier kan Robben al van heel veel waarde zijn.

28 juni 2020 om 15:26

een fitte Robben in vorm is veruit de beste speler op de Nederlandse velden dus ik ben benieuwd. je zag het al met Van Persie die als hij fit was na Ziyech gelijk de beste voetballer in de Eredivisie was en die was toen ook al ver over zijn top heen

29 juni 2020 om 15:01

Van Van Persie in zijn laatste jaar heb ik zo erg genoten, je verheugde je elke zondag gewoon op de samenvattingen van Feyenoord. Hoop dat Robben dit ook brengt, al zou ik het al geweldig vinden hem in het Wit Groen te zien in de Euroborg.

Goed punt van Kraay, maar dan praat je natuurlijk ook over FC Groningen zónder Robben. De vraag is hoe ze zullen spelen mét Robben. Je kan allerlei manieren verzinnen om te zorgen dat hij toch dicht bij de goal van de tegenstander in balbezit komt. Robben kennende is hij ook wel zo fanatiek/kritisch dat dergelijke zaken ook besproken zijn voor hij besloot aan een rentree te gaan werken.een ander punt is natuurlijk dat hij met o.a. Real Madrid en Bayern Munchen tegen een heel ander kaliber verdedigers speelde dan dat hij nu gaat doen. Misschien zal hij meer alleen moeten doen of meer afstand tot de goal van de tegenstander hebben, maar er zitten ook een stukje mindere tegenstanders tussen hem en de goal dan bij die topclubs het geval was.ik ben in ieder geval razend nieuwsgierig.

En het niveau verschil van wat hij altijd gewend was is enorm natuurlijk. Robben zal er mee om moeten gaan dat hij regelmatig een bal niet zo lekker krijgt aangespeeld of dat zijn ploeggenoten de verkeerde keuzes maken. Robben is bloedfanatiek en je aan je ploeggenoten gaan ergeren werkt averechts. Hopelijk kan hij dat want dan kun hij Groningen in zijn eentje misschien wel naar een hoger niveau krijgen.

Hij wil Groningen graag helpen. Ik denk dat het op de eerste plaats een manier is om supporters en sponsoren over te halen. Elke minuut die hij daadwerkelijk speelt zijn mooi meegenomen, denk ik.

Ik denk dat Robben op het wk in 2014 al heeft bewezen dat hij ook ver van het doel af kan spelen. Zie tegen Spanje en Australië. Daarnaast lijkt het dat hij topfit is, dus zal hij zeker een aanwinst zijn voor grunn

28 juni 2020 om 16:09

Het verschil is wel dat hij in 2014 nog 30 jaar was en fysiek aan z'n plafond zat. Momenteel is hij 6 jaar ouder en heeft hij al wel aan explosiviteit ingeleverd. Ik denk dat hij z'n waarde bij Groningen nog wel gaat hebben, maar je kunt niet verwachten dat hij nog de speler van 6 jaar geleden is.

Dat is wel waar. Op die leeftijd zoveel meters belopen, ben benieuwd of ie het kan. De Eredivisie is ineens een stuk interessanter geworden natuurlijk, maar ook niet te veel mirakels verwachten van hem natuurlijk.

Die uitspraak over het EK van 2021 is wel erg kort door de bocht. Dat moeten beide partijen niet meer willen. Robben heeft een afscheid gehad en het is nu zaak om voort te borduren op het huidige Oranje en z'n aanvallende talenten. We hebben met Memphis, Bergwijn, Malen, Boadu, Stengs, Zirkzee, Ihattaren en Kluivert een aantal (relatief) jonge aanvallers waar je in potentie jaren mee verder kunt. Je hebt natuurlijk niet de zekerheid dat sommigen van hen ooit van waarde gaan zijn, maar nu terugvallen op een 36-jarige Arjen Robben die eigenlijk al afscheid genomen heeft, heeft ook geen zin. Verder moeten ze bij Groningen eerst nog maar eens kijken of hij fit weet te blijven.

Hoop zo dat van persie hetzelfde doet bij excelsior,de club die hem gemaakt heeft tot de voetballer die hij geworden is,is toch voortgebracht uit de jeugdopleiding van excelsior. Maar hij is ook groot en bekend geworden bij feyenoord

Ja en als die gewoon steeds 2 de helft of laaste half uur mag spelen ken die al se energie erin kwijt en zal die vast niet zelfde zijn als 6 jaar terug maar tog nog veelal beter dan de verdedigers in de eredivisie ben zelf voor den haag maar mijers zal graag huilend na huis wille als die tegen over robbe heb gestaan

Lijkt me wel nu het moment om robben als diepe spits te gebruiken. Ik denk niet dat hij nog explosief genoeg is als buitenspeler (wie weet wel) maar als spits hoeft hij minder meters te maken. Ik denk dat robben wel slim genoeg is om als spits dodelijk te zijn.

Wat een zorgen om blessures. Stel je voor dat hij dan niet kan voetballen. Robben heeft zijn carriere al lang gehad en 100 miljoen bij elkaar gevoetbald. Dat hoeft hij niet meer, hij hoeft geen sportcarriere meer. Hij doet wat velen niet zouden doen: clubliefde tonen. Ik herrinner me nog de vele PSV-ers die vorig jaar nog zeiden dat robben nooit voor de FC zou kiezen om af te bouwen, alleen maar naar Psv. Daar wasimmers iets te winnen. Hij helpt Groningen aan sponsoren, supporters, exposure het komend seizoen en af en toe sportief resultaat. Ik verwacht niet dat hij 34 wedstrijden gaat spelen. Dat hoeft ook niet. Zijn ja voor FC Groningen betekent al zoveel. Topkerel!

Hoe zit het met het kunstgras in de Eredividie? Hoop dat hij hierdoor niet na een paar wedstrijden al in de lappenmand zit.

28 juni 2020 om 23:45

Ik denk eerlijk gezegd dat het bij Robben meegespeeld heeft dat er nu meer clubs zijn overgegaan op echt gras. Ik kan me voorstellen dat hij uit bij Heracles rust krijgt, dat wil je zijn knieën etc niet aan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder301
M. El HankouriAanvaller303
J. LarsenAanvaller279
S. PadtKeeper310
T. SuslovAanvaller262
W. DammersVerdediger271
D. DankerluiVerdediger260
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1494 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 4 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Arjen Robben vernietigend: ‘Ik vind het ook niet kunnen in de Eredivisie’

Arjen Robben speelde zondagmiddag als invaller dertig minuten mee in het duel tussen FC Groningen en Sparta Rotterdam (1-2). Het is echter nog de vraag of de 37-jarige vleugelaanvaller volgende week...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren