‘Rol van adviseur van Frenkie de Jong liet topclubs kansloos bij Feyenoord’

Zondag, 28 juni 2020 om

Feyenoord sloeg afgelopen week een belangrijke slag. De Rotterdammers bereikten met groeibriljant Orkun Kökcü een akkoord over een nieuwe, tot 2025 lopende verbintenis. Het betekent dat Sevilla en Arsenal voorlopig misgrijpen in De Kuip en het Algemeen Dagblad stelt dat dit een hele bewuste keuze is geweest van de negentienjarige middenvelder.

Het oude contract van Kökcü liep nog door tot medio 2023 en er bestond belangstelling van Arsenal en Sevilla. Feyenoord kon in theorie vragen wat men wilde, al wordt er gesteld dat dit in de praktijk anders kan uitpakken. “Sevilla en Arsenal toonden interesse en als Kökcü het hard had willen spelen, had hij best een vertrek kunnen forceren voor een redelijke transfersom. Positieverbetering. Maar de middenvelder weet hoe de weg naar de top loopt”, concludeert het Algemeen Dagblad.

Het is de bedoeling dat Kökcü nog minimaal een jaar bij Feyenoord speelt, tot international van Turkije uitgroeit en daarna verder gaat kijken. “Bovendien waren zijn vader Halis en begeleider Ali Dursun, die ook Frenkie de Jong tot zijn clientèle mag rekenen, ook duidelijk: een extra seizoen onder Dick Advocaat in vertrouwde omgeving kan cruciaal zijn in de ontwikkeling van de speler”, stelt het dagblad. Tegelijkertijd slaat Feyenoord met de contractverlenging van Kökcü ‘twee vliegen in één klap’.

Niet alleen maakt het aanblijven van Kökcü Feyenoord sterker, maar door zijn tot 2025 lopende verbintenis kan er uiteindelijk een ‘recordbedrag’ gevraagd worden. Het betekent dat Kökcü meer moet opleveren dan de achttien miljoen euro waarvoor Dirk Kuyt in 2006 aan Liverpool verkocht werd. Overigens is Feyenoord er nog niet uit met Eric Botteghin en Leroy Fer, met wie gesteggeld wordt over het salaris en de contractduur. “Ze weten nu dat een deel van het transferbudget alweer is opgesoupeerd.”


Poll

Zie jij Orkun Kökcü volgende zomer al vertrekken bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door yb-army)

Meer dan de achttien miljoen. Gek hè, voor Kokcu verwacht ik minstens 25 miljoen in het laatje. Als hij nog zo'n jaar heeft als afgelopen jaar en nog beslissender kan worden voor dit team, staan alle topclubs in de rij voor hem. Heeft hij de kwaliteiten daarvoor? Geen idee. Maar als je hem kan verkopen voor 25 miljoen, direct doen. Geld is in deze tijd belangrijker dan ooit.

28 juni 2020 om 12:01

Vond ‘dit’ jaar niet zo heel denderend als ik eerlijk ben vaak eigenlijk behoorlijk tegenvallen en ik was een behoorlijke fan. Zie de potentie wel maar moet echt wel wat bij nog.

28 juni 2020 om 13:20

Denderend in de zin van statistieken? Dan; nee. Kokcu heeft zich helaas nog niet genoeg kunnen onderscheiden met doelpunten of assists, iets wat in de jeugd wel z'n kracht was (vooral goals). Maar Kokcu is wel dé verbindingsspeler tussen verdediging en aanval en is de man waar de aanvallen bij beginnen in de omschakeling (het is ook niet gek dat veel Spaanse ploegen achter 'm aanzitten). Dat vond ik absoluut nog niet tegenvallen en juist dat maakte 'm óók een belangrijke kracht voor Advocaat/feyenoord. En komend seizoen wordt het inderdaad voor 'm tijd om de stap te zetten en zich nog meer te laten gelden met doelpunten en assists. Maar dat hij weet gelukkig zelf ook wel.

28 juni 2020 om 18:31

hou op man , kijk alles maar terug.ballen over 5m gingen vaker mis dan goed.was echt niet goed hoor dit jaar.

28 juni 2020 om 19:24

Ik zie het talent niet waar iedereen het over heeft bij die jongen. Ik heb nog erg weinig onderscheidends gezien. Maar ik laat me verrassen komend seizoen.

mooi dat hij blijft. er wordt vaak gezegd dat die jongen niet bepalend is maar dat waren spelers als Ziyech en Frenkie ook nog niet op die leeftijd. er zit denk ik nog genoeg rek in en je ziet aan alles dat hij kan voetballen. naarmate hij meer wedstrijdervaring opdoet verwacht ik dat hij ook de kwaliteiten heeft om wel bepalend te worden bij Feyenoord

28 juni 2020 om 12:20

Frenkie had iets bijzonders. Kan me nog vaag een wedstrijd herinneren bij Willem 2, waarbij de discussie in onze vriendengroep ontstond, dat frenkie misschien wel beter is dan nouri(psv had interesse). Ziyech was in de jeugd al bekend om zijn trap. Kokcu daartegen heb ik grote twijfels. Wat maakt deze jongen nou zo speciaal ?

28 juni 2020 om 12:29

Kokcu heeft imo een goede balaanname, goede handelingssnelheid en techniek en een goed overzicht. daarmee zeg ik niet automatisch dat hij net zo goed kan worden als een Ziyech of Frenkie maar hij is net 18 jaar en hij brengt wel voetbal in je ploeg. daarom denk ik dat hij zeker kan uitgroeien tot een hele belangrijke speler voor Feyenoord en wie weet tot nog wel meer. Stengs en Boadu bv worden nu ook al afgeschreven bv terwijl ik dat hele grote talenten vind waar ook nog genoeg rek in zit. in sommige talenten zie ik het ook niet omdat die echt nergens goed in zijn maar in deze 3 jongens en Ihattaran zie ik wel dingen waarvan ik denk die kunnen wel eens heel goed gaan worden in de toekomst

28 juni 2020 om 12:42

Het is al wat je zegt, goede balbeheersing, goede handelingsnelheid en een goed overzicht. Dit doet me denken aan vilhena die ook al het bovenstaande had op jonge leeftijd. In mijn ogen zit er verschil tussen goed en exceptioneel. En pas als je exceptioneel bent, kan je in mijn ogen hopen op een groei die zal leiden tot 25 miljoen. Ik zie op dit moment niet dat exceptionele wat Sneijder, van der vaart, van Persies Robben of die jonge middenvelder van Rennes had/heeft.

28 juni 2020 om 12:45

@mendieta06dat is niet waar hoor. Klaassen was ook niet exceptioneel. Je moet maar net de juiste manager bij de juiste club hebben voor zo'n speler.

28 juni 2020 om 12:52

Klaasen was aanvoerder van een Ajax dat de Finale haalde. Daarnaast heeft Everton ook teveel betaald. En nee, klaasen heeft zeker geen exceptioneel talent. Je kan die twee niet met elkaar vergelijken. De vraag is of kokcu een exceptioneel talent bezit.

28 juni 2020 om 13:01

@mendieta Camavinga bedoel je denk ik. van dat kaliber lopen er helaas geen talenten in de Eredivisie op dit moment. wie weet dat Ihatarren dat niveau kan halen maar dat moeten we ook nog afwachten

28 juni 2020 om 13:49

Het is natuurlijk heel makkelijk om te bashen op Klaassen. Hij was aanvoerder van Ajax dat de finale haalde van de EL. Hij was de schakel die voor de verbinding zorgde tussen de verdediging en de aanval. Hij zorgde voor aanvallende intenties en zorgde ervoor dat juist anderen konden excelleren. Dat bij de hand nemen moet ik kokcu nog maar zien te doen. Die heeft nu een paar wedstrijden leuk gespeeld, veel meer zal het ook niet zijn. Als er echt concrete interesse was, was hij bij een goed bod echt wel gegaan, ook gezien de huidige financiele situatie.

28 juni 2020 om 13:57

@Japie, niet alleen Camavinga, maar ook bijvoorbeeld een Sneijder of Robben. Je zag dat het spelers waren die iets bijzonders hadden. Dat mis ik bij kokcu. Aan de andere kant, ik werk niet met hem samen en kom niet in het stadion. Vaak zie je dan hoe goed een speler werkelijk is.

29 juni 2020 om 10:57

Ik ben wel benieuwd welke wedstrijd bij Willem II jij dan gezien hebt. Volgens mij heeft hij wel geteld 2 korte invalbeurten gehad bij Willem II.

28 juni 2020 om 13:47

Frenkie speelde volgens mij nog niet eens bij Ajax 1 op die leeftijd. Tuurlijk is Kokcu minder maar velen lijken te vergeten dat die jongen nog maar 19 is. Als die zo doorgaat is die op zijn 22e echt een topper.

Ik moet het nog maar zien met Kokcu. Nu was hij ook interessant, omdat hij op jonge leeftijd al zoveel heeft gespeeld en er daardoor vanuit gaat dat er ook nog veel rek in zit. In het komende jaar moet hij echter bij Feyenoord laten zien dat de verwachte groei ook echt plaatsvindt. Hij moet zich aankomend seizoen dus echt verbeteren om interessant te blijven voor die clubs, want anders haken die clubs af en kiezen ze voor jongere talenten. Vilhena had hetzelfde. Hopelijk ontwikkeld hij zich echter fantastisch door en levert hij Feyenoord een recordbedrag op.

28 juni 2020 om 12:05

hoezo? Frenkie brak pas definitief door op zijn 21e en die speelt nu bij Barca? Kokcu is geloof ik 18 jaar dus er zit nog genoeg rek in

28 juni 2020 om 12:24

Vilhena brak ook door op zo’n jonge leeftijd, en uiteindelijk is het toch ook niet echt geworden wat we aanvankelijk allemaal voor ogen hadden. Bazoer idem. Jong debuteren zegt dus niks. Het gaat om de ontwikkeling die een speler vervolgens maakt.

28 juni 2020 om 12:31

klopt helemaal maar ik vind Kocku qua techniek, handelingssnelheid en balaannames wel verder als Vilhena en Bazoer destijds al hadden die andere twee ook wel een hele andere rol in het elftal dus die vergelijking is ook best lastig om te maken. bij een talent kan je nooit helemaal exact voorspellen hoe goed hij gaat worden omdat je niet weet waar zijn plafond ligt. natuurlijk, bij een De Ligt, Raul, Davies, Valverde, Messi, Taa, Sancho, Haaland, Mbappe en Pogba etc. op die leeftijd zag je wel meteen dat het buitencategorie was maar niet ieder talent is van dat kaliber

28 juni 2020 om 12:31

Ja en Kokcu maakt een goede ontwikkeling. Is natuurlijk erg jong en word alleen maar beter.

28 juni 2020 om 12:38

@ajaxbarcahelemaal met je eens maar juist daarom is de uitspraak van de toekomst niet gegrond. Als Kokcu volgend jaar een matig seizoen draait, dan is hij nog echt niet afgeschreven. Dan is hij nog steeds onder de 20. ALs hij het seizoen daarop opeens wel de sterren van de hemel speelt, kan hij alsnog een grote stap maken. Hetgeen De Toekomst beweert dat niet kan

Wat heeft frenkie hier in hemelsnaam mee te maken. Noem die mag gewoon zaakwaarnemer. Elke zaakwaarnemer heeft meerdere cliënten. Er word nu echt een hele vreemde link gelegd.

Goede verstandige keuze van Gokcu om te blijven. Eerst in NL een paar jaar top zijn en dan pas denken aan een stap. Iets waar 80% van de jeugd zich op verkijkt in NL en zo in de vergetelheid terecht raakt! Ook goed gedaan van Feyenoord!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 juli
Arturo Vidal kan zijn loopbaan vervolgen buiten Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren