Langst dienende speler in Eredivisie verlengt verblijf: ‘Vuur nog niet gedoofd’

Zaterdag, 27 juni 2020 om 19:41Jeroen van Poppel

Robert Zwinkels blijft ook komend seizoen actief als doelman van ADO Den Haag. De 37-jarige goalie heeft in overleg met de Haagse clubleiding besloten om een extra jaar actief te blijven. Zwinkels heeft in de Hofstad een contract voor onbepaalde tijd; contractueel verandert er daarom niets voor de routinier.

Zwinkels staat sinds het begin van zijn profloopbaan in 2005 onder contract bij ADO Den Haag en is daarmee al geruime tijd de Eredivisie-speler die het langst verbonden is aan zijn huidige club. De sluitpost tekende in 2018 een verbintenis voor onbepaalde tijd, met de intentie om in ieder geval tot de zomer van 2020 door te gaan. Daar wordt nu dus minimaal een jaar aan vastgeplakt.

"We hadden afgesproken om nu te evalueren hoe ik ervoor stond, en ik voel me gewoon prima", zo reageert Zwinkels op het clubkanaal van ADO. "Het vuur is nog niet gedoofd. Daarnaast heb ik nog veel drive en zin om te voetballen. Je kan maar één keer stoppen, dus ik ga nog vol plezier door. Dat ik de langst dienende speler uit de Eredivisie ben ervaar ik niet als iets heel speciaals, het is ook al een jaar of vier à vijf zo. Ik heb het gewoon naar mijn zin, ik word hier geprikkeld."

Aan een andere rol binnen de club, bijvoorbeeld binnen de technische staf, moet Zwinkels nog niet denken. "Ik ben nu nog voetballer, dat vuur is nog niet gedoofd. Ik voel me goed en ben fit, dat is voor mij de reden om lekker door te gaan. Wat er daarna in het vat zit, zien we dan wel." In de afgelopen vijftien seizoenen was Zwinkels slechts enkele seizoenen de eerste keus onder de lat bij ADO. De doelman, die in het afgebroken seizoen op de bank zat achter PSV-huurling Luuk Koopmans, speelde tot dusver 172 officiële wedstrijden voor de Hagenaars.Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door edforce2)

In Den Haag hebben we onze eigen Buffon in de vorm van Zwinkels. Met Koopmans hebben we nu een fantastische doelman, maar mocht hij vertrekken dan weten we in Den Haag dat we altijd nog onze Robert hebben!

Een echte (cult)held van Ado. Ik weet nog dat ik in groep 6 of 7 zat en dat hij met een andere toenmalig ADO-speler langs kwam op mijn basisschool. Inmiddels zit ik alweer in mijn 4e jaar op de Uni en speelt hij nog steeds bij ADO haha. Wel een mooi zweetbandje met handtekening aan overgehouden, altijd bewaard voor het geval het een fortuin waard zou worden .

Mooie vent. Heeft bij onze plaatselijke voetbalclub meegewerkt aan de penaltybokaal voor de Benjamins en interne competitie. Jochies van 3 t/m 6 jaar die om hem heen stonden en hij bleef het leuk vinden. Mijn eigen zoontje werd 2e bij de jongens van 6 jaar en hij weet het nog steeds, inmiddels is hij al weer 15 jaar.
Onvergetelijk

Fijn om te lezen dat er ook positieve dingen gebeuren bij Ado.en ja een keeper met zoveel ervaring is bijzonder nuttig, om bijvoorbeeld tijdens wedstrijden de verdedigers te coachen.37 jaar nu , dus kan hij nog even mee lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
X. SeverinaAanvaller20
T. VerheydtAanvaller20
J. ZwartsAanvaller20
R. StruickAanvaller00
H. WentgesKeeper20
T. AsanteVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

4 fans
Keeper, 39 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren