Karim El Ahmadi staat voor terugkeer in Eredivisie: ‘Hij wil graag’

Zaterdag, 27 juni 2020 om

Karim El Ahmadi speelt komend seizoen mogelijk weer voor FC Twente. Technisch directeur Jan Streuer heeft zaterdagochtend in het Radio Oost-programma Groot Onderhoud bevestigd dat hij in gesprek is met de 35-jarige middenvelder van Al-Ittihad. Hoewel een terugkeer naar Enschede nog niet zeker is, heeft Streuer goede hoop op de komst van El Ahmadi.

Streuer heeft er vertrouwen in dat El Ahmadi ingaat op de aanbieding van Twente. “Maar El Ahmadi zit nog wel met een probleem bij zijn huidige club", aldus Streuer. "Daar moet hij mogelijk nog spelen. Maar de gesprekken zijn goed. Hij wil graag. Ook voor zijn toekomst als jeugdtrainer. Ik heb het gevoel dat het gaat lukken. Maar hij moet het zelf allemaal ook nog willen." El Ahmadi werd opgeleid door Twente en speelde van 2004 tot 2008 in de hoofdmacht, voordat hij de overstap naar Feyenoord maakte.

Twente wil ook graag door met Wout Brama. Streuer sprak al met de routinier, die een aflopend contract heeft maar wel over een optie voor nog een jaar beschikt. “Ook daar heb ik mee gesproken”, bevestigt de technisch directeur. “Dat moet ook weer allemaal even goed gaan komen. Hij kan echt nog steeds van waarde zijn voor FC Twente. Binnen en buiten het veld.”

De club moest vanwege de coronacrisis diverse personeelsleden ontslaan, onder wie Evert Bleuming. Sinds het vertrek van de hoofdscout heeft Streuer het drukker dan daarvoor. “En ik wist ook niet dat het ging gebeuren. Wel dat er ontslagen zouden volgen, maar niet dat er ook gesneden zou worden in de scouting", besluit Streuer. Twente presteneerde vrijdag de eerste versterking voor volgend seizoen. Linksback Gijs Smal is transfervrij overgenomen van FC Volendam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door mgmv)

Twente lijkt wel goed bezig voor volgend seizoen. Ik heb het altijd jammer gevonden hoe ze zijn afgevallen.

27 juni 2020 om 10:08

Je bedoelt jammer dat ze reacties hebben ontvangen op een te dure huishouding?

27 juni 2020 om 10:21

Tuurlijk is dat hun eigen schuld, maar we hebben momenteel toch een topclub minder in Nederland. Voor de Eredivisie is dat zeker jammer,

27 juni 2020 om 10:27

FC Twente is natuurlijk nooit een topclub geweest. Ze hebben een paar sterke periodes gehad; begin jaren '70, eind jaren '80 en rondom het kampioenschap in 2010 maar tussendoor zien we ook periodes met 12e tot 16e plekken. Twente is een groot deel van de tijd een goede subtopper geweest, en de club heeft qua formaat alles om dat in deze tijd ook nog te zijn. Hopen dat ze langzaam weer kunnen groeien richting die status!

27 juni 2020 om 11:22

Geen topclub, wel de all time number 4 van de eredivisie met een dito begroting. Als die dan afzakt zakt ook de aansluiting van de subtop met de top weg. Hoe kleiner dat gat is hoe beter voor de competitie

27 juni 2020 om 11:23

Een club die in zijn historie 1 keer kampioen is geworden vind ik geen topclub. Of doel je niet op FC Twente?

27 juni 2020 om 12:44

Wat zegt die ranglijst nou, Sparta staat daar zesde. Scheelt trouwens ook zo’n 8k aan behaalde punten met nummer drie Feyenoord.

27 juni 2020 om 14:07

Eens Suurbier die eeuwige 4e plek kn me ook gestolen worden. Eerst maar (weer) eens overleven.

27 juni 2020 om 10:12

Huh, heb ik echt zo veel gemist dan? Naar mijn weten vertrekken er 12 selectiespelers, waaronder de nodige basisspelers. Tot dusver is alleen Gijs Smal van Volendam nog gehaald toch? En nu misschien El Ahmadi dan, wat een mooie versterking zou zijn overigens. De transferperiode is nog niet eens begonnen dus FC Twente heeft echt nog wel wat tijd maar ik zie niet direct hoe ze al goed bezig zijn voor volgend seizoen, daar lijkt me nog niet veel over te zeggen, toch?

27 juni 2020 om 10:23

Als ik de geruchten mag geloven hebben ze targets zoals Cerny, Ola John, El Ahmadi. Dit zijn wel jongens met kwaliteit voor een ploeg als Twente.

27 juni 2020 om 11:05

Eljero Elia las ik ook nog ergens

27 juni 2020 om 11:27

Allemaal leuk en aardig van die grote namen maar waar moeten ze het geld vandaan halen voor al hun salarissen...

27 juni 2020 om 13:51

Ja oke, dat zijn een paar prima namen inderdaad die geruchten. Maar tot dusver blijft het nog bij geruchten, daar koop je nog niks voor natuurlijk!

27 juni 2020 om 11:03

Ik hoop het maar houd wel een slag onder de arm met spelers van die leeftijd. Had ook verwacht dat Verhaegh een aanwinst was voor Twente, is ook iets anders gelopen.

El ma-ha-di klootzak! Nee zonder dollen, zonder deze voetballer was Feyenoord natuurlijk nooit kampioen geworden. Wat een stofzuiger was dat zeg, en kon nog mee ballen ook. Geen idee hoe z’n niveau nu is, maar hopen dat hij het nog niet verleerd is.

Zou wat zijn zeg. Wat een bak aan ervaring komt er dan binnen. Heb Karim natuurlijk niet gevolgd in Saudi Arabië, maar als hij nog op 50% van zijn kracht bij Feyenoord kan spelen is hij nog altijd een toevoeging. Je bent meer dan welkom op het oude nest Karim. Hopelijk kunnen we het realiseren.

27 juni 2020 om 12:17

@Tukkertje het is jullie gegund! Ik hoop dat Twente weer een sterk elftal krijgt. Goed voor de competitie. Hopelijk willen meer oud spelers terug voor laag salaris om de club te helpen zoals Elia, John en dus Karim. Paar talenten uit de kkd.Twente had aantal jaren echt een geweldig elftal.

Lullen of niet streuer zou drukker zijn als ooit tevoren die vent loopt er net een blauwe maandag en ben helemaal niet blij als trouwe Twente supporter dat we de selectie bij elkaar krijgen van 10 tot 12 jaar geleden moet je helemaal niet willen je moet talenten hebben die potentie en groeimiddelen hebben die zijn straks ook nog wat waard

27 juni 2020 om 10:12

Alleen jonge honden heb je ook niet veel aan. Wat ervaren spelers met een zeer degelijk niveau moet je er ook bij hebben om de kar te trekken. Er is altijd een fijne balans nodig. Ik denk niet dat El Amhadi dan een verkeerde zet is. Tevens zijn er maar weinig transfervrije talenten die ‘potentie en groeimiddelen’ hebben. Laat staan dat ze dan voor ons willen spelen (ten opzichte van bijvoorbeeld een ploeg die meer salaris kan bieden). Maar het blijft natuurlijk een risico, ik weet niet hoe zijn spel de laatste 2 seizoenen was.

27 juni 2020 om 10:12

1. Er stonden een week geleden 8 man op papier en er lijken nu 3 spelers toegevoegd te gaan worden aan die 8 man. Er is dus nog meer dan genoeg ruimte voor jongere spelers. 2. Je kan simpelweg niet leunen op een team met enkel 'broekies'. Het verlengen van Brama en het aantrekken van El Ahmadi lijken mij uitstekende zetten om wat ervaring toe te voegen aan een team als Twente.

27 juni 2020 om 10:14

Eens dit is echt een oldskool wie-kennen-we-nog-en-laten-we-die-eens-bellen beleid. Is al zo vaak gedaan en zo goed als nooit succesvol. Dit is gewoon minimaal 4 jaar te laat en gaat je als club niks opleveren.

27 juni 2020 om 10:20

Uiteraard is dit het soort bord-op-schoot-scouting wat je niet moet willen (krijg je ook als de twee enige personen met een beetje fatsoenlijk netwerk ontslagen worden). Maar we moeten ook kijken naar de realiteit. In totaal zal er een man of 12 minimaal toegevoegd moeten worden (en zelfs dan zijn de posities dunnetjes bezet). Dat kan met een klein spelersbudget onmogelijk betekenen dat het allemaal spelers met restwaarde zijn, of van het niveau wat (bijvoorbeeld) een Utrecht aan kan trekken. Dat er dan gekeken wordt naar enerzijds spelers met mindere kwaliteit (maar wel potentie op restwaarde) en anderzijds spelers met directe toegevoegde waarde op het veld/in de kleedkamer (maar dan geen restwaarde), is niet zo vreemd toch?

27 juni 2020 om 10:15

Net een 22 jarige Smal van Volendam gehaald. Geef de beste man even tijd, met alleen talenten ga je de oorlog ook niet winnen. Ik ben blij dat er wat ervaren krachten zoals Brama en El Ahmadi voor de club willen spelen. Daaromheen kun je een elftal bouwen met transfervrije talenten.

Mooi nieuws. Maar ben wel bang dat en EI Ahmadi en Brama dubbelop is. Teveel van het goede. En dat ze dr ontwikkeling van spelers als Bosch, Roemeratoe en Zerrouki in de weg gaan staan. Bovendien denk ik einde Aburjania. Zal ik jammer vinden, is een mooie box-to-box speler die met een relatief statische speler als Brama of El Ahmadi ernaast goed rendeert. Maar Bosch zal dat ook moeten kunnen.

Let op Feyenoord gaat hem snel wegkapen. Lijkt me ideale vervanger voor die knakker uit Peru

27 juni 2020 om 10:24

Dat moet een Feyenoord helemaal niet willen, een 35 jarige ex speler.. wij kunnen niet anders nu, maar laten we niet doen alsof el ahmadi een Ronaldo was die wereldtop was... leuke voetballer , maar niet meer dan dat...

27 juni 2020 om 11:37

Die knakker uit Peru speelt wel Finale Copa America...beetje meer respect chef. Feyenoord is gewoon slecht met hem omgegaan.

27 juni 2020 om 13:49

Het was inderdaad Feyenoords schuld dat hij veel risico in z'n spel legde bij ons (en daardoor bankte), terwijl hij bij Peru met ijzeren discipline speelt.

27 juni 2020 om 14:46

Hij speelt altijd en overal met veel risico in zijn spel ook in en bij Peru en ook in zijn tijd bij Twente als je dat weet en je wil dat niet, waarom koop je dan zo'n jongen

Welkom terug lijkt me.ik denk dat er vanaf dit moment zou kunnen (moeten) dat er wekelijks ongeveer drie spelers bij moeten komen,om op tijd een redelijke selectie te hebben die eredivisie waardig is.in het jaar eerste divisie van FC Twente stond op de eerste wedstrijddag een elftal,waarvan de meeste spelers elkaar net drie weken kenden...…..

Misschien is het handig voor Twente om met Ten Hag contact op te zoeken. Bij Ajax lopen zeker wat spelers rond die een versterking kunnen zijn voor Twente. Ik noem een Pirie, Lang, Ekkelenkamp, Magallan en ga zo door.

27 juni 2020 om 10:23

Modeblad dat Ekkelenkamp al te dicht op t eerste zit, Lang weer voor zijn kans wil gaan, Magallan snapt dat hij bij Ajax niks te zoeken heeft en weer verkocht wordt en Pirie zo eigenwijs is om nog een seizoen te werken binned beloften aan zijn doorbraak.... zoiets?

Zijn ook in gesprek met Brama... dus die blijft ook. Denk dat een Wieffer als eeeeeeuwig talent eindelijk een keer aansluit....

27 juni 2020 om 11:13

Ik heb eerder de indruk dat Wieffer niet goed genoeg is. Jong Twente is ook niet voor niets hekkensluiter in de beloften-competitie.

Zou mooi zijn om hem weer in de Eredivisie te zien! Al heb ik hem liever bij Feyenoord dan Twente, held dat het is: ook altijd reeel commentaar na een wedstrijd.

27 juni 2020 om 13:18

Absoluut een held, ook in Twente. Nuchtere kerel met een hoge gunfactor. Denk alleen dat wij meer aan hem hebben dan feyenoord. Feyenoord is qua niveau mijlenver beter dan wij en ik zou als feyenoord zijnde niet meer voor een 35jarige gaan. Maar hoe dan ook: mooi dat hij weer naar de eredivisie gaat, waar dan ook.

EL Ahmadi en Brama samen op het middenveld lijkt me iets te veel van het goede qua controle en (gebrek aan) loopvermogen. Aan de andere kant verwacht ik niet dat beiden 34 wedstrijden zullen spelen. Hoop ook dat een jongen als Jesse Bosch een echte kans zal krijgen.

27 juni 2020 om 13:19

Ook mijn gedachte. Roemeratoe is ook nog een controleur dus dan heb je er ineens 3. Bosch zal denk ik wel veel gaan spelen, is geen controleur zoals hen.

Dat juich ik wel toe. Hij is al wel behoorlijk op leeftijd, maar hij heeft natuurlijk een berg aan ervaring en ik heb de indruk dat hij het niveau nog wel aankan. Hij komt nog steeds gretig over in interviews en dat is altijd goed.

Ook hij past weer in dat rijtje met relatief 'dure krachten' die gisteren al in een ander artikel stond met Ola John, Elia, Huntelaar, Cerny, etc. Op zich allemaal prima spelers, die ook best willen inleveren t.o.v. hun huidige salaris, maar dan nog steeds komen ze normaal gesproken niet voor een appel en een ei. Ben benieuwd wie van dit rijtje ook uiteindelijk komen. Een El Ahmadi zou natuurlijk een hele fijne toevoeging zijn qua leiderschap in het veld en het uitzetten van de lijnen.

27 juni 2020 om 11:40

Kan het ook zijn dat spelers niet meer (hoeven te) spelen voor het geld en Twente als een mooie club zien om voor te spelen en/of hun carrière willen afsluiten?

27 juni 2020 om 13:23

Ik vind het ook allemaal net iets te duur ogen. Echter wordt El Ahmadi ook jeugdtrainersschap en diploma daarvoor beloofd na zijn carrière dus dat zal missch zijn salariskosten drukken. Daarnaast mag ik aannemen dat ze niet al die semi-grote namen (voor ons tenminste) aantrekken want anders kunnen we gelijk weer gaan beginnen met de collecte.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hij ambities heeft als trainer. Lijkt me echt uitermate geschikt daarvoor, zeer verstandige man die in het spel altijd techniek en inzicht met passie wist te combineren. Als hij dat ook op een spelersgroep kan overbrengen zit er veel potentie in.

Leuk om hem terug te zien op de Nederlandse velden. Ik vond het altijd een hele goede speler

Zou een 35 jarige El Ahmadi echt zoveel belangrijker zijn dan iemand met voldoende potentie en restwaarde? Ik zou met de schuld van Twente nooit dit soort dure spelers binnen halen zonder restwaarde. Twente heeft echt een fantastische jeugd, zijn die echt zoveel minder dan een speler die al zwaar op retour is?

27 juni 2020 om 13:09

Karim kan als mentor fungeren , met jonge jongens die leergierig zijn.dan de jeugd, als er eentje is met potentie , gaan ze tegenwoordig naar een club als AZ, nog voordat Twente de vruchten plukt.daar mag wel verandering in komen.

Goed voor Twente. El Ahmadi is een echte werker die het middenveld kan aansturen en technisch ook aardig in elkaar steekt. Ik hoop dat hij fysiek nog een paar jaar meekan en dat hij de ontvangst in de Kuip krijgt die hij verdient. Dat hij Twente veel plezier oplevert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder60
G. RoemeratoeMiddenvelder60
R. ZerroukiMiddenvelder60
J. DrommelKeeper60
V. ČernýAanvaller63
DaniloAanvaller65
T. EbuehiVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

89 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren