Hristo Stoichkov haalt vernietigend uit naar ‘imbeciel’ Louis van Gaal

Vrijdag, 26 juni 2020 om 19:21Dominic Mostert • Laatste update: 20:34

Het is aan Louis van Gaal te wijten dat Juan Román Riquelme niet slaagde bij Barcelona, zo oordeelt Hristo Stoichkov vrijdag in gesprek met Radio Impacto. Riquelme streek in 2002 neer bij Barcelona, dat de spelmaker voor elf miljoen euro overnam van Boca Juniors. De verwachtingen waren hooggespannen, maar in drie jaar tijd speelde Riquelme slechts dertig competitieduels voor Barcelona. Twee van zijn drie seizoenen bracht hij op huurbasis door bij Villarreal; na die huurperiode transfereerde hij definitief naar de club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door basdemanaz!)

Alhoewel Riquelme een fantastische voetballer was, staat zijn verdedigende bijdrage me ook nog goed voor de geest. Met stijgende verbazing zag ik dat hij in de wedstrijden tegen AZ in de Uefa Cup destijds dat hij werkelijk geen meter terug liep. Zodra hij de bal verloor, stopte hij gewoon met lopen! Dat kan misschien bij een Villareall maar bij Barcelona worden meerdere dingen van je verwacht. Behalve als je Messi heet natuurlijk.

Lekker makkelijk. Riquelme was technisch geweldig natuurlijk. Maar als het aan van Gaal lag, waarom heeft hij dan nooit voor een andere topclub gespeeld? Hij ging zelfs in 2007 alweer terug naar Argentie, op 29 jarige leeftijd. Dat is toch juist de leeftijd waarop je in de top moet spelen? Makkelijk om van Gaal daar de schuld van te geven.

26 juni 2020 om 20:31

Inderdaad. Ik had ook juist het idee dat Riquelme te veel op z'n talent vertrouwde en simpelweg niet de mentaliteit had om bij een Europese topclub te slagen. Het is wel duidelijk dat deze Stoichkov een persoonlijke vete uit aan het vechten is. Van Gaal is echt niet vrij van fouten (zoals een coach dat nooit is), maar de carriere van Riquelme kun je absoluut niet aan Van Gaal wijten.

26 juni 2020 om 20:33

Als Argentijn met heel veel geld op zak en topspeler van het nationale elftal bij een topclub in eigen land spelen. Niks mis mee, alleen maar mooi.

26 juni 2020 om 20:40

Omdat, wanneer je niet slaagt bij een topclub, niet snel nog een kans krijgt. Zeker niet in die tijd, toen topclubs minder geld hadden. Maar ik wil je gerust helpen herinneren aan het feit dat Riquelme een gigantisch aandeel had in het bereiken v/d halve finale CL met z'n clubje. Daarnaast, volgens jou beredenering stelt Maradona ook niet veel voor. Vertrok, volgens mij, op z'n 30e van Napoli, na 8e te zijn geworden, naar Sevilla en daarna richting Z-Amerika.

27 juni 2020 om 08:03

Alhoewel Villareal in die tijd toch nog van een behoorlijk niveau was. Best denigerend trouwens om Villareal een clubje te noemen (ervan uit gaande dat je die club bedoelt). Rick zegt trouwens nergens dat Riquelme niks voorstelt/heeft voorgesteld, alleen dat hij vindt dat 29 jaar een leeftijd is dat je op je top moet spelen. Maradonna heeft daar niks mee te maken maat, scheve vergelijking.

Stoichkov heeft hier niks mee te maken maar zit hier al 18 jaar mee in zijn maag. Zelfs Riquelme staat hier geen seconde meer bij stil, maar Stoichkov komt er maar niet overheen. Ontzettend sneu. Kids, word niet als Stoichkov.

26 juni 2020 om 20:19

Nounou, stoichkov geeft op zijn eigen manier antwoord op een vraag. Hij heeft niet zelf de pers opgetrommeld voor een grote onthulling waar hij niet langer onder gebukt wilde gaan he?
En riquelme heeft ook gewoon in interviews na zijn vertrek uit europa aangegeven dat hij niet linksbuiten wilde spelen maar centraal en dat hij niet met van gaal overweg kon.

26 juni 2020 om 20:33

Nou ja, hij lijkt hier toch vooral een vete uit te willen vechten. De beste jaren van Riquelme waren ver na Van Gaal en ook toen stonden de Europese topclubs niet om hem te springen. Het is dus werkelijk nergens op gebaseerd. Dat Riquelme niet met Van Gaal overweg kon, tja... Dat kan gebeuren. Ik kan me wel voorstellen dat de mentaliteit van Riquelme botst met wat Van Gaal van z'n spelers verwacht.

26 juni 2020 om 20:35

Iedere zoveel tijd komt hier een artikeltje langs waarin Stoichkov er weer over begint.

De klasse die Stoichkov als voetballer had staat behoorlijk in contrast met zijn huidige voorkomen in interviews, zo iemand noem je in de volksmond tokkie.

Voor mij de meest ondergewaarde speler van de afgelopen 20 jaar. Riquelme was echt een geweldenaar, buitencategorie. Aanvoerder van het Argentijnse elftal. In potentie de beste van zijn generatie (nog voordat Messi en Ronaldo doorbraken). Zonder stagnatie van zijn carriere bij Barcelona zou hij met zijn talent het net zo ver hebben geschopt als Maradona, Zidane, Ronaldinho en Iniesta.

26 juni 2020 om 20:23

Sorry maar wat een onzin. Als die echt zo goed was had die het bij Barca wel waargemaakt of had hij zulke prestaties laten zien dat Van Gaal niet om hem heen kon op 10. Ook daarna heeft hij nooit meer voor de echte top gespeeld en op zijn 29ste ging die alweer terug naar Argentinië. En net zo ver geschopt als Maradona? Komop. In geen enkele realiteit zou Riquelme bij de best 3 spelers ooit horen. Neemt niet weg dat het een geweldige voetballer was. Maar staat zelfs nog mijlenver van de andere spelers die je noemt (iniesta, Zidane, Ronaldinho).

26 juni 2020 om 20:36

Wat een onzin. Hij bracht de beste jaren van z'n carriere door bij (met alle respect) Villarreal. Ook toen stonden topclubs niet om hem te springen. Riquelme was absoluut getalenteerd, maar je moet uitzonderlijk zijn om dan met een matige mentaliteit in de wereldtop te slagen. Riquelme was absoluut een uitstekende voetballer, maar niet dermate goed dat talent alleen voldoende was. Het is altijd makkelijker om naar anderen te wijzen als oud-speler.

Die man moeten ze tegen zichzelf in bescherming nemen. Komt wel vaker met van die rare uitspattingen, zo ook deze. Was Van Gaal ook niet de reden dat deze gek Barcelona destijds verliet? Althans volgens zijn eigen lezing.

Ah gossie er wordt door iemand negatief gesproken over een Hollandse trainer en de meeste heertjes hier zijn meteen op hun pikkie getrapt. Van gaal is toch ook een imbeciel dat hebben we door de jaren heen wel gezien of moet ik echt alle achterlijke acties van deze meneer van gaal opnoemen.

Van gaal verklaart zijn systeem altijd heilig en dat heeft hem het nodige succes gebracht. Feit blijft wel dat je sommige spelers niet kan veranderen dus vind ik de uitspraak van Stoichkov. Niet elke speler is braaf en luistert naar leraar van gaal.
Overbodig om te zeggen dat Hiddink dit veel beter onder de knie had

26 juni 2020 om 22:11

Van Gaal heeft over de jaren inderdaad de nodige rare trekjes vertoond. Dat zullen de meesten hier heus wel beamen. Maar wat Stoichkov hier zegt is gewoon het gevolg van een persoonlijke vete. Niet netjes, en bovenal onzin. En dat mag best benoemd worden.

Het was ook een waardeloze voetballer met weinig perspectief en toon de weinig inzet, dat moest een gevierd man zijn!!!

Van Gaal het ongetwijfeld anders doen als hij het over kon doen. Hij was te halstarrig in het kopieren van wat hij bij Ajax had.

Later in zijn carriere werd hij al pragmatischer. Hij had het team om Riquelme heen kunnen bouwen zoaos hij later ook deed met Sneijder.

Feit is dat Riquelme gewoon een van de vele Argentijnse nummer 10's is geweest die net tekort kwam voor de top net als Gallardo, Saviola en Banega. Goeie voetballer, maar net niet geschikt voor de absolute top.
Heb Riquelme diverse malen aan het werk gezien en het was een heerlijke stylist maar eentje die gewoon te weinig arbeidsethos had. Zijn inzicht was niet het probleem, zijn techniek ook niet, maar er echt voor gaan, nee dat deed ie niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Arnau ComasVerdediger
S. DestVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Argentinië
66 fans
Middenvelder, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren