FC Twente wilde contractverlenging bij Ajax op laatste moment voorkomen

Vrijdag, 26 juni 2020 om 18:11Dominic Mostert

FC Twente heeft Klaas-Jan Huntelaar benaderd voor een transfer, zo meldt RTV Oost vrijdag. De aanvaller beschikte over een aflopend contract bij Ajax en had zodoende transfervrij kunnen overstappen naar Enschede. Hij opteerde echter voor een langer verblijf bij Ajax: vorige week maandag verlengde Huntelaar zijn verbintenis in de Johan Cruijff ArenA met een jaar.

Journalist Tijmen van Wissing treedt met het nieuws naar buiten en geeft aan dat Huntelaar niet de enige spits was die in beeld was bij FC Twente. Volgens de clubwatcher gold ook Ricky van Wolfswinkel als kandidaat, maar werd de spits van FC Basel als onhaalbaar ingeschat. De 31-jarige Van Wolfswinkel heeft een aflopend contract in Zwitserland en het is onduidelijk hoe zijn toekomst eruitziet.

Volgens Van Wissing heeft de nieuwe technisch directeur Jan Streuer hem 'vrijwel verzekerd' dat er een geroutineerde buitenspeler op komst is. Hij sluit zelf niet uit dat het gaat om Eljero Elia, die voor een vertrek bij Istanbul Basaksehir staat. De ex-aanvaller van FC Twente gaat zijn contract in Turkije niet verlengen en beaamde eerder deze maand in gesprek met Bureau Sport dat de club nog altijd 'heel speciaal' voor hem is.

Verder meldde TC Tubantia vrijdagavond dat de club een oriënterend gesprek heeft gevoerd met het management van Ola John over een terugkeer naar De Grolsch Veste. De buitenspeler staat tot medio 2021 onder contract bij het Portugese Vitória Guimarães. Bovendien zoekt men het dichter bij huis: FC Utrecht-aanvaller Václav Cerny staat immers ook op de lijst. Over Huntelaar is verder bekend dat De Graafschap en sc Heerenveen hem ook wilden verleiden tot een transfer, maar de 36-jarige spits wil zijn loopbaan afsluiten bij Ajax.


Poll

Heeft Klaas-Jan Huntelaar er goed aan gedaan om FC Twente te weigeren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Had het leuk gevonden als Huntelaar bij FC Twente kwam! Snap echter goed dat hij dat niet heeft gedaan. Eerste spits bij een rumoerig Twente op je oude dag, dan liever bij het luxere Ajax blijven snap ik. Zelf hoop ik heel erg op Elia! Explosieve speler, snelheid en leuk om naar te kijken. Bovendien: Ola John en Cerny. Klinkt goed in ieder geval!

26 juni 2020 om 19:04

Hoe weet je welk salaris is geboden? Streuer hoopte misschien dat Huntelaar voor weinig nog een seizoen basis wou spelen.

26 juni 2020 om 19:21

Met alle respect natuurlijk, maar het segment spelers wat in dit artikel genoemd wordt en die dus in beeld zijn bestaat allemaal uit spelers die nu een relatief hoog salaris verdienen. Ze zullen vast bereid zijn om in te leveren, maar dat maakt het nog geen goedkope jongens voor een FC Twente. Ze komen niet spelen voor een bedrag tussen de 1 en 2 ton en dat weet een Streuer ook wel.

26 juni 2020 om 19:37

Ik snap je redenatie ook wel hoor Groninger Hopp, alleen wij weten het niet van buitenaf. Er staat ook dat Van Wolfswinkel niet haalbaar bleek. Verder wist ik trouwens niet dat Heerenveen ook interesse had, hebben die concreet een aanbieding gedaan? Verder ben ik ook geen financieel expert maar weet dat Twente nog steeds een spelersbudget heeft van zo'n 5 miljoen. Huntelaar lijkt mij ook liefhebber genoeg om nog ergens een jaar basis te willen spelen maar hij kiest voor de bank. Dat laatste moet ie ook lekker zelf weten.

26 juni 2020 om 19:39

Ze hebben nog zo'n 4,5 miljoen euro te besteden om pakweg 11 spelers te halen (inclusief salaris). Hoe de club dat dan invult, moeten ze zelf weten. Bovendien kunnen we er best vanuit gaan dat clubs Huntelaar geen topsalaris gaan bieden.

26 juni 2020 om 19:09

Denk dat Twente ook wel een portie minder kans had dan een Heerenveen dus dit zat er natuurlijk bij lange na niet in.

26 juni 2020 om 19:40

Ik vind het ook niet verstandig om een 36-jarige spits te halen die alleen nuttig is in de 16 en verder ook geen restwaarde vertegenwoordigt. Hij komt natuurlijk wel aanzienlijk minder vaak in scoringspositie bij FC Twente dan bij Ajax.

26 juni 2020 om 20:53

Ach ja hij verkoos Schalke ook boven Ajax. Traditionsverein... zijn beste tijd gehad daar...had de keuze voor Twente wel gesnapt. Stond toch in het Twente shirt voor de nordkurve👍. Alsof een jaartje afbouwen bij ons zo slecht was geweest. Mooie club waar wekelijks genoeg volk zit. Overigens ben ik er absoluut niet rouwig om....zie onze club liever wat opbouwen met jonge spelers.

Ik kan mij een overweging van KJH naar Twente niet voorstellen als hij m.n. de Graafschap al heeft afgewezen. Met de Graafschap heeft hij natuurlijk al vele jaren " een binding", die hij met Twente nooit heeft gehad. Ola John en Cerny zouden wat kunnen zijn voor Twente, maar het betreft hier dan toch weer twee spelers die ooit een gouden toekomst leken te hebben maar hun belofte nooit hebben waargemaakt. Of het dan wel of niet iets voor FC Twente zou kunnen zijn kan ik niet beoordelen omdat ik ze zoals bijna iedereen hier al jaren uit het oog ben verloren.

26 juni 2020 om 18:39

Ja, KJH heeft binding met De Graafschap, maar kan me voorstellen dat hij geen zin heeft om voor een schijntje in de KKD te ballen. Dan zou Heerenveen logischer zijn geweest, al ben ik blij dat hij in Amsterdam blijft. Ze hebben wel weer centen in het Oosten, waar halen ze dat plots vandaan?!

26 juni 2020 om 19:22

Als je 20 miljoen inkomsten hebt , tien miljoen kosten en je lost vijf af op schulden - hou je dus vijf over voor spelersbudget

26 juni 2020 om 19:42

Dat is wel een beetje een drogreden. De Graafschap is een aanzienlijk kleinere club en bovendien spelen ze in de Keuken Kampioen Divisie. Ik denk dat 99 procent van de spelers Heerenveen en FC Twente in zo'n situatie boven De Graafschap verkiezen. Dan kunnen ze wel een binding hebben, maar er is ook nog zoiets als het financiele plaatje en de sportieve uitdaging. Die heb je in de Eredivisie veel meer.

26 juni 2020 om 21:10

Schalke Twente genoeg binding. Tijd van zijn leven gehad bij een vergelijkbare volksclub. Jaartje afbouwen in de basis was nog niet zo gek geweest. Had ik de keuze voor Heerenveen beter gesnapt dan voor ons of op de bank bij Ajax. De graafschap tja...hij zal toch mee binding met Heerenveen of Ajax hebben. Ook meer kans voor na zijn carrière.

Op papier leuke namen, maar wat je nu hoort ook veel spelers die niet structureel gespeeld hebben bij hun clubs het laatste jaar en sommigen zelfs de periode daarvoor ook amper aan bod gekomen. Dan is het wel een gok hoe deze spelers er voor staan en of ze veel wedstrijden achter elkaar aankunnen. Los van het feit dat het mij ook geen goedkope spelers lijken.

26 juni 2020 om 19:44

Dat is toch de markt waar je uit moet vissen als je nauwelijks transferbedragen op tafel kunt leggen. Op die manier doet FC Twente het eigenlijk al een aantal jaren. Soms heb je dan een Berggreen of een Liendl, maar soms heb je ook een Aitor of een Selahi.

26 juni 2020 om 20:56

Op zich kun je ook altijd negatief zijn als het Twente aangaat... of ben je Leon ten Voorde?

Als Huntelaar weg had willen gaan bij Ajax, dan verwacht ik dat SC Heerenveen zijn voorkeur zou hebben gehad boven FC Twente. Had het persoonlijk wel mooi gevonden als Willem II een poging zou hebben gewaagd, is de strijd om een EL ticket.

26 juni 2020 om 20:57

Ok, maar waarom willen 2 ipv Twente? Hij had toch binding met Heerenveen? Niemand snapt je

27 juni 2020 om 11:01

Dat jij mij niet snapt dat heb ik door ja. Huntelaar heeft een binding met SC Heerenveen, dus mijn verwachting is dat hij die club boven FC Twente had verkozen. En Willem II speelt voorronde EL, FC Twente niet. Dus had me wel mooi geleken als Willem II een poging had gewaagd, wat ze niet hebben gedaan. Althans het is niet bekend geworden. Voor alle mensen, sorry dat ik 2 keer een bericht schrijf met dezelfde strekking, maar hopelijk snapt fct1981 het naar de 2e keer wel.

Als KJH al een andere keuze dan Ajax zou hebben gemaakt was dat denk ik geen keuze vanwege het verschil in geld geweest.het verschil tussen wat Heerenveen, Twente en de Graafschap kunnen bieden is misschien interessant als je nog geen miljonair bent. Maar dat geldt niet voor Kjh. Ik had mij kunnen voorstellen dat hij spits bij de Graafschap was geworden, desnoods tweede spits, in combinatie met trainingswerk voor de club. Maar oke, dat doet hij niet want hij vindt dat hij bij Ajax moet blijven. En dat mag hij ook willen want daar heeft hij zijn grote successen gevierd.hij is een vrij mens.

26 juni 2020 om 19:47

Die jongen was 100 procent eerste spits bij De Graafschap geworden, maar verder vind ik je nogal subjectief omtrent Huntelaar. De kans is heel groot dat Heerenveen dan zijn voorkeur genoot. Vergeet bovendien niet dat De Graafschap in alles kleiner is dan bijvoorbeeld Heerenveen of FC Twente. Zo relevant is clubliefde niet meer tegenwoordig als het sportieve plaatje niet interessant is.

26 juni 2020 om 20:59

Met alle respect maar hij zou toch ook wel nadenken over een carrière na het voetbal? Dat is bij de Graafschap toch veel minder dan bij die andere 2 clubs? Het had hem gesierd dat hij naar Heerenveen zou gaan, kiest toch voor het geld op de bank bij Ajax.

Ze leren het daar ook nooit, die spelers zijn allemaal veel te duur voor de financiële situatie waarin Twente verkeert. Blijkbaar willen ze weer 'creatief' omgaan met geld en dan weet je wat dat betekend.

26 juni 2020 om 19:50

Weet jij wat ze kosten dan? Heerenveen had ook redelijk verregaande interesse voor Huntelaar en die hebben ook niet zoveel geld te besteden. Verder blijf ik het grappig vinden dat je telkens met dit soort verhalen aan komt zetten, terwijl ik je zelden tot nooit hoor over het exorbitante salarishuis van jouw club. Het is wel duidelijk dat je werkelijk niets met FC Twente hebt, want jouw objectiviteit houdt op als het FC Twente betreft.

26 juni 2020 om 20:02

Als je tientallen miljoenen schuld hebt moet je niet iemand proberen aan te trekken die bij Ajax 1,5 miljoen verdiende, Elia die meer dan een miljoen in Turkije verdient of een Van Wolfswinkel die 6,5 ton verdient bij Basel. Dan ga je weer dezelfde fouten maken.

26 juni 2020 om 20:07

Ze hebben een RVC die de club inmiddels aardig op aan het lappen is op financieel gebied en een saneerder als algemeen directeur. Dan denk je toch niet dat FC Twente nog salarissen gaat bieden die daar ook maar in de buurt van komen? Die hopen waarschijnlijk gewoon dat zo'n speler nog even flink wil inleveren om een paar seizoenen van waarde te kunnen zijn. Van Wolfswinkel bleek direct al niet haalbaar en Heerenveen had eveneens interesse in Huntelaar. Die gaan dat soort bedragen ook niet betalen. Ook ADO heeft interesse in Elia en die hebben nou ook niet bepaald een geweldig financieel vooruitzicht. Het heeft dus totaal geen zin om conclusies te trekken op basis van aannames die vooralsnog nergens op gebaseerd zijn. Ze hebben momenteel nog zo'n 4-4,5 miljoen euro om zo'n 11 spelers te halen. Hoe ze dat dan invullen, is geheel aan hun. Ik maak me om veel dingen zorgen, maar dat FC Twente dergelijke salarissen gaat betalen en blufpoker gaat spelen is er niet 1 van.

26 juni 2020 om 21:05

Tjonge tjonge pak de bingokaart er maar weer bij. Alsof jij ook alles weet van de financiën. Lees opnieuw: transfervrij, net als Elia en John allemaal transfervrij. Dan kun je een poging wagen. Hoe vaak ik zie dat een reactie weg wordt gehaald wegens geen onderbouwing, toch raar dat mensen als jij het balkje vol hebben.

Daar komt een rijtje namen voorbij waar je werkelijk helemaal niets aan hebt. Als dit de teneur wordt dan vrees ik het ergste voor Twente.

Krijg hier wel een beetje Man U gevoel bij, bedoel van dat moment dat Mourinho verdedigers wilde en ze toen bij Real aanklopte. Nu kan de Streuer ook zeggen, veel geprobeerd maar ja ze wilde niet.

26 juni 2020 om 23:27

Ted zei toch ook precies hetzelfde? Elk jaar zijn we verschillende absolute toptalenten misgelopen ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper170
T. EbuehiVerdediger170
Julio PleguezueloVerdediger171
DaniloAanvaller1711
J. BoschMiddenvelder161
G. RoemeratoeMiddenvelder160
V. ČernýAanvaller166
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

553 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 11 7 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Sky heeft info over transfersom en kampioenspremie voor Huntelaar

Ajax houdt geen transfersom over aan het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar, zo meldt Sky Deutschland. De Amsterdammers zijn met Schalke 04 een transfervrije overgang voor de 37-jarige spits overeengekomen, maar kunnen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren